Új privát üzeneted érkezett!

Babus,
Csatlakoznék Muki meglátásához. Kép Kép Kép De komolyan, hasonló volt a reakcióm, aztán olvastam tovább Muki hozzászólását, és akkor már csak nevetni tudtam. Gyönyöru nagy pocid van! Ha eddig ilyen iramban nôtt, mi lesz veled a 9. hónap végére? Vagy addigra lelassul?

Adri,
Szerintem tök jó dallamos a Vaska Barnabás. Jó a ritmusa, nekem tetszik! Kép Egyébként is a rövidebb (1 v 2 szótagos) vezetéknevekhez jobban illik a hosszabb keresztnév.

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Hát Zsuzsa!

Amikor megláttam a pocidat kétségbe estem,mert én 24+4 vagyok és még most kezd a köldököm fölé nöni a pocim,szóval jóval kissebb a tiednél

Na de amikor a tiedet megláttam Babus majd hanyatt estem!!

Én is ilyen pocikat szeretnék. Na jó mostanában nött az enyém is,mert már kellett engedni a nacin,de még jóval kisebb a tieteknél.

Mondjuk megnyugtat,hogy amikor én születtem anyukám bement a kórházba és hiába mondta,hogy aznapra van kiírva és jövök is, haza akarták zavarni azzal,hogy ne hülyéskedjen már, max 6 hónapos lehet.És a keresztanyámat is azzal fenyegették,hogy kicsi a baba, és kicsi a hasa. Aztán 3600 grammos lett az unokahúgom. Szóval én ilyen "fajta" vagyok és kész.

Tegnap este kb 2 percre hajlandó volt kommunikálni velem a fiam,de azóta sincsen egy moccanás sem. Hát eddig örültem,hogy nem a nagy melegbe leszek nagypocakos, de így ,hogy a hidegre állandóan alszik a drága,inkább meleget szeretnék!!!!!

Timi 24+4
vargáné

Adri
Gratula a kissráchozKép
A Vaska Barnabás szerintem is nagyon jól hangzikKép

Köszönjük a pocidícséretetKépHát én se tudom mekkorára növök még februárigKép Pedig még átlag esetben is addig még kb. 2.5 kg-ot fog hízni Kristóf. Igazi kisbálna leszekKép
Azóta már minden bizonnyal nőhetett a pocim, nem is keveset, mert már állítanom kellett a nacimon. Én hülye, csodálkoztam, hogy szorít a nadrág, elfelejtettem, hogy a gumis derék állítható. Aztán addig próbálgattam, míg kapásból 5 gombnyit kellett lazítani rajta.
Majd hétvégén csináltatok apucival friss pocis képet és akkor össze lehet majd hasonlítani, hogy mennyit nőttKép

Babus

Kép
babus2005

Képzeljétek!

Ma bár hideg van,de süt a nap!!!!És nem találjátok ki mi történik?????? Mozgolódik a drágám. Na jó nem eszeveszettül,de érzem és ez olyan jóKép
vargáné

Timi

Nekem is!!!!
Hajnali 6-kor megkezdteKép
Kis akaratos egyébkéntKép Állandóan tiltakozik az ellen, hogy a bal oldalamon feküdjekKép Addig rugdos, míg át nem zavar a másik oldalamra. Ott persze rögtön be is aludt. Ekkor próbáltam átverni, nagy óvatosan visszafordultam a bal oldalamra, de lebuktam és olyan rugdosást kaptam érte, hát hogy gondolom én, igaz, hogy ő még kicsi, meg alig 1 kilós, meg csak 30 valahány centi, de azért nem buta és hogy gondolom én, hogy így átverem őt. Úgyhogy spurizhattam vissza a jobb oldalamra. De még ott is kaptam egy párat, hogy jól véssem ezt a fejembeKép
Már lassan 2 hete alszom a jobb oldalamonKépEgyre nehezebben viselem az éjszakákat. De fő, hogy a kis huncut újra elemében vanKép

Babus

Kép
babus2005

Zsuzsa

A fundus a méhfeneket jelentiKép Magyarul a méhed felső részét, amit ki is szoktak tapintani a dokik, valahol a köldök magasságában illetve később már egyre feljebb.

Milyen szép nagy babód vanKép Kíváncsi vagyok az én Kristófom milyen súlyú lehet így a 27.hétenKép
Szerintem abszolút nem gond, hogy nagyobbKép Az UH úgyis csak saccol a méretek alapján. Max. szép nagyfiú lesz belőleKép

Kép
babus2005

Zsuzsa,
Gratula a babához Kép, örülök, hogy nálatok is minden rendben! Nem tudsz felrakni képet róla?

Babus, annak van bármi jelentôsége, hogy a méhlepény hol tapad?

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Borbolya

Szerintem nincs. Csak az nem jó, ha lent a méhszájnál tapad.

