Sziasztok!
Mumuska:
ELŐSZŐR IS SZERETNÉNK BONCINAK NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNNI
!!! (holnap nem tudom, tudok-e netezni, mert mostanában amolyan "mesenetünk" van, azaz: hol volt, hol nem volt
).
A válaszok:
Tápszeradag: a naponta szükséges mennyiség egy ekkora babánál 120-150 gr illetve ml testsúlykg-ként, azaz Boncinak nagyjából 1000-1200 ml-nek megfelelő mennyiséget kell kapnia (ebben már a folyadék-víz vagy tea- is benne van). Ha 5x eszik naponta, akkor ez azt jelenti, hogy étkezésként összesen kb. 200-250 ml a megfelelő. Pl.: ha egy étkezésnél elfogyaszt főzelékből, gyümölcsből, vagy más ennivalóból és vízből vagy teából összesen 150 gr-t, akkor még lehet neki adni 50-100 ml tápszert (persze, ha ő is kéri). Természetesen általában nem egyformán oszlanak meg a mennyiségek étkezésenként pl. ha ebédre jól bekajál, valószínűleg uzsonnára már kevesebbet kér-a lényeg az, hogy a szükséges napi összmennyiség nagyjából összejöjjön.
A súly miatt nem kell aggódni, ha egyébként jó étvágyú, élénk, és egészséges baba benyomását kelti.
Ránc: általában hátulról nézve a baba combját és fenekét, az látszik, hogy teljesen szimmetrikusan ráncolódik a bőr. Ebben azért lehetnek egyéni eltérések, a lényeg az, hogy egyszerű csípővizsgálatnál találnak-e eltérést-többek között, amikor Timike kisebb volt, nekünk sem volt teljesen szimmetrikus a ráncolódás, csípővizsgálaton és az ortopédián mégis mindent rendben találtak. Én azt javaslom, hogy a rend kedvéért inkább mutasd meg mégegyszer az ortopédián, ahol fizikálisan, vagy esetleg ultrahanggal is megnézik, és ha kell, adnak javaslatot .
Remélem érthető és kimerítő válaszokat adtam.
Most rólunk egy kicsit:
Szülinap: nálunk 6-án sajnos eléggé kapkodás volt, párom későn ért haza a munkából, ráadásul anyukájával délután rohantak a kórházba Apóshoz, úgyhogy volt kb. 3/4-1 óra köszöntésre. 2 torta volt, Timike kapott almás, banános rizstortát (én csináltam), mókusmarcipánnal (a fél fejét egyből le is harapta), nekünk málnatorta volt. Az égő gyertyát egyből meg akarta fogni, úgyhogy végül a párom fújta el. Másnap Anyuéknál voltunk, ott nagyon jó hangulat volt, Anyu és Timike között szerencsére teljesen rendben volt minden
). Az ajándékoknak nagyon örült!
Egyébként egy "szélvészhercegnő", jön-megy, pakol, úgyhogy kellőképp lefáradok nap végére. Ráadásul mindennap levágja a hisztit (mostanában pl. nem akar a babakocsiba beülni), úgy hogy képes magát hátravágni- na, ilyenkor kapok szívrohamot!
Szerencsére az éjszakák elég tűrhetőek, most éppen "fogszünet" van.
"Röviden" ennyi, jó éjt Mindenkinek!
Viki