Új privát üzeneted érkezett!

Geo!
Én baromira megértem, hogy ezen görcsölsz.. szóval írj ám nyugodtan, hiszen ez foglalkoztat. kivel beszélnéd meg, ha nem velünk? :D
Én a kakira voltam ennyire rágörcsölve, míg rá nem jöttem,h ogy Hanna olyan, amilyen és nem tudom befolyásolni minden dolgát. Alex sem eszik rögtön felkelés után. Igazából nekem a rugalmas napirend azt jelenti,h ogy ébredés után játszunk (beszélgetek vele általában, vagy berakom a járókába), aztán, ha éhes eszik,d e ha belealszik közben (mint mondjuk most) az sem baj. Ha felkelt, elmegyünk a dolgunkra, vagy ha nincs és szar az idő, akkor játszunk egy jó nagyot, vagy jön velem konyhába... szóval együtt vagyunk :D Ha éhes lesz, ez lehet 3-5 óra) akkor eszik, majd idővel álmos lesz, újra cici és alvás.
Szóval szerintem ez nálatok is működik :D tudja, hogy ha berakod a mózesba, akkor mentek sétálni, tudja, ha lehúzod a redőnyt, alvás van. Ez igazából ami fontos. És ebből van a napirend, ami nem igazán olyan, mint egy órarend, csak egy váz. És tologatható rajta minden.

Koknri!
Majdnem leégettem a kávéfőzőmet :D:D:D Téged olvastalak :D
Én picivel nem tudok együtt aludni. Remélem 2 gyerekem idővel együtt fogja nyomni a szunyát, én meg visszaköltözhetek Ádihoz :D
A testvérféltékenység normális és mindenhol van,. Hanna befogta Alex száját, hogy ne sírjon, persze a keze betakarta az orrát is. Nm akart rosszat, csak hogy ne sírjon... és akkor beszéltük meg, hogy én attól még őt nagyon nagyon szeretem :D Akár van Alex, akár nincs. És akkor állt ő vissza a régi kerékvágásba :D És azóta is olyan kis lüke, mint volt :D:D De ugye lány, és általában a lányok (de se mindig igaz) kevesebbet verekednek. Kíváncsi vagyok Alex milyen habitusú lesz.
szerintem nem biztos, hogy Martin butább lesz a bátyjánál.. attól, hogy nyugisabb, lehet nagyon okos :D Alex sokkal nyugisabb, más is mint Hanna, de egy másodpercig nicnsen kétségem afelől, hogy ugyan olyan kis okos törpe lesz, mint Hanna :D

Jaaa, én azt hitte bábszínház volt. Jajjjj, az a pasi jó hülyén nézhetett ki.... Bábszínházat Hanna nagyon élvezte 3 évesen. :D Most is akarom majd vinni :D

Nekem egy heppem van nevelés ügyileg, az a verekedés. Azt próbálom elkerülni.. remélem sikerül :D

Gem!
Örülök,h ogy még vagy :D
Remélem jól vagytok!
Ha majd lesz egy szusszanásnyi időt, írjál majd! :D

Klau!
Jajjj, az élet annyi minden hoz majd még, amire soha nem gondoltál :D:D Én sem aludtam együtt Hannával, csak egyszer, 2 éves korában, amikor csúnya hörghurutja volt., én meg ráparáztam,hogy befullad... na, azóta vele alszom... :D:D:D Így jártam. :D Addig én is úgy gondoltam,h ogy olyan nincsen, hogy én együtt aludjak a lánnyal :D:D
van egy igazán jó mondás:
mielőtt voltak gyerekeim, elveim voltak :D:D:D:D

Gyerekkel kapcsolatban én már nem merek semmit se határozottan kijelenteni, mert lehet, hogy 2 nap múlva pont a fordítottját fogom csinálni :D:D

Megyek, felkelt. És lassan indulunk a cégemhez.
Legyen nagyon szép napotok! :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


jajj Vok,
annyira meg tudsz nyugtatni, mrmint most megnyugtattál napirend ügyben :lol:
milyen fura, hogy Voknak írlak, közben meg andrásnak is mindig Eszterként említelek, a Harit meg Zsófiként. (habár tőle még meg se kérdeztem, hogy hogy szólítsam :roll: :) nade ami késik nem múlik :D )

