Új privát üzeneted érkezett!

Piroska mennek a drukkok!!! :) De izgi. :)

Bocsi, h nem jöttem eddig, de annyi minden más tennivaló van itthon, h időm semmi szinte.

Dávidkám jól, Alex imádja, csak már nagyon szeretne vele játszani. :D
Szülés érdemi része pikk-pakk kategória, 1,5 óra a 2 percesektől, kb. 10 percig nyomtam, és kint is volt, de besz@rtam úgy fájt. :?
28.án mentünk be, délután 4-re, burokrepesztés, de semmi fájás, majd oxytocin, de nagyon nem akartak jönni a fájások. Megduplázta a Doktor úr a cseppszámot, majd jöttek a 2 percesek. Onnantól nem volt kellemesnek mondható... :(
3720g, 54 cm, nagyon szétázott, szőke Kis herceg pottyant az ölembe 29.-én, 0:50-kor.

Kép

Kép

Kép
nancsika

Nancsika
szupííí, gratula! :):):) A kis szépség! :):):)

Timcsi
nem is tudom, mit érezzek, kicsit gyors az egész. Még sehol nem állok. Jajjjjj.... Gyorsan összedobtam egy szatyorba a cuccaim, holnap belerakom bőröndbe. Még nem vasaltam ki Mendel ruháit. Te jó Ég, mennyi dolgom van... A magnéziumot nem bírom abbahagyni, mert a lábam folyton görcsben van. Vettem gátmasszázs olajat, gyorsan el kell kezdenem használni. Háááát... Kicsit a végére hagytam mindent...

Pancsi
ne hiányozzon a pocakod! :) Jobb az a babócka ott kint, mint bent. :) Jó látni, hogy kint van, egészséges, megvan, minden rendben. Igaz, hogy itt kint már sír, meg pelusozni kell, dehát ez van, nem igaz? :)

Mondtam a kislányomnak, hogy kis terrorista. :) Mondtam neki, hogy már a tesó is gyakorolja ezt, úgyhogy már nincs egyedül. Nagyon tetszik neki, nevetgél, hogy ő terrorista. :) Pedig néha, esténként, amikor már teljesen kész vagyok, akkor nem annyira vicces... Nem baj, akkor is imádom! :) Na, megyek, alszom egy kicsit, mert tisztára görcsöl a lábam.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Nancsika,
gratulálok a mini manóhoz! Jó babázást neked!

Piroska,
nyugi, mindenre lesz időd! Egyébként én is ma akarom megvenni a gátmasszázs olajat.
Kicsit próbálj lazítani! Hidd el, így minden sokkal egyszerűbb lesz! Csodás az élet és nem sokára megajándékoz téged egy újabb gyerkőccel. Csak mosolyogj! Az élet szép!

Kép

Kép
gtimcsi

Mara én akkor is emlékszem a BMC hozzászolásaidra. Nem te vagy a tanitonő mintha ez ugrott volna be. Hogy sikerült végül? Spontán?? Kihez jártál? Akkor most nagy az izgalom nálatok!! Ha van kedved írni a Gyömrői topikban én vagyok ott minden nap meg Masztaka is gyakorlatilag ennyi, mert elég kihalt az a topik. A gyerekorvoshoz ide tartozol? Bármibe tudok segíteni szólj nyugodtan.

Timcsi én sima mandula olajat vettem, de a búza csira olaj is jó. De a mandulát a gyereknél is tudod használni. Az elején vettem speckó gátolajat, de a narancs olajra ezek szerint érzékeny vagyok mert úgy bedagadt a nunám tőle. Na ki is dobtam :oops:

Piroska készíts listát nehogy a fontos dolog lemaradjon. Bár neked vannak tapasztalataid Didriről. A kis terorista ez jó. Én is így hívtam a lányom mert szeptember 11 a terror támadás napján született. Hátrány minden szülinapkor leadják a támadásról készült filmet., Na de azért nem olyan nagy terrorista lett belőle, mint kicsinek volt.

Nancsika legalább gyorsan megvolt a fiatalember. Nagyon szép baba, de már biztos nem így néz ki két hetesen. Kérünk még képeket!!! Hogy megy a szopi?? Még szokjátok egymást?? Jó baba??

Kép
Kép
pancsi76

Gyönyörűek a csemetéitek! :)

Pancsi: Igen tanár vagyok. Lombikos babánk lett. Sz.-hez jártam. Csak nőgyógyászhoz tartozunk elvileg oda, de gyerekorvos van itt Maglódon is. Kettő is.

hofeherke

Pancsi, ez a dagadásos dolog még mindig megmosolyogtat. Igaz neked valószínű nem volt annyira nevetséges a dolog, de emlékszem, amikor anno írtad, annyira groteszknek hangzott, hogy fulladtam a nevetéstől.

Szerencsére mulandó volt, reméljük az én ereim is azok lesznek. Anyukám, amikor meglátta, majdnem elájult. :lol: :lol: Ha nem saját magamon látom, talán el sem hiszem, hogy van ilyen...

Ki nevet a végén? :lol: :lol: először milyen mókásnak tűnt, hogy bedagadtál, most meg úgy nézek ki alulról, mint valami űrlény.

Kép

Kép
gtimcsi

Sziasztok!
Nancsika, gratulálok, nagyon szép babóca! És annyira örülök, hogy nálad is ilyen gyorsan ment minden! :)
Azt megkérdezhetem, hogy miért kellett burkot repeszteni?
És milyen volt a doki? Ezek szerint este-éjszaka mentetek szülni, türelmes volt? Szülés után 6 ágyasban voltál?
Majd ha tudsz jönni, mesélj még, oké?
Addig is jó egészséget, sok boldogságot Nektek!

Szülés után fel akar jönni anyósom hozzánk, segíteni. Szerintetek jó ötlet? Én egy kicsit félek tőle...akkor még minden olyan új lesz, ügyetlen leszek és biztosan totál kialvatlan is, amikor a türelmem is hamarabb fogy el, és anyósomat amúgy szeretem, nem lenne jó megbántani (pedig fáradtan sokszor indirekte bántok meg mindenkit magam körül..)
Adjatok tanácsot léccci!