Babus

Kép
babus2005

Az előbb kutyaséta közben találkoztam a védőnénimmel, loholt utánam, messziről megismert és el volt ájulva, hogy mekkorra lett a pocim, pedig most láttott két hete, mégis alig akart hinni a szemének Kép Teljesen képben volt, még az is az eszében volt, hogy 2.-án kellett érdeklődnöm a tenyésztés eredményemért. Tök rendi volt, érdeklődött hogy vagyunk, invitált holnapra egy szülésfelkészítő előadásra is.
Hétfőn pedig jön hozzánk "családlátogatásra" egy kis tanuló védőnővelKép Úgyhogy hétfő délelőtt nagy rendrakásba kell kezdenemKép
Elég mázlista vagyok ezzel a védőnővelKép

Babus

Kép
babus2005

Zsuzsa,
Az nem olyan jó. Kép Persze a lényeg, hogy minden rendben van vele!! A holnapihoz megy a drukk, bár semmi gond nem lehet. Kép

Babus,
köszi a választ. És tényleg nagyon szerencsés vagy a védônôddel! Kép

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Jimbone!
Milyen értékeket irtak a papirodra? Én 24 hetesen voltam és 826g volt a pici BPD65mm AC204mm FL43mm OFD78mm Akkor nekem is nagy babám lesz? A dokim semmit sem mondott. Sajnos a nemét sem tudta megmondani.

Kép

KépKép
búzaszem

Sziasztok,

Sikerült a babáról képet felraknom! (Van karja, csak lemaradt)

Adri
hadri

Na sziasztok!!!

Dobok egy táblát, mindenki nézze át mert új a rendszerem kicsit vacakolt, meg javítgattam is. Ha valakinek mégse stimmelne valami visítson!!! Kép

<pre>
Anyuka Baba kora Cél időpont Baba neve Testvérek Hol fog születni
Cicmerák 26 hét + 4 nap 2005.02.08 László Gergő Szt. István kh.
Babus 26 hét + 4 nap 2005.02.20 Kristóf ??? MÁV kórház
Tamesz 25 hét + 5 nap 2005.02.16 Marcell Kristóf Kistarcsai kh.
Nadine 25 hét + 2 nap 2005.02.24 Gréta Zsanett 2003.06.03 DEOEC
Timka 25 hét + 2 nap 2005.02.28 Fanni SOTE II.
Búzaszem 25 hét + 0 nap 2005.02.23 Hanna/János Kornél Semmelweiss kh. Miskolc
Nikics 24 hét + 6 nap 2005.02.23 ???/??? Margit kh.
Agi 24 hét + 6 nap 2005.02.25 Hannah Luca/??? Devon Bence 2000.10.15 Calgary Kanada
Beatrix 24 hét + 6 nap 2005.02.26 Réka/??? Csabi 2001.04. Szolnok
Zsuzsa 24 hét + 5 nap 2005.02.26 Áron Bajcsy kh.
Vargáné 24 hét + 4 nap 2005.02.26 János DEOEC
Nyetus 24 hét + 2 nap 2005.02.28 Kamilla Dini 2002.05. Szt. Rókus kh.
Monci 24 hét + 0 nap 2005.03.01 Rita/??? Szt. Imre kh.
Jck 22 hét + 1 nap 2005.03.04 Sára/Dávid BM
Maya29 23 hét + 2 nap 2005.03.08 Kira Szt. István kh.
Mano2005 23 hét + 0 nap 2005.03.09 Fanni/??? HIETE
Ancsimamóca 23 hét + 0 nap 2005.03.09 Kamilla/Kristóf Barbara 1992.09.28 Kaposi Mór kh.
Angéla 22 hét + 6 nap 2005.03.10 Valér Bajcsy kh.
Dorka 22 hét + 5 nap 2005.03.12 Bernát? Mihály? Kolos? Kristóf 4 éves, Bálint 2 éves HIETE
Zsana75 22 hét + 3 nap 2005.03.13 Sára/??? Szt. István kh.
Csibe26 22 hét + 3 nap 2005.03.13 ???/??? Szt. Imre kh.
Ruzicsky 21 hét + 5 nap 2005.03.16 Olívia, Csilla/Gellért, Bendegúz Szt. Imre kh.
Hadri 20 hét + 4 nap 2005.03.26 ???/??? Nagykanizsa
Borbolya 20 hét + 4 nap 2005.03.26 Boglárka?/Benedek? MÁV kórház
Lirian 19 hét + 5 nap 2005.03.28 Daniella Lili/??? Schöfp Mérei
Zsu 18 hét + 6 nap 2005.03.30 Alexandra/Szabolcs Ákos 2001.11.29 Kútvölgyi kh.
Pszi 19 hét + 0 nap 2005.04.05 Kinga/??? Balázs 2002.08.16 Péterfy Sándor kh.
Nebula 18 hét + 6 nap 2005.04.07 ???/??? Szt. István kh.
Greenolive 18 hét + 1 nap 2005.04.12 ???/??? Szt. Imre kh.
Mukika 18 hét + 0 nap 2005.04.13 Aliz/Olivér Szegedi női klinika
Psandi 15 hét + 4 nap 2005.04.27 ???/??? Dani 2003.04.28 MÁV kórház
Franyo 15 hét + 4 nap 2005.04.27 Boglárka Réka/Dániel Vilmos Anna Virág 2003.02.24 Szt. Imre kh.
Vaktyuk 14 hét + 6 nap 2005.04.23 ???/Patrik Csaba Kútvölgyi kh.
Pfranciska 15 hét + 3 nap 2005.05.01 Boglárka/Benedek Kaposi Mór kh.
Asszony 16 hét + 2 nap 2005.05.02 Sára/Gergő Kútvölgyi kh.
Tirmurr 14 hét + 4 nap 2005.05.08 Maja/János Martin Kaposi Mór kh.
Ildibaba 14 hét + 0 nap 2005.05.17 Eszter Ráchel/Zoltán Attila Kútvölgyi kh.
Norkini 12 hét + 5 nap 2005.05.25 ???/??? 2003.02.09 Jázmin Sarolta Szt. Imre kh.
Akiren 12 hét + 0 nap 2005.05.27 Lilla/Dániel, Máté Péterfy Sándor kh.
</pre>

