Új privát üzeneted érkezett!

Jelentem hatodik laptető! :)

Kép

Kép
sz.veronika

Kukucs!

Én is Korenka miatt kukkantottam most be, de hát látom még nem írt... olyan álmos vagyok, de még azért megpróbálok benézni később.
nikiee
Budapest XI. kerület

Jelentem...megint besegítettem. :D

A férjed angol anyanyelvű vagy csak időben kezditek az idegen nyelv tanulását? Nincs egyébként lemaradva semmiről Pálmi, az én gyerekem egy szót sem tud kimondani. Sőt, egy ismerősöm kislánya is akkor kezdett beszélni, amikor bekerült az oviba 3 éves korában.

Korenka: :roll:

Kép

Kép
mirci09

Sziasztok Lányok!

Korenkáért izgulok. na majd holnap visszaolvasom a kis írását.

az az igazság, hogy a mai nappal "új életet" kezdtünk a munkahelyemen, így kicsit fegyelmezettebb kell lennem. nem ajánlatos a net-en olyan sok időt töltenem. mindezért kevesebb leszek a következőkben. naponta reggel és délután mindig olvasni foglak bennetek és természetesen igyekszem a véleményemmel is "gazdagítani" a fórumunkat.
Vendég

Mirci,
17 hónaposan még Pálmi se mondott semmit. Talán a "pá-pá"-t. Az volt az első szava :) Emlékszem a 2 éves állapotfelmérésén tudott olyan kb. 10 szót, 2 hónap alatt jött hozzá még 20 szó :) Nem megyünk rohamtempóban :lol: Pedig azt mondták, ha egyszer megindul, akkor onnantól már gyorsan pörögnek az események :) Hát... :roll: :lol: Most ott tartunk, hogy ki tud már mondani 3 szótagot is, valamelyik nap mondta, hogy "porszívó". Persze még eléggé kell fülelni, hogy megértse az ember :D

Bercsi,
majdcsak csitulnak bent a kedélyek! Azért várunk, amikor tudsz... :roll:

KORENKA!!!

Kép

Kép
sz.veronika

bbercsi:
Nem hangzik valami jól ez a fegyelmezett munkatempó. :roll: :? :( Azért remélem szakítasz ránk időt sűrűn.

korenka:
:?: :?: :?:

Kép

Kép
mirci09

Mirci,
ja végül az angolra nem reagáltam. Igen, korai tanulás. Én is egy csomót tanultam a tévéből mikor kint voltam, németül ugyanez, csak az itthon volt. Amúgy az északi népeknél azért beszél mindenki jól, mert nem szinkronizálnak.

Ilyen kis korban meg szívja az agyuk, mint a szivacs. Van esély rá, hogy ha ilyen korán anyanyelvű angolt hallgat, akkor még a kiejtése is lehet tökéletes. Újszülött kora óta így megy a mese. Érdekes, hogy egy barátnőmék is át akartak térni az 1 éves kislánnyal, de a gyerek jelezte, hogy nem jó :) Úgy kéri a mesét, ahogy megszokta a füle :)

Remélem Korenkának csak a gépe robbant le :roll:

Kép

Kép
sz.veronika

sz.veronika:
Nagyon érdekes amiket írsz, látom profi vagy a témában. Igen, én is szoktam a Daninak németül énekelni és mondókázni....magyarul jobban szereti. Ezek szerint "későn" kezdtem el. Lehet a Verdákat németül vag angolul nyomatom neki... :P :D :D :D :D Nesze...ha ennyire ragaszkodsz hozzá, akkor tanulj meg angolul. 8) :D :D :D :D Szegény kisfiam! :D

Most már én is aggódom korenkáért. :roll:

Kép

Kép
mirci09

Szerintem akkor Dani már kívülről fújja magában magyarul a Verdákat :D Érdekes lenne kipróbálni hogy reagálna ha hirtelen más nyelven szólalna meg :D

