Sajnos, mi is betegeskedünk, én már péntek óta elég ramatyul vagyok, és most már Dórinak is folyik az orra, ill. köhög. Így ha csak valami csoda nem történik velünk, holnap mi is itthon maradunk.
Pénteken este kb 3 év után először eljutottunk valahova Zolival kettesben. még pedig a KMO-ban Republic koncertre. Pechemre persze ilyenkor kell lebetegednie az embernek, de úgy voltam vele, hogy betegség ide vagy oda elmegyünk. Főleg úgy hogy Dóri az anyukáméknál aludt. Ez olyan jól sikerült, hogy mikor szombaton érte mentünk, alig akart velünk foglalkozni, és haza se akart jönni. Mivel a bulizás nem segített a gyógyulásban, sőt... (de nagyon jó volt), így nem erőltettünk, és ott hagytuk még egy éjszakára.
Meglepően simán ment minden, bár az első éjszaka 4-szer is felsírt, és engem keresett, de gyorsan megnyugodott, és aludt tovább. (ez egyébként itthon is gyakori, még mindig, hogy ennyiszer felriad) A második éjszaka, pedig már rögtön nagyit hívta.
A mi romantikus estéink pedig egy lábas kamilla főzet társaságában, ill. állandó orrfújások közepette telt. Ami összejöhetett még ezen kívül, az össze is jött.
Közben míg nem bírtam aludni, azon gondolkoztam, hogy milyen egyik pillanatról a másik fejlődnek minden téren a gyerekek.
Két hete este még csak velem volt hajlandó elaludni, az éjszakákról pedig ne is beszéljünk. Délutánonként szökőévben egyszer elaltathatta vagy az anyukám, vagy a Zoli.
Egy hete jött az első változás. Miután voltunk a Bálint Ágnes Emlékházban, és megvettük neki a Mazsola, és Tádé DVD-t, amiben kifigyelte, hogy Mazsoláék is egyedül alszanak el, ő is ügyesen elaludt délutánonként egyedül, és este pedig néha hagyta, hogy Zoli altassa el. Ez hatalmas lépés volt nála, nem is hittem, hogy ezt még az idén megérjük. Majd most meg minden különösebb gond nélkül ott maradt anyuéknál, ahol egyébként még sose aludt (csak nagyon kicsi csecsemőként), mert még délutánonként se tudtam én se ott elaltatni, mindig haza kellett jönnünk alvásidőben.
Ráadásul még ma is alig bírtuk hazacsábítani. Nem semmi!!!
Úgyhogy Reni, látod, egyszer minden csoda megtörténik, csak győzzük kivárni! Egyébként hozhatod hozzánk is Atit, hisz nálunk már voltatok párszor, és egész jól bírta. Majd Dóri kezelésbe veszi, anyáskodik egy kicsit felette.
Gyerekszáj:
Este apjával bohóckodtak, grimaszoltak.
- Apa, hogy nézel ki?
- Na, hogy?
- Mint egy fába szorult féreg! (Ezt hol hallotta???)
Majd miután az Orsiék Mikujától kapott egy babakocsit, kiosztotta a szerepeket:
Én most anyuka leszek, és sétáltatom a kisbabámat, mert ő most már befejezte a szopizást, és aludnia kell. Anya te is cicis (= szoptatós) anyuka leszel, és tolhatod a másik babát. Apa te pedig ... cica leszel!
Katus, Viki, Maja!
Boró!
Ez úton is boldog 1. névnapot kívánunk!
Holnapra pedig mindenkinek jó bulizást! Remélem, azért nem döl ki mindenki, és marad dolga a piros ruhásnak!