Új privát üzeneted érkezett!

Geoka, ne hagyd abba a Bromo-t, úgy ahogy Luna írja, szedd végig a kis üvegcsével! Hidd el, kell. Lehet, hogy most úgy érzed, nincs is rá szükség, de még miután abbahagyod is lesznek fura érzéseid cickó tájékon. Az én esetem tudom más, de miután elfogyott az adag, még elég sokáig sokszor meleg volt és viszketett és jegeltem esténként.

Nanetto, Neked akartam már írni olyan sokszor, mert olyan sokszor említed a csókolózást :D, hogy mi is szoktunk ám. :) És én is imádom.
Megkaptad az angyalkádat egyébként?

Na, ennyire futotta.

Kép

Kép
***csilla***
 
 


Beestem én is! :D

Zsó,
jó olvasni, hogy rendben vagytok! Még jó, hogy nem lett nagyobb baj a gumileengedésből, tényleg ilyesztő lehetett!

Konkri!

Mozgalmas napjaid vannak akkor! Négyig fent voltál? AtyA ég! :shock:
Sajnálom, hogy Apukád ilyen. Biztosan ő maga sem veszi észre mennyire megbánt ezzel. Martin kis ügyes volt a rendezvényen, a csúnya beszéd, pedig majd elmúlik, hidd el! Különben engem is felháborít, hogy egyesek kötőszóként használják minden mondatban a csúnya szavakat. Férjem már mondogatja, hogy majd viszi focimeccsre Mátét. Háát még meggondolom, mert ott aztán repkednek a csúnya szavak.

Geo,
Hát ezt meg hogy csinálta Dávid? Jól kifundálta, hogy bemászik a bunkerbe? Ki szokott gitározni?
Én is már csak a nosztalgia miatt szoptatok, de Máténak ez már olyan mint egy kötelező macera az evés előtt. :cry: Vágyakozva nézi az üveget, és feszíti el magát a cicitől.

Nyuszi,
áááá de aranyos a mikulásLiza!

Luna,
és a ötlete van a pszichócsajnak, hogy miért ébred ilyen sokszor?

Máté most is háromszor kelt éjféltől. Kétszer simire visszaaludt, aztán négykor megszoptattam, majd öt után aludt el valamikor. Nem aludt bele a szopiba, hanem kipattant szemekkel nézelődött, hogy ő kérem ébren van, őt kérem szórakoztatni kell. Próbáltam magam mellett simogatni, nem használt. Aztán betettem az ágyába, és ha már sírt átmentem simogattam, kijöttem, pár perc múlva újra be, és így tovább...Végül elaludt..
Én nem nagyon fogom be a párom, mivel dolgozik másnap, pihenjen szegény, de azért felhúzott egy kicsit tegnap. Fekszem az ágyban, Manó nyavíkol az övében,előtte fél órát simogattam,várom, hátha belealszik, erre megszólal, hogy "Cica, szerinted el fog aludni?" Na, erre én: "Nem tudom, de szabad a pálya!" Akkor felkelt, babusgatta, de 10 perc múlva feladta, visszafeküdt, és tovább hallgattuk a nyavíkolást. Már nem szólt. :lol: Csak röhögtünk kínunkban.

KépKép
yadine81
 
 


Fuuu mi volt itt, cianoztak a topikot? :D:D:D:D

Yadine, a dokicsaj sem tudja, csak azt, hogy ez ebben a formaban nem jo sehogysenem, az ejjel ebredo gyerek normalis jelenseg de nem ez a verzio mikor ennyiszer ebred. Ma ejjel sem volt sokkal jobb a szitu es hajnalban megint nalam landolt, na jo, fel het volt asszem.

luna6
 
 

 
 

Szisztok!

Benéztem gyors, apa wc-n- gondolkodik :). Várom mi lesz az "ítélet"- megyünk a camponába vagy se :)
Martinnak keresek már rég óta valami puhatalpú csizmát,persze itt a tescoba pont nem hoztak méretet. 20as kell neki, iszonyat nagy lába van.
már feltűnt miután született is, míg a kórházba voltunk zsákos frodónak hívtam, a manó orra, nagy lába és hideg ráncos nagy lila keze miatt :)
és míg a pocakomba volt is feltűnt hogy iszonyú nagy pingpong labda nyomódott ki a jobb oldalamon. Marcell lába se kicsi, de Martin tuti rápipál.

Geo: mi olyan fürdető állványt használunk mint Vok és Viknek is van (ezt hívja Marcell Oso különleges ügynöknek- by disney csatorna). már régóta ezzel nyomom, mert a két gyereket egyszerre fürdetem, főleg ha apa éjszakás. külön fürdetve sokáig tartott.
viszont lehet kapni fürdető karikát a bébinek- nem tudom milyen ez én nem használtam, de sokan igen. nézz utána.
Én a kiskádat hamar számüztem- én utáltam kerülgetni.

Na megyek megnézem mi lesz a döntés...

képzeljétek ma reggel fél 9kor riadtam fel :( gondolom az előző éjjel és rég vettem be vitamint... viszont egyik gyerek se reklamált, ők is aludtak :) úgy hogy van bizodalom, ne csüggedjetek! Marcell se volt jó alvó, reggel 5-6 kor kelt és most... :)

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


oh most olvaslak Luna, bocsesz, inkább visszaszívom amit írtam. Sajnálom, de tuti lesz ennek magyarázata! tuti hogy Áron valami különleges gyerek! :) bízzunk benne! bár gondolom te nem bánnád ha sima átlag lenne. Én nem tudom mit csinálnék a helyedben.

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


hat nem a te vetked meg senkie, szoval nem haragszom en senkire a topikban ezert, de a mostani ejszakaink alapjan azt mondom, eddig a nappali uvoltesben vittuk el a palmat, most a mienk az ejjeli ebredesek szamaban az elso hely :) nem, nem bulizik orakat... csak sok olben visszaaltatas van meg negyedorankent felebredes... aztan elszenderul aztan kezdjuk elorol...
eddig lealabb fel kilenctol egyg tuti aludt, na ujabban am 11-12 kozott kezdi a keleseket...

luna6
 
 


Csilla,
köszi,amúgy csütörtökig mindenképpen szedtem volna a bromot, akkor megyek vissza a dokihoz, meglátjuk mit mond.

ti honnan szerzitek a Sinlacot? a környékünkön az öszes gyszertárban vtam, mindenki azt mondta, hogy hiánytermék... :roll:

lknyuszika,
nagyon jópofa a Mikulásszerkó!!!

tegnap voltunk 5hós dokinéni látogatáson, Dávid 7700g, úgyhogy mi most dupláztunk.
a dokinéni azt mondta, hogy nem hiába utasítja el ilyen drasztikusan a cicit, mert nagy baba, ráadásul igen aktív, úgyhogy modta hogy kezdjük el a kajákat is. egyetrtek vele, du. veszek a piacon almát, ésholnap már kezdjük a kóstolást :lol:
tápszerbl is már a 2eset eszi.

Yadine,
én szoktam gitározni,de már ezer éve nem volt a kezemben... illetve andrás is szeret pengetgetni :)
szopiban teljesen megértelek!!! én tegnap óta már egyáltalán nem szoptatok. elegem volt, hogy a cicizés mindig bőgésbe fulladt...
de nagyon fura... nem kell gondolkodnom mit eszek és mit nem,.. nem kell olyan ruhát felvennem, amiből könnyen ki tudom hámozni a cicit. nem kell izgulnom attól, hogy normális helyet találjak a szoptatáshoz,stb. még nem szoktam hozzá ezekhez a dolgokhoz, oloyan fura.

