Új privát üzeneted érkezett!

Na sziasztok.

Na hazatértünk kedden, csak rohadt betegen, mármint én. Voki, köszi a homeos tippeket, lassan, de biztosan használ. :)

Hát nem tudom mikor lesz időm visszaolvasni. Az elmúlt 3 napban, ha Levi aludt én is, hogy ezt a rohadt takonyból kilábaljak végre. A repülőre hőemelkedéssel szálltam fel, király volt! Viszont hála istennek Levi itthon rögtön visszaállt.

Viszont szerintem kezd jönni a foga, bár én nem látom, de már kint is ezerrel nyáladzott meg állandóan belerakott vmit a szájába.

Na amikor néha-néha beleolvastam a fórumba, láttam mindenkinek milyen szépen fejlődik a babója. Hát nekem még nem annyira, de engem megnyugtatott Attila unokatesója kint, akinél voltunk látogatóba, és aki tesi tanár meg gyógytornász, hogy a gyereke fejlődésével minden a legnagyobb rendben van! Az ő 3. fia 8 hónapos és már áll és megy!!!!!!!!!!!!!!! Azt mondta, hogy valószínűleg amiatt, hogy ott a 2 nagyobb gyerek, aki húzza meg 2 hónapos kora óta jár úszni. De tényleg durva, hogy tolja a széket.

A nyaralás amúgy jól sikerült. Az első 3-4 nap volt gáz, amíg átállt, de utána tök jó volt. Első éjszaka pl. másfél óránként fent volt. Ilyet még 1-2 hetes korában se csinált! Szóval azt hittem, hogy t.kön szúrom magamat. De aztán beállt. A tengeren voltunk kb.5-6-szor. Napernyő alatt volt a kocsija mindig. Vagy fent volt vagy aludt, de sok gond nem volt vele. Ja meg ugye a sportrésszel mentünk. Attól is tartottam hogy fog benne aludni, de végül 1-2 nap alatt megszokta. A kajával ugye nem volt semmi probléma, mert hol kocsiban hol a tengerparton megszoptattam. A sógornőm elvitte megmutatni a gyereket a házban lakó ismerősökhöz, ezek a barmok meg rögtön mit néztek? A fütyijét, mert ugye ők ilyet még nem láttak. :) Kint vettünk neki egy két játékot, (pl. http://www.toysrus.com/product/index.js ... Id=3922162 vagy egy felfújhatós hordó, amin lehet tornáztatni. Linket nem találok. ) Kicsit több és másmilyen játékok vannak kint és sokkal több játék van ilyen kicsiknek. Úgyhogy apósom megy ki december elején, szóval tuti hozatok vmit neki karácsonyra.
Ja meg azt hittem, hogy alig fog hízni a melegtől, meg ugy mondta a védőnő, hogy vigyük fel megmérni, ha hazajöttünk, mert a múltkori 340g 1 hónap alatt kevés volt. Na most a 2 hét alatt hízott ennyit(!!!!), most 6170g :):):):):). Szóval szépen, de biztosan növekszik. Most már szépen tartja magát, majd belinkelek egy képet, meg kezd fordulgatni. Olyan cuki, húzza magát a lógo tehenével. Szóval nekem még csak ezt csinálja, még nem fodul egyedül át, mint egy csomótoknak, de engem megnyugtattak, hogy nincs lemaradva és minden rendbe vele, így ez nekem elég.

Eszterx: durva, hogy már 2 foga van!!!! Hogy csináltátok?

Csilla: sajnálom a barátnődéket, teljesen kiakadtam.

Na felkelt. Majd még jövök.

TALI???????????

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


Fuhhhh Eszter, megerkezett!!!! bocsi, teljes agyamba borulas volt/van itt mostanasag es totalelfeledtem, meg az utalast is, de potolom!!!! Ne haragudj!!!

ket nem draga karacsonyi ajandekotlet... nem is annyira a bebinek, illetve neki de majd emlekbe nagyobb korara meg felnott korara:
fiuknak
http://cgi.ebay.co.uk/BOYS-BLUE-BABYS-1 ... 230a75696e
lanyoknak:
http://cgi.ebay.co.uk/GIRLS-PINK-BABYS- ... 255eac9498

vagy egyben fiuknak/lanyoknak:
http://cgi.ebay.co.uk/BABYS-FIRST-CHRIS ... 5f76a104f1

luna6
 
 


BhDetti, ez a játszóhíd nagyon jópofa, már nézegettem én is itthoni oldalakon. Remélem, hamar kilábalsz a bajokból, és visszaáll itthon minden a régi kerékvágásba.

Eszterxx: csúcs az 5 hónaposod a 2 fogával, meg amúgy is olyan nagyfiús a képeken. A sapkás-sálas képen különösen nagyos, aranyos.

Mi elkezdtük ma az úszást, Szende nagyon élvezte, pedig az idő tájban szokott aludni térni, amikor nagyban lóbáltam a vízben. De mindketten nagyon jól éreztük magunkat. Úgy figyelte, hogy mi történik, és a többi babát is, és folyton rugizott. Heti egyszer fogunk járni, egy alkalom fél órás+10 perc játék.

detti_10
 
 

 
 


Detti, üdv újra itthon. Szuper hogy minden jól siekrült, és ha már jobban vagy, akkor kérünk még képet.
Szerintem nem kell izgulni azon hogy melyik baba mit tud már csinálni, mindenhol azt mondják hogy a megadott időpontok csak tájékoztató jellegűek, és a babák nagyon eltérő módon fejlődnek. Én nem parázok azon hogy pl még mindig nem tenyerel Dorka, majd megtanulja ha akarja, addig meg elvan a könyökén is. Forogni is csak az egyik irányba hajlandó, a másik oldalra csak az oldalára fordul. Viszont most olyan arcokat vág, hogy nem győzőm fényképezni, és vigyorogni rajta.

