Új privát üzeneted érkezett!

Móni, kitartást a fordításhoz!Hát igen, sajnos ez nem egy jövdelemező üzletág, de a semminél jobb,legalább az agyadat is megmozgatod.Mit égettél oda?

Orthopédiai kontrollra minket sem küldtek innen Szmiklósról.Lehet,hogy kéne?Felhívom a védőnőt ahéten, fülembe ültettétek a bogarat.

Hűtőfürdő:Anno nálunk is használta anyukám, ezen kívül még a vizestörülközős borogatás,illetve homlokra/csuklóra hidegvizes ruhazsebkendő vált be.

Ági, Zsuzsi, szorítok nektek a beszoktatáshoz,nem lesz könnyű az elvállás, de ha később történik meg a közösségbe szoktatás, talán még rosszabb is.Nálunk csak öcsém volt bölcsis és sokkal élelemesebb lett az élet minden területén,mint én, aki majd 4 éves koráig otthon volt anyucival.

Zsuzsi, örülök,hogy kiderült Zsófi baja, az hogy ekcéma, annak nem, de legalább már tudod,mi ez.Remélem hat a kenőcs.
Leánykérős story tetszett!Persze:-)

Reni, szerintem is hagyd Bibit szopizni éjjel, vszínűleg magától le fog szokni róla.Blaninak van már ovi?

Vick, nem semmi volt ez az éjszaka, szegénykéim, remélem ezután csak jobbalvós esték lesznek.Biztosan a járással függ össze nálatok is dolog, pár hét és remélhetőleg rendeződik.

Este folyt köv.

puszi

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Előkerülök én is! Nálunk nem volt semmi különös szilveszterkor. Anyum itt volt végül, szombaton pedig apum jött, tegnap ment haza. Kivittük a 2 órási buszhoz, nem is nagyon marasztaltuk, mert így legalább azt gondoltuk, hogy lesz egy fél délutánunk hármasban úgy, hogy Petra már majdnem a régi. S mi történt? Be kellett menni boltba kenyérért, Tücsök elaludt, így csak én mentem be, de el is nézelődtem egy darabig, mert mióta beteg ki sem mozdultam itthonról csak orvoshoz. Mikor indultunk volna haza, a kocsi nem indult, lemerült az aksi. :twisted: Telefon A bátyjának, várakozás 4-re haza is értünk..... nem voltam nagyon mérges..... Petra azt gondolom, hogy már jobban van. Láza nincs, a pöttyei egész szépen elmúltak. Telefonos konzultáción megállapította a dokinő 31-én, hogy a vírus okozta, adjunk Calciumot. A pöttyök szépen múltak, viszont a puncija egyre pöttyösebb, mára már teljesen piros, délelőtt még azt mondtam Katának, hogy kipróbáljuk az Aloe-t, de azóta annyi változás van, hogy ha pisil. akkor sír. Este 6-tól van rendelés, visszük megint. Annyira várom már, hogy vége legyen!!!!

Mangora: sok sikert és minnél zökkenőmentesebb kezdést kívánok!!! Ha nem is tudsz jönni, akkor legalább egy sms-t nem küldsz valakinek, hogy hogy alakulnak a napok?

Zsuzsi: csatlakozom a többiekhez, ami Zsófus bőrét illeti.... A munkába álláshoz sok sikert kívánok ám Neked is és erőt a beszoktatáshoz.

Azt gondolom, hogy amilyen ügyes gyerkőceink vannak sehol nem lesz gond!!!! Az biztos, hogy nagyon nehéz lesz. Én bele sem merek gondolni!!! :oops: Mi is tervezünk kistesót Petra 3 éves kora előtt, így nekem még a munkába állás elég távoli project. Abban is nagy igazság van ám, amit Kata ír. Tényleg lehet, hogy azok a gyerekek akik korábban közösségbe kerülnek életre valóbbak lesznek. Nem azt mondom, hogy csak ezen múlik, de biztos hozzájárul!

Fleur: szerintem se legyen lelkiismeret furdalásod Dani miatt. Azért úgy van ez kitalálva, hogy összességébe ugyanaz jut mindkettőjüknek.

Móni: mikor és mi lesz a következő vizsgálat?

Egyelőre ennyi, mennem kell teregetni.

Puszi Nektek!!!

Judit

Judit

Kép
petra09

Megjártuk az orvost! Az antibiotikumtól gombás fertőzés.

Zsuzsi: jó vagy! ;) "Persze." A a tesztet emlegeti mindig, hogy nem is normálisan mondtam meg neki, hogy pozitív: "hát mi lenne??". Gondolom, hogy hasonlóképp érezhettek a fiúk. :)

Ági: holnapra szorítok.

Kata: Ti nem Csepelen voltatok ortopédián? Ha ott voltatok, akkor az akkori leleten van rajta, hogy az önálló járás megkezdésekor kontroll. A doki azért nem fogja leharapni a fejed!! :)

Jó éjt Nektek!

Judit

Kép
petra09

Na szegény Petra, már csak ez kellett, remélem most már nem jön semmi és fellélegezhettek Judit!elég kellemetlen lehet neki, s még a pelus is rá, jaj de sajnálom.

Ági, biztosan rendben lesz holnap minden, de azért szorítunk és Benének kitartást a vizsgálatokhoz.

Mi a budaiban voltunk ahol Mangoráék és azt hiszem ToldiSzilviék uh-kon, és ott volt 2x csípőszűrés,ott nem emlékszem hogy mondták volna járás után a kontrollt, Mangora, Sziszi?

Na a héten beindul a tanítás, a 2 régi tanítvány és lesz egy korombéli csaj, esténként, kb 2 hónapig,nyelvvizsgára megy.

Tesómról mellékesen:Csajok most van szükség az igazi drukkokra, tegnap este fellebezést gépeltem Frankfurtba a telc bizottságának...
90 ponttól van meg az írásbeli is szegényemnek 89 pontja lett(tegnap este majdhogy szívinfarktust nem kaptam a hírtől), a szövegértéseknél és nyelvtani résznél érthetően nem adhatnak több pontot, de kértem a 45-ből 21 pontos levele tartalmi átvizsgálását.
Hajamat tépem!

puszi

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Kata, mennek a drukkok az Öcsédnek!
Sajnálom, hogy így alakult a szilveszter, remélem, azért jól éreztétek Magatokat.
A dohányzásról leszokáshoz nincs tippem. Apukám egyik napról a másikra tette le vagy 5 éve. Az első pár hónapban mindig tiktakot evett, aztán elmaradt szépen. Hízni (akkor) nem hízott látványosan. Nagyon drukkolok Mikinek!

Judit, jaj, sajnálom, mindig van szegény Petránál vmi! Autó :evil:
(Zsófinak már háromszor volt gombás a miújságja -így mondja az orvos :-)) Az első két alkalommal a doki által felírt gyógyszertári kencével kentem. Harmadszor pedig Canestennel, mert épp Karcsonykor jött elő, a kenőcs pedig már nem volt jó. Az is levitte simán. A gyógyszerész is ezt javasolta, ill. az egyik barátnőmnek maga a gyerekorvos.
Apuddal jobb a kapcsolatotok?
Ez a "hát mi lenne" is jó! Mi csak néztük a tesztet és nem tudtuk eldönteni, hogy akkor mi van, mert a doboz külsején, ill. a benne lévő papíron írtak nem fedték egymást. Aztán a google-ba beírtam, hogy pozitív terhességi tesztek és akkor megláttam egy csomó olyat, mint az enyém :-)

Nálunk sincs kontroll az ortopédián, direkt rákérdeztem.

Nekünk a Neisvac-C oltás 3. adagja esedékes, már Karácsony előtt lehetett volna, de akkor beteg volt Zsófi.

Köszönöm lányok a drukkokat. Állítólag kinövi az ekcémát. Csak akkor kell kezelni, ha tünetei vannak, állítólag pár nap alatt elmúlnak a pöttyök.

Szilveszterkor mi fél 1-ig voltunk fent, ittunk egy pohár pezsgőt és lefeküdtünk. A Húgomhoz mentünk át egy kicsit, de 8-ra már itthon is voltunk.

Igen, állítólag kevésbé viseli meg őket ilyenkor az elválás mint két éves korban. Egyelőre családi napközibe íratjuk, szerdán 10-re megyünk egyeztetni.
Mi is szeretnénk kistestvért olyan 3 éves kora körül. Mivel azonban nagyon várnak vissza a munkahelyemen és tényleg 100%-osan támogatnak, és nem mellesleg mindig nagyon feldob, ha bemegyek közéjük, úgy döntöttünk, hogy akkor itt az ideje pár órában visszamenni. Így olyan 1,5 évet tudok dolgozni a két gyerek között, ha bejönnek a számításaink.

A mi projektjeink 2011-re: esküvő és költözés

Jó éjt!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hahó!

Bene tegnap délután 4 (!) órát aludt, aminek köszönhetően csak 3/4 11-kor aludt el, és még most is alszik... :shock:
Baromi ronda idő van, és ebben kell nyakunkba venni a várost... nem szeretek ködben vezetni.