Én is eléggé aggódom Korenkáért :(
Már mindenféle hülyeségek megfordulnak a fejemben :roll: Volt egy lány, akinek komoly vesebetegséget diagnosztizáltak a magzatnál, tudta hogy azonnal műteni kell születése után. Még beírta, hogy megszületett és hogy nemsokára műtét, aztán soha többet nem hallottunk róla :cry:

Korenka,
ha baj van akkor is gyere! Jobb kibeszélni! És itt tőlünk biztosan sok támogatást kapnál! De nagyon remélem, hogy tényleg csak a géped robbant le vagy más banális dolog tart távol!!! Pl. ünnepeltek a férjeddel és haza se mentetek még :D

Kép

Kép
sz.veronika

Ki fogom próbálni, majd referálok. Kísérletezek a gyerekemmel. Lehet ám, hogy ő még csak az autókat figyeli a mesében. Minden autóért odavan. Kíváncsi leszek.

Jujj ez vesebeteg babás/mamás történet kísérteties. Tényleg érdekes, hogy így a neten is akár...összeszokik egy társaság és mennyire tudunk aggódni egymásért. pedig vadidegenek vagyunk egyébként, elmennénk egy más mellett símán az utcán.

Kép

Kép
mirci09

Jó reggelt!
Jöttem hátha van hír Korenkáról, de látom még nincs...

Mirci,
hát igen, de mi itt már beszélgetünk, úgyhogy már nem vagyunk vadidegenek :)

Biztos, hogy az autók érdeklik elsősorban, de hát már a saját anyanyelvét felismeri, csomó mindent megért, biztos, hogy érzékeli, hogy nem olyan hangokat hall, mint korábban :)

Kép

Kép
sz.veronika

Jó reggelt!
Én is itt vagyok, várom korenkát. :? Hátha befut.

Kép

Kép
mirci09

Sziasztok. Gyorsan írok, mert ma sajnos meló van, de tényleg. Tegnap este elkezdtem írni, de elszállt otthon valamiért a net. Izgultatok? :D Szóval nincs még szívhangunk sajnos. Próbálkozott a doki, de nem látta igazán. Valamit látott.... de nem mer biztosat mondani. Azt mondta valószínűleg kisebb a babu mint számoltuk. Szerintem a Jónás napi akciónk eredménye, mert az pont 1 hét csúszás... de nem állítok vonalzót még. Apa szerint nagyon kapkodok. A többi gyerkőcöt 8. hét körül láttuk először.
korenka
Szár

Jo reggelt
De akkor Korenka latta a petezsakot, jo helyen van, tehat tobbe eszedbe se jusson mehenkivuli....!!!!
Mar aggodtunk, orulok neked. A legkozelebbin mar szivhang is lesz!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
malna5

Na vééégre máááár! Az a net is ilyenkor purcan ki, mikor fél Európa érted izgul. :D
Nem baj, hogy kicsi, de van és a tiétek és majd megnő. :wink:

Kép

Kép
mirci09

Na jólvan! Hát szabad így ránkhozni a frászt? :D Reménykedtem is, hogy a gép körül van a baj! Hajrá Jónás! :D

"Apa szerint nagyon kapkodok" :lol:

Kép

Kép
sz.veronika

Korenka: Ránk hoztad a szívbajt! :?
Az a lényeg, hogy jó helyen van, majd alakul az. :D Emlékszem, neked a nemvárt napján csak ici pici 2. csík látszódott, így szerintem biztosan később foganhatott. Mikor kell visszamenned?
nikiee
Budapest XI. kerület

