Új privát üzeneted érkezett!


Na de hogy meseljek is mik zajlanak:
Eloszor is anyam eloallott ama elso elmelettel, hogy nem lehet e, hogy Aronedumasonbambi hiperaktiv. (na ez csak azert fura, mert bar anyam nem gyogyped de 21 evig kisegitoben dolgozott ilyen vonalon... azt hittem volna kepben van, hogy ekkora gyereknel ilyen meg nincsen. Na de persze nem is ekkorakkal dolgozott) Miutan ezt kibeszeltem belole, az jott, hogy hat esetleg az altalam szedett antidepi gyogyszer mellekhatasa. Mondtam neki, hogy mire en terhes lettem a gyogyszer mar joideje nem szedtem, szoval a dolog teljeseggel kizarva, hisz reg tiszta voltam :) Na kb ezen a ponton tartottunk, mikor mentunk a gyerekdokihoz felmerni a 4 hot.
Jottunk haza, nezem a bejegyzett adatokat es a percentil grafikont, basszus a fejenel a percentil ugrott 3 savot????!!!! (eppen a heten olvastam a grafikonkrol, ahol irta is, hogymindegy melyik savon van a agyerek, a baj a gyanus az az ugras... na itt egybol volt 3 savnyi is) egybol eszembe jutott, hogy Eszter is megmondta mar, hogy nagy feje van a gyereknek (o a likon valo kiferes kapcsan emlitette ezt :D) es joisten, most meg ekkkorat nott es eszre sem vettem, es hat joisten hidrokefalia vagy mi a szentseg ez,,,, es miert nem szolt a doki.... na ennel a pontbal szoltam embernek is, hogy latta e. Neki volt annyi esze, hogy elovegyuk a centit, hat dehogy nott a gyerek feje :D:D Dokibacsi beirta a szamadatot majd a sajat irasat felreolvasva es nem gondolkodva beirt egy 4 centivel nagyobb adatot a percentil grafikonra.
Fuuuuuuuhhhhh.... de amig en rajottem a tevedesre itt alltam es neztem, hogy mi a frasztol lufisodott meg a gyerek feje, raadasul ugy, hogy nem is latom....
Miutan ezen a ponton tullendultunk elmentunk tegnap oltasra is.... ahol okos noverke kitalalta, hogy a gyereknek szerinte pszichiatriai megfigyelesre van szuksege, mert szerinte teljesen nem a koranak megfeleloen figyel. Szoval nem is az volt a baja, hogy nem figyel, hanem, hogy nagyon :D:D Hogy teljes koncentracioval nezi ot amig beszel, pedig a gyereknek 'pingpongozni' kene a szemevel a beszelok kozott. Mondom adtam neki gyogyszert a laz ellen, lehet attol ilyen bekes, de amugy is mindig marhara figyel mindenre... de szerinte ez akkor sem normalis, es bar lehet jo is, de lehet rossz is???!!!! Es aztan mondta, hog ylatott engem terhesen es milyen stresszes voltam (es hogy szedtem e valamit... egybol eszembe jutott anyam is megint)... mondtam, hogy semmit az eg vilagon, ugyhogy a gyerek nem teves mellekhatas es semmi baja :) De hogy en nagyon stresszes voltam es a gyerek lehet attol ilyen bogos.... mondtam neki, hogy en a Mancival hetvenszer stresszesebb voltam es az meg kicsit sem volt bogos... aztan atgondoltam hogy a feneben latott engem ez a no, hiszen en nem jarok ie dokihoz. Es eszembe jutott!!!!! Hat oltasra kellett oda mennem egyszer terhesen, es biztos emlekeztek akkor a noverkere mit ossze nem szivatott, hogy nem vagyok tetanussza oltva, es mindenki a vilagon mindig be van es nem olt be es hol az oltasi konyvem.... Hat tuti ez a no lehetett mert maskor en nem jartam ott, na igy meg ertheto, persze hogy marhara stresszes voltam egy ilyen idiotatol, tudom, hogy akkor verekedo kedvem is lett mert elmondta nekem, hogy o jobban tudja mi hogy megy a vilagban mint en a sajat hazamban fuhhh :)
Naszoval kijottunk, apuka padlot fogott, hogy a gyerekkel lenne valami, mert tulsagosan figyel es abnormalis (mindezt az elozo napi fejnovekedes utan :D:D) ugyhogy azonnal felhivattam vele a dokit hogy o megnyugodjon (en csak zabos lettem, de sejtem, hogy felismernem ha a gyerek abnormalisan mukodne) a doki meg total kiakadt. HOgy ezek a 'pultos' dolgozok sokszor tonbb kart tesznek mint hasznosat, es nem is ertenek hozza, es mekkora marhasag es o latja a gyereket es gyorsan el kell felejteni ezt a marhasagot. Legalabbis ezt hogy nagyon figyel es ez gaz es valami baja van, ezt mindenkeppen :)
Hat ilyenek a napjaim :D:D:D Gyerek koszoni jol van, es tovabbra is nagyon figyel es idehaza siman 'pingpongozik' is ha tobben vagyunk jelen :D

luna6
 
 


nem muszáj akkor aludnia, amikor én akarom, nekem már az is elég lenne, ha akkor aludna, ha álmos. :D
Vendég
 

 
 

Geo, csak röviden neked:
Értsd jól, Dávid igaz, hogy fáradt, de nem AKAR aludni. :D És ez az ő korában teljesen normális. Vannak ilyen babák... Nekem is van 1, épp itt ugrál a kanapén :D:D

Még az is előfordulhat, hogy éjjel többször fog kelni... Most Alex épp ezt játssza. Éjjel kelt 1 kor, 3kor, 5kor, 6kor... ebből Hanna 2x kelt... :? Szal inkább itthon hagytam :D

Jövök még... :d

Puszi nektek!

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Sziasztok!

Csak gyorsan, mert a tornát átteték későbbre, így az egész napunk bolyongós lesz... hétvégén meg wc-t, fürdőt, szobát festek és miegymás... nem tudom mikor jövök ismét... sajnos ikeába is kell menni :)

Yadine: azért porszívózok, illetve inkább úgy mondom, hogy a gyerekeim szuperek, mert valamiért mindkettő berelaxál a porszívóra... :) -marcell is ilyen volt kicsinek és ha alvás időben kezdek bele, akkor tuti bealszanak rá... de ha nem is, legalábbis megnyugszik Martin is tőle.

Amúgy én pont nem vagyok az alváshoz csend teremtős fajta, főleg, mert a 3 évest nem fogom eldugítani. így a kicsi nálunk ehhoz lett szoktatva azonnal, hogy zajban is elaludjon- ha tehettem a kórházban is kinyitottam a folyosó ajtaját.

Geo, na látod már hányan mondjuk, hogy ez normális állapot és csak időszakos... amúgy nem fog hozzászokni se a kocsihoz se a kendőhöz, inkább lesz még egy fix pont a gyerek életében, ami megnyugtató. amúgy nem hiszem hogy láttál 4-5 éves csak babakocsiban alvó gyereket :) és a mászással úgy is ismét változni fog minden, mert akkor meg örülsz ha majd bent marad a babakocsiban :)
ha esetleg vigasztal, akkor tudd, hogy enyém kicsi is ilyen k.o. mostanában a nagy meg még hozzá zsizseg.

remélem este esetleg még ideülök, hogy Lunát is jól kiolvassam.

szép napot!

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Nanetto: fantasztikus, hogy ezsti ennyire aktív lett és imádja a hason létet, szerintme mindenki emlékszik még ahoyg küzdöttetek, és írtad, a 7 percet, amit visítva csinál végig, stb. nagyon jóóóóóó. Az, h közben kacarászik, felpezsdül, és pörög-forog ezt meg én már nagyon várom, persze nem az éjszakai alvásaink rovására.
Hát asszem, ez olyasmi, hogy mikor még társ keresősdi előtt álltam, bizony mennyiszer gondoltam arra, h egyik pasinak az esze kéne, másiknak az izma, stb.
De azért örülök, h azt írtátok többen is, baja talán tényleg nincs Szendének. Talán egy-kettőre jön el nála a forgolódás.

Van, akinek még nem forog a babája?

Tényleg, azt is szerttem volna körbe kérdezni, hogy méhen belül hasonló volt Nektek? Úgy emlékszem, Geoo, többször írtad anno, h Dávid bugizik odabent ezerrel...

