Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Csak azért írok, mert olvastam, hogy Zsuzsa hiányolt. A többieknek fel sem tűnt, hogy egy hete nem voltam. Duzzog-duzzog.Kép

Szóval itt vagyok, bővebbet este, vagy holnap. Visszaolvasni benneteket lehetetlenség, de azért 3-4 napot megpróbálok.

Remélem mindenki jól van, és sokat gondoltam rátok a héten!

Kisdió

Kép
kisdió

Kika: akkor mi nem is eszünk sokat Kép
Mazsi 4-5x eszik, 180 körül nappal, de éjszaka héttől alszik reggel 7-1/28-ig Kép

Akkor az nem is sok Kép
Amatőr

Sziasztok!

Hát mi a szurival együtt álomkórt is kaptunk! A szuri után (18h) rögtön hamizott, aztán bealudt. 21h-kor felkeltettük fürdeni, utána ugye hamizni kellett volna, de olyan hisztit kivert, nem akart enni, fáradt volt nagyon, el is aludt rögtön és éjfélkor tért magához, akkor pótolta a fürcsi utáni evést.Kép

Kika, AmatőrKép
Mi naponta 6-7-szer eszünk, alkalmanként 90-100ml-t, egyedül a fürdés után eszi meg a 120ml-t.

Dohányzás: én anno egyszer kipróbáltam, de szerencsére nem szoktam rá, volt hogy úgy éreztem, mintha hiányozna, de így visszagondolva lelki okokból lehetett. (akkor már régóta próbálkoztunk a babóval, de sikertelenül).

BoriKép
De jó, téged is "látni"!? Jobbulást DorkánakKép

KisdióKép
Hiányoltak a lányok (főleg Mucska), minden távollévőt. Lehetetlen lett volna felsorolni név szerint, ugyanis mostanában elég sokan ritkán jelentkeznek. (mondom én, aki szintén el szoktam tűnni egy-két napraKép)

MaciKép
Akkor 16-án megy a megadrukk Nektek!!!Kép

ZsuzsaKép
Milyen "szép" a kilátásotok!!! Na jó nem húzlak. Hát ez eléggé elkeserítő!! Mióta zajongnak ott nektek és főleg meddig???

Ja a legfontosabb!!! Ma kiéltem vásárlási lázamat!!! Vettem magamnak egy cipőt, egy hosszúujjú felsőt és egy pulcsit!KépÉs érdekes módon apa nem ellenkezett!!Kép

Na megyek játszani a leányzóval, most épp a csörgőjét kóstolgatja!

Puszi:
Melinda
Bnm

Sziasztok!

Kisdió! Hiányzol ám, csak én is csak néha vagyok, akkor sem igazán tudok visszaolvasni a mennyiség miatt.

Maci! Tudom, hogy ez nem nyugtat meg, de a közvetlen ismerettségi körömben két ilyen baba is van, mint a te csemetéd. Kitartás. Műtét. Kép Majd szorítok.

Zsuzsa! Az utcátok még elég érdekes, de határozottan jobb, mint a múltkori képek. Olyan vacak képet csinálnak a jogsihoz, és még le is kicsinyítik, hogy ha csak a hajmosás hiányzik az induláshoz, akkor ez ne tartson vissza.

Kika! Oltás. Kép

Bea! Ha lehet, én is leírom a véleményemet a dohányzás témában. Annyit küzdöttél a gyermekedért, hogy szerintem nem szabad plusz esélyeket adnod a sorsnak, amivel lerövidítheti, vagy elronthatja azt az időt, amit együtt töltötök. Épp elég eszköze van neki a fejünkre hulló téglától az utakon száguldozó hülyékig.

Anikó! De jó, hogy előkerültél.

Na ennyire futotta időmből. Elnézést, hogy nem tudtam mindenkire reagálni.

Szép estét!

Zita
pzita

Amatőr,
Szép mennyiségeket eszik Mazsi, szerintem mi még a 180 ml-től messze vagyunk.

Bnm,
Anna is 5-6 alkalommal eszik egy nap, ez alól a megfázá volt kivétel akkor volt olyan nap, hogy 11-szer evett de 20-80 ml-k között nem kapott szegényke levegőt és csak a porszippancs után tudott nagyobb mennyiésegeket megenni.

Zerko,
Elég érdekes az utcátok, mi készül alattatok?
Ez a depi a baby blues??Kell a vérvizsgálat hidd el a nagyon magas prolaktin produkál ilyen tüneteket, sajna van tapasztalatom.

Süncs,
Az agyhártyagyuszinak 3 változata van ami járványos méretket ölthet ebből kettőre van oltás. Mo. a HIB kötelező (több alkalommal is) a másik fakultatív. A svájci oltási rendszer abszolute nem követi a magyar szisztémát, ez tuti mert a barátném már 5 éve egy svájci pasi neje és van egy 4 éves kislányuk, ő mindig Mo-ról vitte az oltóanyagot, úi. a kinti rendszer a minimumra és a fakultatív oltásra törekszik. Ha érdekelnek további részletek privibe megírhatom Neked az elérhetőségét vedd fel vele a kapcsolatot, ő nagyon körbejárta ezt a témát anno.

Kika
kika

Jó estét!

Mazsikám szegény úgy kiájult az evés után, mivel egész nap nem aludt, hogy csak nyeklett-nyaklott a kezembe, szerintem ha összehajtogatom se bánta volna Kép

BNM: álomkór Kép Lehet hogy tényleg jóságszérum van a szurikban? Kép
Mekkora a gyerkőc súlya?

Maci: ne gondold, hogy csak Benőke nem alszik! Mazsi se alszik napközbe semmit. De hál istennek az éjszakát végigalussza. Nem irigyellek, hogy még éjszaka is keltek, tudom milyen fárasztó lehet. Nekem megmondom őszintén, még így is hosszú a nap, este már nem tudok mit kitalálni, amivel leköthetném.

Zsuzsa: utcátok Kép zaj Kép Kép Kép

Hova tűnt mindenki? Szöszi? Mucska?

Mazsinak új szokása van: ha elég a kaja, egyszerűen "ráharap" a cumira, és cibálja mint egy kiskutya Kép

Ma este extra korán lefeküdt, mert 6-kor erre járt a kakamanó, és a nagyon remek Pampers pelenkából persze kijött, az egész gyerek kaka volt. Mi 1/2 7 körül fürdünk, úgyhogy ez is előbbre jött. Utánna azt hittem még kibír fél órát, de nem. Ha fürdés van, kaja is kell Kép

Utánna meg kiájult rendesen.
Majd szerintem reggel még meglesz ennek a böjtje.

Mindenkinek jó éjszakát
Amatőr

Ja! Ráadtam ma egy 12 hónaposoknak címzett bodyt, és olyan kicsi volt, hogy kilógott belőle a cicije Kép
Amatőr

Sziasztok!

Sokan hianyoltataok lattam, jol is esik, de nem nagyon tudtam jonni, mert Bazsi Mano beteg (volt?hat, remelem mult ido), orrmandula-gyulladast szedett ossze, nagyon nyugos volt, minden bajunk osszejott, meg antibiotikumot is kap, aminek nagyon nem orulok.
A masik ok pedig az, hogy keptelenseg Benneteket visszaolvasni, latom fejetekbe vettetek, hogy akkor is ugyanannyi hsz-st irtok, ha csak feleannyian vagytok.Kép

Azert a kepeket gyorsan megneztem, BnmKép, KikaKép: a lanyok gyonyoruek, ZsuzsaKép az utcatok jol nez ki, mikorra lesz kesz?

Meg sem probalok mindenkinek kulon irni, bocsi erte!

szoszi
szoszi

Jó reggelt!

