Új privát üzeneted érkezett!

Nálunk Apa szereti nagyon a MeiTai-t, én még egyszer sem próbáltam, nálam a kendő a N1 egyelőre. :)

Na, mentem...

Kép

Kép
***csilla***
 
 


Sziasztok!

Talinn: ha nagyon feszít a cici, akkor annyit azért fejjél le belőle, hogy megkönnyebüljön és hogy elkerüld a komolyabb gyulladást.

Csilla: Léninek az uszis videói nagyon tetszenek. Édes kis "halacska", abban a hatalmas medencében.

A hozzátápis hozzászólásom a 258. oldalon található - gondoltam, megkönnyítem a keresést :D :D De amit írtam, az nincs kőbe vésve - szóval ez az én módszerem, és ha ez így másnál is beválik annak csak örülni tudok.

Köszi mindenkinek Bogi nevében a jókívánságokat!!!

Bogi már teljesen jól van. Az volt a szerencse, hogy időben elcsíptük a gyulladást - szóval csak kezdődő volt és még az volt a mázli, hogy nem terjedt át a húgyhólyagra és a húgycsőre. Nem mellesleg olyan "lórúgás" fajta gyógyszert kapott, ami két nap alatt rendbe hozta.

Vok: hogy megy a munka? Mennyire bírod?

Ja, és nemrég volt nálunk a barátnőm, az ő lánya és Bogi egy csoportba járnak az oviban - és képzeljétek hozta a kirándulás teljes összegét. Na én ezen roppant meglepődtem - de nem tagadom jól jött, hogy visszakaptuk - félre is tettem karácsonyi ajándékra - mármint Boginak.

Huhhh, Gergő mostanában olyan szarul alszik az éjszaka, hogy szinte 2 óránként ébred - és vele együtt én sem bírom kipihenni magam normálisan. A nappali alvásokkal nincs gond. Szépen alszik délelőtt és délután is, no de éjszaka... az valami katasztrófa. Alig volt 3 hónapos már akkor aludt hajnal 4-ig este 8-tól... most kb. két hete, hogy mi történt vele, nem tudom - pár napig azt gondoltam, ez csak átmeneti, de nem úgy tűnik. Illetve átmeneti, csak nem pár napra szól.

Kép
Kép
henibaby1975
 
 


Valaki említette a táblázatot (azt hiszem Geooo volt). A régi táblázat még megvan. Feltöltöm ide, és akkor meg"beszélhetjük", hogy ki legyen törölve róla. És akkor az újaktól kérném a szükséges adatokat - a táblából látni fogjátok, hogy milyen infókra van szükségem/-ünk.
Kép

Kép
Kép
henibaby1975
 
 

 
 

Voki ez a cikk megjelent a kismama előző számában is! én előfizetője vagyok és szeretem a hintaszékből átlapozni! ...
és a Babies cimű filmben is erről van szó ajánlom mindenkinek naaagyon naaagyon aranyos film én szétröhögtem magam de ezt annó irtam is :-)

mai nap: éjjel eszti nem aludt ... ahhhhh égett a lámpa de valamiért 2 óránként ébredt! viszont nem volt extranyügi mint fogzáskor... de azért bizony be kellett mennem hozzá! viszont 7-ig megint aludt ami jól jött mert 4-től 7-ig egyhuzamba nyomta és vele együtt én is! aztán rohanhattam melózni rohanhattam haza aztán főzni mert vendégek jönnek! kétfélét összeütni mert a menüm 1 részét nem eszi a férjem már a tök tele van a sztárjallürjeivel de kész van felmostam felporszivóztam leraktam zsebibabám... és most lerakom magam is :-) muszáj aludnom ha jönnek a vendégek délután mert aztán kókagyuszi leszek!!!

Csilla: léni éééédi bédi annyira aranyos! és még hogy nem karattyol!!! :-) csak úgy löki a sódert!!!!!

Én még jövök a hozzátápiról kérdezni! például milyen típusú almát vegyek szombaton adok neki ugyanis ... és mennyit adjak? 1-2 kanállal ... ??? a gála almára gondoltam!!!! amúgy... és a levét!
voki te miért párolod amúgy???
én nagyon pozitiv beállítottságú vagyok és hiszem hogy minden rák lelki eredetű .. és ha felfedezed a miértjét van kiút belőle! apóst is vittük volna belső utazásra de persze mélyen elzárkózott előle pedig mi tudjuk mi vitte erre az akadálypályára hogy a rák miért jött de ki kéne mondania elfogadnia (szerintünk anyós tette tönkre a 25 év károgása alatt! nagyon durván bánt vele mint a porronggyal el kellett volna válniuk már rég!!!! de nem tették azt nesze neked!!!! .. persze most idilli a házasságuk és aranyosak anyós kitesz magáért de hát ugye... na erről nem papolok nekem erről más a véleményem gyerekek ide oda ha szar egy házasság én tuti lépnék tovább!!!!...

sajnálom apukádat!!!! ... Voki!!!!! ...

volt egy álmom megszeretném fejteni mert olyan érdekes volt egész nap bennem volt! anyós az árvizben ami volt Kőszegen az ottani új házunkban a diót akarta menteni de a diófa már tiszta korhadt volt de ő mosni akarta ki a sárból a diót!!! mi meg mondtuk hagyja már a pipibe jöjjön be a házba mert akkora eső volt de ő meg mondta hogy a diót nem hagyja! ... igy ki kellett mennünk nekünk is a fához! majd ott felébredtem!!!!!....
na megyek aludni :-)
Vendég
 


Nanetto: ha ajánlhatom, akkor olyan almát vegyél, ami édes. Sokkal könnyebben elfogadják a babák. Ha először almalével próbálkozol, akkor első kóstolásra elég kb. 20 ml. Az első almapüré adagja pedig kb. 10-20 g. Remélem, segítettem valamelyest. Ja, és először szoptasd meg, és utána add neki az almát - ha rögtön szopi után nem fogadja el (mert jól van lakva), akkor próbálkozz kb. 20-30 perc múlva.

Kép
Kép
henibaby1975
 
 


KÖSZI HENIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
Vendég
 


Sziasztok!

Jól eltűntem, mi kórházazunk rendületlen....bekaptuk a rotát családilag:

Zétit ma hazaengedték, maradhattunk volna és akkor együtt jövünk haza, de van vagy 8 mosatlan adagom, mert mindkét srác kb az összes ruháját össze....
Szóval mi itthon a Picúrral, persze messze nincs jól, alig eszik minimumom, de mit várunk, még vagy 7-10 napig így lesz. De legalább nem benn van és nem döfködik.
Levi egy nappal később kezdte, illetve éjjel, amikor mi már benn voltunk. Le a kalappal Péter előtt, aki pénteken fél éjjel Zétivel volt, szombaton Levi 11-3 között éjjel hányt és 4-9 között fosott. 25 tele pelust szedtünk le róla, aztán hazajöttem vasárnap nappalra, Péter ment be, addigra már én is alig bírtam menni, egész nap szunytunk, de nem lett jobban az úrfi, sőt, egész nap nem ittunk, így este irány a kórház. Szerencsére egy kórterem, de persze székeken töltöttük az éjjelt. Péter is bennmaradt végig, mindketten már 4. éjjele nem alszunk, alig várom, hogy Zéti kidőljön....addig aktívan takarítok, bár nekem ma van a második legrosszabb napom, kb. alig értem haza a kórházból.
Levit még tankolják, de messze jobban van, vasárnap éjjel végig 40 fok fölötti lázzal félrebeszélt, mindenáron csigaházakat akart gyűjteni a kertben....szegénykém, marha ijesztő volt, ezek meg benn közölték, hogy nem adnak lázcsillapítót 41 fok lázzal, mert 3 órája kapott kúpot, hiába nem használt. Ott veszekedtem a nővérrel, hogy más hatóanyagot simán kaphat, ezt még én is tudom és jobb ha az intenzívre kerülünk lázgörccsel, vagy leáll a veséje?!

De szerencsére 24 óra után lement a láza, ma már alig lehet az ágyban tartani.