Eszter, nagyon édes Beni a fogacskákkal, gratula hozzá. És a lábujjevés is cuki, nálunk pl még ez sincs. Andrisnak is korán jöttek a fogai?

Detti10, Szende nagyon cukor az uszis képen :D
Hol voltatok úszni? És nem sírt?

Az alvás meg nálunk is úgy megy, hogy Dorka bárhol elalszik, ha úgy adódik. Most pl itt a kanapén, bealudt az evésbe, de volt hogy a járókában szunyált, a babakocsi majdnem mindig jó erre, de éjszaka csak az ágyában.

Nálunk még nincsennek karácsonyi tervek, nem hiszem hogy tudok majd kézzel ajándékot készíteni, egyrészt béna vagyok hozzá, másrészt mindig eltökölöm az időt, és csak rohanás lenne a vége.
15 év alatt ez lesz az első ünnep hogy itthon leszek, és részt vehetek az egészben, és nem csak egy vacsora jut jó esetben. :)
Annyira utáltam amikor az anyám felhívot 24-én du. és elmesélte hogy már áll a fa, és megették a mákosgubát, stb. én meg szívtam a melóhelyen a sok hontalannal.
De ez idén máshogy lesz, szóval még akár időben el is készülhetek akármivel :D

KépKép
tatim
 
 


Detti, irtó cuki Szendi. Hány fokos a víz?
Nekünk holnapra van első időpontunk az usziba (Úgy izgulok.), de át akarom rakatni jövő hétre, mert addigra megérkezik a neoprén úszóruha. Léna imádja a meleg (inkább forró) vizet és félek, hogy nagyon hideg lenne a 32 fokos medence. Bár az utóbbi egy-két hétben szoktattam az hűvösebbhez itthon.

Detti, gyógyulj meg! Jó a hozzáállásod, tényleg másként fejlődnek a picik.

Képzeljétek, ma voltunk szemészeten és legközelebb csak 9 hónaposan (de csak akkor, ha még fennáll a néha-néha bekancsalítása), utána pedig 18 hónaposan, azaz 1 év!!! múlva kell mennünk. Komolyan mondom, el sem hiszem.

És csoda történt, annyira boldog vagyok. Felkelt 4.20-kor gyakorlatozni, 80 percen keresztül forgott, lábakat emelgetett/csapkodott, 360 fokban körbejárta az ágyát többször is, míg a végén ELALUDT HASON. Végig figyeltem és izgultam, hogy mi lesz belőle, mert percekig csak úgy volt, hogy a homlokával/orrával lefele, aztán szépen lassan elfordította a fejét. Jobb oldalra tökéletesen, bal oldalon csak féloldalasan, de így aludt 1,5 órát még. Remélem, ezek után már játék közben is fogja alkalmazni és megpihen egy kicsit.

Heni, Te merre jársz?

Nanetto, Vik, Vok, Luna, Ti is alig vagytok mostanában.

Vannak, akik meg teljesen eltűntek. :(

Kép

Kép
***csilla***
 
 


Sziasztok!

Szerettek túrázni?
Ismeritek a Kirándulababát?

Ha ki szeretnétek használni a szép őszi napokat, de nem tudjátok, hova lehet babával, babakocsival eljutni, itt biztos találtok kedvetekre való ötleteket! Sok sok túra, térképpel, fontos információkkal a honlapon!

http://www.kirandulababa.hu

Ha tetszik, like-oljátok is! Így mindig értesültök majd az új útvonalakról.

Üdv.
Anna

sushy
 
 


Sushy, köszi, ez nagyon jó és hasznos oldal. Főleg nekünk, akik imádunk gombászni. :)

Kép

Kép
***csilla***
 
 


Most én is úgy vagyok, hogy éppen nem aggódok Szende miatt, remélem és azt érzem belül - s ebben az írásaitok is emgerősítettek- hogy valóban sokfélék vagyunk, így a babák is, ki ebben, ki abban ügyesebb.
Az uszit azért főleg emiatt gondoltam ki, merthogy biztosan fejleszti. Nne srít, nagyon komolyan megnézett midnnekit, babákat is, oktató "néni" mondókáira úgy felkapta a fejét, édi volt,s emmin nem ijedt meg. Első alkalom lévén, olyanok voltak a feladatok, hogy lóbálni a vízben, hason-háton lebegtetni, cikk-cakkban húzni, arcot lelocsolni, kezével körözni, lábakat csobbantani, habszivacson ültetve víz tetején ringatni és közben mondókák skandálása együtt. Hőfokot nem tudom, nem volt hűvös, a levegő kifejezetten meleg volt, de Szende is kimondottan meleg vízben fürdik itthon, és ráadásul csakis a vödörben, mi nem szoktattuk előtte hideg folthoz vagy hasonlók.

detti_10
 
 


Detti, köszi, huh, ez jól hangzik. Remélem, azért nálunk is érdemben foglalkoznak a bébikkel majd. Akkor nem mondom le a holnapit (asszem). Majd én is jövök beszámolni. Én leszek a fényképész, Apa meg Lénával pacsál. :)

Kép

Kép
***csilla***
 
 


Csajok, egy gyors kérdés azoknak akik használnak légzésfigyelőt:
ma kivettem a matracot a kiságyból, meg akartam fordítani, és nedves volt az alja... :shock: A teteje nem, nem is volt hogy pisis lett volna vagy stb, és kb ott van, ahol a légzésfigyelő érzékelői vannak. Ötlet hogy ez mitől lehet? Vkinél volt már hasonló?

KépKép
tatim
 
 


Tatim

Nekem volt olyan, egyszer,mikor cseréltem a lepedőjét, megfordítottam a matracot, és apró penész!!!!foltok voltak rajta, azt hittem elájulok!!!! Pont ott, ahol az egyik érzékelőlap volt.