Szöszi szia, épp előtte hiányoltatlak, hogy írtál. Gyógyulást Bazsinak!

Mindenki eltűnt Kép

Sebaj, azért szép napot nektek!
Amatőr

Sziasztok!

Én is jórégen voltam erre, legalábbis bejelentkezésileg, de mivel én sem birom ezta rettenetes chat-tempót, amit az utóbbi időben diktáltatok, így előre is bocsánat, hogy csak néhány embernek írok név szerint.

Süncsi! Üdv újra Svájcban, meg itt a topik oldalán! Nagyon sajnálom, hogy ilyen negatív élmények értek a második otthonodban, de szerintem ha hosszabban maradtok Magyarországon ez sajnos itt is megtörténhetett volna.Kép Bár azt kell mondjam, én is észre vettem, hogy babakocsival mintha udvariasabbak lennének az emberek.Kép Főleg ha benne van a gyerek is.Kép

Maci! Nagyon-nagyon mélyen együtt érzek veled a műtét ügyében, légy nagyon-nagyon erős a babád érdekében, nagyon szorítok értetek, aztán meg várunk vissza hogy beszámolj!!!

Szöszi! Balázskának továbbra is jobbulást, értetek is nagyon-nagyon szorítok!!!!

Zita! Nagyon tetszett ez a cigi téma megközelítésed, ezt fölvetem a páromnak is, hátha ez így jobban hat!Kép

Zsuzsa! Remélem a depi jellegű tüneteid már el is tűntek! Örülök, hogy Zsófi egyre jobban beleszokik az oviba! Az a nagy baba Edina, azért még kisci baba!Kép De értelek..mostanában nekem is kezd leszakadni a derekam meg a hátam.Kép ja és aranyos az overallotok!Kép

Melinda! Boldog hófordulót nektek! Na ezt minden babának kívánom, akit illet, csak már nem is teszek kísérletet a felsorolásra, nehogy kihagyjak valakit! De jó hogy te is írsz néha!Kép

Anikó!!! de jó hogy vagy te is néha! Bár elég nehéz volt felfedezni...de a lényeg, hogy megvagytok! Sok puszi neked, tervezek mailt írni, remélem hamarosan odajutok!Kép

Bori! Dorcinak is jobbulást! Annyira jó, hogy írtál Ildikóról, már olyan nagyon régen jelentkezett.KépKép Sok puszi nekik!!! Örülök, hogy jól vannak!

SorayaKrisztáért is nagyon szorítok, mielőbbi jobbulást nekik!!!! Martin a képeken is annyira cukorfalat!Kép

Chello! VásárlásKép Olyan jó, hogy Noncsinak is, meg nektek is egyre könnyebb! Le a kalappal a kitartásotokért, erőtökért, remélem tényleg mielőbb véget érnek a megpróbáltatásaitok!!! Hogy áll a matracotok? Én pont az előbb fordítottam? Séta ügyben van változás?

Mucska! Mit írjak neked, hogy visszaröpítselek az időben?Kép Azóta se találom azt a lángosost, amiot írtál, pedig azóta árgus szemekkel figyelem.Kép

Na most ennyi, mert küldetésem van a gyerekszobában.

Jó hétvégét mindenkinek!

Hibákért elnézést, szokásomhoz híven nem tudok ellenőrizni.

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Benéztem de nem sok időm van úgyhogy nem tudok mindenre reagálni. Kép

Swen: köszi szépen megvagyunk de néha még elég nehéz a lánnyal. Tegnap viszont iskolába voltunk egy előadáson és kemény fél órát csendben volt. Kép A séták is egyre jobbak, van hogy csak nézelődik és elalszik. Kép

Mi múlt héten fordítottuk a matracot. Kép

Magatokról nem is írsz? Kép

Zita! Még nem jött levélke. Kép

Zsuzsa, köszi a gratulát! Mi a Fehérvári útra megyünk vissza kontrollra.
Igen, megtört a jég végre, szupi volt kimozdulni egy ilyen jó kislánnyal. Kép
Gógyszer nélkül ugynaz lenne a helyzet mint az első 3 hónapban és azt nem szeretném. Amig bukik addig szednie kell. Kép

chello
és a 4 hónapos Noncsika !!
chello

Sziasztok!

Hát,tegnap sem sikerült többször jönnöm.Kép
Zsuzsa,Nalika!
Köszi a köszöntést!

Megint csak röviden,mert nagyon szarul vagyok,csak alszik Bencus,és gondoltam,kihasználom az időt.
Sajnos belázasodtam,és fáj mindenem,nem tudom,mit sikerült összeszednem. Kép

Zita:Köszi a tegnapi tanácsot,jó volt beszélni Veled! KépGyerkőcök remélem már jobban vannak!

Bori:Dorcinak jobbulást! Neked meg nagy puszi!

Swen:Sziaaa!!! Várom a mailt,aztán igyekszem rá válaszolni.Ugye Ti jól vagytok?

Zsuzsa!
Depi. Kép Tessék kimászni belőle!

Nalika!
Jó volt tegnap a séta. Kép Én úgy elfáradtam!!! Bár már biztos alakult akkor is a kórságom.

Sorayanak jobbulást ! Kép

Maci:szegény Benőke!Kép Drukkolok majd Nektek! Meddig kell bent maradni Vele?

Süncsi:Nem is írtam,hogy kipróbáltam a hordozókendőt.Örök hála a tanításért!KépSajnos régen nem voltam,úgyhogy csak remélni tudom,hogy jól vagytok!

Szöszi!
Nektek is jobbulást!

Orsi,Lino,Linda,Panó,Jerry,Chello.....stb.Mindenkinek puszi,megyek vízszintesbe,mielőtt lefordulok a székről!

Anikó
vakili

sziasztok!

Én sem jól! Az agyam megint kezd fájni, a forgóm most is tropa.
ZSófi elment apjával az úttörővasúthoz kirándulni. HAzafele hoznak pizzát is Kép
Edina meg most aludt el. TEgnap összesen 3*fél órát aludt reggel 1/2 8 és este 1/2 10 között! No comment!

Chello: gyógyszer Kép Akkor ez komoly dolog! Szerintem majd akkor javul sokat, ha már ülni fog Noncsika. Akkor nehezebben jön ki a kaja, és a gyomorból is nehezebben folyik már ki a kialakuló "kanyar" miatt!
Előadás Kép
Kiruccanás Kép Séták Kép
Érdekes, hogy a FEhérvárira, és nem a KArolinára!
4 hónap Kép Akkor lassan szuritok is lesz?

Anikó: húha! Szegénykém! Gyógyulj meg hamar! MEnnyire magas az a láz? Remélem segítenek neked!

Swen: jó itt látni Kép
Az a nagy baba tényleg nagy már sajna! ÉS a hátam nekem is kivan tőle rendesen!
KEzd hiányozni a mély zöngéd! NEm tudom, meddig bírom... Kép

Zita: voltatok azóta már a KArolinán?
MEnnyi idő alatt van kész a jogsid?
Kérnék linket!

Kika: hogy van ma Anna? KEmény lett a lábacskája?

Szöszi: jobbulást! Hol szedtétek ezt össze? Hány napig tart? Jobbulást!

MElinda: 4 hete tart a felújítás, és szerintem még lesz 2-3 hét, az tuti! MA is csinálják! REggel 7 óra óta!
Nálad rendeződtek a vérzéses dolgok?
Vásárlás Kép

Kisdió: nagyon szűk szavú voltál!
Ez kevés lesz!