Kép

Kép
csibic

Csibic: Nincs ugye tapasztalatom, de megpróbáltam beleélni magam a szituációba. :)
Gondolom az anyósod nem azért menne, hogy még ő is egy plusz problémát jelentsen, hanem, hogy csökkentsen a kialvatlanságodon. Mondjuk azzal, hogy főz. Esetleg segít a baba körül is, ha engeded... Ha ez így működik, akkor jó, ha a személyiségetek nem engedi... akkor hmmm... Esetleg 2-3 napig legyél csak te a babával, hogy összeszokjatok, utána már toleránsabb leszel...

hofeherke

Csibik én tapasztalatból mondom minden segítséget meg kell ragadni, és ha anyós nem egy fúria akkor miért ne. Megjegyzem ha tapintatos akkor a háttérben marad, max segít megfőzni, és ha már csak büfiztetni segít akkor is segít. Hidd el én most olyan állapotban vagyok hogy szopi utáni büfinél ülök és zuhanok. Olyan car érzés, de a kimerültség az nálam halmozott. Ma Laci éjszakás :cry: Úgyhogy egyedül kell boldogulnom. De holnap megint lesz :lol: :lol: és ő sokat segít nekem. Ma is amikor felkelt belerakta a kenguruba és azzal ment borotválkozni én úgy nevettem. :shock:

Kép
Kép
pancsi76

Pancsi
ez tényleg érdekes borotválkozás lehet. :) Az apukák néha olyan dolgokat képesek csinálni... :)

Timcsi
persze, az élet szép, de azért kicsit fáradt vagyok, na... Didrike épp most dobálja a tányérját. :shock:

Csibic
ha anyósod egy toleráns, tapintatos ember, akkor persze, fogadd el a segítségét. Nagyon fog kelleni a segítség, nagyon-nagyon. Ha olyan, hogy folyton ossza a tanácsokat, akkor inkább ne, mert csak fárasztani fog vele. De ha valaki olyan, úgy érzed, hogy jófej, akkor mindegy, ki az, fogadd el a segítségét, mert nagyon fog kelleni. Nem fogod megbántani, hidd el, annyira jó lesz, hogy ott van. Esetleg egyél magnéziumot, hogy jobban bírd a stresszt. :wink:

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Mara én is Sz-hez jártam nekünk is lombikos babánk van! Most megyünk majd vissza megmutatni neki, meg vinni a születési anyakönyvi kivonatot. :D

Timcsi hát igen elég gáz volt akkor sírni tudtam volna. De most már csak nevetek az egészen :lol: :lol:

Piroska neked lesz segítséged?? Azért nálatok is Didri még elég kicsi.

Kép
Kép
pancsi76

Sziasztok!

Itt aztán pörögnek az események! :D Gyönyörűek a babák!!!

Piroska, kitartás! Én még csak irigykedhetek , mert a fele még hátra van:)

Csibic, én is parázok főleg anyámtól. Ő azon kevesek közé tartozik aki az ördögöt is kicsiklandozza belőlem :twisted: . Utána aztán hetekig nyalogatja a sebeit :) Nem hiszi el, hogy ha nem sűrit annyit és csak fele annyira nyomul mindkettőnknek kellemesebb lenne az élete.

Szerdán voltam magazatvízvételen. Nem fájt, csak nagyon kellemetlen volt. Február 8.-án lesz eredmény amiért személyesen kell bemenni. Most feküdni kell pár napig, na ez az ami nekem nagyon nehezen megy :)

Kép
booo
Őrbottyán

Booo kértétek hogy mondják meg a nemét? Én is voltam és nem bántam meg, mondjuk a nagylányommal is megcsináltattam biztos ami biztos alapon. Szerintem is ha ingyenes a vizsgálat miért ne?
Hát nem semmi anyukád van. Nem irigyellek most ezért. Az én anyám most éppen főz gulyás levest varga bélessel, és aztán hazamegy ennyi. Hát ez a segítség nem az amikor ossza az észt valaki. Persze finoman tanácsokat lehet adni vagy elfogadod vagy nem. Együtt laktok??

Kép
Kép
pancsi76

Csibic, nálunk anyu eljött az első héten minden nap. Reggeltől estig ott volt. Segített főzni, ha bármit kértem a segítségemre sietett. A hét vége felé viszont így is sok kezdett lenni, bár nem bántott meg semmivel és csak a legjobbat akarta nekünk. Hiányozott, hogy csak mi legyünk otthon. A férjem, a baba és én. Most úgy oldjuk meg, hogy nem fog eljönni hosszabb időre szülés után. Mondtam neki, hogy az lenne az igazán nagy segítség, ha amíg bent vagyok a kórházban Ábival tudna lenni szükség esetén. Pl. amikor a férjem bejön hozzám a kórházba.

Pancsi, hmmmm.. pénteki gulyás leves, vargabélessel. Az fincsi! Aranyos anyukád van!

Booo, jó, hogy jelentkeztél! Nekem mindig ijesztő volt, ahogy elmesélték a magzatvíz vétel folyamatát. Az a nagy tű.. Persze, ha kellene, akkor megcsináltatnám én is.

Piroska, hogy vagy? Mi a helyzet veled?

Nálunk van egy kis változás.. kezd az arcom megváltozni. Tudjátok, szélesedik az orr, kicsit püffed az arc.. Egyenlőre még nincs itt az idő!!!! Még ennek a kisfiúnak bent kell maradnia, de kicsit rám hozta a frászt, amikor reggel a tükörbe néztem.

Kép

Kép
gtimcsi

Sziasztok!

Köszönjük a gratulációkat! :)

Pancsi!
Jól megy a szopi, már a szülőágyon rákattant, és azóta is rajong a cickókért. Igazi pasi. :D
Mondjuk tök szokatlan volt, mert Alexnek valami kórház parája volt anno, mert Ő nem szopizott egy percet sem a kórházban. Aztán mikor haza jöttünk, akkor meg mint aki világ életében azt csinálta. Szóval nem számítottam rá, h Dávid egyből szopizni akar.
Szokjuk egymást, de inkább Apukának kell szoknia. Mi már nagyjából ismerjük egymást. :) Jó baba, bár nem tett még rossz fát a tűzre. De lehetőségeihez képest, igen, jól viselkedik. Egyszer kelünk éjszaka, sokat eszik, szépen hízik. 3510-el jöttünk haza a kórházból, 2 hetesen 4080 g. :)

Csibic!
Azért kellett burkot repeszteni, mert már 1 hete 2 ujjnyira nyitva voltam, teljesen fel volt puhulva a méhszájam, kedvező volt minden a szüléshez. No, meg 10 nappal túlhordtam Dávidkát, és nem volt értelme várni.
Igen, este mentünk, így beszéltük meg. Éppen ügyeletes volt. Persze, türelmes volt, cserébe én hisztis. :D De akkor ez nem nagyon érdekelt. :)
Szülés után sikerült megcsípni az egyik 2 ágyas szobát, így ott voltam, de a nőgyógyászati részen volt csak hely.
Anyós: én örülnék neki, ha jönne segíteni. De nekem Anyukám volt itt. :) Mind1, csak legyen valaki, aki segít bármiben, és nem megy az agyadra!
Egy frissebb kép. Még egy kicsit rojtos a feje...

Kép

Jók legyetek!

Kép

Kép
nancsika

Sziasztok! Köszönöm a véleményeket! :)
Lehet, tényleg úgy lesz, hogy 2-3 napot kérek csak magunknak apával, utána jöhet anyós. Jó fej ő, nagyon segítőkész, Csak mivel vidéki, ezért amíg nálunk lesz, addig éjjel-nappal nálunk lesz, és tudom róla, hogy őrült keveset alszik, beéri 4-5 órákkal. És ha felkel, akkor viszont figyelmen kívül hagyja, ha mi még alszunk, nekiáll mosogatni, főzni, és ez a lakás kicsi, minden csörrenés áthallatszik a szobába. Nah, mindegy. 1 hetet túl lehet élni, akárhogy is legyen. Szedem majd ezerrel a magnéziumot. :)

Timcsi, az arcom nekem is megy szét, épp mondta az egyik kollegám, olyan az orrom, mint a négereké. :) Remélem, hogy szülés után azért nem marad így...