Nekem megint sok dolgom akadt. Pici lányomnak vasárnap estére 39,5 fokos láza lett, ami szépen 2 napig tartotta magát. Vírusos mandulagyulladás. állítólag nagy járvány van, főleg a gyereke körében. Most úgy néz ki javul. Lassan 2 napja láztalan, viszont elkezdett köhögni, így holnaptól köptető is kap a drága, pedgi úgy utálja a gyógyszereket.

Megnéztem az uhképeket, minden bab tündéri (a mi puncusunk is ilyen csak én nem tok képet felrakni róla)

Na ezt elküldöm és holnap várom a változásokat, remélem nem szúrtam el semmit

Nadine 25+2

Nadine
KépKépKép
nadine

Nadine

Nálunk csak annyi, hogy leveheted a kérdőjeleket a Kristóf név mellől, mert már tuti, hogy az leszKép

És jobbulást a leányzódnak!Kép

Babus

Kép
babus2005

Adri
Gratula a kisfiúhoz! Hogy tetszett a Praxis?

Megvan a cukorterhelkésem eredménye, minden rendben. Csak az Elevit abbahagyása miatt a vastartalákaim kezdenek kiürülni, úgyhogy kaptam ma bogyót.
És kaptam egy kis szidást a dokitól. Vissza kell magam fognom a kajálással, mert szerinte sokat híztam. 8-9 kg augusztus óta! És a java állítólag még hátra van.
Azt mondta, ha sokat hízok, többlesz a víz is rajtam, emiatt pedig a méhlepény ellátása nem lesz elég jó. Sok zöldséget, gyümölcsöt és csirkehúst kell ennem. Kerülendő a kenyér, rizs, sajtok, édes lötyik... mondjuk ezt eddig is tudtam, de mostmár nagyon tudatosan kell kajálnom, és ebben a rohanó világban ez tök nehéz.

Timka
timka

Sziasztok!

Mi is tegnap voltunk doktorbácsinál, minden rendben van. A méhlepény most már hátsó fali, kímélő üzemmód törölve, mindent lehet, mértékkel. Kép
A nemét 80%-ra meg tudta mondani, de szombaton mi is meglátogatjuk a Praxis rendelőt, és ha ott is azt mondják, akkor megírom nektek is.
Mindenkinek jó pocisodást, vigyázzatok magatokra és a babócákra.
Zsu
tothzsuzsi

sziasztok,
Nagyon édik a babák.
Nadine,köszi a táblát és jobbulást nektek!
Szerencsére eddig minket elkerültek a betegségek(kopp)de még csak most jön a trutyi idő.
Én is híztam már 8kg-t,hát dokim sem repesett de nem olyan durva mint amillyennek hangzik.Szerintem ez alkati dolog.Mondjuk én marha sok sajtot eszem mert imádom és persze kívánom!!Kép
sziasztok
nyetus76

Sziasztok!

Tegnap voltam 12 hetes UH-n. Köztetek én vagyok az utolsó a táblázatban Kép Kép így mindenki mindenen már előttem túl van Kép Segítsetek!

Az doki szerint minden tökéletes, CRL 61 mm, HC (ez mi?) 71 mm, és BPD (ez a nyaki redő, gondolom) 2,1 mmm. Ezek tényleg jó adatok? Saját számításom szerint 12+0 voltam, az UH szerint 12+4.

Kaptam beutalót AFP-re (dec 7), és megírta a kórházi UH-ra is a beutalót. Az AFP után 2 héttel kell mennem. Úgy dec 20 körül. Tehát ekkor lesz a következő UH-m. Nincs ez túl soká???? És ez lesz a genetikai??? Ez 4D-s? Mert azt a 19-20 héten szokták, nem? És ekkor csak 18-at töltöm.
A doki határozottan azt mondta, hogy AFP után két héttel az AFP eredménnyel együtt menjek az UH-ra.

Nektek hogyan volt. Jó ez így????

Akiren
(12+1)
akiren

Akiren!
Leírom amit tudok, majd a többiek is segítenek.

Nálam a CRL 55 mm volt. Na a Hc az most nem jut eszembe, nincs nálam az én papírom, hogy beazonosítanám. A BPD az a koponya átmérő, nálam ez 22 mm volt. Pedig a 2,1 mm csak a nyaki redő lehet, nálam az Nucha elnevezéssel futott, és 1,6 mm volt. Erre azt mondják, hogy 2,5 mm felett figyelem felkeltő. Az AFP-s eredmény birtokában végzett uh az igen, a "genetikai". Ezt úgy tudom 18-20 hét körül csinálják, én nov végén megyek, akkor már betöltöm a 20. hetet. Ja és ez tuti nem 4D-s, legalábbis alapvetően 2D-ben nézik a dolgokat.