Szóval mindhárman vígan benne vagyunk, de nem tartanak benn, ha nem kell infúzió, még mondom kb egy hétig bulizunk itthon.
Addig meg próbálunk nem visszaesni és sokat inni. Ezt Zétinél eléggé nehéz kivitelezni....

Szóval ha jól emlékszem akkor Vok, Nektek volt Alexnél pozitív a minta, ugye? Utána mi volt? Vagy azóta történt vmi? Vagy Nektek sima ügy volt?
Volt másnál rota?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Zsó!
Azt a fene enné már meg, hogy csak belekavar nálatok mindig valami.. Hát, basszus. :?
Ááá, nálunk olyan rota volt, amit nem vettünk észre. Mindenkinek 1 hasmenés. De azt is csak később raktuk össze, hogy az az lehetett, mert nem fájós, folyós, csak épp hígabb a megszokottnál. Alexnak 1 hígabb, véres kakija volt, azt annyi.

Zéti remélem lassan el fog kezdeni enni... KITARTÁS!!!!!
És írj! Neked még a telcsi számod sincsen meg, hogy felhívjalak, ha nem vagy...

Szaladok, mert még riportolok...

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Aproooka,
pont a napokban gondoltam rátok, és reménykedtem, hogy nem valami ilyesmi van a dologban, hogy nem jössz. :cry:

Eszméletlen min mentek keresztül ti is. Jobbulást a piciknek, és kitartást!

Csilla,
jaaa, azt hittem hogy stenosis. Akkor ezért nem csináltak vele semmit. Nagyon édes a videó. Hogy megragadta a barikákat a végén.

Talinn,
Biztos, hogy tejmirigy az ami fáj? Nem nyirokcsomó?
Én nem szoptatok a jobb mellemből, és kb. kétnaponta szoktam érezni, hogy feszítget. Akkor lefejem (50ml) és aztán megint elvan két napot. Még nem volt problémám. A bromocriptint sokan nem bírják szedni,rosszul vannak tőle.

Vok,
jó a link!!! :) Érdekesek ezek a szokások. Én a romáknál láttam, hogy piros szalagot kötnek a csuklójukra, hogy megvédje őket a rossz szellemektől. Az egyik kolléganőmet meg megkérdezték menstruál-e, mert ha igen, nem mehet a pici közelébe. :shock: Jellemzően sokáig használják a pólyát, hogy egyenes legyen a háta. Meg egy romániai magyar családnál körbetekerték az újszülött lábát egy szalaggal csípőtől bokáig, hogy egyenes legyen.

Segítsetek légyszi, mi az az instant gabonapehely és hol lehet kapni?!

KépKép
yadine81
 
 


Kék-zöld foltok: Konkri, a Konakiont adod neki, ugye? Csak ennek kapcsán jutott eszembe, hogy a gyerekorvos aki mellett dolgoztam, mondta, hogy amióta a Konakion adását ritkították gyakoribb a véres széklet.

KépKép
yadine81
 
 


Hetek óta akarom kérdezni Lunától, hogy jól olvastam, hogy nem divat arrafelé a popsikenőcs? Nem is használtok?

KépKép
yadine81
 
 


Bocsi hogy most nemreagáloksenkinek, de Henibaby írása megfogott. mármint azért,mert dávid is ilyen borzasztóan alszik
szerintetek mit csináljak?
korábban 8-fél9kor aludt este, egyszer kelt éjszaka, 3-4körül,akkor evett és aludt 6-fél7-ig.
ám már egy ideje (még mindig 8-fél9között van este lefekvés) ébred éjfélkor, ilyenkor cumival visszaaludt 4ig,nem volt gond.
de most márcsak 1ig, max fél2ig alszik vissza.akkor megetetem, kb 3ra elalszik, és 5kor márébren van. ekkor cumival megint visszaalszik, de max negyed óra múlva felébred, kb negyed6kor, és onnantólébren van...
emiatt borult a nappali alvs is, mivel hajnali bagoly lett, ezért a de-i alvása másfél órás,ebéd után pedig csak fél,max egy órát alszik, holott amíg rendesen kelt, adig de aludt 45percet,ebéd után 2órát, és még du egy felet...
nem értem miért kezdett el korábban kelni.
arra gondoltam, kipróbálom,hgy minden ébredésekor megetetem. aztán ha ez sem hoz megoldást, akkor szerintetek toljuk későbbre az esti lefekvést? :roll: vagy ne hagyjam, hogy napközben sokat aludjon... :roll: :roll:
előre is köszi ha válaszoltok..
Vendég
 


Heni,

29 év, első baba, Máté, Békéscsabai Kórház, vnő, 2010. 06.12. 3380gr, 49cm

KépKép
yadine81
 
 


Köszi, ha beraksz!

KépKép
yadine81
 
 


Geo,
éppen arra gondoltam mikor olvastalak, hogy szoptasd meg, ne cumival altasd vissza, de aztán láttam, te is erre jutottál. Szerintem semmiképp ne told későbbre az elalvást, és az én tapasztalatom, hogy a nappali alvások mennyisége, ha csak nem extrém sokat alszik nappal, akkor nem befolyásolja az éjszakai alvás hosszát. Egyébként nekünk is volt ilyen, és kb. egy hét után visszaállt. Mondjuk nálunk normálisnak számít a negyed-fél hatos kelés. :?

KépKép
yadine81
 
 


Geooo:
Hogy őszinte legyek, én nem csinálok semmit a sűrű éjszakai ébredések ellen. Egyenlőre úgy fogom fel, hogy ez csak átmeneti időszak - vagy megszoksz, vagy megszöksz állapot.
Gergőnél azt vettem észre, hogy kezd nála előjönni a félelem, hogy ha nem látja anyát, akkor baj van... és ezért ébred éjszaka is, mert ahogy a karomba veszem, megnyugszik és hirtelen minden rendben van. Ha ennek ellenére nehezen alszik vissza, akkor kap cicit, de jellemzően ilyenkor nem kajál nagyokat, inkább csak biztonság-érzetet ad neki, pár kortyot lenyom, és alszik is tovább.
Szóval én, a megszokott esti lefekvés időpontján biztosan nem fogok változtatni - nálam az fix, és "megmásíthatatlan" - és ehhez tíz körömmel ragaszkodom.
Egyenlőre nem görcsölök rajta, elfogadom a helyzetet - de mondom, csak egyenlőre... végülis így is úgy is az én gyerekem, ha 100x ébred éjszaka, akkor is - olyannak szeretem, amilyen...

Kép
Kép
henibaby1975
 
 


Ja, és nálunk a cumival altatás kilőve, mert nem cumizik Gergő mióta megszületett - és nem is tervezek most már fél év után adni neki.
Ő délelőtt alszik 1 és 1/2 - 2 órát, délután 2-3 órát és ennyi a nappali alvása. Az esti lefekvés előtt nagyjából már 4 órája van ébren - így elméletileg az esti lefekvésre kellően megéhezik és el is fárad.

Kép
Kép
henibaby1975
 
 


Yadine...nem, itt is divat a gyerekek fenekenek vajazasa :D Ez csak az en 'perverzitasom' hogy en nem kenem semmivel ha egyszer semmi baja nincsen :) Csak es kizarolag akkor, ha valamiert kipirosodik a kijaratnal de ez nagyon ritka, szepseges feneke van Aronnak, minek vajazzam :) A Manci feneket sem kenegettem spontan csak ha valamiert tenyleg kellett.

luna6
 
 


Zsó, huh, hát Nektek is kijut a jóból. :( Jobbulást mindannyiótoknak!

A Babies c. filmet én is csak ajánlani tudom. Nagyon édes kis dokumentumfilm és hihetetlen látni a kultúrák közötti különbségeket.

Popsikrémet én is csak reggel és este használok, akkor is lehelet vékonyan, így szerintem a Sudocrem még vagy 3 évig elég is lesz. És Léninek is csudaszép a bőre az alsó fertály környékén.