Pancsi, kitartás! Az olyan rossz lehet, ha éjszaka nincs ott melletted a párod. :-( De jópofa lehetett ez a kengurus borotválkozás. :) Milyen hordozótok van amúgy? (Én is szeretnék, de még mindig nem tudom eldönteni milyet...)

Múlthéten voltam kismama-jógán, és sikerült jól meghúznom a hátamat. :lol: Naon béna vagyok. Viszont ez a lélegzéses dolog, nem olyan egyszerű, mint gondoltam. Lehet, hogy azért, mert még eléggé fent van babóca és nem tudok olyan mély levegőket venni. No majd meglátjuk, mi lesz később. Hátha alakul még. :)

Kép

Kép
csibic

Sziasztok!
Sikerült eldöntenem végre, hogy melyik dokihoz megyek és ma voltam is nála.
Egyértelmű szívcsőpulzáció. 6 hetes 2 napos a méretei alapján. Legközelebb a 10. héten kell mennem.
Az orvosválasztásom jónak tűnik. Olyan a rendelő, hogy leesett az állam. Én ilyen luxus cuccokat még nem láttam.

Ja és ma rá kellett jönnöm, hogy a négylábú vörösbundások nem szeretik a fogmosást... :P

hofeherke

Csibic: Az én anyósom is pont ilyen :) 4-5 körül kel és 8-ra már az ebédet is megfőzi ;)

hofeherke

Nancsika, nagy gratula az eredményeitekhez! Édes a baba és két hetesen 4080-t nyomni?! Szép kis teljesítmény! Tényleg szereti a cicit :lol: Szerencséd volt ezzel a szüléssel! Ügyesen, gyorsan szültél és még a szobát is sikerült kicsípni!

Csibic, akkor te is jól nézhetsz ki! :lol: :lol: :lol:
Nekünk egyébként Baby Björn kengurunk van és imádjuk! Már alig várom, hogy újra használhassuk.

Pancsi, borotválkozás kenguruban? :D ilyenkor hol a fényképezőgép???

Kép

Kép
gtimcsi

Pancsi, szerencsére nem lakunk együtt :) 21 éve a saját lábamon állok :D biztos ezért is viselem nehezebben a hosszabb együttléteket. 180 km-re lakik, így ha jön, akkor fel kel kötnöm a gatyám :D

Nem kértem hogy mondják meg a nemét, mert a 14. heti UH-n már látszott, aztán a 17. héten felkerestem végre Dr Szentágotait. Neki úgy mutogatta magát hogy én is meglepődtem! A 3 hét alatt a duplájára nőtt és hihetetlen jól látszott mindene ;) le is kell állnom az elevittel. Viszont nagyon fájt a pocak, így a magnéziumot jól megemelte. Azóta minden ok.

Fiú lesz! Ákos a neve :)

Timcsi, amikor arra vártam, hogy végre megszúrjanak kicsit rosszul lettem az izgalomtól. De elpoénkodtunk a többi kismamával, így mindannyian hamar megnyugodtunk :) ( A sok balesetem miatt annyit varrtak-férceltek már, utálom ha hozzámérnek.)

Csibic, hová jársz kismama-jógára?

Kép
booo
Őrbottyán

Csibic,

sok baleset? Te jó Isten! Másnak egy sem jut, neked meg nem is egy vagy kettő, hanem sok???
Szegénykém, így elhiszem, hogy utálod a vizsgálatokat!

Kép

Kép
gtimcsi

Timcsi
megvagyok, csak tegnap olyan erős fájásaim voltak (jóslók, de ahhoz képest nagyon erősek, olyan jó erős menszeszes fájdalmak), hányingerem volt, hogy már este hétkor lefeküdtem, nem bírtam vacsorázni, most ettem egy kis zacskós tésztalevest, azt a vietnámit, vagy milyet, tele E-vitaminnal :). Mióta várom Mendelt, ez a kedvenc ételem, előtte rá se néztem. Megfőzöm a finom krémlevest, megeszem azt, de azért naponta egyszer lecsúszik egy ilyen leves. Na, mindegy, ennyi baj legyen, mi annyira odafigyelünk az étkezésünkre, a zsemlét a férjem süti, mindent én főzök, meg sütök, ennyi kell. :) Akartam írni tegnap, de nem volt hozzá erőm, nagyon rosszul voltam.

Booo
milyen sok baleset? Mitől?
Az Ákos jó név, a szomszéd kisfiú is Ákos, nekem tetszik. :)

Nancsika
hallod, két hétig két ujjnyira nyitottan??? Az hogy lehet??? Nem volt fájásod? Nem éreztél semmi??? Nagyon jó súlyban van ez a legényke :) Nagyon cuki. :)

Csibic
amikor lejjebb megy a gyerek, könnyebb lesz a légzés. Nekem már annyira lent van, hogy simán veszek egy mély levegőt, sőőőt. Lent viszont annyira nyom, hogy az már fáj. De ez van...
Anyós:
lehet, hogy fárasztó, de nélküle fárasztóbb lenne. Majd utána egy ideig nem akarjuk látni őket, tudom én, az előző szülésemnél is ez volt. Anyósom egyébként olyan, mint az időjárás, néha nagyon gáz (de akkor iszonyatosan, el sem mesélem, mert csak néznétek, hogy még szóba állok vele), máskor meg annyira normális, hogy az hihetetlen. De egy biztos: ha jön segíteni, akkor megkérdezi, hogy mit segítsen és nekiáll, vasal, felmos, meg ilyenek. Szóval ilyen szempontból ő nagyon jól jön. Van, amikor rájön, hogy ossza az észt, na, olyankor teljesen kikészít, de ez nem mindig van.
Anyu a másik fele, anyuval nagyon nehéz, mert ő még csak most jutott el oda, hogy megértse, teljesen más a gyereknevelésről a véleményünk. Én soha nem szeretnék a gyerekeimnek olyan gyerekkort, amit én kaptam, persze ez nem teljes mértékben az ő hibája, de akkor sem szeretnék. Így a kislányom szülése után anyu kivett egy hét szabit, hogy segítsen nekem, de megsértődött rám, mert nem azt csináltam, amit mondott és azt az egy hetet a Gellértben töltötte, áztatta magát. Hát ez teljesen kikészített. De most már előre megbeszéltük, hogy apu fog jönni segíteni, mert ő nem szól bele semmibe, azt csinálja, amit kérünk, játszik a kislányommal, márpedig nekem az nagyon nagy segítség. A héten is itt volt, kedden, egész délelőtt játszott a leányzóval és ő annyira élvezte, hogy azt nem tudom elmondani. Nekem erre van szükségem, nem arra, hogy megmondják, hogy mit csináljak. Ha kérdezek, akkor természetesen (márpedig szoktam kérdezni, sőt), de ha nem, akkor nem kell az, hogy még arra is figyeljek, hogy ő most mit magyaráz, a fejemben már megvan, hogy mit fogok csinálni és hogyan, a sorrend is, ha beledumálnak, akkor csak mindent elfelejtek és félbehagyok. De jó ez így, csak eddig az apuval egyáltalán nem volt kapcsolatom, így ez nem is derült ki, hogy ő tudna nekünk segíteni. Ez sajnos az anyu bűne, mert ő úgy nevelt minket, hogy aput mindig lehúzta, de most már megértettem mindent, felnőtt fejjel és anyaként már teljesen máshogy látom a dolgokat. Apu egész életemben egy idegen volt számomra és most már végre közelebb lehet hozzám és ez nagyon jól jön, nagyon örülök neki. :) A kényszer hozta úgy, hogy megismertem az apámat. Csak ő ért rá eljönni segíteni nekünk, amikor a kislányom beteg volt, vagy ha már kimerültem. Hála Istennek, hogy így történt. :)
Egy biztos: sok magnézium, de akkor is fog kelleni a segítség.