Remélem valamit ki tudsz ebből hámozniKép

Muki(18+1)

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Valamit elnéztem valóban: BDP (ezek szerint koponya átmérő) 21 mm, és a nyaki redő 1,9 mm

Mindegy végül is a diki azt mondta, hogy jó Kép

Akiren
(12+1)
akiren

Sziasztok!

Jó régen nem írtam. Mostanában csak olvasgatok, írni nincs kedvem. Kicsit depressziós lettem munkahelyi és ebből kifolyólag magánéleti dolgok miatt, de ezt most nem részletezem.

Megnéztem az új képeket - babákat és pocakokat egyaránt - igazán jók lettek.
Kezdek aggódni, hogy ha így nő a pocim, a végére gurulni fogok. Kép

Nadine
Zsaninak jobbulást kívánok. Én is sokat szenvedtem a mandulámmal, tudom milyen érzés. Kép

Zsu
Ez igazán jó hír, és azt is olvastam, hogy a kórházzal kapcsolatban is bíztató dolgokat írtak neked. Szorítok, hogy tényleg így legyen! Kép

Akiren
Az eredményeket nem tudom fejből, de ha a doki mondja, akkor biztos jók.
A 12. és 18. heti ultrahang is genetikai, általában nem 4D, csak ha külön fizetsz érte.
Ha úgyis mész a 18. héten a kórházira, akkor gondolom nem azon a napon akarsz menni mozizni (4D-re), ezért szoktak szerintem a 19-20. héten menni.

Iagazából kérdésem lenne hozzátok.
Milyen az a keményedés????
Néha előfordul, hogy a gyomorszájam magasságában jobb oldalon furcsa, bizsergés vagy zsibbadás szerű dolgot érzek. Nem fáj, de kellemtlen. Lehet, hogy ez az?
Várom a tapasztalt kismamák véleményét.
zsana75

Szia Akiren!

Amit én tudok, hogy a 18-20 héten van UH, amihez elkérik az AFP eredményt, azért is van ilyenkor, mert addigra megvan az AFP. Ugyanolyan UH, mint a többi csak azért hívják "genetikainak", mert ezen az UH-n azt nézik, hogy nincs-e valamilyen fejlődési rendellenessége a babának és az AFP ha eltérést jelez, akkor arra jobban tudnak figyelni az UH-n. De egyébként minden UH végül is arra szolgál, hogy nézzék, nincs-e valamilyen baja a babának, de a 18-20. heti talán a legfontosabb. Legalábbis nekem ezt mondta a doki. Kép

A 4d pedig orvosilag nem indokolt, az inkább mozi jellegű, hogy megleshessük odabenn a babákat. Bármikor lehet csináltatni vannak rá cégek, kórházakban még ritka, és azt nem tudom, hogy kórházban kell-e érte fizetni.

Én mondjuk priváthoz járok minden UH-ra és együtt csinálják a 2d-t a 4d-vel. Vagyis megcsinálja az orvosi dolgokat is 2D-ben, és 4d-ben meg lehet mozizni.

remélem tudtam segíteni

r
ruzicsky

Zsana

Ez a keményedés dolog engem is érdekel. Hasonló érzésem nekem is szokott lenni, nagyon az oldalamnál mintha csiklandoznák, bizseregtetnék belülről, de én ilyenkor mindig azt hittem, hogy Kristóf simul oda olyankor a pocimhoz.
Én amit keményedésnek hiszek nálam, az a következő: egészen az alhasamnál teljesen olyan érzés, mintha a húgyhólyagomat összepréselnék. Nagyon hasonlít ahhoz az érzéshez, mint amikor már nagyon kell WC-re menni és szinte már feszít a húgyhólyagom. Én is kérdezem a tapasztaltabbakat, ez lehet keményedés?
De nekem ez nem egy olyan konkrét dolog, mint sokaktól hallom, hogy naponta X-szer keményedik a pocija. Én ezt nem tudnám megszámolni, mert nem ennyire egyértelmű a dolog. Nekem teljesen úgy tűnik, hogy még a legtapasztalatlanabb kismamák is bátran ki tudják jelenteni, hogy mikor és hogyan keményedik a pocijuk. Én akkor miért nem? Vagy ez talán jó is? Mert ez azt jelentheti, hogy nincsenek is durva haskeményedéseim?!
De most legalább már látom, hogy nem vagyok egyedül ezzel a problémávalKép

Na ezt jól kiveséztemKép

Babus

Kép
babus2005

sziasztok.
timi vagyok.bekerulhetek a csoportba en is?2005.jan.22-re vagyok kiirva.3.babank lesz.meg nem tudom hol fogok szulni,egyenlore olaszorszagban vagyunk.de lehet,hogy hazamegyek s
zulni.
koszi
timeaa

Zsana, ruzicsky!

Köszönöm sokat segítettetek, már világosabb, és megnyugodtam.
Olyan kesze-kusza ez az egész. Kép

akiren
akiren

Jaj de jó, megint felélénkült mindenki! Kép

Adri, tündéri a babád!! Kép Mi egy idôpontra vagyunk kiírva, kíváncsi vagyok, melyikünk babája lesz kíváncsi elôbb a nagyvilágra. Kép

Nadine, jobbulást a lányodnak! Nálam ugyan vannak változások, pl a korunkat minden vizsgálat alkalmával variálják pár napot, de ezzel nem akarlak fárasztani. A nevek is alakulnak, de majd ha tutira megvan minden, akkor szólok inkább. És köszi!