Ja, Geoo, nekünk ilyen megfigyelőnk van, apróbb hibákkal, de azért nagyjából elégedettek vagyunk vele. A hibák: nagyobb távot nem tud befogni, leárnyékolják a falak, de megtaláltuk minden helyen hogy hol van kép.. mozgatni nem szabad. Ill. ha átmegyünk e,lőtte, sokszor begrjed. ezeket kitapasztalva, tulajdonképpen jó, árában midnneképpen...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára detti_10 2010.10.29 10:53-kor.

detti_10
 
 


Detti, Aron sem forog meg. Oldalra ugyan mar jo ideje tud, de atfordulni nem. Na de ugye aki nagyon olbebaba azzal nehezebb is. (Boliviam valami 6 hosan fordult at ha jol remlik, mindenesetre maaaarha keson... o olyan leteszem-szemlelodik gyerek volt mindig is :) es bar anyamat kiboritja, ez a raeros szemlelodos dolog ugy tunik a termeszetenek resze)

luna6
 
 


Luna, ez a fejnövekedési ijedelmed rémes lehetett,d e az is, h simán össze-vissza keverik az adatokat. Nekem Aron sem képen, sem filmen nem tűnt nagy fejűnek. Szende feje amúgy most 42 cm-es, és már az övét sem látom túl nagynak (bezzeg a születéskori 38-ast).. mennyi Aroné?
Hála Isten, h nincs baj, és hogy túlságosan (?) figyel, hmm, rettenetes :-D gondolom, ha ez lenne a legnagyobb baj vele, h nagyon figyelmes, nem lenne semmi bajod az ég-világon. Jobban vagy amúgy?

Adatok kavarására meg, a kórházból Szendikét úgy hoztam haza, h a fejkerületét írták véletlen a testhosszhoz, az milyen morbid... 3600 g, 38 cm hossz :shock:
detti_10
 
 


Aron 39-es buksival szuletett. (nem tunt nagynak, de Eszter mikor mondta, megneztem mekkora volt Mancie, hat 34-es :d az pll gatvedelem nelkul tortent, most ereztem is a vagasnal, hogy fuhhh de kellett... hat akkor ezert :D)
Szoval 39-el szuletett es most 41.1. Dokibacsi ezt is irta be az adatokhoz csak olyan modon, hogy nekem sem egyertelmu hogy nem 44 e az es valoszinu dumaltam neki kozben es felreolvasta a sajat irasat is, es a grafikonra mar 44,5et irt be.

HOgy jobban vagyok? Hat igy, hogy nem vagyok egyedul talan igen, de csaloka a dolog, mert egy nagy orditas olyan mint a Pavlok kutyajanak a csengo, es ki tud billenteni. Fog nekem kelleni a terapia egeszen biztosan, hogy en ezt feldolgozzam :) Ezek ilyen automatikus reflexek, hogy elindul a hangya ha Aron rakapcsol. Hormonalis kotelek meg tarsai :) Mert pl Apukat is lefarasztja kiboritja a dolog, de ot pl erzelmileg pszichesen nem lenditi igy ki a vilagabol. Hat az anyasag szepsegie ugye :D

fuhh ez a 3600/38 centi sem semmi.... tuti ott is neztem volna.. bar lehet nem, csak most erzekenyebb vagyok mar az ilyenekre, hogy azal zaklassanak, hogy a gyerekkel baj van, mikor latom en, hogy nincs :D (es ha megis kitalalnak, hogy igen es azertordit, mondjuk a hasa vegett, akkor sem lehet olyan nagy baj, mert az egyertelmuen latszana vagy novekedesbol, vagy mittudomen... tudom, hogy nem :))

luna6
 
 


Ismét hasra fordult a fiam ÉS kihúzta a kezét a hasa alól :D Most megyünk sétálni, aztán ha ideérek nem 3 percre, akkor írok...
Átfutottam 2349 mailt, illetve szortíroztam őket. Még van több mint 1000,a mit nézhetek át :D:D
Talán végzek, mire kezdenem kell...

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 



Bocsi, Lányok, de nem térek napirendre a történtek felett, másra sem tudok gondolni, mint a barátnőmékre, ezért is inkább csak átfutom a dolgokat.

Vik, érdekes ez az alma-barack-széklet dolog, ugyanis Léna múlt héten ugye almázott és minden rekordot megdöntött, naponta 2-3x kakilt, máskor meg hetente ennyiszer.
A héten barack van soron és bizony ma szélcsövezés lesz, mert nincs kaki egyáltalán.
Nagyon szuper helyen dolgozik nyáron N.
Dolgozni nem, de nyaralni szívesen mennék oda. :)

Detti, annyira cuki Szendi. Tényleg próbálj ne aggódni, látod, Léna is csak elkezdte a forgást. Némának még mindig néma, de így a forgás adta örömében néha sikkant egyet, ami teljesen újkeletű dolog.

Geo, nyugalom!
Ezt Neked küldöm: http://www.youtube.com/watch?v=vDBRkX8wX3k

Luna, annyira cuki a videón Aron. Nehéz elképzelni, hogy legtöbbször nem ilyen.
Én nem tudtam, hogy mennyi volt a fejkörtérfogata, soha nem néztem, na, most megtettem. 31/27 van ott, ami fogalmam sincs, hogy mit jelent. Talán a legszélesebb és legkeskenyebb helyen is mérték?

Yadine, nagyon aranyos Máté abban a sapiban.

Tallin, nekünk nagyon durván koszmós volt a feje Lénának még nyáron, pedig másnaponta a haját is öblítem. Nagyon bevált, hogy a fürdetőolajával még szárazon bekentem (lehet, mert masszírozni is lehet vele), majd megmostam és utána ilyen gyerekkörömkefével fésülgettem. Ez nagyon szuper volt, néhányszor megcsináltam és el is múlt.

Nanetto, videót az Eszti-féle műsorról!

Voki, hát katasztrófa, ahogy megint eszik. Nagyon-nagyon keveset. Gondolom bezavart a gyümölcs, másra ugyanis nem tudom fogni. Most már szinte mindig napi 4 evésünk van, ebből az 1. 3. és 4. a szokásos sűrítős tápszer, a 2. ami tulajdonképpen az ebéd, az a Sinlac-kal kevert gyümölcs. Amit egyébként imád.
Gratu a forgáshoz és a kézkivételhez!

És dadaaaaadddammm, tegnapelőtt elkezdett forogni Léna is, de még mindig csak egy irányba, hátról hasra és nagyon élvezi, de visszafordulni nem tud, így egy idő után ideges lesz, visszafordítom, de azonnal fordul is vissza hasra. :D
És ezzel jár együtt, hogy az eddigieknél is többet bukik, tulajdonképpen egyfolytában, azt sem tudom, mi marad a pocakban. Hát durvaaaa. Minden tiszta buktás, ami most már nem csak halvány, hanem jó kis gyümölcsös színű. A játszószőnyeget ki is vettem a járókából az előbb, mert múlt héten mostam ki, de két nap alatt teljesen leamortizálta.

Körkérdés: Ha egyik oldalra már így megy a forgás, hogy egyfolytában csinálja, akkor mikor várható, hogy követi az ellenoldali?

Kép

Kép
***csilla***
 
 


Detti,
köszi a kamera infót!! :wink:

Csilla,
nekem is egyfolytban bukik dávid amióta forgolódik.
nekünk nem is tudom... kb egy hét után fordult a másik oldalra kb... de igazából már nem nagyon tudom... :oops:
Vendég
 


Csilla,
nekem pont a 4 hónap betöltésekor fordult meg először, és kb. másfél hete fordul hasra rutinszerűen, vagy hogymondjam, de a másik oldalára nem csinálja még, most ezen tréningezünk.

A másik szám a mellkörfogata, ha jól sejtem!

A legújabb tudomány, hogy csapkod a kezével, de inkább csak az egyikkel erősebben.


Luna,
én nem is nézem a percentilt, pedig a munkám során minden gyereknél elővettem, naponta vagy ötször a görbéket, most pedig nincs is itthon. Azért az sokat elárul a lelkiállapotodról, hogy elkezdtél parázni a fején, mert egyébként feltünt volna, ha hidrokefál Áron , mérés nélkül is.
Nézem a videót mindjárt!