Zsuzsi, Kata, jó tervek :) Zsuzsi, már nézegettek is házakat? Mi is nagyon tervezzük, szabad időmben mindig hirdetéseket keresgélek :)
Itt Pesten lesz az esküvő?
Kata, sok sikert Mikinek! Nem lesz könnyű, az biztos. Szomszéd 5 éve letette a cigit, tapaszt használt egy ideig. Sajnos egy hónapja viszont visszaszokott... nem örülök, mert a közös gangon füstöl, és jó időben nálunk a konyhaablak mindig nyitva, ömlik be a füst... mondtam is Gábornak, hogy ha ez így marad, tavasszal nem bánnám, ha szólna neki, hogy menjen a saját erkélyükre.
Megy a sok-sok DRUKK a levél mellé, remélem, megadják a plusz egy pontot!!!

Zsuzsi, erről az oltásról még nem is hallottam :?

Nálunk (Örsön van a rendelő) ugyanúgy ráírták a papírra a kontrollt, mint ahogy Judit írta. Judit, Ti már voltatok? Hogy van Petre miújságja? (Zsuzsi, annyira édes ez a megnevezés, azt hiszem, eltanulom :))
Aksi :x
"Hát mi lenne" :wink:
Nagyon bízom benne, hogy most már jobb napok jönnek Nektek, rátok járt a rúd mostanában :(

Móni, mesélj, hogy sikerült odaégetni a húslevest? :)

Bene sem lesz sokat bölcsiben, úgy igyekszem felvenni órákat (szerencsére elég rugalmas ez a szakon), hogy 9 és 15 között legyen ott kb. Így még itthon reggelizik, aztán a délutáni alvás után remélhetőleg nem sokkal már ott is vagyok érte. Illetve nem lesz minden nap órám, így majd egy-egy nap csinálunk együtt programot, nagyon nem szeretném, ha nem tudnánk Veletek sem többet találkozni.
Érzem, hogy nem lesz rossz, és ez a rendje most az életünknek, de mégis nehéz elfogadni, hogy nem lehetek mellette egész nap, és meg kell bíznom másokban, hogy tudnak rá vigyázni...

Még mindig alszik...

Puszi,
Ági

KépKép
gigilina

Sziasztok!

:)

Zsuzsi: tényleg aranyos ez az elnevezés! :) Apummal érdekes a viszony.... Volt itt pár órát a Ringató után, akkor azt sem kérdezte meg hogy vagyunk, fel sem köszöntött névnapomra.... A beszélt vele pár napra rá telefonon, mondta neki, hogy eléggé furcsa volt. Apu rám hárított, hogy én voltam az, erre A elkezdett példálózni, hogy miért nem én.... közben Petra beteg lett, s miatta beszéltünk minden nap. Most ott tartunk, hogy a vitáról egyikünk sem beszél, véleményt nem mondtunk egymás dolgairól, s így eltelt a két nap. Majd látjuk, hogy hogy alakul, de ez legalább már egyfajta nyitás. S hova terveztek költözni? Annyira jó volt olvasni, hogy milyen a munkahelyeden a viszony!!!! Nálunk közel sem volt ilyen, s azt érzem, hogy nálunk az a legjobb, ha minél tovább itthon tudok maradni. Annyira kiszámíthatatlan minden! :( Pedig ez a terület egyáltalán nem erről volt híres.

Ági: köszi az érdeklődést. Még nem tudom, hogy milyen a miújságja. :) A kis drága eddig is jó alvó volt, de most hétalvó lett. Általában este fél 7-től reggel 10-ig nyomta az elmúlt napokban egy ébredéssel, szopival. Tegnap későn feküdt az orvos miatt, 9-kor ébredt először, de szopi után visszament az ágyába. Esélyem se volt kivenni. Nála az a jel, ha már nem akar aludni, hogy ha bemegyek a szobájába kiveszi a cumit, nyújtja és mondja, hogy brrrr. brrrr=brumi, macis a függönye, s volt egy idő, mikor nem akart megválni a cumitól, s úgy adta csak ide, hogy mondtam neki, hogy a brumik vigyáznak rá, míg nem jön legközelebb aludni. :) Fúúú, ez a cigiző szomszéd bosszantó lehet! Remélem, hogy nem lesz nagy sértődés, ha Gábor szól neki, nah de ha van saját erkélye miért nem oda jár???? Én az ilyentől annyira ideges tudok lenni!

Kata: nálunk anyum szokott le, de ő is úgy, hogy egyik napról a másikra. Előtte sokáig tervezgette, beállította magát arra, hogy ha elfogy az ami otthon van, akkor többet nem vesz. AZ utolsó szálat áll-tólag már várta, hogy elszívhassa. Persze utána folyton evett, rágott valamit: szotyi, cukor, chips.... hízott is valamennyit. Sajnos ő is visszaszokott, mikor a szomszéd rátörte az ablakot még Kápolnán. Azt a stresszt nem tudta dohányzás nélkül megoldani. :(

Mai körkérdés: Ti adtok valamilyen multivitamint a gyerekeknek? Ha igen, milyet? Én szeretnék vmit adni. Most nem, de korábban kérdeztem a dokinőt, aki azt mondta, hogy ő nem hisz ezekben. Ha eszik gyümölcsöt annyi elég. Én nyugodtabb lennék, ha kapna valamit.

Szép napot!

J.

Judit

Kép
petra09

Sziasztok,

Judit, @@@ vagyok ezért a nagyon jó alvó gyerekért :-)
Drukkolok, hogy Apuddal kiegyensúlyozódjon a viszonyotok.
Majd írj, hogy hogy van a miújságja Petrának. Remélem, rendbe jött a nagy alvástól.
Dunakeszire szeretnénk költözni.

Ági, Rátok is Rátok fért azért már egy nagy alvás, ugye?
Olyan jól megfogalmaztad Te is a bölcsis dolgokat. Gondolom, az elválás mindig nehéz és ez az élet rendje.
Nekem is lesznek szabad napjaim, szóval majd találkozunk ugyanúgy mint eddig, jó?
Az esküvőt Bp-en tervezzük. Van valakinek vmi jó helyszín ötlete olyan 100 főre?
Minden egyéb ötletet szívesen fogadok egyébként, bár tudom, hogy ez nem olyan topic :-)

Szép napot!
Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Csak egy kis gyors bekukkantás a délutáni kávé után :)
Visszaolvasni persze esélyem sincsen...

Köszi lányok a drukkokat, ránk fér nagyon!

Zsuzsi, Ági! Azt hiszem nektek lesz a legközelebbi téma a bölcsi, amire készüljetek fel az a betegségek... Már tegnap újra köhögött este szegénykém...
Az éjszakáink továbbra is elég vegyesek, tegnap előtt hajnali 4-től 5-ig volt sírás/nyekergés... Nálunk más, mint ahogy Vick írta, mert amíg ölben van, addig csend van, de ahogy ágyat ér a popójam, rögtön jön az üvöltés, így vessetek meg, de mi hagyjuk őt sírni! Időnként bemegyek, lefektetem meg cumit adok neki, és ez tegnapra már csak fél órás mutatvány volt, és olyan édesen a sírás egyszercsak átment berregésbe és szépen elaludt! Úgyhogy remélem nem hiú ábránd az átaludt éjszaka és lesz még részünk benne mostanság :)

A munka jól megy, élvezem még nagyon és megfogadtam, hogy amikor csak lehet nem túlórázom! Egyenlőre úgy álltunk be, hogy reggel Robi viszi Marcit és délután is ő megy érte, amikor nincs neki extra munkája, mert ő hamarabb hazaér meg beér a munkahelyre!

Most röviden ennyi!

Puszi nektek!

Mangora

Kép
mangora

De jó, hogy benéztél Mangora! Remélem,hogy nem lesz komolyabb a köhögés!!! Én biztosan nem vetlek meg. Mi is hagytuk Tücsköt sírni. Nem mondom azt, hogy ez a tuti megoldás, azt meg pláne nem, hogy minden gyereknél ugyanígy működne, de nálunk bevált. Most ott tartunk, hogy teljesen másképp "szól", ha be kell menjünk és másképp, ha csak nem tud visszaaludni, vagy unatkozik. S ő is így szokta csinálni, (ez nálunk nap közben téma): sír nagyon mérgesen, majd berreg s alvás. :)

Zsuzsi: köszönöm az apummal kapcsolatos jókívánságot. Meglátjuk mit hoz a jövő. Ő egy nagyon makacs, csak a saját igazát látó ember, de ami biztos, hogy szüksége van neki is ránk és nekünk is rá, s csak ez számít. A P miújságja, nem igazán szebb, mint tegnap s terjedt is picit, de most legalább nem sír, ha pisil.

Azon gondolkodtam, hogy ha nem múlik el csütörtökig, akkor pénteken nem kellene bőrgyógyászatra vinni? Vagy várjunk hétfőig? Szerintetek?

J.

Judit

Kép
petra09

Mindjárt tanítok, Márk alszik, egy gyors kérdés, ami reggel óta foglalkoztat:
A dm bababónusz újabb füzete kinek jött meg?
Mert Fleur már elég régen említette,hogy nekik igen.
Nekünk a legutóbbi a 7-12 hós volt, azóta semmi...

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Csak gyorsan, mert Dávid elég nyűgös.

Ági, biztos, hogy vigyázni fognak Benére:-) és ez a beosztás, ahogy írtad, elég baráti.
Sikerült már megalkotni az órarendedet?

Judit, örülök, hogy Petra jobban van, és apukáddal is rendeződik a helyzet úgy-ahogy.
A gomba nem olyan gáz, elég jól kezelhető, és nagyon gyakori.