ééééss!!!!!
sülnek a perecek!!!!!!!!!!!! :D :D
nem teljesen azt csináltam, amit Nanetto szokott, hanem a Limara félét.. a kíváncsi leszek :roll:

kedves gyermekem alszik. na persze nem az ágyában, hanem rajtam kendőben :P

áááá leégnek
Vendég
 


Geo, nyugodtan görcsölj rajta, te valszeg ilyen típus vagy, hiszen magadnak is csináltál napirendet.
Nálunk ez úgy működik, hogy Dorka este elég későn fekszik, kb 10-kor, és tuti hogy egy órán belül ébred, újra cici, de nem eszik igazán, hanem csak cumizik egy pár percet, majd alszik tovább. Utána kel vmikor éjjel, de ez lehet hajnal is, ma pl fél 2 volt, nem sír, csak dobálja magát, és nyöszörög, ilyenkor kap enni, magam mellett az ágyban. (fekve szopizik) Visszaalszik, már evés közben, megy vissza az ágyába. Jön a köv. ébredés, ami akár mikor lehet, ha szerintem túl kevés idő telt el az első óta, és még éhes nem lehet, akkor ugyan azt a cicit kapja, mint amiből evett, és max 10 percen belül újra alszik. Ez általában csak a hajnali/reggeli ébredésnél fordul elő, mint pl ma is, hogy ébredt negyed 8-kor, evett, majd egy óra múlva újra, nyugtalan volt, odavettem magam mellé, pár perc cicizés után aludt tovább, és kelt 10-kor. Azóta itt vigyorog, várjuk a doki nénit, és ha minden jól megy, akkor fél 12 körül kap enni legközelebb. Általában nappal tartjuk a 3,5 órát, Dorka nagyon jó súlyban van, nem hiszem hogy gyakrabban kéne ennie. Ebben az evésbe rendszerint belealszik, max. 1 órát, és utána csak a du. séta közben alszik legközelebb. Szóval nappal nincs sok alvás, de cserébe ott az éjszaka.
Ja, és amíg nem aludta ki magát, addig nyöszörög ébredéskor, és nagyon mohón keresi a cicit, de amikor ébred, mert elég volt neki, akkor vigyorog egyfolytában.

Nálunk ezt magának csinálta, én csak alkalmazkodom hozzá. Ennyire időre egyébként kb 2 hete megy minden, előtte nem volt ilyen, a kaja időt tartottuk rendesen, de mindig fügött attól hogy reggel mikor ébredt vagy evett.

KépKép
tatim
 
 

 
 

Ja, és Geo, gondolj arra, hogy tök mindegy hogy mit csinálsz, a lényeg hogy nyugi legyen, és hogy ti jól érezzétek magatokat mindketten. A legjobb úgy is te vagy neki, és számon kérni ezt az időt nem fogja rajtad, az tuti.

KépKép
tatim
 
 


na kész lettek a perecek!!!!!!!!!
és isteni!!!! kívül ropogós, belül puha :lol:

Kép még a sütőben

Kép kész az összes

és persze a gyermek, aki imádja a papírzsepit...
Kép

Kép kétrétgörnyedve is jár anyának egy kis figyelem :-)
Vendég
 


Szép napot!

Nyugi Geo, írj és görcsölj, mi meg megnyugtatunk!
Amúgy tegnap még egy dolog jutott eszembe, ha nonstop Dávidozol, 24-36-48... óra folyamatosan, akkor esetleg ha megjön András bízd rá 15-30 percre és te menj le az utcára, menj egy kört... úgy hogy a gyerek nincs veled. Sokat számít! mert ha mondjuk te otthon vagy és András úgy figyel rá, te akkor se fogsz tudni gazán kikapcsolni.