MAci: megértelek! De Bence nagyon jól fejlődik, szép nagy legényke (mekkora is most???), és úgy tűnik, szeret enni! Elképzelem, hogy ez írtó fárasztó lehet neked. Nekem is nagyon jó volt, amikor már az éjszakai kaja elmaradt. De remélem azért amennyire lehet pozitívan éled meg a dolgokat! Nézz rá! Egy nagy, egészséges, szép baba! A TI BABÁTOK, akit annyira vártatok. ÉS örülj neki, minden nehézségével!
A férjed nem tud segíteni legalább így 7végén, hogy elmehess, vagy elmehessetek otthonról pár órára? Pl. vásárolni, vagy valami, ami neked jól esne???

Se Mucska, se Anita???

Nos, most ennyi voltam.

ZSuzsa
zerko

Köszönöm a meghívást, benéztem ide ;-)

Én eddig egy felhomályosult nőnek tartottam magam, de tegnap óta kissé kételyek gyötörnek a 9 hónappal kapcsolatban. Ha az utolsó menstruáció idejétől számolják a 9 hónapot, akkor valójában nem is 9 hónapos még a gyerek. Én naív azt képzeltem, hogy a fogantatást követő beágyazódás után kezdik számolni a 270 napot.

ancsipancsi

Hahó!

<a href="http://index.hu/tech/tudomany/autofagia110/" target=_top>Ezt találtam ma</a>
zerko

Zsuzsa!

38 a hőm.Legalábbis ennyi volt az utolsó Algo előtt.
Igen,apa segít.Gergővel bevásároltak,most meg bevette magát a konyhába,és isteni illatok jönnek.Kép
Fejed Kép Te mit szoktál ilyenkor bevenni?
Úttörővasút Kép Az enyémek is imádják az ilyen programokat.
Edina alvása. Kép És közben sír,vagy elvan magában?

Puszi,Anikó
vakili

AmatőrKép
Tegnapi mérés szerint 5,6kg a súlyunk.Kép
BodyKépKép Ezek szerint már Ti is monokiniztek??Kép

SzösziKép
Jobbulást Bazsónak, remélem hamar túl lesztek rajta!

SwenKép
KösziKép

ChelloKép
Gratulálok Noncsinak a 4. hónaphozKép

AnikóKép
LázKép Neked is jobbulást!

ZsuzsaKép
Hát minél előbb befejezhetnék már Nektek a kopácsolást!
Vérzés: anno két hét után el is múlt, most egyenlőre még nem jelentkezett, remélem akkor
az ehavit is letudtuk!Kép Viccet félretéve, másik gyogyót irattam fel, majd azt kezdem el
szedni.
Milyen cikkeket nem találsz! Érdekes mindenesetre!

MucskaKép
Tegnap elfelejtettem írni, hogy köszi, reggelre ideért a kakamanó, jól énekeltél neki, viszont
a fosi manót nem én küldtem rád este!!!KépKépKép Elzavartam az tény, ezek szerint Téged
választott!Kép

Leánykám teljesen összezavarta a napirendjét. Este fürcsi után kaja, aztán kelt fél 2h-kor,
fél 4h-kor, 7h-kor...stb. Szóval egész nap eszik meg alszik. (mondjuk evésnél a fél adagot
vágja csak be!!)
Ja és tettem egy "érdekes" felfedezést. A sógornőm lánya megint taknyos és érdekes módon
az én lányom is az lett. Most nevessek vagy sírjak???

Alig aludtam az éjszaka, mert egy hivatlan látogató garázdálkodik a szobánkban. Az ácsok
tegnapelőtt nyitvahagyták a hátsó ajtónkat és a kazánházból bemasírozott egy egér!!! (frászt
tudok tőlük kapni). De a rohadék nem hajlandó belemászni az egérfogóba!!! Úgyhogy
fogalmam nincs meddig kell még ezzel a szörnyeteggel együtt éjszakáznunk, de ha sokáig
akkor én kinyúlok a kimerültségtől!!!!!!!!

Na pusza:
Melinda
Bnm

Melinda!
Jézusom,ez az egér nem semmi.Én nem is tudnék aludni.Kép
Mi ma másfél óránként eszünk.Kép
Takonykór. Kép Akkor Nektek is jobbulást!

Csajok!
A párom annyira édes Kép Egy szál alsógatyában,és "A GRILLEZÉS KIRÁLYA" című kötényben,éppen kiflit süt a gyerekekkel. Kép Kép Kép
/Ma még virágot is kaptam,hogy gyorsabban gyógyuljak!/

Anikó
vakili

Szia Mindenkinek!

Vendégségben vagyunk anyóséknál és itt van net.Kép
Sajnos nálunk nem nagyon lesz otthon, de most már itthon van "aptyjuk" és vigyáz majd a kicsi fiára amig én valahol rátok csatlakozom.Kép
Gyorsan néhány info, amíg a manócska alszik. Megkaptuk a 3 hónapos oltást, kis hőemelkedéssel és rengeteg alvással megúsztuk. Már 6,5 kg és 62 cm a kislegény. Tündéri jó baba, eddig semmi gond nem volt vele, még csak hasfájás sem. Persze most már itthon van apukája, aki rendesen dolgozik azon, hogy elkényeztesse.Kép
Néhány szóban a születéstörténet, bár tudom, hogy jó későn.Kép
Júl. 28-a reggel bementem NST-re, utána az ügyeletes doki méhszájat vizsgált(a saját dokim még szabin volt). "Véletlenül" megrepedt a magzatburok, egy ujjnyi méhszájjal dekkoltam egész nap a szülőszobán, egy darab fájás nélkül, az oxitocin meg se kottyant. 5 körül bejött a dokim és közölte, hogy ebből császár lesz. Az lett. Akkor rosszul esett a lelkemnek, de így utólag már nem bánom. Hétfő délelőtt már otthon voltunk, nagyon gyorsan felépültem. Berci születése óta szépen szopizik és a családban ő a "kisherceg".Kép
Timiék is jól vannak, Lilla baba 5,5 kg és nagyon aranyos. Már egy ideje kap pótlást, mert nem elég Timi teje, de gyönyörűen fejlődik.Kép Timi is üdvözöl benneteket! Minden hétköznap együtt tologatunk és hétfőtöl babamasszázsra is járni fogunk.Kép
Most már időnként felbukkanok.Kép Mindenkinek jó egészséget!Kép

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Tápszeres mamik ezt találtam:

Tápszeres kérdések

Ami szoptatás közben szinte magától adódik, tápszerezés esetén már nem mindig egyértelmű. A különbség abból származik, hogy a szoptatás nem csupán a táplálás egyik lehetséges módszere, hanem vigasz, megnyugvás, kapcsolat is egyben. A tápszer valóban csak táplálék, a többit más módszerekkel teheti hozzá a szülő.

Három hónapos lányomnak nem ízlik a tápszer. Már a másodikat próbáljuk. Mindegy, hogy a kezdő tápszereken belül melyiket kapja?

A Magyarországon forgalomban levő kezdő tápszerek mindegyike szigorú minőségellenőrzésen esik át, ebből a szempontból (energia-, fehérje-, vitamintartalom stb.) mindegy, hogy melyiket kapja. Ha a nem szoptatott csecsemőnél speciális problémák lépnek fel, akkor az orvos mérlegeli, hogy a rendelkezésünkre álló kezdő tápszerek közül melyik a legalkalmasabb számára. Az atópiás ekcémára hajlamos gyerekeknek például olyan, lebontott tehéntejfehérjéket tartalmazó, hipoallergén (HA) tápszert lehet adni, melyhez probiotikumot adva csökkenthető a manapság népbetegségnek tekinthető allergia gyakorisága. Prebiotikumot tartalmazó kezdő tápszert ajánlunk székrekedős vagy éppen bukásra, refluxra hajlamos babáknak. A tápszerek íze ennek megfelelően különböző. Minél jobban lebontott fehérjét tartalmaz, annál rosszabb lehet az íz. Bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy a szülő által ehetetlennek tartott, &#8222;büdöskés&#8221; tápot a gyerekek többsége jó étvággyal elfogadja. Tápszert tehát csak orvosi javaslatra váltsunk. Sokszor ugyanis az derül ki, hogy a gyerek elutasító magatartása mögött enyhébb vírusfertőzés, fel nem ismert húgyúti fertőzés, fogzás áll, vagy éppen azt jelzi, hogy elérte azt a kort, amikor már bevezethetjük a szilárd táplálékokat az étrendjébe.

