Judit,
Szerintem azon a kb 20 cm magasságkülönbségen már nem múlik, inkább a földlabda mérete számít. Egyébként a Tescoban a műanyagos soron kell keresni ezt a dézsaszerűséget (olyan puha műanyagból van, hogy szinte félbe lehet hajtani, de ez nálunk csak azért volt jó, mert felvette a földlabda alakját), ahol pl vödrök, szennyestartók is vannak.
Ha csak kb 2 hetet lesz bent a fa a lakásban, akkor szerintem nem lesz gond utána vele, de mi tavaly elszúrtuk, mert majdnem 1 hónapig volt bent a melegben, aztán ugyan kiültettük, de addigra már késő volt, mert kb 2 hónap elteltével ki is száradt
Pedig nálunk nem is a padlófűtéses földön volt, mert Levi állandóan "érdeklődőtt" a fa iránt, hanem egy kb 50 cm magas asztalkán, és locsolgattam is rendesen, de a hozzáértők azt mondták, hogy a gond a hőkülönbségekkel volt, mert ugye behoztuk a hidegből a melegbe, majd túl sokára vittük ki újra, és ezt nem bírják túl jól. Állítólag úgy a legjobb, ha valaki meg tudja oldani, hogy a kintről először a fűtés nélküli helységbe kell behozni 1-2 nappal karácsony előtt, onnan a fűtött lakásba, majd úgyanígy kell visszaszoktatni is a hidegbe...
De ha véletlenül mégsem bírja ki, akkor sem vesztünk sokat, mert ugyanennyibe kerülnek a kivágott fák is, amikből nonstop potyognak a tüskék, ez meg legalább addig nem szórja a tüskéit annyira.