Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Én már semmit nem értek KépKép
Most akkor hogy van ez az egész cukor-izé?
Ma elmentem a terhesgondozóba a múltheti cukorterheléses eredményeimért, és 6.1 amire azt mondták, teljesen jó, mert terhelés után 7,8-ig elfogadható, de mivel múltkor 2,3 volt ez nagy ugrás, vegyek vissza. A múltkor arra azt mondták, túl kevés, húzzak bele. Szerdán csináltak sima vérvételt, azon 4,5 és az meg egyenesen szuper. MOST AKKOR ILYENKOR MI VAN? Egyek többet, vagy vegyek vissza, vagy ez így pont jó???
Ráadásul tök vérszegény vagyok, az összes vér-alkotóelememből kevés van, meg mindenfélét találtak a vizeletemben is. Hétfőn emiatt is mehetek vissza. Ez nem volt az én napom KépKép
Mentünk volna bútort nézni, de én már ki se merek mozdulni, meg kedvem se nagyon van már Kép

Cas!
Ha ez téged megnyugtat, én még ennyit se csinálok!! KépKép
Egy ideig próbálkoztam, hogy hátha találok valami ideiglenes munkát, aztán feladtam. Igazából halálra unatkozom magam. Unalmamban már átrendeztem, meg átrendeztettem az egész lakást. Kép
Van (vagy lesz) azért bejelentett kereseted? mer az ugyebár gyedhez köll! Mi már annyira profik vagyunk a témában, mindenhová elmentnk megkérdezni, ahol lehetett.

Pussz:
Orbis Kép
orbis

Orbis
Kitartás! Szerintem egy kicsit túlspirázzák ezt a cukor-dolgot... (Hozzáteszem a Margit az egyetlen, ahol kétszer végeznek terheléles vizsgálatot, mindenhol máshol csak egyszer. Legalábbis úgy tudom.)
A vérszegénységre mit mondtak? Hogyan lehet tenni ellene?
Munka: van állásom fix keresettel, remélem a gyedhez elég lesz. Az a vicc, hogy a védőnő kezdett el győzködni, hogy emeljük meg annyival, hogy a maximális gyedet kaphassam. Mintha az csak olyan simán menne!
Átrendezni a lakást?! Azzal még januárig ráérünk, addig igyekszem türtőztetni magamat! Kép (Bár a tervek már alakulnak hajnalonta, amikor Zsebi nem hagy aludni.)
És egyáltalán minden mást, ami motoszkál a fejemben igyekszem minél későbbre tolni, hogyha majd rámtör a fészekrakási láz, akkor értelmes dolgokat kezdjek el csinálni... Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Nem kicsit spilázzák túl, hanem nagyon. A 6,1 teljesen jó.

Amúgy a kis korkülönbség szerintem nagyon is jó. A picik nyelvtanulásáról meg mindig az jut eszembe, hogy én sem oviba kezdtem és érdekes módon csak megtanultam két nyelven is. Inkább játszanak ebben az időben, meg mozogjanak sokat.
thira

Sziasztok,

Orbis,
te is pénteken voltál a gondozóban? Én is. Tök izgi, hogy ki kicsoda lehet!
Egy másik topicban láttam, hogy volt babanetes találkozó. El tudom képzelni, hogy az a sok pocakos anyuka egy rakáson... Nem tudom, hogy hol rendezték meg, de ha egy étteremben, nagyon vicces lehetett!

Thira,
én sem az oviban kezdtem a nyelvtanulást, mégis 2 nyelven beszélek, de ha elôbb kezdtem volna, akkor lehet, hogy 3 nyelven beszélnék... (Egyébként a gyerekek imádják, ha foglalkoznak velük játékos formában.) Úgy döntöttem, kipróbálunk egy hónapot és ha nem jön be, akkor abbahagyjuk.

Cas,
ezzel a maximális gyed-del csak az a baj, hogy nem tudhatod, hogy az mennyi lesz jövôre. Most ugye 83.000,-, de jövôre lehet, hogy elkezdi osztogatni a pénzt a kormány, mivel választások elôtti év és valószínu˝leg fel is emelik a minimálbért és ez ezzel összefügghet. Egyébként a gyed adóköteles. A gyás viszont nincs maximálva. Kár, hogy csak 168 napig jár.

Aki 2005-ben szül, annak a 2004-es évet veszik alapnak. Akkor ti most meddig dolgoztok? Mert ugye januártól nem számít mennyit kerestek. (Már a gyedbe és a gyásba.) Én azzal kacérkodom, hogy elmegyek táppénzre... A fiammal annak idején végig dolgoztam, sôt még annál is tovább, mert túlhordtam. Lehet, hogy kipróbálom, hogy milyen itthon hawaiikodni 4 hónapot. Többet úgy sem lesz rá alkalmam. Nagyon ciki otthon henyélni egy picit?

Bmárti,
te dolgozol, hogy a fiad oviban van? (Meggyógyultál?)

Laga 14+4 (hogy megy az idô!)
laga

Laga

Szerintem a nyelvtanulás nagyon jó ötlet, mi sem bizonyítja jobban mint a fiad érdeklődése. Ha esetleg nem válik be, akkor ne éreztesd vele, hogy kudarc, és akkor nem lesz negatív következménye, még lesz ideje belevágni később. Pszichológia szakot is végeztem az egyetemen, ott mindíg a pozitív megerősítésen volt a hangsúly: légy rá büszke, és ennek adj is hangot, ha sikerül neki valami. Egy tanulni akaró gyereknek meg kell adni a lehetőséget, hogy tanuljon, és ez nem jelenti azt, hogy az erdei játéknak befellegzett.

Cas, Bmárti

Remélem már jobban vagytok!

Nikcsi

A táblázathoz: dr. Tóth Károlynál fogok szülni.

Már nem emlékszem, hogy ki írt a málnalevél teáról, de nagyon köszönöm a választ! Már be is szereztem...
meglepibaba

Én tavaly, amikor terhes voltam még nem hallottam a málnalevél teáról, itt tőletek tudtam meg, hogy létezik. A novemberi Kismamában egy szülésznő válaszol is egy-két kérédésre a teával kapcsolatban. Azt mondja, hogy a méhet ösztönzi az összehúzódásokra. Ha így van, akkor nekem erre nem is lett volna szükségem, mert hogy az volt bőven!
Viszont! én egy homeopátiás bogyót szedtem, ami nem az összehúzódásokra hat, hanem már a szülés megindulása előtt érleli a méhszájat. Ami szerintem azért fontosabb, mert sokaknak vannak eszméletlen nagy fájásai, viszont nehezen tágul, mert éretlen a méhszáj. (Ilyenkor vagy használ a méhszáj tágító zselé vagy nem!)
Ezt a szert a szülés várható időpontja előtt kb. két héttel kell elkezdeni szedni.
Azt nem tudom, hogy ha nem szettem volna, akkor milyen lett volna az egész, de így 2-4-ig egy újjnyiról négyre tágultam, úgy hogy nem is fájt olyan vészesen nagyon. A két hét pedig úgy bejött, hogy vasárnap szedtem be ez utolsó szemekt, és hétfő éjjel, kedd hajnalban mentem szülni.
Ha valakit érdekel szívesen előkeresem, hogy mi is a pontos neve.

Üdv. Mucus

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Sziasztok, Kép

Laga

Tényleg a 2004 évet veszik alapul? És mi lenne akkor ha a törvényben leírtak szerint (a szülést megelőző 2 ÉVBEN kell 168 nap biztosítással rendelkezni,) ez történetesen nem a 2004-es év, akkor már munka nélkül lett volna valaki, hanem a 2003? Vagy ha valaki 2005 novemberben fog szülni és csak 2005-ben kezd el dolgozni, akkor mi van?
Egyébként én ameddig lehet dolgozni szeretnék, addig is nem csak a betegség alatt járó 70%-ot kapnám. Persze attól is függ, mennyire hajtós az ember munkája.

Mucus

Engem érdekelne mi a bogyó pontos neve.
Egyébként mire jó a málnatea? Én nem hallottam róla semmit.

Boglarka
(12+4)
boglarka

Sziasztok!