Konkri,
nekünk is van olyan fürdető macink, csak abból sajna Dávid "kijön"egy pillanat alatt.
viszont ennek a fürdető kariának utánenézek, köszi!
mióta Dávid tápszert kap,mi is fél8-8körül kelünk.. el semhiszem..
éjszaka kétszer kel,ezt is a szopi miatt szokta meg, de sztem hamarosan ez is elmarad.
mondjuk eddig fél2kor kelt, ám egyre korábban mostanában, tegnap már 11kor ébren volt.... apja altatta éjfélig, utána én megetettem, aludt aztán 4ig, 4kor kaja, majd 7:45ig szunya...

elkezdtem blogot írni. vagyis most még csak alakítgatom, még semmit nem írtam bele... :oops:
szeretnémdokumentáli a napjainkat.. ugyanis valamelyik nap kezembe akadtak a régi naplóink, tök jó volt őket olvasni..
lehet amúgy a blogot valahogy titkosítani?
Vendég
 


Ja igen!
Milyen almát adtok a Manóknak?
Vendég
 


Geoo,miert pont almaval indulsz? Semmi bajom az almaval amugy (arongyerek meg nem kap) csak ha a doki is azt mondta nagy gyerek es kell neki plussz kaloria akkor az alma az ami semmi ilyet nem fog neki adni.

luna6
 
 


Cic: nekem is, mint Aproonak, nagyon tetszik a Hunor név, egyik esélyes lett volna, ha jobban illene a vezeték nevünkhöz. Nekem az is tetszik, ha vmi régi és magyar, de a lényeg, h eldőlt közben Nálatok is, mert kislány lett és punktum.

Luna: csodállak, h nem vagy sokkal jobban szétesve, és még bírod és egyáltalán... biztosan lehet alkalmazkodni mindenhez, de valahogy én ezt most el nem tudom képzelni magamról, hogyan bírnám. Úgyhogy fogadj tőlem egy nagy-nagy piros pontot tűrésből, alkalmazkodásból, anyaságból. És még kitartás, egyszer csak megkönyörül rajtad az úrfi!!! :-)

Geoo: Dávid szupergyerkőchöz meg nagy gratuláció újfent! Szerintme tőled örökölte a szupervitalitást, mert emlékszem, várandósan is annyira pörögtél, hogy csak. Nagyon jó ötlet, h dokumentálod a napjaitokat - ha marad időd- nekem a régi naplóírásom Szende születésével halasztós lett, sajnos, pedig 13 éves korom óta kézzel írok naplót... de majd vhogy az itt írtak alapján vissza sikerül idéznem a dolgokat és írom. Magáról a terhességről még majd minden lényeges fel van jegyezve...

Nem a Bromotól hánytál? Nekem sokáig kellett szednem, nagyon fent volt a prolaktinom a stressz és babavágy miatt. Amikor elkezdtem a napi egyetlen negyed(!) adaggal, sugárban hánytam, és nagyon nehezen szoktam meg, növeltem fel az adagot napi 1,5-re, majd szedtem sajna vagy 3 évig, de akkor már "megszoktam".

Sztem nálam is 1-2 hónap van hátra a szoptatásból. Szándékosan nem apasztom vagy hasonló, de apránként csökken, sé ha már nagyon nem bíroma fejéskeet, akkor sztem vége lesz, amit jól, de tényleg jól meg fogok siratni.... de végülis a 6 hót tűztem ki, hoyg tűzön-vizetn át, és már megvan a hét végén :-) ezután minden már csak ajándék.

Duplázás: Szende pont nagyjából a 6. hóra ill. kicsit később dupláz, mert nov.20. körül volt 6770g. Miylen fura, h először vékonyka volt, amjd megugrott és nagyon kis husi, most meg éppen jó.

Olyan cuki, mi olyan jól szórakozunk rajta-vele, az apjával együtt! Annyira kis nevetős, édi, na, mint mindenkinek a sajátja gondolom, de én pl. nagyon csípem a "humorát".

detti_10
 
 


Luna,
valóban nem lesz neki több kalóriája az almától :lol:
meg az még x idő amíg rendeseket tud majd enni szilárdból is, de nem kell rohanni, mert most már van neki elég kaja (tápszer), és adokinő is az almát mondta, meg én is annak a híve vagyok, hogy ha már "szilárdat" eszik, akkor az a gyümölcs legyen. majd ha már eszik 2(-3) féle gyümit is, akkor bekeverem neki a sinlaccal.
azért mondta a dokinő, hogy ne várjam meg a 6hónapot, hogy ne legyen még több idő az,amíg rendeseket ehet Dávid, viszont így lehet szépen lassan haladni.
ja, ésakartam már mondani, hogy mégegyszer köszia dokit, mert nagyon szeretem őt, ég és föld a különbség közte ésa régi között :shock: :)

egyébként ti tudtok venni sinlacot??????
mert elég sok helyen voltam, és mindenhol azt mondták,hogy hiánycikk :(
Vendég
 


Na, ma egyszer szoptattam még csak. A többi próbálkozásból könnyezve üvöltve sírás lett. Én ezt nem értem, spriccelt a szájába a tej, és még így sem kellett. A tápot meg mint a mennyei mannát.. Tuti van valami addiktív anyag benne. :shock:

Geo,
szuperul hízott Dávid, nem? Pedig szerintem nem is régen még csak este pótoltál. Szerintem is elkezdheted már a kóstoltatást. Azért az almából is gyorsan el lehet jutni a masszívabb pépekig. Jövő héten mi is elkezdjük a krumplit, répát.

Detti,
Szerintem is van a babáknak már most is humoruk!

Luna,
ezt én is meg tudtam volna állapítani, hogy nem jó se neked, se Áronedunak a gyakori felkelés. :wink: Máté is jobban aludt mikor még "kicsi" volt. De legalább éjjel szopik, nincs cirkusz.
A hideggel hogy álltok?


Mostanában a kedvenc játéka a textilpelus. IIImádja az arcára rakni, aztán levenni, rágni, gyűrni. Meg azt is, ha húzogatom az arcán keresztül.

Ma levettem a fejfédőt a kiságyról, mert mindig lebontja.
A forgót is levettem, mert ahogy hanyattlökte magát mindig beütötte a derekát a rögzítő szerkezetbe. Jól lecsupaszítottam.

