Sziasztok!
Nem tudtam előre jelezni, de tegnap (pénteken) délelőtt voltunk Devecserben és levittük az adományokat. Csütörtök estig még képlékeny volt, hogy tudunk-e menni, de végül elengedték apukámat a munkahelyéről, és anyukám is itthon tudott maradni, hogy vigyázzon a gyerekekre. Éppenhogy, de mindent be tudtunk préselni apu céges kocsijába. Szerencsére az időjárás is nekünk kedvezett, amíg haza nem értünk nem esett semmi csapadék.
Devecserbe kicsit körülményes volt bejutni. Az Ajka felől odavezető út még mindig le van zárva, mert továbbra is folyamatosan hordják ki a területről a vörösiszapos földet hatalmas teherautókkal, úgyhogy kis kerülővel tudtunk csak odajutni. A város bejáratánál szintén rendőrök posztolnak, csak azok mehetnek be Devecserbe (és Kolontárra) akik ott laknak, ott dolgoznak, vagy odaszállítanak valamit. Szerencsére az utat elzáró rendőrök nem akadékoskodtak, mikor látták, hogy adományt viszünk, simán beengedtek.
Élőben látni mi pusztítást végzett ez a lúgos iszap, tényleg sokkal megrázóbb, mint a híradásokban. Beleborzongtam az elhagyatott vörös falú házak látványába. A kastélypark is siralmas látványt nyújtott. A gyerekek (legalábbis a kisiskolás csoport, akiket láttunk) még szájmaszkkal az arcukon sétálnak az utcán. A felnőttek nagy része viszont már nem hord maszkot.
Szerettem volna több képet készíteni, de 4 fotó után a gépem felmondta a szolgálatot. Ezeket az autóból fotóztam.
A védőnői szolgálatnál pakoltunk le. Örültek a sok holminak, mondták, hogy folyamatosan osztják szét amit kapnak. A sok játék, mesekönyv pedig jó ajándék lesz mikulásra és karácsonyra.
Manka (Anikó), mégegyszer bocsi, hogy az utolsó pillanatban korán reggel estünk be a csomagodért.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ermika 2010.11.27 08:05-kor.