Voki: hát szégyenlem mikor Marcu verekedik, de Isten látja lelkem nem ezt nem veszem magamra- nem tőled- sajna az ő nevelésébe sokáig belekontárkodtak mások és nagypapa, nagybácsi stb buzdította ilyesmire (rugd meg a bátyát, vágd pofán stb)... na ezt mind én szívom meg, illetve ugye én próbálom jó úton tartani, meg azért ugye apa is.
látszik Martinon, hogy őt nem hurcigolták születésétől kezdve, nem zsizsegett körülötte folyton 10 ember.
Köszi, hogy kiolvastad a szavaimból, hogy Martint butábbnak tartom :) - néha így érzem, de néha nem. tudod mitől tartom néha annak- a nyálé folyástól, a száj tátástól :), de aztán mindig rájövök, hogy a tekintetük egyforma, még ha más is a szemük. igazából más habitus. ami azt hiszem lehet hogy nem is lesz baj, vagy elnyomja majd Marcell, vagy így könnyebben élnek majd együtt. Azt hiszem a legfontosabb céljaim egyike, hogy jó testvérek legyenek! Szerintem ez egy szülőnek fontos kérdés. Mi a tesóimmal jól vagyunk, számítunk egymásra, gondolunk a másikra, törődünk egymással!

Féltékenység: biztos van valahol a gyerekben, de én még nyomát nem láttam, kivéve ez a ráállós dolog, ha ez az. mert amúgy anélkül hogy valaki mondta neki ő magától tudja hogy már 4en vagyunk család és fontosak. mindig sorolja Martint is. és ha kell várnia szopi vagy pelus vagy bármi miatt akkor olyan természetesnek veszi. sose raplizott még emiatt. aztán ki tudja később mi lesz. régen a védőnő riogatott, hogy féltékeny lesz apára vagy anyára, hát őt sose volt, mert ha mi összebújunk apával, akkor odajön hozzánk és ad mind a kettőnknek puszit, majd minket tol össze hogy mi pusziljuk egymást apával :)
viszont azt kinézem, hogy Martin bújósabb és anyásabb lesz. lehet hogy féltékeny is. ő úgy élvez ha puszilgatom- tátott szájjal,fagyott vigyorral, mint egy kéjenc- épp hogy nem dorombol hozzá :)

hmmm- ezek a kiflik... és a kis Dávid :)

ja és Tatim véleményét is osztom, a lényeg hogy te nyugi legyél, ha úgy vagy nyugi, hogy kell neked a napirend hát akkor úgy :)

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Megkaptuk a szurikat, volt óbégatás, kb 1 percig, és végén még vigyorgott is a doki nénire.

Geo, szuper ól néznek ki a pereceid, csorog a nyálam, és éhes vagyok :D

Konkri, szerintem fiúk esetében nem olyan gáz ha egy picit verekszik, tuti lesz az oviban majd olyan aki esetleg őt akarja bántani, mert minden csoportban van egy vezér, és ő majd meg tudja védeni magát. Ha meg esetleg nincs olyan, hanem mindenki szelíd meg szófogadó, akkor abba az irányba fog változni ő is.
Az meg hogy melyik gyerek milyen habitusu, szerintem még korai eldönteni.
Én folyton attól parázok, hogy Dorka hiperaktív lesz, holott tudom hogy még ebben a korban ezt nem lehet megállapítani. Csakhogy van egy 11 éves féltestvére, apuka részéről, és ő bizony hiperaktív, és gyógyszert is szed rá. Nem könnyű eegyütt lenni vele, folyton zizeg, 5 percnél tovább semmi nem köti le. Mondjuk szerintem anyuka is hibás benne, a gyerek egyfolytában ül a számítógép előtt, vagy psp-n játszik, semmi sport, stb.
Szóval nem egyszerű ott sem, és ráadásul két hete született egy kiscsaj ott is...
Ennyit az én parámról.

Hozzátápi napolva, dokinő szerint látszólag nincs rá szükségünk, (Hurka Dorka), viszont ő is mondta hogy gyakorljuk a kinyomást. Az agyhártyagyull. szurira azt mondta amit Vok, hogy ha 1 éves korban kapja, akkor csak egy szuri, ha most akkor meg 3, ismételni kell még 2 éves korban is.
Ja, és egészen 3-4 hónappal ezelőttig tényleg a 6 hónapig anyatejes táplálás volt a javasolt, de akkor azt mondták, vmi előadson, hogy el lehet kezdeni korábban is.