KépKép
yadine81
 
 


Én írok blogot már a kezdetektől. Pont amiatt, hogy tudjuk mit mikor csinált, meg hogy ha nagy lesz, akkor érdekes lesz visszaolvasnia szerintem. (Meg ha valami történne velem, akkor ez megmarad neki, tőlem)
A családnak is írom, mert így nem kell elmondanom 100szor ugyanazt mindenkinek, hogy mi is van velünk. :lol:

KépKép
yadine81
 
 


Detti,
szerintem nem a Bromotól hánytam, mert én nem negyed adaggal kezdtem, hanem napi 2szemmel, és vasárnap voltam rosszul, de één már csütörtök óta szedtem. illetve én szoktam ilyet. mármint hányni meg rosszul lenni az idegességtől.
Vendég
 


Yadine,
látod, én semértettem hogy miért nem kell Dávidnak a cici... én ezért apasztok bogyóval, mert ha a gyerek már nem cicizik, de még van benne, nem akartam még egy mellgyulát kapni.
hihetetlen, hogy Máté sem akar szopizni :shock:
blog miatt irigyellek, kár hogy nem jutot előbb eszembe :roll:

babahumor:
mi teszteltük régebben Dávidot, hogy csak akkor röhög e, ha mi is mosolygunk/nevetünk, vagy tényleg vicces neki a dolog. utóbbi bizonyult igaznak :lol:
Vendég
 


Detti, nem birom azert en sem olyan hu de fenyesen ha egyszer a pszichiater ugye gyogybogyozni akarna :) De hat nem valogathatok, ez van, ebbol kell kimasznunk :)

Yadine, igazabol a dokicsaj nem is kereste (elottem nem, nem beszelt errol) a miertre a valaszt a kelesek temajaban, inkabb megoldani akarna. Haaat, ha mas nem, az ido majd megoldja... azert voltak mindenfele otletei erre ugye, de hat ez csak probalkozas, egy kvazi egeszseges gyerekkel nem is nagyon tudnak ok sem mast tenni, mint probalkozni ezzel azzal :)
Hidegunk egyelore elmult, bejott amit a yahooo mondott, vasarnapra heves esozesek kozepette kimelegedett az ido, rendesen meleg lett kinn... ehez merten most benn sincsen 17 fok alatt a ho mert nem indul be a futesunk :) Ami nem jelenti azt persze, hogy mondjuk ne lehetne eppen 17-18-19 fok... 20 az tulzas, annyi tuti nincsen :) De most elvagyok valahogy.
Naaagyon almos vagyok... ez lehet reszben az uccso ejszakatol, az elozo 5,5 honaptol meg akar meg a dokinak is igaza lehet es a depressziv reakciomtol is :) Na de nem vagyok beljebb akkor sem, ha tudom, az biztos, hogy okom van ra alapos :D

luna6
 
 


Geo, az elmúlt 4 hónapban semmi gond nem volt a Sinlac beszerzésével, remélem, ezután sem lesz, mert nálunk ez minden kajánál alapkövetelmény. És bazira tudok örülni neki, hogy 90%-os támogatást kapunk rá.

Voki, Neked akartam még írni ezer éve, hogy használom ám ezerrel a mosható pelust. Annyi a változás, hogy felét elvateráztam, mert túl soknak bizonyult és azt vettem észre, hogy ahogy nőtt Léna, kevésbé folyik ki az oldalánál. Bár a megoldás így sem valami nyerő a tieidhez képest, de azért ez már így elviselhető.

Én is írom a naplóját szorgalmasan, de iszonyatos sok már most is, aztán hol van még az, amikor a sok babadumát írhatom bele.

Képzeljétek, Léni 13 dekát hízott az elmúlt héten. :D Hogy mitől, azt nem tudom, mert alig eszik továbbra is, de így hirtelen felugrott 6200-ra. És 66 cm. És tegnap mértem utoljára, el is csomagoltam a mérleget, az is megy sógornőmékhez, ahol már csak egy-két hét és érkezik az unokahúga Léninek. Szuper lesz, hogy ennyire egyidősek lesznek.

Kép

Kép
***csilla***
 
 


Csilla!

woooow!!! Jól belehúzott Léna!

Luna,
értem, hát remélem használni fog valami. Spears nem ír róla valamit?

KépKép
yadine81
 
 


Sziasztok!

Most csak gyorsban:

Csilla, menj és vásárolj be, ha még tudsz Sinlacból, vmi nagy gebasz van, mert nálunk a legnagyobb gyógyókból már kifogyott. Múlt csütörtökön 2 órát szaladgáltam....majd még jövök

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Csilla,
akkor ez most csak biztos valami helyi őrület, majd próbálkozom Pomázon, vagy más gyógyszertárakban.
Gratulálok Léni gyarapodásához, tényleg wooww!! :wink:
Azért a kis korkülönbségnek is megvannak a hátulütői.. :lol: Dávid unokanővére 1,5hónappal idősebb, és néha azért van ebből feszültség, de persze van ennek pozitív oldala is.

mindenki el van tűnve :shock:

bhdetti?? hari? vok? nanetto???
Vendég
 


no akkor mégsem helyi őrület :shock: :shock:
itt a belvárosi gyógyszertárak (szerint) hetek óta nem tudtak rendelni a nagykertől Sinlacot
Vendég
 


Sziasztok!

Huh, szerencsére (vagy nem...) most nem kellett sokat visszaolvasni, meg is lepődtem.
Engem nem ciánoztak, csak vendégek voltak ma. :D Újra el vagyunk látva egymillió ruhával. szerintem nekem már soha nem kell ruhát vennem. :D (na jó, azért szoktam)

Sinlacot ugyan még sosem vettem, de ezek szerint már nem is nagyon fogok? :roll: Mi a fene lehet, hogy hiánycikk lett? Nahát...

Súlyt mi elég hamar megdupláztuk, már a 4-ik hónap végén, hiába, ilyen kis zabagép, és nem is született olyan hű de nagy súllyal. (3300)

Naplót Én is írtam 15 éves koromtól egész az esküvőmig (2009), de aztán szülés előtt megsemmisítettem őket. Elolvastam az egészet, jó sok volt, és utána lemiszlikeltem, és kidobtam. (tudjátok, az a kicsi esély, hogy valami történt volna velem, és aztán más meg elolvasta volna....)
Nekem is van blogom, kb 2,5 éve, azóta költöztem is már vele másik tárhelyre. :)

Na, megyek esti szabadság van. :D

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika
 
 


Mi is megvagyunk, jelentem :D
7végén ugye elvileg egyedül voltunk, gyakorlatilag nem nagyon, voltak vendégek, meg mi is mentünk anyuékhoz vasárnap, így gyorsan repül az idő. Apuka is megjött vmikor éjjel, most meg itt vannak a hétköznapok.

Zsó, mázlitok volt azzal a kerékkel, szerencsére.

Vok, milyen volt a vasárnap? Jól sikerült?

Konkri, én is szeretnék új kanapét, mert a miénk túl nagy ebbe a lakásba, de egyelőre nem vitték még el, fent van a vaterán. Azért egy kicsit irigyellek érte, most nagyon rajtam van a lakás rendezhetnék. Itt volt egy kiscsak 7végén,én most láttam Dorkán, hogy tudomást vesz róla, nyúlt felé, magyarázott neki, stb. Nagyon helyesek voltak. Gondolom ez a fiúknál más, hiszen nap mint nap találkoznak, de olyan jó látni ahogy fejlődnek, ezen a téren is.

Fürdetni mi is a macisban fürdetünk, és valóban nagyon mozgékony benne Dorka is, én pl egy kézzel mindig fogom, ha épp nem dögönyözöm épp vmilyét. Félek nem sokáig lesz jó már nálunk sem...

Én egyelőre nem tudom elképzelni sem hogy mi lenne ha nem szopiznánk, de ugye eleve tartok is ettől a hozzátápitól, másrészt nem fogadja el a cumisüveget, így azt hiszem bajban lennénk.
Ma kapott először barackot, nagyon tetszett neki, tátogott egyfolytában. Ja, és nem tudom hogy az almától-e, de pici piros pöttyök lettel a popsiján :( Doki néni szerint akár lehet is, lehet hogy savas nagyon neki, és ettől lett pöttyös. Most egy pár napig nem fog kapni, és majd meglátjuk. Egyébként szerintem addig enne, amíg adok neki, folyon nyitja a száját, nagyon cuki. :D

És a szenzáció, hogy tegnap éjjel 1x ébredt, negyed 5-kor, és utána aludt negyed 10-ig :D :D :D El sem akartam hinni, én többször is ébredtem, és kerestem a gyereket, meg hallgatóztam, hogy mi a helyzet.