Irigylem az elalvásotokat, most az a legújabb nálunk, hogy kizárólag a karomban ringatva (rázva) alszik el. De őszintén szólva belefáradtam, hogy naponta háromszor fél órás üvöltés legyen elalvás előtt, mert már a hátütögetés sem válik be, meg akar fordulni, nem fogok vele birkózni. És nem mutatott javuló tendenciát.

Detti,
nagyon aranyos Szendike, pont lelocsolod az arcát? Egész jól tűri.

KépKép
yadine81
 
 


Sziasztok!

Nem tudom ki mit tud a kókusz matracról, meg ki hogy viszonyul hozzá- én nem igazán foglalkoztam a kérdéssel... nekünk sima kemény szivacs matrac van. viszont a sógorkám ikeában dolgozik és mikor szóba került a matrac kérdés ő azt mondta hogy az ikea azért nem árul kókusz matracot, mert nem légáteresztő...
tehát Tatim, Yadine talán ez lehet az oka... pára lecsapódás, ilyesmi...
aztán nem tudom, ki tudja...

Geo: ma azt hittem, hogy te vagy a viva trend műsorában, de aztán a sminkes azt mondta hogy Orsi a csaj... :(

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Eszterxxx nagyon édesek a fiúk :D :D :D
A legjobban a lábujjrágcsálós kép tetszik :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Detti10 Szende nagyon cuki, jól bírja, hogy vizes lett a pofija :D :D

Konkri bocs, nagyon szita vagyok, tényleg írtad, hogy festesz :oops: :oops: Biztos tök jó lett, majd tegxél fel képeket :D :D :D
Nekem tetzsett az a csíkos falú szoba :D

Nanetto légyszí írd meg, hogy milyen fisher-price-os forgótok van, mert nagyon tetszik a zenéje. Köszi :D

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn
 
 


Henivel mi lehet? Mostanában nem jelentkezett és visszamenetem pár oldalt és már névtelen... :roll: :roll: :roll:
Remélem nincs semmi baj :roll: :roll:

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn
 
 


Sziasztok!

Beszéltem Henivel tegnap MSNen és azt mondta nincsen ideje jönni. Nem gondoltam volna, hogy ki is törli magát... :?
Ezt most tényleg nem értem. Akár mennyire nincsen időm, elköszönni csak elköszönnék...

Én Hannázok, azért nem vagyok... de jövök és egyébként olvasok, csak megpróbálok jó sokat vele lenni :D

Hétfőn már "csak" Alex és Ádám lesz, szóval jövök :D:D

Timi!!!!
Neked akartam...
Alex néha még most is elsírja magát, ha megijed :D:D:D Szóval Dorka se gáz :D Hanna nem volt ilyen ijedős. :D:D Ez is alkati :)

Lépek, álmi vagyok.

Jó éjt és szép hétvégét nektek! :D

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Talin: találtam egy leírást nekünk ez a fajta fisher price forgó van!!!

http://proba-babak.blog.hu/2008/11/02/m ... oros_forgo
nekünk egy kincs és a teszveszen vaterán használtan FÉLÁRON van szerintem Geo is ilyet vett - bár azt hiszem Dávidnak nem jött be annyira mint Esztinek!!!!...

Mi az hogy a Heni névtelen??? vagy mi???????????????????????????
jesszum most olvasom Vokit- jaj Heni sajnálom! nekem sincs sok időm le sem irom az elmúlt 3napom! teljes horror volt de gondoltam rátok ... és ez az összeszokott banda igenis JÓÓÓÓÓÓ szóval jövök amikor tudok! mármint látok ... meg tudok ülni :-) (ezt értsd úgy hogy kimerülés teljes határán vagyok! Eszti éjjelente nem alszik!!!! ... nappal sem nagoyn! 4 óra helyett 2,5-et! párom csak úgy hivja kaptunk egy energiabombát! leszámítva a fáradtságot továbbra is IMÁDOM és nem bírok rá haragudni ... mérgelődni! hihetetlen ... tegnap is csak néztem ... annyira vágytam rá!!!! és ha belegondolok hogy 8 hetes koráig hasfájós volt és min mentünk át .. azért ez már ISTENES hogy csak hetente 2x nem alszik :-))))

nekem Eszti egyáltalán nem ijedős! sőőőőt! viszont már szégyellős kezd lenni .. legalábbis szerintem! :-) és azért az idegenektől eléggé tart!!!! .. a 2 nagyit egy barátnőmet és minket IMÁD!!! továbbá a virágokat és zöldnövényeket ... azt juszt! :-)
ja meg a pulykáját!
Vendég
 


Hát Heni engem is meglepett, hogy még el sem köszönt. :(

Hari, Geo, a minap kifelejtettelek benneteket, bocsika, de Ti is gyertek!
Meg úgy egyáltalán, ne haljunk ki!

Talinn, nekünk is ilyen forgónk van, asszem 7000 forintért vateráztam. Mondjuk én leszedtem a macikat és kicseréltem a rugótörött forgónk figuráira, mert az sokkal színesebb és aranyosabb, meg Léna azt szokta meg. A Brendonban azt hiszem 16.000, viszont láttam a Müllerben 12500-ért, ha minden igaz. Én ennyit nem adnék ki érte, de a 7000 forintot mindenképpen megérte és szereti is Léna nagyon, bár egyre kevésbé foglalkozik vele, mert állandóan csak forogni akar. :D

Éjjel már többször kell hasra fordítanom, mert úgy akar tovább aludni, viszont félelmetes, ahogy állandóan orral lefele alszik. Balra azért nagy nehezen el tudja fordítani a fejét és úgy is alszik egy darabig, de jobbra képtelen. :(

Hát úgy tűnik, korán kelő bébink lett. Ma is 5.50-kor volt az ébresztő és az elmúlt 1-2 hétben mindig nagyon korai, legalábbis eddigi önmagához képest.

Megvolt az úszás és egy hangja sem volt, nagyon ügyes volt, volt pillanat, amikor talán még élvezte is. Simán lehetett borogatni a fejét vízzel (mondjuk én szoktam a vödörben is), legközelebb már merülünk. :) Jövő pénteken délelőtt megyünk legközelebb.
És csúcs, mert egészségpénztáras számlára is el lehet számolni, úgyhogy örülünk.