Zsu, gratula! Kép

Akiren, a HC a fejkörfogat. Ha esetleg mész majd a Praxisba 4D-s uh-ra, ott adnak egy kis szórólapot, aminek a hátulján rajta vannak a rövidítések, hogy mi mit jelent. Ha nem adnának, kérj egyet! Szerintem hasznos.

Azt nem tudjátok véletlenül, hogy a netes kedvezmény a Praxisba csak elsô alkalommal igényelhetô-e, vagy bármikor, ha így jelentkezem be? Még nem aktuális, csak foglalkoztat a gondolat.

Zsana, Babus, a keményedések engem is izgatnak. Lehet, hogy én tök mást érzek, de idônként tökre megkeményedik az alhasam egyik oldala. Nekem semmi csiklandozás vagy bizsergés nincs, egyszeruen olyan, mintha begörcsölne egy izom.

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Borbolya

Többször is igényelhető a kedvezményKép Én mindenesetre már 2-szer igénybe vettemKép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok!
Egyszer már írtam nektek, azóta nem jártam erre. március 4-re várom Laurát, most 24 hetes és 3 napos vagyok(kb.)Írnátok nekem a Praxisról?Tapasztalatok stb. Bár biztos jó, ha ennyien oda mentek mozizni.És mi ez a kedvezmény? Nagyon szeretnék már én is elmenni, mert 4D-ben még nem láttam a kis picurt.Írjatok!
kriszta_28

DE NEM SZERETEM AZ ILYET, TELEÍRJA AZ ÖSSZES TOPIKOT EZZEL!!!!

Persze hiába szólok be, úgysem fog visszaolvasni. KépKépKép
zsana75

Sziasztok,

gyorsan utánanéztem a babanet rendelőjében a rövidítéseknek:

AD: hatátmérő
AC: haskörfogat
HC: fejkörfogat
BDP: fejátmérő
FL (Femur): combcsonthossz
CRL: magzat ülőmagasság
NT: nyaki redő
HUM: felkarcsont (ezt nem mérik)

Üdv mindenkinek:

Ildi 14+1
ildibaba

Lányok!

Lehet hülye kérdés, de a méhszáj zártságát ill nyitottságát uh-van nem lehet megnézni????

Elég tudatlan vagyok a témában,még nem volt eddig egy vizsgálatom sem.

Timi 24+5
vargáné

Timi
Szerintem nem.
Ezt onnan gondolom, hogy ugye engem nem "vizsgál" a doki, csak ultrahangozni szokott.
A múltkor, mikor volt az a "kiesik a gyerek" érzésem, ezt elmondtam neki, és akkor kivételesen megvizsgált, majd mondta, hogy minden rendben.
Szoval szerintem, ha lehetne UH-n látni, nem vizsgált volna meg.
zsana75

Sziasztok!

Megint régen írtam, de olvastam, szokásomhoz híven! Kép

Nem jegyzeteltem, így nem tudom, hogy éppen kinek a kérdésére válaszolok, nézzétek el ezt nekem. A 3,5 éves gyerkőc mellett örülök, hogy olvasni tudok. Kép

Keményedés: Olyan érzés, mintha a teljes méhed egy darab kővé válna. Nem csak egy része, hanem az egész. Ez nem fájdalmas, csak valóban kellemetlen. Igazából ezt az első terhességnél a vége felé lehet majd jól kivehetően érezni, a másodiknál (vagy többediknél) már korábban is tudni, hogy mi is ez. Az orvosok szerint napi max. 10 keményedés még belefér a normálisba. A későbbiekben, a terhesség vége felé, így edzi magát a méh a szülésre, időnként keményedik, van akinél a szülés is hasonlóképpen indul. Nekem az első szülésem így kezdődött: kb 3-4 órán keresztül egyre sűrűbben keményedtem, de fájás nélkül. Aztán elment a magzatvíz, irány a kórház. Innen számítva 5,5 óra múlva indultak a fájások és 3 óra múlva már megszületett a kisfiunk. Kép
Nekem is szokott lenni olyan kisebb területen érezhető feszülés, "keményedés". Szerintem olyankor a bébi jó erősen odasímul, vagy kitámasztja magát, ezáltal megfeszül a méh azon része. Ez azonban nem keményedés. Kép

Timi! Kép Mivel az utolsó kérdés a Tiéd volt, így tudom kinek válaszolok. Kép A méhszájat nem lehet UH-gal vizsgálni, csak kézi "matatással". Amúgy semmi panaszod nincs, hogy sosem vizsgál meg a dokid? Nekem ez kicsit furcs, mármint, hogy még nem nézte meg a méhszájat, mert az én dokim 3-4 hetente vizsgálja. De hallottam több olyan orvosi véleményt is, hogy panaszmentesség esetén nem csinálnak fölöslegesen kézi vizsgálatot. Ha nyugtalan vagy, akkor kérd meg a dokid, nézze meg a méhszájat.
Azért sem értem a nem vizsgáló orvosokat, mert sok orvos nemcsak a lepény tapadási helye miatt, hanem a méhszáj állapota miatt is szokott óvatosságra inteni, vagy eltiltani dolgoktól (pl: torna, úszás, szex, stb) vagy éppen mindennek szabad utat engedni.

