No, akkor kezdjük az elején
.
Ha "mázlid" van, akkor nincs ehly az inzenzíven, és máshol sem, rögtön beviszenka gyermekágyra. Ott egy kicsit pihizel, és megkapod a babát "nézeghetni". Az első éjjel még elviszik tőled (ha akarod, maradhat, de ellátni nem nagyon tudnád). Másnap behozzáék és attól kezdve nem viszik el.
Ha nicns mázlid, akkor a műtét után felvisznek az intenzívre, a babát meg le a csecsemős szobába. Műtét másnapján - ha minden oké - lemész a gyermekágyra, és onnan ugyanaz a koreográfia, mint amit az előbb leírtam (nekem most így volt, és a gyermekágyra való költözésemkor kértem a kicsit, onnan már együtt voltunk. A 2. csészáromkor (ami a soten az első volt, csak hogy megkeverjelek
) nem volt hely az intenzíven, rögtön a gyermeklágyra vittek, első éjjel baba nélkül, másnaptól pedig vele.
Bevinni pluszban: amit pl én most elfelejtettem, pedig szuper jól jött volna: egy mosakodószivacs. Ui. zuhanyozáskor a sebet nem szabad, h víz érje, ezért "derékon felül" az ember nem zuhanyozhat, emrt ugye a víz lecsorog. Szóval bénáztam.
A szokásos, kórházi cuccokon kívül most más nem jut az eszembe.
A babának vigyél be: nadrágpelenkáét (adnak ugyan, de keveset), textilpelenkát büfizéshez/feje alá, popsikenőcsöt (szvsz patikait), mert ugyan ez is van, de néha elfogy. Ha akarod, vihetsz be saját rugdalódzót, bodyt, akkor az esti fürdetés után azt adják rá. Ja, weswetleg egy vékony pamutsapit a kicsinek, hogy ha kiviszed a könynező rokonoknak a folyosóra megmutatni a babát, akkor, ha esetleg nyitva az ablak, nehogy mwegfázzon. (a babák pólyában vannak 1ébként).
NMormáls mozgás: alkattól függ. tapasztalatom szerint mináél többedik császár, annál hamarabb épül fel az ember.
Nagyon fontos: irtó sz.rul esik, meg fáj meg minden, de minél előbb kelj fel és járkálj! persze ha szédülsz, ülj le stb. A minél előbbi felkelés-járkálás két okból fontos: dokik szerint az összenövéseket meggátolja; ill. sokkal hamarabb felépül az az anyuka, aki nem az ágyban fetreng, h neki fááááááj. (fáj, persze, hogy fáj, de ha csak nincs vmi komplikáció, a műtét másnapján /némileg görnyedten ugyan/ de az emberlánya azért képes már közlekedni.)
Adnak hashajtót asszem a 3. nap. parafint vagy mit és hashajtó teát. Nehogy megidd az egészet!!!!! Ui. NAGYON HATÁSOS, ha érted, hogy gondolom
.
A császárt 1ébként Bálega dr végezte, ügyeletesként. Nagyon jó volt, h a műtét alatt "ki-kikacsintott" hozzám is, elmpondta, mit csinál /na persze nem kommentálta végig a dolgokat/. Utáéna többször is bejött, asszem, maradok nála
.
(Az infóim viszonylag friseek, most augusztusban született a kisfiam.)
Ha van még kérdésed, szívesen válaszolok.
Zsóka