Kép Kép Kép Kép

Kép

Kép
***csilla***
 
 


Sziasztok!

A félreértések tisztázása érdekében:

Elfelejtettem a jelszavam, majd kértem, hogy mailben küldjék el újra, hogy be tudjak lépni. Na mármost, itt a régi mail címemmel voltam regisztrálva, és nyilván oda küldték a jelszót, amit persze azért nem tudtam megnézni, mert az a mail cím már nem él. Aztán kértem, hogy töröljék a regisztrációmat, és újra regisztráltam a létező mail címemmel, és új jelszóval.

Ha el akarnék tűnni, azt SOSE tenném meg, hogy szó nélkül lelépek... Ahhoz túl régóta "ismerlek" és "szeretlek" benneteket.

És igen, a ritka jövésem oka, hogy nagyon el vagyok havazva. Apa egyfolytában vidékezik, hetekre elmegy, és van, hogy hétvégén sem jön haza, így egyedül "küzködöm" a két gyerkőccel. És valjuk be, nem egyszerű, úgy csinálni, hogy mindkettőjüknek jó legyen. Ráadásul Bogi is már két hete itthon van, mert beteg volt, a héten meg szünet volt az oviban.

Majd még alakítok a profilomon, meg a két jó kis névre szóló vonalzóimat is vissza kellene rendelni.... de, majd igyekszem.

Megpróbálok ide is többször jönni, mert kezdem elveszíteni a fonalat. Ha máskor nem, akkor legalább este, lefekvés előtt bekukkantok.

És elnézést kérek mindenkitől, aki úgy gondolta, hogy szó nélkül leléptem (hozzáteszem, én is ezt gondoltam volna). Ezért ne haragudjatok rám.

Egyébként, mi jól vagyunk. Leszámítva, hogy én vagyok kissé szétesve, de majd összeszedem magam.
henibaby1975
 
 


Sziasztok!

Konkri,
síma szivacsunk van nekünk is, én már kivenném a lfigyelőt, de mivel hason alszik, még így vagyok nyugodt.

Tatim,
most jutott eszembe, hogy akartam írni, hogy Máté is naponta átlagban kétszer megijed valamitől (hirtelen mozdulat, valaki túl lelkesen beszél hozzá), és hirtelen elkezd sírni, de hamar megnyugszik.

Csilla,
nagyon cuki Léni, örülök, hogy minden oké volt!

Eszterxx,
szépek a fiúk, én sem bánnám, ha két fiam lenne.

Na, szörnyűlködjetek:

Totális káosz van nálunk, ami a napirendet illeti, ma reggel fél nyolctól pl. így jött: evés, ébrtenlét, alvás, ébrenlét, evés, ébrenlét, alvás. Pff. Jön a foga is, hajnali négytől ötig ringattam, aztán visszaaludt kemény másfél órát. Ha nincs cirkusz éjszaka, akkor fent van negyed hatkor. Most jó, mert kiadom a nagyszülőknek és visszafekszem aludni. Rossz anya-e vagyok? :roll:

KépKép
yadine81
 
 


Yadine:

Dehogyis vagy rossz anya!!!!!!!!!!!!!!!!
Mit megadnék azért, ha néha én is le tudnám "passzolni" a gyerkőcöket pl. nagyszülőknek, vagy testvérnek, vagy valaki más megbízható személynek, de sajna nekem erre egyáltalán esélyem sincs. Esetleg akkor, ha itt van nálunk anyukám... na akkor kicsit fellélegezhetek... egyébként nap mint nap egyedül húzom az igát.
henibaby1975
 
 


Konkri, azt ertem, hogy te nem vagy kepben a matracokkal de az ismeros sem ezek szerint, mert ha van valami lenyegi tulajdonsaga a kokuszmatracnak ami miatt preferaljak annyira az pont a leg (es nedvesseg) atereszto kepessege es hogy nem marad nedves balesetek eseten sem.

Nagyon edi Leni meg Szende is! Mi is gondolkodtunk(tunk) babauszasban, lehet Aronnak tetszene, ez a pasi ugye allandoan mozgasban akar lenni, lehet bejonne neki is.

luna6
 
 


Yadine:
Boginál nekem is sima szivacsom volt, és igen nála is ugyanez történt, mikor felemeltem a szivacsot az alsó lap nedves volt, a szivacson pedig penész-pöttyök éktelenkedtek. Szerintem attól lehet, hogy ahogy lélegeznek, ott csapódik le a pára - mi egyszerűen vettünk egy másik szivacsot és onnantól kezdve gyakrabban emeltem fel, hogy szellőzzön. Most matracunk van, de hogy kókusz-e vagy sem, nem tudom... úgy kaptuk, de ez jónak tűnik.

Babaúszás:
Hihetetlen milyen édesek a lányok!!! Kedvet kaptam én is az ilyen vizes mókához! Áruljátok már el nekem, mibe kerül egy ilyen kaland? Mert engem egyedül csak ez tart vissza.
henibaby1975
 
 


Heni,

Köszi, tudom, nekem szerencsém van a nagyszülőkkel,hogy közel vannak, sőt még két tettrekész dédnagymamája is van Máténak.
Nekem már az is hatalmas dolog, hogy egy héten legalább háromszor főzök valamit és rendben a háztartás is. Nagyon tisztelek minden Anyukát aki mindenben helytáll segítség nélkül.

KépKép
yadine81
 
 


Heni,

igen valószínű ez lehet a baj, nem igazán futotta kókuszmatracra anno, de lehet, hogy beruházunk rá valamikor.

KépKép
yadine81
 
 


Sziasztok!