Mi a jó időt ma arra használtuk, hogy elmentünk egy szép helyre horgászni a férjemmel. Igaz, nem fogtunk semmit (csak a botokat Kép), de nagyon jól éreztem magam, gyönyörű, napsütéses idő volt. Kép
Zsuzsa, Kép éppen ablakot is pucolhattam volna (ráférne Kép), de azt inkább elhalasztom jövő hétre. Jó Neked, hogy túl vagy rajta! Kép

Most megvacsiztatom a családomat. Szép estét mindenkinek!

Beatrix (25+0)
beatrix28

Zsana és Beatrix!

Köszönöm a válaszokat. Hát nem tudom, a dokim mindíg megkérdezi,hogy van e panaszom,és mivel azt szoktam mondani,hogy nincs, ezért nem is kérdez és csinál semmi mást. Azokat a fura keményedéseket mondtam neki - merthogy nekem is van olyan odasímulós keményedésem - és azt mondta nap 3 magne b6 az elevit mellé. És ennyi.

Az eltíltással kapcsolatosan: amikor volt a 12 heti uh akkor a babánk a méhszájhoz közel tapadt a lepény hozzáért a méhszájhoz, de nem mondott semmit. Az egyik ismerösöm mondta,hogy inkább ne emelgessek és semmi szex,mert baj lehet. Szóval nem tudom.

Képzeljétek ma voltam terheléses vércukron.Hát nem mondom jól el voltam ilyesztve töle,de ehhez képest egy leányálom volt, komolyan. Pedig itt a burtálisabb módszer van gyakorlatban. 3 dl -es pohár tovább mint félig töltve szölöcukorral és aztán ehhez önts teát,de persze lassan,mert különben csomós marad. A nö aki a vért vette erre talált egy nagyon találó kifejezést. Úgy kell elkeverni,mint a habarást. Hát nem vagyok egy konyhatündér,úgyhogy nekem mondhatta. Kép

Eleinte gondolkodtam rajta, hogy miért nem csinálják ezt a vizsgálatot elöbb,hogy ha gond van akkor hamarabb kiderüljön. Hát most már rájötte: Ha a 14 hét elött csinálták volna akkor elhánytam volna magam a látványtól, mert az pocsék elsö ránézésre,de az íze kellQ mennyiségü citromlével egész türhetQ, csak utánna meg a gyomrom égett a citromlétQl, de hát nekem semmi sem jó. Kép

Ablakpucolás!!!!!!Hát az nállunk is elférne,de most valahogy nincs hozzá ingerenciám,meg egyébként is a 4.en csak a galambok nézegetik az ablakomat kívülrQl,belülröl meg hát ,pucolja meg akinek szemet szúr Kép

Nem tudjátok véletlenül,hogy mikor lesz a következö uh. Ma azt hallottam egy kismamától,hogy 32 hetesen, hát addig én megQrülök.Még 7 hét, na nem . Akkor szerintem 28. héten irány a 4 D,csak itt Debrecenben nem olyan sok van ,mint Pesten, itt 2-rQl tudok csak. És az áraikat és a mellé nyújtott szolgáltatást (kép ,video) sem tudom,de utánna járunk az tuti.

Na jó hosszúra sikeredtem, látszik,hogy unatkozom. Este 9-ig dolgozok és most éppen ügyfél sincsen és a férjem is hazament,mert unta a banánt. Hát nem csodálom,de kárpótlásul fQz nekünk!!!!!Nyami már nagyon éhes vagyok!!!!
vargáné

Sziasztok!
Mikortól éreztétek,hogy mozognak a babik?
Vendég

Beatrix

Ezek szerint én még nem éreztem pocikeményedést, mert az én hasam még sose vált kőkeménnyé, az biztos. Max. az alhasamnál valami furi, de ilyen amilyet leírtál, még soha.

Timi
Már én se tudom pontosan, hogy mikor van a következő UH. Nekem a 28.héten kell mennem dokihoz, de hogy UH-ra-e vagy csak vizsgálatra, én már nem tudom. Hallottam már olyat, hogy a 28.-30.hét között van a következő UH, de olyat is, hogy csak a 32.héten. 2 hét múlva többet tudokKép Bár engem manapság már egyre jobban megnyugtat a kézi vizsgálat(pontosabban az a tudat, hogy zárt a méhszáj), mint maga az UH, hisz már UH nélkül is érzem, hogy jól van a baba, a méhszáj miatt viszont folyton aggódomKép

Timurr
Utólag már tudom, hogy nagyon hamar éreztem a mozgását. Már a 17.hét körültől éreztem apró pici pukkanásokat az alhasamban. De akkor nem voltam benne biztos, hogy ez ő, pláne, mert volt hogy akár 1 hétig se éreztem semmit.
Aztán egyre többször éreztem ezt a pukkanó érzést, főleg felhúzott lábbal ülve vagy fekve.
De konkrétan és egyértelműen csak a 22.hét körültől érzemKép

Babus

Kép
babus2005

Timi,
lehet, hogy most összezavarlak, de nekem úgy rémlik, hogy volt, hogy az UH-n megnézte a dokinöm a babát, és azt mondta, hogy szépen látszik, hogy zárt a méhszáj, úgyhogy ezért nem is vizsgál. Jó teli hólyaggal kell menni a vizsgálatra. Nem akarok nagy hülyeséget mondani, de abszolút így emlékszem (ez ugyi kb. két éve volt).