Csilla, gratu Léninek a hízáshoz :D Tesód nálatok lakik még?

Tallin, te pakolsz az új konyhádba, azért nem jösz? :)

Nanetto, te merre vagy? Hari, ti meggyógyultatok már?

KépKép
tatim
 
 


Na sziasztok.

Elhavazva szokás szerint, a nagygép vírusos, a laptophoz meg csak most jutottam hozzá.

Hát mostanság érdekesek a napjaink, de erről majd később.

Vik: írtam neked fb-on is. Nektek jó még a hordozó, mert nekünk max-ra ki van az öv húzva és kényelmetlen neki????Ezért tegnap elrohantunk venni egy ülést, ilyet: http://www.brendon.hu/Products/ViewDeta ... e&store=25
A babakocsin az egy védő vmi. Nem tudom a nevét pontosan, csak vigyázz a gyerekre. Izraelben ez szokás, kaptuk a sógornőmtől. Nem vagyok babonás - na jó, 1-2 dologban igen, pl. fekete macska - de talán tényleg vigyázz a babára.
Sajnálom, hogy nem tudsz visszamenni a munkahelyedre. Ilyenkor lenne jó egy nagymami a közelben.

Mellgyuszi: most nincs, de tej sincs annyi - szerintem.

Bébiillat: hát még nem próbáltam, hogy megismerném-e Levi illatát, de majd kipróbálom. Bár illene megismernem, mivel Attila szerint és szerintem is vadászkutya orrom van. A sírását én is megismerem ezer gyerek közül is.

Yadine: Levi nekem se fodul még hátra csak hátról hasra. De a védőnő szerint rendben van. De imád "forgolódni" meg hason lenni.
Gratula a szopihoz.

Tatim: nagyon cuki Dorka. Látom nektek is Ikeás zsákotok van, csak rózsaszinben. Nekünk már nem kényelmes kéznél.

Etetőszék: mi olyat szeretnénk, ami később asztal plusz szék lesz. Tegnap bele is ültettük egybe és jól elücsörgött benne. :) Majd rakok fel képet.

Én most járókát hajtok.

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


A barátnőmnek sima fehér Ikeás etetőszéke van és a lánya imádja. Lassan nekem is el kellene döntenem, de én egyelőre a kisasztalos-székesre szavazok.

Talinn: milyen lett a konyha? Kérünk majd képeket!
Most per pillanat nincs mellgyulladásom. Most megpróbálok jobban odafigyelni. Szerintem azért volt ilyen gáz, mert megrúgta.
Sajnálom a szopit. :(

Geo: sajnálom a szopit. Én még kitartok, amíg lehet!
Dávid nem semmi! Mindig irigykedek. És ez az etetőszékes kép! Már most kis csibész pofija van!

Mensi: nekem még mindig nincs, bár nekem terhesség előtt se volt nagyon. Ezért nem jött össze. Na kíváncsi leszek, mert a doki azt mondta, hogy szülés után be kell állnia.

Aprooka: cukik a gyerekek.

Én is keloidos vagyok!

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


Luna,
én sem ettem ciánt, csak ma kicsit sűrű lett a napunk.

Detti,
válaszoltam is neked reggel a fb-on.
Nekünk még benne van a szűkítő betét és a szűkítő betét legmagasabb pontján van az öv. Most fogom kivenni a szűkítőt mert már akkor is szűk neki, ha csak pulcsi van rajta, kabáttal meg megmozdulni se tud. Így hogy kiveszem a szűkítőt még egyel feljebb lehet tenni az övet a vállánál. Nekem a lány két hete volt 6400 gramm és 66 centi. A te Levid mekkora, hogy ennyire nem jó neki???
A szomszéd kislánynak is ilyen ülése van ő most 14 hónapos és szűkítő nélkül még jó neki. Most fognak egyébként neki is nagyobbat venni. A kislány normál súlyú és normál magasságú. Kb 10 kg most és úgy 80 centi.
Szerintem ennek az ülésnek még 5-6 hónapot ki kéne bírnia és nekünk a szűkítő nélkül szerintem ki is fog.
Szóval akkor az olyasmi mint itt nálunk a szemes kitűző, az is védelmi okokból van.
Nagymami az van a közelben 30 km-re, csak én ki nem állhatom őt és nem nagyon szeretem, ha gyerek közelében van. Az biztos, hogy semmi pénzért nem bíznám meg a gyerek felügyeletével. Már kb. 3 hónapja azt hajtogatja, hogy mikor adhatok már neked (a gyerekhez beszél ilyenkor) csirkecsontot, hogy szopogasd, meg kenyér és kalácshéjat, hogy rágcsáld. :roll: :roll: :evil: :evil:

Geo,
én is macisban fürdetek, de ott most már csak bevizezem, beszappanozom, kicsit leöblítem és utána kiveszem lubickonli őt.
Én úgy kérem a piacon, hogy édes almát kisbabának.
Ha rám hallgatsz, követed Vok tanácsát és picit megpárolod. Az enyém teljesen frissen-nyersen nem szereti annyira mint párolva.
A párolástól a természetesen benne lévő gyümölcscukor kioldódik és édesebb lesz, meg könnyeb emészteni.

Csilla,
gratula a hízáshoz :lol:
Mi újság veletek? Miért nem jössz sűrűbben?

Nyuszi,
Liza édi télanyócska volt :lol: :lol:

Nanetto, Vok, Heni, Hari merre vagytok????

Tatim,
én is egyik reggel mikor 9.20-ig aludt, akkor 8 óra után kb 3× voltam megnézni, hogy tényleg alszik még :shock: :shock: , hiába a gyerekőrző akkor is teljesen le voltam döbbenve, hogy ilyen sokáig aludt.
Vendég
 



Sziasztok újfent! :-)

Végre csönd van, én is lépek lassan alukálni, bár 11 felé úgyis kelünk, meg 2 felé, aztán meg 5től félóránként. Jaj, de várom már azt a fogacskát.

Ma voltunk az elvileg 4 hós státuszon, de ugye nekünk a sok kórház miatt minden csúszott 2-3 hetet. Mindegy, a rota utáni nagy hajrában Zéti szépen kikerekedett, 7860 gr és azt hiszem 68 cm, de ezt nem tudom, mert a doki és a védőnő folyamatosan beszéltek hozzám kétfelől. :roll:
Azóta meg szokás szerint egy percem sem volt megkukkolni.
Végre az oltásoknak is vége egy jó időre, majd 15 hósan kínzunk megint.
Zéti kicsit sírt, de aztán hamar megnyugodott, és sztem főleg a fáradtság miatt, mert a kocsiban 5 perc múlva már horpasztott vígan.

Levi ma megint alakított: Ádventi koszorún elkezdte macerálni a minitobozt és kérdezte, hogy mi az, mondom toboz, mire Ő aham, doboz....mondom neki mégegyszer, hogy Kicsiszívem, nem doboz, hanem toboz T-vel, mire rámnéz: Jó anyí, doboz t-vel..... :lol: :lol:
Imádom!!!