Heni!
Jajjj, megnyugodtam :D:D:D

Csilla,
Cuki, Léni. Örülök, hogy bejött az úszás :D
Ha kellene textil úszópelus, szólj :D

Detti_10,
Szende is cuki :D:D

DHDetti,
Remélem egyre jobban vagy! :D
Nekem tali ügyben csak a jövő hét lenne jó... utána már kezdődik a meló. :?

Konkri!
Komolyan nem lehetsz igaz... még a lakást is kifested... :D
Figyi... ha nagyon sok időd marad, nálunk mindig van mit takarítani :D:D:D:D:D
Kókusz matracról én is úgy tudom, hogy légáteresztő, meg vízáteresztő, meg ilyenek. :)

Geo!
Hogy vagytok?

Röviden a hetünkről:
Ugye voltunk Ikeában, aztán másnap állatkertben, közben Hanna köhigcsél, Alex ugye hétfőn hajnalban hányt... aztán rendbe jött. Én meg azt hittem elkaptam, de nem lett végül semmi bajom... :D
Jó volt és úúúgy fog hiányozni, hogy gondolok egyet és elmegyek valahova... mostantól szabadságot kell kivegyek... :?:? Illetve ugye még van ez a hetem. Szívem szerint itthon hagynám megint Hannát, de ő meg már menne oviba... :D:D Hiányoznak neki a többiek. Megértem. Majd nézek helyette Médiumot :D:D Épp az 5dik évadot nézem :D:D

Hmmm, az Eredet című filmet láttátok már? Naaaagyon jóóóó.
Na,feléberdt Alex...

YADINE!
NEM VAGY ROSSZ ANYA! Fáradt vagy... :)

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


"Nekem már az is hatalmas dolog, hogy egy héten legalább háromszor főzök valamit és rendben a háztartás is. Nagyon tisztelek minden Anyukát aki mindenben helytáll segítség nélkül."

vagy nem teszi :D mint en... nem megyen, tolni kell... a szekeret, de szerintem csak 3 kereku mert akadozik :D:D na jo, szoval erthetobben, a haztartas borzalmas, ahoz, hogy atakaritot ide lehessen engedni hetente egyszer elobb nekem ki kell takaritani annyira, hogy ide feher embert be merjek ereszteni :)
A heten itt is volt mindenfele, mentunk gyerekkel korhazba elso talira, aztan ateremhez is, a hetre is van mind a ketto, holnap korhaz... es meg talan a pszichologushoz is elmehetnek, de ez meg nem biztos.
Ahh gyerekem egyre roszabban alszik ejszaka ahoy kezd elviselhetobbe valni nappal :) Bar nappal az alvasa meg mindig oskaosz, na az terjeszkedett at az ejszakara is ugy lassan egy honapja... sosem aludta at ugye meg sokat kelt, de a mostani musorai mar jaaaajjj
ellenben tevedesbol hagyta magat delelott elaludni (nem elaltatni, hanem magatol becsusszant alomorszagba minden uvoltes nelkul, nem is ertemmi lelte) a nagyagyon es masfelorat huzta, parosban mellette apukaval akit kikeszitenek az ejszakak :) Aszondja ezt nem lehet birni... en meg kerdeztem tole, hogy Teeenyleg???? :):)

luna6
 
 



jaj Luna olyan jól tudlak benneteket vizualizálni - amiket és ahogy írsz! Áronkának 2 pihiszéke is van???,

kisbabám kint én meg főztem és aludhattma volna ha tudok! de nME TUDOK CSAK VERGŐDTEM AZ ÁGYON AAHHHH

Heni jó hogy itt vagy!!!! hiányoztál volna!!! és Gergő és Bogi is

megjött az uram és Eszti!

Tatim: a Nóri üzeni hogy Dorka SZÉPPPEN FEJLŐDIK cuki volt!
mi már csak decemberben megyünk újra HURRRRÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

képzeljétek annyira várjuk a párom fizuját hogy üres a hűtőnk és javarészt a szekrények is :-) nagyon durva! krumplink van és hagymánk meg egy csomó olasz tésztánk de azt párom nem eszi úgyhogy légy okos mit főzz! még rizsünk van ... de SEMMI SEMMI MÁS! és a párom jövőszombatra tervezi a bevásárlást - mondom semmi baj de nem iskell akkor mennünk mert éhen fogunk halni addigra :-) :-) :-)
Vendég
 


KÖRÖMBENÖVÉSEM VAN soha soha soha életemben nem volt!
és nnnnagyon fáj!!!! AHHHHHH :-( teljesen kész vagyok!

Voki: azért remélem tudsz jönni ... mert hát a te irásaid is nagyon hiányoznának ha a munka miatt ritkulnál :-)
az eredetet a hatásodra töltjük :-)
Vendég
 


Aha, ket pihenoszek. A barna Ebayes de nem dontheto allithato es x korig jo, es utana vettuk a fisher pricet, ami uj (volt) es dontheto es hintazik es jo lesz ovis koraig...csak eppen mosas alatt volt a huzata :)

O nekem volt mar nem egy nem ket korombenovesem, a legcsunyabb pontosan szules utan volt valahogy ennyivel, Bolivia utan (es a vedono mondta, hogy neki is volt... akkor suzlesei utan :D:D de nekem akkor mar olyan volt, hogy sebes verzo es vadhus...grrrr) es azt 'muteni' is kellett, es parhuzamosan volt mind a ket labamon. EL sem hiszem.
Azota is volt de sebeszt nem igenyeltem azota hozza szerencsere, sikerult magamnak kikuralni.

luna6
 
 


Nanetto!
Fúúú, nagyon jóóóó!!! Ma meg akarom nézni még 1x.... Én angolul néztem felirattal, rajtam alvó Alexal. :D
Tegnap nekünk is extrém napunk volt. Éjjelek meg elég xarok. Főleg,. hogy Alex ugye a véletlenül megivott koffeines kávémra is extrém ébrenléttel reagált, meg se próbálom a kávét :D
Alex éjszakánként és este éhen akar halni.... És tényleg éhes, nem csak szopizni akar, mert ha már nem jön belőle (ő elég türelmesen szopizik) el kezdi rángatni, hogy jöjjön mááá több :D:D szal kapja a másika, ami nálunk nem igen volt eddig.... És akár ugorhatna is, de ahhoz napközben nem kér elég sokszor enni... Szal tudja fene mi a baj...