F.
franyo

Timurr,
elözö terhességemnél kb. 20. héten éreztem elöször valami bugyorgás-félét, utána nem nagyon, majd a 22. héttöl rendszeresen, és jobban kivehetöen. De elöfordul az elején még, hogy napokig semmi mozgás.
Most még nem érzem Kép

F.
franyo

Nos, látom megoszlanak a vélemények vizsgálat vagy UH ügyben.

Az én dokim elég fiatal, gondolom ezt tanulta, és már máshol is hallottam, hogy nem kimondottan jó a matatásos vizsgálat. Számomra valahogy megnyugtatóbb az UH, mert bár fontos az, hogy zárt legyen a méhszáj, de azon kívül van egy csomó dolog, ami kézi vizsgálattal kevésbé ellenőrizhető (pl. a lepény állapota, magzatvíz mennyisége, ami szerintem legalább annyira fontos).
Szerintem az nagyrészt pszichés dolog, a kismamák többsége megnyugszik attól, hogy 3-4 hetente "fölnyúl" a doki.

Viszont, ha jól veszem ki Timi szavaiból, neki se UH, se matatás. Ez tényleg így van?

Ablakpucolást nekem is be kell iktatnom, talán jövő héten, úgyis kiveszek néhány nap szabit.

Timurr
Én jó későn kezdtem érezni, valahogy a 20. hét környékén. Azóta viszont annál inkább! Kép
zsana75

Sziasztok!
Már alig várom,hogy érezzem ezeket a mozgásokat.
Engem havonta vizsgál az orvos,szerintem csak a méhszájat nézi.Nekem még egyszer sem néztek szívhangot azt kinézi az orvos vagy a védőőnő?

Timurr 14+6
Vendég

Sziasztok!

Zsuzsa! Kép
Valószínű, hogy az ablakpucolás a ludas. Nekem is volt ilyen, akkor a sofőrülésről gebeszkedtem hátra valamiért, és úgy meghúzódott egy izom, hogy napokig fájt. Pont aznap este voltam a dokimnál, mondta, hogy ne aggódjak, a baba ebből semmit nem érez, hiszen ő jól védett helyen van, óvja a magzatvíz. Kép Ilyen húzódások nem terhesen is előfordulnak, csak akkor nem nagyon foglalkozunk vele, mert nincs kiért aggódni.
Ha viszont mégis aggaszt a dolog, hívd fel a dokidat vagy a védőnődet, hogy mi a véleményük. És lányok, óvatosan ezekkel a házimunkákkal!!! Kép

Zsana Kép, lehet, hogy igazad van, én valóban megnyugszom minden egyes vizsgálatnál, akár Uh, akár kézi vizsgálat. Kép

Magzatmozgás: én mindkettőt 18-19 hetesen kezdtem érezni. Az első terhességemnél még nem tudtam, hogy a bébit érzem, de a másodiknál már az első moccanásait (amik azért elég gyengék voltak) is felismertem. Kép Ez egyébként annyira változó. Van aki már 16 hetesen érez valamit, van aki csak 22 hetesen fedezi fel ezt a csodás érzést. Kép

UH: úgy tudom, a vizsgálati protokoll szerint a 12., a 18-20., a 28-30., és a 36-38. héten vannak a kötelező UH-ok.

Beatrix (25+1)
beatrix28

Zsana

Az én dokim is fiatal, és ő sem híve a "matatásnak". Mindig csak UH-oz, a matatást én szoktam kikunyizni, hogy megnyugodjakKép

Zsuzsa
Szerintem is az ablakpucolás a bűnös.
Nálunk is esdékes lenne, de én őszintén, még nem mertem belevágni. Egyébként is jó kis tériszonyom van, pláne így a 2.emeleten, de még hogy én itt nyújtózkodjak, föl-le hajolgassak? Hát kicsit félek tőle. Ráadásul folyton azon paráznék, hogy leesem vagy jól lelépek és jól megütöm a pocimat. De szerencsére anyukám is így látja így felajánlotta, hogy majd valamikor az ünnepek előtt megcsinálja helyettemKép

Ti egyébként hogy bírjátok az éjszakákat? Én már egyre jobban kínlódok. Én mondjuk mindigis pocsék alvó voltam, nehezen aludtam el, másfél-két óránként mindig felébredtem és olyankor elmentem Wc-re és próbáltam visszaaludni. Végigaludni egy éjszakát? Egy évben max. 1 nap volt ilyenKép
Na de most még rosszabb. Éjfél előtt inkább ágyba se megyek, addig se szenvedek. Aztán ha el is alszok, max. 3 órát bírok. Váltogatom, hol a jobb, hol a bal oldalam, de sokáig nem bírom. Teljesen elzsibbadok, fáj már mindenem, hátam, lábam, derekam, de főleg az éppen aktuális oldalam, amin feküdtem.
Ma is, éjféltől 3-ig aludtam, (persze ezt sem egybefüggően, egy WC-t azért félidőben közbeiktattamKép)utána hajnali fél 6-ig csak kínlódtam, már azon voltam, hogy felkelek, mert én már nem bírok tovább fekve maradni, iszonyúan fájt mindenem. Utána azért csak sikerült visszaaludnom még 8-ig. De már ez megy vagy 2-3 heteKép
Na most jól kipanaszkodtam magamKép