Megetessem-e éjszaka is tápszerrel az öt hónapos fiamat, ha felébred, és a nappali órákban már megette az előírt adagot? A szopós gyerekek éjszaka is kapnak anyatejet, a tápszereseknél nem tehetjük meg ugyanezt a túltáplálás veszélye nélkül? Körülbelül milyen életkorig megengedhető az éjszakai tápszeres etetés?

Egy öt hónapos gyereket nem KELL már éjszaka megetetni, ha napközben elfogyasztotta az adagját, hiszen így felesleges kalóriákhoz jutna. Az éjszakai tápszeres etetésre általában két-három hónapos korig szokott szükség lenni, de utána is lehetnek kivételek, ha például nem megfelelő a gyerek súlygyarapodása.

Négy hónapos, tápszerrel táplált kisfiam hetente 12 dekát hízik. A gyerekorvos szerint ez kevés, azt javasolta, keverjek banánt a tápszerébe, hogy jobban hízzék. Valóban jó megoldás ez?

Bár már változik a trend, sok helyen még mindig az a szép csecsemő, aki dundi. Egy négy hónapos kisbaba esetében a heti 12 dekás gyarapodás normális, nem kell banánnal dúsítani a tápszerét.

Más anyukák javaslatára százszázalékos, dobozos almalével kevertem kislányom HA tápszerét, mert így sokkal jobban ízlik neki. Hibáztam, vagy Ön is jó megoldásnak tartja?

A tápszerek energia-, fehérje-, cukor-, zsír- és vitamintartalmát úgy állapítják meg, hogy abból az adott mennyiség fedezze az igényeket. Már csak ezért sem érdemes változtatni az összetételen, mert az almalé jelentős kalóriaforrás. További probléma lehet a hipoallergén tápszer (HA) almaleves dúsításánál, hogy az oldat töménysége így megnő, ami fokozza a szomjúságérzetet, ez pedig további túltáplálási veszélyt rejt magában, kivéve, ha a szomjúságot vízzel csillapítjuk. Sokszor nem gondolunk rá, de a hipoallergén tápszer csak úgy tudja elérni allergiamegelőző hatását, ha nem keverjük össze más, esetleg allergizáló étel- vagy italféleséggel. Ha már idősebb, például kilenc hónapos a baba, és napi kétszer kap HA tápszert, nem történik tragédia, ha egy kis almalevet teszünk bele. Ám ha még csak négy hónapos, és a tápszer a kizárólagos tápláléka, akkor semmit sem ajánlatos belekeverni. A tápszerek megfelelő használatának legalapvetőbb szabálya, hogy csak előírás szerinti töménységben szabad elkészíteni.

Úgy hallottam, a tápszer nem számít természetes élelmiszernek, ezért minél előbb fel kell váltani zöldséggel, gyümölccsel, hússal. Mit jelent ez a &#8222;minél előbb&#8221;?

Hiba úgy tekinteni a tápszerekre, mint valami gyűlöletes, megbélyegzett, természetellenes élelmiszerre. A csecsemőtáplálásban fontos szerepük és helyük van a jó tápszereknek azokban az esetekben, amikor nincs anyatej, vagy az anya nem akar szoptatni. Négy-hat hónapos korig elég, ha csak tápszert kap a baba. Ha kiváló a gyerek gyarapodása, akkor négy hónapos korban már be lehet vezetni a kisebb energiatartalmú főzelékféléket, zöldségeket, gyümölcsöket. Nehezen gyarapodó, vékonyka gyerekeknél várjunk ezzel hat hónapos korig. Régebben azért javasolták minden tápszeres gyereknél négy hónapos korban az étrendi váltást, mert a zöldség-gyümölcs bevezetése rendezte a tápszeres babára gyakran jellemző székrekedést. A probiotikumos és prebiotikumos tápszerek alkalmazásánál ezek a problémák már jóval ritkábban fordulnak elő.

Érdemes egy tápszeres etetést tejpéppel kiváltani hat hónapos kor után?

Hat hónapos kor után lehet tejpépet adni azoknak a babáknak, akik eddig is tápszert kaptak, egy cumisüveges etetést érdemes vele kiváltani. Rossz étvágyú gyerekeknél sokszor nem sikerül a váltás, ők szívesebben maradnak a folyékony italnál.

Lehet-e tápszerrel igény szerint etetni egy csecsemőt? Hogyan? Mik a buktatói?

Az igény szerinti szoptatás bevezetése nagy előrelépés volt a korábbi merevebb, háromóránkénti szoptatási rendhez képest. Tápszerrel elvileg ugyanúgy lehet igény szerint etetni, csak gyakrabban okoz túltápláltságot annak ellenére, hogy a legújabb ajánlásoknak megfelelően a tápszerek kalória- és fehérjetartalmát csökkentették. A cumisüvegen pontosan látjuk, mennyit eszik a gyerek. Így ha az egyik etetésnél például csak 30 millilitert fogyasztott, akkor nyugodtan megetethetjük két óra múlva is, ha éhes és kér. Ekkor igény szerint etettük a gyereket tápszerrel, hiszen nem vártuk meg a három-négy órát. A mindennapi gyakorlatban ritkábban fordul elő az éjszakai tápszeres etetés, egyrészt mert a szülők is tudnak az extra kalória kártékony hatásáról, másrészt éjjel sokkal &#8222;macerásabb&#8221; friss tápszert készíteni, mint esetleg megszoptatni a gyereket.

Új tövény!
A 2004. május elsején életbe lépett új tápszertörvény 6. paragrafusának 3. pontja kimondja, hogy anyatej-helyettesítő tápszert előállító és forgalmazó cég ingyenes vagy csökkentett árú készítményt, mintát vagy bármely más népszerűsítő ajándékot egészségügyi szolgáltató vagy az egészségügyi szolgáltató alkalmazottja útján SEM adhat a nyilvánosságnak, várandós anyáknak, szoptató anyáknak vagy családtagjaiknak.
Kismama: A korlátozás célja a szoptatás védelme a marketingfogásokkal szemben. Az ingyenes minták, népszerűsítő ajándékok egyrészt ismertté teszik a márkát, másrészt fogyasztásra ösztönöznek olyan termékek esetében, amelyek kedvezőtlenül befolyásolhatják a szoptatást.
kika

ja elfelejtettem leírni forrás: www.nlc.hu
kika

Sziasztok!

Chello! Boldog hófordulót nektek!Kép Ez a gyógyszerkérdés azért nagyon-nagyon durva.Kép S most mi lesz? Ilyenkor inkább hagyják szenvedni a babákat? Nem lehet helyettesíteni valami mással? SétákKép ElőadásKép De nem túl korán kezditek még az iskolát Noncsival?KépKépKép

Köszönöm kérdésed, mi jól vagyunk. Botond szerencsére láz és duzzanat nélkül megúszta a négy hós szurikat, túl vagyunk a megfázáson is. Most angyal baba korszakát éli újra.Kép

Anikó! Jajj te meg lebetegedtél? KépKépKép Mielőbbi jobbulást neked, remélem a család többi tagja megússza. Párod nagyon aranyos lehetett.Kép Milyen lett a kifli?