Erre az ortopédiai kontrollra rákérdezek én is még 1x, nagyon bosszant:(

Zsuzsi,
Mi az az oltás, amit írtál? Nem ismerős a neve.
Házkereséshez drukkolok nagyon. Ha már M. 3-4 gyereket akar, hát kell a hely, az tuti:)

Kata,
A 89 pont enyhén szólva szőrszálhasogatás:-( Drukkolok, hogy megadják azt az egy-két pluszpontot, a szabad fogalmazás azért jócskán szubjektív műfaj...

Mi megkaptuk a DM bónuszkupont már hónapokkal ezelőtt, van benne csomó junior ital kedvezmény.

Leszokás: én nagyon keményen cigiztem nagyon sokáig, 3.jára sikerült letennem végleg, amikor munkahelyet váltottam.
Nem híztam semmit, odafigyeltem, hogy inkább igyak, ne nassoljak, ha rámjön. Szerintem sokat számít nagyon a támogató környezet. Első két hét kb. míg kiürül a szervezetből a nikotin. Aztán nem olyan rémes, nekem az volt a legnehezebb, hogy megálljam, és egyetlen szálat se szívjak el. Tudom, most, 6 év múlva se bírnék megállni annál az egy szálnál.

A tapasz szerintem semmit nem ér, de a nikotinos rágó igen, mert az megadja a pótcselekvést is, nemcsak a méreg-utánpótlást.
Nagyon drukkolok Mikinek, menni fog.

Puszi
Móni
monke

Mangora,

Jobbulást Marcinak!
Ha nem mehet bölcsibe, meg tudjátok oldani, hogy valamelyikőtök otthon maradjon vele?

Judit,
Ha nem fáj, én megvárnám a hétfőt.
Dávidnak volt a mellkasán valami gombaszerűség, azt mondta a doki, hetekig tart, mire meggyógyul.
Tényleg kellett minimum egy hét, mire szebb lett.
monke

Móni, nagyon kitartó voltál akkor a leszokással, sajnos M nem ilyen, most szívja a második cigit...azt hiszem ez az év sem lesz más.egy nőnél mondjuk ott van ha gyereket akar/vár amiatt mondjuk leszokik, de a férfiaknál sajnos ez a motíváció sem áll fenn:-(

Mangora, Ági, mindenképpen időben szólunk majd a tervezett fórumos programokról és remélhetőleg el tudtok szabadulni, Mangorának szabija is van, Ági te meg majd max lógsz a kedvünkért néhány óráról:-)
Mangora, örülök,hogy tetszik a munkahelyeden és hogy Robi ennyit bevállal Marci végett.
Remélem csak múló betegség lesz.

Móni, ezt a mellkason lévő gombát hogy vetted észre?Foltos volt Dávidnak?

Zsuzsi, nem rossz az éves tervezet, jobb nem is lehetne.Esküvővel kapcsolatban nyugodtan kérdezz, priviben is akár, szívesen segítek ötletekkel,tapasztalatokkal,ha tudok.
Mindenképpen menjetek el egy esküvő kiállításra, januárban szokott lenni a novotelben, ah jól tudom, anno mi is voltunk.
Dunakeszin laknak M nagybátyjáék, pont most szombaton jönnek hozzánk ebédre.
Nézelődtök már?Mindenképpen ingatlanirodán keresztül, mi anno a dunahouse-tól vettük és a pesti lakásunkat az otthon centrum adta el.Nagyon izgi év előtt álltok.

Judit, én mindenképpen megmutatnám bőrgyógyásznak Petrát ha hétvégéig nem javul, de szerintem minimum 3 nap tuti kell, mire hat.
Multivitamin ügyben én is szívesen veszem a javaslatokat, főleg hogy Márk az utóbbi hetekben semmilyen gyümit nem hajlandó megenni, ma 3 gerezd mandarint megevett és egy banános-túrós 7 hós kecskemétit, de ez csodának számít.
Bébi gyümilevet azért iszik szinte minden nap.ez elég vajon?

puszi,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Újra itt! :)

Móni: gratulálok így utólag is a leszokáshoz!!!

Kata: mi végül ma vettünk is neki: Vitacolan-t. Mi a Polyvitaplexet néztük ki este, de azt nem lehetett kapni, ezt ajánlották Andrisnak a gyógyszertárban. Petra sem hajlandó gyümit enni, meg a betegség, az antibiotikum..... mi így döntöttünk. A miújság A szerint tegnaphoz képest szebb, ő egy napja nem látta. :)

Nem is gondoltam, hogy ennyi helyen volt már a gomba vendég. :(

Jó éjt Nektek!

J.

Judit

Kép
petra09

Kata,

Ha jól sejtem, az se motiválja M.-t, hogy gyűjtse össze a pénzt, amit cigire költene, és vegyen belőle havonta egy szép cipőt?
:wink:

Na de viccet félretéve, ha már megfogalmazódott benne a gondolat, csak idő kérdése, és sikerül leszoknia.

Engem az motivált amúgy, hogy csak minden 5. szál esett jól, a többi csak "kellett", szóval nem élvezet ez, hanem rabság.

Dávidnak piros foltok voltak a "dekoltázsánál", a doki szerint az alap egy-két ekcémás foltját vakargathatta el, és ott telepedett meg a gomba. Tényleg el is múlt.

Judit,
Köszönöm:-) Ez 2005-ben volt:D
Szerintem jó ötlet a multivitamin, főleg télen, betegség után.
Most van itt egy cikk a babaneten, arról, hogy gyümölcsöt eleget, de zöldséget nem esznek a gyerekek... hát izé, nyers zöldséget tuti, hogy nem.
Viszont, amin meglepődtem: húst túl sokat.... most akkor nem az az irányelv, hogy naponta kell húst enniük, és nemcsak fehér húst? Mert nekünk ezt nyomják a védőnők.

Na mindegy, sokat filóztam ezen, szerintem a vitamin nem árthat.

Örülünk, hogy helyrejött a miújság:) Nagyon cuki szó tényleg.

Zsuzsi,
Nekem két elég általános tippem lenne:
Legkésőbb februárban kezd el hívogatni a kiszemelt helyszíneket.

És ha hezitálnál esetleg: ki ne hagyd a fehér hosszú ruhát! Utána bánni fogod:)

(én bánom, és mástól is ezt hallottam, de egy polgárihoz és egy ebédhez túlzásnak tűnt akkor). Főleg egy 7 évvel fiatalabb vőlegényhez:D

Jó éjszakát!
Móni
monke

Móni, ezt a cipős dolgot lehet kicsit átfogalmazom-ha marad a havi cigiadag, az árából az asszonynak havonta egy új cipő, na ez már tuti motíváció lenne :-)
Nem semmi szegény Dávidnál is, ekcémára gomba, szegény picúrok, miket átvészelnek már 1éves korban.

Ja, lányok, rájöttem, amit Zsuzsi írt oltást, az az agyhártyagyuszi oltás, abból nekünk is nemsokára aktuális lesz a 3.
Jövő héten beadatjuk a bárányhímlő ellenit, ha addig nem jön ki rajtunk-a vakcina a hűtőben figyel, nem díjaznám-, aztán februárban jön a 15 hós oltás és rá 1 hónapra ezt az agyhártyagyulladás elleni 3.oltást.

Zsuzsi, Mónival egyetértek, nekünk is anno szeptemberben volt és januárban lefoglaltuk már a helyszíneket és az embereket is(vőfély, zenész, sófőr, videós), aztán a részletekkel ráérsz.
Földig érő fehér ruha, igen,igen- az ember lánya 1 életében had lehessen már "királylány".
Sajnálom aki kihagyta,pláne ha még bánja is mint Móni :-(

katicat
Szigetszentmiklós

Hahó!

De sokat írtatok :)
Naná, hogy nem maradunk le a közös programokról, nagyon sajnálnám! Tényleg elég rugalmas a suli szerencsére, meg amúgy is akarom mondani a tanároknak, hogy lehetőleg legyenek elnézőek, a bölcsibe szoktatás sok betegséggel jár.
Móni, már nézegettem az órákat, van egy pár, ami szimpatikus, de sok az új tanár, akiket nem ismerek még. Na meg nem akarom túlzásba vinni, kevés órát veszek fel. A kedd és a csütörtök biztosnak látszik, még a hétfő vagy a szerda kérdéses.

Zsuzsi, nekem a sógornőm most szervez budapesti esküvőt, egy-két dolog elég döbbenetes... mi sem régen esküdtünk, na meg mondjuk "vidéken", de elég horribilis árak vannak. Azt már régebben írtam, hogy a várban lesz a lagzi, de állítólag nem drágább, mint mondjuk egy közepes árkategóriájú hely. A templomot most kérdezték meg, a várban lévő evangélikus templom bérlése 100 ezer forint :shock:
Érdemes mihamarabb elkezdeni szervezni, bár ha nem főidényben akarjátok a lagzit, azért még nem késtetek el semmivel, a nyár ilyen szempontból elég telített. Pl. ők már lecsúsztak a fotósról, mert már foglalt volt (június 4-én lesz az esküvő).
Ruhát, igazi hosszút, fehéret, igen! Móni sajnálom, hogy kihagytad :( Egyszer mindenkinek kijár, én azóta is azon töröm a fejem, milyen alkalomból vehetnék fel még egyszer ilyen szép ruhát :wink: :lol: Azt pl. a sógornőm Ukrajnában szeretné megvenni, voltak már egyszer szétnézni, és állítólag nagyon szép ruhák vannak, az itthoni töredékéért, Tied lehet mondjuk 50ezerért, amennyiért itthon bérelni sem lehet.
Jajajajj, túl sokat írok erről, majd inkább priviben :oops:

Judit, remélem most már egyre szebb lesz Petra miújságja :) Kell egy pár nap, egy-egy krémes kezelés a gombáknál két hét minimum általában, szóval ha nem sír már pisilésnél, az jó jel, remélem a pöttyök is múlnak majd!
Remélem apukáddal szépen lassan rendeződik a kapcsolat!
Engem is idegesít a szomszéd füstje, ne is mondd... most nem olyan gáz, mert úgysem levegőztetünk, de jó időben tényleg mindig nyitva az az ablak, akkor tuti nem leszek ilyen tolleráns. Mondjuk a vécénkben is iszonyú szag van néha, de komolyan, ki cigizik ott is? Szóval menekülnék a panelból, amilyen gyorsan csak lehet...

