Sziasztok,
Köszönöm a szives fogadtatást, és azt, hogy ilyen hamar bekerültem a táblázatba
Az sztem, csak jó, hogy sokan vagyunk, én, aki már 2. alkalommal ír ilyen topikba az előzőt is nagyon szerettem.
Vitaminok: én, amiatt, hogy még szopik a fiam elkezdtem vasat szedni, de mást nem is nagyon akarok.
Egy mai,átlagos, vegyes táplálkozású nő fogyaszt annyi vatamint, amire szüksége van mind neki, mind a babának. Persze, nem akarok senkit lebeszélni, de, ha valakinek nem javasolta, vagy javasolja a dokija, az még nem baj.
A B6 vitamin émelygésre nagyon jó, de sztem magnéziumot még korai szedni.
Méhösszehúzódások, hasfájás teljesen normális a terhesség elején is, hisz nő a méh, és most ott nagyon mozgalmas dolgok történnek
Viko,
Székrekedés: sztem arra vigyázni, kell, hogy ne erölködj, mert nem jó, ha kiújjul, vagy még nagyobbodik az értágulat.
Bioleveket ajánlok, attól tuti lesz naponta széklet. Ha van gyümifruga, akkor tudsz csinálni céklát, répát, jó kis zöldségleveket.
Szex,
ha mejd elmúlik az émelygős időszak, akkor lesz kedv is a szexre, legalábbis sztem
terhességi hét kiszámolása 28 napos ciklusra érvényesítve:
Utolsó rendes vérzés 1. napjának dátuma + 7 nap, - 3 hónap, és ekkor megkapjuk a szülés időpontját, ebből kiszámítható a mostani állapot.
Ha a ciklus nem 28 napos, akkor a +7 naphoz annyit kell hozzáadni, ill. elvenni, amenyiben eltér a 28-tól.
De igazából nagy jelentősége nincs, mart úgyis mindenhol a 28 napos ciklusra, mint nagy átlagra számítanak.
Remélem, nem volt túl bonyolult
Én majd csak a 12. hét után akarok a védőnőhöz menni, előző terhességemben is azt utáltam a legjobban,az ott elfecsérelt időt. De gondolom, nbem minden védőnő ilyen, illetve, nekem nem is nagyon tudna újat mondani
Sült hal? azt ma én is kívántam, vettem is, de csak kis halRUDAKAT, ÉS MAJONÉZES KRUMPLIVAL LECSÚSZOTT
:o
na, menek, fiam szeretne írni...
manóka