Gyorsan benéztem (szinte hetek óta nincs túl sok időm még olvasgtani sem, de ze nem panasz:-) és látom, a kicsik nyelvoktátása a téma.

Nálunk a családban vannak német kapcsolatok, ill. a francia rokonokkal is a német (meg az angol) a közös nyelv. Nekem a német nyelv megy jobban, gyerekkorom óta tanulom, használom.
Már az alső teherbeesés előtt megfogadtam, hogy a gyerekeimnek mindenképpen átadom majd a nyelvtudásom, mert kiskoromban én is mindig szerettem volna más nyelven érteni (főleg a külföldi ismerősökkel, rokonokkal való találkozáskor).
Olvastam, hogy megy a vita szakemberek között is, hogy mikor érdemes elkezdeni idegen nyelvekkel ismertetni a gyereket. Nekem az a szakvélemény maradt szimpi, hogy ha a szülő beszél egy más nyelven folyékonyan, bármilyen szinten, akkor érdemes, sőt nagyon hasznos már a babához is beszélnie. Így nemcsak érteni, esetleg beszélni is fog már kiskorában a gyerek egy másik nyelven, hanem hatékonyabban fejlődik az agynak a gondolkodásban részt vevő területe. Amit 3 éves kor felett már nem lehet "működésbe" vonni. Szóval nagyobb esélyt adunk ezzel is a gyereknek a későbbi hatékonyabb tanuláshoz, gondolkodás fejlődéséhez.Hát miért ne tennénk, hisz a legjobbat szeretné mindenki a gyerekének, nem?
Így minden gyerkőcömhöz kezdettől fogva beszéltem/-ek németül naponta több órát.Játszás, etetés, mosakodás, öltözködés, stb. közben. Az eredmény nekem magáért beszél: a nagyobbak (4 ill. lassan 2 évesek), jól értenek németül, vagyis elég nagy a szókincsük az alap napi tevékenységek témakörben. Beszélni magától nem hajlandóak németül(nem is kell, hiszen magyarok, a kisebbik még magyarul sem beszél), de ha kérem és van kedve, a 4 éves fiam mondja németül is a dolgokat.
Úgy tanultak meg ezen a szinten németül, hogy észre sem vették, hogy tanulnak:-) Játék, evés, beszélgetés közben, ugyanúgy, mint az anyanyelvüket. Szinte miden új szót azonnal megjegyeztek, mert ebben a korban még olyan a gyerekek agya, mint a szivacs, szíja magába a világot:-)
Ha másra nem, arra jó lesz nekik mindez, hogy a suliban nem kell majd legalább lestrapálniuk magukat a nyelvórákon. Úgyis terhelik őket minden mással.

Röviden (ha-ha:-)) ennyit tudtam hozzáfűzni.

Üdv,
Viki
ccviki

Sziasztok!
Most csak néhány percem van, de délután még benézek. Csak gondoltam megkérdezem: Jön valaki délután a szülés-előkészítőre??? Mert esetleg kiírhatnánk magunkra, hogy "babanet" és végre arc is társulna a dumához. (bár nekem van egy csomó kép az albumomban!!!)
Na rohanok!
Pussz:
Orbis Kép
orbis

Sziasztok!

Elég rég jártam erre, mert csüt. péntek szabin voltam.... Kép

Szerdán voltam dokinál, és annyira jó volt. Kép Tiszta laza hangulat, még az aszisztens nő is, pedig nem a mi korosztályunk! Annyira kedves volt ő is, meg állandóan a nevemen szólított, pedig most találkoztunk először - azt hiszem. Mindent meg mertem kérdeztem, semmi gátlás nem volt bennem. És ami a legfontosabb: ÁTÍRTÁK A DOKI NEVÉT! Szóval az előzőt lefestették! Már így is fogom feltenni a táblázatba.
Van valaki, aki az előtej folyásról tud valamit? Most kezdek majd utána nézni, de nálam előfordult és tök félek, hogy ez nagyon korai???

Laga
A 2 éves korkülönbséges dolog elég durván hangzik! Sőt tényleg nem hallottam még halálesetről!

Őssejt: Mzsx, aki már nem dolgozik, ezért nincs net közelben, ő fog ilyet csináltatni. Tudomásom szerint ehhez semmi köze a Margit kórháznak, ezt bárhol megcsinálják. De ha minden igaz szerdától ismét itt lesz köztünk...Kép

Bmárti
Végre beírtam a táblázatba, mert a terhesgondozóba szó nélkül ÁTÍRTÁK! Annyira boldog vagyok!

Gyerek fejlődése: biztos aggasztó lesz/lehet, ha későn kezd el beszélni, stb. Anyukám engem is vitt orvostól-orvosig, mert nem akartam beszélni (3 éves koromig). Az egyik doki anyunak azt mondta, ne izguljon a végén már hallgatni is alig bírja, annyit fog beszélni. És anyukám azóta is ezt emlegeti - behoztam a "lemaradást" (lehet, hogy ezért is vagyok ennyire szókimondó?)! Kép

Gyereknevélési ideál: nekem az anyukám egyáltalán nem az, tényleg csak azt érzem mit nem fogok úgy csinálni, mint ő. Viszont olyat is hallottam (anyukám esetében igaz is lehet - az enyémbe remélem nem lesz!), mivel az anyámat a mama sokat verte, ezért én is kaptam eleget fakanállal. Bár anyám szerint örülhettem, mert ő sokkal többet kapott, ráadásul rajta el is törtek a fakanalak. Attól rettegek nehogy én is ilyen legyek!
De visszatérve az ideálra: kollégiumban dolgozom, főnököm vidéki, felesége is, szóval itt laktak bent (kb. 1 éve költöztek ki). A fiúk (Gabesz) a szemem előtt cseperedik fel (már 3,5 éves), szóval láttam hogy van nevelve, nekem nagyon tetszik, és szeretnék én is ilyen anya lenni. Persze sokat bébiszitterkedtem - születésüktől (mert imádom a gyerekeket) Gabesszal is nagyon jó a kapcsolatom, szokott is nálunk lenni, aludni (amikor főnökék esküvőre, bálra, színházba, stb. helyre mennek). Ja, de azt is tudom, hogy más a más gyerekével foglalkozni, mint majd a sajátommal!

Cas
Ugye milyen jó érzés, én a világ legboldogabb embere voltam és vagyok, hogy érzem a kis babyt. Az én férjecském is nehezen és elég sokára érezte meg 100%-osan. Most meg már ilyeneket kérdez: atya isten mindig ekkorákat rúg? Annyira jó érzés, anno alig vártam, hogy elmenjünk a Praxisba legalább látni, de most már érzem és ez elég megnyugtató! Fittmama újság 2003 nov.-dec. részlet: Felejthetetlen élmény:
"A magzat mozgás érzékelése 41%
Az ultrahangos vizsgálatok 35%
A baba nemének megállapítása 17%
A baba szívhangjának hallgatása 14%"

Előadások a kórházban, valaki jön? Ma lesz és én megyek, találkozhatnánk!

Laga
Nem Reisz János, hanem András. A tájszólása azért van, mert határon túli magyar, tehát a gyerekkorát Szlovákiában élte. (Filakovo az otthoni városi címe! - nem valami nagy város... Csak nehogy adatkiadásért elővegyenek...) Bocsi, ezt azért tudom, mert tanulmányi ügyintézőként dolgozom (határon túli magyarok kollégiumában) és az említett hallgató, a hallgatónk. Tiszta ciki volt, mert én rá kérdeztem a nevére, hogy ez nem ciki??? Szegény elpirult, aztán én is... Kép

Orbis
Ez a cukor dolog ilyen, én is hasonlót tapasztaltam. 12. hét után ahol, 7,6 lett közölték, hogy előző este alig kellett volna édes dolgot enni... Én pedig egy elég nagy fürt szőlőt ettem... Jövő héten megyek a 26. hetire, na kíváncsi leszek! Kép Kép
Cas én is így hallottam, legalábbis az tuti, hogy a Jánosban és Sz. Imrében egyszer nézik és csak a 26. héten...

