Új privát üzeneted érkezett!

Korenka

Minden oké, a sárgatesthormon tartja fent a terhességet és azért a petefészek a felelős. Teljesen normális kora terhességi tünet.

nikiee
Budapest XI. kerület

Kérdés:
Mi lehet az oka egy petefészek szúrásnak, amikor 3 hetes terhes vagyok?

Válasz:
Nem hiszem, hogy valóban a petefészket érzi. Kés meg remélem, a közelben sincs...
Félre a tréfát: a terhesség elején a pete kilökődési helyén sárgatest, nem egy esetben kis ciszta is kialakul. Ez okozhat bizonytalan hasi tüneteket, de valószínűbb, hogy még ennél is ártalmatlanabb a dolog: az alhasi vérbőség miatt olyan szurkáló-hasi teltség-feszítés szerű érzés van. Pont olyan, mint amikor készül megjönni a menstruáció. Ezt a terhesség hamar "kinövi".
A koraterhességet valóban fenyegető jelek nem ezek.
Dr. Nagy László

http://www.babanet.hu/rendelo.php?group=1665

nikiee
Budapest XI. kerület

nikiee: Köszi a megnyugtató bejátszást! :D:D Még egyszer laptatőn leszek, karcomba dőlök már.... :(
A laptetőzés már nem éri. Új szabály: Korenka laptetője után jövő társunkra érvényes a régi szabály.
Talán kicsit feszült vagyok, mert halálra idegesít, hogy amikor be akarok lépni a sok felugráló reklám miatt mindig félre klikkelek... :(
Mély levegő... kifúj .... :)
korenka
Szár

Korenka: blokkold le a böngésződben a felugró ablakokat és nem találkozol többé idegesítő reklámokkal. :)
Vendég

Nekem van egy ismerős lány - már nem tartjuk a kapcsolatot, úgyhogy kérdezni már nem tudok tőle - akinek volt méhen kívüli terhessége. Azt monda, majdnem belehalt, mert hiába ment orvoshoz hogy nagyon fáj a hasa, nem találtak semmit. Még épp időben ment el egy másik orvoshoz.

Szóval az erős hasfájás tuti. És mivel te babát tervezel, ha ilyen van, rögtön tudod mondani, hogy esetleg ezt nézzék meg, nem ez okozza-e. De mint mondod, erről nincs szó, csak egy nyilallás volt.

Kép

Kép
sz.veronika

bbercsi: Felugró ablakok blokkolása pipa. :( Mégis ugrándozik, mindegy...
korenka
Szár

sz.veronika:Hála az égnek ilyenről szó sincs... hány hetes korig aggódjak? :?
korenka
Szár

Arról fogalmam sincs :roll:

Kép

Kép
sz.veronika

Megtaláltam a választ. Leírom nektek is, hátha valaki majd aggódni akar valamin... :) A terhesség 6. -7. hetében jelentkeznek a tünetek. Szóval még két hétig aggódhatok... :)
korenka
Szár

Király :lol: :roll:

Kép

Kép
sz.veronika

sz.veronika:Ugye? :roll:
Milyen nagy itt a csend ma...
korenka
Szár

Én most épp próbálgatom, hogy Pálmi egyedül aludjon el. Itt ülök a babyphone mellett és hallgatom, hogy gagyarászik, nyöszörög, szólongat... :roll:

Kép

Kép
sz.veronika

sz.veronika:Kitartás!! Amúgy ösztönösen jól csinálod a dolgokat. Így szuper gyerkőcöt nevelni! :D
korenka
Szár

Korenka,
köszönöm :oops: :roll: Úgy tűnik könnyű a dolgom, mert nem sír. Ha sírna nem lennék ilyen ügyes, akkor tuti bemennék. Dehát persze ki tudja mi a jó? Szerintem sírni hagyni nem jó :roll:

Akkor mikor is mész dokihoz? Január első hetében? Szívhang a 6-ik héttől van? Vagy nem feltétlen?

Kép

Kép
sz.veronika

Korenkám!

Figyelj csak Rám! Könyörtelen leszek Veled! :)
Az aggódást ezennel fejezd be! Kérlek, lécci, lécci , lécci!

