Sziasztok!
De jó, hogy mindenki részletesen leírta a véleményét.
Akkor úgy látom ti is hasonlóképp gondoljátok mint én.
Sajnos az is igaz, hogy ha nagyon bele akarnánk menni, azon is aggódhatnánk, ami nincs rá írva, ahogy bogárka is írta. Meg a sok szennyeződés ami belekerülhet.
A neten meg nagyon erős túlzások mennek, az azért nekem is lejött.
Igyekszek olyan dolgokat főzni, amiben egyszerű friss alapanyagok kerülhetnek.
Virliből én is minőségibbet szoktam venni, általában egy fajtát vásárolunk a Lidl-s juhbeles virslit, középkategóriás ár, és finom. Mert virliskkel nem egyszer megjártam, rossz íze volt, vagy az állagával volt gond. Szóval minden élelmiszerben a bevállt dolgokat vesszük meg.
A tejből házit venni nagyon drága, mert azért mind a 3-an isszuk rendesen, meg főzéshez, pudinghoz is fogy, szóval marad abból is a Lidl-s tartóstej.
Szénsavas üditőitalból csak a márkásat, Coca Cola, vagy Kinley, stb. Ezek a kedvencek, de egy hónapban összesen max másfél litert ha elfogyasztok. Múltkor vettem egy fél literest, 2 dl megittam uh előtt, meg csokit is ettem, mégis úgy aludt babócám tőle.
Ami nagyon hiányzik az a tea, de abból tényleg keveset ajánlanak terhesség alatt. Mi literszámra szoktuk inni, nyáron is. Ja a házilag főzöttet, nem a boltit.
Ha még szénsavas üdítőt kívánok, akkor málnaszörpöt iszok, szénsavas ásványvízzel.
A tartósítószeres dolgokkal meg nehéz, mert húskészítményeket valamivel tartosítani kell, de felvágottat tényleg ritkán eszek.
Mecis kaja - az nekem is lecsúszik egy hónapban egyszer biztos, de van hogy kétszer is. Bár kis mennyiségben az sem vészes, ha Győrben egész napos dolgom van a Mekiben ebédelek, mert olcsó, és anno dolgoztam ott, szóval tudom, hogy mit hogyan készítenek el. Mondjuk az amerikai kismamák nagy része ilyen gyorséttermi kajákat eszik minden nap, és isszák hozzá töménytelen mennyiségbe a kólát. Szóval ha ebből indulunk ki, tényleg kár aggódni.
Chips: Most először ettem én is ilyet, de azért kukit (tudjátok az a kukoricás puffancsos valami) meg Chio burgonyaszirmot elvétve fogyasztok, de azt se gyakran.
Na jól van, örülök, hogy jól kiveséztük a témát.
Csillagvirág
Akkor még ne is menj szülni a hétvégén. Hajat én is akarok festetni szülés előtt, most kb 6 hetente festek ill. most már festetek, mert a pocak miatt macerás a lemosás, meg vágni is kéne a végéből. Na szóval pont úgy jön ki, hogy jövő héten megyek csütörtökön, aztán decemberben karácsony előtti héten, majd pedig január 20. körül, én sem akarok annyira a végén, hátha január végén jön a babó a 39. héten. De előtte mindenképpen festetnék.
Beze
Érthető, nekem a gyomorégés így már a 2. trimeszterben is meg van, meg a hátfájás is, derékfájás is, de nem csoda, hiszen
tini korom óta S alakú görbület van derékszakaszon.
Bogárka
Kihalna a férfi társadalom, mit kezdenének nélkülünk.
Nekem nem újdonság, feltalálom magam, néha apróságokat meg is szerelek, ha kell, 2 évig soförködött a párom, és otthon voltam kismama ként egyedül, meg a babával is, bármi problémám volt, nekem kellett megoldani.
Mia
Borsó leves és palacsinta. Na ebben tényleg nincs adalékanyag, talán a lekvárban, bár abból is van házi is.