Geo, Heni, nekünk nagyon bevált a Viburcol homeós kúp, amit fürdés után adok Léninek. Ugyanis nálunk is 70x volt keléses időszak mostanság és amióta azt adom (plusz még 5 bogyesz Chamommilla Vulgaris 15 ch-s a fogzásra), azóta csak 1-2-3 kelés van. És pont attól a naptól, ahogy adom, szóval csak ennek köszönhető szerintem. Abba sem merem hagyni. Mondjuk most állapítottam meg, hogy iszonyat drága.

Mondanátok véleményt a Fogom-nem fogom videóról? Én látom rosszul, hogy valami nem oké? Nincs összehasonlítási alapom, ezért kérdezem. Vagy már csak beképzelek mindent?

Annyit dumált ma Léni, hogy húúúúúú, csudiédi és szívmelengető. Jó lenne, ha most már mindig így lenne.

Ja, és tegnap ugye hétfő volt, mértünk, hát basszus, azt hittem, végre elérjük a 6 kilót, de csak 5 dkg-ot hízott, így még mindig alatta vagyunk, 5980 gramm, pedig egész jól evett most és olyan nehéznek is érzem. Vagy ezt is csak beképzelem, fene sem tudja már.

Kép

Kép
***csilla***
 
 


Sziasztok!

Konkri,
elég brutálul hangzik hogy foltjai vannak a gyereknek a tornától! Én biztos nem vinném többet hozzá.

Heni,
uh, szegény Bogi. És hogy szedhetett össze egy ilyen betegséget?!?! Megfázott volna a dereka? Szegényke, reméljük gyorsan rendbejön, és hogy találkozik a Mikulással! :-)

Hari,
mámint Bence nem alszik el? Nem lehet hogy a foga jön? A babakocsiban talán azért alszik, mert a friss levegő elnyomja, nem?
Nálunk továbbra is jók az éjszakák, csak éppen én nem alszom...
Jobbulást! Jaj, nagyon édesek lehetnek amúgy a gyerekek! Ezen a "virágok is attól nőnek" dumán nagyon jót röhögtem!!!!

Vik,
de irígyellek hogy ilyen jól eszik Zoé. Nekem meglátja a kanalat, és már dugja ki a nyelvét. Most adtam neki almát, hátha az csúszna, de az sem. Most azon gondolkodom, hogy a pépet egy kicsit hígabbra csinálom, és cumisüvegből fogom adni, hogy megszokja az ízt. Aztán ha megy, akkor átváltunk kanálra... A következő lépés meg az lenne, hogy beleturmixolom a gyümölcsöt, hátha úgy megy. De előbb jussunk el a pépig.
Amúgy a barackot kijön a ruhából: az előkéit csak beáztattam egy napig domestosos vízbe, és úgy mostam ki, és kijött belőle. Csak jó tudni...
Amúgy édes lehetett Zoé, amikor nézett az apjára mint marlakóra! :-)

Csilla,
ha Léni nem jó evő, akkor hogy eszik már ennyi mindent??!?! :-)
Amúgy én is füles vagyok, meg az emberem is, azért kérdeztem... Mert csak ez tart vissza a babaúszástól. Amúgy van valami szer, amivel előtte be kell cseppenteni, és akkor nem marad meg benne a víz. Meg van valami spray, amit meg utána lehet belefújni, és az kifújja a vizet a fülből... Csak egy tipp, bár nem tudom a nevüket...
Amiatt meg szerintem ne aggódj hogy Léni nem beszél. Előbb utóbb el fogja ő is kezdeni... Aztán meg majd be sem áll a szája... csak még nincs mondanivalója :-) Amúgy olvastam egy cikket, és abban az volt benne, hogy a süketek gyerekei is megtanulnak beszélni, csak kicsit később.

Talinn,
nálunk is most indult be a "ha én fürdök, akkor fürödjetek ti is" projekt. Annyi vizet kipacsál, meg úgy lubickol, hogy mostmár nem állványon, hanem a földönt van a kis kádja.... Cuki...
Remélem te is gyorsan rendbejössz!

Yadine,
én voltam a kajálós problémás. Most azt csinálom, hogy ha nem eszik többet, akkor kis büzi, aztán megy játszani. És egy fél óra múlva megpróbálom újra. Na, akkor általában azért elfogy... CSak hát jó lenne ha egyszerre menne le... Mindegy, ez van, remélem ahogy jött ez a hóbórtja, úgy el is fog múlni...
Szegény drogos gyerek!!! De megvan hogy akkor mostantól mit kell enni hogy átaludja az éjszakát! :-) nesze neked diéta! :-)))

Vok,
tök érdekes hogy Ádámod 4 éves koráig nem beszélt! És akkor normálisan kezdte el, vagy akkor kezdett tanulni?! Csak kíváncsi vagyok... Amúgy milyen az otthonmunka?! Nem fárasztó?

Nanetto,
ez olyan varázslatos, amikor az ember rájön hogy mi baja van a gyereknek!! Gratula!!!!
Apósodat nagyon sajnálom...

Geo,
Dávid mászik!?!? Mindjárt megőrülök.... Hova igyekszik ennyire?!?!

na, mára ennyi voltam, nem jutottam sajna a végére...
Talán holnap megint tudok jönni. Sziasztok...
cicmarek_
 
 


jesszum apróka veletek mik történnek ... én nem is tudom hogy bírnám atya-gatya

Geo: az én gyerekem is ugyanazt csnálja mint a Henié vagy a Tied ...és szerintem is anyahiányos mert a karomban megnyugszik kb. 25 percre! :-) ez igy megy egész éjjel kivéve a hétfőt amikr irtam hogy csoda történt! és hiszem hog yEszti is megjavul! :-)

jaj leírok egy telefonbeszélgetést... ma hivott egy közvéleménykutató gyerekkel épp játszok aki üvölt mert ma nyügi volt eléggé...
mondja lenne 5 perce??,
mondom ne haragudjon de kisbabám van és nem érek rá most!
mire a nő
visszahivhatnám akkor később?
mondom
- igen majd úgy 3 év múlva amikor óvodás lesz....

Erre a nő úgy elkezdett röhögni :-) legalább jófej volt... és Esztit is hallotta ahogy üvölt - szóval hogy nem kamuzok!!!!
elment a vendégem felfalta a párom a holnapi kajáját hiába fenyegetem hogy holnapra nem tudok neki ebédet főzni révén 10-kor már indul és ahhoz igencsak korán kéne elkezdenem ami kivitelezhetetlen azt mondta túl finomra sikeredett :-) ezt vehetem bóknak is viszont a kínaira most nincs pénzünk ami az iroda mellett van úgyhogy mégiscsak valamit kell neki rottyantanom amihez tuti nemlesz kedvem!!!! ahhhhh

CSILLA: cuki a lénis újabb videó! amit én tudok írni erről és hogy aggódsz!!!!! szóval én is para voltam mert ugye a gyerek szarul tartotta a fejét meg hogy későn vették észre hogy szülésnélmegsérült stb. stb. stb meg látni hogy fejlődik a többi baba! aztán amit irhatok saját tapasztalat hogyszó szerint 1-ik napról a másikra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! megindultak azok a mozdulatok amiről le volt maradva! és szerintem szépen nyúl azért a kukacért is!!!! és meglátod a beszélőkéje is úgy be fog indulni mint a mienknek!reggel a mienk ismint egy énekesnő rágyúr a hangra és ez úgyzajlik Csilla hogy tátog minta madárka és nincs hang annyira kiakarja adni aztán mire kiszedem az ágybólmár sikit mert ugye már tudja a nyitját!!!!! meglásd Léni is napról napra fogja megtanulni a kacagást gügyögést fogást pörgést forgást!!!!! nagyon ügyeskislánycsak nézd meg min mentkeresztül és persze tegyél meg érte mindent -gondolok arra hogy nézesd meg persze!!!!!!!!! ... úú

a viburcol tényleg egy kincs! szerintetek általános nyügire isadható mert például 8-tól idáig ÜVÖLTÖTtrá nem jellemzően és én biza felnyomtam mert fogzásra van de honnan tudjam hogy a foga jön amikor most jött ki 2??? :-( elviekben homeós ... csak nem teszek benne kárt ugye??? és csilla tényleg horror az ára!!!
Vendég
 


Sziasztok!