Nincs az ég világon semmi baj, minden teljesen rendben van Veled és a kis Csodácskáddal is. Voltál már várandós és tudod, hogy néha itt szúr és ott szúr, ugye?
tessék megnyugodni, mert azzal ha zizizel csak rosszabb lesz.
Tehát nagy levegő, optimizmus és örülj a Kicsidnek , de nagyon!!!!
Vendég

sz.veronika: Két ünnep között nem akarok bemenni az SZTK-ba, félek, hogy az éppen ügyelő doki, aki legszívesebben a családdal lenne úgy megvizsgál, hogy... bele sem gondolok... Így marad az éve eleje, addigra 8 hetes lesz, akkor már tuti látszik minden rendesen. Onnan irány egy tisztességes szonográfus, valószínüleg a MOM-parkba, (oda jártam a fiammal is.) és hipp-hopp itt a genetikai szűrés is... de előre szaladtam. :D
bbercsi: Igazad van, de jövő héten kiváncsi leszek rád!!! :D:D:D
korenka
Szár

Bercsi,
mondani könnyű! :lol:

Korenka,
erről jut eszembe, nem tudom már volt-e szó róla, lévén, hogy 35 felett vagyunk, ti hogy álltok az amniocentézissel? Milyen teszteket csináltattok meg és hol? Kombinált, integrált teszt, stb.

Kép

Kép
sz.veronika

sz.veronika: Épp most hívtam fel az Istenhegyi Klinikát. január 3-ára bejelentkeztem UH-ra. Mondtam a kishölgynek, akivel beszéltem, hogy a kombinált tesztet is szeretném megcsináltatni, most beszéljünk arra időpontot, vagy majd később... ? Szóval ott csináltatom meg.
korenka
Szár

korenka : igen tudom de sokkal korábban:( az jelezhet iker vagy méhenkivűli terhességet de neked nem jelezte olyan korán szóval nyugi nem lesz gond :)
folyamatosan görcsölnél és véreznél is ha gond lenne. szerintem csak a méhszallagok nyúlnak csak jobban megérzed hiszen ez már a harmadik terhességed:)

nika70
Salgótarján

sz.veronika:...ja ... jó hogy kettővel ezelőtt mást írtam, de közben utánanéztem, és láttam, hogy már 6 hetesen illik elmenni mindenképpen... végig gondoltam... és azt agyaltam ki, hogy akkor egyből az Istenhegyire megyek... nem SZTK-ba... :oops:
korenka
Szár

én annjo nem csináltattam meg az amniót és a genetikus sem nagyon ajánlgatta :) azt mondták ha az uh amit ott a női klinikán csinálnak szupi akkor nem nagyon kell.
amúgy 35 felett már kötelező a női klinikára időpontot kérni.ne lepődjetek meg :)én voltam kb a 16. héten amikor megvan már az afp lelet akkor kell menni de időpontot én már kb 8 hetesen kértem mert állandóan tele van.mivel időpontra mész nehogy azt higgyétek hogy nem kell várni:):):):) vigyetek hideg élelmet meg olvasnivalót stb :) először behívnak beszélgetni ,kórtörténet hogy a családban milyen betegségek stb voltak,aztán uh ami nekem kb 20 perc volt és nem 4d meg istennyila hanem sima 2d.én rákérdeztem azt mondta a szonográfus hogy a 2d-n sokkal jobban látszanak a fejlődési rendellenességek és ugye ők ezt vizsgálják. aztán megint vissza a genetikushoz.ott felajánlják az amnio lehetőségét de nem vagy köteles megcsináltatni.

nika70
Salgótarján

sz.veronika: ... vissza a szűrővizsgálatra... te mit tervezel?
korenka
Szár

:) oké, Kedveseim lekiabálhatjátok a fejemet, de!

előbbre vagy akkor, ha mindenen idegeskedsz?
előbbre vagy azzal, ha mindenen parázol?
én úgy gondolom, hogy addig amíg nincs valamilyen kézzel fogható ok az aggodalomra, addig nem szabad magad spannolni.

persze értem én, hogy minden anyuka anya-para. de miért is lenne valamilyen baj? nincs és nem is lesz. optimizmussal kell előre nézni.
azokat a vizsgálatokat , amelyeket a mi korunkban már elvégeznek, meg kell csináltatni. sőt, azt mondom, hogy mindenkinek amilyen lehetősége adott és a pénztárcája engedi, a lehető legjobb orvosoknál kell elvégeztetni. mert azért Ti is tudjátok, hogy más "kézzel nyúlnak" az emberhez. másképpen szólnak az amúgy is aggodalommal teli anyukákhoz.

Korenka: de azt gondolom, hogy nyugi, addig míg jól vagy, nincs kézzelfogható jele annak ,hogy valami nem okés, addig ne aggódj. Úgyis tudod, hogy ezerféle aggodalommal leszel még a kilenc hónap alatt. de ezt nem kell neked mondanom, mert Te már úgyis ismered és tudod, mert átélted.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.12.21 16:00-kor.
Vendég

Mónika:Az amnio-t szeretném elkerülni... :shock:
korenka
Szár

Hát én is úgy vagyok vele, hogy előbb mindenféle teszt és csak ha van valami rossz jel, akkor kizárólag, amúgy ha lehet elkerülném... Csak a nyavajás teszt is vagy 2-4 vérvétel, amitől meg kész vagyok :roll: már azt a mennyiségű vérvételt is rosszul bírtam, amennyit kellett simán, nemhogy még plusszokat hozzá :roll: De hát kénytelen leszek :roll: Hasszurit meg végképp nem akarok.