Mucus
Engem érdekel a homeopátiás bogyó, sőt az egész homeopátiás dolog. Van egy valaki akihez jársz, vagy csak a homeopátiás gyógyszertárba mész be?

Boglárka
Végre valaki más is, aki így gondolja! Én febr. végére vagyok kiírva, de ha minden jól megy, akkor jan. közepéig dolgozni szeretnék! Csak ne legyen most nagy tél - pedig imádom, de sejhajon lecsúszva nem szeretnék lejönni a hegyről!

Ma újra felteszem a táblázatot, ha valamivel bővíteni szeretnétek, írjatok! Amit eddig írtatok, elmentettem!

Üdv Nikcsi 24+4
nikcsi

Orbis
Én is megyek!!!! De Te már engem megismersz, én viszont nem! Amúgy ma elég feltűnő piros felsőben vagyok!
nikcsi

Sziasztok,

Mucus,
a homeopátiás bogyó engem is nagyon érdekel!
Egyébként homeopátiás ügyben: nagyobb gyógyszertárakban ingyen adnak egy füzetet a készítmények listájáról. (A Boiron (ejtsd: boáron) cég termékeiről.) Azt érdemes átnézni tájékozódás végett. A Lajos utcában van egy homeopátiás patika, ott aztán mindent lehet kapni. A sógornőm még a fiának is azt ad láz esetén. Persze az ő gyerekorvosuk homeopata orvos is egyben.

Nikcsi és mindenki,
bocs ha megbántottam valakit tájszólás ügyben, csak mint nyelvtanár, egyből kihallom azokat a diftongusokat és triftongusokat, amelyeket jó lenne ha a nyelvtanulók elsajátítanának.

Málnalevéltea még egyszer: ellazítja az izmokat, vagyis könnyebb lesz a tágulás szülés közben. Kb félidőtől már érdemes inni. Flórián mögötti egyenes házsor Szentendrei úti vége felé van/volt egy gyógynövénybolt, a tulaj nagy szakember.

Ccviki,
engem mindenki arról kérdez, hogy a kezdetektől fogva miért nem beszéltem angolul a fiammal. Mindig azt mondom, hogy azért, mert az érzelmek az anyanyelven keresztül mennek át a legjobban és hogy a magyar nyelv esetében pedig ez még inkább így van, mert a magyar egy különösen színes és érzelmekkel teli nyelv. Ez azt jelenti, hogy sokkal többféleképpen tudunk árnyalatokat kifejezni, mint pl egy angol.
Tulajdonképpen Meglepibaba gyereke lesz fantasztikus helyzetben, mert neki alkalma lesz elsajátítani 2 olyan igazán nehéz nyelvet, amelyet természetes módon, anyanyelvként kap a szüleitől. (Az okosok szerint Európában két nagyon nehéz nyelv van: a magyar és a francia.)

Ti már beszereztétek a házassági anyakönyvi kivonatot?

Boglárka,
nem 180 napot kell dolgozni a szülés előtt? Ha 2005 novemberben szülsz, akkor a gyást a 2004-es évre számolják, a gyed-et pedig 2005-re. De egyébként erről a területi védőnőnek kötelessége eligazítania. Azt sajnos nem tudom, hogy mi van akkor, ha nem dolgoztál 2004-ben. De a felsőoktatásban eltöltött idő biztosított időnek számít, az tuti. Ha most 12 hetes vagy, akkor hogy szülhetsz novemberben? Visszatartod? Ha-ha-ha... (meg ne sértődj!)

Laga 14+5
laga

Laga
Dehogy bántottál meg a R. Andris kritikával. Csak leírttam miért ilyen! Állítólag közölték vele, nehogy leszokjon erről az ízes beszédről....

Anyakönyvi kivonat
Csak tájékoztatóul, annak nem szükséges, aki a III. kerületben házasodot! Kép Mi szerencsére itt (mivel én törzsgyökeres Óbudai vagyok)!

Orbis
Akkor ugye találkozunk ma?
Más nem jön előadásra??????
nikcsi

Sziasztok,
ilyen "korán" mentek előadásra? Annak idején mindenki az utolsó hónapban ment. Azért ha valami érdekeset mondanak minket is érdekel ám, majd tudosítsatok, ki tartotta, mi volt a téma, stb.

A mi esküvőnk külföldön volt, úgyhogy mehetek be a Fővárosi Önkormányzatba! ( nem akarom...!!!)

Laga
laga

Sziasztok,
van köztetek Bika szülött? Mert hogy ez a bébink Bika lesz és nem igazán tudom, hogy milyen személyiségű a tipikus Bika. Az egyik Szülőszobában volt egy házaspár, akik csak Bika gyerekeket akartak. Ennyire jó lenne? Persze tudom, hogy nincs olyan zodiákus jegy ami csak jó vagy rossz lenne. Szóval segítsetek, légyszi.

Laga
laga

Laga
Azért megyek most, mert januárban lehet, hogy késő, a decemberi előadásokban nem igazán bízok az ünnepek miatt, tehát marad a november... Így is az 1-jei elmaradt... Kép
nikcsi

Sziasztok!

Laga, Teljesen igazad van, a magyar nyelvnek szerintem is az a legnagyobb előnye, szépsége, hogy fordulatos, szines, szerintem nem igazán létezik még egy ilyen nyelv.
Ez az anyanyelvünk, naná, hogy ezen érzelmeskedünk a legszebben:-) De enni, inni, meg játszani lehet közben más nyelven is, legalábbis nálunk nem okoz gondot:-)

Viki
ccviki

Sziasztok! Kép

A nyelvtanulással kapcsolatban:
Nekünk ismerős rokongyerekek (3 testvér 3-3 év korkülönbséggel, ja és nem nyelvtanár szülőkkel) egészen pici koruk óta egész nap a Cartoon Network-ot nézték, még játék közben is háttérként ment, akkor még angolul volt az adás. Mi sajnáltuk szegényeket, hogy nem olyan jó rajzfilmeken nőnek fel mint mi. De mint kiderült nyelvtanulásnak nagyon hasznos volt. Már akkor volt aminek magyarul nem tudták a nevét, de angolul igen (később persze magyarul is). Amióta iskolások folyamatosan országos versenyeken 1. 2. helyezést érnek el. És nem jártak külön órákra, csak az általános iskolába normál óraszámmal.
Úgyhogy lehet, mi is félre fogjuk tenni az elveinket, (hogy csak szép rajzfilmeket nézzenek,) és persze ha lesznek még idegen nyelvű mesecsatornák. Inkább ne legyen gondjuk a nyelvekkel.(Azért többesszám, mert 2 gyereket szeretnénk.)

Laga

Én csak elvi kérdéseket tettem fel, engem ez a része nem érint. Az "abszurd esetekre" mindig kiváncsi vagyok, mert nem részletezik a tájékoztatóban, hogy hogyan számolják, pedig szerintem ez is fontos lenne, lehet,hogy a törvényben kellene utánanéznem, vagy ki tudja hol. Egyébként nagyon remélem, hogy novemberre nem szülök meg.

Boglarka
(12+5)
boglarka

Sziasztok

Nikcsi
Nem ismerek konkrétan senkit, aki homeopata orvos lenne, és az az igazság, hogy én ezeket a szereket eddig csak a terhesség-szoptatás terén próbáltam ki.

Laga
Nekem is megvan az általad említett tájékoztató füzet, de érdekes módon abban a "mi témánkkal" kapcsolatban nem emíltenek semmilyen szert.
Kivéve talán a terhességi hányást!?!?

Én teljesen véletlenül, már az utolsó hetekben szereztem róla tudomást, hogy tereheseknek is ajánlanak különböző készítményeket. A nálunk levő patikában kaptam egy fénymásolt papírt, amin az összes fel van sorolva a terhesség-szülés-szoptatás témával kapcsolatban. Innen, saját magam választottam ki azt, amelyiket szedtem. (a neve: Cimicifuga C30, napi 2*5 golyó). Ezt a szülés várható időpontja előtt két héttel előbb kell elkezdeni. Én hamarabb kezdtem egy kicsit, mert féltem, nem húzom ki addig, és azt akartam, hogy fejtse ki akét hét alatt a hatását. Egyébként a szüléshez-vajúdáshoz kapcsolódóan volt többféle is. Tesómnál van a papír, majd elkérem és a többiről is tudok írni annak, akit érdekel akár priviben is.
Szülés utánni fájdalom csillapításra (én nem szedtem): Arnica C30, 1*5 golyó.

