Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Sajna én is elmaradtam, szinte az összes dolog ránk is igaz, amit írtok, pl.: sok a dolog a gyerekek körül (igaz, nekem csak 2, de kicsik és most már mindketten pakolnak, pakolnak, veszekednek néha, cibálják egymás kezéből a játékot.....)De nagyon sokszor jó testvérek, puszilgatják egymást, keresik a másikat.
Apával nekünk is alig jut időnk egymásra, fáradtak vagyunk, kimerültek, sokszor ingerültek. Néha alig várom, hogy ágyban legyek, persze ilyenkor Beni játsza a "nem alszok, nem engedem apát ki a szobából" játékát. Ha kijön , azonnal felébred, pedig már aludt, mintha radarja lenne, sírni kezd, kelti Danit, kórusban sírnak.
Vannak rossz napok, de nem panaszként mondom. Imádom őket.
Pelus téma ugyan ott áll. Nem!
A kakálástól ordít , már előre, ha érzi, hogy kell neki. Fél, hogy fájni fog, pedig nem kemény, még ugy sem, hogy néha eltelik 4-5 nap.
Horror!

Kia, hatalmas gratula nektek! Örülök, nagyon!
Mikorra vagy írva?

Mekete, szép szál legény! A mindenit!
Danika az 1 éves vizsgálaton, csütörtökön volt 10kg10 dkg és szintén 78 cm! És rá is azt mondják, szép nagy!
Ja egyébként elindult ám szépen, 11,5 hónapos volt, amikor már mindenhová a lábán ment, elég stabilan, szépen. 11 hós korától lépegetett és így fokozatosan egyre többet-többet 2 hét alatt már járt.

Panna, jól megnőtt a te pocaklakód is! Mindjárt szülsz.
:lol:

Kép
KépKép

Daisypath Wedding tickers
angie28

Meskete
Marci hatalmas! :D

Gratula a tesódnak!

Hszoboszló... nagyon jó hely...
Nektek is tetszett?

Angie
Gratulálok a jásárhoz!
Akkor már nincs megállás... :lol:

Köszi!
Kiírva.... Nem tudok pontos dátumot, de a doki sem...
Kb. június eleje az UH szerint... mert nekem majdnem minden második hónapban kimaradt a peteérés, 35-40 napos ciklusok...ha voltak, stb...
Akkor is aug. elején volt meg utoljára és mégis szept. közepén fogant a tesó.

Utólag is BOLDOG SZÜLINAPOT a pici fiadnak!

Az enyém ismét beteg...
Antibiotikum, köhögéscsillapító, stb :roll:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!

Merre jártok? Nagy a csend errefelé!

Panna! Lassan mehetnek a drukkok! Mindjárt itt a november vége!

Kia! Hogy vagy? Rosszullétek? Vannak még?

Angie! Sajnálom, hogy még mindig ennyire nehéz a kaki ügy. Csak azt tudom továbbra is mondani, hogy türelem. Nehéz lehet megállni, hogy türelmes maradj, ne bántsd miatta, tudom. De előbb-utóbb megoldódik meglásd!

Hát lányok, korai volt az öröm a Tesóméknál. Sajnos a Down-kórra tényleg negatív volt a vizsgálat, de az utolsó pillanatban kiderült, hogy a szive beteg a babának. Nem részletezem, nem szeretek kismamiknak ilyet történeteket írni. Szerencsére ez egy nagyon ritka dolog, de ők pont beleestek abba a minimális százalékba, aki beteg. Így végül megszakíttaták a terhességet. Remélem mihamarabb kiheverik és jöhet a kistesó!

Írjatok!

Üdv: Meskete
meskete
Őrbottyán

Meskete
Sajnálom :(

Rosszullétek már nincsenek, végre... :)

Holnap védőnő...
Lesz kiskönyvem... talán akkor felfogom, hogy miért is nem dolgozok már :lol:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Kedves Kismamak!

Tovabbra is szeretettel ajanlom figyelmetekbe uj webaruhazunkat, melyben sok kulonleges es praktikus termeket talaltok.
Tobbek kozott baba-agynemut, labzsakot, babakocsi-parnat, es a Magyarorszagon eloszor kaphato az USA-ban kifejlesztett uj, biztonsagos kisagy-racsvedot.

www.babymarket.webs.com

Termekeink nevreszoloan is megvasarolhatoak, kerlek, lepj kapcsolatba velunk, amennyiben egyedi elkepzelesed van.

Tovabbi kellemes babazast/babavarast!

littlebabymarket
Budapest

Sziasztok!

Hogy vagy Kia? Levi mit szól a kistesó érkezéséhez?

Meskete, sajnálom a tesódékat. Remélem legközelebb egészséges lesz a baba!

Angie, boldog szülinapot Bencének! :lol: :lol: :lol:

Itthon volt Krisztián 2 hetet herpesz miatt. Van tapasztalatotok ez ügyben? Tudtok rá valami csodaszert a zoviraxon kívül? Majdnem végig járt 3 hetet (ilyen még nem volt) az oviban, erre jött a herpesz. Elmúlt az egyik oldalon, aztán jött a másikon. Itthon meg egy betyár briganti. Nem akar kimenni, az energiája pedig az egekben. Szegény Mátéval veszekednek állandóan mindenen. Az örökös kupiról nem is beszélve. Az irdatlan. Ma ollózni tanultunk. A cafatok már mennek. :wink: Szóltak múltkor az oviban, hogy próbálták a kezükbe adni az ollót, de a Krisztián meg sem akarta fogni, gyakoroljuk otthon. Hát ez hetekkel ezelőtt volt, és még csak most sikerült.

Lány ügyben én nagyon kitartó és hajthatatlan vagyok. Ugye a fiúk spontán jöttek, de egyszer minden féle képpen meg szeretném próbálni a kislányt, bevetve a létező összes módszert. Étrend, lh tesz, mikroszkóp, stb... Persze pár év múlva.

