Sziasztok
Csibe: igen, sajnos tényleg azt mondták, szó szerint: 1-2% esélyt jósolnak arra, hogy szerintük terhesség legyen a dologból
Tehát, nem csinálnak több lombikot. Náluk biztos nem. Örüljek, hogy már van egy...
Örülök én, de mi köze a mostani esethez? És szinte csak olyan dolgokra hivatkoztak, amik ki sem derültek volna, ha én nem járom meg a Fülöp-féle szakrendelést (translokáció, Leiden).Ja, meg a koromra,a 40-et úgy mondják, mintha 62 lennék...
Hivatkoztak még a magas FSH-mra, hogy nem jó, látszik hogy merülőben a petefészkem. Ez volt júliusban, szted megkontrollálták? Ők nem, én más segítséggel igen, a júliusi rossz értékem(17) szeptemberben 5,2, októberben 2,8. Ez már nem érv...
Megkérdeztem, hogy mire hivatkozna, ha Mi önszorgalomból nem megyünk tovább, és nem derülnek ki ezek a genetikai problémák?
Ott mellébeszélt, mert igaz, hogy ezek nem rutinvizsgálatok, és igaz, hogy a náluk leszívott 3 petesejt jól termékenyült, és mind fejlődött (sajna itt most augusztusban csak 5 tüszőm lett, abból 3-at tudtak leszívni, de az mind a 3 megindult, de sajna mind a 3 hordozta a kiegyensúlyozatlan transzlokációt
), de csak 3 volt...
A fenti, biológiailag kedvezőbb fizetős lombikunk a Nyírőben volt, az tavaly ősszel, ez a kaális sztori most,nyár végén. A nyírőben nagyon rendesek, de annyit nem tudsz kiadni rendszeresen, fizetésből élünk mi is. és ott nincs PGD, bár akkor még nem is tudtam, hogy kéne.
Az első megbeszélésen a Kaáliban azzal kezdték, hogy spermadonort javasolnak. Én mondtam, hogy a férjem gyerekét szeretném, nem egy tenyészbikáét. Ez nyilván nem volt jó pont náluk... Az uram ráadásul ingázik 3 és 18 milla között, hát ez van.
Az utolsón, amikor bedobott minket a selejt dobozba, és a fentieket elmondta, megkérdezte, hogy elfogadjuk-e; azt mondtam, hogy NEM fogadom el. És megkérdeztem, hogy Ő elfogadná-e a helyemben. Na, lehet h ekkor vágtam el magam..
Utána még tartottak egy konzultációt, h megkérdezi a főnökét, másnap visszahív h mi az intézet döntése. Ez a másnap 3 hét múlva jött el. A nézőpontjuk maradt, ők nem lombikoznak velünk.
Csibe, Te még teljesen jó vagy a 37 éveddel, ez nem lehet probléma! És ti már bizonyítottatok, van egy szuper referenciamunkátok!
Fülöp Vilmos egyébként azt mondta( 1 éve voltam nála), h mindegy h mennyi vagyok ha türhetőek a hormonok, a nagy vízválasztó 42 évesen lesz, akkor van egy jelentős szakadék a női hormonok terén, tehát neked még van 5 jó éved
Nekem már csak 1,5
Egyébként a Kaáli nagyon profi, tehát nem mész rossz helyre, és Kónya Márton abszolút reális figura, és nagyon ügyes. A legjobban az fáj, hogy pont ezt a fantasztikus biológus-háttért és technikát vették el tőlünk, mint lehetőséget
Zsiri, jól értetted, a férjemnek még nincs gyermeke. Ha jól emlékszem, 8-as és 20-as kiegyensúlyozott transzlokáció, a férjem 9-es, 20-asra emlékszik
otthon majd megnézem, fejből nem vok benne biztos. Nem tudom kitől örökölte, apukája már meghalt, anyukája meg nehezen mozog tehát ha nincs értelme nem rángatjuk, és igazából mindegy. Az öccsét meg úgy egyeztünk meg, hogy nem terheljük vele egyenlőre, majd ha lesz számára aktualitása, és még az is lehet h ő nem örökölte.
Hogy jó dolgokat is regéljek nektek: két orvos kolléganő is van, akik küzdöttek meddőségi problémákkal. az elsőnél számtalan lombik, vetélés, a férjénél rossz spermakép stb. Belefáradtak, abbahagyták, feladták. És láss csodát, két egészséges,spontán termékenyült kisfiuk van
A másodiknál, 40-hez közel, nem tudom hányadik lombikjánál visszaültettek 3 porontyot. Vérvétel, negatív hcg, megjön neki, 1 hónap múlva megint megjön. A harmadik hónapban kezdte rosszul érezni magát, émelygett stb.kiderült, hogy 3 hónapos terhes, megtapadt a 3-ból 1 baba
, a többi meg apránként kiürült.
Szóval, nem csak a statisztika győzhet, már csak ezért sem hajtom a nyakam a kés alá
Az, hogy orvosok esetei, egy dologért fontos: nem hulladék emberek, tehát ők sem selejtek
A "karón a varjú" tipikus esetei..
Na, grafomán lettem
Csibe, majd írj h mi volt a Kaáliban, rem jobb tapasztalatokkal és babásan távozol tőlük
Búcsuzóul egy örök igazság: egészséges ember nincs, csak rosszul kivizsgált
Írjatok, h hogy álltok!