Köszi a foltos hozzászólásokat!
Voltunk hétfőn védőnőnél és azt mondta h előfordul a folt. és azt mondta h vigyem Martint, mert látszik, hogy nem szimmetrikus a két keze tartása :( úgy vettem ki a szavából, h esetleg neurológus is megnézhetné, de itt nálunk a védőnő nem bírálja felül az orvost :(
Amúgy 8085g és 71cm, pedig olyan kis nyeszlett volt még júni 16-án :) (igaz őt már a kórházból is kidobták, mert 3. napra több volt a születési súlyánál)

+ taknyosak a fiúk :( ismét :(

Apróka családnak és Boginak jobbulást!

Cicmarek: enyémet is csak a kanál érdekli, a bármi más kiköpni való :)

És se "vajazom" a gyerekek seggét :) dettó, én is csak ha valami van + este.

Jó éjt!

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Vok, igen, túl vagyunk a baleseten, bár az is igaz, hogy azóta minden picit is "necces" helyzeten rágódok egy sort, hogy mi lett volna ha...
Kocsim van, csak most nem a kombival járok, hanem a clioval, de menni azért tudunk . :)
Te hogy bírod? És Alex? És minek nektek a cataflam?
Meg akartam is kérdezni, hogy Alex mindig cicin alszik el? És simán be tudod rakni az ágyába, vagy addig nem lehet megmozdulni, amíg esetleg rajtad alszik el? Egyre rosszabb az idő, így nem tudunk sétálni menni, és Dorka mindig akkor aludt egy nagyobbat. Tudom hogy az én hibám, de nem tudom altatni. Ha esetleg ébren teszem be az ágyba, akkor abból ordítás van.

Geo, nálunk ha éjjel ébred, én annyiszor veszem magam mellé, és kap cicit, ahányszor megteszi. Legtöbbször nem eszik, csak cumizik egy pár percet, és alszik tovább. Cumit eddig nem fogadott el, most meg már nem is próbálkozom vele. Próbáltuk hogy apa veszi fel, mert a simi/suttogás nem segít ilyenkor, de akkor meg tágra nyílt szemme nézelődik.

Zsó, ezek szerint még mindig nincs vége nálatok a herce-hurcának. Reméljük hogy ezek után már tényleg jobb napok jönnek, és lesz nyugi nálatok is.

Tudom már mindenki túl van ezen, de nekem csak most jutott eszembe, nálunk apa mindent csinál az etetésen kívűl, és már alig várja hogy mehessenek kettesben csavarogni, amikor már nem csak tőlem kaphatja a kaját a ded.

Pénteken voltunk hivatalos mérlegelésen, nem hiába fáj néha a hátam, Dorka 8070 g, és 70 cm. Ma vissza mentünk a csípő szűrésre, minden ok, legközelebb ha már jár önállóan, akkor kell menni. Csak tudnám ha minden ok, akkor miért kell vissza menni?

Na jó, elég volt belőlem mára, ezt is írom vagy 3 órája.

KépKép
tatim
 
 


Sziasztok!

Jajj, mindig lemaradok olvasás ügyileg. :)

Egy dolog nagyon megragadott, a "vajazás" :) . Én kenem minden peluscserénél, sőt nem csak lehelet vékonyan, hanem elég rendesen, combjait is, nunija mellett, tetején is. :) Nekem így mondta a védőnő, aztán azóta így csinálom, eszembe sem jutott, hogy nem is lenne muszáj. :) Popókrémból nagy fogyasztók vagyunk, mondjuk gyógyszertári, és nem drága, és nagyon jó is.

Én a mei tai-t eladtam, és a kengurut is, amit nem is használtunk, egyszerűen annyira nem működött a hordozás nálunk, hogy totál feleslegesek ezek a cuccok.

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika
 
 


Köszi Luna! Azért gondolkodtam el ezen a vajazáson :D , mert ha kaki van, azt hallom és rögtön kicserélem, a pisit meg elég jól beszívja a pelus, és azt is cserélem kb. 3 óránként. Szóval nincs nagyon ami kicsípje.

Tatim,
önálló járáskor minden babának vissza kell mennie ellenőrzésre.

Konkri,
az orvost nem bírálhatjuk felül, még akkor sem, ha két külön szakma. De a véleményünket meg lehet/kell mondani neki, és ő dönt, hogy küldi-e tovább az esetet.

KépKép
yadine81
 
 


Csilla,

Máté ilyenkor megfogja a csörgőt, nézegeti, majd a szájába gyűri, aztán ha megunta kiejti. Vagy ha nem tetszik a csörgő, vagy már fáradt akkor nyafog és kalimpál a kezével. :)

KépKép
yadine81
 
 


Már megint egy embertpróbáló éjszakán vagyunk túl. De nem kesergek, és nem azt nézem, hogy jajj, meddig tart még ez az állapot, hanem mindig csak arra az egy éjszakára gondolok, és a lelkem mélyén reménykedem, hogy talán végre megtörik a jég.

Bogi már ment oviba, tegnap a gyerekdoki azt mondta, hogy szerencse, hogy ilyen gyorsan javult. Most már csak arra kell vigyázni, hogy legközelebb fel ne fázzon. Ha mégis rövid időn belül bekövetkezne, akkor alaposabb kivizsgálásra lesz szükség.
Reggel az óvónéni ideadta a núlt héten készített fotókat - nagyon jól sikerültek. Egyet mellékelek, csak mert nagyon tetszik. Kép

Kép
Kép
henibaby1975
 
 


Heny: a mi éjszakánk is katasztrófa volt :-) na jó nem olyan mint egy hete de legalább 10x kelt fel :-) dajka cici volt minden! én hulla vagyok viszont engem sem érdekel jelenleg

Bogi egy tündérke iiiiirtóóóóóó cuuuuuuki
:-)))) jó hogy mellékelted és milyen nagy már!!!!!

Gergő hány órát alszik neked ilyenkor ha rossz éjszakája volt? mert eszti reggel óta nem győz aludni! 6-kor kelt aztán 8-tól 9-ig aludt
aztán pedig 10-től alszik (még most is) :-)

lányok! én ma elmentem vásárolni pénz nélkül! vettem mikulásszatyrot 20 forintért/db-ját és egy filctollat ezeket még kitudtam fizetni!aztán megláttam azt az angyalos díszt amiért tavaly odáig-és vissza voltam de nem vettem meg mert úgy éreztem a párom drágálja! és ma ott volt!!!!!!!! és tudom azért volt ott hgy jelezze ő bizony hozzámtartozik! úgyhogy levettem de nem tudtam megvenni mert nem volt nálam még 650 forint :-) de félrerakta a nőci mert ismer és szerintem anyu holnap nekem kiváltja :-) majd lefotózom és felrakom! ezüst és az angyalkának vannak cipellői is! :-) bobó odáig lesz érte meg vissza za fix!
na megyek dolgozni

ui: én nálam már szólnak a karácsonyi dalok és VIK vasárnap első adventi gyertyát gyújtjuk meg! szóval már azt is megrendeltmem!!!! :-)
Vendég
 


Jól van, akkor ezek szerint lehet vmi ebben a telihold dologban, vagy volt tegnap, vagy nagyon közel van, de Dorka is kelt egy-két extrát. Mondjuk én még arra is foghatom, hogy tegnap nem evett csak 5x, és ő 6x szokott...

Bogi nagyon helyes, szép kis pofija van :)

Megyek, evés idő van, majd még később.

KépKép
tatim
 
 


Yadine: köszi, illetve gondolom, hogy nem lehet felül bírálni a dokit, max kritikus esetben, de az tuti, illetve sokszor azt érzem, hogy a védőnő sokkal jobb, hasznosabb támasz, mint a gyerekorvos :)

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Telihold: hát én figyelemmel kísérem! mert nálunk nagy mumus a hold állása! viszont most már fogyó hold van, ez inkább az evésre hat! ilyenkor azt veszem észre hogy kevesebbet esznek.
És ti most kezdjetek fogyókúrázni!!! :)

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 



igen, én azt szedem
de ha jól emlékszem nem egyedül

KépKép
tatim
 
 


Heni, jaj, annyira gyönyörű Bogi. Szerintem Léna is ilyen lesz, mármint barna hosszú, hullámos haj, barna szemecskék. Bájos nagyon, szóval szeretném, ha ilyen lenne majd Ő is.
Szuper, hogy ilyen hamar jobban lett.