A mikroszkópról jut eszembe... A férjem kidobta a Maybe Baby mikroszkópomat, amit ráadásul kölcsön kaptam az unokanővérétől. Hallottatok már ilyet? Ő pakolt... Valamelyik nap kerestem, tiszta ideg voltam, mikor is kiderült, hogy a drágám kidobta. Mindig ugyan arra a helyre raktam, mégis zavarta. Azt se tudta mi az, meg se kérdezett, csak kidobta. És ha én kidobnám a lakás bármely pontján otthagyott szerszámát? Tuti kiakadna, de úgy, hogy meg sem állnék a lábamon. Azóta 6200-ért láttam a neten legolcsóbban (használt), de nekünk most az is drága. :cry:

Jó éjszakát!

napsugár

Lilypie Pregnancy tickers
napsugár08

Sziasztok!

Napsugár!

Nekünk herpeszre a Compeed herpesztapasz vált be a legjobban. Jó benne, hogy a leragasztás miatt nem csíp, nem éget a herpesz, plusz nem lesz olyan nagy sárga varras, hanem anélkül múlik el. Gyerekeknél talán az a kellemetlen kicsit, hogy mikor lehúzod úgy húz, mint egy sebtapasz és ezt nem szeretik. Amúgy a herpesz megjelenése mindig az immunrendszer meggyengülésével függ össze, úgyhogy érdemes ilyenkor extra adag vitamint beletolni a gyerkőcbe.

Nekem magyar mikroszkópom van, az a PG53 névre hallgató, ami mindössze 2000 Ft körül van. Az is ugyanúgy mutatja a páfrányokat.
Apa lehet, hogy tudat alatt dobta ki! MOndtad, hogy nem lelkesedik egyenlőre a 4. gyerek ügyében!

Kia! Megkaptad a kiskönyvet?

Nálam most az a helyzet, hogy a szülés óta a múlt hónapban jött meg először a mensim. Aztán egy hete szombaton (az már a 26. nap volt) már éreztem, hogy fájdogál a hasam, meg fog jönni és bizony nem védekeztünk. Már most ugye a 34. napon vagyok és még semmi. Nem izgulok rettenetesen, mert Csongornál is így volt, hogy kezdetben kicsit össze-vissza jött meg, de azért beleült a kisbogár a fülembe, mi van, ha mégis! Eléggé kibuknék most, nem tudom mit csinálnék. Minden féle hülyeség jár az eszembe. Ha mégis az lennék, 9 hetesen megcsináltatnám a chorionbiopszia tesztet, az megmondja, hogy lány, vagy fiú és akkor.... Na, de ezt le se merem írni! Úgyhogy drukkoljatok, hogy megjöjjön!

meskete
Őrbottyán

Sziasztok!

Meskete, köszi a tippet herpesz ügyben, bár Krisztián nem nagyon tűr meg magán semmit, azért majd kipróbálom.
Drukkolok, hogy megjöjjön, viszont találtam egy nagyon jó dolgot, amit én tuti megvennék ilyen helyzetben. A neve intelligender. Hallottál már róla? (www.intelligender.com) Ahogy olvastam a véleményeket a honlapon, elég jók a visszajelzések. A 10. héttől írják a tuti eredményt (90% körüli), de többek megcsinálták már a 6-7-8. héten. Mindenkinek bejött ilyen korán is. Sőt, olvastam egy olyat is, hogy megcsinálta a tesztet a 7. héten, később a doki megcáfolta, aztán amikor kórházba került valamiért, kiderült, hogy mégis a tesztnek volt igaza és a doki tévedett. Amúgy mi az a chorionbiopszia teszt?
Jó ötlet a PG/53, de ha visszakéri a rokon a mayba baby-jét, akkor kénytelen leszek megvenni neki. Neked bevált ez a mikroszkóp? Mire használtad, mármint védekezés, vagy baba ügyben? Amúgy a férjem tényleg ennyire figyelmetlen, és több olyan dolgot dobott már ki, ami nekem fontos volt. Apróságokat, de nekem rosszul estek. Pl. egy plüss kutya szemét, amit vissza akartam ragasztani. :roll:

Jó éjt!

napsugár

napsugár08

Sziasztok!

Napsugár, már írtam ide régebben, hogy ezt a tesztet én is használtam Máténál. A vaterán vettem. Nagyon hittem benne, és tényleg kimutatta már a 9. héten hogy fiút várunk. Bár a dokimnak megemlítettem, ő csak nevetett rajta.

Meskete, drukkolok!

Képzeljétek, nálunk pedig beindul a lány-projekt!
December 25-én lesz újra lányos napunk, addig próbálok lányosan diétázni.
Minél több idő eltelik és minél inkább helyreáll a mi kis megszokott életünk annál inkább érzem hogy később nem vállalnék be még egy babát. Viszont most igen! Azt hittem a férjem tiltakozni fog, de még ő bíztat a decemberrel kapcsolatban, hogy ha nem akar, úgysem jön a kislány, egy próbát tehetünk élesben.
Olyan boldog vagyok! Még egy rákszűrés és egy orvosi vizsgálat vár rám, ha a doki is azt mondja bevállalhatjuk akkor karácsonykor tényleg megpróbáljuk.
Nem igazán merem senkinek mesélni a környezetemben, mert hülyének néznek hogy ilyen kis korkülönbséggel bevállalnánk egy babát. Szóval nálunk most ez a helyzet.

Hogy vagytok?
laura0606

Hahó!

Napsugár! A chorionbiopszia egy genetikai szűrővizsgálat, amit a 9-14. héten lehet elvégezni, de nem veszélytelen. Kétszer nagyobb a vetélés kockázata, mint az amniocentézisnél. Ez is olyan hasbaszúrkálósdi, mint az amnió. Állami intézményben csak nyomós indokkal végzik el, életkor, vagy megelőző problémás terhesség miatt. De az Istenhegyin 40 ezer pénzért bárkinek megcsinálják és 2 nap az eredmény. De azt hiszem, ha idáig eljutnánk én képtelen lennék csak a neme miatt elvetetni egy babát.

Még nem jött meg, egyébként, lehet, hogy teljesen kimarad egy ciklus. Minden esetre a jövő hét elején tesztelek egyet, csak a megnyugvás miatt.

