Most még lehet, hogy nem értesz, majd talán szülés után pár héttel. Tőlem többet talán senki sem kínlódott terhesen. Volt nekem minden bajom már a végén, melegem volt, nehezen mozogtam, alig vártam, hogy szüljek. És mindkettőször ugyanaz volt a vége, 2-3 héttel a szülés után a nagy üresség, hogy már nem csak enyém a babám, más is megfoghatja. Ezt így olyan buta dolog leírni és valójában butaság is, nem is egészen tudom megmagyarázni, de hihetetlen irigység fogott el egy várandós kismama láttán és azonnal újra terhes szerettem volna lenni. Na egyelőre elég a kettő, sőt...
Szóval ezért irigyellek. Életed legszebb, egyik legmeghatározóbb kalandja előtt állsz, de hisz ezt Te is tudod.
A csecsemősökkel nekem nem volt különösebb problémám, de nem is igényeltem a segítségüket túlzottan, hisz 2008 végén született a nagyobbik lányom, így eléggé bennem volt még a rutin. Akik az első kisbabájukat szülték, nekik lett volna kérdésük rendesen és valóban elég leterheltek a nővérkék, szóval nekik igyekeztünk mi, második babások segíteni. Amúgy ha kérdésed van és bemész az újszülött osztályra, normálisak és segítenek. Van egy alacsonyabb dundi nővérke, ő nagyon aranyos, rendszerint ő jött az újdonsült anyukáknak megmutatni, hogy kell a babát tisztába tenni, köldököt ápolni...stb. De van egy alacsony fekete hajú, na az kifejezetten olyan, hogy ha ránézel, halni támad kedved. Szóval van ilyen is olyan is.
Szülésznőt szerintem mindenképp érdemes fogadni. Én nem tettem és szerintem hatalmasat hibáztam. Bementem este szülni, az ügyeletes szülésznő feltett a vajúdóban egy oltári szar ctg-re, ami nem működött, így nekem kellett a hasamra szorítanom 3!!! órán keresztül, majd elmehettem sétálni és következett újabb 2 óra hasraszorítós ctg. Az orvosom aznap ügyeletben volt és csillióan szültek, így szinte alig láttam, végül ő mentett meg a borzalmas ügyeletes szülésznő karmai közül, aki egyébként azon túl, hogy kétszer rámpakolta a ctg-t nagy ívben... Egész éjjel a kutya nem nézett rám, betettek a szülőszobába, ott is ctg-hez kötöttek és hajnali 3-tól a szülés végéig (7:37) le sem vették rólam, végig a bal oldalamon kellett feküdnöm. (Egy másik topicban az egyik lánynak volt szülésznője, de amíg meg nem érkezett, az akkor ügyeletes vele is éppen ugyanezt csinálta). Ezt ha lett volna szülésznőm, nem kellett volna végig szenvednem. Szóval lehet, hogy csak rossz éjszakát fogtam ki, rossz ügyeletessel, de szerintem inkább szülésznőt fogadj, mint orvost. Én ha visszamehetnék az időben biztos így tennék.