Olyan édesek vagytok! :D:D
Igen, egyébként minden rendben van 7x12 mm-es a zsákocska. Olyan helyen tapadt (ne kérdezzétek konkrétan hol) hogy hüvelyin sem látni többet belőle, ezért nem is csinált hüvelyit a doki. De jövő héten hétfőn megnézetem hüvelyivel. 11.-kor kell telefonálnom időpontért. Nem idegeskedek, de annyira vártam már azt a szívdobogást, hogy kicsit levert vagyok miatta.... és tényleg a múlt héten volt igazán jól látható kiabálós két csíkom....
Lényeg: jó helyen van, a petezsák is jó méretű, úgyhogy semmi gáz. :D
Nyelv témában nálunk ha angol mesét lát a kisfiam ugyan úgy nézi, mintha magyar lenne. Le sem veszi a szemét róla. Ezen mindig megdöbbenek. Talán nem is a sztori érdekli, hanem a látvány.
korenka
Szár

Korenka: Na jól van az a lényeg, hogy jó helyen van. Engem is megijesztettek mert 31-én csak a peteszákot látták és nekem is 9X13mm volt apetezsák.
Aztán paráztattam magam miért ninc sszivhnag. Igy keresgettem a neten. De semmit nem találtam. Mert ha ott volta 6+3 naposan miért nem volt szivhnag. Valószinű később volt PÉ-m. Szerintem nálad is.
És megnyugtattál mert végre neked is a petezsákot igy irták. Mert valakinek csak azt irják rá 13mm es.
No egy a lányeg ne izgulj lesz szivhnang is.
Monden ezt én aki a nap 24órájában azt mondogatom lesz szivhang is.!!
csucsu2005
Halásztelek

Korenkám, Drágám!

... már tűkön ültem. De jó hírt hoztál és ez a lényeg!
Ha pedig most még picur majd megnő. ... az a dolga végülis :) :)
VIGYÁZZ MAGADRA!!!!!!!
Vendég

Ha 12mm a zsákja, mekkora lehet a baba? :D És már most mennyien gondolunk rá! :D Nagyon jó dolga van :D

Kép

Kép
sz.veronika

puttony :D :D :D :D 8)

Kép

Kép
mirci09

Olvastam Bbercsi, hogy mentek vizsgalatokra. Eddig ketszer kuldtem el a paromat, mindket alkalommal varni kellett az eredmenyre 2 hetet. mindket alkalommal mar terhes voltam, mire megjott az eredmeny. Hat nem dicsert meg a turelmetlensegemert....
De egyetertek veled, amint latod, en is ugy vagyok nyugodt, ha tudom, minden rendben van.
Lanyok, szoval 10.-e a nagy nap! Az meg majdnem 1 het!!!!!
Korenka igy mikorra vagy kiirva? Es te Csucsu es Nikee, kikalkulaltatok mar? Augusztus korul nem?
A kovetkezok mi leszunk!!!!

malna5

Én is kivizsgáltattam magam májusban, a férjem nem volt.

malma5:
Legkorábban 7-én érkezhezhet Piri (bbercsi után szabadon), legutolsó időpontja 11. Így csatlakoztam Veronikához. Báááár...állandóan úgy érzem, hogy meg akar jönni. Szal...itt semmi sem biztos, csak az, hogy van itthon 3db tesztem és szeretném őket bezebrásítani. :P :D

Szegény nikiee csak arra tud koncentrálni, hogy ne horkoljon munkaidőben. A csendes alvás csak nem tűnik fel senkinek. :P :D :D :D

csucsu:
Neked vannak már tüneteid?

Kép

Kép
mirci09

Csucsu: Tőled akartam kérdezni, hogy milyen tüneteid vannak?
nikiee
Budapest XI. kerület

csucsu:Akkor megalapítottuk az "igen dobog a szíve" klubbunkat :D
mirci: Hát te mindig megnevettetsz... ez a puttony! :D:D:D
sz.veronika: Hát ez az! Kaptam képte is a "puttonyról" :D De szó szerint csak az van rajta semmi más. Egy nagy fekete lik. :D
malna: Naná, hogy ti lesztek! :D Elméletileg augusztus 23, de mivel Jónás babának néz ki + 1 hét. Lehet, hogy szeptemberben születik a kis drágám? :D:D
bbercsi: Elmeséled majd ezeket a kivizsgálásokat? Hogy miket csinálnak?
korenka
Szár