Laura! Ez igen! Bátor vagy! Én pont azt mondtam most Apának, hogy, ha nem lenne a két nagy és tényleg babás lennék most, akkor talán bevállalnám, pedig nekem még a másfél év is kevés korkülönbségnek! Belegondoltam, hogy hogy vinném véghez a jövő évet egy másfél évessel, egy újszülöttel, egy iskolással és egy óvodással. Az ide-oda hurcolászás most sem egyszerű feladat így, hogy nincs nagymama, apa későn jön stb.
Komolyan elgondolkodtam a petevezető elkötésen. Lehet megvárom azért, míg betöltöm a 40-et, de legkésőbb akkor megcsináltatom.

Neked nagyon, de nagyon drukkolok!!!!

Na, most mennem kell, vége a fürdésnek!

meskete
Őrbottyán

Kia, minden rendben? Mi volt a védőnőnél? Van már kiskönyved? És elhiszed? :)

Panna, mi újság? Hogy bírod?

Meskete, látod mindenkinek más a nehéz. Én attól tartok hogy ha eltelik 3-4 vagy több év, akkor már nem borítanám fel az életünket egy újabb babával. Most nem lenne nagy változás, úgyis jövünk megyünk az oviba, jövőre már a második nagyfiú is oviba megy, úgyhogy két baba állandó lenne itthon. Én ezt nagyon bírom, bár vannak nehezebb napok. De egy kislányért mindent! :)
Ha jövőre születne a kistesó akkor nálunk 5 - 3 - 1 - 0 évesek lennének a gyerkőcök.
laura0606

Nahát, újra felpezsdült az élet!

Szerintem is jó a kis korkülönbség, amíg mindegyik gyerek kicsi. (max. óvodás) Laura jól teszed, hogy bevállalod a következőt.
Sajnos én nem voltam elég bátor ehhez, így mi most még várunk. Kb. 1 évet. Vagy 2-t.

Szép napot!

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Hahó!

Boeske! De jó, hogy néha benézel! Hogy vagytok? Bevallom azért kacsingattam már a 4 gyerekes topicot én is, kiváncsiságból, hátha kapok valamiféle megerősítést, vagy épp az ellenkezőjét. Téged is láttalak arrafelé. Csak most átvonultatok zártba, így lemaradtam. Ha nem titkos és lehet még csatlakozni merre vagytok?

Laura! Nem tudom, biztos én vagyok kevésbé teherbíró, de nekem az első másfél-két év nehéz a a babákkal. Sajnos, vagy nem sajnos nekem borzasztó aktív gyerekeim vannak. (Marci pár napja lépeget egyedül egy-két lépést, hétfőn volt 9 hónapos) 5, azaz, 5 percnél hosszabb időre születése óta nincsen el. Rengeteget cipeltem kisebb korában őt is meg előtte a többieket is. Most hiába jön-megy már, felfedezheti a világot, nélkülem nem teszi. Ma reggel én vittem a gyerekeket suliba, oviba. Na, azt az egy órát is végig üvöltötte, amíg a nagyokat készítettem, ruha, kaja, táska bepakolás stb... Lehet, hogy én csinálom rosszul és csak egy hetet kéne hagynom üvölteni és előbb-utóbb rájön, hogy el kell lennie egyedül is. Úgy irígyeltem mindig, ha egy gyerek elvan a járókában, nézeget, türelmes, elalszik egyedül. Hát, az enyémek nem... De nem baj, ezt nem is azért írom, mert ez rettenetes dolog, csak valahogy nem látom, hogy, ha még egy ilyen kis csüngő majomka tipusú gyerkőc érkezne jövőre hogy csinálnám végig a dolgokat.
Amúgy a 4, vagy több gyerekesek szerint 3 gyerekig nő a terhelés, utána már tök mindegy hányan vannak, nem nehezebb. Hogy ez igaz, nem tudom.

meskete
Őrbottyán

Szia Meskete!
Sajnos nem tudom, hol csináltak zárt topikot, én nem mentem velük.

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Sziasztok!

Laura, irigyellek, mindent bele! Nagyon remélem, hogy összejön! Írj le mindent részletesen, hogy mit teszel lány ügyben. Szerintem most mindenki szeme rád szegeződik! :wink: :lol:

Húúú. Leírom az elejétől, hogy értsétek. Szóval, okt. 10-ére vártam a menstruációmat, de nem jött. 12-én és 13-án teszteltem két halványat, aztán 15-én a vérvétel 18 lU/L béta-hcg szintet jelzett, miután 16-án megjött. 18-án azt mondta a doki, hogy ez nem terhesség és elzavart. Okt. 23-án csináltam egy tesztet, ami már negatív lett (megnyugodtam). Ezután 5-én elmentem egy másik orvoshoz (Dávid nála született), mert nagyon fájt elöl is és a derekam is napok óta. Nem látott semmi rosszat, azt írta a leletemre, hogy vetélés szövődmények nélkül. A méhnyálkahártya mérete 11mm volt, azért elküldött egy kontroll hcg vérvizsgálatra, hogy kizárja a méhen kívüli terhességet. Most 9-én volt ez a vérvétel (13-án megjött rendesen) és tegnap kaptam meg az eredményt, miszerint béta-hch 156 lU/L. (Azt hittem minimum 0 lesz az eredmény.) Szerintetek mi a fene van velem? Vérzek, de volt már nem egyszer szédülés, hőhullám. Akkor ez most mégis méhen kívüli terhesség, vagy mi? Segítsetek! Jövőhét pénteken tudok csak visszamenni a dokihoz a leletemmel, addig megőrülök! A háziorvos és a védőnő szerint, ha méhen kívüli lenne, nem véreznék. Írjatok valami bíztatót. :(

Előre is köszönöm!

napsugár

napsugár08

Sziasztok!

Napsugár
Levi örül a tesónak. Esténként köszön neki, megpuszilja és megsimogatja a hasam :lol:

Herpesz - mi szerencsére nem ismerjük...

Meskete
Igen, megkaptam a kiskönyvet :P
DRUKK a mensihez!