Pancsi
nekem az apu lesz itt, hogy segítsen, mert ő nyugdíjas, meg anyósom hazajön február 20-án Angliából (kint dolgozik), ő is fog jönni. Jól jön, ha itt vannak, anélkül nem is menne, abban biztos vagyok. Azért jól fog jönni, hogy Didri ovis, bár most nem jár már két hete és nem is fog, mert hétfőn megkapja a bárányhimlő elleni oltást, de majd fog járni és az is egy kicsit könnyít a helyzeten, mert neki rengeteg energiája van és ott az oviban a sok szélvész kisasszonyka között kijátssza magát. :)

Ja, képzeljétek, én nem is gondoltam bárányhimlő elleni oltásra a kislányomnál. De most, hogy utánanéztem, megmondom őszintén, alig várom, hogy megkapja. Szemét dolog ez a bárányhimlő... Eddig úgy gondoltam, hogy egy sima gyerekbetegség, áááá... Nem úgy van az! Annyi szövődménye lehet... Na, nem baj, Didri megkapja, a tesó meg majd csak 9 hónaposan kaphatja meg. Az egyik ismerősöm kislánya még nincs 9 hónapos, elkapta a bárányhimlőt, két hete folyton lázas, most már az egész teste tele van pöttyökkel (a lába, talpa, szeme, feje, mindene). Ahelyett, hogy szegényke mászna, tapasztalna, fejlődne, egész nap beteg, sokat sír, olyan borzasztó. Mondta az anyukája, hogy ő rábeszélt volna engem az oltásra, ha magamtól nem gondolok rá, az tuti, mert annyira sajnálja a kislányát. Hát megértem szegényt... Borzasztó lehet...

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!:-)

Nancsika, gratulálooook!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D

Még mindig egyben, büszke vagyok magunkra, hogy már 3 hetet rápakoltunk:-)))) tesóm hozott be mobilnetet a látogatási idejére, azért tudok írni!

Találkoztam Ancsával, nem messze vannak a szobáink, úgy láttam, még nem jutott el ide a hír, hétfőn kellett befeküdnie, de délelőtt elfolyt a magzatvíz, így hétfőn délelőtt egyből meg is születtek a babai, gyönyörűek!!!!!!! nagyon szép súllyal születtek, egyből nála maradhattak, férjem is megnézte a kicsiket, tényleg nagyon szép, formás babák! :-)))

Piroskám, nagyon várlak akkor itt:-) Ma is a mi dokink van benn egész nap, tegnap is ő volt, nagyon rendes.

Vigyázzatok magatokra, mindenkinek sok puszi!!!!!! :D

Már várjuk a mieink születését nagyon.......:-)))

Kép
Kép
nalla

Nalla örülök hogy jól vagytok. Ujjam csuriban értetek. Ancsánok meg nagy hatalmas gratula. Jöjjön majd és meséljen. Mikor jöhetnek haza??

Piroska hát nálatok is megvan a családi kever kavarodás. Még jó hogy van akire számithatsz. A bárányhimló ellenit Laurám is megkapta, de akkor még csak egyet szurtak most már kettőt adnak úgy tudom. Laura egyet kapott, és a doktornő elfelejtett szólni hogy később még egy kell. Igy elkapta de kb. 4-5 pötty jött ki rajta,és semmi levertség. Én sem bánom mert aktől megkapta a himlőt annak még a nyelve is lukas volt. És több napon keresztül magas lázza volt. Egyébként én elég idős voltam amikor megkaptam, és hát nem volt szövödmény mentes nálam neb beszélve hogy két hét pokol 40 fokos lázzal. Úgyhogy amikor megtudtam hogy van ellene védelem akkor nem is volt kérdéses.

Booo akkor nagyon ügyes kislány vagy hogy vállaltad ennek ellenére. Ha nem akarsz írni nem muszáj, de engem is érdekelne milyen balaset??? Szörnyű lehetett. :shock: :cry: Ákos nagyon szép komoly név.

Timcsi a férfiak csinálnak érdekes dolgokat. A Laci odáig van Pamiért teljesen nagy a szerelem amíóta mosolyog amikor hozzá beszél meg el van olvadva tőle. Ma elmentünk sétálni az itteni állatkertbe, büszkén tologatta és minden ismerősnek megmutatta a drágát. Közben meg úgy fújt a szél. De már teljesen be voltam fordulva hogy már milyen rég voltam kint :oops: :oops:

Nancsika igen sokat változott az arcocskája. De nagyon szép formás baba gratulálok hozzá. Még hogy rongyos??!! :shock:

Kép
Kép
pancsi76

Nalla, drukkolunk! Ancsának pedig nagy gratulák! De majd gondolom jön ő is, ha lesz kis ereje, remélem hoz képeket babókról, olyan kíváncsi vagyok! :)

Pancsi, amit írsz anyudról, úgy látszik ez elég elterjedt jelenség, sokaktól hallottam ugyanezt. Nővéremtől is egyébként, úgyhogy nem tudom nálunk mi lesz. Anyumról tudom, hogy neki is elég határozott elvei vannak, és nehezen alkalmazkodik mások véleményéhez. Ő is sértődős. Eddig nem is mondta, hogy majd jön segíteni, mondjuk eléggé rossz passzban van már ahhoz, hogy egész nap körülöttünk nyüzsögjön, szóval megértem. Apámat én se ismertem sokáig, és én is ebben az évben kezdtem el vele "barátkozni", és bíztam benne, hogy ha apaként nem is, de legalább nagypapaként megszerethetem, de sajnos ősszel súlyos beteg lett, lehet ő már nem is találkozik a negyedik unokával. :-( Gondolom akkor a te szüleid is elváltak rég? Persze nem szeretnék indiszkrét lenni a kérdéssel...
Ez a bárányhimlő elleni oltás egyébként hogy működik? Meddig nyújt védettséget? Kell emlékeztetőket is beadatni?