Lehet, hogy nem fog mindenkinek használni, de mindenképp érdemes kipróbálni, mert ártani nem árt.
És ha valaki nem 5 óra alatt szül mint én, hanem 8, akkor is betudhatja a készítmény hatásának, mert lehet, ha nem szedte volna, akkor a szülés 12 órát is el húzódott volna.

Üdv
Mucus

mucus
Tm

Sziasztok,

Mucus,
tudom, hogy ebben az általam említett füzetben nincs túl sok a terhességgel-szüléssel kapcsolatban. Csak azért ajánlottam, mert volt valaki, aki most ismerkedik a témával és kezdésnek nem rossz. Ami a te papírodat illeti, engem nagyon érdekel!

Boglárka,
sajnálom, hogy megsértődtél, én 2005 novemberére gondoltam...

Nyelvtanulás: ma ugrik a majom a vízbe, vagyis ma viszem a fiamat az első órára. Nagyon kíváncsi vagyok mi lesz! (Minden esetre be van sózva, mert kap iskolatáskát - ez benne van az árban.)

Nikcsi, Orbis,
mi volt az előadáson?

Laga 14+6
laga

Laga
Itthon henyélni nagyon jó is tud lenni! (Csak arra kell vigyázni, hogy ne unatkozz! Kép)
Bika témához: nekem a férjem is és az egyik barátnőm is Bika. A férjem a vége felé (Ikrekkel határosan), a barátném az elején (Kos felé hajló), így azért eléggé különböző személyiségek (meg persze a férfi-nő különbség is közrejátszik). Ami közös, hogy szerintem elég jó természetűek, alapvetően békések, konfliktuskerülők, de ha nagyon úgy érzik, hogy igazuk van, akkor azért foggal körömmel harcolnak, de sosem érzelemből, hanem értelemmel. Viszont vannak megrögzött szokásaik és tárgyaik, amelyekhez már-már őrjítően ragaszkodnak.
Ja, és mesélj, hogy sikerült az első angolóra?

Meglepibaba
Szerencsére már kilábaltam ebből a nyavalyából... Remélem Bmárti is.

Orbis
Milyen volt a szüléselőkészítő?

Nikcsi
Amennyire tudom nem korai nálad az előtej folyás. (Barátném megnyugtatott, hogy akár már nekem is lehet, a 20 hét környékétől előfordulhat. Nálam még nyoma sincs.)
A dokicseréhez gratula, mondtam én hogy "simán" ki fogják festeni... Kép
A lurkó mocorgása pedig nagy élmény mindkettőnknek (most is ficánkol, tudja hogy róla van szó! Kép), képes vagyok hajnalban is felverni az embört, hogy "na most tedd ide a kezed!", amire álmos morgás és óvatos odabújás a válasz, aztán a legnagyobb egyetértésben alszunk tovább mind a hárman. Kép
Aztán persze a másik véglet is, amikor este próbálja rávenni Zsebit, hogy adjon valami jelet, de nem hajlandó! Akkor persze felháborodik, hogy már most nem fogad szót neki ez a kölök! Kép
Ja, és tőled is megkérdem, milyen volt az előadás tegnap? (Mi majd olyan január környékén akarunk elmenni... Főleg azért érdekel, hogy milyen sorrendben érdemes elmenni.)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok,

Cas,
ha ez a gyerek tényleg konfliktuskerülő és békés lesz, akkor nagyon boldog leszek. A férjem Kos én Oroszlán ( két tűzjegy), a fiam Szűz, de nem tipikus. Hangulat az van nálunk! Remélem ez a bébi nyugodt lesz!
Ugye a te anyukád nagy kötős? El tudnád mesélni, hogy kell mackókötést csinálni? Egy sima és a következő szemet csak át kell venni. -ezt mondták, de ez hogy lehet? Ha csak átveszem a szemet, akkor ott nem "nő" a kötés!

Laga
laga

Lányok! Találtam egy ilyet, nem tudom, ki mennyire hisz az ilyenekben, én mindig azt mondom, hogy ááááá nem is, de azért ha nem olvashatnám el, az fájna Kép Szóval:
baba horoszkóp

Amúgy az előadás végülis nem volt rossz, de azért olyan nagyon sok újdonságot szerintem nem mondtak. Inkább a kórház hozzáállásáról lehetett megtudni dolgokat, meg az elhelyezésről, arról meg már jól kifaggattalak titeket Kép
Na a szülőszoba-látogatás az jó volt, még sosem láttam ilyet belülről. (illetve nyilván, 23-24 évvel ezelőtt, de valahogy nem rémlik Kép)
A következőre nagyon kiváncsi leszek, ott csecsemős fogja tartani.

És nelvtanulás: Szerintem (mint tanító néni szerint) biztos sokat számít, hogy mikor kezdik el, de még többet, hogy milyenek az első élmények.
DE!!! Privát tapasztalat: én egész korán kezdtem, de akárki tanított engem akármilyen módszerrel, hát nekem mindig elég nyögvenyelős volt ez a dolog. De én ilyen antitálentum vagyok Kép Most, hogy itthon ülök, próbálok kicsit "okosodni" belőle, de most meg türelmem nincs.

Rúgdosás:
Én egészuen el tudok tőle lágyulni Kép
Akármin is idegeskedtem vagy bosszankodtam előtte, megérzem babó mocorgását, minden kimegy a fejemból, és átszellemült arccal, infantilis mosollyal bámulom a pocakomat.
Pont mostanában kezd nagyon beindulni, néha azért kellemetlen is már. De valahogy az is olyan "jól kellemetlen". (Ez idiótán hangzik? Kép)

Na jó, lelövöm magam, már így is regényt írtam:
pussz mindenkinek, Orbis
orbis

Sziasztok,

Orbis,
hol találtad azt hogy baba horoszkóp? Internet, könyv?

Laga
laga

Laga!
Csak kattints rá a lila sorra!!!
Orbis
orbis

Sziasztok!

Laga
Várom a beszámolót az angolóráról!

Azt hallottam, hogy a terhesség 12. hetétől igénybe vehető valamilyen (családi?) adókedvezmény. Mit tudtok erről? Hol lehetne utána olvasni? Már egy ideje keresgélek, de még nem találtam semmit. A munkaügyisünknek nem akarom feltenni a kérdést, mert még nem tudnak semmit.

jano 12+6 (Szóval a harmada mára a hátam mögött. Mikor lesz már valami látható jele a dolognak? Nekem még nem kezdett el nőni a pocim.)
jano74

Sziasztok,

Orbis,
köszi.

Jano74,
jó neked! Akkora belem van, mindenki rajtam röhög. A terhesgondozóban adják ki az igazolást. Ha még nem akarod tudatni a munkahelyeddel, akkor később is beadhatod az igazolást és visszamenőleg is jóváírják. A férjed is igénybe veheti a kedvezményt azt hiszem. A terhesgondozóban mindent tudnak.

Laga
laga

Megtaláltam a választ a kérdésemre! Itt a babaneten, az iránytűben. Az orvostól kell igazolást kérni.

Üdv.,
jano
jano74

Szia Laga!

Köszönöm a segítséget. Legközelebb decemberben megyek TG-re. Az asszisztensektől is lehet kérni, vagy csak az orvos adhatja ki?

Én még nem is gondolkodtam el azon, hogy milyen csillagjegyben fog születni a babuka, de most megnéztem és persze ő is bika lesz.
jano74

Sziasztok!

Mucus
Köszi szépen a homeopátiás dolgot! De a további ilyen téma is érdekel!

Bmárti
Nem olvastam vissza, de azt hiszem Te írtad a gyógynövény boltot a Flóri mögött a hosszú házsorban? Ma voltam ott de., a vége felé tényleg van egy drogéria szerűség, csakhát pechemre ki volt írva rögtön jövök. Gondolom ebédszünet... és nem vártam meg, de 18-ig nyitva van, tehát még visszanézek valamikor.