Na, szóval vmi regisztrációs vagy milyen hiba van a sinlaccal, és a nagykerekben sincs. A mi gyógyszertárunk kicsi, itt persze hogy kifogyott, hívtam az auchanost, ott tök rendik, ismernek, mondták, hogy az egyik beszállítónál hetek óta nincs, de online megkérdik az okát és a másik beszállítót, visszahívtak és akkor mondták, hogy semmi hír a jövőre vonatkozóan.
És mivel nálunk is alap, Zéti anélkül nem eszi meg a tápit, ezért őrült kutakodásba kezdtem, a mellettünk lévő városban van 4 gyógyszertár, a harmadikban mondták, hogy hetek óta nem kapnak, de van még két doboznyi. Na, arra rárepültem zárás előtt fél órával, és ennyi. Senki nem tud semmit! Sajna!
Csilla, receptes az is, és sinlac előtt mi azt használtuk, az is sűrít, de nem annyira édeskés,szóval pl a gasztrón azt adtak, de (huh, tudom, ez felhördülést vált majd ki, de szakdokik ajánlása, ha nem eszik a gyerek) szóval mellé tettek nagyon kevés cukrot. Ez a nutrition. Ez is szentjánoskenyérmag, csak porrá őrölt alakban. És kevesebb a kalóriatartalma, de nem sokkal. Átmenetileg ha nem kaptok sinlcot, ez is jó, mondom a gasztrón és a neurón is ezt adják....
Na, kiveséztem a témát.

Luna, szegénykém, rémes lehet ennyiszer kelni. Átérzem! Kitartás. Inkább nem jósolgatok hogy meddig fog ez tartani, mert tudom, mennyire vártad, vártuk a bűvös 3 hónapot, azt mit hozott? Egy nagy lótúrót....de azért hátha...remény, remény, remény!!!!

Jó éjt, megyek, van 40 percem egy kiadós alvásra.... :oops: :roll: :shock:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Luna,
ne légy elkeseredve, nézd másképp: rekordokat döntögettek :wink: , az már más kérdés, hogy negatívakat :roll: :roll: , arra próbálj ne gondolni

Akkor most az a helyzet, hogy az evést az megjavították, a nappali síráson is bütyköltek valamit és jobb lett, ellenben az éjszakai valamelyest kielégítő alvást azt elrontották?

Ja és hogy örülj, nálunk is jön a "tél" a hétvégére viharos szelet, rengeteg esőt és max 11-13 fokot mondanak, éjjelre meg 5-7 fokokat. Szóval ha eddig nem is kapcsoltuk be a fűtést szombaton tuti be kell már nálunk is.

Most vadászok a lányzónak az ebayen bundás kiscsizmát, hogy ha januárban megyünk Magyarországra akkor ne fagyjon meg, mert itt a bélelt kiscipő/csizma az nem divat. Vagyis nincs szükség rá, egyszerűen nem lehet ilyet kapni, pedig hétfőn egy jópár üzletet végigjártam...
Vendég
 


Na, közben de felélénkültünk....egy dolog:

Detti, Vik, Nektek is peg perego viaggo talpas horditok van? Juj, ki lehet venni a szűkítőt? Zéti már absz. nem fér el benne, de nem akarok még széket, mert van egy szupi Levinek, azt kapná majd ha már ül, de az csak szemben tehető be, 9 kilótól és Levi kapna egy nagyobbat.
Hogy lehet kiszedni a szűkítőt????? És úgy is szabályosan használható?

Detti, köszi!

Luna, mi társulunk a Ti rekordotokhoz....na persze nem örömmel és Tiéd az első hely.... :? :)

Csilla, még akartam írni, hogy le a kalappal, hogy ennyien ilyen picike helyen! Totál megértem a kiakadásodat és irigylem a kitartásodat. Mondjuk én egyke voltam, mindig külön szobával, ezért elképzelni sem tudom, hogyan lehet több embernek egy szobában, no privát élettel.....Tesóimmal nagy a korkülönbség, így soha nem volt kérdés ez a különszoba, így is az agyára mentem a bátyámnak, orvosira járt, én meg ott vinnyogtam...

:roll:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


A q.... életbe. Elszállt a hsz-em!!!!!!!!

Rólunk: Múlt hét szerdán elkezdtem almát hozzátápizni. Hát első nap megette, aztán azóta se . Utálja. Tegnap megpróbáltam a barackot. Tegnap megette, de ma már azt se. De nagyon nem hajlandó szopizni se, meg nem is kakil. Szóval idegbeteg vagyok ezektől. Már 2x is meg kellett kakiltatnunk. Meg biztos fogyott is, mert alig eszik. Bár a gyerek tök vidám meg dumál és elvan. Szóval nem értem. A védőnő most azt mondta, hogy tartsak 2 nap szünetet. De mi van, ha akkor se eszi meg az almát? Vkinek vmi tipp, hogy egyen? Megtömni meg nem akarom! Muszáj ennie mást is, mert már nincs annyi tejem! Ezt a kakilás dolgot se értem!?!?!
Tegnap meg voltunk mikulás bulin. A gyerek kézről kézre járt, hogy milyen cuki meg nyugis.
Ma meg ajtót cseréltek. Takaríthattam, de így is hétvégén nagytakarítás.

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


Vik: a fenti szűkítőre gondolsz? Szerintem azt nem lehet kivenni, de majd megnézem.
Levi 68cm és egyszerűen kényelmetlen neki, mert a háta közepéről jön az öv?!?

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


Aprooka: igen, de nekünk már kicsi. Én nem is értem, mivel 13kg-ig kellene jó lennie. Szerintem nézd meg a használati útmutatót, ott biztos leírja hogy kell kivenni.

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


Detti,
csak gyorsan, mert mindjárt lemerül a laptopom.
Próbáld meg kicsit megpárolni ahogy Vok is csinálja.
Nekem is a lány nyersen csak nyammogja kicsit párolva meg falja.
Megpucolom, felkockázom, picike vizet öntök alá (kb a gyümi 1/4-éig feléig érjen) és elkezdem forralni, ha felforrt akkor lassan forralom 2-3 percig kevergetve és utána botmixerrel pürésítem. Langyosra hűtve adom neki.
A párolástól a gyümölcsök természetes gyümölcstartalma kioldódik így édesebb lesz.
Lehet azért nem kell neki mert "túl sűrű" az anyatejhez képest. Próbáld meg hígabbra csinálni hátha az a gáz. Több vizet adsz a pároláskor, és akkor a pürésítéskor hígabb lesz.

Múlt hónapban nekem is volt egy hét amíg alig evett. Felhívtam az orvost és azt mondta hagyjam, nem szabad tömni, mert akkor teljesen elfordulhat a cumisüvegtől (cicitől) -evéstől. Hagyjam hagy egyen annyit amennyit akar, ha jó a kedve és van napi 6-7 pisis pelus meg kakil is a szokott mennyiséget akkor okés. Nekem egy hét után magától megint a normál szintjét hozta evésből.
Tápszert/lefejt anyatejet nem pótolsz neki, hogy nincs annyi tejed vagy nem fogadja el?
Kaki: ha nem eszik annyit akkor persze hogy nincs annyi kaki. Ha nem eszik annyit akkor nincs miből a szokott rendszerességel és mennyiségben kakinak "termelődnie".
Vendég
 


Detti,
nézd meg tuti ki lehet venni a szűkítőt, másképp nem is lehet jó 13 kg-ig!
Ha a miénkből ki lehet venni akkor a tiétekből is!
A hordzó oldalában, hátulról valamelyik oldalon benne kell lennie a használati utasításnak, ott benne van a leírás, hogy hogy lehet, kell kivenni a szűkítőt.