Mirci: Ez tényleg mókás, most láttam, csak, hogy Te is ezt kérdezted Csucsutól pár perce :D :D

Nem nagyon tudok most írni, mert állandó átjáróház van az asztalomnál....de majd jövök...

ui: fáj a torkom.... :(
nikiee
Budapest XI. kerület

mirci:Most látom te is voltál... te is elmesélhetnéd nálad mi volt...
korenka
Szár

nikiee:
Akkor hivatkozz a torokfájásra és vonulj külön a számítógéppel. :P :D :D :D Fájós torokkal nem lehet dolgozni...viszont babanetezni igen, az ujjad nem sérült. :D :D

Kép

Kép
mirci09

Jól megnyomkodta a hasam, uh-gal mindent tüzetesen végigvilágított. Az egyik petefészkem kicsit nagyobb volt, először cisztának gondolta, aztán negyedórás nyomkodás után arra jutott, hogy nem űrűlt ki. Szokásos rákszűrés (én minden évben járok... :P :wink: példamutató magatartás). Mindent kikérdezett...milyen hosszú a ciklus, van-e előtte barnázás, hány napig tart a menstruáció. Elpanaszoltam a ciklus közepi barnát...azt mondta annak örülni kell. Megnyomkodta a melleimet. Ennyi . Vérvételen nem voltam mondjuk.

Kép

Kép
mirci09

Puttony :lol: :lol: :lol: Lehet későn járt nálatok a Mikulás? :D

Mi is voltunk kivizsgáláson még mielőtt összeházasodtunk, ugyanis tulajdonképpen már azért házasodtunk, mert terveztük a bébit.

Volt egy fél órás kikérdezgetés kettőnktől, családi háttér - milyen megbetegedések voltak nálunk és a családban, menstruációról, szexuális életünkről (hát ez utóbbi mókás volt :D Konkrétan megkérdezték milyen gyakran vagyunk együtt. Először egymásra néztünk, majd a párom mondta, hogy hetente 1-szer. Később a tájékoztatóban olvastam, hogy az együttlétek gyakorisága is befolyásolja hogy mikor jön össze a baba. Nahát!!! :shock: :lol: :lol: Én ezt nem is tudtam! Azt hittem a gólya hozza! :lol: :lol: )

Aztán nekem volt vérvétel, páromnak spermavizsgálat. Na az is vicces volt :) Reggel kellett levenni otthon egy kis tégelybe (egyedül neki, nem segíthettem :) ) és 1 órán belül bejuttatni úgy, hogy testmelegen kellett tartani :) Én vittem, mert párom ment dolgozni. Emlékszem, hogy betettem a nadrágom derékrészéhez (azt mondták legjobb, ha közvetlen a bőrömmel érintkezve tartom). Végig ott fogtam, féltem, hogy ki ne essen :)

Végül minden rendben volt. Gondolom 3 év alatt nem romlottunk jelentősen :lol:

Kép

Kép
sz.veronika

hogy az együttlétek gyakorisága is befolyásolja hogy mikor jön össze a baba. Nahát!!! Én ezt nem is tudtam! Azt hittem a gólya hozza! )
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Na mi ebből a melegen tartott spermavizsgálatból maradtunk ki. Gondolom azért, mert nemrég voltam tarhes. Ha tavaszig nem jön össze ketteske, akkor visszamegyünk és akkor már lehet előkerül a kémcső. 8)

Kép

Kép
mirci09

Mirci,
nade itt van kész tényként Dani, két éve teherbe estél. Mi lenne most más?

Kép

Kép
sz.veronika

Én viszont most Korenka kapcsán olvasgattam a méhen kívüli terhességről és felsoroltak pár dolgot, hogy mi növelheti az esélyét. Az egyik megragadta a figyelmem: hasi műtét (ugye császárom volt)

Namost azt nem egészen értem, hogy miért befolyásolná hogy felvágták a hasam a petét abban, hogy leér-e a méhbe a petevezetéken vagy még ott megragad? Fura mindenesetre.