Babus(26+6)

Kép
babus2005

Nekem a 18 hetes uh után 24 hetesen kellett mennem és legközelebb 32 hetesen kell dec 30án. Mivel már nagyon kiváncsiak vagyunk a baba nemére ezért el fogok 29 hetesen menni 3d re.

Kép

KépKép
búzaszem

Búzaszem (25+2)

Kép

KépKép
búzaszem

Lányok!

Van egy netes oldal, ahol az UH-on adott értékeket megnézhetitek. Persze ezek is csak irányszámok, de írja is, hogy ettől eltérő eredmények is lehetnek. Kép

www.inetcom.hu/andrea/babasmamas/adatok.htm

Beatrix
beatrix28

Babus!

Én sem alszom jól. Kép Szerencsére nem a WC-re járás miatt (MÉG), de az oldalam nekem is jócskán fáj. Vagyis csak a csípőm, de az olyan kellemetlen, hogy minden éjjel forgok, mint a ringlispil. Kép Azért éjszakánként 7-8 óra alvás még sikerül, de lehet, hogy azért, mert a fiam is jócskán lefáraszt. Kép Hátam, derekam még bírja, az még nem fáj. Viszont a tegnapi pecázás miatt jó kis izomlázam van a karomban, a vállamtól egészen a csuklómig. Na de olyan jó volt!!! Kép Még a pöttöm is élvezte, olyan jókat rúgkapált. Igaz neki lehet, hogy a friss levegő és a csodás idő tetszett. Na meg anya öröme, hogy végre újra horgászhattam. Utoljára akkor voltam, amikor Csabival voltam terhes, tehát már 4 éve. Azt hiszem, ezután megint eltelik egy "kis" idő, mire újra hódolhatok eme szenvedélyemnek. Kép

Beatrix
beatrix28

Sziasztok!

Csatlakoznék az előbbi hozzászólásokhoz, én sem alszom valami túl jól, de azért annyira nem vészes a helyzet, mint nálad, Babus! Hogy bírod? Én is felébredek kb. kétóránként, meg eléggé éberen alszom, és amikor lehetne tovább aludni, akkor biztosan nem megy. Plussz: a reggel 6 utáni ébredéskor erőteljes éhségérzés tör rám (pedig azelőtt délig elvoltam kaja nélkül!)olyan intenzitással, hogy úgy érzem, ha nem eszem azzonnal, abból hányás, vagy azzal való "kísérletezés" lesz. Szóval a babó már kiköveteli magának a kajátKép (vagy én lettem torkosabb)
Hétfőn megyek afp-s vérvételre, remélem rendben lesz... nem tudjátok mennyi idő alatt lesz meg az eredmény? Összehasonlítva a 12 hetes uh számadatait a megadottakkal, nálunk is hasonlóak voltak az adatok.
Elkezdett nőni a pocakomKép, bár még nem sokkal nagyobb, mint egy kiadós karácsonyi zabaparti után, de alakul. Hihetetlen, hogy néhány hét múlva olyanforma lesz, mint az általatok feltett poci-képeken (Babuséra emlékszem, nagyon ariKép)
Úgyhogy megyek is beszerezni 1-2 nadrágot, mára ennyit a melóról (a főnököm is lelépett már).
Üdvözlet minden gömbölyödő kismaminaKKép
És jó hétvégét!
Franciska

Kép
Kép
pfranciska

Most jövök a védőnőtől.
Meg lettem dicsérgetve, mert lemért, és csak 3,5 kg-ot híztam! (egyre jobban bírom ezt a nőt Kép)
A vérnyomásom csak 100/55 volt, épp hogy élek.
Mást nem is vizsgált, de jót beszélgettünk.

A héten én sem alszom valami jól, hajnalban mindig felébredek, meg persze van az egy pisilés, amit mostmár úgy csinálok, hogy szinte fel sem ébredek (azért ki szoktam menni Kép).

Franciska
Nekem az AFP tök hamar meglett, hétfőn vették le és szerdára volt eredmény.
Ha sikerült jó cuccokat vásárolnod, írd meg, hogy hol!
zsana75

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy a Praxisba mit kell vinni: pl. a cd-t ott adják, ugye? Videókazit nekem kell vinnem? Terheskönyv kell? Holnap 1 órára megyünk, és már nagyon izgulok!
Bocs, ha buta a kérdésem, de nagyon várom a válaszokat!

Zsana, Borbolya! kösz a gratulációkat és jókívánságokat! Kép

Zsu
19+2
tothzsuzsi

Zsu

Csak videókazit kell vinnedKép CD-t és DVD-t ők adnak, persze csak ha szeretnélKép
Nem kell kiskönyv seKép

Babus

Kép
babus2005

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?