KépKép
yadine81
 
 




Luna,
Áron nagyooooon cuuuuuukiiiii! Azta ez nem is eső, hanem árvíz.

Ma egész nap egyedül álltam a sarat, mert G. este 10-ig bent lesz a suliban, mert öko-Halloween-t tartanak, és muszáj bent maradnia az osztályával. Gyerők ágyban, alvó üzemmódban. Valami 40 gr-ot fogyott tegnap óta, mondjuk nem is nagyon evett. :shock: A francba már ezzel a mérleggel.

KépKép
yadine81
 
 


Ha mondtam en itt mar asszem a topikban, hogy errefele valami egesz mast ertunk eso alatt. :) Ha en azt mondom, hogy omlik meg szakad akkor az olyan, mintha az ember beallna a tusolo ala es jol megnyitna... eselytelen ellene szinte minden, hacsak nem tetotol talpig zacskoba oltozunk :) En esernyovel a 800 merterre levo ovitol hazaig sokszor ugy elaztam, hogy a gatyambol csavarni lehetett a vizet es a gumicsizmambol is ontottem kifele :D na jo, nem vicces,.,, mindenesetre roppant praktikus, hogy idehaza van apuka, mert igy nem kellett ebben a valamiben vinnem Aront a suliba Mancival... nincs ra esovedo, marmint az autosulesre, szerintem 3 masodperc alatt rongya aznank.

luna6
 
 


Luna, bocsi, de én jót vigyorogtam a lufi fejű kisfiadon... Ez biztos csak a kialvatanságod miatt van, tuti észre vetted volna ha Áron feje extrém módon megnőtt volna.
Ha nem tudnánk hogy min mész/mentek keresztül, akkor a videó alapján csodálkoznék, hogy mi bajod van, annyira édes és jókedvű azon a kis krampusz :D

Forgás még nálunk is csak egy irányba megy, a másik oldalra még csak az oldalra fordulás a műsor.

Konkri, akkor beveszed a wc-fürdő háromszöget? Én ilyesmire nem vállalkoznék, tuti 3x annyi időbe telne, mint egyébként, és még akkor sem lenne jó. Ma eszembe jutottál, Dorka félálomban volt a porszívózás alatt. :D

Ma eljött három kollégám, és Dorka annyira helyes volt, nem sírt egyáltalán, pedig akiket nem lát gyakran azoknak szokott, és vigyorgott, hagyta magát dögönyözni, nyúzni stb. Tiszta jó volt. :)

Na megyünk fürdeni, majd legközelebb...

KépKép
tatim
 
 


Hat ezaz, hogy en a kialvatlansagom ellenere is tuti eszrevettem volna, es ezert nem ertettem elso blikkre a doki mi a fenet csinalt es miert nem mondta :D:D:D azert 2 het (vagy 4 het) alatt 4 centi az eros lenne tenyleg :) Szuletese ota osszesen nem nott annyit :) (de hogy ez meg a dokinak sem tunt fel, hogy megugrott a gorbe... sebaj, lemertuk, rendben van :D)

Es mara egy mezei pirospont a fiunak, mert onmagahoz kepest atlangon felul jogyerek volt. (igaz morog eveshez meg igaz nem alszik magatol, akkor is csak olben es elotte sikitva mint egy kismalac, de ezektol eltekintve a fennmarado idoben nem obegatott annyit mint mar volt, hogy tette...pl elozo nap)

luna6
 
 


Luna,
megnéztem a videot és Aronedu nagyon édi :lol: :lol: :lol: :lol: Komolyan mondom ez alapján a video alapján el nem tudom képzelni, hogy problémás-többemberes-embertpróbáló-energiát kiszipolyozó gyermek lenne......
A fejkörfogat elírása hát elég durván elírta :shock: , valószínűleg én is sokkot kaptam volna és rögtön a legrosszabra kezdtem volna gondoloni.
De a lényeg, hogy csak elírás!!! Azt meg komolyan nem értem, hogy mióta baj, ha egy gyerek érdeklődő és figyel arra ami körülötte történik???? :shock: :roll:

Csilla,
Mi lenne, ha a gyümölcsöt nem főétkezésként adnád neki, hanem délelőtt, vagy délután a két evése között, nasiként. Persze ekkor nem a rendes adagot, hogy ne menjen az evés rovására?
Te egyébként, hogy méred most Lénit? Mert nekem a digitális konyhamérleg az 5 kg-ig mér, ő meg jó másfél hete 20 dkg híján már 6 kg volt?
Én úgy szoktam, hogy a mosottruhás kosárba beletszek egy pelust és abba őt, majd az egészet a digitális fürdőszobamérlegre teszem. Mindezt fürcsi előtt pucéran, aztán levonom a kosár és a pelus súlyát.
Gyertek, nyugodtan nyaralni! A párom mióta én vagyok a felesége, külön bánásmódban részesíti a magyar vendégeket és állandóan dicsekszik nekik, hogy magyar felesége van.
Ügyi Léni nagyon a forgással! Bukásra nincs ötletem. Nekem alapból nem egy bukós típus, alig-alig fordul elő. Bár tegnap este fél órával a kaja után letettem őt a járókába játszani és tiszta duracell volt, járt keze-lába sikongatott-dumált, játékok után "forgolódott-közlekedett" és ettől a nagy hévtől ő is bukott de csak egy nagyon kicsit.

Yadine,
hagy a fenébe a méregetést :wink: , az ember csak felidegeli magát tőle. Én kéthetente max egyszer mérem, hogy lássam kb mennyit hízott. Amúgy nem izgatom magam, mert látom, hogy majd kicsattan az energiától, jókedvű és az oltás utáni napokat leszámítva jó a huzatja evés terén :lol:

Detti 10,
nekem sem forog még Zoe. Bár úgy tekergeti magát midkét irányba, hogy az csak na! Olyan C formát vesz fel olyankor. Szerintem nem sok kellene neki ahhoz, hogy átforduljon. Csak nem vesz elég lendületet hozzá.
Szende szerintem ilyen természet, hogy nem annyira élénk. Ő a visszafogottabb babák társaságát gyarapítja. Ami persze nem jelenti azt, hogy nem fog megváltozni és nem lesz élénkebb baba. Mert ahogy én látom napról napra változnak!
Zoe például nagyon jól eljátszik egyedül is a játszószőnyegén, a járókában, vagy a pihiszéke fölé lógattott játékokkal. Dumál, sikongat nekik. Néha már úgy sikongat, mintha énekelne. Jelzi ha egyedül elunta magát és együtt akar játszani. És azt is jelzi, ha egyedül akar játszani. Na de mire rájöttem, hogy azért sír a kezemben és semmi féle játék/ mese nem köti le mert egyedül akar játszani..... mikor már sehogy se volt jó letettem őt a járókába hagy nyugodjon le, erre elkezdett dumálni és magában játszani, na ekkor jöttem rá, hogy most ő egyedül akar ügyködni.

Nanetto,
ügyes Eszti, hogy így megszerette a hasonlétet és a forgáshoz is gratula!!!!! :lol: :lol: :lol:

Geo,
nem akarlak elkesírteni, de nekem is van, hogy egész nap alig alszik. Még akkor se hajlandó elaludni amikor a szemei már tök dagadtak és pirosak a fáradtságtól. Aztán vannak napok (többnyire így van) amikor délelőtt 2×20 perc, délután 2 óra és fürcsi előtt még egy 20 perces alvást nyom le. Persze ő is éjjel jól alszik. 10 és 5.30-6.00 között alszik egyhuzamban, aztán még alszik legalább 8-8.30-ig.
Lazíts és inkább élvezd, hogy van egy ilyen ügyes-okos fiad. Mi lenne, ha hagynád egy kicsit magában nyűglődni, nekem van amikor bejön, ha már minden trükköt bevetettem és mégse bír-akar aludni. Hagyom a kiságyban a forgójával és hagy kiabáljon-nyűglődjön általában mire lejár a forgó alszik is.



Konkri,
hú nem semmi mit terveztél a hétvégére! Én a szőnyegeket akartam kitisztítani, de nem fognak megszáradni, mert tök borús kint az időjárás, így inkább elnapoltam az egészet.