Megjártuk az összes orvost, iszonyúan elfáradtam, de szerencsére minden rendben. Jól jár, 3 évesen kontroll. Nefrológiára még egyszer kell mennünk, ha addig nincs gond, remélhetőleg kijelentik végleg, hogy csak egyszeri eset volt, és semmi komoly oka nem volt. Ortopédus azt mondta, lakásban is kell cipő, magasszárú, de rugalmas talpú szandál, a mamuszokat nem ajnálja (Benén mondjuk mindig az van itthon :oops:) Vettünk is egyet, a bölcsibe úgyis kell.
Elég keveset tudott így délután aludni (szűk másfél órát), így 9-kor kidőlt, remélem kicsit visszaállunk a rendes kerékvágásba.

Vettünk egy ultrahangos párásítót is, iszonyúan száraz a levegő, pedig párologtatunk minden radiátoron, és mindannyian száraz köhögéssel kelünk reggel... szóval remélem ez kicsit segít majd rajtunk.

Na lelövöm magam... jóéjt!
Ági

KépKép
gigilina

még valami :)
Multivitaminon/immunerősítőn én is gondolkozok, főleg a bölcsi miatt. Holnap fel is hívom a védőnőt, ő ajánlott vmit a múltkor, mikor beszéltünk, de nem emlékszem, mi volt :oops:

KépKép
gigilina

Ági, örülök,hogy minden rendben Benével!Kimerítő napotok lehetett!Pihenjetek.
Ezek szerint péntekenként szabad leszel?????
Cigifüstös szomszédot sajnálom:-(
Küldök egy kis párát, vagy egy tonnányit...Nekem száraz levegő kéne, megint kezdünk itt-ott penészedni, azt hiszem hétvégén megint lepermetezem savo-val.
Márk miatt a ceresit stop pára nem jöhet szóba, tuti megtalálná az edénykéket.

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Köszönöm a jótanácsokat! Már kértem ajánlatokat pár helyszíntől, összevetjük őket, megnézzük és gyorsan eldöntjük, mert addig semmi mást nem lehet intézni.
1-2 gondolatig hezitáltam csak a ruhán, de nem kérdés, hogy hosszú, fehér, igazi menyasszonyi ruha lesz :-)
Móni, sajnálom :-( Esetleg majd az ezüstlakodalmon :wink:

Nálunk nem működik a sírnihagyás. Bár azt hiszem, mi nem vagyunk elég erősek hozzá. Pont ugyanúgy van mint Marcinál, ha éjjel felsír és sírva is marad, akkor kivesszük, megdajkáljuk, visszaalszik, de mihelyst kiságyat éra feneke, kezdődik minden előlről... Azt hiszem, szúr a kiságy.
Na, mindegy, majd csak túl leszünk rajta.

Multivitamin: eddig nem gondoltam rá, hogy adjak, de így, hogy ennyien írjátok, elgondolkodtam rajta. MEgkérdezem én is, hogy nálunk mit javaolnak, aztán meg majd tudjak dönteni a sok javaslat között.

Ortopédia: már itt is egy újabb dilemma, most akkor kell cipő vagy nem kell cipő a lakásban?
Lehet, hogy megkérem a gyerekorvost, hogy adjon egy beutalót az ortopédiára. Azért figyelhetnének Zsófira, hiszen terpeszpelust is hordott, azóta mégsem mondták, hogy esetleg vigyem el egy kontrollra...

Kata, a cigit sajnálom :-( Azért ha már megvan az elhatározás, akkor nincs olyan nagy baj. A cigi ára nem motiválja?
Jövő héten lesz az esküvő kiállítás, az egyik kolléganőm felajánlotta, hogy eljön velem, Miki pedig Zsófizik majd.
Márk étvágya nem javul?
Örülök, hogy vannak azért tanítványaid.
Köszi a felajánlást, ha végre találkozunk, akkor szívesen veszem a tanácsaidat. Másokét is, persze :-)
Mindenképp irodát bízunk meg, ez egy nagy befektetés, nagyon résen kell lennünk. Dunakeszi ráadásul elég felkapott és rengeteg házat építettek eladásra nagyon rossz színvonalon.
Hol gondoltál angolra járni?
JA, én sem kaptam új bababónusz kupont, pedig Móni és Ági már rég megkapták... Sőt, Móni vmi karácsonyi kupont is említett... Arra gondoltam, írok egy e-mailt nekik.

Judit, remélem, javul a miújság. Szerintem első körben inkább a gyerekorvosnak mutasd meg, szerintem ott hamarabb célt érsz. (Nálunk a gyerekbőrgyógyászatra időpont kell, a Heim Pálba lehet még menni, de az egy nap, mert ott rengetegen vannak. Ott van az ország egyetlen fekvős bőrgyógyászati osztálya.)
Mangora, nagyon örülök, hogy rendben vagytok.

Ági, örülök, hogy minden rendben volt a doktoroknál. Szép kis kört futottak ma!
Milyen is az a benti cipő, amit vettetek?
Na, a WC-ben nálunk is néha vágni lehet a füstöt.

Tényleg gyakori ez a gombás fertőzés :-(
Szerintem vannak emberek, akik hajlamosak az ilyeneket elkapni, sajnos én is ilyen vagyok, úgy néz ki, ebben rámütött Zsófi.

Na, eldugulok...

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hahó!

Igen, elvileg péntekente szabad leszek, de még a hétfő is esélyes. :)
Kata, szüleimnél is pont ez van, túl sok a pára, nem győzik írtani a penészt ilyenkor télen. Most gondolkoznak ők is párátlanítót venni. Remélem sikerül valahogy megoldanotok a problémát, nagyon zavaró tud lenni :(

Friday, BOLDOG SZÜLINAPOT!!!
Hazamentetek már? Milyen volt itthon?

Szandál: nem találtam meg a neten, Deichmannban vettük, Bären-schuche, tépőzáras, nagyon aranyos darab :)

Mennem kell, puszi,
Ági

KépKép
gigilina

hahó,

Csabi most alszik, talán van egy kis időm.

Zsuzsi, esküvővel kapcsolatban: tényleg ne hagyd ki a fehér ruhát :wink:
pár szót küldök majd priviben is.

Nekünk is mondta a dokinéni a benti cipőt, hogy hordjuk. az ortopédiára viszont azt mondta, hogy ráér ha már fut.

Viszont kellett mennünk szemészeti kontrollra, ez 1 éves kor körül kell. Minden rendben volt, de mivel nekem rossz a jobb szemem, és ez örökölhető, ezért évente meg kell majd nézetni.

Tegnap megkaptuk az első bárányhimlő elleni oltást. Nagyon ajánlották, mivel mostanában állítólag megint nagyon sok gyerek elkapta, és nagyon rossz szövődményei vannak.

A bababónusz kupont már mi is megkaptuk, még decemberben.
És tényleg volt karácsonyi kupon is.

Judit, szorítok én is, hogy javuljon Petra miújságja :lol: tényleg aranyos ez a kifejezés.

Ági, remélem tényleg tudsz majd a tanulás mellett jönni. Bocs, nem emlékszem, mit is tanulsz? :oops:

Mangora, sok irigy szmájl a munkáért. Biztos jó egy kicsit felnőttek között lenni.
A bölcsi... remélem hamar helyrejön Marci.

Kata, kitartás M-nek a leszokáshoz. Én is azt hallottam, hogy el kell határozni, letenni és vége. Ez nem működik fokozatosan.

mennem kell

puszi

Szilvi
huszilvia

Sziasztok,

Friday, nagyon boldog születésnapot!

Voltunk a CSANA-ban, nagyon szimpatikusak voltak az ovónők. Ismerősökkel is találkoztunk, ott volt Fleur és Dani is :-) Szintén első megbeszélésen.
Leghamarabb jövő pénteken megyünk, és aztán kezdetben heti kétszer fél napra, majd jó lenne tavaszra elérni az 5 napot, de félnaposat. Majd meglátjuk, ahogy alakul. Ha nem megy, akkor még majd várunk.
Szerintem Zsófinak is tetszett a hely, nézte a játékokat stb.
Mondta a hölgy egyébként, hogy a betegségekre készüljünk fel.

Szilvi, lényeg, hogy minden rendben a szemészeten.

Én is kértem a bárányhimlő elleni oltást, de az orvos nálunk a 15 és 18 hónap között ajánlotta, a védőnő meg akkor, ha tartósan gyerekközösségbe jár...
Nem tudom, hogy mennyit változtat az orvos álláspontján az, hogy CSANA-ba fog járni... Szerintem meg kellene kapnia.

Na, megyek, összeütök vmi ebédet. Zsófi már alszik, szerencsére a fél ebédjét megette.