Bocsi, megint nem tudom, ki írta, úgyhogy csak írom a nagyvilágba. Szóval Lénánál nem a finnyássággal van gond, mert eddig mindent, tényleg mindent megevett, amit adtunk neki és nagyon büszke is vagyok rá emiatt. Nála a mennyiséggel van gond. Viszont irtó érdekes, mert minden ami nem táp, nagyon sokat tud enni belőle, tápból viszont tegnap is 2x evett 70-et, 1x 110-et, ami szánalmasan kevés.

Vik, megsütötted a répatortát? Gratu a fél évhez! Vagy már írtam? Fizut megkaptátok? Ígért valamit a főnök?

Nyuszi, a sok krémmel vigyázz, mert előfordul, hogy a kislányoknál összenőnek a dolgok tőle, pont az egyik ismerősöm is így járt most.

Tatim, hűha, akkor jó kis súlyban van a kiscsaj. :)
És mikor tervezed, hogy mehetnek már egyedül is csavarogni? Még 3 hét?

Geo, hogy ment az éjszaka?

Ma voltunk tornán, jaj, hát azt az üvöltést nem lehet megszokni. Viszont olyan sem volt még, hogy úgy kidőlt, hogy öltöztetés közben elaludt. :)

A mi éjszakánk is borzalmas volt, egész éjjel köhögött (jött a takony mellé), 4.45-től fent volt egy teljes órát, de legalább evett egy kicsit (90-et).
Én is tiszta nátha vagyok, de a torkom már nem fáj.

Kép

Kép
***csilla***
 
 



ha nagyon nem tudsz vele mit kezdeni, akkor igen
Nem tesz jót neked ha ilyesmit szedsz?

KépKép
tatim
 
 


nem azert mert nem tesz jot, hanem mert nemkezdtem el szedni de a szoptatast meg befejezem, ez meg ugye amelle valo :) enelkul valami mas lesz a megoldas :)
van 4 teljes havi adagom :) ugyhogy kuldj nekem akkor cimet es alkalomadtan postara teszem :)

luna6
 
 


Régen nem voltam, visszaolvasok még ma, de előszor is hadd írjam ki magamból azt, ami miatt úgy kifáradtam, hogy csak. Vendégünk volt, alig 2 napig, és mégis teljesen kiakadtam. Mindne percben itt zsizsegett körülöttünk, Szendét fogdosta állandó jelleggel, és nem lehettt elvenni sem tőle... a férjem rokona a nő, nem akartam megbántani snekit, s gondoltam, fél lábon is kibírok ilyen kis időt, d enagyon leszívta az energiáimat az, h folyamatosan vissza kellett tartanom magam. Pl. Szende éppen csak megnyikkant, nem sírt, ő felkapta, jaj, mi van, mi a baj, és rángatta és hozta és vitte, és a pici már azért sírt, hogy tegye le, de még akkor sme csinálta, hogy "adlak anyának" hanem kitartóan "vigazstalta", aztán valhoyg megkaparintottam, és nálam is nehezen nyugodott el. A vendég mindne egyes szoptatást végig nézett, utálom, mert nekem ez elég intim dolog (lenne) de ki sem lehetett toloncolni a szobából, és tudjátok még mi? Kommnetálta, hogy nincs már elég tej? Na, mi a baj, mert Szende este (mikor valóban nincs már elég tej) akkor raplizik kicsit, de ezt eddig is megoldottam, s persze, h a gyerek sosem fekszik le éhesen, d eamennyire csak lehet, erőltetem, h bajlódjon még acicivel, mielőtt teljesen alapadok. No,m mikro majdnem a nanetto féle kutyapoziban szoptattam, sztem a vendég majd elájult, de, h miért nem tudott kettesben hagyni a lányommal? Aztán jött a másik kedvencem:? Teneked nem adnak rendes kaját kérdés?-merthogyf nég nem eszik levest az milyen dolog. Azért arra mondtam, h szerintme éppen elég rendes az anyatej. Egyébként képzeljétek, megvolt az almalé és almapüré kóstoló nekünk, de nem mennyiség, hanem napi 2-3 kiskanál, és majd erről is írok, de képzeljétek én annyira de nanyira ki vagyok fáradva... megkérdezte, h miért sír Szende Szopi után 3 óráával és mérem-e, mert biztosan nagyon éhes (szerintem nem volt az) miért nem itatom vízzel, és miért nem "nyalatom" meg vele az ételeket. és még sorolhatnám. Állandóan kézben volt, ma persze avisszazsoktatás nem is megy, Szendike tök nyűgi, nem akar játszószőnyegen lenni, persze, h jobb ölben folyton, de annyira döbbenet, ha még 2 napot maradt volna a rokon, a gyreekem tuti taccsra vágja és engem is, és egy amúgy működő napirendet teljesne össze lehet zavarni, ésés én úgy le vagyok döbbenve, h ennyire érzékeny vagyok. Huh, na amennyire lehet megírtam, bocsi, h csak úgy ezzel idetolakodtam, este visszaolvasok és mindenkiről szeretnék tudni mindent, és köszi, h meghallgattatok... engem Anyukám úgy nevelt, h a vendég szent és nem szabad megbántani (nem is akartam) de sztem túl jól sikerült, mert tk. kiakadtam, azza kinyekkentem, együtt kinlódunk ma a picivel.
Viszem sétára, jövök majd, sziasztok

detti_10
 
 


No, olyanok vagyunk,mint Csilláék.. csak le kellett írni :lol:
szóval rájöttem a megoldásra!!! Dávid megint szokásához híven felkelt 23:20kor. elhatároztam, hogy várok 5percet, 5perc múla magától elaludt, nyögött kb 2-t és kész :D aztán ahogy szokta, 0:20kor ismét felkelt,megint vártam 5percet, megint visszaaludt ismét 2-3 nyögéssel, semi sírás.
utána már csak 3kor kelt, megetettem, ésaludt fél7ig. fél7-7ig játszott az ágyában a takarójával, aztán 7kor már nem bírtam tovább, bementem hozzá, ésúgy megörült nekem, úgy rugdosot, mint egy kis csikó 8)
és olyan kipihent volt, és vidám :D :D
iszonyat látszik rajta, hgy végre kialudta magát...úgyhogy megmondtam neki, hogy mostantól csak ilyen estéket szeretnék :D :D :lol:


Henibaby,
attól még hogy javítani akaroka helyzeten (mármint az éjszakain) attól még ugyanúgy szeretem Dávidot, hogyne szeretném, bármit csinálna, bármilyen lenne.
csak szerintem van olyan, amin lehet javítani. először nemment a szopi, aztán addig erőskdtem,amíg jó nem lett a helyzet. utána a napirend volt a témán, azt is megoldottam. aztán a nappali alvásokkor is mondhattam volna, hogy ő ilyen, ilyen nappal nem alvósnak is szeretem, de tudtam, hogy ez egyikőnknek sem jó, így dolgozni kezdtem az ügyön, és most már az is jó. aztán,hogy sose semmi se legyen tökéletes, most jött ez az éjszakai őrület. és én igenis, ezen is szeretnék dolgozni. nem hinném, hogy most ezzel a tenapi szuper éjszakával megoldódott a dolog, de most jelenleg ezen dolgozom :lol: remélem így ismarad a helyzet.
és én (ilyen vagyok hogy) márpedig nyavajgok (ly?) a szar éjszakákután, a szuperek után meg örömködök :wink:
és tök jó rájönni a dolgokra, hogy hogyan lehet megoldani a problémákat. persze van oylan, amit nem lehet, de pl. amikor anyósomnak panaszkodtam,hogy Dávid nem alszik nappal, akkor azt mondta, hogy mert biztos ilyen baba,andrás is ilyen volt.. viszont én tudtam, hogy ez nem lehet, mert igenis aludna, csak rá kellett jönnömamódjára... mostanában egydül alszik el, előtte úgy, ha simiztem az arcát,stb. de annyit próbálkoztam már, hogy tudom mikor mit akar. vagy ép mit nem akar :P
fhúúú Bogi nagyon szép a fotón!! :shock: szuper a ruhája,ahaja, látszik, hogy tuti rengeteget foglalkozol vele!! :wink:

Cicmarek,
na azért az a mászás elég érdekes, éskezdetleges.. :P
és a kúszást ugye előre csinálta, na ezt most hátra :roll:

Nanetto,
mivel Dávid ilyen könnyen visszaaludt magától este, amikor meg altatni próbálom,szinte egész este ébren van, nem hiszemhogy ez már az anyahiány lenne. egyébként remélem ma este is viszaalszik magától, vagy inkább hgy leszokik a 23:20 és a 0:20-as kelésekről. dekomolyan!! percre pontosan ekkor kel :roll: :shock: :D

figyeljetek már... én7perce tettem le Dávidot aludni, EGY MUKOT SEM SZÓLT és tök csönd van!!!! :shock: :shock: :shock: nem merem megnézni, mert baromira recseg a parketta, de tuti alszik... :shock:
azt hittem legalább egyszer be kell majd mennem hozzá...
egyébként meg valószínű,hogy a barátja miatt van. ugyanis minden alváskor odateszem mellé a kisvakondos textilpelusát, éssztem azzal alszik, vagy csak markolássza a kezével... édi :oops:

Konkri,
szar ez a betegség... jobbulást a fiúknka!!!!!!!

Nanetto!!!!
vasárnap már első adventi gyertya?????? juuuujj!!!! akkor azt mg be kell szerezzek!!!!!!! :wink: imádom,egyszerűen imádomakarit, és most hogy itt van dávid, udom még jobb lesz együtt!!!!! :D

na ez a gyerek meg se mukkan... tuti alszik, de KAMERÁT AKAROOK!!!!
most úgy megkukucskálnám 8) 8)

Luna,
én abbahagytam a Cerazette-et,mert eleem volt, hogy állandóan véreztem tőle.. :?

Csilla,
sztem Léninek már herótja van a táptól :lol: tudod annyiféle nem volt jó neki, sztem már elege van belőle,amit meg is értek. viszont ha a szilárd kaját jól eszi,akkor tuti jó evő lesz, úgyhogy király!!! :wink:
én nem vagyok finnyás, minden kaját szeretek, remélem a kisfiam is ilyen lesz :roll: :)

Detti,
merre vagy? Mi a helyzet Szendével? úsztok még? mi a múlt héten nem tudtunk menni, mert taknyos volt KolbászDávid, de remélemahétvégén már tudunk menni :lol:

Csiilla,
egyébként (mostanában rengeteget használomezt aszót egyébként :oops: :D ) köszi a kérdst, király volt az éjszakánk, de ezt már írtam :oops:
jobbulást nektek!!!!

huh..ma olyan de oylan jó fiú volt Dávid!!!!
reggel bementünk a suliba, a TO-ra. le akartam adni az indexemet, erre kiderült, hogy az egyik tanár az indexembe beírta a jegyemet,de az ETR-be meg elfelejtette bevezetni :x
ezért el kellett vinnem egy papírt a francia tanszékre, ott kiöltetni a titkárságon, majd elvinnia tanárhoz, és aláíratni... aztán fel a japán tanszékre, hogy lemondjam a japán minoromat,mert kommunikációt csinálok helyette, de nem volt ott a japán tanszékvezető,úgyogy emiatt még majd vissza kell mennem.
aztán vissza a TO-ra, leadni a papírt. közben Dávid a MT-ban volt, a suliba direkt gyalog mentem, így útközben tudott aludni, aztánmeg nézelődött. amíg a francia tanszékvezetőt vártuk, addig kicsomagoltam, és az egyik asztalon játszott :lol: mindeni el volt tőle ájulva, főleg mert rénszarvasos rugi volt rajta aganccsal, meg mindennel (majd lefotózom) és ettőlegész nap a Rudolf, the red nose ranger megy a fejemben...
aztán amikor ezzel végeztem,akkor leültem az egyik folyosón, hogy levetkőzöm gátlásaimat és megszoptatom, erre egy csaj behívott az egyik terembe, hogy etessem meg ott nyugiban.mint kiderült, valami esélyegyenlőségi iroda volt, úgyhogy a kerekesszkek közt evett a fiatalúr, majd az asztalon tisztába tettem, aztán irány az F épület, ahol épp vége volt a barátnőimórájának, ők nyomorgatták Dávidot amíg én elmentem WC-re.
aztán egyikőjük hazakísért minket, közben dumáltunk, majd megmutattam nekia lakást gyorsan,aztán meg Dávidot a babakocsiba tettem, ésmi kisértük őt haza (dávid végig ébren volt, hazafelé márnyűgizett).
amikor hazaértünkmegetettem, játszott egy picit ésmár fél órája alszik.
no, jó sokat írtAM, úgy látszik szófosásom van :oops: :P
de befejeztem :wink:
Vendég
 


Detti,
figyeled? olvasok a fejedben :lol: pont most hiányoltalak :wink:
basszkikám én a helyedben megmondtam volna hogy tűzzön el, hagyjonmagunkram vagy hogy azt neúgy kéne, stb. nekem egyszer itt a fórumon, talán az Eszter írta asszem, ha nem ő,akkor bocsi, de valami olyasmit írt, hogy Dávid az én gyerekem, én tudom mi a jó neki,és rajtam kívül senki sem fogja őt megvédeni, tehát álljak ki érte, és szarjam le a többieket :wink:
ajj ajj... most olvastam végig. legközelebb gondolj arra, hogy hiába szent a vendég, és még ha em is saját magad, de a pici babád az első, és amit a nőcsinált vele, az láthatóan rossz volt neki. ezt sztem semmilyen esetben sem szabd senkinek sem hagyni,met a manó még nem tudja megmondani, hogy azt ő márpedig nemszeretné, te vagy a tolmácsa, neked kell leállítanod az ilyen tipikusan idegesítő rokonokat...
nem lesz könnyű,de hidd el 1-2 nap alatt visszatértek a napirendhez, és akkor te is megnyugszol majd. kitartás :wink:
Vendég
 


Nikvik,
mindig nzem a vonalzómat, nagyon tündér vagy, hogy megcsináltad nekünk, mert ha rajtam múlt volna, nos... még mindig azt mutatná,hogy Dávid 40éves :oops: :D :D
így meg olyan jó nézni, ahogy a kiscsávó kúszik egyre előrébb :lol: mármint a vonalzóna pelusosrózsaszín gyerek :roll:
Vendég
 


Geo,
Igen, én voltam :D:D Így nem kell még 1x leírnom :D:D:D:D
Örülök, hogy most éjjel jól aludtatok.
Nekünk xar éjszakánk volt tegnap is, meg ma is... de ez van :D lesz jobb is :D:D

Mennyi volt a kínai Maitai? vagy hogy írják? :D Mindig elfelejtem. Én még mindig kendőzök, meg most fogom elkezdeni Alexet háton hordani.. :d de hátha ihletet kapok :D

Detti!
Csatlakozom Geohoz.Küld el legközelebb a kedves rokont a fenébe. Te gyereked, majd TE megmondod, mit tehet vele és mit nem. Én mindenkivel összevesztem, aki nem akarta azt csinálni, amit én kértem.... Alexal már nincsenek bajok :D

Nanetto!
Én azért párolok, mert könnyebben emészthetőbb elsőre. És Hannának jobban bejött. az üveges kaják is pároltak. :D Szal ebből indultam ki. :D


FONTOS:
MIKOR LEGYEN A TALI???? SZABINAPOT KÉNE KIVEGYEK RÁ. El tudnánk dönteni még ezt a héten???