Mert azt esetleg érteném, hogy a beágyazódás miatt nem mindegy, hogy esetleg a méh melyik részén, mert ahol felvágták ott most heg van. De hogy lejön-e a petevezetéken vagy sem, annak nem látom az összefüggését ezzel.

Kép

Kép
sz.veronika

Nalunk szegeny parom nem vihette be, ott kellett felrevonulnia a rendeloben... Nem is mentem vele...
Tavaly nekem is a 4.honap utan volt egy 21. napi vervetel, progeszteron szintet neztek, csucsszuper volt az eredmeny, es egy UH, ahol lecsekkoltak a petefeszkeket, van-e peteeres, es nincsenek-e cisztak. Az is jo lett! Kovetkezo honapban mar babas is lettem. Sokat gondolkoztam, nem azert volt-e mert megnyugodtam, hogy rendben vagyok.... a teszttel egyutt megjott a parocskam eredmenye is. :D :D

malna5

En azt hallottam, hogy a csaszar nem noveli az eselyt, de a vakbelmutet es az epemutet igen. Gondolom a vakbelmutet eleg kozel van a jobb oldali petevezetohoz.

malna5

Málna,
na ez jó hír, köszi! :) A felsorolásban csak úgy írták hasi műtét, nem részletezték.

Kép

Kép
sz.veronika

Málna,
ott kellett félrevonulnia- ez annyira ciki :oops: Én nem tudom tudnék-e teljesíteni ilyen körülmények között...

Kép

Kép
sz.veronika

Hat ezert sem mentem vele, azt mondja voltak ujsagok, meg video...de sajnaltam nagyon...ugyanakkor nagyon halas is voltam neki, hiszen oket a legegyszerubb vizsgalni, es ha rendben vannak, ki is zarhatjuk naluk a problemakat. Addig nem is lenne szabad a noknel atfuvast, meg ilyen drasztikus dolgokat csinalni szerintem, mig a fiuk nincsenek kivizsgalva. Es azert ha belegondoltok ez csekelyseg ahhoz kepest, amin mi nok atmegyunk.

malna5

Hát igen.

Kép

Kép
sz.veronika

Malna5:
Éppen írni akartam, hogy ennyit ők is tehetnek a jó ügy érdekében. :wink: :)

Kép

Kép
mirci09

Akkor első nekifutásra nem olyan nagyon durva a vizsgálat.... de én olvastam meg hallottam annyi horrort.....
korenka
Szár

Málnám: Először is.: a helyzet a következő. tudod, Neked is ismerős a helyzet, elfogyott a türelmem. tudni akarom, hogy nincs-e valami gáz nálam. egyszerűen csak ennyi. ahogy lányok leírtátok pontosan ugyanezek a vizsgálatok fognak rám várni. már lebeszéltem a dokival, csütörtökön délelőtt vár. majd meglátjuk mit mond. gondolom a laboreredményekre azért egy hetet várnom kell. a páromnál rögtön tudni fogjuk az eredményt, mert azonnal kukkol és nézeget, tesztel, megcsinálja az értékelést. szóval részéről szombaton lezártnak is tekinthetjük a dolgot. ebben biztos vagyok, mert ő már volt ilyen vizsgálaton- az előző párjával-. akkor is minden eredménye tökéletes volt. De ő ragaszkodik hozzá, hogy megcsináltassa az andrológiai kivizsgálást, én meg nem bánom. hagyom, sőt nagyon jólesik tőle, hogy ilyen jó fej.
…. tudjátok elgondolkodtam ma Korenka egyik mondatán. azt írja, hogy a Jónás napon jöhetett össze a gyerkőc, mármint a „nagyságából„ adódóan. és most bevallom nektek őszintén, hogy az jutott eszembe: mi a frászkarikának minden ciklust számolgatni, meg ovulációs tesztelni, meg nézegetni mindenféle nyákot. a csudába vele. jó sokszor kell összebújni és szeretni egymást. mert abból lesz a kisbaba. amit a gólya hoz, ugye, Veronikám ?   
Vendég

Kissé elvoltam havazva délelőtt, ráadásul egyik pillanatról a másikra elkezdett fájni a torkom... :( Hirtelen nem is tudom, hogy mit vehetek esetleg be...túl sok mindent nem, mi? Szerintetek fokhagyma ehető terhesen? Az gyulladáscsökkentő.