Vok,
Azta, nem semmi mennyi mailt kell átnézned :shock: , gondolom nem unatkozol....
Akkor Hannának nem volt semmi komolyabb baja, ez jó hír. De ha valami vírus akkor hogy lehet az, hogy heti egy alkalommal produkálta "csak" a hányást?
Gratula Alex átfordulásához és kézkivételéhez!!!!
Vendég
 


Vok,
még azt akartam, hogy hát igen nem unatkozik a párom, de sajna ezt kell szeretnünk. Pénz nélkül sajna nem lehet élni :( :( :(

És Detti,
Szende nagyon zabálnivaló szép kislány. Csúcs ahogy két-két ujjat próbál tömködni a szájába :lol: :lol: :lol:

Luna,
nem semmi ez a "kis" eső nálatok. Nem is esőzés ez, hanem árvíz!

Képzeljétek ma reggelre az ínyén alul van egy fehér lyuk, olyasmi mint amikor nekünk felnőtteknek az ínyünkön, vagy belül a szánk oldalán aftánk van.
ÁTTÖRNI KÉSZÜL AZ ELSŐ FOGACSKA!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Tegnap este nem evett csak 100-at vacsira és azt is úgy, hogy a cumisüveg mellé még az egyik mutatóujját is betömködte. Megnéztem és hát eléggé fehér és jó dagadt volt az ínye még mutattam is Nikosnak, hogy nézd szerintem itt nemsokára áttör a foga és lám ma reggelre ott a lyukacska az ínyén, de a fog még tört át teljesen.
És nem volt se nyűgös, se nem kelt többször éjjel. Aludt 10-től reggel 6-ig és kaja után még visszaludt. És most se nyűgösebb a szokásosnál.
Vendég
 


Vik, nálunk is pont ugyanez van. Délelőtt 2x20 perces alvás, délután egy hosszabb, átlagosan 2-3 óra és fürdés előtt még 20 perc. És nálunk is 10 körül alszik el Léna. :)

Ja, bocsi, már akartam írni a múltkor is. Azért nem adok neki két kaja között, mert akkor meg ezer százalék, hogy nem enne annyit sem. Még a kórházban az ultrahangon nézték, írtam is anno, ha jól rémlik, hogy nagyon lassan ürül kifele a kaja, mert ritkán nyit valami izom, ami a gyomor kimeneténél van. Hogy amikor elkezdett pár héttel ezelőtt nagyon sokat enni, akkor hogy csinálta, fogalmam sincs.
A másik, hogy próbáltam még az almát, hogy csak almát adtam, pont így, hogy fürdés előtt nem sokkal, még bőven vacsi előtt, hát először is fájdalmas, sav miatti üvöltés lett belőle, másodsorban meg alig evett utána a tápból. :(
Meg hát ugye napi 4x eszik csak, ezt nem merem megkavarni még egy-két kanál plusszal.

Mérleget egy-két hónapja kaptunk kölcsön, azóta már nem a konyhain mérem, így azért egyszerűbb, mint a konyhai móka volt. :D

Juj, akkor mindjárt Ti is büszkélkedhettek a fogacskával. És szuper, hogy nem volt nyűglődés.

Kép

Kép
***csilla***
 
 


Sziasztok!

Detti10, szerintem se aggódj. Szendének nagyon okos, értelmes tekintete van, minden rendben van vele :D :D Ő ilyen típus. Nyugisabb, ami szerintem tök jó. Őt biztos nem kell majd a csillárról leszedned :lol: :lol:

Vok nem akarok rosszat a gerincének én sem, csak kérdeztem :D :D Azóta, amióta a Csilla mondta, hogy nem szabad, azóta nem raktam úgy bele.
Hála Istennek, tegnap sikerült elintéznem a koszmót :lol: :lol: :lol: elég volt csak egy kicsit erősebben megdörzsölni a vattával, valszeg már annyira feláztattam az állandó olajozgatással, hogy egyből lejött tegnap :lol: :lol:
A fogkefés módszert én sem próbálnám. Akkor inkább maradjon ott :)

Vik gratula a fogacskához!!!!!!!!! :lol: :lol:

Köszi minddenkinek a koszmós tippeket, ha még előjön (szerintem tuti), akkor majd igyekszem alkalmazni őket.

Most csak ennyire futotta, hallom már magyaráz, majd folytatom :D

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn
 
 


Miért tartotok annyira a fogkefétől??? Hát az azért nem egy durva valami. Léna egyetlen egyszer sem nyekkent meg, mikor keféltem a fejét, csak nézelődött, mintha mi sem történt volna. És a kutacsánál is óvatosan megcsináltam. A sok orvosi vizsgálat során is állandóan tapicskolták, nem hiszem, hogy egy épphogy érintés azzal a puha kefével ártana.
Vagy valami más miatt aggódtok?

Kép

Kép
***csilla***
 
 


Csilla, nem hiszem, hogy gond lenne a fogkefe. Anno puhasorteju koromkefet javalottak erre a legnagyobbikomnak, de ha babafesuvel kapargatom az sem masabb szerintemmint a fogkefe.
Valamint a kutacsuk messze nem olyan serulekeny, hogy attol ennyireklljen tartani :) Nem lesz semmi baja, jo vastag vedelem van azon ahoz, hogy egy fogkefe kart tehetne benne :)

luna6
 
 


Koszmót én is a babakefével (szeritnem puha sörtéjű fogkefe szint)távolítottam el, előtte feláztatva olajjal, jah, és oylan ari volt Szendike közben, mintha jól esett volna neki, elégedetten pislogott... az már más tészta, hogy egy sávban el sikerült távolítanom a "haját" is, no, akkor 1 hétig csillogott középen a fehér fejbőre egy sávban. Gondolom, azok a szálak, már ki akartak hullani, csak talán nem egyszerre ;) Nem volt túl előnyös, de már azóta nagyon édi új hajai nőttek, kb. fél cm-esek a szálak, és középbarnák, nem olyan sötét, mint a születéskori.
Mivel a topik legkopaszabb babái közé tartozik Szende (s nem csak a kislányok között), alig várom, h mikor hajkoronája lesz, mutathassam a képeket...! 8)

Luna, Áron édes-drága!!! Nagyon hasonló a tekintete Szendéjéhez. Huncut, kedves kicsi, jó, hogy megmutattad ilyennek is.

Bukás: Szende jó ideje nem bukott, épp csak minimálisat, pl. hason egy-egy "köpés"t. Viszont most úgy állok a szopival, hogy a lefektetés előttinél adnom kell tápot is. Érdekes, és nekem szomorú, hogy az után mindig van nagyobb bukás...

A szopival amúgy úgy "ügyeskedek", hogy este lefektetem a picit, majd rá min. 2 órával lefejem mindkét mellem... így is max, amit össze tudok szedni 60 :( -120 g közötti. Emiatt éjfél, de inkább 1 óra előtt nem is tudok lefeküdni. Ezt elteszem, nap közben ahányszor még tudok szopik után, fejek. A lefekvés előttinél kap tápot is, 60-90 g-nyit, majd a lefekvéskori szopit, az előző esti+nap közben gyűjtöttekből pótolom ki, 150-180 g-mal. Szóval kvázi estére üres a mellem. :roll: szoptatási idők: kb. 8 óra, majd kb. 13 óra, aztán 16 körül, 19 körül, és 21 óra környéke. Ebből az utolsó kettő pótolt adagok, de már a 16 órásnál van, hogy reklamál és úgy küzdi ki az adagját. Hát, amíg bírom, csinálom!!!

Nikvik: lehet, hogy szerencséd lesz, ill. a kislányodnak, h a fogai különösebb gond nlkül jönnek majd ki.

Van közületek bárki, aki hűti a rágókát? Tényleg szívesebben kapják be a hideg részt? Nálunk szerintem még nem aktuális a téma, csak kérdeztem.

detti_10
 
 


Fogkefe:
Én azért nem, mert nekem aztán nem soft fogkefém van, hanem hard :D:D Azzal tuti nem dörzsölném a gyerek fejét. Hannának is elmúlt dörzsölés nélkül, Alexnak elé megmosni a fejét. De ugye ez mázli :D Hannának nagyon bejött a koszmó elleni sampon...

És komolyan, eddig tartott az agyi kapacitásom.... Ez azééé már gáz :D:D

visszalapozok :D

Geo!
Furtadot én is nagyon szeretem :D

Tatim!
Azért jó hír, hogy nincsen baja! Nekünk egy ilyen rakat vizsgálat után derült ki, hogy Bigyó pajzsmirigyes...