Lemerültem :(
Vendég
 


Vik: nekünk pontosan ilyen van (2007-es modell) és nem tudjuk kivenni az istennek se:
http://www.google.hu/imgres?imgurl=http ... 29,r:8,s:0

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


Naja, Detti, holnap nekiveselkedem, mert nekünk is pont ilyenünk van, csak sötétbarna....
A használati utasítást meg egyenlőre nem találom, de a fiúk szobájában lehet, oda most nem megyek már be...

Vik, ha majd feltöltődtél, mesélj, mert ha a Tiétek kivehető, akkor juhéj, nem kell Zéti betömködnöm a hordiba, mint egy libát minden nap.
Nekünk már az öv sem elég, hiába van totál kihúzva, alig bírom bekapcsolni...pedig azt hittem milyen szupersokáig jó lesz, sokkal masszívabb és nagyobb,mint Levié volt.

Detti, próbálj meg más dolgokat adni. Mondjuk én eleve nem vagyok híve az alma kezdésnek, kb sehol más országban nem adják a savassága miatt először. De még a kisbaba kajatáblázata szerint is lehet adni sütőtököt, répát, krumplit. Hátha Levi is (nevéhez híven...:-) ) inkább zöldségpárti. Az én Levim 5 hós korától kapott kajcit és semmi gyümit nem evett meg, csak krumplizott hetekig. Keverve anyatejjel....hátha.
Zéti sem csipázza a sima almát, krumplival eszi, csak párolva. Holnap meg először kap sütőtököt. Bár egyesek szerint az is felfúj, nos, majd meglássuk.
És ha többször kínálsz neki kajcit, csak kevesebbeket?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Detti,
nekünk vagy 2008-as vagy 2009-es modell van, és másmilyen a szűkítőbetét benne, nem olyan mint a tiétek. A miénkből tuti kivehető, mert már áttanulmányoztam, hogy hogy lehet kiszedni. Szerintem a titétekből is, mert kerestem a neten haszánlatit és pdf-ben letöltöttem, azt írja elvileg kivehető.

Nekünk ez van, ha rákattintasz a képre nagyobban is megnyílik és akkor talán jobban látszik, hogy másmilyen a szűkítő benne:
http://www.brendon.hu/Products/ViewDetails/10187?storetype=store&store=32&pageno=2

Meg ezt talátam a tiétekhez, még ha nem is lehet kivenni akkor is jónak kéne még lennie:
Kép

Lementem egyébként a garázsba és megnéztem a szomszédékét, nekik olyan van mint nektek és tényleg benne hagyták ők is szűkítőt, ami úgy van állítva mint a fenti képen a 13-kg-nál. A kislány most 14-hós és most vesznek neki újat mert már nem jó neki.

Remélem tudtam segíteni.
Vendég
 


KÖSZI Nik! Attila még este megnézte és nem kivehető. Rajta is va, hogy do not remove. :(:(:( Szóval maxra fel van húzva, mint a képen (ezt én is megtaláltam), de az öv rövid - az is maxon van - és Levinek egyszerűen nem kényelmes, főleg nem télikabátban. :(:(:( Szóval nem értem, mivel nincs extra óriás bébim, csak egy normál méretű. :):):) Bár sokan azt mondják, hogy hosszú. :):):) A tiéteknek a hordozója tényleg más egy kicsit. De azért köszi.

Na megyek, mert nyűglődik. Lehet, hogy a foga miatt nem eszik jól????? De én nem látok semmit!

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


Gyanitom a mai futheto es klimas autokba nem ugy terveztek az uleseket, hogy nagykabatban ulljon benne a bebi. Es hat mivel ugye az autosules nem is a kinti babakocsis setalasokra alkalmas elvileg, ezert duplan nem ugy terveztek, hogy ebbe meg nagykabat is beleferjen. Szerintem elvileg ez lehet a miertre a valasz... a gyerek valoszinuleg siman elfer benne, normal, nem kiparnazott hetvenretegu teli ruhazatban.
Mar legalabbis szerintem ettol lehet ez az anomalia, hogy olyan gyerkok 'nem fernek el' benne akik tulajdonkeppen minden parameteruk alapjan igen. Na ebbol a szempontbol nekem is makom van (neha nekem is had legyen valamicske :D) mert ugye itt kinn sosincs olyan brutal hideg, hogy nagyon be kelljen oltoztetnem (bar a mult heten hideg volt es lehetett volna anorakja, de az meg nem ert ide), eleg vastag kardigan, melegebb kiskabat es 2 reteg ikeas polarpled a labara... mert ugye mi setikalni sem tudunk vele... igyhat asszem legalabbb az ulest ki fogjuk tudni hasznalni.
Ha mar ules es van aki nem vett meg es otlet kell neki. En Besafe ulest fogok venni, most jott ki nemreg az uj verzio es mar nem csak isofixes van belole hanem oves verzio is. Miert ezt? Mert kvazi az egyetlen ilyen (asszemotthon is) kaphato ules ami 0-18-as ES menetiranynak hattal is bekotheto pedig nem hordozo, es ettol a biztonsagossaga sokkal nagyobb mint a menetiranyosoknak.
http://www.hts.no/en/products/izicombi.php o az... nem olcso mulatsag, ellenben akinek mar most sem fer el a bebije a hordozoban ez a legidealisabb, mert ez megis hatrafele nez ahogy az ekkora bebiknek kell es 18 kiloig tokeletes. Megtaperoltam a boltban eloben, naggggyon profi darab!! es jok a tesztjei is.

Es akkor a nap hire, arongyerek egy 20 perccel ezelott ugy dontott a fejlodes utjara lep es vegre megfordult hatrol hasra ugy, hogy ki is huzta a karjat maga alol. Nem kapkodta el (talan o volt az uccso a fordulasban a topikban?!) de talan megindul. Hatha ezert nem aludt ejjel?! Bar vegulis edesmindegy, csak eztan aludhatna rendesen :)

luna6
 
 


Sziasztok!

Vagyok én is, csak meló van, meg Hanna, ha meló nincs :D:D

Detti!
Ha nem kakil, az lehet attól,hogy jobban megemészti az anyatejet. Ha nem kezd el fogyni, akkor nincsen gáz. Vissza fog jönni a tej mennyisége. Az almától, meg gyümitől meg nem lesz annyival több az energiája.
Én zöldséget még nem adnék, mert az én táblázatom szerint csak 7 hótól adható.
Ha megnyugtat, Hanna is így evett. Elsőre még azt mondanám ízlett neki, azt utána már nem. Tényleg nem szabad erőltetni. Kb 3 naponta kínáltam legalább 7 hónapos koráig, mire eljutottunk oda, hogy minden nap evett egy kicsit.

Mikulás szuper jó volt! :D:D

Megpróbálok jönni este és mesélni! :D:D


Tali: Mit szólnátok a dec 18 péntekhez? Vennék akkor ki szabit. Vagy legyen január?

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


lknyuszika,
miért költöztetted a blogod másik tárhelyre?

bhdetti,
nekünk is olyan ülésünk van, mint amilyet most vettetek :wink:
vagyis a 9-36 kilós, mert Dávid 73cm és 8kilo :lol:
igaz, még nem szereltük be :oops: :roll:

nikvik,
köszi a választ, tegnap végülis a jonatán mellett döntöttem

1890ért vettem üveg almareszelőt, teszveszen 300ért láttam... majd leestem a székről :shock:

bhdetti,
kitartást a szopihoz!
amikor nálunk elkezdődött ez a cicibőlnemevés dolog, és mellette irtó nyűgös volt, aludni sem tudott, akkor kezdtem el neki adni tápszert is. szerencsére Dávidnak az üveggel semmi baja. viszont he Levi mindemellett jó kedvű, akkor ne aggódj annyira..

