Alena!
Ne várj, vasárnaptól megint hideg lesz, használd ki a pénteket és szombatot! Szerintem jobb a jobb időben egy héttel korábban kivinni, mint a fagyos szélben egy héttel később.
Bár november van, de nem az évszakank megfelelő az időjárás, mondták, hogy virágzanak az ibolyák és bújik ki a nárcisz, még ők is összezavarodtak.
Dana májusban született, 1 hét múlva már kivittük, pedig nem volt még nagyon meleg. Előtte 2 napig nyitott ablaknál treníroztam.
De neked erre nincs időd, mert elmúlnak az utolsó meleg napok.
Nagyon édes Zéti azon a beájultan alvós képen!
Reditke!
Bálint is milyen édesen dolgozik!
Jól tippeltél, Dana pont most szombaton lesz fél éves.
Jó hírem van, igen ez változik, fokozatosan egyre több időt tölt el magában. Külnösen ahogy fejlődik a mozgása és már nem kell a segítséged, hogy egy-egy játékot odaadj, hanem megszerzi magának. Dana mostmár kutyázik: négykézláb előre-hátra hintázik, ezzel halad is, bár még csak hátrafelé. Ezért ha nyüszizik be kell mennem, mert előre akar menni egy játékhoz, de ő fokozatosan távolodik tőle, aztán bemérgesedik. Bár most sem tölt el egyedül 10-15 percnél többet, ha nem vagy vele egy légtérben. Mások is írták már, de nem hittem, hogy ez Danánál is összejön, de reggelente amikor felkel, bent hagyom az ágyában játszani, én meg még 20-30 percet alhatok. Csak annyit csinálok, hogy széthúzom nála a függönyt, kiveszem a kiságyból a babafigyelőt, mert egyik reggel arra mentem be, hogy az antennájánál fogva a feje fölött lengette és attól félek kiüti vele a szemét vagy a torkára dugja (mint a kanalat) ezért azt elrakom, én meg visszafekszek a másik szobában az ágyba és csak ha már áthallatszik a méltatlankodása akkor kelek fel. Nem vihetem át a mi ágyunkba, mert a gagyarászástól és ficánkolástól én nem tudok aludni. Mostmár sokkal kevesebbet sír, először csak méltatlankodni, panaszkodni kezd ha valami baja van. Bejött, hogy éneklek neki ha valamiért nagyon fontos kimennem a szobából amikor ő nem akar engedni mert fáradt, ilyenkor nagyon figyel, hogy honnan jön a hang.
Nap közben még látótávolságban kell lennem, de már nem is mindig kell beszélnem hozzá és eljátszogat egy ideig, akkor is csak kimerül a sok gyakorlatozásban, vagy felbosszantja magát, hogy valamit nem tud megcsinálni.
De ha fáradt, akkor le sem lehet tenni, ugyanúgy mint régen. De nem ragaszkodik személy szerint hozzám, apukája meg nagymama is elvan vele 1-2 órát is, de csak azok, akiket sűrűn, rendszeresen lát. Dana amúgy két emberes: úgy a legjobb neki, ha egy ember fogja, míg a másikat nézi mit csinál. De ugye ez ritkább, így ha csak kettesben vagyunk szórakoztatnom kell. A játékait időről időre megunja, el kell tennem párat, hogy később újdonságként üdvözölhesse.
Mostanában próbálok vele jobban takarítani, amíg portörlök elmondom mi micsoda, amikor porszívózok meg figyel vagy játszik. De lehetett volna hamarabb is kezdeni, csak én sajnáltam, hogy nem vele foglalkozok.
Nagyon szereti gyerkek társaságát, figyeli őket, el is kezdtünk járni Mazsola Muzsikára, meg összejárunk más vele egykorú gyerekekkel is.
Ez most jó hosszú lett, de már olyan régen írtam magunkról.
Erika!
Reditke!
Nálunk is még mindig mindenhol ásványvizes üvegek vannak.
Szöszi!
Erika!
Gratulálok a forgolódáshoz!
Doris!
Nektek is gratula a csücsüléshez és az álláshoz!
Bogár!
Eszternek utólag is boldog szülinapot!
Elnézést ha valaki/valami kimaradt, most is nagyon fáradt vagyok.
Puszi, Leone