Az idegenektől való félelem igazán csak később lesz :D Addig kell mindenkinek bemutatni :D:D:D

Detti_10!
Szerintem is ilyen habitusú Szende. Én tuti nem aggódnék. Tart szemkontaktust, odafigyel, kinyomj magát. :D Szóval szerintem ok. :D

Yadine!
Én első pillanattól kezdve Babylove-os ultra sensitive fürdetővel fürdetem Alexet, mert a gyógyszertári fürdetőben paraffin van, ami eltömíti a bőrt. (ez is ahttp://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtop ... tart=12500 heppjeim egyike :DD:)

Dobd máááán ki azt a mérleget, légyszi!!! :D A következő gyereknél csakis analóg mérleged legyen otthon. :D Azzal nem lehet jól dekázni :D:D:D

Nanetto!
Gratu Esztinek az időért :D:DD: Csak így tovább. :D Boldog 5 hót nektek is :D:D

Csilla!
Sajnálom a kevés kaját... :? Mennyi almát eszik a sinclakkal? és ha abba is kevernétek egy kis tápot?

Vik!
Valszeg a 2 hányásnak semmi köze egymáshoz. a második volt a nagyobb és azután több napig szarul evett a csaj
Ha majd jöttök haza, kérhetek egy picit a házi olíva olajtokból??? :D Nagyon megkóstolnám :D
Gratu az első fogacskához! :D:D

Talinn!
Ha a hátadra fogod majd kötni, onnan mindent olyan jól lát, mint te :D Szeretik a kicsik :D:D
Alex most már jól tartja magát, szerintem kezdjük a háton hordozást :D:D

Épp almás+barackos rizspelyhes cumót eszem... ISTENI :D:D
Alex nem akart elaludni este. Még fél 11kor is fent volt. Valszeg a koffeinmentes kávém végéhez értem, és annó nem öntöttem ki a rendes kávé maradékát... Ennyi koffein és ő vigyorogva bírta az estét. :D:D Ennek örömére 4kor és 7kor kelt csak. :D:D 8ra jött a tanítványom... és már kezdődött is a nap...

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Yadine,
azt hiszem te kérdezted a fürdetőt.
Itt nem létezik gyógyszertári kikevert fürdető meg popsikrém.
Az első pillanattól kezdve kisbabáknak való fürdetővel fürdetem ami hipoallergén. A popsijára meg a sudokrémet használom.

Csilla,
Így már értem miért nem adsz neki két kaja között nasiként almát. Tényleg írtad, hogy valami izom nem nyílik úgy ahogy kéne és azért van a pocijában több ideig a kaja.
Vok ötlete, ha kevernél egy kis tápot is a sinlacos almához, hogy táplálóbb legyen?
Nem kéne a mostani tápszeretek 2-es verzióját innia lánynak ami 6 hós kortól van? Mert abban már több a kalória és magasabb a tápértéke. Márha abból a speckó tápszerből amit ti isztok létezik a 2-es korcsoprotú.
Akkor ugyanolyan szisztéma szerint alszanak a lányaink :lol:


Na szóval reggel írtam, hogy olyan nagyon fehér az ínye és mintha lyuk lenne rajta, de a fog még nem tört át rendesen.
Na azóta jobban megvizsgáltam.
Bedugtam az ujjammat és éreztem a fogacska kis recéit!!!!! :lol: :lol: :lol:
Aztán, hogy tutira menjek egy rendes kiskanalat kínáltam neki és kocogott :lol: :lol: :lol:
Szóval éppenhogy áttört az ELSŐ FOGACSKA!!!! :lol: :lol: :lol:
Köszönjük a gratulációkat! :lol:

Egyébként tényleg nem nyűgösebb, átaludta az éjszakát, most is épp a délutáni alvása van. Reméljük, hogy az a típus lesz akinek nem okoz különösebb nyűgöt a fogzás. Most az elsővel legalábbis szerencsénk volt eddig.

Vok,
szívesen viszek neked olajat, bár nem tudom mikor megyünk :roll: :roll:
Egyébként nem kifejezetten házi sajtolású. Úgy működik, hogy leszüretelik a bogyókat, amit bezsákolnak, felíratozzák a zsákot általában a névvel és elvisznek a faluhoz-városhoz tartozó olívaolajgyárba. Itt sajtolják ki a bogyókból az olajat. Te megmondhatod, hogy mennyit akarasz eladni belőle és mennyit akarsz hazavinni saját felhasználásra. Ami eladásra kerül azt palackozzák a többi ugyanolyan finomságú-minőségű olajjal és boltokban kerül eladásra.
És ne úgy képzeld, hogy viszünk 50 kg bogyót és abból lesz az olaj.
Tavaly összen 1 tonna olajunk lett. Ez kb. 300 olajfának a terméséből lett. Kb 100 kg-t megtartottunk a többit eladtuk. És az, hogy évente mennyi olajad lesz az idényfüggő, mert a fák nem minden évben teremnek ugyanannyi bogyót. Vannak nagyon jó évek, rosszabak és rosszak.
Na jól eltértem a babás témától :oops: :roll: :oops: :roll:
Vendég
 


Nikvik,
nekem amikor Dávid nem alszik, akkor nem nyűglődik sajnos a kiságyában, hanem üvölt. azt meg nem hagyom, mert egy idő utánmár levegőt is alig vesz.

amúgy köszi mindenkinek a tippeket, de most már nem panaszkodom, mert mindenki csak azt írja, hogy élvezzem a Dáviddal töltött időt, meg örüljek, hogy van stb. olyan, ahogy ezeket írjátok, mintha nem örülnék neki, hogy van, és ettől megőrülök.
lehet hogy én túloztam el, van az zavar be, hogy én ennyire ráparázok mindenre, és az agyam éjjel-nappal valamin zakatol, de próbálkozom lazábban venni az életet, mert így nemcsak a saját, de andrás életét is nagyon megnehezítem. el se tudnátok képzelni mennyi minden "mániám" meg hülyeségem van a szavak betűinek számolásától kezdve na inkább többet nem is mondanék... de már elkezdtünk keresni egy normális pszichológust, hogy lazábban tudjam venni a változásokat :wink:

a kórházban véletlenül tanúja voltam az újszülöttek egyik fürdetésének, háát.. ott meg olyan kefével dörzsölték (fésülték) át a fejüke kb,, mint amivel a lovakat szokták csutakolni :?

Nikvik,
gratulla a fogacskához!! :P

na nekünk meg ma elromlott a babakocsi, mert lejön a jobb hátsó kerék.. ha andrás nem tudja megcsinálni, vehetünk egy újat, amire most nincs is pénzünk...
Vendég
 


sziasztok!
Eszti extra nyüg megint a fogak! nekünk felül is jönnek bazi kemény az íny és a doktornő is megvizsgálta ugye a héten irtam is hogy de jó hogy én alul kenegettem :-) egész nap ÜVÖLT megállás nélkül!
raádásul itt voltak anyuék mert párom nincs a hétvégn (hurrrá) ... hát a nagytakarítás elmaradt ámblokk!!!! még az én kezembe sem maradt meg eszti! aludt 3 órát akkor főztünk előre 4 napra meg pár dolgot elrámoltunk mostunk ágyneműt húztunk azt hello!
ma meg kitaláltuk előbb rakjuk le az óraátállás miatt! :-) hát szerintem ez felejtős révén ÜÜÜÜVÖLT!!!!

Nik: gratula a fogakhoz! felolvastalak itt ... hogy mekkora mázlija van néhány embernek!!!! :-) ...