PG 53 volt nekem is Levi előtt... de most nem tudom, hogy hol van...
majd talán ha elköltöztünk s végre mindent kipakolhatok 2 év után a dobozokból, zsákokból :roll:

Laura
Nagyon DRUKKOLOK Decemberre!!!

A néni engedett még egy fél M-t a kiszemelt ház árából... így pénteken adjuk a foglalót és dec. 15-én átadja a kulcsokat is.

Ma délután megyünk Apával a nődokihoz...

A hétvégén hazamentünk, Levi nagyon élvezte a nagyiéknál azt a pár napot.
Nem akart visszajönni :P

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Napsugár! Nem tudod telefonon felhívni a dokit, hogy mégis mondjon már valamit? Elég furi ez az eredmény, az biztos. Sajnos ilyen hormon dolgokban nem vagyok otthon, de minden esetre jobb lenne teljesen kizárni azt a méhen kívülit, nehogy baj legyen. Bár hallottam már olyat is, hogy valaki menstruált normál terhesség alatt is. Kiváncsi vagyok!

Na, lányok, még a végén beindul itt a kislány-özön!!!!!

Kia! De jó, hogy rendben vagytok! A ház is szuper!!!! Este írj, hogy mi volt a dokinál! Uh is lesz?

Meskete
meskete
Őrbottyán

Napsugár! Megkérdeztem egy hozzáértőt, ezt írta:
"A 156-os HCG minimum egy 10 napos terhességnél van, vérzés eleinte előfordulhat. Azonban mivel először is volt egy kis HCG kimutatható és méhenkívüli terhességnél gyakori hogy a HCG szint lassabban emelkedik, ezért előfordulhat hogy egy idősebb méhenkívüli terhesség. Nem igaz hogy méhből nincs vérzés méhenkívülinél.
Nagyon fontos lenne a méhenkívüli terhesség kizárása miatt komoly Uh-os géppel, jószemű szonográfussal egy jó vizsgálat (az se baj ha fizetős és 3-D-és , komolyabb gépek vannak mint sztk-ban)
Én nem várnék egy hétig a helyében, tutira!"
Szóval, szerintem menj el egy ultrahangra. Remélem nem lesz baj.

Kia, nem vagy kíváncsi a baba nemére? Lassan már látszik hogy fiú-vagy lány, ugye? Mikor mész uh-ra? Mit érzel? De izgi!
De jó hogy engedtek az árból! :)
Elkezdtem kalciumban gazdagon étkezni, van egy Mg-Ca-D3 vitaminos étrendkiegészítő tabletta amit szedek, már csak azon kell drukkolni hogy ne akkor legyen meg a mensim....

MEskete, úgy tűnik szerencsések vagyunk a fiainkkal, mert a nagyot kivéve mindenki alszik délután rendesen, ilyenkor én is fel tudok töltődni, a nagy pedig ugye oviban van napközben. Jövőre mikor születne a tesó, akkorra már még egy fiú oviba menne. Én is csodálkoztam rajta, de jól bírom a kis gyerekeket, ezért is filóztam nagyon hogy óvodapedagógusnak vagy csecsemő és kisgyermeknevelőnek menjek... végül az óvoda győzött. :)

Boeske, még most is bevállalhatjátok a kistesót, miért vártok 1-2 évet? Főleg ha te a kisebb korkülönbségnek örülnél, a férjed nem szeretné?

Angie, hogy vagytok?
laura0606

Sziasztok!

Laura, köszi, hogy megkérdezted!
Az a fura, hogy az októberi sztori után, mármint miután elmúlt, csináltam tesztet, és az már (negatív lett) nem mutatott ki hcg-t a vizeletemben. Olvastam vérzésről terhesség alatt, de ez most normál menstruáció volt, nem csak vérezgetés. Holnap reggel az első dolgom lesz felhívni a dokit! Valószínű, hogy be fog rendelni magához. 10 napos terhesség? :shock: Húúú... Sajna nem jegyzetelem, hogy mikor voltunk együtt, de megszakítással történt. Lehet mégis becsúszott? :(
Ezt találtam (http://www.kismamablog.hu/terhesseg/a-t ... -jelei/hcg)

HCG szintek a fogamzástól eltelt idő szerint:
9. nap min. 17- max.119
10.nap min. 17- max. 147
11.nap min. 33- max. 220
12.nap min. 33- max. 429
13.nap min. 70- max. 750
14.nap min. 111- max. 1690

Ha mégis a méhen kívülit nézem, az akkori utolsó menstruációval, akkor viszont már 10 hetes lenne 21-én. Az durva. :shock: :cry:

Üdv:napsugár

napsugár08

Sziasztok!

A nődoki
Kettesben mentünk Apával...
A tesó csak ficánkolt és ficánkolt...
Megvan mindene, a nyaki redő oké, CRL 55 mm.

Már baba alakja van :P
Kép

A neme?
Majd Karácsony után szépen látszik.. Levit is csak a 18. héten tudtam meg...
Kiváncsi vagyok, de kivárom... :P

Napsugár
Tényleg menj el UH-ra.
2006-ban én szép +at teszteltem, de méhen kívüli volt...
DRUKK+++++

Hajrá kislány-özön!!!! :wink: :lol:

Holnap vérvétel és nyaki uh... a pajzsmirigyemet nézik... :?

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!

Kia! Gyönyörűséges a Tesóbaba! :D Örülök, hogy minden rendben! Amúgy most, hogy pocakos vagy, ugyanúgy meg lehet nézni a pajzsmirigyet, mármint a működését? Hiszen ez hormonálisan is más állapot. Egy barátnőmnek pl kifejezetten terhesen működött rosszul a pajzsmirigye, aztán rendbe is jött.

Napsugár! Nagyon drukkolok, hogy semmi gáz ne legyen!!!!! A Hcg az csakis terhességkor van jelen, ugye? Mert akkor gyanús valóban! Vagy ott bújkál a helyén, csak eddig nem látszott semmi! Talán ez lenne a legjobb verzió! Amúgy Apa hogy áll most a dolgokhoz? Mert írtad régebben, hogy nem igazán akar 4. gyereket. Vagy úgy van vele, hogy a te dolgod, ha ennyire akarod, akkor mindegy?