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,

Kata, a cipőnél adj meg egy árkategóriát is, nehogy az legyen a vége, hogy M. csak cigimárkát vált vagy kevesebbet szív:-)
Tényleg nem megy fokozatosan, csak egyszerre.

Gomba nem olyan gáz, inkább csúnya. Érzékeny a bőrük még, olyan helyeken van, ahol nyállal, könnyel, ilyesmivel gyakran érintkezik.

Szilvi, örülök, hogy Csabi szeme rendben van!

Ági,
És mi lesz a keddi Ringatókkal?:)

Zsuzsi,
Én az aranylagzira gondoltam:D Addigra a csontritkulástól már elég légies leszek a fehér ruha viseléséhez:)

Örülök nagyon, hogy tetszik a Csana. Annak meg főleg, hogy már ismerős is van:) Oltásnak szerintem is legfőbb ideje, még pont be tudod adatni neki mindkettőt márciusig. És ha jól számolom, már 14. hónapos:)

Otthoni cipő vagy sem kérdéstől már megőrülök. :-( megint megkérdem a dokit, hátha hülyének néz.
Másik hasonló:
új védőnőnk javasolta, hogy egyévesen szemészeti kontroll. Legközelebb mondta, hogy mégse javasol(hat)ja, ők szokták Szegeden (ott volt gyakorlaton), de nálunk a xvi. kerben ez nem a protokoll része.

Egy nagyon amatőr körkérdés:

Van valakinek bombabiztos tippje arra, hogy különböztethető meg a hiszti a bajtól? Emlékszem, Fleur írta, hogy "Lillánál elkövette azt a hibát, hogy azt hitte, valami baja van". hát én már vagy 4x elkövettem,
félóra üvöltés, vonaglás, vörös fej, hátrahajlott test, ha felveszem, nem jó, ha leteszem, nem jó... annyira ijesztő. persze végigzongorázom a pelenkacserét, lázmérőt, kaját, dentinoxot... semmi hatás. Mindig ilyeneken parázok, hogy talán a füle, vagy valami hasgörcs. Vagy fene tudja. De leizzaszt rendesen, főleg, ha utcán jön rá.

Aztán magától elmúlik.
A fura, hogy nem tudom pontosan, mi váltja ki.

Na, megyek, nehogy újrakezdje:)

Szép napot!
Móni
monke

Friday,

Boldog Szülinapot!!!!

Puszi
M
monke

Sziasztok,

Friday, nagyon boldog születésnapot!És gyere, gyere...

Zsuzsi, és akinek nem jött bababónusz kuponfüzet:Voltunk a dm-ben és elkértem az üzletben a telefonszámot, 06-40-200-995, rögtön felveszik és nagyon kedvesek, vmit nem x-eltünk be, ezért nem jött 1 éves kortól semmi, de megoldódott, februárban kapjuk majd a dolgokat.

Csak röviden még:Ez a "vonaglós, üvöltős, semmisemjó" hiszti nálunk is előjött ma megint, és megint a babakocsiban, hazafelé a városból, aztán itthon folytatódot, éhes nem volt, szomjas sem, pelus tiszta, már remegett a gyerek, már majdnem én is, mivel fél 10-kor keltünk reggel, véleményem szerint álmos se lehetett fél 12-kor, de letettem az ágyba, 5 percig még bömbölt s most alszik.
Számomra is megfejthetetlen Móni, nálunk ez a 3. ilyen alkalom volt.

Na megyek, fő a gombapaprikásom, d.u még jövök.

puszi

katicat
Szigetszentmiklós

Nálunk akkor van ilyen ordítós, megfeszülés, úgymond banánbahajlós figura, ha vmit nem kap meg. Legalábbis azt hiszem. Ilyenkor neki sem jó semmi, se ölben, se földön. Mindig attól félek, hogy megfeszíti magát és vmi baja lesz.
De a körkérdésre a választ én sem tudom... Talán ha vmi baja van, akkor nem így sír, nem?

Az orvos javasolta, hogy ebben a rossz időben ne vigyem ki. De Zsófi rendszeresen kéri a dzsekijét és játszik vele. Anyukám mondta, hogy ki akar menni. Egyszer kivittem ilyenkor, jó kedve lett tőle. De ma is már egész reggel az overállal játszott és a csizmát húzta, aztán amikor indultunk a CSANA-ba, elkezdett sikongatni, nevetgélni a liftben, meg kint is csak vigyorgott. Azt hiszem, ilyenkor legalább egy kis gyalogos sétát fogok vele tenni.

Szemészeti kontroll: nálunk ki van írva a faliújságra, hogy 1-2 éves kor körül javasolt. Megkérdeztem az orvost, azt mondta, hogy szükségtelen. :roll:

Kata, köszi, hívom őket akkor én is.
Fél 10-ig aludni @@@@@@@@@@@@

P.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Nálunk minden ilyen alkalom tökmás, közös pont, hogy nem éhes, nem álmos stb, és utána lehiggad, kedves, mosolygós lesz.

Tényleg az lehet, hogy valamit akar és nem jövök rá, hogy mit, vagy nem kapja meg... csak ilyen szituációból van naponta 30, vajon mitől gurul be annyira, hogy 25 percig ordít... (mértem az időt:)

Á, legjobb, ha kezdek hozzászokni a gondolathoz
:P
monke

Sziasztok!

Móni: a gondolathoz? Melyikhez? Lassan ketten fognak veszekedni? ;) :) Azt hiszem, hogy irigyellek, ahogy telik az idő, egyre inkább ez az érzés teljesedik ki bennem. :oops: Nálunk akkor van ilyen ordítás, ha nem az történik, amit ő akar. Bár ilyen hosszú még nem volt szerencsére. Általában abbahagyja, ha nem veszek róla tudomást. Nah, de azzal, hogy ezt leírtam, el is intéztem, hogy nem fogja abbahagyni. :)

Cipő, nem cipő: nekünk az ortopédián azt mondták, hogy bentre semmi. Ha nagyon szeretnék ráadni, akkor olyan ami tartja a bokáját és hajlik a talpa.

Szemvizsgálat: mi ugye megjártuk a szemészetet. Nem bánom, hogy elvittük, bár Petra egyáltalán nem élvezte a vizsgálatot, de azt azért meg tudták nézni, hogy nincs fénytörési hibája, meg ki tudja még miket néztek. Legközelebb 3 éves korában kell vinni, kivéve, ha addig azt vesszük észre, hogy fél szemmel nem tud pici képeket megmutatni. Akkor hamarabb kell vinni.

A miújságja tegnaphoz képest szép, már nem lángoló vörös, s kisebb területű is. Azt tudom én is, hogy a gomba nem veszélyes, engem inkább az ijesztett meg, hogy sírt pisilésnél- Egyből Bene jutott eszembe s már rémeket láttam. :oops:

Zsuzsi: örülök, hogy tetszett a CSANA: Nekem nagyon szimpi, ahogy leírtad. Édes lehet Zsófi, ahogy indul sétálni. :) Fehér ruha: teljesen megértelek én is. Nálunk eljegyzés már volt, esküvő az ismert okokból nem. Nem is igazán "erőltettem" én sem, de ahogy olvaslak Téged...... Bár mi azt beszéltük meg, hogy akkor lesz esküvő, ha (ez most hülyén fog hangzani), ha már annyi gyerkőcünk van, amennyit szeretnénk. Aztán majd meglátjuk.... ;) Dunakeszi szép hely! Bár az egyik A haverjáék pont olyan helyre költöztek ahova én soha nem mennék....., de ők elég eszetlenül intézik a dolgaikat. Ez egy 3-4 éve épült lakópark szerűség, de rengeteg lakást árulnak ott is. Az kiderült náluk is, hogy pl penészedik a kis szoba.....

Kata: köszi a DM-es intézkedést! Én simán elkönyveltem, hogy csak egy éves korig jár..... :oops: Tesódnak nagyon, de nagyon szorítunk! Ennél talán nincs is bosszantóbb! :(

Ági: örülök, hogy minden rendben Benével! Ha jól emlékszem a Multikidet írtad régebben.

Szép napot Nektek!

Judit

Judit

Kép
petra09

Judit,

Ahhoz a gondolathoz, hogy közeleg a dackorszak. Az összes ilyen eset 1 éves kora óta történt:(
Az, hogy kettő sír szimultán.. hát abba belegondolni se merek.

Megkérdezhetem, hány gyereket szeretnétek?
Csak mert írtad az esküvőnél:)
monke

Sziasztok !

Előkerültünk mi is , de mindig van mit csinálni v hova menni ?

KÉpzeljétek teljesen ki vagyok bukva vagyis hát nem tudom de kicsit lelkiismeretfurdalásom van ! A stroy a következő :

VAGyunk 7 n anyukák akikkel egy héten egyszer összeszoktunk járni mindig valamelyikünknél talizunk, és képzejétek el , felhívott az egyik h nem vigyáznék e holnap 9- 14- ig a gyerekre mert az anyukájának orvoshoz kell mennie ő meg takarítani jár ! Mondtam neki h holnap pont van programunk és még vendégségbe is megyünk , de mondtam neki ha nagy gáz van akkor lemondom és segítek, hát remélem nem haragszik meg , de én szívesen vigyáznék rá csak vannak fenntartásaimmal pl, nem ismer annyira h sztem ellenne velem egész du, kettő mit kezdek vele ha üvölt nekem az anyja után és ha még M is rákezd , másik meg az h asztmás remélem jól írtam ha befullad nekem azt se tudom h kell az a pumpás cuccost adni neki !! Úgy hogy nem azzal van a baj h nem vigyáznék rá , de egy két óra még elmegy így h de hogy bedobva a mélyvízbe 9- 2 - ig az sztem sok lenne neki h nem is ismer annyira h elllene velem ! Sztetek gonosz voltam ????? H mondtam h programunk van ami igaz is ! :oops:

Mangora örülök h eddig jól alakulnak a dolgok !