Köszi!!! :D

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Geooo:
Jajj, nehogy magadra vedd, amit írtam... általánosságban "beszéltem". Dehogyis vonom én kétségbe, hogy szereted Dávidot... Én csak azt taglaltam, hogy mi felnőttek sem vagyunk egyformák (még jó), és míg az egyik anyuka változtatni próbál a gyermeke szokásain (ami persze nem feltétlenül rossz hozzáállás), addig a másik elfogadja a gyereke ezen szokásait és abban bízik, hogy előbb-utóbb elmúlik (ebben az esetben sem mondhatjuk, hogy rosszul csinálja).
Ez azért van így, mert különbözőek vagyunk, különbözőek az álláspontjaink... és ez így van jól.
Szép is lenne, ha minden anya mindent ugyanúgy csinálna, mint a másik, tök ugyanolyan nevelési módszereket alkalmazna...

Kép
Kép
henibaby1975
 
 


Geo, jó volt olvasni a sztoridat. :D Azért jók az ilyen "kis-nagy" dolgok mikor az ember valamit egyedül megold gyerekkel. :D
Nekem ilyen volt az első bolt egyedül, meg a védőnő egyedül, meg a volt melóhelyem (nem a mostani, mert az Veszprémben van, oda nem tudnék egyedül bemenni, mert utálok vezetni, nem is vezetek vagy 5 éve)

Detti, grrrr.... no komment, Én is néha nehezen állom meg, hogy le ne szedjem valaki fejét, de olyankor szépen gügyögve elmondom az illetőnek, hogy Lizácska már ide szeretne jönni Anyához, meg le szeretne feküdni a járókába, mert elfáradt az ölben rázásba, meg stb... Lehet, hogy béna, de eddig mindenki értett a szóból, és nekem is könnyebb így rászólni az emberekre, mintha a gyerekhez beszélnék, de a felnőttnek, szól, értitek. Lehet hülyén fogalmaztam meg.

Csilla, Én ilyen összenövésről még nem hallottam, illetve hallottam róla, de nem hiszem hogy a krém okozná, az nem is megy bele a nuniba, csak kívül van.
Azért ma már kicsit kevesebb krémet használtam, nem egy durva vakolatot kentem rá, csak vékonyabb réteget, de nem tudom elhagyni, ezt szoktam meg, meg szerintem Ő is. :)

Most épp "alszik" elvileg, de már 10 perce letettük, és még rajcsúrozik. :)

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika
 
 


Sziasztok!

Vok,
minek nektek Cataflam? Lemaradtam valamiről?! Remélem semmi komoly!

Csilla,
Léni nagyon cuki a videón. Szerintem fog ő rendesen, én úgy vettem inkább észre hogy nem érdekli őt annyira a csörgő hogy játszon vele. Mert ami az ágyhogy volt kötve hernyó vagy mi, azt rendesen megfogta...

Heni,
szuper hogy visszakaptad a lóvét!!! :-) Bogi nagyon szép!


Apróka,
ááhhhhh. Szegény gyerekek!!!! És szegény ti!!!!! Mielőbbi gyógyulást!!!!!

Detti10,
pont akartam is kérdezni hogy hova tűnteketek!?!? Úh, nem irígyellek. De én biztos mondtam volna a vendégnek, hogy bocsi, de a szopit azt ne nézze, mert nem színházban van! Ha normális, akkor ezt nem lenne szabad zokon vennie. A beledumálós részével nem lehet mit kezdeni sajna, viszont én tuti szóltam volna azért is, hogy ne legyen mindig ölben, mert nem úgy szokta meg a gyerek. Ez szerintem nem megbántás kérdése.

Vok,
és csípőn lehet már hordani a babóbak?!

Konkri,
jobbulást!

Hát én is panaszkodok az éjszakákra. Én nem tudok aludni!!!! Több mint egy hete... Már totál készvagyok.... :-(

Tali: nekem bármikor jó, alkalmazkodom hozzátok...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára cicmarek_ 2011.01.12 15:08-kor.
cicmarek_
 
 


Cic,
elvileg lehet, én nem szerettem. Ez ízlés dolga. Próbáld ki. Mondjuk csípőn nem tud elaludni
Cataflam fogzásra jó. Semmi extra :D

Megyek, mert nem volt jó a rendszer és még nem töltöttem fel a riportjaimat :D

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Heni,
Bogi nagyon szép! Büszke anyuka lehetsz!

Krémtől összenövésről én sem hallottam még. :shock:

Geo,
akkor jól sikerült a "kiruccanás", szupi. Én annyira izgulok az ilyen dolgok előtt. Ha nem tudom pontosan hol fogom megetetni, ne kezdjen el nyűgösködni stb...

Csilla,
nem vettél észre valamit, hogy mitől függ, hogy egyik nap ilyen keveset eszik, máskor meg ennyit benyom egy evésre.

Detti,
de rossz lehetett! Én is ilyen vagyok sajnos. Inkább nem szólok, csak nyelek. Csakhogy most már a gyerekről van szó, meg az ő érdekeiről. És ettől még xarabb érzés. Nekem Anyósom szokott célozgatni dolgokra, úgy mintha a babához beszélne /csinálom a táp adagját, erre "ki fogsz pukkadni, ha ezt mind megeszed", és minden áldott alkalommal jön azzal, hogy nem lenne elég csak az anyatej?, azt hiszi, hogy el fogom hízlalni. Amikor meg non-stop szoptattam az elején, azt hajtogatta, hogy nem fogom tudni leszoktatni a cicről, meg megint előjött a kövér lesz szöveg/ Annyira nem akarom megbántani, mert őszintén szeretem amúgy, és ő is engem, de ezzel nem csak anyaként bánt meg, hanem a szakmailag is kétségbe von. :?

KépKép
yadine81
 
 


Cic, mar irtad korabban is a nemalvast... insomniad van? :( (nekem reszlegesen biza van) Nagyon vacak dolog az ilyen... es nappal hogy birod?
Este nagy forgolodas hajnalig? jajj szegeny te (szegeny en, szegeny mindenki aki ezzel harcolgat...)

bocsi am, hogy en ilyen marha feluletesen irkalok, megnezek minden bebit es mindig orulok a hireknek, de meg mindig nem vagyok tul jol es ezert tem tudok tultengeni :) nincs agyam hozza... ma amugy is egy vacakabb napom volt, holnap szarnyalnom kell :)
mindenesetre az 5 hos eredmenyeink ma este a dokitol: 6375 gramm, 64.5centi es 42.5 a feje.

na most ennyire tellet tolem...

luna6
 
 


visszaolvastam :-) és amik most előjönnek a fejemből, reagálok is:
sajnos a videokat nem tudom megnézni innen a lapotopról, de nagyon kiváncsi vagyok Dávid kúszására, ami a reakcióitok alapján nagyszerű, valamint Lénára is, nagyon-nagyon..
Nálunk Szende már "bezsél", formázza a száját, és jonnek a kis hangjai, amik elsősorban mély sóhaj és morgás féle variációk elnyújtva, irtó édi, és ha nagy hangos kacarászós vidámság van, akkor sikkantgat is, d eez ritkább. Ellenben még az oldalára sem fordul, ha én fordítom, akkor simán, egy lendítéssel visszafordul a hátára, és minimális segítséggel lesz a hátból has... magától véletlenül fordult át hasról hátra még 2 hete kb., de azóta semmi. A drnő szerint nincs baj, de mivel annyira mondogattam, h aggódok, nézessem meg azért a Gézengúz Alapítványnál, lett beutalónk, megyünk. Izgulok, hogy nincs-e baj, de aszívem azt súgja nincs, remélem, jól érzem. Mindenesetre szerttem volna, szeretném, ha megnéznék. Fogni szerintem elég ügyesen fog, és nyúl is a játék után, de valahogy nem izgatja agyon magát. Ngay vidáman elnézeget engem, pl. elkezdett a hajtincseimmel játszani, ha fölé hajolok, legyezi a hajam, és nevet, édi. Másik új játék a rongyozás: amikor pelussal eltakarja apofiját háton fekve, szólok neki, hogy Szende, hol vagy, kikukkant, persze megdícsérem, meg "kukucs" és nagyon élvezi, takarja el újra az arcát, vagy ha nem sikerül neki (nem mindig találja el hoyg a szemére ráhúzza a rongyit) akkor én takarom be, de ő húzza el magáról, és már előre nevet. Olyan vicces. Csak hát ez a mozgás ügy, na.