Én elkezdtem barnázgatni, úgyhogy remélem be is indul rendesen piri! Nem lesz tesó!!! Ennek most örülök, egyenlőre!

meskete
Őrbottyán

Sziasztok!

Kia, tényleg gyönyörű a pocaklakód! :lol: :lol: :lol: :wink: Gratulálok!
Neked hol tapadt meg, amikor kiderült a méhen kívüli? Mikor derült ki? Hogy műtötték ki? Bocsi, hogy ilyeneket kérdezek (ha nem akarsz ne válaszolj), de lehet, hogy aktuális lesz. Kezdek félni... :(
Jó lesz a költözködés pocakosan...csak ne emelj nehezet! Az első szülésem pont egy ilyen felújítósdi közepette indult be.

Holnap tutira elmegyek dokihoz! A telefon nem elég, azzal úgy se megyek semmire. Apa elintézte és itthon marad vigyázni a fiúkra! Ő most sem akar 4. gyereket (még). Ha kiderülne, hogy igazi baba van, tutira vetetnék egy intelligender tesztet. Persze ez csak játék a gondolatokkal, de ha kiderülne, hogy kislány, apa véleménye mehetne a sunyiba. :wink:

Meskete, nem akarok vészmadár lenni, de ahogy keresgéltem az ügyemben, ilyet pont találtam. Mármint, hogy a terhesség elején a barnázás simán belefér. Csináltál már tesztet? Szerintem biztos, ami biztos alapon jó lenne. :roll: Az első terhességemnél az elején mondták, hogy nagyobb, mint a kora. Én csak büszke voltam rá, de amikor megszületett 2 héttel a kiírt előtt, teljesen szét volt ázva a bőre. Utána hámlott hetekig. Anyukám mondta végül, hogy valószínű meg volt még egyszer, mielőtt kiderült, hogy terhes vagyok. :roll:

További szép estét!

napsugár

napsugár08

Sziasztok!

Napsugár! Nagyon drukkolok, hogy semmi baj ne legyen! Mindenképpen írj, ha megjöttél a dokitól!

Nekem szerencsére megjött rendesen, úgyhogy most megnyugodtam. Amúgy én is elkezdtem már keresgélni a neten. Megnéztem én is az Intelligendert is, meg találtam cikket ugyanezen elven alapuló vértesztről is, csak az baromi drága, kb 90 ezer Ft, úgyhogy ez eleve kizárt. Bár az Intelligenderrel is vannak kételyeim, pl ha jól emlékszem Pannának lányt mutatott először, aztán mindjárt megszületik a fiacskája!

A másik dolog meg, hogy pánikhelyzetben tényleg minden féle gondolatok futkosnak az ember fejében. Megtartani, nem megtartani. Meg tudnám-e tenni, hogy csak azért elvetessek egy egészséges babát, mert fiú (valószínű nem, egyébként) Már magamban a lakást is rendezgettem, hogy akkor ki hova megy stb...
Minden esetre most majd hamarosan el kell menjek amúgy is dokihoz rákszűrésre, akkor majd kikérdezem minden féléről. Petevezető elköttetésről, meg arról is, hogy hallott-e esetleg valamit, hogy bárhol magánklinikán stb. van-e esély rá, hogy mégis csinálnának spermaszétválasztást az elkövetkezendő pár éven belül meg ilyenek.

meskete
Őrbottyán

Meskete
Van egy göböm, vagyis cisztám a jobb oldaliban... ezt nézik, hogy nem nő-e.
A hormonok... nem tudom... biztos teljesen más az eredmény... dec. 2-án megyek a dokihoz az eredménnyel...
De azt mondták, hogy a terhesség alatt gyakrabban megvizsgálnak :roll:

Napsugár
A méhen kívülim a jobb petevezetékben akadt el... Szúrások, kis görcsök és + teszt. Hétfő estétől kórházban voltam péntekig, megfigyeltek, vérvételek, uh-ok..
Egy nagyon jó doki kezébe kerültem, aki nagyon alapos volt.. a hormonszintem csökkent.. épp hazangedtek hétvégére, amikor jött a vérzés..
Műtét nem volt, mert szerencsére magától távozott...

DRUKK+++
Remélem minden rendben van!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!

2-re mentem, gyorsan végeztem. Megnézett megint hüvelyultrahanggal, nézegette a leleteimet, de nem tűnt túl határozottnak. A méhnyálkahártya 5mm, ami menstruáció utáni méret. (Ugye?) Mennem kell vérvételre hétfőn, abból kiderül majd valami. Állítólag csökkennie kell a hcg értéknek, azt mondta 10-20 között kéne majd lennie. Semmi szurkálást nem érzek, remélem ez csak jót jelent. Ezek szerint sehol nincs baba, de csak a hétfői vérvételes eredmény után fogok megnyugodni. Remélem igaza lesz, és csökken a hcg. A petevezetékeknek látszódnia kéne az uh-on, ha nem hasi uh-van? Mintha azt most sem nézte volna meg.

napsugár

napsugár08

Sziasztok!
Meg vagyok, de most is csak gyors beköszönés.
Nem felejtettelek el benneteket, csak sokszor nincs erőm gép elé ülni.
Csak gyorsan benézek az iwiwre , mert távoli barátnőim ott szoktak írni és kész.
Helyzet változatlan pelus ügyben, ill. annyi, hogy mostanában már nem sír ha kakálnia kell. Mert visszatért egy ideig az is.
Őrület, ami nálunk folyt.
Most fogom óvatosan rábeszélni, hagyjuk végre el a pelust.

Kia, gratulálok mégegyszer, nagyon jól sikerült fotó.
Ki a dokid?
Hol vettetek végül házat?

Napsugár, remélem rendben lesz minden!

Lányok, én is vágyom a kiscsajra, úgy 4-5 év múlva szerintem megpróbáljiuk. De nagyon-nagyon félek a 3. császártól!