Próbálok majd jönni, úgy is itt ülök majd a gép előtt :D:D Szünetet meg úgy is tartok :D
Arra próbálok majd nagyon ügyelni, hogy délután csak a gyerekeké. :D:D

Krumlistészta? :D

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Szülés utáni körömbenövés? na akkor lehet hogy olyanom van :lol:
a mai balesetem: párom lerakta a földre a laptopot a gyerekkel persze jól belebotlottam a körömbenövéses ujjammal belerúgtam - most vérzik... ezek után a krumplihámozóval lereszeltem a körmöm de be is vágtam a körmömbe ... mire leragasztottam kivettem a tepsiből a hagymás krumplit és szarrá égettem magam a gyűrűsujjamon! ahhh ..
majd csatolok egy fotót édes rajta az eszti...

Voki: nálunk ugyanez a szindroma mint nálatok! éjjel állandóan ENNE MINDIG és napközben sem éhezik van tejem!!! szószerint cuppog a ciciből... szóval én sem értem... xarok itt is ugye az éjjelek... lehet hogy most "téliesednek" mármint állnak át és zsírt gyűjtenek a téliálomhoz???? :lol:

Voki: nem eszik tésztát a párom szóval a krumplistészta szintúgy kizárva... majd csak éhenhalunk... :-) szép lassan... bár az édességesfiókom TELLLLIIII anyám mindig feltölti nem kicsit és nagyon finom dolgokkal!!! :-) és rengeteg de rengeteg teánk van én ugyanis teabuzi vagyok!!! :-)

Luna: kár hogy nincs hang a gépemen úgy meghallgatnánal benneteket ahogy "karattyoltok" :-)
Vendég
 


Hát Csajok, nekem is körömbenövésem van, mindkét lábamon, már hónapok óta fáj, de az egyik nagyon, Anyukám megműtött, két hete, kivágta, jobb volt utána, de most megint fáj. Előtte nekem sem volt soha. Jéééé de érdekes...

Luna,
te különleges "eset" vagy, de nem hiszem, hogy olyan durva a helyzet.

Volt itt szó a rendmániáról, nekem nincs mániám, kosz ne legyen, és a szanaszét hagyott dolgokat nem szeretem. De ennyi. Nincs katonás rend a szekrényemben,a gyerekében azért próbálok. Szóval a rendben a háztartás, az nem mindenkinél jelenti azt, mint nekem.

Csak vicceltem, tudom ám, hogy a rossz anyaság nem itt kezdődik, tudnék mesélni miket láttam néhány családnál.

Iszonyúan fáj a fejem. Most pedig nekiállok kurkászni a neten, hogy lehet rászotatni Mátékámat az egyedül elalvásra. Mégsem jó ez a "karomban rázom amig el nem alszik dolog", különösen, hogy izomlázam van. Sajnos ilyen szeminárium nem volt a fősulin, pedig a jelbeszédet elcseréltem volna egy ilyenért....

KépKép
yadine81
 
 


Hat kulonleges vagyok annyiban, hogy vartam, hogy elmuljon es nem tette :) Aztan elmentem dokihoz, sebeszhez... mas nem megy el igy nem oldja meg neki :) Nekem megcsinalta, ambulansan nem egyszerre mind a kettot. A ket nagylabujjam koromagyaban volt... ez tenyleg fura, mert a vedonom anno (ez 16 eve) mondta, hogy ez a terhesseg utantol van es neki is volt... es tessek, most itt vagytok ti is sorozatban :D (nekem is volt most szules utan is, de sokkalenyhebb mint az elso esetben)

Amugy ha belepiszkal valaki es nem fertotleniti ki a piszkalast (mert mar verzik vagy gennyes, tehat nyitva van) iszonyu konnyen befertozodik, szal ezert kellett dokihoz menni vele es otthon nekem mar nem gyogyult. Nyar volt es nem gyogyult :(


Hat talalasz valamit az olben elalvos gyerek leszoktatasarol szolj nekem is :D:D Most eppen apuka oleben van a beb...

luna6
 
 


Csilla,
hát hogy Léni mennyit változott!!! :shock: kész kishölgy lett belőle :lol:
szoktam én is olvasgatni, csak vagy kedvem, vagy pedig időm nincs írni.. :oops:

Yadine,
Dávid nekem is sírni szokott a nappali alvások előtt, na persze nem durván, és nálunk ez vált be:
leteszem, megpuszilom, kimegyek, egy perc múlva visszamegyek, megint megpuszilom, kimegyek, 3perc múlva vissza, puszi, kimegyek, de ekkor már általában alszik is. de ha nem, akkor megint várok 5percet, és ha még az5perc után sem alsziik, akkor dudó a szájba, és akkor aludni is fog.
áá, ha én dajkálom, akkor leordítja a hajam :P
ja, persze sírni nem hagyom, ha a várakozási idők alatt sír, akkor persze nem erőltetem.
Vendég
 


Na én is itt vagyok néha.

Voki: még mindig köhögök, de már jobb. Már másnapra jobb volt. Még egyszer köszi.

Heni: örülök, hogy itt vagy!!!

Nekem meg még mindig fent a gyerek! Nekem ilyen nem szokott lenni. Tegnap is vendégeink voltak, de szépen bealudt fél 8-kor, ahogy szokott. Gondolom vagy az idő vagy a foga vagy a kettő együtt. Állítólag jön a foga, bár én nem érzem, biztos nekem rossz a tapintásom, de mindenki mondta. Szóval nekem is jönnek a fogzós napok. :)

Ma meg átfordult kétszer hasról hátra.

Na hívnak. Még jövök.