Booo, jógára az Örsre mentem, Padma stúdió a hely neve. De még csak egyszer. Jó lett volna/lenne járni is rendszeresen, csak reggelente nagyon nehezen kelek fel. Du.meg már nincs kedvem kimozdulni. Ha a lustaság fájna, ordítanék! :)

Nancsika, nagyon helyes Dávid! És tök jó, hogy minden rendben otthon is. :) Köszi, hogy leírtad, mi hogy volt.
Surányi 24-én megy síelni, úgyhogy kicsit ráparáztam, hogy nehogy akkor induljon meg valami nálunk. Szeretnék vele szülni, amúgy se tudom, ki lenne helyette. És persze jövőhétre már nem is volt időpontja emiatt, úgyhogy beírtak nst-re két kismama közé, hogy majdcsak lesz valahogy, de hozzak magammal könyvet vagy újságot, biztos ami biztos. :D

Kép

Kép
csibic

Ancsa, gratulálok a babákhoz! Amikor egy kis időd engedi a két lurkó mellett, akkor gyere mesélni!

Pancsi, ez a bárányhimlő dolog nagyon komolyan hangzott. Lyukas volt a nyelve annak, akitől elkapta? Ilyet is okozhat? Nekem nem maradt meg semmi komoly az emlékeimben róla. A tesóm is és én is elkaptuk, de nem okozott nagyobb problémát a lefolyása.
Meddig lehet beadatni az oltást bárányhimlőre?

Most megyek, ma jönnek a rokonok. Ábi január 13-án töltötte a 2. évet. Két éves nagy fiú lett :D :D :D
Kérdezgettem tőle, hogy szerinte ma kik jönnek hozzá és elkezdte sorolni, hogy a Papa, a Nagyi.. és amikor még maradt valaki (konkrétan a keresztszülei), megkérdeztem, hogy és szerinted ki jön még, akit szeretsz? Huni!-hangzott a válasz. Hát könny szökött a szemembe.
Úgy látszik pici két éves lelkével valóban várja a kisöcsit :D :D

Ez nagyon jól esett!

Mindenkinek szép vasárnapot!

Kép

Kép
gtimcsi

A bárányhimlőit akkor érdemes adni amikor közösségbe kezd menni szerintem. De egy gyerek orvos talán jobban tudná mikor ideális. Én az Paminak is beadatom majd. Én úgy emlékszem hogy 8000ft-volt. De nekem minden fénzt megért hogy nem szenvedett tőle. Mondjuk átlagban nem okoz szövödményeket, de én kifogtam és ezért fordítok erre ekkora gondot. Nyilván ha rotás lett volna a gyerekem akkor az ellen cselekednék kézzel lábbal.

Timcsi olyan édes Ábel akkor tényleg nagyon várja, és ami ennél fontosabb még meg sem született és már is nagyon szereti. Biztos jó testvérek lesznek:)) Laura is ma tök sokat foglalkoztott Pamival. Elmesélte a sehány éves kislányt neki. Nagyon édes volt ahogy még mellé fűzte a mondandókat hogy jobban megértse a Pami a történetet. Bár szerintem semmit nem értett belőle, nagyon mosolyalbum volt. Mindegy hogy mit csak beszéljenek hozzá.

Csibik sajnálom apukádat:((
Én minden segítségnek örülök, és hidd el szükség is van rá. Fölleg hogy Laurával is sokat kell tanulni. Jár úszni táncolni stb... és erre mind el kell vinni. Szóval ma pl el ment nekem a piacra. Ez is baromi nagy segítség. Én meg tökéletesen vagyok a Pamival. Szóval nem csak úgy lehet segíteni hogy folyton ott nyüzsög körülötted.
Remélem meg tudod csípni Surányit, egyébként ő a fogadott dokkerod?? Ő is nagyon jó szakember. És Andival együtt nagyon jó kezekben leszel.
Te kis lusta:))) de használd is ki a lehetőséget, mert megszülsz akkor bánnád hogy nem vagy kipihenve.

Tegnap este vagyis éjszaka 2x kelltünk. Éjfélkor meg félnégykor. Azután meg már csak hétkor ébredtünk. Azért ez elég elvísehető már. De most nem tudom nincs valami nagy étvágya. Olyan mint ha csak inna egy kicsit és már alszik is. Nem is tudom a szájába rakni a cicim, nem hogy szívná. Ha meg belerakom olyan pipa hogy milyen csúnya vagyok hogy nem hagyom őt aludni. Remélem nem lesz baj hogy nem eszik annyit.

Kép
Kép
pancsi76

Pancsi
igen, van kever-kavar... :) Most van kire számíthatok. Didrinél nem volt, és úgy végeztem el a főiskolát, hogy a férjemmel egymásnak adtuk át az ágyat, mert ő éjjel kettőig dolgozott és tanult (ő is és én is tanultunk, ő Msc-re járt, most a doktorit csinálja, én a főiskolát végeztem), én kettőkor keltem és akkor kezdtem tanulni. Hatkor felkeltek, a férjem reggelizett, majd ment dolgozni, én meg Didrivel voltam estig, mert sokszor volt, hogy csak este kilenckor jött haza. Ha szabadnapos volt, akkor vagy tanult, vagy dolgozott a másodállásában. Most itthon van, mert ugye vizsgaidőszak van (ő egyetemen tanít), de egész nap lenne dolga és én igyekszem hagyni, hogy dolgozzon szegénykém. Már mondtam apunak, hogy holnap jöjjön már el, mert nem tud dolgozni a férjem és én nem tudok takarítani, márpedig jön a doktor néni az oltást beadni, hogy néz ki, hogy repül a lakás? :oops: :oops: Aput azért kell unszolni, de azért eljön. Ha idejön, akkor max egy délelőttöt van itt, de az is valami, tehát azért én azt mondom, hogy van segítségem. Ha anyósom jön, akkor ő azért tényleg addig marad és azt csinál, amit kérek tőle. Apu csak a gyerekkel játszik, de nekem most az is jól jön. Ő annyiban segítség, hogy én tudok a gyerek mellett főzni, de nem szeret sokáig itt lenni, mert ő megszokta, hogy otthon egész nap megy a tv, itt meg soha. :)
Ja, Laura egyedül elmegy vásárolni? Nem félted???

Nalla
hát azért én még később fogok menni, de szerintem két héten belül mi is ott leszünk. :) Nst-re inkább mégis Gödöllőre megyek, mert a 92-es busz gázosabb, mint a hév, nagyon kanyarog és nincs rajta soha hely. Márpedig nem mindig adják át a helyet, úgyhogy inkább megyek Gödöllőre.

