Sziasztok!
De rég nem írtam! Olvasgatok időnként, de kezd szoros lenni a programunk..
Krisztacsillag, annyira nagy már Bogi! És milyen szép!
Zita, Julcsi is nagyon megnőtt. Micsoda csini ruha! Nagyon elegáns volt!
Claire, utólag is boldog szülinapot mindkét fiúnak! Nem semmi tortákat dobtatok össze nekik. Tegyél fel fotót a sakktáblásról!
Millye, sajnálom, hogy túl sok lett a feladat. Én is mindig túlvállalom magam, de a végén mindennel el szoktam azért készülni. Narancskrémes és sajtkrémes bonbonokat csináltam. Én azt szoktam csinálni, hogy ha valami új dolgot találok ki, rákeresek interneten és több receptet kigyűjtök, aztán válogatok. Most is így választottam ki ezt a két receptet, aztán kicsit változtattam rajta (a narancskrémes eredetileg karamellás). A szaloncukroknál is variáltam a recepteken.
Irtó komoly Junior ünneplője, főleg a cumisüveggel.
A torta egyszerűen gyönyörű!
Most tesztelem a marcipánreceptedet. A tesóm szülinapi tortáit én csinálom (gyümölcsös túrótorta és epermisu torta), ezekre gyártok marcipándíszeket.
Tatyi, sajnálom, hogy Nálatok sem sikerült jól az ajtócsere. Az asztalos csinálta az ablakokat, mert az összes teljesen egyedi méret. Értem én, hogy vetemedhet, de ez az asztalos azt mondta, hogy ők tökéletesen lekezelik, a lehető legjobb fából készítik és az üveg is ilyen-olyan jó hőtartó. A rések egyébkén nem a vetemedés miatt lettek, hanem az illesztéseket nem csinálták meg jól. De legalább a gyerekszoba és a vendégszoba nem ázik már. Az is valami! A konyhaablak nem hangzik jól! Remélem, hamar ki tudjátok cserélni.
Milán is milyen nagyfiú lett! Bogi is szokott szánkózni a bölcsiben (nekünk még nincs), imádja.
A betegséget nagyon sajnálom. Picit én is félek, mi lesz Bogival, de adom neki az Echinacint (szirup) és reménykedem, hogy megússzuk kisebb betegségekkel. Ezt a gyógyszerész ajánlotta és azt mondta, megszakítás nélkül adjam neki 8 hétig, bármi van. Remélem, a betegségek már elkerülnek Titeket!
Igazad van a GYES-sel kapcsolatban. Ráadásul mi nem fértünk be az állami bölcsibe, így még fizethetünk is azért, hogy idegenekre hagyom az egy éves gyerekemet. A cégnél meg, persze, azonnal elutasították a részmunkaidőt, nem vesznek vissza, csak teljes munkaidőbe.
Ez van, túl fogjuk élni, csak azért nem várom...
Kubu, nagyon boldog szülinapot Marcinak! Édesek a gyerkőcök, örülök, hogy jól megy a bölcsizés. Mindjárt lehagyja Liza Bogit. 2 hete volt 7370g az én mindjárt egy éves nagylányom...
Hogy sikerültek a vizsgák?
Szonce, nagyon nagy gratula! Üdvözöljük Zalánt és sok-sok tejcsit és egészséget kívánunk Nektek!
Jaspis, irtó jók a képek a huncut kislegényről!
Rólunk: Bogi teljesen oda volt a Karácsonytól. Imádta a fát, a csillagszórót, az ajándékokat. Minden reggel rohant ki a fához és azonnal szétpakolta az előző este rendberakott játékokat.
A Szilvesztert először töltötte a Nagyinál, nagyon jól viselte a dolgot, pedig ment a durrogtatás. Múlt hétfő óta kapaszkodás nélkül feláll. Szaladgál ide-oda, persze állandóan elesik a kapkodásban meg a sok szétszórt játékban. Folyamatosan dumál babanyelven és huncutkodik. Szombaton vettünk neki a Siesta téli bakancsot horror áron, de a lábára méretben jó cipőt egyszerűen nem találtunk máshol. Ezt viszont nagyon szereti és jól mozog benne.
Én már nemsokára megyek vissza, heteim vannak csak hátra. Múlt hét óta megy a beszoktatás a bölcsibe, Bogi imádja. Nem alszik bent délelőtt és hiába hulla fáradt, nem akar eljönni.
Beül a "nagyok" közé az asztalhoz és ő is eszi a kiflikarikát sajttal és paradicsommal, a gyümölcsöt, sőt, pénteken a levest is megkóstolta.
Nagyon ügyes. Kanállal még nem hagytam egyedül enni (nem talál bele a szájába), de amit lehet mancsoli, azt már szépen megeszi egyedül. Annyira nagy már!
Majd teszek fel képeket is róla.
Szép napot Mindenkinek!
Kati