Hason csináltunk olyat, h vele szemben lefeküdtem én is hason a földre, tk. hosszan voltunk így, elgyengülés nélkül tartotta magát, és röhögött.... egyzerűen nem akar megfogni smemit oylankor, nem nyúl, nem kúszik, egyhelyben tartja magát, és bámul rám.

Zuzi: nálunk is gyakorta megy szopi alatt a kiköpi a bimbót, rámkacag, majd újra szopi... de a nevetéskor annyira elhúzza a száját, mint amúgy sosem, amjd megpukkadok. Szerintem mivel látja, h tetszik, ezért is ismétel, neház olyankor határozottan szopira bíztatni, és nem vele nevetni. És szövegel is olyankor is.

Nanetto: jó, hogy veszel fájdalomcsillapítót Esztinek, én is azt mondom, mint Vok, hogy azért nagyon rossz lehet neki, és Neked meg rémes, látni őt szenvedni. 3 fog, ezzel rekorder leszel itt, nem? Van valakinél, hogy már a 3-ra vár?
Nálunk még nincs semmi komoly jel, a száj-maráson, szájszopin, és időnként behasító sikító síráson kívül, miközben tömi 4 ujját befele- ezek biztosan már fogzós előjelek, de még más nincs. Előre félek. De egyelőre én félek, ő meg megnyugtat menete szokott lenni az új dolgoknak, pl. a külön altatás, vagy ilyesmi téren is így volt, paráztunk mi a férjemmel, ő meg szuperül vette a dolgokat, de fogzás azért más lesz, tartok tőle.

Éjjelek is kiválóak még, semmi változás. Vagy ezt nem kellettt volna leírnom babonából?

Amúgy azt gondolom én is, mint luna: az átaludt éjjel, az átaludt éjjel, nincs közben evés sem, hacsak nem álmában, de annak mi az értelme, hiszen, ha nem kéri (nem sír) akkor nem kell etetni sem gondolom, akkor meg úgysme etet senki álomban... elején én csimnáltam, mert sárgán Szende simán aludt fél napokat újszülötten, de nem az volt a normális.

jah, akinek estleg bizonyítottan éhség miatt nem alszik éjjel a baba, nem lehetne megpróbálni a suttogó-féle láncetetést vagy a mésik tippet? Lánc: lefekvés előtt kevesebb idő teljen el a szopik között, sűríteni a délutánt; másik tipp pedig szoptatós mamiknak, hoyg a reggeli (persze ez átaludt éjjel utánra értendő csak, nem?) tejből tenni el neki, mert a pihent tej zsírosabb, mitn anap végi, stresszes-fáradt és jobban eltelik tőle a pici. Amúgy szerintem ezeket a suttogóból tudjátok, így most lehet, h feleslegesen írtam le, de légyszi nehogy vki okoskodásnak vegye, merthogy nekem Szende (már és még) nagyon alszik éjjel, és így akarok dicsekedni, dehoyg, csak gondolkoztam, én mit tennék, mivel próbálkoznék. Amúgy ha nálunk nem alakult volna így, fogalmam sincs, hogyan próbálnék tenni az éjjeli etetés kihagyása érdekében, esteleg csak vízzel vagy teával vagy dédelgetéssel vígazstalni, d eamikor még Szende éjjel ébredt, ezek szóba sem jöhettek, mert nyilvánvalóan enni akart, de nagyon.

Nanetto: rémes, amit az apósodról írtál, és sajnos nekemis nagyon reménytelennek tűnik az este, de borzalom ami történik és az is, hogy csak úgy elfogadd, h meghal, és csak idő kérdése. Nagyon nehéz lehet, és orvosilag magyarázhattalan gyógyulások valóban mindig is voltak, és talán, de a cigi az nagyon gáz. Amúgy is nagyon dohányzás lelenes vagyok,. bocs mindnekitól, aki érintett, de vmi mocskos dolognak tartom, nem szimplán zavar, hanem viszolygok tőle, de nagyon. persze tudom, hogy leszokni még akkor is rémesen nehéz lehet, ha az ember nagyon akarja... azért remélem, kitart a nagy energiád, bár az alvatlanság nagy E zabáló tud lenni........

Nikvik: nagyon édes a kedvenc képedd, atengert nézős... a kiassszony orcája annyira édi babás, csajos, zabálni való!
Rucik: nekem nagyon tetszenek a rózsaszín kislány ruhák, szerintem annyi árnyalata van, hogy a rózsaszín igenis tud szép lenni, ha jól választunk, de azt is megértem, ekinek bántja a szemét, és szívesen kerüli, nmert barbie-snak érzi, avgy nem is tudom. Én pl. a pirosat szeretm, d eSzendén nem, pedig jól áll neki, a barna szemeihez, de nekem a rózsaszín jobban tetszik, és az erősebb árnyalata is nagyon jó a bőréhez. Meg a sárga is jó, de a fehér pl. sápasztja. A sötét színek nekem nem annyira tetszenek felső részben, pedig tudom, h divatos kislányokon is a sötétbarna is, nekem idegen az ő korában :-) csajszis cuccokat imádom, d eitthonra sokszor van talpas rugiban, szabadidő naciban, mert kényelmesebbnek tartom és főleg praktikusabbnak egy szoknyáénál, kiruhánál, ami midnig csúszik-mászik.

Zuzi: óriási haja van a fiadnak, s ezzel szerintem Nálad van a legloboncosabb topiclakó díj!!! nagyon édes baba.

Talinn: sajnálom a tejmirigyes dolgot, irtó kellemetlen lehet. csökkent már valamit? írhatnám, h ne vislejem meg a tej elapadás, de engem is meg fog viselni.

Luna: én cipelem a hordozót, úgy tudom talán 3 kg üresen. meg kéne néznem. Pl. az uszi alagsorban van. Bababkocsival megyek, leteszem, hordozót leakasztom róla, és leviszem az emeletnyi lépcsőn, hát érzem, de még bírom.
Igen, Geoo, járunk úszni, heti 1x, így még csak 3 alkalom volt. Az első kettőt Szende végigcsinálta lelkesen, de oylan arccal, mint amikor vendégünk van és nem oldódik fel könnyen. Most az utolsót már úgy élvezte, h nevetgélt is, és rám is nézett többször, és sokkla lazább volt. Kiváncsi vagyok az e hetire, miylen lesz. Én egyelőre szeretem, bár nem olyan könnyű mindent megoldanom, mert egyedül járok vele. Seígtők adják be a vízbe, stb. Sajnos itt elég pici a medence.

Hát, én még nem vinném sima usziba, ahol nem babaúszásos a víz, szóval uszoda gyerekmedencéjébe sem még, de lehet, h nem lenne semmi bajuk... ha fejet, arcot nem teszel bele, és nem is nyel, talán nem lehet baj, hmm?

Tényleg, van-e már vki, aki nagykádban fürdet? És gyerekkel együtt fürdik-e bárki? az később való, ugye?

nah, ennyi ugrott be, és ennyi időm jutott most

detti_10
 
 


Luna,
szép méretek, még az is lehet, hogy félévesen megduplázza a születési súlyát! Ahogy indultatok ez igazán jó.

Detti,
nem az esti tej a zsírosabb? Vagy csak áltattam magam, hogy kevés van estére, de legalább zsíros? :roll:

Nekem is kelt éjjel egészen szokatlanul, fél tízkor, aztán tízkor megint,sírdogált, de látszott, hogy nincs fent teljesen, kis simi után aludt tovább, aztán fél kettőkor pedig szopizott vagy fél óráig.
A fogára tippelek, folyamatosan rág valamit a kis egérkém.

Náthára ti mit adtatok? Tüsszög, de nem folyik az orra, nem is tudok leszívni semmit, pedig mintha szörcsögne kicsit és köhécsel is kicsit. Sterimart fogok majd, de nekem kb. az agyamig szokott felspriccelni, kicsit félek tőle. Adjak még Cebiont is?

KépKép
yadine81
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?