Csibic
kilenc hónapos kortól lehet beadni a bárányhimlő elleni oltást, kettőt kell, de nem tudom, hogy kell-e emlékeztető. Állítólag igen, de nem tudom, holnap megkérdezem a doki nénitől.
Surányi nem mondott maga helyett valakit? Beszéld ezt meg vele, mert ilyenkor szoktak valakit mondani maguk helyett, bemutatják, így a másik dokira is tudsz számítani. Surányi nagyon aranyos, én voltam nála vizsgálaton, meg beszéltem is vele, nagyon rendes volt. :)

Ancsa
gratulálok! :) Jó egészséget és sok tejecskét kívánok nektek! :)

Timcsi
BOLDOG SZÜLINAPOT ÁBINAK!
A bárányhimlő elleni oltást bármeddig be lehet adatni, ahogy én tudom, hiszen gyerekvállalás előtt sokan beadatják, én is szerettem volna, csak nem nagyon jött össze.
Azért Huni még ne jöjjön. :) Legalább egy-két hétig. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Nem a Laura ment a piacra hanem anyukám a segítségem:)))

Ábelnek nagyon boldogságos 2 éves szülinapot.

Kép
Kép
pancsi76

Csibic!
Nekem is mondott másik orvost, amikor külföldre ment, ha véletlenül elindulna Dávid, akkor Őt hívjam. Elvileg ezt lebeszélik egymás között. Azért majd említsd meg neki, de sztem mondani fogja magától is. ;)

Csajok, mi ma elmentünk össznépien vásárolni. Lehet korai, de már majdnem megvadultam itthon. Kapcsolatom a külvilággal, csak az erkély, ami még nem is utcára néz, hanem a temetőre... Tiszta Valóvilág. :) Babakocsival 5 perc innen a tacskó, és alig voltak, meg pikk-pakk végeztünk, így hátha nem hoztunk haza semmit.

Booo!
Gratula a kukishoz. :) Szép neve lesz neki is! :)

Piroska!
Igen, full nyitva voltam. Voltak jóslók, nem is kevés. 25.-én este el is indultunk a kórházba, mert 2 perces fájásaim voltak. De akkor éreztem, h ez nem az igazi, és sztem csak jóslók, de biztos, ami biztos bementünk. Mire odaértünk, minden fájdalmam elmúlt. Bent akart tartani az ügyeletes orvos, de saját szakállamra hazajöttünk. Mondtam neki, h vagy szülök, vagy megyek haza. :)

Barihimlő: Alex be van oltva, Dávid lesz, amikor lehet. Az a baj, h ez már nem az a bárányhimlő, ami nekünk volt. Már skarláttal, egyebekkel van keresztezve, és nagyon brutál tud lenni.

Ancsa, gratulálunk mi is a babókhoz! Nem lehet egyszerű, minden elismerésem az ikres családoknak (én paráztam, h nekem nehogy ikrek legyenek, mert férjem is ikrek, mindenféle értelemben. :))

Pancsi!
Ügyesek vagytok az éjszakázással. :) Le sem merem írni, h mi hányszor kelünk éjjel, mert meglincseltek. :)

megyek, elteszem magam holnapra!
Jók legyetek!

Kép

Kép
nancsika

Köszönjük szépen a szülinapi jókívánságokat!
Nagyon klasszul sikerült minden. Finom lasagne-vel kínáltuk a vendégeinket, anyukám pedig isteni fatörzs tortával kedveskedett az ifjú uraságnak.

Kép

Kép
gtimcsi

Piroska!

Boldog névnapot! :)

Kép

Kép
nancsika

Nancsi
köszönöm, aranyos vagy! :) Az az igazság, hogy ma nincs annyira jó napom, mert olvastam azt a diszkós balesetet a három lánnyal és nem tudtam éjjel aludni, nagyon rosszul aludtam. Folyton arra gondoltam, hogy fogom megtanítani a kislányomat, hogy ilyen helyre ne menjen, vagy mit tegyen, ha ilyen gond van. Annyira borzasztó... Tudom, hogy nem névnapomon kellene ezzel foglalkoznom, de annyira nyomaszt...
Nem is tudom, mit lehetne kitalálni, hogy lehetne ezt megelőzni...
Bocsánat, hogy ilyen lelombozó vagyok... :oops:

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Nem akarlak rémtörténetekkel riogatni titeket, a lényeg, hogy volt néhány komolyabb lovasbalesetem amely műtéttel végződött (pl.: bal térd meniscus, a tértprotézist épp csak megúsztam. jobb térd 2 inszalag szakadt, az elülső keresztszalagot pótolták. bal csukló inszalag szakad, azt is összefércelték. Bal boka és váll még műtétre vár ha rászánom magam) amik után hetekig szurtam hasba a véralvadásgátlót. Így érthető módon nem rajongtam az ötletért, hogy hasbadöfjenek. De a kisfiamért természetesen mindenre képes vagyok!!! ;)

Kép
booo
Őrbottyán

Boldog szülinapot Ábel! :)

Ancsa, gratulálok!!!!!

Boldog névnapot Piroska!!!:)
Átérzem, nekem ugyan még csak útba van a fiam, de sok tanítványom van. A zöme lány 12-22 év közötti, akik folyton buliznak. Úgy szeretem őket mintha a lányaim lennének, sokszor beszélgetek velük a rájuk leselkedő veszélyekről, bízván abban, hogy talán el is jut a tudatukig az infó. Gyakran tapasztalom, hogy a szülői intést nem veszik komolyan. Hamarabb fogadják el tőlem.

Kép
booo
Őrbottyán

Booo
hát igen, sajnos... Erre még én is emlékszem... Remélem, hogy amikor az én lányom nagylány lesz, akkor lesz egy olyan őrangyala, mint te vagy. :)
Sógornőmnek is volt egy csomó lovas balesete, de a lovasok már csak ilyenek, semmit nem távolítja el őket a lovaktól. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska,

Boldog névnapot!

Booo,
téged aztán jól össze toldoztak-foltoztak ! :D :D

Kép

Kép
gtimcsi

Piroska: Boldog névnapot.

Booo: Én is tanítok... Az enyémeket a számítógépezésről kell lebeszélni. Van aki 4-5 órát ül gép előtt naponta :)

Engem ma engedtek el a kórházból. És 140-es szívverést mértek a kicsinél :)

hofeherke

Képzeljétek, el is felejtettem mondani, hogy szombaton úgy megváltozott az arcom, mintha épp szülni indulnék. Reggel, amikor belenéztem a tükörbe, szó szerint megijedtem. Beödémásodott az arcom, kiszélesedett az orrom és szám is kifordult. Hát rám tört a para. Beszéltem mindjárt a dokival, de megnyugtatott, hogy a mivel nem volt több keményedésem, mint eddig szinte lehetetlen, hogy elkezdjen nyílni a méhszáj. Viszont a front így hat az emberre. Figyeljem magam, mert így viszont egy hét- tíz nap múlva akár szülhetek is... Szerencsére visszahúzódott az ödéma és visszarendeződött az arcom. Még nem szülök :D :D

Kép

Kép
gtimcsi

Bizony a lovasokat kemény fából faragták ;)

A számítógép komoly vetélytársa lett a természetnek és mindamellett, hogy nagyon hasznos, iszonyatos egészségügyi problémákat okoz a gyerekeknél is. :( A tesióra pedig sajnos egyre kevesebb a suliban a minőségéről meg ne is beszéljünk :x

