Szia Zsuzsa!
A Ferencvarosban lakunk, a jatszohaz hol van? Szivesen elmennek vele oda, mikor lehet menni es mi tortenik ott?
A Korai fejlesztovel mi volt a baj, megirnad?
(Az email cimem:
csimajudit@mailbox.hu, ha ezt inkabb maganban irnad meg.)
Velunk ez tortent: a 31. heten vettek eszre a terhesseg alatt, hogy ciszta van a kislany fejeben. Ez nem okozott semmi bajt a szulesig, a szules utani UH-on minden OK volt, de negy nappal kesobb mar tagult kamrak voltak. Irany az Amerikai ut, harom hetig visszajartunk kontrollra, neztek, hogy tagulnak-e tovabb (tagultak), majd amikor eloszor hanyt, akkor bent is tartottak. Ket het mulva endoszkoposan kilyukasztottak a cisztat, ugy tunt, hogy ez megoldja a gondot, de a 10. napon kiderult, hogy megse. Ra ot napra megkapta a shunt-ot, ekkor volt nyolc hetes. Masfel honapja vagyunk itthon. Szerintem jol van, szepen eszik, mindenfelet csinal, amit a 3 honaposok csinalnak.
Az amerikai uton azt mondtak, hogy vigyuk el a korai fejlesztobe (bar szerintuk nem latszik rajta most semmi gond), de oda csak december vegere kaptunk idopontot.
En (es a gyerekorvos sem) nem latok rajta semmi furcsat (mindent csinal, amit egy harom honaposnak kell), de amikor a mult heten elvittem csiposzuresre, akkor mondtak, hogy tornaztatni kene, mert a fejet nagyon balra tartja (azt gondoltam, hogy ez csak a shunt miatt van).
Ketszer vittuk eddig a Budai gyerekkorhazba tornara, jobb is lett, de azota, hogy tornaztatjuk a nyakat, elkezdett fesziteni. (Lehet, hogy csak veletlen idobeli egybeeses). Korabban is feszes volt, meg fokozott tonust irtak az amerikai uton is, de most sokkal tobbszor csinalja. Ezert is ijedtem meg, hogy valahogyan kene tornzatatni, de annyi a lehetoseg, hogy azt se tudom hova vigyem (plusz persze mindenhol ezer evet kell varni).
Ti merre laktok? Hogyan dontotted el, hogy
hova viszed Zsombit es hogyan szereztetek a kevdes konduktort?
Meg egy praktikus kerdes a shunt-tel kapcsolatban: a shunt folott nektek is szokott lenni egy vizzel teli dudor, ami aztan eltunik? Teklanak ez van, amiota hazahoztuk, de eddig azt gondoltam, hogy ez normalis (nem mondtak, hogy ilyesmi esetne vigyuk vissza), de most elkezdtem ezen is aggodni.
Szia, most megyek, mert felebredt.
Judit