Párom amúgy előadáson van após ügyében ... ez a mágnesterápia cuccos ... ha hiszitek ha nem após a keretein belül de JOBBAN VAN! kezd a színe egyre inkább visszajönni jó a kedve!!!!! hihetetlen és érzi mondta hogy jobb a közérzete! jaj ha ez segítene! ráadásul nem szarják le a dokik érdeklődnek! ... és már ez nagyon jóóóóó
persze a belép 30 rugó volt a mágnes cucc 200 ... ahhh plusz ugye az orvosságok párom kiszámolta az még egy olyan 60 .. szóval ember legyen a talpán aki ezt bírja! jelenleg még van rejtett tartalék az apósnak meg anyósank meg mi besegítünk ... de hát előbb utóbb ... ki fogunk fogyni akkor nem tudom mi lesz! a heti talpmasszázsa a Varga féle pedig heti 21 rugó! ... 1 orvosság 2 hétig jó az 6 rugó ... és összesen olyan 8 félét szed! szóval igen ezek már a milliós tételek hisz ott a kúra amit NIk nagypapája is csinált röpke 440 000 (beoltással együtt) ... ne haragudjatok hogy erről írok de ilyet Olaszországban nem csinálnának (én ugye ott éltem) vagy az USA-ba mert ott is éltem!
fájt a fogam az USA-ban biztosításom nem volt! bementem székbe ülve mondja az ürge ki kell húzni! ... tök készséges volt meg minden... mondom mennyi? mire ő 75 dolcsi mondom ah köszi nem kell! :-) de eleve a hozzáállás!!!_ na ez lehet hogy hülye példa volt! arra akartam kilyukadni hogy itthon minden korrupt! és igen kimondom a NÉmet prof a Mária utcába koporsóba rakta az apóst akkor amikor a szájába nézett!!!!! ez TÉNY! és valahogy ez embertelen!!!! és sajnos minket ez nagyon bánt!
most kisírtam magam!

Geo: én olyan jót mosolygtam RAJTAD! nálam is a változás szele fúj! képzeljétek Geoval egyetemben és már ti is tudjátok MÁNIÁKUS VAGYOK! nem szeretem a változást dolgokat kötök magamhoz ... szóval... vegyük azt hogy ha az a rohadt maggi kockás tartó nem úgy áll a szekrénybe rosszul vagyok! vagy vegyük azt hogy a tortát szépen kell rászedni a tálcára ... és a ruhásszekrényem is beteges! a baba ruháiról ne is beszéljek katonás rend illatpárnákkal a pelenkákat csak úgy lehet bárkinek is vasalnia hogy kockára van hajtva! és akkor múlthéten a párom rossz helyre rakta vissza a borsot mert azt a másik szekrénybe kell rakni a himála só mellé és nem a tengersó mellé! és akkor mondtam neki hogy NEM BÍROD MEGJEGYEZNI HOGY NEM OTT A HELYE? és akkor kicsit összekaptunk mert azt mondta beteg vagyok és igenis lazábban kéne vennem ezeket a dolgokat mert rossz vége lesz és akkor kiborulam de mára belátom tényleg változtatnom kell! és képzeljétek kiborult a maggi kockám a kis kosárból mert persze nekem azok is (minden) külön kis doboz kosár stb.-be áll ... és ÚÚÚÚGY HAGYTAM! persze 2 nap múlva visszaraktma de muszáj tennem valamit! :-)
én pszicho-hoz nem fordulok mert úgy érzem minden ok velem :-) de biztos megvan a miértje- miért van ez! :-)

rossz tulajdonságom egyike pedig ... amiről szintúgy nem tehetek és amiből sok konfliktusom volt - és már NINCS - hogy semmire sem csavarom vissza a kupakot! SOHA!!!!! már elég sokat változtam ezen a téren is! semmire nem húzom se az öblítő sem a tusfürdő olívaolaj semmi ÚGYHOGy a párom sok mindent kiborított felborított úsztunk sokmindenben ... :-) az összeköltözésünkkor! ... amikor egyszer kérdőre vont miután kiöntött 1 üveg lenort hogy MIÉRT NEM CSAVAROD RÁ A KUPAKOT! mondtam ne haragudjon de soha semmit nem csavarok rá! ... azért valami lélekbúvár biztos megmondaná a miértet! ... ja amúgy javultam ezen a téren is :-)))

na bocsi hogy ilyen hülyeségeket írok ma agyleépülésem van ... 2 napja nem alszom! a nappalaim is elég gázosak... ahhhhh de azért a Luna-t még mindig úúúúgy sajnálom!!!!
na jövök még
szép estét mindenkinek és jó átállást babuknak!
bár gondolom ezzel megint senkinek nem lesz gondja csak nekünk
(TÖRÖL-TÖRÖL) :-)
Vendég
 


Vik, nincs 2-es a speckó tápszerből. :) December 10-én megyünk legközelebb gasztrora, kíváncsi leszek, mit mond a doki. Még nyáron mondta, hogy tegyek több kanállal az adott vízmennyiséghez, lehet, hogy megint ezt kell tenni.
Képet kérünk ám a fogacskáról, ha majd látszik.

Egy fogzásos cikkben olvastam, hogy akinél nagyon gondot okoz, plusz egy csepp D-vitamint szoktak javasolni, hogy könnyebben jöjjön. Léna ugye 6 hónapja napi 2 cseppet kap és még sehol egy fog. :) Bár én nem siettetem, nekem is 9 hónaposan jött ki az első.

Geo, én elalváskor szoktam tippelni általam gondolt szavak betűinek darabszámára, :D hátha így könnyebben jön az álom.

Detti, én meg a koszmótalanítás alkalmával úgy össze szoktam kócolni a haját Lénának, hogy csomók lettek benne és le kellett vágni. :D Érdekes amúgy, mert Léna is fekete hajjal született, most meg világosbarna, illetve most megint, mintha sötétedne.

Yadine, én szintén az első naptól fogva a DM-ben kapható Alverde márkájú bio fürdető és babaápoló olajat használom. Csak egy nyomatnyi megy a vízbe és iszonyat sokáig elég. 200 ml, nem olcsó, de sokáig elég és lehet vele masszírozni is, testápolóként használni, fürdetni. Nagyon szeretem.

Voki, ma már próbáltuk ebéd (a Sinlac-os gyümi után) a tápis barackot, kíváncsiságképpen, hogy megeszi-e. Igen, megette. Aztán uzsonna úgy történt, hogy először tápszer (mert ha a gyümölcs után akarom, akkor nem eszi meg) és utána a gyümipép. Így oké volt. Uzsonnára soha nem kap egész adagot a pépből, csak ha van maradék, azt odaadom (ritkán).
Amúgy nem szarakodok a kanalazással, úgy egy hete vágtam egy nagy lyukat a cumisüvegre és úgy adom. Hát mint a gép, úgy eszi. Holnaptól az lesz amúgy, hogy táp is kerül az ebédbe is, mert így tápból a napi mennyiség gyászosan kevés szerintem.

Körkérdés: Lehetséges az, hogy annyira ízlik neki a gyümölcsös pép, hogy nem kell neki a tápszer, mert az messze van a finomtól?
(Ugyanis ezzel a cumisüveges módszerrel pillanat alatt bedörgöl 200 ml-t, míg tápól alig tudok beletukmálni 120-akat. Akár reggel is, amikor azért 10-11 órája nem evett.

Mi holnap elutazunk Szolnokra több napra, majd valamikor jövök.

Kép

Kép
***csilla***
 
 


Nanetto,
sajnálom Esztit, hogy ennyire megviseli a fogzás :(
Nekünk szerencsénk volt most az elsővel, de nem biztos, hogy a többi is ilyen simán fog menni. Szerintem a második is meglesz nemsokára, mert az első mellett a második is igen-igen duzzadt. És igen nekünk is felül is duzzadt, de azokra még várni kell mire kibújhatnékjuk lesz.

Na szóval óraállítás. Én nem beledumálni akarok, de nehogy letedd Esztit egy órával előbb!!!!! Egy órával késöbb próbáld meg, mert visszafelé állítjuk az órát és nem előre! Egy óráva kevesebbet fogunk aludni és nem többet! Holnap az óra egy órával kevesebbet fog mutatni a mostaninál!
Tehát ha egy órával elöbb teszed le, akkor az azt jelenti, hogy egy órával korábban is kéne kelnie holnap. Vagyis ha ma mondjuk a szokásos 8 helyett 7-kor tennéd le akkor a szokásos 6 helyett már 5-kor ébredne elvileg. DE!!!!! Az 5 óra az holnap nem 5 lesz hanem 4 óra. Szerintem nem szeretnél te olyan korán kelni.

Örülök, hogy apósod állapota javul! Ez nagyon jó hír. A papám is most kicsit jobban van, jobb az étvágya is, de hízni nem hízott. Ők a Kékgolyó utcába járnak. Hogy ez a javulás most ennek az intravénás cuccnak köszönhető-e nem tudom :roll: :roll: , reméljük így marad! És tény és való, hogy amíg az embernek pénze van mindent megpróbál.....

