Hazajött a férjem, és még van egy óra a következő szopiig, plusz az esti rutinig, szóval mégis most írok.
Orsi, nekem a Heim Pál-os doktornő azt mondta, hogy nem kell diétázni az ekcéma miatt a babának sem, nemhogy nekem. Én ugyanúgy iszom tejet, nem is bírnám nélküle, egyszerűen függő vagyok, és mással sem vigyázok. Az, hogy most ennyire elhatalmasodott a babákon az ekcéma, az a hideg idő miatt van. Ezenkívül előhozhatja a tüneteket a fogzás, bármilyen betegség, még a legenyhébb nátha is, aztán a nyálzás, bármi..., szóval én nem aggódom emiatt. Samunak óráról órára változik az arca. Van, hogy reggel totál piros foltosan ébred, és délben már hófehér a pofija. Amire figyelnünk kell, hogy lehetőleg csak pamut ruhát adjunk rájuk, és kenjük őket, mert az egész testükön hajlamosabbak a bőrszárazságra, nem csak az érintett területen. Én a szeméhez is oda szoktam kenni nagyon vékonyan a krémet, ha foltos lesz. Zsu, írtad, hogy nektek terjed is. Nem lehet, hogy kidörzsöli a ruha, és elfertőződik? Nekünk első alkalommal elfertőződött, mert Samu belekarmolt. Akkor nagyon csúnya volt szegénykém bőre.
Pár napja engem is ez az elalvás, megnyugtatás, szopi... téma borít ki teljesen idegileg. Esténként néha már sírok, mert azt gondolom, hogy elrontottam valamit, hogy még mindig itt tartunk.
Kicsit megnyugodtam, hogy nem vagyok egyedül. Samu éjjelente is tartja a 3 órákat, és a 10 percen keresztül tartó szopizást. Nappal már tudom kicsit húzni az időt azzal, hogy tízóraira adok neki reszelt almát, aztán elaltatom a kertben, mert ilyenkor alszik 1-2 órát, és így akár 4-5 óra is kimarad két szopi között.
Zsu, én lemaradtam arról, hogy mikor és hogyan szeretted meg a szoptatást. Mi hozta az áttörést? Tök jó! Látom, eluralkodott rajtad a nosztalgia!
Jó sűrű évetek volt! Ez a karácsony milliószor szebb lesz, mint a tavalyi, ez 100%.
És az is, hogy Gabi odavan érted!
Hibernia, én kínaiban vettem zoknit Samunak, és bevált. Küldjek "kóstolót" Pepkének Mikulásra?
Rebarba(ra)
Ahogy visszaolvastam, többször megnevettettél. Nagyon humorodnál vagy!
Naptárral ugyanez a tervem! Hónapok óta nem tettem el a napozókat a nyári hónapok fotóihoz, de sosem jutok el odáig... A mikulás jelmez már megvan, vasárnap abban volt Samu, hogy ne csak egyalkalmas ruha legyen.
És vettem angyalszárnyat is neki, amit majd egy fehér mosható pelus mellé fogok ráadni, és hasra fektetem, úgy lesz angyalka.
Rá kéne kapcsolnom, mert még ki is kell nyomtatni, és össze is kell fűzni azt a naptárat... Ismered Szirkát? Te mindenkit ismersz?
Nekem ez az újszülött kortól biliztetés annyira gáznak tűnik! Állítólag észreveszik előre, ha jön a pisi, de banyek, ha rajtam van kendőben a gyerek, akkor tutira lepisil még akkor is, ha észreveszem, hogy most pisilni fog.
Néztem neten videókat, egy csajszi magyarázta, hogy milyen egyszerű, ha megy valahova, viszi az eldobhatós papírbilit, és akár a buszon is megpisilteti a gyerekét. Nagyon guszta.
(Ez nem Szirka anyukája volt!)
Charlott, nagyon jó az új vonalzód! Tényleg nagyon nagyfiús Krisz! Nagypapi lesz a télapó?
Ügyes vagy, hogy odaszóltál!
A karácsony lázzal engem is teljesen megfertőztél. Azért is nem jövök túl sűrűn, mert lomtalanítom a házat, lemostam az összes ablakot, elkezdtem a díszítést,... Vettem ablakmatricákat, amik akárhányszor felhasználhatók, olyan sztatikusak (?), vagy mi, mint Zsu falimatricái. Egy ív 150.- volt.
Cyntia, mi voltunk neurológusnál. Pelusra kellett vetkőztetni Samut, és egy asztalon olyasmi feladatokat végzett vele, mint amiket a dokinéni is csinál a státuszvizsgálatokon (pl. fogja a baba kezét, és felhúzza ülésbe). Meg ellenőrzi, hogy követi-e hallás után (csörgővel) és a szemével (sakktábla színű pingpong ütővel) a tárgyakat, ilyenek. Amit a dokid mondott, nekem is durvának tűnik. A neurológus azt mondta, hogy akkor sem kell aggódni, ha a forgást 7 hónaposan kezdi a baba... Hol van attól a mászás...?!?
Csöpplány, Balu nagyon ügyes! Gmail-en még nem jártam, igyekszem azt is pótolni.
Nagyon nehéz ez a lelkiismeret-furdalás dolog, de szerintem neked ne legyen, mert ebben a kézmosás dologban igazad volt.
Kriszta, hogy beindult Kristóf! Mint egy kis sajtkukac.
Nadi, én bio cuccot a Mammutban vettem, de úgy tudom, biopiac van a Csörsz utcánál is valahol. De én is csak az elején ragaszkodtam hozzá. Itt nincs lehetőségem biot venni. Ha valamiben nem bízom, marad az üveges. Nálunk eddig minden üveges kaja elfogyott két nap alatt. Samu lazán betermel ebédre 80-120ml-t, utána ugyanúgy szopik, mint máskor, aztán jön a róka.
De kezd beletanulni, hogy mennyi a befogadóképessége. Azért még most sem teszem hasra ebéd után egy darabig.
Egyedül játszásra én úgy szoktatom Samut, hogy leteszem a habtapira, és ha dünnyög, odafekszem mellé, gurítok neki autókat, vagy csörgetek csörgővel, aztán ha leköti magát, elmegyek, aztán ha unatkozni kezd, megint jövök. Így akár egy órát is elvan most már.
Az esésekre visszatérve... Én azt hallottam, hogy nem a pukli, vagy a külső sérülés a baj, hanem hogy a fejében elszakadhatnak valami tartószalagok, amik az agyat tartják (nem biztos, hogy ez a neve), és az végzetes.
Pici babáknál ez annyira gyenge még, hogy egy erősebb megrázás is gondot okozhat állítólag. Szóval én, mint mindentől, az esésektől is parázom rendesen.
Bocs, hogy hosszú voltam!