Cas
Előtej: én a lepedőn vettem észre, de eléggé megrémültem. Köszi, ez megnyugtatóan hangik amit írtál! Kép Bár gondolom az is közre játszik, hogy még majdnem hason alszok, így nyomodik a cickóm...Kép
A dokis dolognak nagyon örültem!!! Viszont azt nem is meséltem, képzeljétek 150/90 volt a vérnyomásom... Annyira tudok izgulni!Kép Amúgy 100 körül szokott lenni....Kép

Előadás: azt hiszem Aranyholdnak is köszönhetem, és az itteni infoknak, nem tudtak újdonságot mondani. Viszont a szülőszoba látvány nekem is új volt! Sorrend: szinte teljesen mindegy, mert állítólag a következőn mondanak olyat, amit pl.: most hétfőn is mondtak.... De azért én az első hétfőtől mentem volna szépen sorjába...
Egy nő kérdésén és reakcióján viszont nagyon kiakadtam és most sem tudom megemészteni. A kérdése ez volt: mikor lehet szülés után szexelni? Persze nem gondoltam, hogy jól hallottam a kérdést, de Orbis megerősített előadás után. A válasz a szülésznőtől: 6 hét. Nő: mi baja lehet ha már korábban? Hát fájdalmas lesz, mert az egy seb végülis... Nő: A FÉRJE NEM FOGJA EZT KIBIRNI. Huú szóval ez kemény volt - szerintem. De ha ilyen férjem lenne, akkor azt inkább nem reklámoznám, vagy én gondolom rosszul? Ha nem lettünk volna annyian, és már akkor jól hallom a kérdését, lehet, hogy mondtam volna neki: van másfajta kielégülés is, ha annyira nem bírja a férje, ha ennyire nincs tekintettel a feleségére. Nem is folytatom, mert felmegy a pumpám.

Anyagi kérdések: családi kedvezmény, gyes, tgyás, stb. Én is tök tudatlan voltam (na most sem vagyok egy nagy tudós), de Szakbarbár segített. Mégpedig: babanet, társalgó, anyaságról, gyes vagy gyed? és itt Szakbarbár. De ő inkább itt válaszol ezekre a kérdésekre:
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9036766
Amúgy a családi kedvezményről fogalmam se volt, csak a terhesgondozóba kérdezték, hogy kaptam-e már ahhoz igazolást? És akkor elmondtak szinte mindent. Az eredetit ki ne adjátok a kezetekből!!!

Tegnapi ígéretem csak ma tartom be, jön mindjárt az új táblázat!

Üdv Mindenkinek Nikcsi 24+5
nikcsi

Boglárka, Jano74, és ha van még valaki, nem akartok bekerülni?

<pre>
Anyuka neve Kora Szülés várható ideje baba s.sz. Neve lakhely Orvos
Zsuzsa99 2004.12.23. negyedik
Mzsx 27 2004.12.24. első lesz Bence Káposztásmegyer Dr. Horváth Ernő
Orbis 23 2005.02.01. első lesz Borka v. Botond I. ker. Dr. Sárvári János
Bmárti 33 2005.02.14. második Péter Békásmegyer
Nikcsi 27 2005.02.23. első lesz még nem tudjuk Óbuda-Testvérhegy Dr. Magenheim Rita
Cas 26 2005.03.25. első lesz még nem tudjuk Óbuda Dr. Sárvári János
Hmmc 32 2005.03.31. második Szabolcs v. Sára Dr. Sárvári János
Meglepibaba 24 2005.04.02. első lesz még nem tudjuk II. ker. Dr. Tóth Károly
Laga 32 2005.05.03. második még nem tudjuk Óbuda
Philissa 36 2005.05.06. második talán Kincső, ha hugi lesz Bp.
Mucus 28 2005. év elejétől "gyártásban" lesz a második baba második --- Sztanyik
Labdácska 28 jövőre tervezzük a kistesót második --- Sztanyik
</pre>
nikcsi

Laga
Szerintem kimondottan jót fog tenni Nektek, ha lesz egy nyugis tagja is a családnak... Odahaza anyuéknál is mindig nagy élet volt (apu Skorpió, anyu Kos, képzelheted...), én az érzékeny Vízöntő lelkemmel mindig kiborultam. Na, az uramat is megkóstolgatta anyám, de egy idő után feladta. A Kedvesnek ugyanis birkatürelme és nagyon jó humorérzéke van hozzá (megjegyzem hozzám is... Kép). Szerencsére...
Mackókötés: konkrétan nem ismerem, de el tudom képzelni róla, hogy működhet. Csak arra kell figyelni, hogy a köv. sorban éppen az átemelt szemekbe ölts, és az előző sorokban öltöttet emeld csak át. Így valszeg egy rugalmas és tömött kelmét kapsz (ha nem is túl haladós). Mit kötsz belőle? (Amint sikerül beszereznem anyu óriási és évek óta félretett fonalgyűjteményéből a részemet, majd kipróbálom én is.)

Orbis
Még nemtom, hogy Halak vagy Kos lesz a picúr, pont a határ környékére vagyok kiírva. (A Kostól a frász kerülget, anyu is az és hát nehezen tűröm néha...). A weboldal szerint, amit belinkeltél, homlok egyenest ellenkező tulajdonságok jellemzőek erre a két jegyre! Kép
Ha a babus méretei alapján kalkulálunk születési időpontot, akkor nagyobb esély van a Halakra! Kép (Szurkol,szurkol,szurkol...)
Majd a többi előadásról is mesélj! (Mi valszeg csak januárban fogunk eljutni... De rá is érünk addig.)

Jano74
A terhesség 91. napjától vehető igénybe az adókedvezmény, és amíg a baba magzat, addig csak az anya veheti ezt igénybe. Születés után vagy az apa vagy az anya (ált. az apa). Igazolást a terhesgondozóban kell kérni (én is a dokitól kértem, mert úgy tudtam, hogy tőle kell, de ő mondta, hogy a terhesgondozóban adják - neki szerencsére volt 1-2 üres nyomtatványa, így végül adott, de nem biztos, hogy minden dokinak van...)
Be lehet nyújtani később is, visszamenőleg el lehet számolni (én is még csak most fogom elküldeni).
Ja, és a pocit ne sürgesd, nő az magától! Kép Rajtam a 16. hétig gyakorlatilag nem látszott semmi, Nikcsit irigyeltem is a 20 hetes fotóján, hogy már milyen jól néz ki... Na aztán én is gyorsan behoztam a lemaradást, és azóta nagyon helyesen gömbölyödünk. Kép

Nikcsi
Én is félig hason - félig oldalt alszom, annyira jólesik a hátamnak! (CSak Zsebi vicces, amikor elkezdi püfölni az ágyat azon a részen, ahol hozzáér a pocim az ágyhoz... Kép )
Különben hetek óta így alszom (a teljes hason fekvés a 4. hónap közepétől reménytelenné vált, mert nem fértek el a melleim), és épp most olvastam az Az a 9 hónap könyvben, hogy ez a félig hason - félig oldalt fekvés felhúzott egyik lábbal a lehető legideálisabb, mert így biztosít legjobb keringést a méhnek és így a babának is.
Szóval az előadások sorrendje úgy jó, ahogy van? Akkor asszem azt fogjuk tartani mi is.
Tényleg, apukák nem voltak? (Pl. az a szexelős-csaj, akiről írtál, gondolom a férje nélkül volt... én biztos nem álltam volna meg valami vicces, kicsit alpári beszólás nélkül... Kép)
Szuper lett a táblázat!