Ági nagyon drukkoltam Bene miatt, de hála istennek semmi baj !!

Judit jobbulást Petrának, én is ilyen típus vagyok h összeszedek bárhol bármit, de lekopogom mióta a férjemmel vok talán egyszer volt ilyen , de nekem a betadin kúp nagyon hatásos !!!!

Kata én is kaptam ilyen dm kupon füzetet meg akciós szórólapot is !

Zsuzsi örülök h tetszett a CSANA remélem Zsófi jól fogja magát érezni !!!

Móni ilyen hiszti nálunk is van képzeld el , vannak dolgai ami miatt tudom , de vannak ami miatt nem !

Pl nálunk inkább akkor csinálja ha nem kap meg vmit , pl evéskor ha nemúgy van vmi ahogy ő akarja akkor elfekszik oldalra, v volt olyan is h kezembe volt és hátra dobta magát és szószerint, reccsent a kis gerince borzalmas volt hallani !!! lefekszik a földre és nem sír , csak fekszik széttárt lábakkal és karokkal ! :D Van h hátradobja magát és sír , de aztán abbahagyja pár perc után !!!

Nekünk a dokinő immunerősítésre az ..immunotrophina t ajánlotta, holnap megyek a gyógyszertárba megérdeklődöm !

Ekcémás foltok nekünk is vannak a nyakán egy pöty, és a kéz kezén pár folt nem vészes, azt mondta a védőnő h ez normális , és hogy sudocrémmel kenjem neki ! MÁr tök szép, és mondta h ezt kinövi majd, meg ha jön a tavasz akkor ismét szép lesz a bőre, mert most még az arca is pötyös a fogától és érdes is akármivel kenem !

Cipőre azt mondták h bentre szandi, rugalmas talpú és tartsa a bokáját !

Csipőszűrésre meg én se emlékszem h vissza kellene menni !
A dokinőt kérdeztem azt mondta h csak akkor kell ha vmi baj volt előtte !

Le a kalappal azokkal akik visszamennek, és visszamentek dolgozni én valahogy még nem tudnám magam elképzelni h visszamenjek dolgozni !! Büszke vagyok rátok ! :D

Szemészet erről még nem is hallottam ! :oops:

Zsuzsi sztem is ne hagyd ki a fehér rucit !!! Mi majdnem egy évvel a nagy nap előtt elkezdtük szervezni a dolgokat, és tényleg a helyszín a legfontosabb ! FEhér rucival úgy voltam h imádtam benne lenni, csak mire igazán élveztem addigra már le is kellett venni ! :cry: Küldök privit az esküvői képekről ! Mi is voltunk a kiállításon tök jó volt, sok mindent meg is vettem ott, fejdíszt stb.. !!! Jaj istenem Zsófust már el is képzeltem ilyen cuki kis fodros koszorúslányruciba :D !

Friday Boldog Szülinapot !
Remélem hazaértetek már !

Na most ennyire futotta a szita agy ! :D

Majd még igyekszem jönni !

puszika

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Nagyon ráérek ma:)

Szilvi,
Szerintem érthető, hogy nem akartad bevállalni olyan hosszú időre.
Ha gáz van, és hirtelen kell valami, az ok.
De egyébként egy-két óránál többet én se mertem volna.

Viszont: hosszú távon nagyon jó lehet, ha van ilyen, akivel kölcsönösen számíthattok egymásra.
monke

Hahó!

Sziszi, szerintem ne legyen lelkiismeretfurdalásod, ha úgy érzed, nem tudnál megfelelni a feladatnak, és jogosak az érveid is. Remélem a csaj sem haragszik meg érte! Mennyi idős a gyerkőc amúgy?

Zsuzsi, ugyanez van nálunk is, Bene is imád kinn lenni, szinte kiugrik a bőréből, mikor kimegyünk a lifthez, de annyira csúnya, ködös idő van, hogy nem merem kivinni. Pedig tudom, hogy hiányzik neki :( Mikor otthon voltunk a szüleimnél, szép tiszta idő volt, minden nap volt szánkózás, annyira élvezte. Egy rövid séta szerintem viszont simán belefér, vidd nyugodtan! Holnap szerintem már mi is kimozdulunk egy rövid időre.
Szuper, hogy tetszett a CSANA! Remélem be fog válni ez a szép fokozatos hozzászoktatás, nagyon szimpatikus dolog, biztos rendben lesz minden! És Fleuréknek külön örülök, tök jó, hogy egy helyre fognak járni a gyerekek :)

Hiszti, hűha, nem semmi, amiket írtok :) Azt hiszem, ez a korral jár, valamit nem kap meg, és mivel még nem feltétlenül tudja elmagyarázni, a frusztrációja hisztibe csap át. Bene inkább az a toporzékolós, álvva ordítós típus, és nagyon édes, mert ha valamit nem kap meg, és határozottan mondom neki, hogy "nem", elkezd sírni, és mindenhová jön utánam, szinte könyörög, és ilyenkor nem vígasztalhatja meg senki más, csak én.
Észrevettétek, hogy már most mennyire kis empatikusak? Ha látja, hogy fáj valami, és jajgatok, mindig odajön, és ő is elkezd sírdogálni, és nagyon bújik.
Móni, 30*25 perc, hűha, Dávid akkor igen sokat toporzékol :wink:
Sajnálom is nagyon a ringatót, jövő héten még szeretnék menni vele, aztán majd meglátjuk. Meddig tartanak a foglalkozások? Mert május 2. felében már vizsgaidőszak lesz :wink:

Szilvi, bölcsész vagyok, 'filmtudomány' mesterszakos :)

KépKép
gigilina

Fura, hogy ez mennyire egyéni:D
Szerintem gyönyörű idő volt tegnap is, ma is, nagyot sétáltunk a hóesésben.
Néztem is nagyot, amikor Zsuzsi írta, hogy a doki javaslatára nem akarja kivinni Zsófit.

Hát, májusban még remélem, lesz Ringató:)
monke

Mi is voltunk ma kinn, pelenka-és élelembeszerző körúton, hát itt talán nincs akkor szmog mint Pesten.
Móni, mire a kicsi hisztizni fog, addigra Dávidka legalább el tudja már majd mondani mi is a nyűgje:-)
M-nek említettem a cipő dolgot, nagyon nem tetszett neki:-)

Sziszi, szerintem se gáz,ha nem vállatad be a másik gyerkőcöt, én Márk mellé ilyen picúrt órákra nem mernék, az tuti, max sógornőmék 4 éves lányát,kisebbet semmiképp.

Zsuzsi, örülök,hogy ilyen pozitív benyomást keltett a CSANA, annak meg pláne, ha esetleg Dnival együtt járna Zsófi.
Már én is látom Zsófit rózsaszín ruhában szirmot szórni:-)

Ági, mi is hordunk benntre cipőt, első körben amiatt vettem, mert ugye nálunk bennt kő van és nincs padlófűtés, a humanicban vettük, gumitalpú-tépőzáras vászon felsőrészű cipő, aztán mióta megvan szőnyeg a nappaliban, Márk úgy megszokta,ha nincs rajta vmiért,hozza oda hogy adjam rá.
Jó,hogy Benének kisebb a lába, legalább kaptok rá cipőt.
Ez az esküvő azoknál lesz,akiknél megvolt diplomaosztó napján a polgári?
Júniusban mi is megyünk esküvőre, Balatonalmádiban, már várom nagyon.

Judit, én nem bánnám, ha előbb rászánnátok magatokat A-val,mint még x gyerek után:-)

Az újépítésű lakásoknál a penészedés szinte elkerülhetetlen, sajnos, főleg ha a műanyagok nyílászárók.Nekünk ez már a 3.tél, tavasztól-őszig szerencsére nem vizes semmi.

Tegnap d.u leszedtem a karácsonyfát, ömlött róla a levele, kiakadtam, mert egész nagy fa volt, nem sima mezei és nem két fillér.
A karácsonyi dekorációkat még nincs szívem leszedni,olyan jó hangulatot árasztanak, kopasz lenne a lakás nélkülük.

na elköszönök, Márk lassan felébred

u.i Zsuzsi:éjjel 3x keltett Márk, krokodil könnyekel küzködve, szájába babrált, tuti fog jön megint, a dentinox után simizásra visszaaludt, de reggelre azért mindketten kidőltünk, M .7-kor elment itthonról mi meg visszaalukáltunk.Fél 10 nálunk is ritkaság amúgy.

puszi

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Ja, Ági, Márk is ilyen, ha eljátszom,hogy anya sír, vagy szomorú, egyből jön vígasztalni,meg kell zabálni őket ilyenkor(is).

katicat
Szigetszentmiklós

Kata,
Kitartás a fogzáshoz. Szegény Márk:(

Ezt a cipő-dolgot azért ne hagyd annyiban!:)

Aztán rájöttem, hogy tényleg, szmog van bent Pesten, nem lehet sétálni gyerekkel.
Itt nálunk a világ végén tiszta a levegő.

