Sziasztok,
Pipocska,
kétségeidre remélem, tudok válaszolni, a peteérés általában a ciklus 14. napján következik be.
A petesejt 12-24 óráig életképes, míg a hímivarsejt 24-48 óráig. Vagyis, ha a peteérés előtt volt aktus, akkor, a már petevezetőben bent lévő spermiumok is mertermékenyítik a sejtet. Vagyis, az ovuláció- peteérés előtt 2 napon belül, és utána 24 órán belül megtörtént közösülés után a megtermékenyítés 1-2 órán belül bekövetkezik.
A megtermékenyülés kb 24 óráig tartó folyamat, amikor a spermium behatol a petesejtbe, majd annak magállományával egyesül. Tekinthtjük ezt is a terhesség kezdetének, de egyértelmű kapcsolat a pete és anya szervezete között csak ettől számított 13. napon alakul ki, vagyis ekkor következik be a beágyazódás, és ekkortól számítjuk a terhességet.
A megtermékenyített petesejt, innentől zygóta a megtermékenyítéstől számított 6-7. napon kezdi a beágyazódást a méhnyálkahártya mélyebb rétegeibe, és kb a 12. napon fejeződik be.
Genetikai Uh, pedig majd az AFP eredmény bírtokában végzendő, ezt szokták "genetikai" uh-nak is nevezni, ekkor ellenőrzik a nyaki redőt, a gerincet, végtagokat stb.
Persze, már a 12. heti uhn is ellenőrzik ezeket.
Zsófi,
örülök, hogy minden rendben, tényleg pihenj, és neked most nem kell a szexre gondolnod
De ez legyen a legkisebb kellemetlenséged.
Igaz, nekem sem előző, sem mostani tehességemnél sem volt hányingerem, de én annó még azt tanultam, hogy reggel, felkelés előtt kell pár db kekszet fekve megenni, és az talán segíthet.
Móni,
táblázati adataim, DEOEC fogok szülni, kisfiam Imre 2003. 12.30.-án született. A kis pöttynek még nincs neve- neme
Csajok,
tepertőt kívánok!!!!
manóka