Sziasztok!
Lányok,
kérlek segitsetek. A tapasztalatokra meg a véleményetekre lennék kiváncsi.
Benivel egy hete kezdtük a bölcsit, mert nem igazán van segitségünk és jó lenne, ha Szofi érkezése előtt beszokna. Csak fél napra szeretném beadni, ha lehet heti 3 napra.
4 napot voltunk eddig. Ennek eredménye véres karmolások a jobb szeme mellett és a jobb fülénél, a bal szeme sarkában és egy pici bevérzés a bal szemében (persze ezek nem olyan komolyak). A gondozónője szerint nem kezdeményezett verekedést.
Amit én láttam, hogy egész nap megy a bunyó. Vannak vehemensebb gyerekek, akik addig csípik, harapják, ütik a másikat, míg az sírva fakad, vagy üvölt és oda nem ér a gondozónő végre. Én kicsit meglepődtem. Nem tudom, hogy máshol mi a helyzet, de ez nem túl bizalomgerjesztő. És valahol most nem bánom, hogy Beni is verekszik, legalább megvédi magát, vagyis próbálja.
A másik gondom, hogy a kerti játéknál a kicsik és a nagyok (bölcsisek-ovisok) együtt vannak és nem mindegy, hogy egy 3 éves üti a gyerekedet, vagy egy vele egykorú 1,5-2 éves.
Ami még aggasztó, hogy van a kertben egy mászóka, ami 1,5 méter magas és simán le lehet róla esni, ott, ahol felmennek. Volt, hogy ezen a mászókán is ment a lökdösődés. Beni persze mindig megpróbál rá felmenni. Általában sikerül is, bár nem túl könnyen, mert elég nagy a lépcsőfokok közti különbség. A gondozónő szerint mindig van ott valaki, aki figyel rájuk. De ez nem igaz. Volt, hogy én rohantam oda, mert egy kicsi próbált felmenni, de mindig visszacsúszott. Van, hogy jó pár méterre van a gondozónő, de volt olyan is, hogy 20 gyerekkel egy nő volt kint, mert a többiek a maradék gyereket öltöztették bent. Szerintem ez balesetveszélyes, mert elég egy pillanatra elfordulni és leeshet valaki. Amikor csütörtökön mentem Beniért a mászóka tetején állt és hajolt kifelé a lépcső felé, ahol felment, ugyanott akart lejönni is. Ha megcsúszik a keze fejjel esik le a földre és a környéken sem volt senki.
Jaaa, és pénteken az egyik kislány szájából én szedtem ki egy mandulahéjat.
Ez egyébként Zuglóban nagyon jó bölcsinek, ovinak számít. De én komolyan aggódom a gyerek testi épségéért.
Más viszont nem igazán van. Pénteken is megnéztünk egy másikat, de az egy családi napközi volt és egy pincében volt a foglalkoztató terem és az udvaron meg mindenféle csövek, vezetékek álltak ki a fűből.
Van még, ami jó lehetne, de drága 65.000 Ft a fél napos ellátás is és csak 2 éves kortól veszik be a gyereket.
A beszoktatás sem könnyű, de szerintem szeret járni, vagyis nem olyan vészes a helyzet. Ha megkérdezem, hogy menjünk-e bölcsibe rögtön rávágja, hogy jó. Gyakran emlegeti a gyerekeket, játékokat és a gondozónőt és azóta egy csomó mindenre mondja, hogy Beni egyedül.
Az a baj, hogy lassan hétfő és el kellene döntenem, hogy folytassuk-e vagy sem...
Bocs, elég hosszú lett, de tényleg érdekelne, hogy máshol hogyan mennek a dolgok. Lehet, hogy csak én aggódom túl...
Claire,
nagyon örülök, hogy minden rendben veletek. Remélem a torna meghozza a várt eredményt. Gondolom nem könnyű ennyi gyerek mellett.
Próbáld meg nem hibáztatni magad. Nem tudhattad,és tényleg nem tarthatod burokban a gyereket.
Szilvi,
hogy vagytok? Boti mit szólt a tesókhoz? Nagyon aranyosak a picik!
Katjja,
Bogi nagyon szép kiscsaj, jók a képek.
Zsuzsa,
köszi, mi jól vagyunk. Elég rendesen nő a hasam. Szerencsére minden rendben. Beni egy imádnivaló ördögfióka, Szofi meg egy ugróegér
Nem hagynak unatkozni.
Marci hogy viselte a bölcsiváltást? Nem volt gond?
Liza csodaszép!
Szonce,
hogy vagytok?
Reni