Hahóóóóóóóó!
Mégsem bírtam ki, hogy ne írjak...
Beze, még egyszer gratulálok Nektek, sokszor puszillak Benneteket és én, mint újdonsült kétszeres Anyuka, üdvözöllek a "klubban"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nagyon várom és is a beszámolót a szülésről, az első napjaitokról, de persze most inkább pihenj és regenerálódj!
Kati, csodálatos lett Bogi szobája!!!!!!!!!!!!!!!!! Örülök, hogy Neked is tetszik Éva munkája! Szerintem szuper ügyes keze van. Én szoptatás közben pont látom Gergő kidekorált falát és még mindig folyton ebben gyönyörködök!
Nita, hajrá szánkózás!!!!!!!!!! Nálunk is esett a hó, de most csak pár cm.
Mona, csatlakozom a Lányokhoz, MOST NE HAGYD ABBA A VITAMINT!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Legalább a 12-14. hétig jó ha szeded. Gondolj csak bele, hogy most alakul ki mindene a babátoknak! Add meg neki a legjobbat, szükség van a vitaminokra! Ha nem bírod az elevitet, akkor próbáld ki a Hipp Natal-t, az folyadék, olyan mint egy jó kis gyümölcslé, finom!
Pedi, de kíváncsivá tettél ezzel a fekete rucival, várom a fotót. Én is nagyon szeretem a C&A-t, gyerekcuccok közül nagyon szeretem az ott kapható body-kat. 800 Ft körül vannak, de nagyon jók! (Régen a Tecsóban olcsóbbak voltak és azok is tök jók, de most, amikor Gergőnek akartam venni, teljesen elhűltem, hogy drágábbak lettek, mint a C&A-s body-k.)
Nika, húúúúúúúúúúú de várom a tesztedet, legyen már kedd!!!!!!!!!!
Rita, egyem meg a szívét Reginek, de édes lehet ahogy "olvas"!
Most hétfőn oda tudja adni a férjem Neked a homeós bogyókat. Azt mondta, hogy 3/4 12-kor lesz ott a templomnál. Arra gondoltam, hogy ha Neked is jó úgy, akkor felhívlak akkor amikor indul itthonról. Onnantól kb 10 perc alatt ér oda.
Dike, nyugodtan aludj hason amíg nem érzed kényelmetlennek. Ártani nem tudsz a babádnak, nem tudod összenyomni, mert megvédi Őt a magzatvíz.
Bogikám, de örülök, hogy újra itt vagy!!!!!!!!!!!!!!!! dobozolás????? Kell is az! De gondolj arra, hogy milyen szuperszónikus lesz majd kipakolni és szépen a helyére tenni mindent. Új bútoraitok is lesznek az új kéróban????
Mindenkinek köszönöm a biztatást a pihenésre, alvásra, fekvésre. Na,ami ebből sajna nem jött össze, az a pihenés, az alvás és a fekvés...
Tegnap ritka sz@r napja volt Gergőcimnek. Délelőtt még elnézegetett, ebéd után szunyált egyet (persze Bence nem...), én próbáltam feküdni, talán fél órára félálomban is voltam, de úgy, hogy Bence közben folyamatosan beszélt, etetett itatott a játék étkészletével, meg nyírta a hajamat a doktoros táskájában levő ollóval...
Aztán jött a "maraton". Gergő fél 4 után nem tudott elaludni egészen este fél 10-ig. Úgy telt a délután, hogy evett, bújt hozzám, betettem az ágyába és 10-15 perc után kipattantak a szemei, akkor megint evett, megint bújt, megint ágyikó, 10 perc alvás és ébredés... A 10-15 perces alvásai alatt Bencét uzsonnáztattam, , a következőnél fürdettem, aztán én zuhanyoztam majd altattam Bencust.
Tudom, hogy nem baj, ha Gergő nézeget délután is, de láttam rajta, hogy tök álmos, csak valamiért nem ment neki az elalvás. a hasa nem fájt, mert nem tekergett a lábával, pelusa tiszta volt, éhes nem lehetett. lehet, hogy egyszerűen csak bújhatnékja volt, de én sajna nem bírom egész nap kézben... meg igazából nem is akarom hozzászoktatni a kézben levéshez...
estére szerencsére rendeződtek a dolgok, és fél 10-kor be tudtam tenni az ágyikójába és -ugyan óramű pontossággal 3 óránként kelt - de gyorsan végeztünk a szopikkal, így tudtam aludni. Reggelre a tejcsi is OK volt. Azon gondolkodtam, hoyg lehet, hogy ez a tegnapi nyűglődés és gyakori szopi kellett ahhoz, hogy visszajöjjön a tej.
Most nem ijesztgetni akarlak Benneteket, de ez nagy valószínűséggel Veletek is előfordul majd, hogy úgy érzitek, kicsit megcsappant a tej mennyisége. Elsősorban a növekedési ugrásoknál jelentkezik, vagy ha túl kimerültek vagytok. DE, bár tudom, hogy bepánikol mindenki, mégsem szabad feladni a szoptatást! Minél többször mellre kell tenni a babát és általában pár nap alatt rendeződik a dolog és igazodik a tej mennyisége az igényekhez. Bencével is volt pár ilyen "tejmentő" akciónk és szerencsére úgy alakultak a dolgaink, hogy fél éves koráig csak szopizott, utána pedig még 13 hónapos koráig kapott anyatejet. (Ezután is Ő választotta el magát és jelezte, hogy nem kér többet.)
(Hú, de hosszú lett... eldugulok egy kicsit, pedig még van bennem írhatnék... na majd legközelebb!)