Laura drukkolni fogok! Milyen pontosan a lányos diéta?
Azt sosem követtem! És mennyivel előtte kell elkezdeni?

Kép
KépKép

Daisypath Wedding tickers
angie28

Sziasztok!

Ma olyan fura érzésem van alul egész nap. Hasonló a terhesség elején jelentkező gyakori vizelési ingerhez, csak pisilés nélkül. Mintha nyomna valami. Nem is tudom leírni az érzést. Tompa fájdalom talán. Ha leülök nem érzem annyira, csak ha állok. Nem értem.... :?

Kia, mikor van a hétfordulód? Mész majd 4d-re?

Meskete, most egy kicsit letörtél a tesztel kapcsolatban. Mikor csinálta, arra nem emlékszel? Én is hallottam arról a vértesztről. Pink or Blue a neve ha jól emlékszem.

napsugár

napsugár08

Napsugár
Hüvelyi uh-gal néztek engem is akkor...
Ha érezted, hogy a doki egy kicsit balra és jobbra tolta a vizsgálófejet, akkor nézte a petevezetékeket is...
Ez egy kicsit kellemetlen volt anno...

DRUKK hétfőre!!
Remélem minden rendben van...

Hétforduló?
Kedd vagy szerda...
Nincs ponos dátum még...
Azt mondta a doki, hogy majd a kórházban a 12 hetes genetikai uh-on eldöntik a baba korát... így nem maradhatunk... 25-én megyek... :)

Angie
DRUKk a pelushoz!
Levi nem akarja letenni... csak reggel és néha este pisil a bilibe... + délben a bölcsibe..

A dokim dr.Leskó.
Házat Borbányán vettünk...
Kb 2 utcányira van.. könnyű lesz a költözés..

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!

Kia, köszi, hogy leírtad a tapasztalatodat. Most nem tolta jobbra-balra, múltkor talán igen. Arra emlékszem, mintha kereste volna a pontot, hogy hol fáj. Most ilyen nem volt. :? Az a baj, hogy ha elmennék Szfvárra vérvételre, másnap már meglenne az eredmény, de itt várni kell rá egy hetet. Hogy fogom kibírni...? :?:
Hát tényleg nem költöztök messzire. Legalább ismerős lesz a környék... :wink:
Szerintem minden rendben lesz pocaklakóddal 25-én! :lol: Olyan szép formás, hogy tuti egészséges! Azért drukkolok! :lol: :lol: :lol:

Az én Mátém sem szokott még le az alvásos pelusról. Mindig elküldöm pisilni alvás előtt, de van, hogy így is bepisil. Nem tudom mitől függ. :roll:

Laura, decemberben a lányos nap az Jónás nap lesz? A diétára én is kíváncsi lennék... :!:

napsugár

napsugár08

Lányos diéta:

Sok kálcium, kevés só.

Ajánlott:

· tejtermékek ( kivéve a sajt )

· gabonafélék - rizs

· húsfélék - szárnyasok

· zöldségek - saláta, zöldbab, spenót

· gyümölcsök - ananász, alma, mandarin, dinnye, körte, eper

Nem ajánlott:

· sajt ( sós )

· elkészített gabonafélék ( cornflakes, tészta )

· zöldségek ( burgonya, bab, lencse )

· füstölt hús, felvágott, sertés

· füstölt hal, tenger gyümölcsei

· konzerves gyümölcsök, banán, datolya

· sárgabarack, cseresznye, őszibarack, aszalt gyümölcs

· készételek ( konzerv, sózott vaj, csoki )
laura0606

Sziasztok!

Angie! Azért szép lassan csak alakul az a pelus! Az már tök jó, ha nincs sírás!

Napsugár! Hát nem is tudom, furi az egész. Azt írtad, hogy szerintetek te az első babádnál is menstruáltál az első hónapban. Mi van, ha most is ez van? Valamikor a ciklus vége felé fogant (hiszen volt valamennyi hcg a véredben, az nem kerül oda véletlenül), utána meg is jött rendesen, ezért a méhnyálkahártya elvékonyodott, az alig 10 napos baba meg még nem látszott a géppel.

Marci tiszta nyűgös, sokat utaztunk tegnap és ma. Lennt voltunk a mamáéknál, az 3 óra oda, 3 vissza. Ordított egy csomót, nem szeret autózni. Úgyhogy visszük fürdeni!

meskete
Őrbottyán

Meskete, ugyanezt játszuk mi is!
Most értünk haza mi is a Nagyiktól, elaludtak az autóban de most áll a bál. De Máté egy tünemény volt, annyi új inger érte és semmi hiszti vagy sírás sem volt. Hihetetlen!
Sajnos pont ma derült ki, hogy a Jónásos lányos napunkon dec 25-én Nagyszülőknél leszünk... ráadásul egy szobában a 3 gyerekkel... hogy hozzuk így össze a kislányunkat? :(
laura0606

Meskete, van valami abban, amit írsz, de az 5 mm-es nyálkahártya viszont nagyon kicsi bármihez is, legalábbis a babához biztos. Ma voltam megint vérvételen, legkorábban talán csütörtökön lesz eredmény. Most azt olvastam, hogy az első tünetek (émelygés, szagundor) a 6. héten már tuti jelentkeznek. Ha így van, hétvégén már éreznem kellene rendesen valamit. Majd meglátjuk, de szerintem ez nem baba. Rákerestem a méhnyálkahártya méretére a menstruáció után, de semmi konkrét adatot nem találtam. A béta-hcg érték majd mindenre választ ad. Amúgy ha baba lenne, pont a férjem szülinapjára jönne. Jónás szerint a középidőmben pont lányos napok voltak, de úgy tudom, ha közbejön a peteérés, akkor fuccs az elméletnek.

Laura, ha elalszanak a gyerekek, bármi lehetséges... :wink: És a takaró mindent eltakar. :lol: :lol: :lol:

Szép napot mindenkinek! :D

napsugár[/img]

napsugár08

Napsugár
DRUKK!! Már csak pár nap az eredményig...

...így van, ha alszanak a gyerekek.... :lol:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Hahó Lányok!