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


A gyerek még benyomott egy csomó tejet cumisüvegből. Most nincs elég tejem? Eddig nem volt gond. Lehet az elhúzódó takony miatt?

Az úszó babák nagyon-nagyon cukik!!!!

Detti: te hova viszed úszni?

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


Nekem csak ilyenem van, a mostani kedvencem: :)



Kép

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


Basszus, körömbenövésem nekem is lett, azt hittem egyedi eset vagyok, erre tessék...még be is gyulladt felváltva hol az egyik, hol a másik lábamon a leghosszabb ujjam, annyira fááájt.

Huh, akkor Én sem szólalok meg Konkri mellett, mert Én minden nap főzök (most, hogy csinálom a 90 napost, néha 2 félét, néha desszertet is), a háztartás is rendben van, mosok, vasalok, pakolok, napi takarítást megcsinálom, babázok. (aki ugye nappal nem sokat alszik...), napi 2-3 órát sétálunk, és még arra is volt időm, hogy egy téli plédet kössek Neki, 2 sapit, meg horgoljak egy kis puha kutyorgot. :)
Ja, és Nekem is csak a havi nagytakarításra van segítségem....

Mondjuk ezt annak árán, hogy leválasztottam magam a netről, és naponta csak max. rá-ránézek a kedvenc oldalakra 5-10 percet. :)

Nálunk fog még nincs, de fogzás van, a babaúszást meg mi kihagyjuk, a mi dokink nem javasolta...de képek alapján tök jó lehet. :)

Nem bírom megállni, hoztam megint egy képet. :)


Kép

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika
 
 


Nyuszi!
Azért ezt majd beszéljük meg, ha lesz nálatok ketteske is :D:D
Vagy amikor már pakolni fog a törpe :D
Vagy, ha visszamész melózni(nekem az volt a leghúzósabb). Akkor már nem fog segíteni, hogy nem netezel :D
Hannával azért jobban karban tudtam tartani a lakást. Ő se nagyon akart napközben aludni. :D
Én is majdnem minden nap főzök, nálunk nagy kajás a család. Mellette tanítok heti2x-3x, és most még melózni is fogok.
Közben megpróbálok minden hol helytállni és néha nem megy. Nekem akkor menjen a háztartás rovására(megy is rendesen), minthogy a gyerekekére. most is úgy írok, hogy közben Hanna itt van velem, és egyébként rá is figyelek. :D
A lényeg, hacsak nem fogsz tudni nagyon nagyon sok fele szakadni, nem fogod tudni ezt tartani. És csak azért mondom, hogy majd ne érjen váratlanul. Aztán majd azokba is belerázódsz, de ne hidd azt, hogy ez egy mászó/kúszó/járó gyerek mellett ugyan ilyen lesz.

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Nyuszi, akkor Liza ha nem is alszik napkozben sokat elvan csendben maganak es jatszik es nezelodik... annak amit meg tudsz csinalni a toredekere sem lennel kepes egy olyan kaliberu gyerek mellett, mint Aronedumasonbambi :D ahh inkabb :( neha nagyon nem vicces... na jo, gyakran nem az (anyam szerint megtevesztek mindenkit, hogy szmajlikat rakok mikozben a helyzet neha drasztikusan komoly - ugyhogy ide most nem tettem :))
es nem, ha internetmegvonok a gyerekem akkor sem marad el jobban (semennyire) es akkor sem tudok sokkal tobb mindent csinalni, illetve dehogynem, meg tobbet maszkalhatnek vele olben meg foglalkoztathatnam mert ez a gyerok allando jelenletet igenyel. Nem ugy, hogy mellette vagyok es mellette fozok... aktivan vele kell lennie valakinek :) Na de hatha megszerelik a korhazban es olyanfele kisangyal lesz mint Liza!! (oke, nem ilyen edi rozsaszin angyalka, fius angyalka)

luna6
 
 


Nyuszi:
Bogi nekem is ilyen angyali jó kislány volt ebben a korban. Nekem is volt időm gobelint varrni, kisrucikat kötögetni. Szóval szinte mindenre volt időm, és úgy ahogy elterveztem. Na mármost ennek Gergő megszületésével vége... rám dől a vasalnivaló, minden lehető felületen mindenféle cucc van, a szekrényekben enyhe káosz, Bogi szobájában pedig atombomba robbant. Egyszerűen nincs rá energiám, hogy minden nap elpakoljak ő pedig másnap ugyanolyan káoszt csinál, ha nem nagyobbat.
Szóval próbálkozom, hogy egyenesbe jöjjek/-ünk, de egyre inkább kezdem feladni a reményt, hogy sikerül. Így próbálok belenyugodni az éppen csak félig működő háztartásba.
henibaby1975
 
 


Jaaa, tényleg, az nem tudatosult, hogy majdnem mindenhol két gyerkőc van... igen, úgy mindjárt más a dolog!! :D

Mi ugye nem akarunk másodikat, ezért valószínű Én ezt meg sem fogom tapasztalni, de az tuti, hogy nem lehet, könnyű, sőt...néha, mikor Lizának rosszabb napja van (fogzás, általában) olyankor rájövök, hogy ha minden nap ilyen lenne, akkor Én sem lennék olyan vígan. :D

A net megvonást nem direkt csinálom, csak valahogy így jön ki, hogy leválasztódok, és csak este ülök ide, ha épp nem kötök, vagy horgolok, vagy olvasok, vagy férjezek. :D Napközben meg folyton van valami dolog, és csak úgy elszalad az idő, csak néha, ugrok ide pár percre, pláne most, hogy már két kaja kanalas...így lényegesen több idő megy el kajálással. :D

Azért remélem nem hangzott "dicsekvőnek" amit tegnap írtam, mert nem annak szántam. :) Csak már úgy örülök, hogy idáig eljutottunk, és nem tudok elég hálás lenni érte, és eléggé örülni neki, hogy így alakulnak a dolgok.

