sziasztok!
semmit nem olvastam vissza, így előre is elnézést! tegnap du. értünk haza, gyorsan dobom a szülés sztorit, mert azt már az augusztusi topicban leírtam, Ti se maradjatok le!
egyébként jól vagyunk, kicsit kaotikusak egyelőre a nappalok, nem különben az éjszakák, bár, ma tök jó csaj Eszter, csak Benit kell nagyon lefoglalni... eddig jól elvagyunk!
na. Beni felkelt, megyek! sziasztok!
és akkor a szülésről! ... ugye vasárnap kezdődött minden, 10 perces fájások, de akkor az még inkább csak jósló volt. a méhszáj 1 ujjnyi volt max., nem is bíztattak sok jóval. aztán kedden, már éreztem, hogy csak jönnek a fájások, de nem lettek sűrűbbek, sokkal erősebbek sem, így nem is foglalkoztam velük!
szerdán, olyan 2 óra magasságában arra keltem, hogy 5 perces, és elég intenzív fájásaim vannak. elmentem wc-re, többször is. aztán apának szóltam, hogy fáj a hasam, de jegeltük a témát. persze Beni pont akkor ébredt, így jött közénk. én alig tudtam kikecmeregni a wc-re, de muszáj volt.
1/2 4 körül már 2 perceseim voltak, erősek is, szóval szóltam apának, hogy zuhiznék, és szerintem menjünk be, mert ki tudja!? anyós átfeküdt Benihez, mi meg elkezdtünk készülni! 4 körül elindultunk. az autóban végig 2 perceseim voltak, 15 perc alatt beértünk, szerencsére! aztán bementem a szülőszobára, ott várnom kellett, hogy jöjjön az ügyeletes szülésznő, aki megvizsgál, emlékszem, 5 óra volt a nagy órán, mikor végre megjött! fel kellett másznom a vizsgálóra, persze a 2 perces fájásokkal olyan király tornázni, de muszáj volt, megvizsgált, közölte, hogy 3 ujjnyi...
kérdeztem, hogy az mit jelent? hogy akkor apa már jöhet is be, és öltözhetünk át!? mondták, hogy igen! itt gyors öltözködés, apa, és a magam részéről, elfoglaltuk a szülőszobát (az időt nem tudom!), rám tették a ctg-t, de minek!? fájásokat nem igen regisztrált, baba szívhangját is keresgélni kellett, mert ahogy ment lefele, már nem vette a hájamon keresztül a jeleket...
aztán éreztem, hogy nem bírom visszatartani, nekem nyomnom kell. a szülésznő adta az utasítást a folyósóról, hogy ne nyomjak, csak vegyek mély levegőket, had jöjjön a baba magától! ügyanis GÁTVÉDELEMMEL szülünk! na, ez annyira nem tetszett, mint ötlet, de úgy voltam vele, hogy ő tudja... a burok ekkor még nem repedt meg, csak picivel később. iszonyatos erővel haladt lefelé Eszter, szégyenlem is magam, mert kiabáltam, ami Beninél nem volt jellemző, szóval jött a gyerek, mint a gyorsvonat, én nem bírtam visszatartani. férjem arcán láttam, hogy valami van, persze a buksija már szinte kilátszott, ekkor egy pukkanás, a magzatvíz elment, megint picit elszineződve, utána pár nyomás, illetve lihegés, stb., utasítás szerint, és mire a dokinő, aki a szülést vezette volna belépett az ajtón, Eszti kicsusszant, teljes valójában!
a maga 4450 grammjával, és 58 centijével! GÁTVÉDELEMMEL, persze belül repedtem, de nem is csodálom... a szülőszobán effektíve olyan 30 percet töltöttünk a szüléssel, meg még ennyit a varrással, meg még picit pihiztünk, aztán sajnos, mivel a gyermekágyon nem volt hely, visszakerültem a közös vajúdóba pihizni, apa el dolgozni, meg én anyuékkal beszélgettem kicsit a szülőszoba előtt, aztán mindenki ment a dolgára! Esztit elvitték cuki vizsgálatra, de jó lett neki minden eredménye.
aztán 12 körül kerültünk át a gyermekágyra.
a szülés nagyon durva volt, sokkal durvább, mint Benivel, és nem csak a méretkülönbség miatt. egyszerűen, mikor nem tudsz uralkodni a tested felett... elég ijesztő! a lényeg, hogy hamar túl voltunk rajta, és jól is vagyunk, bár az én fenekem az fáj még rendesen... illetve gátam, bár jobban mozgok, mintha kívül is varrtak volna!
a kórházi lét megint szar volt, nem erre vagyok berendezkedve. tejcsi még nincs sajnos, vagyis a cicik sem keményedtek még be, és semmi jele a tejbelövellésnek remélem, hogy azért megjön majd az is!
na. hát kb. ezek voltak. most már itthon. apa szabin a jövő héten tuti, aztán meg anyu, vagy anyós! Benit kell lefoglalni, hogy én tudjam a babót istápolgatni, de amúgy olyan fura! :S annyira pici még így is! kis törékeny, pedig amúgy masszívabb biztos, csak Beni után szóval bénázgatunk rendesen! :S
megpróbálok fotót dobni gyorsban...