Ági,
Most esett le, mire írtad a 30x25 percet:)
Nem napi ennyit üvölt, úristen:)
Úgy értettem, hogy akad napi kb. 30 olyan szituáció, amikor D. nem kap meg valamit (azonnal), ezeket elintézi 1-2-3 perc mérsékelt toporzékolással. Ezek után nem tudom, miben volt más ez a pár alkalom, amikor tényleg torkaszakadtából üvöltött fél óráig. :( szóval nem tudom, mitől hergeli így be magát (már ha tényleg "csak" hiszti) és nem tudom kivédeni.

Na, ígérem, holnap csak akkor jövök, ha van is mondanivalóm:)

Jó éjszakát,
Móni
monke

Sziasztok!

Cipő kérdés: Én azon állásponton vagyok, hogy bentre semmit, kintre jól bokát fogó, hajlékony talpú cipő.

Gomba: Sajnos sok mindenkinek van, a férjemnek is volt a felső testén, többször ki is újult nyáron. Azt hiszem a fehér bőrűeket különösen szereti.

Multivitamin: Judit, a Vitacolan volt gyermekkorom kedvence, mindet meg akartam inni egyszerre. A mai napig szeretem! :D
Van még a Cebionnak mulitvitaminja, a Dr. Theissnek is van. nagyjából ugyanaz van bennük, az ízük más, azt meg ki kell tapasztalni, mi tetszik a gyereknek.

Sajnos szánkós képekkel nem szolgálhatok, mire kiértünk lemerült az elem a gépben. :evil:

Nekem megint fáj a torkom, kezd elegem lenni már a betegségből.

Csináltam egy pizsamás képet a gyerekekről,azt felteszem ide a szánkós helyett. :wink:
Nincs erőm most többre, bocsi!
Jó éjt!
Kép

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok!

Vick: nagyon édesek a gyerekek! :) Vitacolan: nekem is annyira ismerős volt az íze! :) Petrának nem ízlik, nem szereti a narancsos ízeket.

Móni: a gyerekek száma még nem kiforrott. Én inkább hármat szeretnék, mint kettőt, de kettőt biztosan, A-nak elég lenne Petra is, de azért a kettőbe már belement. :) Ők hárman voltak testvérek, nekem nincs tesóm. Én húzom A-t, hogy majd másodjára ikrek lesznek. :) (szerintem bele is őszülnék :))

Húúú, azt sem tudom szinte, hogy hogy hívnak! Petra éjszaka negyed 2-től 6-ig bulizott. Szó szerint. Voltam bent nála kétszer, s mondtam neki, hogy olyan, mint aki belőtte magát. A második látogatásomkor pelust cseréltem, hátha az zavarja. Letettem a pelenkázóra, ő meg elkezdett kacagni. :) Teljesen éber volt, nevetgélt, mikor nála voltam simogatott és búgott (édes hangot ad ki, mikor szeretget), tiszta zizi volt. Megnéztem, hogy esetleg nincs-e telihold, de nincs. A mondta is, hogy akkor megnyugodhatunk nem farkasember, bár a háta szőrös. :) Én egyébként a vitaminra vetek. ELőző éjszaka is buli volt. Egy időben szedtem a MagneB6-ot, akkor én is felébredtem és egyszerűen nem voltam álmos. P egyébként nem sírt, beszélgetett, s néha felkurjantott. Ez volt a zavaró :) a dologban, mert olyankor a félálomból én is mindig felébredtem. :)

Nah, most kelt, jelenésem van.

Szép napot Nektek!

Puszi

Judit

Kép
petra09

Sziasztok,

Sziszi, közsönöm a linket, nagyon szépek a képek és nagyon szép menyasszony voltál :-) Hosszú hajad volt, jól látom?
Szerintem se legyen lelkifurdalásod a lány miatt, 9-14-ig azért elég hosszú idő. De egyetértek Mónival, hosszú távon tényleg jó lehet, ha van vki, akivel kölcsönösen tudtok vigyázni egymás gyerekére.

Judit, örülök, hogy javul Petra miújságja.
Hajrá tesók!
Azt megkérdezhetem, hogy mikorra terveztek Petrának kistestvért?
Nálunk úgy volt, hogy még mielőtt Zsófit terveztük, megbeszéltük, hogy majd akkor házasodunk össze, ha meglesz a kis koszorúslány vagy gyűrűvivő fiú :-)
Miki ötlete volt a baba, mert annyi szörnyűséget hallott, hogy más emberek (rengeteg kolléga, barát) mennyit vár egy kisbabára és ő elég hipochonder típus, rögtön produkálta magán az összes tünetet és mondta, hogy akkor inkább most a babára koncentráljunk.
Mivel úgy tervezzük, hogy jövő nyáron ismét várandós leszek, ezért maradt ez az év az esküvőre.
Hú, azért ez az éjszakai buli nem semmi. Lehet összefüggés szerintem a vitamin és az ébrenlét között.

Móni, 25 perc? Ajaj! Nálunk is rövidebb lefolyású a dolog.
Ringató azt hiszem, május végéig van, de hogy Te tudsz-e menni....
Két sírás egyszerre... Hát, így belegondolni is rossz, de nyilván másként éli meg az ember, ha tényleg megtörténik.

Vick, nagyon aranyosak a gyerkőcök, mint mindig :-)
Jaj, szegénykém, csak kilábalsz már ebből a betegségből.

Jók ezek a vigasztalásos történeek :-)
Már annyit akartam írni, hogy a puszikért is nagyon @@@@
Nálunk csak a bújás és átölelés megy adhoc jelleggel.

Nálunk még áll a fa és kint van egy pár dísz is. Hétvégén szedjük le.

Szép napot!
Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok !

Igen Zsuzsi hosszút volt még akkor a hajam aztán elment a fodrászom gyesre és a kolléganőjéhez jártam és ő mindig megtépte a hajamat, és addig -addig tépte míg jó rövid lett, de már megint növesztem !! :D

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Ami kimaradt,
Kata, ha úgy érzem, hogy nem eszik Zsófi gyümölcsöt, akkor beiktatok egy gyümölcsös Kecskemétit ebédre vagy vacsorára.
Gondolom, a gyümölcslé költői kérdés volt :-)

Megszült egy nagyon régi, otthoni kedves ismerősöm. 9 hónapra és 1650 g lett a pici fia. Nagyon nem értem, hogy ezt az uh-n, hogyhogy nem látták? Azt mondták neki, hogy olyan 2600-2700 g biztosan lesz.
Annyira sajnálom, a babát még aznap elvitték Miskolcra koraszülött osztályra, a lányt tegnap már hazaengedték, talán ma el tud menni és láthatja, most keresnek vmi szállást, hogy ő is ott tudjon lenni.
A baba állíótlag jól van, szondán táplálják.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

hahó,

Jaj, Zsuzsi, szegény lány! 1650 gr elég kevés. Bár ennél kisebb súlyú babák is rendbe jönnek. Láttam én már (saját szememmel) 800 gr-os babát is, ami pár hónap alatt megnőtt és szépen fejlődött.

Vick, nagyon édesek a gyerkőcök. Jól emlékszem, hogy a lányok 8 éves kor körül vannak?

Ági, filmtudomány szak? Ilyenről még nem is hallottam :shock: És van valami elképzelésed, hogy milyen munkát szeretnél csinálni, ha végzel?

Lányok, tegnap voltam nőgyogyinál, meséltem neki, hogy mi volt a szülésemnél. Hát, eléggé lelombozott, mivel a következő babát ő 95% császárral mondta. Szerinte ha egy ilyen viszonylag kis babát is ilyen nehezen, ennyi vérveszteséggel szültem, akkor a következőnél is valószínűleg hasonló lesz a helyzet, és ő nem kockáztatna. :cry: ez van.

Móni, nálunk akkor szokott nagyobb üvöltés lenni, ha pl ráharap valamire az érzékeny ínyével. Akkor bizony bekapcsol a "sziréna".
Hiszti meg akkor van, ha fel akar jönni, és meg nem veszem fel a kezembe.

Na megyek még utalnom kell számlákat.

puszi

Szilvi
huszilvia

Hahó!

Szilvi, rátapintottál a lényegre :D Tanár szeretnék lenni, de egyelőre ennek a vágyamnak nem ad teret a felsőoktatás (Bp-n jelenleg nincs képzés, nem is nagyon van sajnos kilátásban, vidéken meg csak nappali tagozat van, de erről órákat tudnék mesélni). Egyébként nagy dilemmám ez most nekem is, mert erre nagyon készültem, de most megy az "újratervezés". Nagyon szeretném már látni, hova tartok, de egyelőre még elég ködös. Ezt most elkezdem, kap egy esélyt, aztán hátha, addig meg töröm a fejem, mi lehetne még. Amúgy a szaktársak egy (kis) része tudományos munkát fog szerintem végezni (PhD, egyetemi tanárság, ilyesmi), a másik részük a filmkészítés valamilyen területén tud majd elhelyezkedni (van gyakorlati szakirány), a nagy többség meg mindenhol, csak nem a szakmájában :) Nem igazán ad konkrét képesítést, nekem is ez a legnagyobb bajom vele.

Vick ikrei 5 évesek lesznek :wink:

Sajnálom nagyon, amit a dokid mondott, biztos nagyon elszomorodtál :( Biztos nem könnyű ezt hallani, de attól nehogy elmenjen a kedvetek a kistesó-gyártástól :wink:

Bene sajnos megint beteg, nagyon csúnyán köhögött éjjel (ugatósan, meg is voltam ijedve rendesen), így ma dokihoz vittem, röpke két órás várakozás után be is jutottunk :? Szóval hörghurut-kezdemény, kapott egy rakás gyógyszert. Amúgy jókedvű szerencsére.