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok,
Jó régen nem írtam, de az őszi szünetben gyerkőceim kisajátították a gépet, meg vendéggyerkőcök is voltak. Szóval 5 gyerekkel, hét-nyolc hónapos terhesen igen elfáradtam estére, alig vártam, hogy elcsendesedjen a világ, egyszerűen belehuppantam az ágyba.
Kicsit elrémítettetek azzal a két év korkülönbséggel, hiszen nálunk 2 év 1 hónap lesz az utolsó kettő között. De, se az RTL-klubon, se a Tv2-őn sose számoltak be ilyesmiről, pedig azok elég szenzációhajhász adók. Remélem, ez csak vmi. tévhit, vagy vmi. egyedi eset lehetett.
Nikcsi,
A táblázatba írd be, hogy 35 éves vagyok, kislány lesz, de neve még nincs. Piliscsabán lakunk és a Mestyán Rezsőnél szülök.
Érdekes, hogy nekem alig van pocim, igaz egyik gyerkőccel sem volt hatalmas, mégis normális súllyal születtek (3450, 3250,3400). Bár levegőt alig kapok, bordáim alá is befurakodtak, de ez gondolom másokkal is így van. Szüléseim után két héttel már mindig az a kérdés, hová fért el a gyerek. Régen úsztam ugyan versenyszerűen, de már annak ezer éve, és azóta nem igazán sportolok. Bár néha a gyereknevelés szerintem igen komoly sportteljesítmény....
Mzsx,
Veled valszeg fogunk találkozni szülésnél, hiszen csak 1 nap az eltérés, bár mivel én a negyediket várom, lehet, hogy hamarabb bent leszek. (Nem bánnám mondjuk, ha a karácsonyt nem kéne benttölteni.)
Sok puszi,
Zsuzsa
zsuzsa99

Sziasztok! Kép

Remélem az előadásokra férjek is szoktak menni, mert én vele akarok majd menni, és ő aztán nagyon cikisnek tartaná, ha csak ő lenne férfi.

Laga
Nem sértődtem meg, csak magyarázkodtam.
Engem szinte lehetetlen megsérteni. Kép

Nikcsi
A táblázatba majd én is megadom az adataimat, de még várok, ugyanis én is a te cipődben járok orvos választás ügyben, pedig nagyon nem akartam volna, de hát elbénáztam a dolgot, marad a lefestés nekem is. Kép Nem vagyok elég rámenős, hiába figyelmeztettetek. Majd a következő babánál.
A dokit, akivel még ugyan egyszer sem találkoztam, de kinéztem magamnak, mindig sikerült elkerülnöm, végül a gondozót kérdeztem meg mikor találom ott, azt mondták nem szokott lemenni a rendelésére, erre bepipultam, hogy ezt megteheti? A nevét persze beírták, amíg nem figyeltem, mert közben papírokat töltettek ki velem. Úgyhogy másik dokit kerestem. Szóval majd meglátjuk.

Jano74
Még nekem sem látszik semmi a pocakomon. Egyébként te mikor szándékozod a munkahelyeden bejelenteni, én még nem tudom mikor. De most hétvégén azt mondták, hogy ha már bejelentettem, nem rúghatnak ki?! Az megnyugtató lenne, mert a munkahelyen elég bizonytalan most a helyzet leépítések miatt. Ugyan a mi osztályunkra még nem jutott el, de nem lehet tudni mikor kerül rá sor.

Boglarka
(12+6)
boglarka

Sziasztok!

Cas
Milyen jó, Te is azt a könyvet olvasod?! Öszintén már el is felejtettem azt a részt. Csak azt tudom, hogy a huzamosabb háton fekvés nem jó, de ezt a kis Lady érezteti is elég rendesen! Nem is tudok 1 percnél tovább háton maradni... Nem is egyszerű a tv nézés. Kép

Előadás: meglepően sok hapsi volt, én nem is számítottam ennyire! x nő volt, annak a felének ott volt a párja! Ja annak a nőnek pont nem volt ott a férje, de humorosan a szülésznő is rákérdezett, hogy akkor miért nincs itt? Mert "BKV rabszolga a férje". Na erre majdnem megszólaltam, hogy szerintem ott is van szabi, vagy rugalmasság (ha annyira érdekli!), de lehet, hogy a hangos megjegyzésem nélkül más is így gondolta. Mert a szexelős megnyilvánulása után láttam néhány forgó szemet!

Zsuzsa99
Beirtam, de majd csak később teszem fel - remélem nem baj!Kép

Mzsx
Remélem ma már lesz! Kép

Boglárka
A többi adatot attól még beirhatnám... De nem erőltetem, az orvosos dolgon kicsit csodálkozom - mert hogy olvastad.Kép De remélem (és kívánom) Neked is jól fog végződni! Bár én akkor zárom teljesen jól, ha a szülés is okés lesz.
A munkahelyedről már nem rúghatnak ki/építhetnek le, attól függetlenül, hogy még nem tudják!Kép

Orbis
Tegnap elfelejtettem írni, hogy elmentem az I. ker.-i benzinkút környéki boltba. Legalábbis azt hiszem abba voltam (Csalogány u.). Iszonyatosan kicsi a bolt és egy szemüveges hapsi volt ott. Le volt foglalva, ki is mentem, hogy leírom a nyitvatartás, pontos címet, és akkor kijött, mert az autójából v.kinek pelust vett ki. Akkor megkérdezte, hogy most vagyok itt először? Igen - válaszoltam egyből, pedig óvtál ettől... De még mindig voltak a boltban és csak szórólapot (árlistás) és egy ismertetős papírt adott, aztán húztam is! Viszont mondtad, hogy valahol jó téli vastag nacik vannak 6.000,- környékén. Az hol is van? Mert itt a pasi csak megrendelésre tud hozni. Utána mivel közel van a MammutI-be bementem. Van két kismamás bolt, de az egyikbe iszonyatos árak voltak nadrág 26.000,-, felső 15-16.000,- Szép-szép, de azért egy pár hónapra, amikor ennél jóval olcsóbb is van....

Na én is regényt írok, ezért inkább STOP
Üdv Nikcsi 24+6
nikcsi

Táblázattal kapcsolatban, az alábbi személyeknek hiányzik az a valami...
Természetesen nem kötelező megadni, csak jelzem! Kép

Bmárti: orvos
Hmmc: lakhely
Laga és Philissa: orvos
Mucus és Labdácska: lakhely

Más Orbis a téli topicban elolvastam Márti szülését, nagyon aranyos! Olyan megnyugtató, hogy ne féljünk, pedig neki nem volt egyszerű!Kép
nikcsi

Sziasztok,
az ember egy kicsit hazamegy munka után, másnap reggel bejön és kész regényt kell olvasni. Milyen termékenyek vagytok! (Mindenféle értelemben. Ha-ha-ha.)

Na tényleg, jegyzeteltem, hogy kinek mit fogok válaszolni:

Angol (többen is kérdeztétek): tegnap voltunk és nagyon tetszett Vilmosomnak (a fiam, ha még nem írtam volna). Nagyon helyes volt a tanárnő, de előre éreztem, hogy van valami turpisság a dologban. Alá kell írni egy "szerződést", amelyben az is benne van, hogy a tankönyvek ára 9.200,-Ft 10 hónapra és ha nem csinálnánk végig ezt a 10 hónapot, akkor vissza kell adni a könyveket, de ők nem adják vissza a pénzt. Extrém esetben az is előfordulhat, hogy a gyerek 1 hónap után bemondja az unalmast (abban pedig mindannyian egyetértettünk, hogy nem szabad erőltetni) és akkor egy hónapnyi használat után visszaadom a könyveket, a pénz meg nuku. Mondtam is a hölgynek, hogy ez azért elég méltánytalan.
Nem tetszett neki, de azt mondta, hogy majd meglátja, hogy mit tehet. Csütörtökön megyünk megnézni egy másik csoportot, addig kitalálja, hogy mi legyen. Egyébként úgy mentünk haza, hogy Vilmos azt mondta: "Van-tú-szrí".

Egyébként azon paráznak, hogy valaki lemásolja a CD-ket meg a könyveket. Azt hiszik, hogy egy papír aláírásával ezt megoldhatják.

Jano74,
igazolást csak a doki adhat ki, mármint kell az aláírása és a pecsétje, de a védőnők végzik az adminisztrációt (papír előkeresés, fejléc kitöltése).5 évig meg kell őrizni ezt a papírt, mert ez adópapírnak minősül.

Nikcsi,
Sztanyik doktorhoz járok. Az a szexes kimami tényleg nagyon húzós lehetett.