Luna (meg aki még ért hozzá),
egyébként melyi ka jobb, a 0-18,vagy a 9-36 kilos ülés?? csak mert mivel még nem szereltk be,kicserélik nekünk kisebbre is... :roll:
gratulálok a forgáshoz!!!

tali:
nekem jó :D


MEGÖTT... most még nem is fáj annyira a hasam..
Vendég
 


hát halljátok!!
az előbb beléptem arra az oldalra ahol a menzeszemet vezettem a terheség előtt.
és PONT MÁRA jelezte, hogy meg fog jönni!!!
nekem korábban is napra pontos volt a mensim, hihetetlen, hogy így is maradt!!! :shock:
Vendég
 


Sziasztok LÁNYOK!!!!
bocsi az eltűnésért felpörögtek a napjaim!!!!! de először is


Geo: én Gála almát adok! édeskés és valami savmegkötő hatású! vagyis hogy nem lesz savas a gyomra! de lehet hogy marha nagy fasz....got írok! de tényleg édes és jó nagy be lehet szuperul osztani

apróóka: nekünk is pegperego-s talpasunk van és IGEN ki lehet szedni a szűktőt! mi már 3 hete kiszedtük mert mindig úgy fel van öltöztetve hogy nem férne bele :-)

bhdetti: kakitól ne tarts! amióta mi is szélcsöveztünk - előtte soha - megtanultam hogy akkor kakil ha akar az a lényeg hogy a hasát simitom neki 3-4 nap nem kakilás után! ha érzed hogy kemény akkor gáz mert akkor bogyós a kaki bent akkor meg kell szélcsövezni ha puha a hasi hagyd majd kijön! már lazán irom ... de 1,5 hónappal ezelőtt szinte sirni tudtam volna! most eszi 3-4 naponta kakil!!! viszont puki van és oltári bűzös! :-) viszont ha kakil irdatlan adagot nyom :-)

bhdetti: nekem is olyan a babakocsim mint a Vik-é ! abból kijön! én már kiszedtem ahogy fentebb írtam! és simán kijön!!! :-) na azóta látom hogy a tietek nem kiszedhető! bocsi olvasok és úgy irok :-)
Vendég
 


Geoo: szuper a szervezeted pontossága, hihetetlen!

Bhdetti: szerintem egy kis táptól nem kéne idegenkedj, persze Te tudod, és nem beleszólni akarok, csak, ha aggódsz, miért nem pótolsz azzal. A gyümölcsök lehet, hogy valamennyire telítik a pocakját, de szerintem hozzátáplálásként nem tudja beváltani azt a reményt, hogy a tej mellett jól lakjon és még hízzon is, főleg, ha egyelőre nem annyira eszi.
Ha jól gondolom.
Nekem most 4x eszik Szende, majd széthúzom újra 5-re, ha sikerül, de jó ideje csak 4 jön ki, és ebbből az első szopi csak szopi (reggel) a 2. szopi és utána gyümölcs, a 3. szopi és utána táp, az esti lefekvés előtti pedig szopi, előző napról lefejt tej és újabban szükséges még azután egy kis táp. Neki semmiféle gondot nem okoz a sok variálás, inkább nekem, azaz a férjemnek, mert az esti szopi alatt már melegítheti a tejet, majd keverheti a tápot, ebben segít, hogy a picinek ne kellejen a fogások között még idő elteljen.

Autósülés: mienk ilyen: http://babaszafari.hu/spd/unas_182862/B ... _autosules
még úgy nyilatkozni nem tudok róla, hiszen csak megvan, de még próbából sme ült benne Szende, 9 kg-tól jó, amúgy ő még elfér a babahordozójában, övek jók az ovarallon is, csak a lába hosszú egy kicsit, de még nem okoz gondot. Ennek ellenére nem tudom elképzelni, hogy 13 kg-osan egy pici hogy ül az ilyen hordozóban...

Etetőszékünk pedig ilyen: http://babaszafari.hu/spd/unas_775851/B ... _etetoszek
erről már tudom mondani, hogy nagyon tetszik Szendének, oylan boldog volt, amikor először beleültettem :)

Doki: túl vagyunk azon a bizonyos vizsgálaton. Fura volt, mert én még ilyenen nem voltma, hogy többen vártak: eg ypszichológus, egy neurológus és egy gyógytornász (Luna eszembe is jutottál, hogy ezek szerint ez az, amikor egy team vizsgálja az embert, meg a gyreekét) Ez egy alapítvány, és gondolom, komoly bajokkal is foglalkoznak, ezért talán a team, no, én egy pillanatra meg is szeppentem. De nagyon jó volt, mert igazán alaposan nézték Szendét, és mindenfélét kérdezgettek, a terhességről, az otthoni dolgokról, és persze Szende viselkedéséről. A pszichológus inkább csak figyelt, a neurológus és gyógytornász meg vizsgálta, fogdosta, forgatta Szendét. Aki nagyon cuki volt, és nagyokat sírt, főleg, amikor kezét-lábát nézték, reflexeket, szinte felháborodottan figyelte, h mit nyúlkálnak annyit hozzá.
A "diagnózis" pedig az, hogy kissé kötöttek, feszesek az izmok és torna+masszázs javasolt (de arra sem azt mondták, hogy mindenképpen), és ne hagyjuk abba a babaúszást. Amit az én anyai szívem hangosan zakatolva gyorsan elraktározott, hogy a baba viselkedése, figyelése, ahogy nyúlt a játékokért, s a kommunikációja koránál fejlettebb szinten van. Amúgy ott előttük is, ahogy menekülni próbált szerintem a fogdosásból, átfordult egyet. (3 hete nem csinálta, akkor is csak 2x)
Nos, most majd viszem tornára, mert néha féloldalasan tartja a fejét is (biccent) s ez engem min. annyira zavar, mint, h nem igazán forog. Végülis hónapokkal korábban emiatt mentünk Dévényeshez, aki egy alkalommal elengedett minket, mert nam tartotta súlyosnak, és sokszor el is múlt ez, vissza-visszajön.
Szóval nagy baj nincs, és ez nagyon jó, mert tényleg izgultam.

detti_10
 
 


rólunk gyorsan!

hát a férjem újra itthon! IMÁDOM! de rólunk ennyit! mert mindig itt csöpögök!!! :-)
Mikulás! NEM nagyon élvezte mert nyügi volt Esztikém! révén alig aludt! de utána azért megtapizta az ajándékokat (ebay-en vettem néhány használt játékot pöpec állapotban!!!! szinte újak! és negyed negyed áron!!!4 egy sünit kapott ami nálunk 8 rugó!!! fisher price-os meg egy kiskönyvet! ez a kettő ebayen postával 1410 forint volt és nagyon szereti a kiskönyv ugyanis bábjátékká alakítható! beszarás miket találnak ki!!!!! :-) karácsonyra meg ebayeztem egy fisher price-os búgócsigát! jelenleg postával 3 font! de nagyon pöpec az is!!!! :-) én ennyit költök most rá mert úgyis játékarzenálja van! és biztos kapunk egy rakatot ...

