2001.11.01 16:08
Szerző: Anonymous
Nem azért irtam, hogy értelmesnek tartom az itt hozzászólókat, mert azoknak tartom öket - benneteket (ebben most állást nem akarok foglalni, nem is tisztem) és nem bántó szándékkal irtam le ezt a mondatot sem. Egyszerüen az tény mondatta ki velem, hogy ma Magyarországon az internet használók köre inkább tartozik értelmiségi kategórába semmint az "átlag ember" kategóriába. ( Átlag ember itt: mindennemü rosszindulat nélküli kategorizálás, azok az emberek, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy otthon személyi számitógépük legyen, illetve nem is értenek a számitógéphez).
Igen Eva, én magamat értelmesnek tartom és nem azért - mielött valaki viccesen megjegyezné - mert számitógépet, esetleg internetet használok.
Léda, miért hogyan kerül a legtöbb gyerek állami gondozásba? Senki sem vitatja, hogy vannak olyan családok, ahol a mentális és egyéb viszonyok (pl. anyagiak) kielégitöek. De azt gondolom, hogy sokkal jobb lenne ezeket a családokat valamilyen módon segiteni (azt gondolom, hogy nem ide tartozik a hogyan kérdésköre), mintsem ilyen eldeformálódott önértékelésü emberek kezébe emberi sorsokat adni és ráadásul még bátoritani is öket (mint olvastam ezelötti hozzászólásokat még ti sem tudjátok pontosan, hogy ez a tery most férfi-e vagy nö, illetve hogyan tekintetek rá. Volt olyan köztetek, aki azt mondja, hogy saját férje nem tartja úgy a gyerekét, mint ez az ember. Tehát férfiként tekintett rá és nem nöként, aminek vallja magát -szerintem. Na ez az igazi ellentmondás, amiböl a gyerekek ki nem mondottan is sokat kikövetkeztetnek!!! Amikor anya mást mond, mint ahogyan cselekszik. A kommunkikációban a verbális kommunikáció csupán 7 százalékot tesz ki).
Nem szeretnék senkit sem megbántani, de én ezt nem tudom elfogadni - mindezek mellett elfogadom a létezésüket, ha nem kiáltják világba és nem mennek az utcára stb... Lehet, hogy konzervativ vagyok, lehet, hogy begyöpösödött, lehet hogy csak a hitem az, ami erre késztet.
Dia, azért szeretném megmutatni a gyerekemnek az élet szép dolgait (mindamellett, hogy tudom vannak csunyák is) mert gyerek. Az a dolga, hogy boldog legyen, egészségesen fejlödjön, beszélni, járni tanuljon, ismerkedjék a kellemes dolgokkal. Ez az általános kellemes hangulat, "jó érzés" fogja öt megvédeni attól, ami majd nagyobb korában, esetleg felnöttként körbeveszi majd, amibe beletartoznak már a csunyább dolgok is, ami az élethez hozzátartozik és látnia kell majd és mindezek között meg kell találnia saját magát, saját utját a saját önértékelésével együtt. (Kocsmába sem viszem, részeg emberek közé, pedig sajnos ez is az élethez tarozik). Ehhez elengedhetetlenül fontos, hogy megfelelö útmutatást kapjon, következetes irányitást, tölünk, a szüleitöl. Nem szeretném ha különbözö divatirányzatok határoznák meg a nevelési módszereimet, illetve a saját világképemet, ami ettöl függetlenül alakulhat, de meg nem változik. Ráadásul inkább adom át neki az Istenhitet példaként, nevelö funkcióként, mint a homoszexualitást elfogadó tényezöt. Ráadásul ez lenne számára ellentmondásos igazán, mint már irtam. Ha én nem fogadom el, de azért azt sugallnám, hogy ezt lehet, ez elfogadott. És ezért merem én eldönteni, hogy mi az, ami az életböl rá tartozik. Mert én nevelem és nem a világ, nem szeretném utmutatás nélkül elinditani, tudnia kell, hogy mi az ami elfogadott és természetes. És lehet attól még egy ember értékes, hogy homoszexuális, lehet értelmes, okos, érzö. Én is lehetek ilyen, hogy ezt nem tudom beilleszteni és nem is akarom a saját és a mi családunk életébe. Nem hiszem, hogy jogom van itélkezni felettük, mások felett. Véleményem lehet legfeljebb, amit megpróbáltam és megpróbálok kifejteni.
Nem értem miért nem érted, hogy a katonaságnál is kizáró tényezõ a homoszexualitás? Szerinted a börtönökben miért van jelen ez a jelenség? Mert genetikailag kódolt betegségük van az elitélteknek?
Örülök ha egy gyerek boldog és egészséges, mindamellett, hogy tudom léteznek szomorú, szegény, boldogtalan gyerekek. Egy boldog, egészséges kisgyerekböl is lehet boldogtalan, beteg gyermek a késöbbiek folyamán. Nem hiszem viszont hogy ez a gyermek boldog lesz, mikor egész életében pikirt megjegyzéseket fog kapni, viccelödni fognak vele és ettöl tery nem tudja megvédeni majd. Kalitkába ugyanis nem zárhatja, elöbb-utóbb ennek a gyermeknek a tudata kifejlödik annyira, hogy önálló véleményt tud majd alkotni az öt körülvevö világról. Ha ö egészséges, a homoszexualitás szikrája sincs meg benne. És boldogtalan lesz a sok csúfolódás, poénkodás miatt. Akár megutálhatja majd a nevelõjét is. Ráadásul példaként látja majd maga elött, hogy ilyen jelenség létezik, aminek hatására szegény elindulhat ennek irányába is (utánzásos tanulás), aminek hatására küzdhet majd eleget, önmaga ellen is és a társadalom ellen is (remélem ez a dolog sosem lesz társadalmilag elfogadott jelenség). Szóval szerintem nem a boldogság irányába indul ez a dolog, még akkor sem, ha ez most kapóra jön bizonyos körök számára. Tökéletes reklámfogás ismét a homoszexuálisok és transzvesztiták körének, kirekesztettségük mutogatására. És ha erre használják most fel ezt a gyermeket???
Nem hiszem, hogy a mostani kormány bármit is profitálna ebbõl, hisz még szavazatokat sem nyer. Ráadásul egy kormány sem fogja majd hatalomra jutása esetén komolyan propagálni a homokosok, tranzvesztiták létjogosultságát, viszont tök jó ezt mondani.
Keke, ne haragudj de úgy tünik nem igazán dolgoztátok még fel, hogy beteg gyermeketek van.
Szerintem egy homokos nem egészséges, kvázi beteg.
Pocok, nem keménykedem, attól, hogy ezt nem fogadom el és ennek hangot is adok.
Én pedig azt tudom, hogy könnyebb beállni a sorba, semmint önálló véleményt kialakitani és azt leirni. Tudom, mindezt névtelenül könnyebb, de igy legalább megteszem (lehet, hogy erkölcsileg, etikailag rossz) és hidd el, ha személyesen találkoznánk megmondanám a szemedbe a véleményem. Ettöl függetlenül szerintem a net ilyen vitákra nem igazán alkalmas (szelektiv figyelem, szelektiv torzitás).
Ha a poénoknál tartunk: de én voltam!!! Tök jó vicc!!! Csak az a baj, hogy nincs a szomszédunkban meleg család, még akkor sem ha a név egyezik!
És akkor most ideirom egy korábbi, általam használt nickem. Ettöl már tudod ki vagyok? Mert én abból hogy Pocok ugyanúgy nem tudom te ki vagy.
xxx