Kép
booo
Őrbottyán

Hát igen... Ez vonatkozik a média összes csatornájára, sajnos. Az a helyzet, hogy mi nagyon nem nézünk tv-t, meg rajzfilmet. Nálunk az van, hogy szombaton és vasárnap reggel megnézheti az Eperkét, meg a Dóra-t, meg a Diego-t, aztán ennyi a tv-nézés egész hétre. Vagy még a hupikék törpikékre kapcsolok, ha ő azt kéri. De nálunk a tv egész héten nem megy, a híreket az index-ről tudom és kész.
Tornával kapcsolatban: nem volt egy éves, amikor elkezdtük a gekko-t (hogy mennyire tartom jónak, az most másik kérdés), aztán most járunk TSMT-re heti kétszer. Én ragaszkodom a mozgáshoz, a férjemmel kung-fu táborban ismerkedtünk meg, most sajnos nincs nekünk mozgás, a férjem szokott bringázni, de én mindenből kimaradok, mert hol szültem, hol szoptattam. :) De ez csak most van, aztán utána újra valamit ki kell találni, mert a görkorihoz mire felöltözünk, elmegy a kedvem az egésztől. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Booo, sok ilyen tanárra lenne szükség, mint amilyen te vagy!
Ez a kérdés minket is aggaszt, de már régóta. Voltak már álmatlan éjszakáim és ez az utóbbi eset csak fokozta az aggodalmat.

Mi arra jutottunk a férjemmel, hogy megtanítjuk a gyerekeinket jó házibulit szervezni. A férjemnek is megengedték a szülei és nagyon sok bulit szerveztek otthon. Pro-kontra.. , de inkább legyenek olyan helyen ahol tudom, hogy kevesebb veszély leselkedik rájuk. A másik pedig... csak emlékezzetek vissza milyen jók is voltak a házibulik!

Remélem mindenki jól van és senkivel nem tolt ki a front és a telihold!

Kép

Kép
gtimcsi

Timcsi, egyetértek! Hosszú tervezés előzte meg a tanyánk kialakítását, így nem csak a munkám tudom otthon végezni, de akár 60 gyereket is vendégül tudok látni. Mi is nagyon szeretünk bulizni és rengeteg családcentrikus főzős-éneklős-táncolós-tábortüzes bulit szoktam nyaranta szervezni. Azt gondolom, ha Ákos ebben nő fel, szoros szimbiózisban a természettel, talán sikerül az elképzelés hogy 'ép testben, ép lélek' emberkét neveljünk fel :)
Sajnos a mai világban ez már igazi kihívás!

Kép
booo
Őrbottyán

Hát lányok meg volt a 6 hetes vizsgálatom tegnap. Sajna még mindig vérzek, most kaptam ergam cseppet. Pami itthon hagytuk anyuval, meg egy adag kajcsival. De nem akarta szívni csak üvöltött. Majdnem vissza fordultunk. De aztán kinkeservre megitta.
Ma el kellett mennem szintén, Laci maradt vele. Tegnap este beszaladtam a müllerbe és vettem egy NUK latexes cumis üveget. Olyan mint a mellbimbó amikor lapira szívja a gyerek. Na ezzel Laci boldogult. És nagyon ügyes volt. Sőt még fözött is. Persze Pami nagyon nyugodt napját fogta ki:))) hál istennek!!!
Tegnap brutál volt szerintem a fronttól. Egész nap szinte nem aludt semmit. Szóval nem müködött túl jól a gyerek:((((
De este nagyot aludt csak egyszer voltunk fent 1 órakkor és utána már csak 5-kor.

Én ebbe a diszkós dologba nem is gondolok bele. Remélem nem olyan beállítottságuak lesznek a lányok!! De Timcsi ez a házibuli tényleg jó ötlet! Hogy kihalt ez a szokás. Pedig sokkal közvetlenebb olyan emberekkel szorakozni akiket te válogatsz meg.

Kép
Kép
pancsi76

Sziasztok!
Jaj, Pancsi szegény, remélem az ergam segíteni fog, anyukám is azt szedte, miután műtötték.
A diszkós baleset engem is felkavart, pont ilyen gondolatok jártak a fejemben nekem is, mint nektek. Szörnyű eset... pláne ahogy visszaemlékszem, én is ilyen helyre jártam bulizni évekig, hogy a folyosón csak lapjával lehetett elférni. De én akkor bele se gondoltam, ahogy a fiatalok zöme nem gondol bele, hogy mi lenne, ha kiütne vmi tűz, vagy bármi baj történne. Remélem azért mi már bele tudjuk ültetni a gyerekeink fülébe a bogarat ezzel kapcsolatban, hogy figyeljenek ilyesmire. A házibuli amúgy tényleg jó ötlet, de ahhoz valóban olyan társasági élet is kell,meg toleráns család... én pl.itt Pesten az összes barátomtól órányi távolságra laktam, és ha volt is házibuli, mindig nekem kellett utaznom és ha a bulinak idő előtt vége lett, sokszor fejtörést okozott, hogy jutok haza. Taxira csak ritkán futotta, a bkv éjszakai járatai pedig köztudottan nem valami hatékonyak, nem egyszer két és fél óra alatt értem haza, télen fagyban is. Szóval nálunk valahogy ez nem lett divat - sajnos.
Nah, de elkanyarodva.
Én már kezdek nagyon parázni. Mostanában az jár a fejemben, hogy azt se tudom, mi hol van a kórházban. Ha bemegyek jó esetben már rendszeres fájásokkal, lesz aki megmutassa, hol a wc, a zuhanyzó és hova tegyem a cuccaimat? :) Lehet hülyén hangzik, de tényleg ilyeneken dilemmázok...