nagy hírem van!!! MA ZENEBÖLCSIBEN VOLTUNK! annyira fel vagyok dobva ettől de annyira hogy itt újjongok :-) ...
szóval az utcán megállított egy nő és mondta hogy menjünk ha van kedvünk! mondom nem kicsi még??? mondja ahhh dehogy! és megnéztük! jaj annyira szuper volt! kedves anyukák illedelmes gyerekek! eszti volt a legkisebb de neki is volt mondoka és lefektettem a szőnyegre és úgy nézett mindenkit! lányok mintha nem is az én Esztimről irnék! MÁSFÉL ÓRÁT elvolt!!!! ... A zenebölcsis rész fél óra volt! ... aztán szabad játék! majd legurultam a lépcsőn mikor megláttam hogy egy szobából drágábbnál drágább jobbnál jobb játékok kerülnek elő! csúszda mérleghinta biciglik triciglik! aztán kicsiknek mindenféle játszószőnyeg stb.!!!! úgyhogy eszti ezek után 1 órát játszott egy játszószőnyegen ami bazi szines volt és irtóra élvezte én meg dumáltam anyukákkal ...
aztán volt zsipp zsupp kenderzsupp játék! és a gyerekeket berakták egy nagy lepelbe! aminek az oldalán fogók vannak azt fogják a szülők és úgy megpörgetik benne a gyerekeket hogy kész kacagás volt a szoba! ... mire közlik jöhet a kisbaba is! mondom ahhh nem ehhez kicsi de ragaszkodtak hozzá!!! és gyerekek ESZTI HANGOSAN KACAGOTT! 3x is megzsippzsuppolták!!!! ...
KIDERÜLT: A JÁTÉKOK AZÉRT ILYEN JÓ ÉS ÚJ ÉS ISTENI mert támogatásból veszi a falu! a zenebölcsit pedig az önkormányzat tartja fent és INGYENES! minden szerdán és SZOMBAT van! 2x 1 héten! mi tuti járni fogunk rá! nekem is kikapcsolódás egy csomó új dalt mondókát tanulok! a gyerek meg nagyon fejlődik társaságban van! szóval áldom a nőcit aki megállított tegnap ... ahhhh nagyon nagyon jó volt!

6 hós státuszunk: 7,10 kg! 70 cm! mánökenem van! :-)
mindenféle kaját ami nem tej UTÁLUNK de nem adom fel!!!! ma párolni fogom az almát!!! :-) ...

munka: úgy néz ki felmondok! MÁRMINT nem hivatalosan hanem nem fogok bejárni dolgozni! ezt ha meglépem óriási vizválasztó ... az ÉLETEMBEN révén nekem ez a cég a testem lelkem volt anno - átvitt értelemben persze! viszont jelenleg úgy érzem Esztizni szeretnék! ... pénzünk nem lesz ... de amúgy sem kapnék annyit amennyit előtte és hát bevallom rágódom rajta nagyon de hajlok affele hogy abbahagyom! és majd keresek mást!

férjuram: a férjem leült velem beszélgetni ! szeretné ha jövő tavasszal rágyúrnánk a tesóra! nagyon szomorú vagyok! azt hittem ez a téma sokáig nem lesz napirenden nálunk! :-( nem szeretek veszekedni! ... én jelenleg nem szeretnék tesót! tudjátok ...

na most megyek! amúgy rotyog a mexikói égnek a mécsesek minden idilli! esztit a bölcsi úgy kifárasztotta hogy 11:20 óta alszik mint a bunda! iszonyat sok inger érte! ...

alvás: nagyon jól haladunk előre! most a gyerek 20:45-kor kerül az ágyba altatás minden nélkül bekábulva! nehéz az időt kihúzni 8-ig a 7 helyett de beláttuk másképp nem megy!!! és most flottul megy ... :-) a fogacskák felül szerintem lassan beindulnak kifele!
jó újra olvasni benneteket HIÁNYOZTATOK LÁNYOK!!!!!!
megyek még tenni venni!
Vendég
 


Jaj, én olyan szívesen mennék zenebölcsibe, és hogy ingyen van, szuper-szuper, tényleg, de jó, az úszáson is a mondókázást külön szeretem!
Szerintem ha megteheted, Esztinek (és Neked) sokszorosa többet ér most az együttlét, mint a pénz. Már, ha nélkülözhető az utóbbi, ha nem, akkor nincs mese.
detti_10
 
 


Geoo, ha a 9-18-asotok menetirannyal szemben ul csak (ez nagyon valoszinu) akkor mindenkeppen az a 0-18-as jobb ami hattal van. Hattal mindig sokkal biztonsagosabb, a mi bebijeink akarmekkorak is sulyra meg centire meg hordozot igenyelnek hatrafele, a gerincuk es nyakuk nem birja a terhelest elorefele meg, hoaba vannak esetleg kozel a 9 kilohoz. Ha a kovetkezo ules nem hatrafele nez akkor biza en nem vennem ki belole a gyereket (a hordozobol) hanem szuszakolnam. Az ules amugy is akkor lesz kicsi (a hordozo) ha a fulvonalnal feljebb log ki a gyerek feje belole, semmi mas parameter nem szamit!!! Minimum egy eves korig hatrafele kell nezniuk, de ha lehet meg tovabb... amit belinkeltem az meg 0-18 kiloig (ok ezt 4 evre kalibraljak a 18 kilot, hat biztos van aki hamarabb kinovi) mehet menetiranynak hattal az az ules.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára luna6 2010.12.08 14:11-kor.

luna6
 
 


Luna: ja és TE! hát hallod ez az ÁronEdu! :-) nagyon üüüügyi! leszámítva az éjszakai életet :-)
Vendég
 


Luna: a Be Safe-et nekünk is ajánlották, de q.... drága. Ez a Ferraris meg most akciós is volt, meg unokaöcsinek is ilyen van - illetve 9kg-tól -, de meg vannak elégedve. Egyelőre én is. A kabáttal az a baj, hogy kénytelen vagyok abba beleültetni, mert nem tudok lemenni bemelegíteni az autót, aztán visszamenni a gyerekért. :( Na ilyenkor örülnék egy garázsnak. Ha meg vele együtt melegítem, akkor kiakadna, mert utál a gyerekülésbe beleülni. Utána elvan, de újabban a beültetésnél hisztizik.
Gratula az átforduláshoz!

Remélem front van, és nem éhezik, mert ma nagyon nyűgös.
Cicizni se akar, bár a cumisüvegből megissza a régebbi tejet. Gondolom nem tetszik neki, hogy dolgoznia kell egy kicsit a tejcsiért, mert már nincs annyi. De még kitartok. :)

Meg most tulajdonképpen hányszor kellene ennie egy nap??? Én még mindig tartom az ötöt (7-10-13-16-19) nagyjából, már amikor a 10 órásat nem alussza át?!?! Vagy már elég lenne 4 óránként??? Lehet néha azért nem akarja a cicit????

Detti: nem idegenkedem a táptól, csak amíg lehet, szoptatnám. Meg nálam ez ilyen mizéria is, mivel anyámnak nem volt teje, a tápot se ettem, és íme lásd, rohadt sok bajom van: asztma, ekzéma, allergiák tömkelege, stb. Meg most azt mondta a védőnő, hogy várjunk, mert ha jókedvű, sok baja nem lehet. Ja és az éjszakát átalussza!?!?
Örülök, hogy a dokik megnyugtattak.

Nanetto: ez a zenebölcsi hasonlít a ringatóra?

Tali: december 18 az szombat!!!!!!!!! Vok nem 17-re gondoltál???? Amúgy nekem jó a péntek. Hétvégék már nem annyira - utolsó vásárlások, stb.

Detti

KépKép
bhdetti
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?