Pont találkoztam egy lánnyal az előző terhességkor az UH-n, aki nagyon akart gyereket, nagyon nehezen esett teherbe sok év után, aztán a hasszurin elvetélt, teljesen kivolt szegényke...

Kép

Kép
sz.veronika

Bercsi,
félreértettél :) Én sem gondolom azt, hogy jó stresszelni, csak nehéz megvalósítani :)

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok
Egyetertek, az amniot, csak ha szukseges!!!! Elotte a kombiteszt. Korenka en is az Istenhegyin voltam a genetikai UH-n! Batorffy doktor urnal, nagyon szuper, alapos, persze a doktorno is, csak hozza nehez bejutni.
Jol teszed, hogy nem valami ugyeletesre bizod magad... A mehenkivulinek csak kesobb vannak tunetei es addigra teged mar latni fognak az UH-n. !!! Ugyhogy no para!
Egyaltalan ne feljetek majd semmilyen vizsgalattol, nem tudom miert, de Magyarorszagon 35 felett mindenkire rahozzak a fraszt, es vegigrettegik a terhesseget. En is igy jartam, tokeletes kombiteszttel, az AFP 4 ertekebol 1 volt hatareset. Es mar szurni akartak, es kozoltek, hogy majd beteg gyereket fogok szulni, meg ilyen dolgokat.
Az anyatigris szerintem az, aki akkor is a gyermeke vedelmere kel, ha annak nincs is igaza. En is vedem e gyerekeimet, de ha nincs igazuk, akkor nincs. Megbeszeljuk.
Mirci hogy vagy? Lesz teszt?

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
malna5

Nikee te is!

malna5

Na, újra itt. Én sem hiszem, de még mindig volt mit beszereznem, így délután megint vásárolgattam. Holnap már csak a piacra kell

mennem, még pár dolgot venni. :)

Amnio, nos nekem sajnos volt. Nagyon rossz lett a integrált teszt így a genetikus ajánlotta. Maga a beavatkozás nem volt vészes, de az azt követő 4 hét borzalmas volt, várni a telefont, hogy most beteg e vagy sem. Egészséges volt, de hát még sem tudott megszületni. :( Mivel fogalmuk sincs, hogy mitől ment a méhlepény tönkre, benne van a pakliban, hogy fertőzés is lehetett, amit az amnio is okozhatott.
Az biztos, hogy legközelebb az UH ra fogom helyezni a hangsúlyt. Az Istenhegyire ha kell, hetente megyek, hogy nézzék, hogy fejlődik és nincs semmi gond. Csak akkor lesz még egyszer amnio ha feltétlenül szükséges, persze most jól beparáztattak, időm nem volt gondolkozni. Most megyünk majd Hajdu doktornőhöz ha bármi kétség felmerül.

nikiee
Budapest XI. kerület

Nikee, hat 3 nap a teszteleshez! Arra gondoltam... gondoltam megkerdezem, nem tesztelsz-e? Mikor tortent ez neked Nikee? Es hany hetes voltal? Sajnalom..

malna5

17 hetes-en volt az amnio, aztán 22. héten vették észre, hogy megállt a fejlődés... :( 19. heti UH még minden rendben volt. Ez az a baba akit elvesztettünk, végigmentünk ám mi is sok mindenen ezzel a babával...

Azt hiszem nem tesztelek, várok...utálom a csalódást. Azt hiszem fájdalmas lenne egy csíkosat látni. Sajnos egyre jobban mindjárt megjön érzésem van...nem hiszem, hogy ebben a hónapban sikerünk lenne :(

nikiee
Budapest XI. kerület

Málna, ez az új vonalzód milyen kis helyes. :)

Nikiee: látom és olvasom Tőled, hogy Te is inkább a kivárós típushoz tartozol, mint én. :) Értem ezt a tesztelés elvégzésére. Te ha nem jön meg a piri, azután kb. 4-5 nap elteltével tesztelnél?