Laura! Mindent a cél érdekében! :D Nekünk volt hasonló szitu, mikor a szekrénysor előtt álló két fotel mögött a szőnyegen oldottuk meg! :D Fő a változatosság!

Úgy magamban megint tűnődtem ezen, miközben nézegettem az Intelligender tesztet, hogy milyen álszent dolog is ez, hogy nem lehetséges egy ilyen egyszerű eljárást engedélyezni Magyarországon. Tuti nem sok az ilyen elszánt ember, mint mi vagyunk, hogy még 3 egynemű gyereke mellé bevállalna egy 4.-et, ha garantáltan másik nemű lenne. Mennyivel emberségesebb így a dolog, hogy a már megfogant magzat sorsa felől döntene az ember egy ilyen teszttel?

Meskete
meskete
Őrbottyán

Sziasztok!

Meskete, ezért kéne Mo.-n is engedélyezni, hogy 3 egynemű után (vagy akár 2 után), meg lehessen választani a baba nemét szétválogatással. Külföldön ilyen már van. Szerintem még ha nem is támogatná a TB (bár támogatná), ez lenne a legjobb, nem :?: :?: :?: Biztosan több ember vállalná be a nagycsaládot.

Laura, mi újság a kenyérrel? Azt szabad enni? Esetleg rozskenyeret? Vagy rizst rizzsel?
A Krisztián a mi ágyunkban aludt közöttünk 2 éves koráig, mégis van Máténk. :P :wink:

Kia, már pakolászol a dobozokba? :D
napsugár

napsugár08

Sziasztok!

Napsugár! Mi újság? Meglett az eredmény?

Lányok! Panna olyan régen jelentkezett!!!! Az is lehet, hogy már megvan a babó! Mintha azt írta volna, hogy császárja lesz mindenképpen, és november végén! Szóval akkor a túlhordást nem nagyon engedik neki!
Panna!!!! Írj, hogy mi a helyzet! Kíváncsian várunk, vagy még drukkolunk, ha előtte állsz!!!

Meskete
meskete
Őrbottyán

Sziasztok!

Meskete, pont ma gondoltam én is Pannára...biztos igazad van és megvan a baba. :D Kíváncsi vagyok már nagyon! :!: :wink:

Nem hiszitek el... Ezért izgultam egész héten.... Azt mondták hétfőn, ahogy levették a vért, telefonáljak csütörtökön 9 körül az eredményért. Telefonáltam, de még nem jött a futár a leletekkel, telefonáljak vissza 10 után. Telefonáltam, erre közölte a doki, hogy jött a futár (mosolygott egyet), de leletek nélkül, telefonáljak hétfőn. Elküldték üresen az autót. :evil: :evil: :evil: Így le kellett mondanom a tök jó kis időpontomat a holnapi nőgyógyászatra :x , amit direkt tartogattam az eredménytől függően. :evil: :evil: :evil:

Kia, írj, hogy mi volt ma a vizsgálaton!!! :!:

napsugár

napsugár08

Sziasztok!

csak beqqcs...

Ma voltam a 12 hetes genetikai UH-on...
Már 67 mm az ülőmagassága..
Lehet, hogy 1-2 nappal idősebb, de így is marad a június eleje...
Jó is, hogy nyerek 2 napot, ha esetlen később akar majd kibújni :)

Remélem jól van mindenki!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!
Milyen nagy a csöppséged már Kia!
Gratulálok!
Satírozgattam a naptárban, számolgattam Jónás ügyben és a karácsony igen jónak tűnik mert nem esik egybe a piros és a zöld napok.
:)
Nem csak a jónást hanem a holdállást is nézem, így azért eléggé leszűkíti a lehetséges lányos órákat.
Köszi az ágytakarós, fotelmögébukós tippeket, meglátjuk majd mit tehetünk a cél érdekében...
Napsugár, mi újság? Hogy vagytok? Hétfőőőn telefonálj? Ez egy vicc komolyan! Azért egy ultahangra nem mész el egy dokihoz, hogy kizárhassanak minden rosszat?
Panna és babója remélem jól vannak.
laura0606

Sziasztok!

Laura, 19-én voltam utoljára uh-n, akkor nem látott/mondott semmi rosszat, pedig pont ezért mentem. Bár amit találtam a méhnyálkahártyáról, elgondolkodtatott:

“A menstruációs ciklus lényege, hogy a petefészekhormonok hatására a méhnyálkahártya 22-35 naponként lelökődik és újraképződik. Ez a folyamat négy szakaszra osztható:
Havivérzés: 3-7 napig tart. Ezalatt összesen 100-200 ml váladék ürül, amelyből mintegy 50 ml a tiszta vér.
Regeneráció: 3-4 nap. Vérzés során kialakult „seb” begyógyulását jelenti. A fázis végére a nyálkahártya 1mm vastagságú.
Proliferációs fázis: 8-10 napig tart. Ideje alatt a nyálkahártya jelentősen megvastagszik, kiépülnek benne az erek és mirigyek. A nyálkahártya mintegy 5-6 mm vastagságú.
Szekréciós fázis: 12-14 napig tart. A nyálkahártya mirigyei váladékot termelnek, amelyek fellazítva előkészítik az esetlegesen megtermékenyült petesejt befogadására. A fázis végére a nyálkahártya vastagsága 8-11 mm.”

Ennek ellenére nekem a 4 nap menstruáció és 1,5 nap barnázás után (nov.13-18.) 5 mm-es maradt a méhnyálkahártyám, amit 19-én mértek. Ilyenkor szoktak egészségügyi méhkaparást végezni, nem? Vagy ennek köze lehet a hcg hormonhoz, amit előzőleg néztek a véremben(nov.9. 156béta-hcg)? Szeretnék már pontot tenni a végére.
Segítesz tisztázni ezt a Jónás napot? Csak hogy jól értem-e. Nekem dec. 30-a a Jónás nap és előtte pirossal aláhúzva a 27-28-29-e. Ebből csak 27-e és 28-a lányos holdállás(bika), 29-én lép át az ikrekbe. Akkor csak ebben a 2 napban aktuális az együttlét? (Nem írtál a kenyérről. Azt szabad enni?) Előre is köszönöm! :)

Kia, szép nagy baba! :lol: :lol: :wink: Vigyázz rá nagyon :!: :wink:

napsugár

napsugár08

Sziasztok!