Kép

Kép
csibic

Csibik a szülőszobán ha bemész bal oldalt van egy öltöző ott vannak a zárható szekrények kulcs mindegyikben van oda teszed a cuccaidat amiket az osztályra fogsz majd átvinni. Mármint nem te hanem majd aki segít. Szülésznő. Ott öltözhetnek át azok akik veled lesznek bent a szülésen. Azokat a dolgokat amiket a szülőszobára akarsz vinni azt külön csomagold!!
Az ajtóval szemben vannak a szülőszobák. Mindegyiknek más neve van. Mi a jobbra az utolsó szobába voltunk. Számomra az volt a legmegnyugtatóbb. Kicsike és olyan barátságos pici sarok káddal. Azt hiszem a neve forrás volt de ez nem tuti. A bal oldali elsőben van a szülőkerék ami nekem nem nyerte el a tetszésem. Bár nem vagyunk egyformák. Az a szoba tágasabb és felszereltebb. Három aktív szülőszoba van és plusz egy ahol ha sokan vannak is szülesztenek. Na de vissza. Ha belépsz bal oldalon van egy helység ahol számítógép meg egy vizsgáló szék van. Ott veszik fel az adataidat elkérik a papirjaidat, és meg is vizsgálnak. Ott végzik a borotválást. Megjegyzem ezt érdemes otthon megcsinálni mondjuk apával. Hidd el érdemes. Onnan nyillik egy mosdó ahol azt hiszem két vécé volt. Andi ott adja a beöntést, nem a vizsgálószéken. Jobb is mert nem kell sehova menni :(((
Nem azt mondtad hogy Andi még meg fogja mutatni a szülőszobát?? A hossú folyosón ahol mész a szülőszoba felé, ahol kell csöngetni azon a folyosón van a koraszülöt részleg.
A másik irányban vannak a szobák és azon a folyosón vannak a csecsemősök. Az egyik szobában. Oda kell majd minden este hétre vinni a babákat fürdetésre( nekem a szívem szakadt meg) Egyébként az ottani gyerekorvosrol nincs túl jó véleményem. Mármint lehet jó szakember, de a modora kritikán aluli:((((
A csecsemősök nagyon rendesek, bár annyi gyerek bomböléstől én is kicsit ki lennék feszülve. Bár ő nekik ez a szakmájuk, én meg nem véletlen nem lettem csecsemős nővérke.
Az ebédért mindig ki kell menni az előtérbe ahol a fehér asztalok vannak. Be lehet vinni a szobába, de ki kell vinni a tálcát ha megetted. A kaja elég jó. Legalábbis nekem. Mondjuk nagy igényeim nincsenek a kajával kapcsolatban. Annál inkább a tísztaságra vagyok háklis. De ezt már kifejtettem. Érdemees vinni egy kispárnit legalább is nekem nagyon bejött arra raktam a bébit és ha ülve szoptattam könnyű volt. És neked is jó ha van egy kis otthoni filling:)))
Nagyon drukkolok neked hogy minden úgy alakuljon ahogy eltervezted!!!
A szobákba nem mehet be látogató! Ez nagyon fontos. Azt nem tudom hogy az egy ágysaben hogy van? De én nem is bántam hisz még olyan picik és védtelenek. A szobatársnőmmel azért azt megbeszéltük hogy ha hoznak valamit behozhatják hogy ne nekünk kelljen cipelni. Mondjuk nekem szerencsém volt mert amikor én visszajöttem a szülésből a szobatársam akkor ment császárba. egész este egyedül voltam, mert ugye ő a megfigyelőbe vitték. És este bejött a családom a szobába, mert ugye egyedül voltam. És ez így tök jól jött ki. Akkor olyan fantasztikus képek készültek, hogy a pár órás bébimet fogja Laurám. Soha nem felejtem:))))
Hát most ennyi jutott eszembe.

Kép
Kép
pancsi76

Csibic,
jól írja Pancsi, a szülésznők segíteni fognak eligazodni a szülészeten. Legalábbis 2009-ben nagyon segítőkészek voltak. A másik pedig, hogy én ezen a szülészeten úgy éreztem magam, mintha otthon lennék. Nagyon jó hangulatban telt az ottlétünk.

Én az egyes számú szülőszobában szültem, ahol a szülőkerék van. Egyébként is erre a szülőszobára gyúrtam.. :oops: én szerettem volna kipróbálni a szülőkereket. Mondhatom egy fantasztikus szerkezet! Amikor 'belehuppansz'-mert akkor már nem fogsz csak úgy huppangatni :) - a sz.kerék leveszi az összes terhelést a derekadról. Valóban nagyon jó a kialakítása. Annyira könnyűnek érzed benne magad, mintha épp nem is egy óriási pocakkal készülni megszülni a babádat.
Mivel gyengült Ábi szívhangja, ezért fel kellett feküdnöm az ágyra és ott is született meg a kisfiam.

Most viszont meglehet, hogy én is inkább egy kisebb szobában szeretnék szülni. A nagyot már kipróbáltam :D

Pancsi, nagyon jó volt olvasni a részletes szülészeti jelentésedet :D :D
Igaz emlékszem ezekre a dolgokra, de jó érzéssel töltött el újra odaképzelni magam.
Ez a beöntéses dolog volt számomra talán a legkellemetlenebb az egészben. Nem is maga a beöntés, hanem, hogy amikor megindultak az igazi fájások akkor kaptam. Erről megkérdeztem a mostani szülésznőmet, hogy lehetne- esetleg ezt most másként csinálni, de azt mondta, hogy akkor van igazán értelme, mert meggyorsítja a tágulást a bejuttatott meleg víz. Hm... Igen.. ezzel nem lehet vitatkozni. Akkor ez van. A kecskeméti kórházban pl. nem adnak már beöntést csak kúpot. Ezért gondoltam, hogy hátha megúszható lesz ez a dolog.

Pancsi, neked is a fájásoknál adták a beöntést?

Kép

Kép
gtimcsi

Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy valaki szült-e közületek epidurális érzéstelenítéssel, vagy tervezi-e. Úgy tudom, a Flórban csak egy orvos tudja beadni, és előre egyeztetni kell vele.
Köszi
spottle
Erdőkertes

Sziasztok!
Pancsi, nagyon köszönöm a részletes szemléltetést, próbálom memorizálni. :) Andi bár mondta, hogy majd szól, ha bemehetnék körbenézni, de ez dec végén volt és azóta semmi, gondolom elfelejtődött. Emiatt meg nem akarom zaklatni, van elég baja. :) De jövőhéten talán összejön mégis, mert a kórházban kell NST-t csináltatnom a doki szabija miatt, és akkor úgyis Andit fogom hívni.
A mai NST is jól sikerült, sokat mozgott babóka. Ha közeleg a szülés, olyankor erősödni szokott, vagy gyengülni ez a mozgás? Vagy nincs ilyen előrejelző funkciója?

Timi, remélem, nekem is kellemes emlék marad majd az ott töltött idő...de legalábbis nem túl kellemetlen. :) A szülőkereket el se tudom képzelni milyen, de lehet, én is kipróbálnám. Majd meglátjuk.
Jó lenne, ha olyankor érkeznék, amikor még türelmes mindenki. Bár lehet, ilyen időpont nincs is. :)

Spottle, én csak annyit tudok a dokimtól az EDAról, hogy tényleg előre kérni kell az anesztestől, ha akarod, de nekem azt mondták, hogy ha kérem, akkor az mindenképpen be lesz adva, akkor is ha a fájdalom mértéke nem indokolná. Én szerettem volna, ha csak abban az esetben használják, ha már tényleg nagyon nem halad a szülés és már ki vagyok totál merülve és nincs más út. De így nem fogom kérni.
Többiek majd biztos tudnak többet mondani.

Kép

Kép
csibic

Sziasztok,

egy másik topiktárstól tudtuk meg a hírt, hogy

tegnap megszületett Mendel baba!!!!

a 37. héten, 3220 gramm és 56 centi méretekkel. anya és picifia jól vannak, szép kerek baba. tejcsi is van, étvágy is van.

Gondoltam megosztom veletek, mert itt is igen aktív fórumozó Piroska.

KépKép
tüccs

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?