Kedves Maminti!
A kisfiam nyolc éves, így valamennyire próbáltuk neki megmagyarázni a helyzetet (több-kevesebb sikerrel.)
A dolgok nálunk rakétagyorsasággal történtek, így igazán nem volt idõ arra, hogy megtapasztaljuk a kétlaki élet örömeit- bánatait. A mi esetünkben körülbelül egy hónap telt el, mire megváltozott a véleménye. Mi ugyan nem két külön városban, de Bp-en némileg távol lakunk egymástól (XI. ker. Kelenföldi része, ill. VI. kerület.) A fiunk iskolája szintén a VI. kerületben volt, az õ lakásukhoz közelebb. Még egy évig minden reggel áthurcolásztuk Domit a városon, egyrészt, hogy ne legyen olyan nagy a változás, másrészt, hogy õ is gyakran mehessen érte. Leginkább a gyakorlati dolgokon bukott meg a dolog. Egy ekkora gyereknek (és a tieid is iskolások) kell, hogy legyen valami rendszer az életében. Nagyon nehéz mindig számolgatni, hogy ebben a hónapban itt leszek, akkor jöhetnek a barátok, közel a suli, stb..
A váltásoknál szinte egy komplett költözést megszervezni.. Milyen cuccokat lehet átvinni, miket nem?
Nálunk az volt a helyzet, hogy az exférjem új feleségének (micsoda mondat
) szintén van egy kislánya (ill. õ már nagyobbacska). Az elsõ pillanattól jól megvoltak egymással, (szerintem az új "nej" is jól kezelte a dolgokat)de pl. már egészen más az érdeklõdési körük a korkülönbség miatt. Domi még mindig játszott volna, egy hetedikesnek meg már a tanulás is fontos, Domi nem hagyta, stb.. Így a döntés közös volt végül is. Azóta is remekül megvannak a papájával, ill. az új családdal. Mostanában kb. 2 hetente megy hozzájuk, de ez is megbeszélés kérdése.
Azt írtad, te mindig "Apu"-nak emlegeted a volt férjedet a gyerekeknek. Szerintem ez egy nagyon fontos dolog, hogy nem uszítod õket az apjuk ellen, sõt, mindig igyekszel elsimítani a dolgokat. Igazán ez az a mozzanat, ami szerintem döntõ lehet, és hosszú távon mûködni fog.
Mindenképpen találj alkalmat arra, hogy a volt férjeddel higgadtan beszélgessetek.
Teljesen értem, hogy ilyen elfoglaltság mellett (ügyelés, stb) nagyon sokszor maradnának a gyerekek az új asszonyra. (Szüleim szintén orvosok
) Akármilyen jó a kapcsolatuk, ezt túlzásnak érzem. (Bár lehet, hogy õ sokallna be két ügyelet után..
)
Próbálj meg minél több alkalmat teremteni arra, hogy hétvégén elvigye õket, meg szünetekben.
És beszéljetek! Ez az ultimátum- dolgot talán csak dühbõl mondta..
Kitartás!!! Drukkolok, nagyon klasszul csinálod
!
anilla