Sziasztok!
Uhh, mi történt itt
Hajni: nekem nem kenyerem a vitatkozás, nem szeretnék reagálni a stílusodra, mert kitiltanának a fórumról, de OLVASD már el, hogy mit írtam!!!!! Kérdeztem, hogy kinek mi a véleménye, mert van ilyen és olyan vélemény is a hozzátáplálásról.
Elhiheted, hogy nem elavult könyvből olvasgattam, nyilván én is haladok a korral és a józan paraszti eszem is azt sugallja, hogy ne az első kiadásban megjelent Spock könyvből "tanuljak", vagy a neten az 1980-as években publikált cikkekből válogassak......
Hogy mit tettem a gyerekemmel: hát kérlek szépen, napok óta nem volt már akkor kakink, a létező összes tápszert kipróbáltuk már, de mégis állandóan görcsölt, éjjel-nappal sírt
(ami inkább már üvöltés volt) a fájdalomtól, ami egy anyai szívnek még fájdalmasabb, már csak glicerines kúppal tudott kakilni, attól pedig tartottam, hogy hozzászokik. Kétségbeesve próbáltam valahogy segíteni neki, így maradt a tapasztalt barátnőktől a segítség kérés. A három babakanál narancslé meg is tette a hatását, miután kitisztult akkorát aludt utána, hogy sírtam örömömben.
Lehet, hogy rossz anya vagyok és tudatlan, de nem azért kérdeztem, hogy lehordjanak, a saját lelki tragédiám, hogy nem tudok szoptatni és tápszerre kényszerülök, ami ugye egy mesterségesen előállított "valami", nem részletezem nem ez a lényeg. Kérdésemmel pusztán az volt a célom, hogy kinek mi a véleménye a hozzátáplálásról az általam olvasottak-hallottak alapján. Első gyermekes anyukaként kavarodnak bennem a gondolatok, hogy mit és hogyan kellene csinálnom, ha szomorú lettél, hogy mit tettem a gyermekemmel sajnálom, felháborító, hát sajnálom, van erre egy megoldás, ne olvasd el és nem fogsz felháborodni.....
Nem azt írtam, hogy az egy hónapos gyerekem már almapürén él, hanem, hogy miről olvastam és ez alapján kérdeztem a gyerekes anyukáktól, hogy ki, mikor, hogyan és mivel kezdte, csupán tapasztalatot szerettem volna kérni, kérdésként tettem fel és nem kijelentésként. Tudatlanságomért pedig elnézést kérek, nem e téren végeztem sok éves tanulmányaimat, biztosan van olyan témakör, amit én ismerek jobban, ha Te abban nem lennél jártas és KÉRDEZNÉL , nem mondanám, hogy tudatlan vagy, nem hordanálak le, hanem megpróbálnék komplex választ adni, de csak azután, hogy pontosan elolvastam az általad feltett kérdést, engem erre tanítottak, igaz, hogy anyum már egy hónapos koromban almapürét adott nekem, de gyerekszobám is volt.
Vandus: a kamillateát sugárban köpi ki, nem issza meg, de a többit sem ( Babamosoly, Mecsek baba tea) A babavizet sem szereti, max 10 ml-t iszik meg egy nap. A Bebától nincsen kakink, azt nem kaphat, a Milupa vált be, amióta ezt kapja, minden másnap van kaki. A papaverines lötyit tegnap nem adtam neki, szerencsére nem is görcsölt, vész esetére a hűtőben tartom, de nem adom már neki, csak amint írtad, ha látom, hogy görcsöl, nem szeretném, hogy gyógyszerfüggő legyen.
Danyu: enyém anyum is adott nekem már egy hónapos koromtól kezdve almát stb, és semmi bajom sem lett.
Lois: igen, olvastam én is, hogy a kamilla allergiára hajlamosít jelen álláspont szerint, pl Ilcsi néni sem használja a kozmetikumjaiban, de megint mások erősen ajánlják. Ez olyan, mint az aloe vera, arra is vannak akik allergiásak, hiába sajtolják minden reklámban, hogy arra nem lehet senki sem allergiás.
(könyörgöm, nehogy valaki leszedje a fejem a kamilla és az aloe vera allergén mivolta miatt )
Köszönöm csajok a válaszokat, akkor nem kap semmit sem kispasim négy hónapos koráig.
Nani: holnaptól hidegfront, hátha...
Keny: ühüm, óriási, már majdnem 6 kg és 68-as ruhácskákat hord, majd teszek fel képeket.