Zsuzsa! Edina nyűgijeKép Remélem ma már tudtál azért pihenni. Most már szombatonként pizza a menü?Kép

Egcsi! De jóóóóóóóó, hogy be tudtál jelentkezni!!!!! S milyen jó hírekkel! nem láthatnánk képeket a kicsikről? Császárt ne sajnáld, lényeg, hogy túl vagytok rajta! Timiéknek is sok puszi! gyere minél gyakrabban!!!

Jó éjt mindenkinek!

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Swen, köszi. Kép

Örülök, hgoy Botond jól viselte a dupla szuri adagot. Kép

Nekünk szerencsére most pár hónapig lesz gyógyszerünk de ha nem lenne nem tudom mit csinálnánk. Egyelőre nincs helyettesítője azért gáz. Kép

Tudod, az iskolát nem lehet elég korán kezdeni. Kép

Kika, köszi amit kimásoltál, pár kérdésemre sikerült választ kapnom. Kép

Egcsi, jó hogy jelentkeztél. Kislegénynek már komoly súlya van. Kép Képet láthatunk róla?

Timinek is puszi. Kép

Zsuzsa, ez eddig is komoly dolog volt nálunk, nem hiába voltunk két hétig kórházban. Gyógyszer nélkül megint kisebesedne a nyelőcsöve, fekélyes lenne és fájna neki. Kép

Mi az első csípőszűrésen is a Fehérvárin voltunk de jobb is mert nagyon közel van és szinte semmit nem kellett várni.

Mi most kaptunk meg a 3 hós szurit mert a betegség miatt el vagyunk maradva. A 4 hónaposat már 5 hónaposan fogjuk kapni és így tovább.

Melinda, köszi. Kép Súlyban megelőztetek, mi kb. 5,5 kilósak vagyunk de ma lesz hivatalos mérés.

Anikó, mielőbbi gyógyulást Neked. Kép Párod aranyos lehetett sütés közben.

Amatőr Hajni, megdobnál 1 emillel, szeretnék kérdezni Tőled valamit de nincs a profilodban cím.

chello
chello

Jo reggelt!
Magunkrol csak annyit, hogy ha optimistan akarom felfogni a dolgokat, akkor megtudtuk hogy Bazsi erzekeny az amoxicillinre.Kép Ezt a jovoben mar nem kell megtapasztalni...

chelloKép
Gratulalok a 4 honaphoz! Hivatalaos merlegeles: szegeny Apanak holnap is fajni fog a feje! Kép Ird meg mit mertetek!

A.HajniKép
KOszonom a hianyolast, drukkolast!

SwenKép
Neked is koszi a drukkot, haladunk szerintem, es egyszer csak visszajon a mi angyal-babank is! MOst sem rossz, csak beteg es olyan rossz nezni.

AnikoKép
Neked is sikerult jo erzekkel ferjet valasztani! Remelem bevaltak ezek a gyogyszerek (virag, finom illatok), ezek nagyon hatasosak tudnak lenni!

BnmKép
Udvozlet a sogornodnek!Kép Es az egernek is...remelem nem egy vemhes nosteny peldany orul a melegnek a halotokban!Kép

EgcsiKép
Helyes, helyes, gyere is szepen gyakran. Apa talalt itthon melot? Ez jo! Es ezek szerint jol kijonnek Bercivel?

ZsuzsaKép
Fejed? Maradt a tegnapi pizzabol mara is vagy ma foztel valami fincsit?

Most megyek, mert csoppet faradt vagyok, de majd ma jobban leszunk, erzem!Kép
szoszi

U.i: Biztos volt a koteny alatt alsonadrag?Kép
szoszi

U.i. AnikonakKép szolt!!!
szoszi
szoszi

Jó reggelt!

Swen:mail ment! KépKifli jó lett,de a sült husi még jobb!!!!Kép

Zsuzsa:Hogy tetszett a vasút Zsófinak?
Fejed,forgód?

Chello:Én már azon is meglepődtem,hogy a jövőre iskolába menő kislányomat most elő kellett jegyeztetni a suliba,Ti meg már most ? Kép
Ez a gyógyszer-dolog nem hangzik túl jól.És ha valakinek nincs ismerőse?Még jó,hogy nektek sikerült szerezni.Addig meg hátha kitalálnak valamit.

Egcsi:de jó,hogy tudtál jönni.Apa most meddig van itthon?
Császár:lényeg,hogy egészséges lett a kisfiad.
Jók ezek a közös séták.Ti már a topic előtt is ismertétek egymást Timivel? Nekik is sok puszi!
Méreteitek szépek.Képeket is kérünk,légyszi-légyszi...

Na,megyek reggelit csinálni:Anikó
vakili

Szöszikém!

A humorod a régi! Olyan jókat derülök az írásaidon.Igen,én is úgy gondolom,hogy jól beválasztottam.Kép Az biztos,hogy 17 év után sem unatkozom mellette Kép Itt voltak a lurkók is,úgyhogy volt alatta . Kép
Mi is allergiások vagyunk az amoxicillinre és társaira.
Továbbra is gyógyulgassatok!

Puszi Nektek:Anikó
vakili

Sziasztok!

Végre sikerült végére érnem az írásoknak, de válaszolni persze nem tudok, mert nemsoká megyünk el,de pár dolgot azért mégis.

MUCSKA: látom hiányoltál. KépÉs azóta már itt sem vagy. Kép Láttam a másik topikot. Jó lenne ha innen azért nem mennél el!! Amennyire én látom az volt a gond, hogy nem lehet végigolvasni amit írtatok, olyan sok volt, tényleg szinte chateltetek. Kép Ami nem baj, de ha végre idejutunk a géphez akkor az rengeteg.

Cigitéma: Kép van ám erről egy topik itt a babaneten!! Én is sokáig a tagja voltam ám, és ha ír valaki oda hébe-hóba, akkor megint megyek. Kép
Röviden: én is cigiztem -napi 1 doboz-. Danival letettem, végig míg szopott nem gyújtottam rá, aztán fél-1 szálakat szívtam el. Közben kiderült Gergő úgyhogy megint ennyi. Kép
Látom kisebb vita kerekedett belőle. Fifianyu, nekem is hiányzik ám, én is kinézem Ádi szájából. Kép Pedig már több mint 3 éve...
Szerintem senkit nem lehet elítélni, aki dohányzott tudja milyen, aki meg nem az könnyen beszél. Én nem ítélem el a cigiseket, mert bezzeg én... Kép Na,jó a kismamák azért erőt vehetnének magukon. Mert ha nekem sikerült... Kép Kép
Jó, most nem osztom az észt tovább, mert megyünk.
Jöhet a kritika. Kép

Puszi:
Linda
bellana

Sziasztok!

Sikerült szereznünk egy back-door vírust, így le voltam tiltva az internetről.
Majd kiderül, hogy sikerült-e megszabadulni tőle.
Csak végigfutottam a hozzászólásokat.

AnitaBori:köszönöm a hordozós infót, a mienk egy görnyedős darab sajnos.

Zsuzsa: a tök kipróbálása még várat magára, most éppen töltöttkáposztán diétázunk.
Nem értem, hogy van neked két gyönyörű gyerek mellett időd depressziósnak lenni. De ha gondolod elmegyek felvidítani, már a látványom is elég lesz, ki akartam szőkíteni egy kicsit a hajamat, de nem jött össze, így most világító narancssárga.

