Sziasztok!
Jól eltűntem...
Eta, köszi a hiányolást!
Dorka, nekem az a 7-7-5-5-3-3-1-1 perces szaporító fejés nagyon bevált! Szilveszter előtt volt rá szükség, mert a jó ég tudja, hogy mitől, de totál megcsappant a tejcsi mennyisége. 2 nap alatt hozta vissza és azóta is megcsináltam már 2 este amikor éreztem, hogy kevesebb a tej. Emellett van egy új bogyó, olyan, mint a Laktoherb tea, csak kapszulák (Milk &Love a neve, 3500 pénz 60 db), én ezt is szedtem, illetve szedem most is, csak már csökkentett adagban.
(Mondjuk nálam a kevesebb tej oka az, hogy 2 gyerekem van és a nagyobb is itthon van velem, még nem ovis. Ez így bizony nagyon fárasztó. Olyan, hogy pihi, hááááááát az napközben nincs...)
Ja, és még valami, olvastam, hogy a MoreMilk egyik fő alkotóeleme a görögszénamag, ami nagyon jó tejserkentő. Ha megnézed a www. gorogszena.hu oldalt, akkor láthatod, hogy meg lehet rendelni a patikákban ezt is és olcsóbb, mint a MoreMilk. Az ára egy doboz tápszerével egyenlő. (Én ezt is ki fogom próbálni, ha szükséges lesz rá.)
Na, és akkor rólunk...
Azért nem jelentkeztem, mert nem tudnék reagálni senkinek sem
és nem szeretnék önző módon folyton csak magunkról regélni...
Gergővel mi is megjártuk a kórházat, volt egy nagyon sz@r hetünk dec. közepén. Egyik vasárnap pelusozás közben észrevettem a lágyékánál egy jó nagy dudort. Kb 1 cm széles és 3-4 cm hosszú volt. Totál kétségbe estem, próbáltam hívni a védőnőt meg a gyerekorvost, de vasárnap lévén, egyiket sem értem el. Így elvágtattunk az ügyeletre, ahonnét beutaltak bennünket a kórházba, mondván, hogy lágyéksérve van Gergőnek. Ott aztán megvizsgált egy doki, de ő nem volt sebész, így nem mondott véleményt, inkább behívta az ügyeletes gyereksebészt. (Hétvégén nincs bent a kórházban sebész, csak akkor jön, ha hívják.) Ő is megnézte, majd azt mondta, hogy ez nem lágyéksérv, hanem vízsérv, egyelőre nincs vele teendő, mert felszívódhat, de azért figyeljem, mert ha bármi változás van, vissza kell menni. Megtanított arra, hogy hogy vizsgáljam meg Gergőt és berendelt minket 2 nap múlva kontrollra. Akkor is megnézte és mivel változatlan volt a helyzet, így továbbra is azt mondta, hogy figyeljem. (A gond akkor lenne, ha béltartalom is kerül a sérvbe, mert ha az kizáródna, akkor azonnal műteni kell.)
Szerencsére azonban úgy tűnik, hogy ez a sérv visszavonulót fújt! A héten voltunk újabb kontrollon és már nem lehetett érezni. Mondjuk mondta a doki, hogy bármikor kiújulhat, de az is lehet, hogy soha nem jön már elő. Na, én ez utóbbinak drukkolok.
Karácsony előtt aztán én is lebetegedtem, 3 napig lázas voltam és alig bírtam mozdulni, úgy fájtak az ízületeim... A szoptatást nem kellett abbahagynom, de nagyon nehezemre esett.
Az ünnepek nálunk is jól bekavartak, kicsit égő kimondani, de nagyon vártam, hogy újra kezdődjenek a hétköznapok és szoktathassam végre a fiacskáimat egy normál napirendhez. ez most már többé-kevésbé működik is! Végre le tudom őket tenni délután egyet aludni. (Igazából ettől voltam kiborulva, hogy sem Gergő, sem Bencus nem akart délután aludni...
)
Most úgy állunk, hogy reggel 7-8 között ébrednek kb egyszerre, Gergő délelőtt alszik kb 40-50 percet a pihiszékben, ebéd után együtt alszanak kb másfél-2 órát, majd Gergő szunyál még egy rövidebbet, de ezt már nem az ágyában.
Éjszakáink nagyon szuperek, Gergő a kiságyban alszik és pontosan tudja, hogy éjjel aludni kell! Szopizni 2x kel fel, de általában 10 perc alatt végez és azonnal vissza tudom tenni az ágyába és alszunk is tovább. Így, bár nappal nagyon lefáraszt az én kis 3,5 évesem + a szopik meg játszogatások Gergővel + a házimunka, de legalább éjszakánként tudok aludni!
Most ennyi... igyekszem néha bejelentkezni... Mindeninek NYUGODALMAS éjszakát kívánok!