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika
 
 


sziasztok,

Yadine, valszeg hülye kérdés, de egy 5 és fél hós csemetének kb. mennyit kéne ennie? mi mindennel együtt 800 körül eszünk egy nap, kb. 8 kg a gyermek, viszont most az a legújabb, hogy fél 5 körül megébred, kicsit mocorog, aztán fél 6-6-kor teljesen felkel, ami így is szép, tudom, csak eddig az volt, hogy leraktuk és legalább fél7-7-ig szavát se hallottuk, volt hogy csak fél 9-kor evett, és arra gyanakszom, hogy a hozzátápi miatt talán kevés neki milire, amit eszik.
köszi a választ előre is.

majd jövök még

Klau

Kép
pkklau
 
 


Sziasztok!

Klau,

Egy nyolc kilós csecsemőnek a táplálékmennyisége az 8 * 150 = 1200ml , de ezek csak számok. Mátém sose ette meg az "előírt" mennyiséget, mégis szépen hízik (hízott, mert ezen a héten stagnál eléggé). Vigyázni kell, hogy a kóstoltatás ne menjen a tápszer rovására nagyon, mert a gyümiben stb, azért nincs elég kalória. Még egy kajálást én nem váltanék ki teljesen ezekre. És azt a csapdát is jó elkerülni, hogy felturbozzuk a gyümit pl. daráltkeksszel. Jó ez durva példa, de az életből van.
Az, hogy éjszaka mocorog, és ráadásul vissza is alszik rögtön, még nem biztos, hogy a kaja miatt van. Te mondtad, hogy négyszer eszik, ugye? Ha nem, bocs. Lehet, hogy délután meg lehetne kínálni még pluszban egyszer.
Mátém például tegnap du, fél négykor evett, aztán csak hét után, ami után el is alszik. Na, kelt éjfélkor, szopizott. Aztán fél kettőkor, akkor visszaaludt egy kis simire. Aztán fél háromkor ismét sírt. Szopott, aztán még benyelt 140 tápot. Szóval éhes volt, én ma beiktatok még egy kaját délután.

Valaki kérdezte még az almalevet. Én a nyers almát lereszelném üvegreszelőn, és a levével kínálnám.

Elezdődött a nevelés!

Geo, köszi a tippet!

Összevegyítettem a találtakat, és kialakítottam a saját módszeremet.

1. Megvártam, amíg elfárad eléggé (nehéz szerintem eltalálni)

2. Besötétítettem, a karomba vettem, eléneeltem neki egy dalt, ez mindig ugyanaz lesz.

3. Leraktam hasra, megpusziltam, kijöttem

4. Fél perc múlva sírás, vártam egy percet, bementem megsimogattam, kijöttem

5. Megismételtem kétszer, teli torokból, könnyezve üvöltés: kivettem, nem ringattam, magamhoz öleltem, susogtam, visszaraktam, ez kétszer.

6. Harmadjára mikor visszaraktam, kis mocorgás után elaludt.

Közben levettem a forgójáról a zenélő, felhúzható bigyuszt, és az szólt neki.

22 perc lett a végösszeg, már egy órája alszik.

Nem hagyom örjöngeni, akkor felveszem mindenképp, gyakran bemegyek, nem akarom, hogy elhagyatva érezze magát.
Nem hagyom rajtam elaludni. És kitartok legalább egy hétig, aztán felülbírálom a módszeremet.
:D :D :D

KépKép
yadine81
 
 


Detti,Nyuszi,

Irtó édesek a babák, és meg ell, hogy állapítsam, az Apukák is nagyon helyesek

KépKép
yadine81
 
 


Nem működik a k betűm mindig, szóval ebben a topikban az Apukák is helyesek. :D

KépKép
yadine81
 
 


Luna,
nekem is kórház lesz a vége a lábam kapcsán, mert a kiságyba mindig belerúgok, és még nem is sikíthatok, ha éppen alszik a bébi. Csak éppen félek, hogy fejberúgom a sebészt, mert nem bírom a fájdalmat és csikis vagyok. :lol:

KépKép
yadine81
 
 


lknyuszika,
akkor más is tudatosulhatna :D pl. az, hogy sokminden, gyerek függő.
ha nekem is ilyen leteszem ottmarad babám lenne, valószínű, hogy én is tudnék horgolgatni, meg az alapvizsgára való készülés mellett még másra is jutna időm.
szóval ezzel csak azt akartam, hogy ne gondold, hogy minden gyerek egyforma, és akinek "csak" egy van, annak mindenre jut ideje.
persze néha belegondolok, hogy anyám, két gyerekkel tuti nem tudnék készülni az alapvizsára, meg kb semmire sem lenne időm, úgyhogy panaszra semmi ok.
és szerintem attól még nem "jó" egy "gyerek", mámint egy ilyen pici baba, hogy elvan napközben, meg jól alszik. Ez most még ikább csak habitus kérdés.

Yadine,
nincs mit, és hallod sok sikert, mert nem lesz könnyű... de ha kitartasz :wink: :lol:
sztem tök jó a módszered! nekem annyi még jó szokott lenni, hogy szinte ugyanabban az időben teszem le aludni. van, hogy nem is mutatja az álmosság jeleit, de leteszem, és 5perc múlva alszik is. ja, meg nekünk azért kell a 3 meg 5perc szünet, mert ha túl hamar megyek be hozzá, akkor azt nemszereti :D de persze ha rosszabb napja van, és elkezd üvölteni, én se várok egy pillanatot sem. aztán ha csak nyöszizik, akkor kivárom, és általában magátl elalszik. ha nem, akkor puszi, meg a hátára a kezem. na ez néha segít, néha meg felidegesíti, és addig dobálja magát, amíg "békén nem hagyom".. :roll:
szóval most már tök jól kiismerem mikor mit és hogyan, de ehhez jó sok idő kellett, és még így se jön be neki mindig ugyanaz a módszer... szóval hajrá!
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?