Majd még jövök!

Jerry
jerry

Sziasztok!

Chello! Akkor a szurit jól viselte Noncsi is? Még jó hogy van gyógyitok!

Anikó! Próbálok mielőbb írni! Jó hogy ilyen multifunkcionális a párod!Kép Bár egy háromgyerekes apukától ez el is várható...Kép

Linda! Szerintem senki sem ítélt el senkit a cigi miatt, csak megoszlanak a vélemények.Kép Gyere azért vissza amint tudsz!Kép

Jerry! Léccci egy fényképet!!!Kép

Bocsi, de most csak ennyire sikeredett.

További jó vasárnapot mindenkinek!

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

sziasztok!

Edina tegnap végre tartott egy alvós napot! Ugyan csak 2 szunya volt, de 1.5 és szűk 3 órásakra sikeredtek. Kép
Úgy tűnik, a forgóm már oké Kép A családi lappangó nátha viszont sajnos nem Kép
Zsófi ma reggel 7 körül ébredt, majd fel is verte gyorsan az egész családot! NEm voltam valami happy. Kép
Most elment ismét Anyósommal az Állatkertbe.

Jerry: vírus Kép
Töltöttkáposztán? Én még nem merek enni, pedig szeretem! De a poén az, hogy ma Édesanyám is azt főzött! Egy kondérral Kép
NArancssárga??? Képet kérünk!!! Amúgy jöhetsz! Szerintem nem azon múlik a rosszkedv, hogy hány gyereke van az embernek!

Linda: jó, hogy megvagy! Mostanában nagyokat hallgatsz! Amúgy minden oké veletek? MEkkora Bivaly Billy?

Anikó: szerencséd van a férjeddel! Kép ÉS ez a szerkó Kép
És remélem segít is a lelkesedése, és te hamar meggyógyulsz! Hogy vagy? Lázad?
A fejem is a forgóm is a múlté! Kép
A vasutakat nagyon szereti, ezt is nagyon élvezte! ÉS ugye neki még ingyen is van! Kép

Szöszi: szombati pizzák Kép Maradt is, de lehet, hogy lesz mellé egy kis mákostészta. Most olyanom van!
Gyógyszer Kép Hogy van BAzsi? Calciumot sem kapott? Kiütéses?
Szöszi: jó a fantáziád Kép Te már vetkőztetsz szemmel is? Kép

Chello: tudom, hogy komoly volt a gond Noncsika nyelőcsövével, és most már az is tiszta, hogy ez a gyógyszer arra lenne! Hát, én ezt nem értem. ÉS a többi ilyen babával mi lesz??? Ez a 4 üveg meddig lesz elég nektek?
Akkor talán idén ti is végeztek a szurikkal!

Swen: nem hiszem, hogy minden szombaton ez lesz, csak arrafele voltak tegnap Jánosék, és hát mivel ő nagyon szerei, így nem volt kérdéses a dolog!
HA megkóstolnád, megértenéd! De te sajna a Marcello őrületet is kihagytad Kép

Egcsi: férjed. Kép ÉS most hol dolgozik?
Kényeztetés Kép
Gyere csak, kíváncsiak vagyunk az egri nőkre Kép
Pusz Timinek!

Melinda: vérzés Kép Akkor most meg kimaradt??? Érdekes! Jön a kistesó???
A kopácsolás sajna most is tart! MA reggel is 7-kor kezdték!
Egér Kép ÉS van veszélye is! Arról nem is szólva, hogy ha kinyúlik, nagyon büdös!!! Kép

Nos, most el. MA már nagyon szép vagyok. MEgvan a hajmosás. Mehetek az okmányirodába!

ZSuzsa
zerko

Sziasztok,

gyors leszek, sajnos Andriska is megfazott. Szörnyü éjszakank volt. Remélem nem lesz rosszabb.

Zsuzsa,
a mérleg 8.1 kg-ot mutatott és 66 cm a hossz. Mo-on sokat hizott, vszinü az ottani kaja... A kakija is sötétebb szinü voltKép
Edina hol jar?
Fejfajast sajnalomKép Depi? Nem mar!!! Az épitkezés sem semmi!

Nalika,
sajnalom, ha tényleg allergia leszKép
En is lattam, hogy elmentetek masik topikba,
tényleg lehet, hogy jobb két különbözö igénynek két külön topik.

Maci,
sajna semmi jo ötletem nincs. A legjobb, ha néha vki besegit. Nem lehet könnyü. Néha menj el egyedül vhova és akkor feltöltödve ujra jobb kedvvel bansz majd Benövel. Kitartast!!!

Melinda,
vasralas: az jot tesz az ember lelkének is!Kép
Latod, Andriska is megfazott, pedig csak anyatejet kap...

Kika,
szivesen veszem a cimet. Köszi szépen.
Egyébként ugy döntöttem felveszem a kapcsolatot az otthoni gyermekorvos baratnömmel és én is összehasonlitom a két rendszert.

Chello,
nagyon örülök, hogy kimozdultatok! Kép Mi a gyogyszer neve, ami kellene? Ha van kedved, ird meg priviben, esetleg utananéznék errefelé, itt Svajcban rengeteg gyogyszergyar van.

Aniko,
de örülök a kendös dolognak!
A parod tényleg aranyos lehetett.
A rozsarol pedig eszembe jutott, hogy Tomi is igy vart engem Mo-rol.Kép

Egcsi,
örülök, hogy itt jartal, köszi a sztorit!!! Timiéket pusziljuk.

Swen,
puszilom Angyal-Botondot!

Szöszi,
Nektek gyogyulast! Latod, mi is beleestünk...

Jerry,
narancssarga?
Apa hogy boldogult a picivel a tali alatt?

Andriska végre elaludt, apukaja altatta, remélem kicsit jobban lesz, mire felébred.

Puszikok mindenkit
Süncsi
süncsi

Bellana!

Nem azért nyitottunk másik topikot, hogy kiváljunk, hanem, hogy ne zavarjuk a többséget a sok írással.
Aki akar és ideje van, vagy csak uncsizik véletlen, nyugodtan írhat oda is.
Pusz. Andi

Andi
Kép
mucska

Sziasztok,

Bori Kép Anikó Kép Swen Kép Szöszi Kép
köszönöm a rámgondolást, alakulok! Kép A gyulladás jobb, a látásom viszont pocsék Kép (óránként kell csepegtetni+ki van tágítva a pupillám, ergo minden teljes homály a bal szememnek)
Borikám, nem 8 szögletu a pupillám Kép hanem simán aszimmetrikus, mert letapadt. A betegség neve iritisz, nekem már harmadszor van hozzá "szerencsém". Nem fertozo a dolog hanem nálam bizonyitottan genetikus. Ez van.
Hogy beszéltetek Ildivel, sima telefonon vagy a skype-on? Ha utobbin akkor én is szeretnék már dumálni veled egyszer!

Kika Kép örulök hogy megint látom a neved és írsz Kép Láttad Sziszus jó híreit? Kép

Szöszi Balázsának és Anikónak jobbulást!!!!

Bocs hogy most csak ennyi de tuti tele is van hibával meg mennem kell fozni, vendégeink lesznek.

Azért egy pár képet kaptok, hogy ne felejtsétek a finn részleget Kép

Ildiéknél minitali (balra Lucas, jobbra Martin)
Kép

és a szomszéd kislánnyal megtoldva
Kép

Martin és a babygym
Kép

Fárasztó ez a sok játék, alszom egyet a szonyegemen Kép
Kép

Puszi mindenkinek
Soraya Kriszta
soraya

Suncsi Kép
milyen volt otthon? Repuloút simán telt? Andriska hogy viselte az új helyet, aludt rendesen?
Most látom hogy ti is betegen Kép jobbulást a fiatalembernek!!!