Veronika: :) értem én ezt az aggódást. engem sem fog elkerülni az aggódás, csak tudod még nem vagyok abban az állapotban, így csak jár a szám ... :oops: :)
Vendég

Nikee meg egy utolso kerdes, biztosan tudod, hogy hasonloan jartam es az erdekelne, hogy ez mikor volt, es hanyadik honap volt ez, a probalkozasban?
A mindjart megjon erzes az meg barmi lehet amugy...
Bbercsi elirigyeltem a katicaidat, ugyhogy fogtam ket mehecsket...

malna5

malna5: Nagyon helyes lett a vonalzód! :)
nikiee:Istenkém, miért kellett az amnio? Rossz volt a tarkóredő mérés eredménye?
Horror ez az amnio....
korenka
Szár

Aki nem kismama, annak

Pálinkás jó reggelt!

Aki kismama, annak csak

Jó reggelt!

Tegnap nem tudtam jönni, köszi malan5 a hiányolást. :)
Még nem volt amniom és szeretném is elkerülni.

nikiee:
Nagyon sajnálom, ami veled történt. :cry: :(

Nálam nincs semmi peteérésre utaló jel...még mindig. :? Kicsit aggaszt.

malna5:
Nem teszteltem ovulációsat, mert nincs ilyen tesztem. Ma megyek még egy böngészős túrára, ha látok olcsót, akkor megveszem. Sok pénzért nem, mert sajnálom rá. A netről meg már felesleges rendelni, mert már nem érne ide időben. Majd a következő hónapban. Elég egyértelmű jelzéseket szokott adni a szervezetem, ha PÉ van, így jött létre már két terhesség. Csak most, hogy nem akar összejönni, gondoltam, hogy hátha valami változott. Majd kiderül nemsokára. :)

Kép

Kép
mirci09

mirci09: Pálinkásat neked is! Hiányoztál! Azért teszt nélkül is lehet akciózni!!!! Vesd rá magad apára!! :D:D:D
korenka
Szár

korenka:
Köszi, köszi.... :P :D :D :D
Az akció megy persze.... :oops: :D :D :D

Kép

Kép
mirci09

Jó délelőttöt csajok! :)

Húúúú, már annyira nincs kedvem az ittbennti zűrzavarhoz. nem tudom Ti hogy vagytok vele, de azért így év vége felé, már úgy várom a lazítást. no, kitartás (magamnak) és persze Nektek is, a mai és a holnapi napot már kibírjuk valahogy.

Korenkám közérzted? érzel-e valamit?
Mirci, akkor, ahogy eddig is, csak bízz Magadban és a tested jelzéseiben.
Vendég

Kép

Kép
mirci09

Mirci: okés de melyik gyönyörűségre ???
Vendég

okés, már megy is a szavazat:)
MILYEN TÜNEMÉNYES GYÖNYÖRŰ GYERKŐC!!!!!!!!
Vendég

Igen, először azt nem írtam. Azt hittem, hogy mindenkinek egyértelmű. 8) :oops: :D :D :D :D :D

Kép

Kép
mirci09

bbercsi:
Tényleg szép feje van...mondják mások is, persze én elfogult vagyok. Pedig ez nem is olyan jó kép, le is durrantott a családom, hogy miért ezt raktam fel. Sok választásom nem volt, mert csak állóképet lehetett. :? Meg aztán....úgyis szinte csak a család szavaz rá. :D

Kép

Kép
mirci09

mirci09: De szép ez a kölök!!! Regisztrálnom kell, hogy szavazhassak?
korenka
Szár

bbercsi:Köszönöm kedves kérdésedet. Hányinger gyengeség erősödik.... :shock: Ettől nem vagyok feldobva, de attól igen, hogy ez azért van, mert babát várok! :D
korenka
Szár

Otthon kéne sütnöm, főznöm, pakolásznom, ünnepi hangulatba kerülnöm. Ehelyett itt ülök bent melóban.. :( Még vásárolnom is kellene brrrrrrr :?
korenka
Szár

korenka:
Igen, kell regisztrálni. :roll:
Köszi a dícséretet, jól esik. :roll: :P :wink:

" Hányinger gyengeség erősödik.... Ettől nem vagyok feldobva, de attól igen, hogy ez azért van, mert babát várok! " :wink:
Hogy lehet örülni egy hányingernek is. :P :D :D :D

Kép

Kép
mirci09

Mirci,
én sem érzek egyelőre semmit, pedig mostanság számítottam rá (ma-holnap-holnapután). Már csak 3 ovus tesztem van, ma megyek még beszerezni párat. 65-80 Ft/db-ért van a Vaterán, én a 80 Ft-osból veszek, mert azt át tudom venni ma személyesen. Nem akarom, hogy amiatt maradjak le róla mert pont elfogyott a tesztem... :roll:

Nagyon szép kisfiú Dani!

Kép

Kép
sz.veronika

Korenkám: tudod vannak jó kis homeopátiás szerek várandós anyukáknak, mindenféle gondra-bajra.
igen kellett regisztrálni, de 1 perc az egész.
Vendég

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?