Csilla,
Hát jó sokat kell még várnotok mire mentek a gasztroenterológushoz. Csináld amit mondott, hogy több mérőkanállal teszel ugyanannyi vízhez, hogy táplálóbb legyen, ha úgy látod hogy az szükséges.
Az biztos, hogy a gyümölcsökenk jobb íze van mint a tápszernek. Én megkóstoltam a mi tápszerünket, hát eléggé borzalmas íze van. A tejpép viszont nagyon finom!
A fogacska már most is látszik, de hogy tudnék róla képet csinálni azt nem tudom, mert ahogy kinyitom a száját, kidugja a nyelvét is, ami persze eltakarja a fogat.
Érezzétek jól magtokat!

Mániák:
Hú sorolhatnám mennyi van.....
Ugrok, mikor a hűtőbe nem oda teszi vissza amit kivett ahol a helye van és nem találom.
Ugrok, hogy a papucsát minden egyes reggel más pontján hagyja a lakásnak.
A fűszerek katonás rendben sorakoznak a szekrényben.
A kanapén a díszpárnáknak szintén ugyanúgy kell állniuk.
A székeknek az asztal körül szintén.
A ruhákat én is külön szisztéma szerint vasalom és majd megőrültem amikor anyum meg anyósom vasalt amikor nekem az utolsó hónapban feküdnöm kellett, mert nem úgy csinálták ahogy mondtam.
És még sorolhatnám....
Vendég
 


Detti,
igen én hűtöm a rágókát neki. A sima hűtőbe teszem be és imádja!
Van 3-4 darab, mindegyik bent van a hűtőben, egyszerre csak egyet adok oda amikor már felmelegedett akko kicserélem egy hidegre.
De egyébként tök mindegy mi az amit talál, elér, elkap, azt rögtön tömi a szájába és rágcsálja.
Vendég
 


Gyors helyzetjelentes: kedden reggel erkezunk.
Utana barmikor lehet tali.
Kedd utan jovok es meselek, ja meg megprobalok 2 hetet visszaolvasni.

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


Geo!
Én nem azért mondom, hogy elmúlik, mert nem akarom, hogy panaszkodj, csak mást nem tudok mondani, mivel úgy gondolom Dávid teljesen egészséges és nem hiszem,hogy egyéb módszerekkel rá bírod majd, hogy többet aludjon délután.
És tudom, hogy neked a legrosszabb így, és nem bántásnak írtam, hogy próbáld meg élvezni a dolgot. ez csak a tapasztalatom, hogy nagyon nagyon gyorsan elmúlik ez az időszakuk...
Szerintem normális, hogy ráparázol dolgokra. Sokat vagy egyedül, első gyerek... Az, hogy vannak heppjeid, mindenkinek van :D Mondjuk én messsszemenőleg nem vagyok ugye rendmániás, nekem az elveimmel és az egómmal vannak bajaim :D
Remélem a pszichológus fog tudni segíteni és mond néhány tippet, amivel könnyebbé tudod tenni az életedet! Most ha azt mondom idővel könnyebb lesz, nem segítek sokat. Én is nagyon görcsölős voltam, néha még most is csúnyán rá tudok parázni dolgokra. Nekem ettől a gyomrom ment tönkre és erősödött az asztmám. Pl. már nem bírom elviselni, ha Ádám éjjel átölel, mert elkezdek fulladni... De szerencsére Hanna megtanított arra,hogy nem görcsölhetek annyit. :D Szerintem ezt Dávid is megteszi neked :D

Nanetto!
Neked is lenne mit lemeditálnod.... :D
apósnak örülök, a pénz, amit leírsz az számomra elérhetetlen lenne, még akkor is, ha beteg lenne anya... :?

Én azt mondom ne akard 2 nap alatt átszoktatni a gyereket az új időhöz... Lassan. Mi már 2 hete toljuk a fürdést... ma már nem volt álmos 8kor, amikor mentünk fürdeni és 9 körül aludt el és ma NEM ittam a kávémból :D:D Szóval átállt... Kell nekik idő :D

Csilla!
Jó utat!!
És akkor hajrá gyümölcs a táppal!!!! Szerintem kérdezd meg a dokit, hogy mikortól mehet csak sinlac... lehet az is sokat dobna a dolgon :D

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Sziasztok!

Csilla én azért nem akartam a fogkefés módszert kipróbálni, mert a védőnéni nem a softosat mondta, hanem egy sima mezei fogkefét. A soft, meg teljesen olyan, mint a babafésű, azzal meg nincs semmi bajom :D :D
Mi is kaptunk Sinlacot szerdán, de én még egyszer sem adtam neki, majd holnaptól kezdem, de csak simán gondoltam még és uzsonnára,mert nekünk ugye ebéd már van.
Szerintem lehet abban valami, amit gondolsz, hogy esetleg a gyümölcs jobban ízlene Lénának, mert én is észrevettem, hogy az Arni is úgy van vele, ha csak simán adom a krumplit, akkor csak nyammog. Bezzeg, ha van benne alma, vagy sütőtök akkor már jöhet :lol: :lol:
A tápszer meg tényleg nagyon rossz ízű. Nem tudom ki volt az a hülye, aki ráíratta, hogy kellemes ízű. Hát szerintem elég messze van tőle :roll:

Ma nekünk is extrán nem alvós napunk volt. Összesen aludt 1,5-2 órát, de azt is 3 részletben... Már nagyon nem tudott mit kezdeni magával.

Detti10 én is észervettem, hogy amióta tápszerezünk, azóta sokkal többet bukik az Arni. Talán azért, mert a cumisüvegből könnyebben jön a cucc és hirtelen telik meg a kis gyomruk :roll:

Egyre többet forog már :lol: :lol: Tök birom, most már pillanatok alatt képes a hasáról a hátára fordulni, ha valami nem oké neki :D :D

Jaj, azt el sem meséltem, hogy vettünk az ikeában tök jó babakanalat, úgy örültem neki. Erre betettem a mikrós sterilizálóba és gyönyörűen ráolvadt a mam-os cumisüvegre. Grrrrrrrrr, csak a problémát csinálom magamnak :x :x

Na most már megyek jó éjt :D

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn
 
 


Talinn: de mi Szende uyganabból a cumisüvegből issza az esti anyatejet is, és akkor nem bukik ám... szval sztem nem a cumisüveg (még midnig 1-es cumit használunk) hanem a táp a ludas. Vagy a napszak. Hogy ez 7 óra körül szokott lenni. Na mindegy.

Nanetto: megleptél, hogy a rend/rendszer/sorrend stb mániádhoz hogy fér meg a kupak fel nem csavarás, ez akettő nekem nagyon üti egymást. Ugyan én nem vagyok extra mániás, sajnos, mert így néha dühítő módon szalad a lakás, azért arendet nagyon szeretem, és pl. a vissza nem csavarás halálom. Szóval én eddig azt hittem, aki oylan szuperpedáns, ott igenis glédában áll a tubuson is a kupak :-) édi lehetsz, ahogy összeborzolod a leveskockáidat terápia céllal, és 2 napig bírod, nagyon vidám, tök jó fej vagy.