Kia! Örülök, hogy minden rendben! Szép nagy babácska!

Napsugár! Érzel egyébként valamit? Szurkálást, fájdogálást, vagy esetleg terhességi tüneteket? Ha, nem akkor biztos nincsen semmi, rendben van minden! Eü. kaparást szerintem csak olyankor végeznek, ha nem szűnő, vagy túl erős vérzés van. Ilyenkor inkább várnak még egy menstruációt és azzal lehet, hogy ürül is minden és visszaáll rendesen.

Hol nézitek Lányok a Jónás napot? Régebben egy külföldi oldalon nézegettem, mintha német lett volna. Aztán mikor még Marci előtt rákerestem, mintha fizetős lett volna ugyanaz. Aztán nem foglalkoztam tovább a kérdéssel. De azért kiváncsi vagyok, szivesen megnézem én is, hátha.....

meskete
Őrbottyán

Meskete, az astro.com-on nézem. Az nem fizetős. Itt van hozzá segítség. www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1152522358.61.ppt (Másold be a linket egy új lapra, enter és kész.) A sárga és a fekete pöttyök az újhold és a telihold, nem a peteérés a menstruáció.
Amit írtam már (nov.20. 14ó 59p), hogy alul van az a tompa nyomó érzés, az még mindig van, és a cicim is szurkál már több, mint 2 napja (soha nem szokott). Alul a hasam nem egész nap, de újra és újra fájdogál. Ha jobban megnyomom a cicim, ilyen fehér pöttyök vannak..., de ezekről tudomást sem veszek, mert már azt hiszem, csak bebeszélem magamnak. :oops: Majd megijedek, ha meglesz az eredmény. Addig azt remélem, ezek csak pszichésen vannak. :? Még a férjem sem izgul. Azt mondta, majd ha kiderül valami konkrét, akkor fog megijedni. :roll: Hányinger nincs. Ahogy még megvolt a menstruációm (nem is értettem), akkor voltak hőhullámok, meg szédülés. Azóta nem. Napok óta most ettem uzsira felvágottat a kenyérre, mert egy ideje nem kívánom. Bár ez nem tünet (remélem).

Üdv:napsugár

napsugár08

Sziasztok!

Nincs hormon :!: :!: :!: :lol: :lol: :lol: Nincs baba :!: :!: :!: :lol: :lol: :lol: "Mr. nem tartjuk meg" örült neki.

Üdv: napsugár

napsugár08

:) Ez jó hír, örülök hogy minden rendben!
laura0606

Sziasztok!

Napsugár
Még nem pakolok... a fele lent van 2 éve a pincébe dobozokba és zsákokba (amióta ideköltöztünk..), így nem kell sokat pakolni majd...

Nincs hormon - gratulálok!
S miért van ez - tudod már?

Levi is velünk alszik amióta itt lakunk Anyóséknál és mégis jön a tesó :lol:

Dec. 15. körül megyünk nődokihoz... talán a nemére fény derül :P

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Ma megyek az endokrinológushoz és holnap védőnőhöz...

Tegnap jött az sms - megvan a vérvétel /Down/ eredmény...
Minden rendben, negatív az is...
Nov. 26-án volt a vérvétel, előtte az uh és az alapján már akkor 13 hetes volt.
Így a dátum ismét más... június 3. :roll:

Bölcsis:
Kép Kép
Kép Kép

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!

Meskete, azt mondta a doki, hogyha csökkent a a hcg szint, már ne is menjek vissza, mert akkor rendeben van minden. Az eredmény 1 lett. Tegnap már nem fájt és szurkált semmim. Várom a következő "havi bajom". :wink:
Megnézted a Jónás naptáradat? Sikerült megcsinálni?

Kia, Ha jó a szakember és a gép (és a baba is úgy akarja), 15-én biztos kiderül a neme. Az egyik szomszédasszonyom mesélte, hogy a kisfiánál és most a lány pocaklakójánál is a 12. héten derült ki a baba neme. (SOTE II.) A lényeg, hogy egészséges a babád!
Nagyon jók ezek a képek Leviről! Jó pasi! :D :wink:

Végre Dávidom is jár. Szombaton kezdte, akkor még csak 1-1,5 m-t ment, mára már nagyon ügyes. Van még hová fejlődnie, de elértük ezt is. :lol: :lol: :lol:

Beteg a két nagy fiam. :( Szerintem 1-2 napon belül Dávid is beteg lesz. Krisztián lázas, köhög és folyik az orra, Máté "csak" lázas. :? Felváltva kapnak aktival kid-et, multi tabs immuno-t és ugyan nem minden nap, de béres cseppet és c-vitamint is. Ennek ellenére betegek. Tegnap a dr. néni belenézett a torkukba, de nem látott semmi pirosságot, vagy ilyesmit. Remélem hamar túl lesznek rajta, ráadásul hétfőn jön a Mikulás az oviba. :roll:

Sziasztok!

napsugár08

Sziasztok!

Köszi Napsugár!
Jobbulást a fiúknak!

Hétfőn a bölcsibe is megy a Mikulás, aztán mi megyünk "hozzá" - a kollégákkal lesz egy kis Mikulásbuli :P

Pajzsmirigyem túlműködik, gyógyszert kell szednem és kéthetente vérvétel...
Összeszámoltam... 12 vérvétel + ami a terhesség alatt szokott lenni... :roll:

A védőnő szerint is jó lesz a június 7. a kiírás dátumának - akkor biztos megszületik :D

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!

Hogy vagytok?

Nem tudok aludni... már 6-tól...
Manó még alszik.. tegnap nem volt délben alvás.. szülinapoztunk..

Nálunk éjjel járt a Mikulás, he felébred itt várja az ajándék az ablakban :wink:

Hozok majd képeket...

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?