Sziasztok!
Orvosom ma szólt, hogy átmegy az Uzsokiból a Bajcsyba dolgozni, így követem őt és ezért vagyok most itt, köztetek:)
Semmit se tudok a Bajcsyról, de próbálgattam visszaolvasni.
Harmadik gyermekünket várjuk, kisfiamat vidéken szültem, olyna körülmények között, mint 20 éve szültek, se kád, se színek, csupán egy labdát kaptam. 11 órát vajúdtam, párom végig bennt lehetett, és fantasztikus élmény volt a szülés. Ebben a helyzetben, bár előtte fontosnak tűnik, hogy hangulatos legyen a szoba, meg minden, na ott eszedbe se jut, mert csillagokat látsz a fájdalomtól:)
Kislányunkat már az Uzsokiban szültem, ő másfél óra alatt kinnt volt, úgyhogy még a vajúdó szobát se láttam:)
A kórházi szobák mindkét helyen kőkorszakiak voltak, kényelmetlen ággyal, rossz hőszigeteléssel, de ez se számít ilyenkor, hiszen egész nap a babád pofiját csodálod, ha éppen nem alszol és pihened ki a szülést.
Egyetlen rossz tapasztalatom van: kislányommal első éjszakára egy 3 ágyas kórterembe toltak, ahol az egyik újdonsült kismama férfiakat, mit férfiakat, mammutokat megszégyenítő hangerővel horkolt egész éjjel, úgyhogy semmit se aludtam
Másnap átkéredtem magam egy másik szobába. Szóval a sokágyas szoba nagyon jó, ha épp jó szomszédaid vannak (én utána azt fogtam ki), az egyágyas meg nagyon jó (fiamnál abban voltam), mert nyugi van és csak vele foglalkozhatsz:)
Szívesen veszek minden tapasztalatot a Bajcsíból, de nem vagyok túl finnyás, elviselek bármilyen körülményt, hiszen az eredménye mégiscsak ezek a csodalények:)
Jó terhességet, jó babázást mindenkinek!
Orsi