Zsuzsa Kép te is beteg vagy?? Hát mi a fene ez a kórság mindenhol?? Gyógyulj hamar te is!

mitisakartammég??
Ja! Cigi: én is bagóztam, elég sokat is, de le tudtam szokni és olyan jó lenne nem visszaállni rá. Sajna a kísértés megvan, apa szívja (bár van hogy hetekig nem, aztán egy este fél dobozzal, aztán megint nem) Bár lehet inkább gyorsan gyártunk kistesot, akkor én még legalább 2 évig nem szokom vissza Kép Utána meg már csak kibírom Kép

Linda, puszi Kép

Soraya
soraya

Swen, Zsuzsa: a fényképet még meggondolom. A hajam olyan, hogy éjjel kimentem pisilni és utána kézmosánál belenéztem a tükörbe és megrémültem. A gyerek is olyan édes, néz rám, és ráncolja a homlokát, hogy ismerlek valahonnan de valami nem stimmel.

Zsuzsa: én nem hagynám ki Anyukád töltöttkáposztáját!
Gyógyulgassatok!

Süncsi: Andriskának is jobbulást!

Valaki nyikorog, megyek

Jerry
jerry

Sziasztok!

Mindenek előtt <a href="http://babanet.hu/album/main.php?album=2683" target=_top> A VÉLEMÉNYETEKET KÉRNÉM ERRŐL</a>.
Egy mailben kaptam ajánlatot, hogy kérhetek ilyet. Az én véleményemet későbbre halasztanám!

Jerry: tükör: az a tükör nem is volt sík, az tuti!
Amúgy rám is tud nézni Edina, amikor hajmosás után törülközővel a fejemen lát! De némi csodálkozás után ki szokott nevetni! Kép

Soraya: én csak kicsit vagyok beteg, de alaktromosan! Kép
Ilyen szem kórról még nem is hallottam! ÉS mennyi a gyógyulási ideje? NEm okoz látáskárosodást? Milyen gyakran tér vissza?
Képek Kép Jó húsban vannak ezek a finn-magyar legények Kép Puszi Ildinek is Kép

Süncsi: nem tudom, hol jár most Edina 1.5 hete 8,18 volt, és 66 cm. Akkor most Andriska is belehúzott megint Kép
Itthoni kaják Kép Sikerült pihenned is itthon? Elkényeztették a legénykét?
Sógornőd: ugye milyen kicsi a világ???
Gyógyuljatok meg hamar!

Ebéd megvolt, Edina még szunyál (nem sokáig már szerintem Kép ).
MA próbálkozom a sárgarépa + sütőtök dologgal. Eddig a főzelékek nem sok sikert arattak! Kép

ZSuzsa
zerko

Sziasztok,

gaz ez a nathaKép szerencsére megint elaludt, de nagyon sokat sirKép

Soraya,
szia! De jok a képek! SzemedKép Irok emilt repülés ügyben hamarosan. Van egy-két jo tanacs, amit szivesen megosztanék Veled. Tomi fülét mar régota ragom ezért a netes telefonért, talan lesz nekünk is hamarosan, akkor mi is beszélhetünk!

Zsuzsa,
bizony, volt kényeztetés! Andriska is rengeteget volt ölben, de mikor hazajöttünk, nem volt ra több igénye, söt, sokkal nyugodtabb volt, mint elötte.
SogornömKép Különben éppen durcaztunk egy kicsit egymasra (egy aprosag miatt, nem lényeg), igy tök jo volt, hogy talalkoztatok, hirtelen volt miröl beszélniKép
A sütötökhöz sok sikert!Kép

Mucska,
ennek örülök!KépKép

Most ledölök, mert bennem is kering vmi..
Puszi
Süncsi
süncsi

Most csak egy gyors és már el az akciós pelusért a Tescoba
Soraya,Kép

Nem láttam Sziszust, mi van Vele?????????

Kika
kika

Sziasztok!

Jerry: hajad Kép vagy Kép ?
vírus Kép

Swen:multifunkcionális apa Kép Hát nem minden háromgyerekes ilyen.Például a bátyja sem,sőt...
Várom a mailt,de én sem ígérem,hogy rögtön válaszolok.Kép

Zsuzsa:nátha Kép Állatkert Kép Micsoda jó napjai vannak a csajszinak.
Az én Bencém már reggel 5-kor kialudta magát.Kép
Edina tegnapi napja Kép
Lázam ma nincs,de nagyon szarul vagyok.Fáj a fejem és a fülem.
Nekem személy szerint nagyon tetszenek ezek a képek,bár nem mindegyik.Van,ami nekem egy kicsit durva.

Soraya:szemednek további javulást!
A képek nagyon szépek,édesek ezek a lurkók. Kép
Te kis hamis,már a kistesón töröd a fejed?Kép
Ildinek is puszi! Kép

Süncsi:Andriska Kép Hát már Ő is? Bence is benne van már egy hete.Igaz,nem nagyon durván,de nem tudom,lesz-e így oltás a héten.Pedig már így is csúsztunk egy hetet.
Rózsa:ránézésre is láttam,hogy nagyon aranyos a Te párod is.Kép
Andriskának jobbulást,és el ne kapd Te is!!!!
Nem semmi a Ti súlyotok sem.Kép

Puszi:Anikó
vakili

Zsuzsa!
Nem írtad,hogy Te mit szoktál bevenni a fejfájásodra.

Anikó
vakili

Sziasztok!

NINCS TEJEM!!!!
Ugye már kínlódtam 3 hete ezzel, a tali napján két hete szombaton meg jött a mensim, tegnap megint megjött és el is fogyott a tejem.
A héten is állandóan két ciciztünk és láthatóan nem volt Ákosnak elég.
Tegnapra pedig eljutottunk odáig,, hogy két ciciből csak 60 grammot tudott szívni.
Ne tudjátok meg, milyen az, ha a gyerek éhségtől sír és nem tudok neki enni adni!
Bementünk este a klinikára, ott adtak tápszert.
Nem fogadta el. Ennek részben örülök, de ettől még nem jön meg a tejem.
Tegnap óta 1,5-2 óránként cicire teszem, de semmi. Sőt! Egyre kevesebb jön.
A fagyóból tegnap estére felhasználtam egy adagot. És csak 2 adag van még.
Holnap megyünk 3 hós oltásra, és nem elég, hogy nincs tejem, még az oltás is rátesz egy lapáttal.

Látom többen betegek. Jobbulást mindenkinek!
Én is mára keveredtem ki a múlt hét kedd óta tartó náthából. Ákos is elkapta, szerencsére csak a taknyolást. Azt viszont nem tudom kiűzni belőle.

kisdió

Kép
kisdió

Zsuzsa-
olyan aranyos vagy. Az az igazság, hogy imádom Benőkét, de sajnos olyan hosszúak a napok, hogy néha teljesen elfogy a türelmem. Persze ilyenkor mérges vagyok magamra és megfogadom, hogy türelmesebb leszek, de nem mindig megy.
A hétvégék jobbak, együtt könnyebb, meg persze nem érzem megam olyan egyedül.

Anikó-
jobban vagy már? Puszi Bencusnak.

Kisdió-
jajj, akkor most mi lesz, ha nincs tejcsi? Hogy erölteted rá a tápszert? Sajnállak, de remélem hogy visszajön a tejcsi. Igyál sokat és próbálj valami homeos bogyót, hátha segít.

Maci
maci2

Sziasztok!