Cas,
pulóvert szeretnék kötni, de még a fonal sincs meg hozzá. Voltam Röltexekben a hétvégén és úgy éreztem, mintha 1982-ből visszamaradt fonalakat árulnának. Persze lehet, hogy csak nem volt szerencsém, de lehet hogy inkább irány a Burda bolt.
Halak és Kos kérdésében: az én tapasztalataim pont ellenkezőek. Az igaz, hogy a Kos egy domináns személyiség, de az én Halak ismerőseim eléggé problematikusak. Apósom is Halak volt és jó pár ember életét megkeserítette. 2 régi osztálytársam is Halak és házasodnak, válnak, szülnek, válnak, öngyilkosok lesznek... "Tragikus" személyiségek.

Egyébként ne vegyétek ennyire komolyan ezeket. Tegnap megnéztem a baba horoszkópot és amikor felolvastam a férjemnek, csak azt kérdezte, hogy milyen gyerekről is beszélek, mert hogy nem a mi fiunkról az tuti. Pl az volt benne, hogy csendes, szerény, visszahúzódó, rendmániás (ekkor már a férjem hahotázott) és jó evő. Na most Vilmos exhibicionista, dumagép, iszonyúan rendetlen, soha nem hajlandó elpakolni a játékait és nagyon válogatós, minden kajálás egy kiborulás. Úgy jön oda az asztalhoz, hogy "ezt nem szeretem", pedig még nem is látja, hogy mi van a tányérjában. Egy falat után azt mondja, hogy jóllakott és édességet akar. Hozzá kell tennem, hogy a nagyszülei állandóan édességgel tömik.

Tudom volt szó az anyaképről, de ennek kapcsán meg kell említenem, hogy a nagyszülők csupa szeretetből mennyire el tudják kapatni a gyereket és egy perc alatt lerombolni, amit nagy keservesen felépítettünk. Örök harc, hogy ne tömjék a gyereket édességgel.

Na és még egy dolog: én már alig bírok hason feküdni. Viszont azt hallottam, hogy ha egy terhes nő a hátás fekszik, akkor a bébi elnyomhatja a vénát (valahol a gerinc mentén) és elájulhat az anyuka alvás közben is. Ilyenkor nincs más teendő, mint az anyukát az oldalára fordítani és akkor újra megindul a vér áramlása. Tudom, hogy ez nem valami szakszerű magyarázat. Egyébként én mindig arra ébredtem, hogy a hátamon fekszem és soha nem volt semmi.

na jó, mostmár befejezem,

Laga 15+0
laga

Laga
Okés beírtam, de nem teszem fel a hely miatt, minden egyes változásnál. Remélem nem haragszotok! Kép

Angol: nem semmi ez a szerződés, szerintem ez már több a pofátlanságnál!

Anyakép: atya isten bele sem gondoltam! A húgomnak más az apukája, ezáltal neki még vannak nagyszülei, ja és 7 év van köztünk, tehát emlékszem milyen hisztik voltak nagyszülők után otthon.... Ez lesz a mi gyerekeinkkel is???? Kép

Alvás: a háton alvást elolvastam és azóta már tökre leszoktam róla, viszont egyre többször ébredek az oldalamon zsibbadt kézzel...Kép
nikcsi

Zsuzsa99
Le a kalappal előtted, hogy bírtad 5 gyerekkel! Kép (Az én férjem is 4 gyereket szeretne... Persze most még lelkes, mert még ez a baba lesz az első... Majd ha éjjel nem hagyja aludni, akkor kíváncsi leszek, változik-e ez a szám! Kép)

Nikcsi
A hanyattfekvést először lelkes ficánkolással, majd teljes nyugival fogadja. Így azért tudok egy kicsit tévézni... (Olyan "gonosz" volt a férjem, nevetett rajtunk, hogy pár hónap múlva így már nem fogom látni a tévét! Kép)
A könyvet a barátnőmtől kaptam kölcsön, és tényleg nagyon hasznos, legalábbis nekem.
A férjemet mindenképp el akarom vinni az előadásokra (meg ő is lelkes, már szervezi a munkahelyén, hogy engedjék el kicsit előbb... nemtom kinek tart manapság 4-ig a munkaideje?). Már csak azért is, hogy tisztában legyen vele, hogy mi és hol fog történni. (Orvosi szobában már a szagoktól rosszul tud lenni...) Nagyon szeretnénk mindketten, hogy együtt legyünk a baba születésénél, bár tart tőle, hogy ki fog dőlni. (Barátnőmmel szervezzük, hogy összehozzuk a férjével, aki bent volt a szülésen, és teljesen jól bírta.)
Előtej: kellett nekem elkiabálni, hogy nálam még nyoma sincs! Kép Ma reggel úgy keltem, hogy csurom nedvesség volt a hálóingem, még a lepedőre is jutott belőle! Hozzáteszem hajnalban megint felvert a kölök, mert kevesellte a vacsit, és mivel csak vizet voltam hajlandó inni, nem is hagyott békén vagy 2 óra hosszat. Lehet, hogy ettől indult el...?

Laga
Az lepett volna meg, ha nem ilyen "szélhámosok". Kép Értem én, hogy védeni akarják a saját érdekeiket, és félnek a tananyag kikerülésétől, de akkor is tisztességtelen szerintem ez az eljárás... (Pénzt beszedni az nagyon jól megy mindenkinek! Márpedig a kicsik nagy hányada szerintem nem tudja végigcsinálni a 10 hónapos tanfolyamot! És ezt gondolom ők is pontosan tudják!)
Akkor a fiacskádnak tetszett a suli? (Meg még ragadt is rá valami! Kép)
Fonal: a Röltex szerintem is szörnyű, nagyon kommersz fonalaik vannak. Ami mondjuk egy egyszerű férfipulcsinál (amit én tervezek elsőül kötni) még nem lenne baj, de egy fajtából alig van színválaszték. Na most amit kinéztem (nem szúrós, nem bolyhos, nem túl vastag - ezt egyetlen egy fajta tudta teljesíteni), abból pont olyan színek voltak, amik nagyon nem tetszettek. Kép
Szóval marad nekem is asszem a Burda bolt.
Majd mesélj, hogy milyen lett a minta, ha elkezdted!
Halak és Kos: igazából nem nagyon bízok én ebben az egész asztrológiában, persze azért jó hecc olvasgatni! Ráadásul a pontos képhez asszem az aszcendenst is szokták figyelni, meg még ki tudja mit. SZóval úgyis olyan lesz a baba, amilyen, és csak akkor fog kiderülni, ha elkezd cseperedni! Kép
Nagyszülők: anyósom többször is leszögezte, hogy ő kényeztetni fogja az unokáit. Mondtam is, hogy ez nagyon derék, egy nagymamának ez is a dolga, mert NEVELNI mi fogjuk a kicsit (persze a kényeztetést is csak olyan mértékben fogjuk tűrni, ami még szerintünk belefér...). Persze most még könnyen beszélek! Kép Anyukám már nehezebb munka lesz, ő biztosan bele fog szólni a nevelésbe, ráadásul sokmindenben elég eltérő a véleményünk, tehát ott lesznek nagyobb csaták.

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
Én sem fogom látni a tv-t, így is szinte az ággyal van egy "magasságba", mert ugye átmeneti az alsó szint, ahol most vagyunk... Kép
A könyv szerintem is nagyon jó. Sok olyan kérdés van, amit én is feltennék! Kép
Az előadáson sok minden szólt a férjek, pároknak is! Sőt még meg is kérdezte a nőci a férfiaknak nincs kérdése? Ja egy csaj elmesélte, hogy a férje elájult az elöző szülésénél. Azt mondta a szülésznő, hogy nagyon ritka esetben, de fordult már elő! Kép
Előtej: én csak a lepedőn vettem észre, mert "bőrpizsamában" alszok. Nem hiszem, hogy a gyerek éhségével lenne összefüggésben! De már olyan régen volt a kezembe a könyv, avval kapcsolatban is biztos van valami....
Nekem is elég eltérő véleményem van az anyámmal, de szerencsére elég messze lakik (Budaörs). Kép
nikcsi

Cas: én úgy tudom, nemcsak az anya veheti igénybe, míg magzat. Legalábbis mi mindkkétszer az apánál kértük, lévén csak neki van adózott jövedelme.
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok,

Nikcsi,
ha felteszed az új infókat, akkor az én orvosom böcsületes neve: Dr Sztanyik László (ha már minden orvos így szépen ki van írva). Köszönöm.