Tegnap már kezdtek megjelenni a tünetek, álmosság, rossz gyomor, erre ma semmi. Egy kicsit most így ebéd után álmos lettem, de semmi több. Most már egy kicsit aggódom, nekem az első terhességnél, 2 nappal nemvárt után már hányingerem volt 1000-rel...

Mit gondoltok?
nikiee
Budapest XI. kerület

bbercsi: Hát igen... írtam már korábban, nem akarok laptetőre hajazva oldalakat írni... :D hogy amikor kellett volna ciklus szerint pont azon a napon nem voltunk együtt. még írtam is, hogy elbaltáztuk ezt a hónapot...de rágyúrtunk Jónásra is. És nem azon a napon voltuk együtt, hanem előtte. De azért egész hónapban ifjúkori friss szerelmünket idézően sokat voltunk együtt :D Apa épp tegnap emlegette, hogy bírná nagyon az ilyen aktív nemi életet.... hát ja ... :oops:
korenka
Szár

Nikee a mezes teat javaslom, ne szopogass semmi cukorkat, mert rosszakat hallottam rola. (A gyogycukorkakrol)
Ha csak a torkod faj, az elmulik, ha kezd lazad lenni, itt Angliaban a paracetamol-t engedik csak!
De vannak homeos cuccok is, csak azokat en nem ismerem. A tunetek hullamzoak, hol vannak, hol elmulnak! Ne aggodj, probalj pihenni!!

malna5

bbercsi:
mi a frászkarikának minden ciklust számolgatni, meg ovulációs tesztelni, meg nézegetni mindenféle nyákot. a csudába vele. jó sokszor kell összebújni és szeretni egymást.

iiiigen ám! De szintén Veronika mondta meg a tutit: :arrow:
Ez itt nem a 35 feletti topik?
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

nikiee:
Ne hasonlítsd az előző terhességhez szerintem, nekem sokkal erősebb tünetek voltak elsőre, mint Danival. Meg aztán azt mondják, hogy nincs két egyforma terhesség. Amúgy korenka és malna5 többet tud erről mondani szerintem, majd bizti kifejtik.
A fokhagyma biztosan nem árthat. :) [/i]

Kép

Kép
mirci09

nikiee: Minden terhesség más! Nekem elhiheted!!! :D Fokhagymát meg egyél nyugodtan!
korenka
Szár

Niki,
állítólag minden terhesség más...

Fokhagyma mehet ezerrel! És akkor még a vámpíroktól se kell tartanod! :lol: Jobbulást!

Bercsi,
persze, persze! Csak az ember azért nézegeti, mert szeretne minél biztosabbra menni. De ez személyfüggő. Ha téged stresszel, akkor tényleg az a legjobb, ha nem is koncetrálsz rá. Engem pl. leköt és foglalkoztat, izgalommal tölt el, de jó értelemben. Én ezt nem nehézségként élem meg, hanem izgalmasnak. Ezért is jöttem ebbe a fórumba, mert erről akarok beszélni éjjel-nappal! :lol:

De nem vagyunk egyformák, mindenki úgy csinálja, ahogy neki jó. Neked úgy jó, hogy ha nem foglalkozol vele :)

Korenka,
milyen durvákat hallottál? :shock:

Kép

Kép
sz.veronika

korenka:
Én viszont leírom ismét, mert szarul állok laptetővel....
Mi ellentétben veletek, nem hibáztunk: középidőben is, mintha 20 évesek lennénk, Jónás is beugrott :arrow: mégis már érzem, hogy meg fog jönni.

Kép

Kép
mirci09

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?