KISDIÓ: szegényem nagyon rád jár a rúd. Kép A szoptatást ne hagyd el, próbálkozz továbbra is. Van itt egy ismerősöm aki tök így járt, de továbbra is nagyon sűrűn mellre tette a babát és viszajött a teje!! Talán felhívhatnál egy szoptatási tanácsadót is! Szorítok nagyon! Kép
Ne add fel!!!

MACI: megértelek, bár ötletem az nincs, hogy lenne jobb. Arra én is kiváncsi lennék. Kép Én

MUCSKA: szóval ide is jösz még?

SORAYA: és meddig tart ez az iritisz, vagy mi? Fáj is, mivel jár? Nagyon rossz lehet. Kép

ZSUZSA: Gergő 10 hetesen volt 7.17 kiló...Kedden lesz 3 hete ennek. Kép Jövőhéten viszem mázsálni. Kép
Megnéztem azt az oldalt, de nekem a múltkor már mailt is küldött az illető... Aranyos-aranyos.
Felújítást bírjátok még?

Swen: nem ítélt meg/el senki senkit cigi ügyben? De kár, már úgy vitáztam volna egy jót. Kép Kép

Jerry: szia-szia! Kép Kép

Most el, Dani ordít.

Linda
bellana

Na visszatértem a Tescoból, mondjuk nem kimondottan a kedvenc áruházaim közé tartozik, de most tényleg jó árban van egy csomó baba cucc. Tar még kedd éjfélij a libero pelus akció, megapack néven fut és különbőző kg-os kiszerelésben vannak 3999,-Ft-ért.
Nagyon jó rában van a Humana baby wasser (tápszeres mamikat érinthet) és a kecskeméti, hipp, nestlé és egyéb bébi kaják is tök jó árban vannak, ja és meglepő volt számomra, hogy volt Chiccio hidegsterilizáló is.

Soraya,
Azóta elolvastam, megtaláltam. Nagyon örülök a hírnek, Sziszusnak adós volt a sors rendesen és most ketten vannak a pocakjában. Drukkolok Nekik nagyon és a várom a híreket.

Kisdió,
Remélem átvészelitek ezt az időszakot mindketten, és Te is lelkileg. A szoptatái tanácsadó jó és hasznos, de ha egyszer elérhetőséget adsz nem tudod lerázni, én sajnos tapasztaltam. Inkább te keresd őt, ne ő téged, ha ennyi jó tanácsot elfogadsz.
Amúgy a tápszer nem káros a babának - bár ezért sokan a fejemet veszik, ha népszerűsíteném, de nem teszem - de azt gondolom a nincsnél és az éhező gyereknél nincs rosszabb.
A homeos bogyó az urtica urens, Zerkonak bejött nekem nem, sőt, de mindnet ki kell próbálni.

Süncsi,
Jobbulást Andriskának. Csak nem a H. Vali a doki barátnőd? Kép

Zerko,
Az én véleményem az, hogy kissé giccses, de biztos van akinek bejön, gondolom ezek a karácsonyi képeslap ajánlatok, nem????

Szosz,
Jobbulást Nektek.

Minden betegeskedő mamának és babának gyógyulást!
Kika
kika

Kisdió!

Kéthetente a mensi az nem igazán normális, tudom ezzel nem mondok újat. Esetleg holnap a nőgyógyászt nem lehetne útba ejteni, mert lehet, hogy nőgyógyászati probléma van a dolog hátterében, és annak megoldásával lehet, hogy a tejcsis probléma is megoldódna. Inkább vizsgáljanak meg potyára, mint, hogy emiatt abbamaradjon a szopizás.

Üdv:

Zita
pzita

Sziasztok!Kép

Szerencsére nincs egerünk, madarak költöztek a tető alá és azok randalíroznak a padláson.

Minden beteg anyukának és babának jobbulást.
Most csak ennyi sajnos, mert nyűgös a leányzó, agyon lett szegénykém nyüstőlve a rokonok által.

Melinda
Bnm

jó estét!

Az én lánykám a tegnapi angyalka után ma nem az volt Kép Most éppen az esti szunyája megy. De amit alőtte művel, azt inkább nem részletezem! LAssan pancsi!
Zsófi élvezte az Állatkertet, ami kiegészült némi Állatkerti játszóházzal is!
Este még vendégeink is lettek, így az én idegeim cafatokban.
Az utca még mindig darabokban. MA is zajongtak Kép
ÉS az én torkom + orrom + légcsövem most is rossz! Kép

Melinda: milyen madarak? De ez sokkal jobb, mint az egér!!!

Zita: nagyon szűkszavú vagy! Kép((

Kika: én is bevásároltam már a Tescoban. Tényleg sok dolog volt most jó áron!
NEm karácsonyinak szánta a csaj! FElkínálta nekem is mailben, hogy csinál nekem is ilyeneket az én gyerekemmel!

Bellana: akkor a te gerinced is kap! Tényleg bivaly lesz ez a legény? Kép
Aha, tart még az utcai balhé! Kép

Maci: megértelek, csak az embernek mindig kell találnia magának egy kapaszkodót, hogy lábra álljon! Elárulom neked, sok olyan este van, amikor már csak azt várom, hogy a zuhagy alatt állhassak. Akkor valszeg már alszik a 2 gyerek, és csend, nyugi vesz körül, és folyik rám a jó meleg víz! MAjd irány az ágy, és lehet, hogy már alszom, mielőtt leteszem a fejem!

Kisdió: én is avval bíztatlak, hogy ne add fel! Próbálj meg mindent, és ha nem megy, akkor is max. azt mondod, te megpróbáltad! M?ilyen volt a tápi, ami nem ízlett neki?

Anikó: jobbulást!

Süncsi: és a sógornődék felénk laknak?
Kényeztetés Kép
Elárulom, a mai pempő bejött! LEcsúszott az egész! Így ajánlom majd másnak is! Zsófinak anno nem adtam ilyet!

Nos, most el fürdetni, mert nekem is MACI-s tüneteim vannak... Kép

Zsuzsa
zerko

Csak gyorsan,

Kisdio,
Bellanahoz csatlakozva, probalkozzal még, hatha visszajön az a tejcsi!

Aniko,
ja-ja, betegeskedünkKép Sajna én is szarul vagyok. Allitolag az nem baj, mert termeli az ellenanyagot a szervezetem és a tejen keresztül Andriska is megkapja.

Zsuzsa,
még a képekhez: hogy öszinte legyek, nekem annyira nem jöttek be. Kicsit eröltetettek. A Ti Zsofirol és Edinarol készült képeitek SOKKAL szebbek!
Akkor ha eljön az ideje kiprobalom a pempödet!
A sogornömék messzebb laknak, de a nagyszülök egy kicsit közelebb, de ök is messze Töletek.

Bellana,
pusszantas

megyek, mert mar sir is.
Süncsi
süncsi

Sziasztok!

Nem kéne felfújni ennyire ezt a külön topikot. Oda az jön aki akar, chatalős stilusban. Arra találtuk ki. Ott nem kell visszaolvasni, arról írunk amiről épp akkor akarunk. Tény és való, hogy itt sok ember levelez és nehéz lehet valakinek, akinek nincs ideje. Ezt ilyenformán hamarabb is meglehetett volna oldani.
Azért nem a chatet választottuk, mert azért nem akkor ér rá mindenki amikor akar. Általában azért leirjuk, hogy ki mikor jön, tehát kiszámíthatóak vagyunk.
Szóval akinek kedve van és ideje ott is szivesen látjuk természetesen. És ez azt sem jelenti, hogy ide nem jelentkeznénk be a topik hagyományos formájában.
Egyébként az anyaság cimszó, humormanó címen vagyunk.

Sziasztok
Mucska

Andi
Kép
mucska

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?