Előtej: szerintem az jó jel, mert akkor sok tejetek lesz és szülés után egy pár napig csak előtej van és ez nagyon fontos a babának. Állítólag olyan tápértéke van, hogy elég is neki pár csepp.

Nikcsi, különben nagyon irigyellek, hogy a "nagyszülők" ilyen jó messze laknak. Egyrészről. Másrészről marha kényelmes tud lenni, hogy 5 perc alatt átvisszük a kis hapsit, ha le akarunk lépni. Amikor a Vilmos baba volt és a babakocsiban tologattam, akkor anyu mindig elvárta, hogy arra toljam és ugorjunk be egy kis vizitre. Na ezeket az alkalmakat ki is használta, hogy oktasson egy kicsit, hogy mit nem csinálok jól. Aztán amikor elegem lett és nem mentem arra, meg is volt sértődve. Nehéz eset!

Cory,
te ki vagy? Elég régi felhasználónak tünsz!

Jár valaki délelőtt terhestornára?

Laga
laga

Laga
Okés úgy lesz!

Nagyon jó lenne, ha így lenne az előtej, ahogy írtad!

Nekem anyámmal nincs túl jó kapcsolatom, ezért örülök, hogy messze van (bőven elég telefonon)! Bár anyósomék is B.örsön laknak, őket jobban bírom. Alapvetően azt hiszem ez nem túl helyes, de sajnos ez van! Most jön lassan a karácsony, azt is sokkal szívesebben töltöm anyósékkal... Kép Kép Ráadásul anyagilag nem állnak egy szinten és mégis rivalizálnak állandóan... Ez normális dolog? Kép
nikcsi

Cory
Te a babanet chates Cory vagy? Mert akkor ott már "találkoztunk"....
nikcsi

Nikcsi
Az én anyám gyalog 10 percre lakik, és meglehetősen határozott véleménye van a világról, amit soha nem is késlekedik a tudomásomra hozni a maga meglehetősen erőszakos eszközeivel.
Aért a távolság kényelmes is lesz, ha bébifelügyeletre lesz szükség, de azt is nehéz lesz elérni, hogy ne találkozzunk túlságosan sokat...
Az anyagi rivalizálás a szülők között pedig nálunk is állandó... Vagy mondom inkább úgy, hogy anyám szereti rázni a rongyot egy kicsit, amit a párom szülei abszolút nem, így nem is nagyon jönnek ki egymással... (Ebből kifolyólag ritkán is találkoznak.)

Cory
Anyám olvasott utána a szakirodalomban, és nekem ezt mondta, gondoltam akkor ez egy biztos info. De ezek szerint akkor elnézett valamit...

Laga
Remélem igazad lesz a tejjel kapcsolatban! Az anyámék felé kanyarodást a kocsival pedig én sem fogom megúszni sértődések nélkül...
Ja, és Cory a barátném (akit szoktam is itt néha emlegetni), így szokott erre járni néha.

Kép
Kép
Kép
cas

Találtam még egy pihenős zenét az Enya és az Enigma mellé... Láttátok az Eső előtt c. filmet? Maga a film elég megrázó, de a zenéje...!!!

Ja, és a Baraka c. film zenéje is nagyon klassz nyugis zene (viszont változatosabb, mint az eddig említettek).

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok

Nem felejtettem el a listát a homeó-s szerekről, valahol elkutyulódott, de bizti meglesz!
Mindenképpen szeretném nektek leírni!

Anyu-s témához csak annyit, hogy nekem írtó nagy szerencsém van, mert SZUPER kis anyusom van. Mint mindenhol nálunk is vannak viták, de nem oktat ki, nem akarja rám sózni a "mi még így csináltuk" tapasztalatait, halad a korral és elfogadja, hogy ma már másképp van.
Anyós....., az már egy másik téma, de végül is vele sincs gáz, mert a határozott fellépésemmel nem mer szembeszállni.

Nikcsi
lakcímhez azt írd, hogy Bp.
És, bár Laga már helyesbített, de mivel ugyanaz az orvosunk, ahoz is írd be lsz. a teljes nevet.(Sztanyik László)

Üdv

mucus
Tm

Sziasztok!

Végre megint köztetek! Kép Kép Végre mától van internetünk, és korlátlan, így egész nap fent tudok majd lógni. Na jó, azért ez túlzás, mert a végén tiszta zizi leszek, és a mütyürke is néha belenyomja a nagy popsiját a bordám alá...ilyenkor nem túl kényelmes ülni. Kép Kép Micsoda bajok! Kép Már most imádom ezt a gyerkőcöt.
A táblázat az elég izgi, így, hogy a második hely az enyém, és az elsőtől is csak egy nap választ el.

Niki

Ügyi vagy, hogy létrehoztad ezt a táblicskut. Kép
Ja, valahol olvastam erről az őssejtről...
Szóval én múlt csütörtökön voltam egy genetikai intézetben (Istenhegyi úton), ahol vért vettek, hogy megállapítsák, hogy nem vagyok-e pl. AIDS-es. Hááát, nem vagyok, így úgy néz ki, hogy jövő héten megyünk szerződni. Mi a KRIO-hoz mentünk, mert az nem olyan drága egyszerre, mint a Cz. Endre féle. Remélem ez is lesz olyan megbízható.
Képzeljétek el, már van egy halom baba ruhánk, nagyon élvezem, olyan pincurkák!!! Kép Kép Nagyon furcsa, hogy nem is olyan sokára egy kis emberke fogja hordani őket. Egy kicsit parázok azért...mint kezdő anyuka...értitek?! Kép

Na, egyenlőre befejezem, most megyek vissza olvasni, mert nagyon lemaradtam az eseményekben.

Puszi,
Zsófi
mzsx

Sziasztok!

Nikcsi: igen, chat-elni szoktam általában Kép

Laga: hát Casnak voltam a padtársa négy évig a gimiben, és van két kisfiam, akik nem a Margitban születtek, de mivel ide irogat több ismerősöm, követem a topicot.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Nikcsi!
Voltam én is ma a Csalogány utcában, és beszereztem a második melltartómat. Stella a márkája, és tényleg mindenkinek tudom ajánlani. Nem kismama, hanem szoptatós, így megvan az esély, hogy nem csak 3 hónapot tudom használni. Ráadásul mindenhol állítható elég jól, így még nőhetek is bele (bár már nagyon nem szeretnék).
A nadrágot a Déliben láttam, a metró-bejárat mellett, ha szembe állsz vele, jobbra. Ott van valami fehérneműs, mellette kell bemenni egy üvegajtón, és ott belül van néhány üzlet, azok között. Remélem érthetően hablatyoltam össze KépKép

Viszont nincs valakinek olyanról tapasztalata, hogy hol lehet olcsón (szóval nem 1500-2000 Ft-ért) bugyit kapni direkt kismamáknak? Olyat szeretnék, ami nem jön föl a has fölé. Ma 3 helyen is voltam, és 1200 volt a legolcsóbb. És abból kéne minimum 4-5 darab, hát 3 hónap miatt 6000 csak bugyira elég húzós szerintem...
Szerintem felhábórító, hogy visszaélnek azzal, hogy az ember rá van szorulva...

Előtej:
Én igazán nem akarok ünneprontó lenni, nem szeretném senki kedvét elvenni, de úgy tudom, nincs túl sok összefüggés a későbbiekkel. Nekem volt pár hete még, mostanra nincs. Szóval ez, úgy tudom független az igazitól. (én ezt olvastam valahol Kép)

Laga!
Ez tényleg nagyon durva. Ráadásul nem is értem az indokot?!?! Ha aláírod, hogy 10 hónapig odajártok, attól még simán lemásolhatnád nem? vagy csak én nem értem??

No pussssz
Orbis
orbis

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?