Geoo: nincs Teneked az ég-világon semmi komoly bajod. És panaszkodj nyugodtan. Ez az "élvezd, mert rövid" tényleg fura. Mi nagyon sokat kínlódtunk Szendéért, és azt hittem, ha megszületik, mindig el leszek alélva; ezzel szemben bizony néha figyelmeztetnem kell magam, amikor gondot csinálok abból, h mittudomén mérgében visít; hogy te jó ég, amikor még nem tudtam, h ő lesz, és síró napjaim voltak a kilátástalanságtól, mit nem adtam volna egy sikításért is.
De az ember úgy működik, hogy mindig az aktuális helyzettel sodródik, azon kattog, azt akarja megoldani... tehát ha nem akar aludni, és szétvet Téged az ideg, tök normális, hogy nem arra gondolsz, hogy amikor túlhordtad, mennyire akartad már, hogy végre kint legyen, és így tovább. Vagy amikor tök sebes lett a melled, rosszul szopott és még szájpenészt is kapott, milyen rémisztő volt, és micsoda depis voltál pár napig.
De az is elmúlt, és remélhetőleg ez az időszak is el fog.. szerintem pszichó helyett/mellett, inkább kérj segítséget, hogy vki néha vigyázzon rá, sé próbálj többet pihenni... bár én pl. azt sem szeretem, kiadni a ygereket a "kezemből" Ördögi kör. Lényeg, h itt vagyunk, és panaszkodj bátran... ez vmi olyasmi, mint amikor a doktornőtöknek vagy védőnőnek nem merted elmondani, hogy tápot adsz Dávidnak. Nekünk merd mondani a nyűgjeidet. jah, és ez lehet, h egy nagyon béna tipp, de altatásra, nyugtatásra próbáltad-e, h nem azt mondod neki, h "ssssssssss" vagy "cscscscs" hanem azt, hogy "zzzzzzzz" vagy/és "mmmmmmmmmm" ez olyan nevetséges így leírva, de Szende a sikoltozós nyűgjét is megszakítja, ha azt mondom "zzzzzzzzzz", h ne ijedjen meg a váratlan fordulattól, hozzáteszem, "így csinál a méhecske", s gyorsan megtoldom utána azzal, h "ssssssssssssszzzzzzz" -"így pedig a kígyó", és sokszor sikerül úgy kibillenteni, h az ezután átlagos állathangokra már nagy szemekkel figyel. Múltkor férjem is csak nézett.
Ha sír és álmos, és leteszem nap közben aludni, be szokott válni a "mmm" . De ha ezek nagy hülyeségek :oops: , légyszi ne harapd le a fejem
detti_10
 
 


Lehet, hogy igazad van Detti, én már mindenre gondolok :roll:
Tök jó, amiket írtál :D :D nálunk a brümmögés jön be. Akkor olyan elkerekedett szemekkel néz, hogy mindig elnevetem :lol: :lol:

Yadine nem is mondtam milyen cuki a Máté abban a sapiban :lol: :lol: :lol: :lol:

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn
 
 


Most nézek a vaterán meg a teszveszen pelenkaszemetest, mert egy icic-pici 5 l-es szemetesünk van, de az irtó hamar megtelik, szóval itt az ideje váltani :wink:

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn
 
 


Szép vasárnapot!

Nanetto,
tegnap írtam egy bődületes baromságot :roll:
Azt írtam, hogy tegnapról mára egy órával kevesebbet alszunk, na pont az ellenkezője! Egy órával többet aludtunk, de erre már csak úgy éjfél körül eszméltem rá, de akkor már nem volt energiám jönni és kijavítani magam.

És azt tökre el is felejtettem írni, hogy te vagy a képkicsinyítés királynője :lol: :lol: :lol: Én olyan jót nevettem azon a pindur scrapbookos képen :lol: :lol:

Csilla,
Na mivel ma délelőtt ordított egy sort, így kapva kaptam az alkalmon mivel így nem kellett trükköznöm, hogy kinyissa a száját megpróbáltam lekapni azt a bizonyos épphogy kibújt fogacskát. Nem lett túl jó minőségű mert torkaszakadtából ordíott, de talán látszik.
És ma amikor csócsálta az ujjamat arra megállapításra kellett jutnom, hogy igencsak éles ez a kis fogacska!!!!!!!

Kép

Szerintetek hasonlítunk?
Kép
Vendég
 


Nagyon edi Zoe bebi! :) Ez mar az etetoszeke amiben ul? (es neeeeem, egy kicsit sem hasonlit rad :D)

Nah mi tegnap megjartuk a korhazat Aroneduval mert nem birtam mar tudatlanul az ordibalasat. Igy vegre megvolt annak kizarasa, hogy szervi baj lenne, de nem is raero idejeben sikitozik, keremszepen Arongyereknek elhuzodo es kisse atlagosnal erosebb kolikaja van. Meg mindig. (aztan emeltte meg eros teremszetes stb is...de amiatt nem kellene ugye sem kiabalani sem nem aludni csak olben pl :D)

Arongyerek ma reggel:
Kép
pufokpofi az stimmel, de a rugi testben eleg booo, szoval csaloka, mert nem ilyen gombocke a gyerek :)

luna6
 
 


Luna,
hát ez jó hír, hogy Aronedunak semmi szervi baja :D !
Most hogy eszi a pépesített tápszert, nem lenne célravezető olyan tápszerből készíteni ezt a pépet ami kifejezetten kólikás babáknak van????
Nálunk az hozta meg a végső megoldást kólika ügyben, hogy olyan tápszerre váltottunk ami kifejezetten kólikás babáknak van. Az óta se sírás, se harc, se rugdosás, se semmi.

Nekünk is ez a gáz a rugikkal. Hosszban stimmel, de széltében :roll:

Egyébként ezen a képen egy édi-bébi, földreszállt angyal Aronedu :D

Igen a lány az etetőszékében ül. Félig fekvőre lehet dönteni és úgy van benne max 10 percet, illettve amikor esszük a pépet akkor kb 20 percet.
Vendég
 


Kép
A legújabb tudománya :D

Kép Koncentráltan könyvet olvas :D

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Vok, én elájulok, Alex már ül?!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Naggyon ügyes, tök büszke lehetsz rá :D :D :D :D :D
És neki is mennyi haja van!!! Tiszta irigy vagyok :-)))))))

Vik nagyon cuki Zoé fogacskája :lol: :lol:

Luna Áron tényleg egy igazi, mosolygó baba :D :D :D

Én ma elővettem a babahintát, igaz csak este, szóval még nem próbáltuk ki. Remélem tetszeni fog neki :wink:

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn
 
 


Akkor, ha csak én vagyok itt...

Ma vettem egy pelenka kukát, remélem beválik. Tényleg olyan jó, mint amilyennek leírják?

http://teszvesz.hu/item1282185463_uj_an ... arolo.html

ez az, remélem megérte :roll: :roll:

Jaj, képzeljétek, mi tavaly áprilisban költöztünk és még nincs konyhám... Van rezsóm, meg elektromos sütőm (a kerámialapos főzőlap meg a padláson figyel 8)), meg egy mosogatógépem is van, mert egyébként a fürdőszobában mosogatnék mindent. Így is ott mosogatom el a cumisüvegeket :roll: .
Na és ennyiből áll a konyhám, meg van egy asztal, amire pakolhatok és ennyi. De úgy néz ki, hogy holnap de. eljön a kolléganőm a férjével, aki asztalos és felméri a konyhát :lol: Én már annyira szeretném, ha lenne!!!!!!!!!
Remélem még az idén lesz belőle valami :D

Jó éjt :D

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn
 
 


Sziasztok!

Elveszett bárány jelentkezik. :)

Nem nagyon tudok visszaolvasni, remélem mindenkivel rendben mennek a dolgok, csak a fotókat néztem gyorsan vissza, nagyon ügyesek, és NAGYOK a bébik. :D Gyorsan nő itt minden gyerek, mint a gomba. :)

Nálunk újság csak annyik, hogy 2 hete már gyümölcsöt eszik tízóraira, uzsira, egyre nagyobb mennyiséget, és forog. :D Nagyon ügyi. Más nem történt, géphez meg egyre ritkábban ülök, de azért néha benézek ám, főleg a fotókat vizslatni. :)

Én is hoztam egyet:

Kép

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika
 
 


Voki: ELÁJULOK MENTEN!!!!!!! ....

Zoé fogacskát köszönjük na a mi inyünk sem így néz ki lehet hogy még hetek hónapok vannak (abból is)? ma 4:40-kor keltünk ... ahhhh le sem irom a nyüglődést! ugyanakkor tegnap az ágyban a párommal kettesben olyan jóleső érzés fogott el hogy van egy igazi hús vér kicsi kis emberkénk aki úúúgy szeret minket! ezzel a tudattal ha nehéz is volt de elkezdtük a napot ... ami idáig elég üvöltősre sikeredett jelenleg kint alszik eszti én meg mustáros hagymás csirkét sütök sültkrumplival és közben tartom a fejem hogy le ne csukoljon az álmosságtól! párom ugyanis ma is dolgozik neki ausztráliában nem ünnep a mai nap - fenébe! szegényke
mindjárt csatolok egy képet
nagyítókat elő lányok! ugyanis még kicsinyítenem kell

erről jut eszembe régen tökre szerettem: azt a filmet ahol a szalinszki professzor gépe összekicsinyített 4 kamaszt és ilyen hangyán menekültek meg ilyenek! .. csak a címet nem tudom!
:-)
Vendég
 


Kép
Vendég
 


Kép
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?