Zsuzsi, jaj, szegény baba és anyukája :( Nagyon rossz lehet most nekik, nem is értem, miért nem vették észre, bár Móniék esetéből kiindulva az UH-s méretbecslés enyhén szólva is félrevezető néha... a legjobbakat nekik, remélem hamar összeszedi magát a csöppség, és minden rendben lesz!

Megyek, leragad a szemem...
Jóéjt,
Ági

KépKép
gigilina

Sziasztok,
Most csak gyorsban jövök, bocsi, ha valamire nem válaszolok amit kérdeztetek.

A lázról találtam egy jó cikket, kb. én is ezt mondanám, csak nem ilyen profin megfogalmazva:
http://www.informed.hu/?tPath=/betegseg ... e_id=42050
A hűtőfürdőt én azért húztam le, mert elképzelni sem tudom, hogy valakinek láz esetén kellemes lehet, de hát ezek szerint ez esetben is embere/gyereke válogatja.

Zsuzsi, nagyon izgik ezek a változások :) Nem tudom, hogy zenekart szeretnétek-e, tudok javasolni egy jót :) A barátnőd vigasztalására mondom, hogy a férjem ennél kisebb súllyal született.

Móni, nálunk is pár percesek a hisztik, és magától abbahagyják a csajok. Akkor hosszabb, ha alapban is valami bajuk van, pl. álmos/fáradt, vagy fáj a foga. Ilyenkor én vigasztalom, altatom. Bibi el is szokott aludni.

Ági, engem is érdekelne, amit Szilvi kérdezett.

Örülök, hogy Petra végre jól van, most már tényleg elég a betegségekből. Nálunk Blankinak van hasmenése. Nem is vittem oviba. Bibinek meg van néhány furi folt a bőrén. Egyszínű a bőrével, nem is látni, csak ha simizem, ott érdesebb a bőr. Nem merem a házidokihoz vinni, mert összeszedünk ott valamit.

Szilvi, én a vérveszteségre nem is emlékeztem. Ha ezt nem tudod elfogadni, esetleg beszélhetnél másik orvossal is.

Vick, nagyon helyesek a gyerkőcök! Jobbulást neked!

Kata, nálunk is nagyon párás a levegő. Már be kellett üzemelni a párátlanító gépet. Napi kb. 2 l vizet lecsapolok! Ha teregetek, akkor folyamatosan megy.

Idénre elég sok tervem van, főleg kisebb, családdal, gyerekekkel, vagy az otthonunkkal kapcsolatos dolgok. Nagyobbnak az angol tanulást tervezem.

Majd jövök még,
Puszi,
R

Kép
Kép
34372

Jó reggelt! :)

Zsuzsi: szegény ismerősöd! Elmondani sem lehet, hogy mit érezhet? Hogy tudták így elszámolni a súlyát? Az azért biztató, amit Szilvi és Reni írtak. Ismerős, amit írtál Mikiről. A is a fejébe vette, hogy biztos nehezen fog P sikerülni, mert már 30 fölött vagyunk mind a ketten. Nah, ehhez képest az első hónapban beköszönt a kisasszony! Mikor utoljára komolyabban beszélgettünk a tesóprojektről, akkor úgy beszéltük, hogy idén nyár körül elkezdünk próbálkozni. Bennem annyi van, hogy én még ugyan sosem voltam síelni, de A nagyon szeret, hogy nem ezen, hanem a következő télen jó lenne elmenni. Szóval ezt is figyelembe kellene venni :), meg a koromat, meg, hogy P-vel 16 hétig hánytam, közben kétszer kórházaztam...... szóval talán csak az ösztönökre kell majd hallgatni, mert ha ésszel tervezünk..... ;)

Ági: jobbulást Benének!!! Remélem, hogy nem lesz rosszabbul, s hogy a rendelőben sem kapott el semmit! Bosszantó, ha ennyit kell várni.... Miket kapott Bene?

Szilvi: megértem, hogy mit érzel! Így talán van időd feldolgozni,s elfogadni. Bár szerintem sem rossz ötlet, hogy megkérdezz másik orvost is.

Reni: de jó, hogy jöttél! Ritkán jársz felénk, bár két gyerkőccel ez nem egyszerű gondolom.

Móni: hol voltál tegnap?? Az, hogy Te úgy érzed, hogy nem volt mondanivalód, mi nem úgy érezzük ám! Én szeretlek olvasni! :oops: Remélem, hogy minden rendben, s nem valami gond miatt nem voltál!

Tegnap nem adtam Petrának Vitacolant. Így csak este nem akart aludni, de lehet, hogy csak a raktárait tölti fel. Fél 6-kor evett krumplis tésztát, 6 körül mekis sült krumplit :S, majd fél8-kor tettem volna le aludni és egyszerűen nem volt hajlandó lefeküdni. Mutogatott az ajtóra a szobájában, közölte, hogy nem alszik, akkor szóltam A-nak, hátha csak ő kell. Ez sem jött be. Aztán visszamentem én hozzá és lehoztam a nappaliba. A lényeg, hogy 8 körül megevett még majdnem 1,5 adag tejpépet. :O Azóta alszik még mindig. Fél8 körül szövegelt, de azóta csend van.

Szép napot Nektek!

J.

Judit

Kép
petra09

Sziasztok,

Kösz a hiányolást, Judit:)
Próbáltam írni, de nem mentettem el, és lusta voltam újra gépelni.
Szerintem is lehet a multivitamin az ok, fura éjszakátok lehetett...

Egész nap nagyon nyűgös volt Dávid, nem aludtunk semmit. Mára én is benáthásodtam elég rondán:(

Reni, én is erre jutottam, hogy a pár perc hiszti érthető, de ennél hosszabb csak akkor, ha alapból is van valami baja. Bár tudnám, mi az:(

Sajnos nálunk nem válik be se az altatás, se a ringatás. Elég kegyetlenül hangzik, de minden esetben az vált be, hogy letettem a padlóra, és kimentem a szobából. Egy-két perc múlva elhallgatott, felállt és kijött utánam, aztán felkéredzkedett az ölemben.

Zsuzsi,
Én is nagyon sajnálom az ismerősödet, remélem, hamar erőre kap a babája és együtt lehetnek újra.

Az UH-n nem véletlenül mondják a súlyra, hogy becsült érték.
Egyszer elmagyarázta valaki (lehet, hogy hülyeség, fizikus az illető, nem orvos:), hogy az UH a súlyt korábbi statisztikák alapján becsüli fel, a mért adatok (BDP, combcsont) alapján. Tehát elég pontos egy átlagos babánál, de egy tartományon kívül már kevés a statisztika (ha kicsi vagy nagyon nagy a baba).

Szép napot,
Megyek, mert várhatóan ma is "áll a bál":)

Puszi
Móni
monke

Szilvi,

Sajnálom:( ennyire félsz a császártól? Fene se tudja, mi a jobb, de ezek szerint Neked is, és hát Csabinak se volt egészen veszélytelen a szülésed.

Zsuzsi, Judit:
Abszolút megértem Mikit és Andrást.

Hihetetlen, hogy mennyi embernek nem jön össze a gyerek.
monke

Sziasztok,

Móni, sajnálom a betegséget, jobbulást!
Mikor lesz a genetikai uh?
Csinálhatnál esetleg egy másik vonalzót is, amin látszik, hol tartasz. :wink:

Szilvi,
egyetértek Renivel, ha nem vagy elégedett ezzel a véleménnyel, kérdezz meg egy másik orvost.
Egyébként, ha ezt tanácsolná az orvos, én hinnék neki és nem kockáztatnék. Lehet, hogy így még talán jobb is, egyrészt otthon vár Csabi, tudni fogod az időpontját nagy valószínűséggel, mindent le fogsz tudni előre szervezni. De tényleg nem lehet tudni...

Reni, Blaninak jobbulást!
Hogy áll az előszobafal?
Kérem szépen priviben a zenekar elérhetőségét, mert azt szeretnénk, olyat, aki játszik lakodalmas zenét is.
Ezek a foltok nem ekcéma-jellegűek?
Judit, ezek szerint visszatért Petra étvágya. :lol:

Ági, szegény Bene, jobbulást!

Nálunk már 4. este óta kispéntek volt, azaz Zsófi 10 után aludt el, nagy harcok árán, tegnap pl. már 11 volt. Volt minden, simogatás, ringatás, melléfekvés, sírás a részéről, tőlem éneklés. Na, ez tetszett neki a legjobban, fekve tapsolt, majd ülve folytatta és még emelte is a kezemet, hogy "mulassunk".
Már teljesen kivagyunk, mert nincs időnk egymásra, pihenésre, semmire. :?
Cserébe nem kell éjjel.
Na, tudom, nekem se jó semmi, ugye?

Hát igen, ennyit az uh-ról és minden becslésről...
Persze, rendbe jön, csak akkor is sajnálom. Tegnap óta már ott van mellette az ismerős lány is, hízott is a baba, már 1700 g, ha eléri a 2 kg-t, hazaengedik. Mától próbálják cumisüvegből táplálni.

Nálunk ma délelőttree a változatosság kedvéért M. lett beteg. Nemrég telefonált, hogy milyen vacakul van, alig bír beszélni, sündisznó van a torkában stb. Egy beteg férfinál nincs is rosszabb :-)

Na, megyek, odateszem az ebédet.

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?