KépKép
tatim
 
 


Geo,
csak lazán vedd a dolgokat :wink: :wink:
Nagyon édi Dávid! És hogy lecsekkol, hogy figyeled-e amint szöszöl a zsepivel :lol: :lol:
A perecek nagyon jók lettek, kedvet hoztál a sütéshez, úgyis olyan borús esős napunk van ma.
És akartam már írni, hogy szerintem ne vágasd le a hajad! Megbánnád! Én egyszer tettem meg és aztán alig vártam, hogy megnőljön! A dauer okés, de ne vágasd!

Gem,
csudaszép szemei vannak Lolának!!!!
Ha van egy kis időd gyere és mesélj, hogy vagytok!

Nézzétek, nézzétek, ahhoz képest, hogy mi voltunk az utolsók a fejemelők sorában, már egész jól megy neki:
Kép

CSILLA,
MERRE JÁRSZ??


Luna,
akkor lehet mégis nekünk való ez a kanál :D . Bár a rendes kanállal is elég kultúráltan fogyasztja a pépet.
Mi lett a csomóddal? Kiszívta Aron? Vagy nem és ezzel el is dőlt hogy mi lesz a csemete további táplásának sorsa?
Vendég
 


Na már azt hittem büdös vagyok, hogy alig jöttök :)

Délelőtt gyurmáztunk és eszembe jutott:
ha valaki akar karácsonyra talp/kézlenyomatot csinálni és főleg többet, akkor ajánlom:(van ugye a szett, ami jó drága) vagy otthoni sólisztgyurma negatív készítés és gipsz kiöntés, vagy a playdoh gyurma szép színekben kapható és száraz levegőn megkeményedik, ha valaki akar ilyesmit...

Én azt hiszem karácsonyra naptárakat fogok készíteni...

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Vik, nagyon ügyes Zoe!
Te hogy én mennyire nem tudom elfelejteni, ahogy Zoehoz beszéltél a videon. olyan jó volt hallani! És Luna hangja is... (mondjuk én ezt a kettő videót néztem eddig, meg egyszer egy Nanettosat..., de nagyon jó volt! én bocsesz mindenkitől, de nem mindig nézek videot, mert mire betöltöm meg minden... ha lenne egy laptopunk többet neteznék, tán még a klotyón is. most mindig be kell vonulnom egy szobába...


Én most azt hiszem felcsattanok a regiojatek.hu-ra és jól bevásárolok Martin (Márton) napra- mert szegény gyereket le se szarja senki :)- na jó ez vicc, de Marcuhoz képest ő szinte semmit nem kap... ő nincs elkapatva az biztos...

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


na bocsi, hogy nem írok senknek, de kész vagyok.
szerintetek normális az, hogy Dávid ma egész nap eddig 6:30óta 60percet aludt? és ezt is darabokban...
szerintem nem.
főleg azért nem, mert nagyon nyűgös, és most már fél órája csak üvölt... :cry:
úgyhogy megyek is
ja és eddig csak a délelőtti alvásával voltak gondok, most meg már az összes nappalival, ugyanis egyáltalán nem alszik.
Vendég
 


sziasztok,

Geo, csak egy tipp, mert pár hete nálunk is volt, hogy egyáltalán nem akart aludni, és talán Dávidnál növekedési ugrás van, nem lehet, hogy éhes??? nem tudom, most hogy ciciztek meg tápiztok, de én mióta a kettes tápot adom neki, azóta minden délután kialussza a 2-3 óráját és délelőtt is egyet. persze nem mondom, hogy próbáld ezt a tápot, csak lehet, hogy enne többet, vagy többször. csak egy tipp, ha már próbáltad, bocsi. de elhiszem, hogy kétségbe vagy esve, én megőrültem, mikor 30 perceket aludt naponta 3-szor, és annyi.

Klau

Kép
pkklau
 
 


Geo!
Normális, illetve azt mondom, hogy másnál is előfordul! van ilyen sajna! úgy hogy nyugi! lesz is még. Marcell totál ilyen volt, de most már Martinnál is előfordul. és ha így van akkor tuti nyügi lesz este. max vidd el előbb fürdeni, ha tarthatatlan a sírás.
vagy tedd amit én mindjárt (megetetem Marcut) és aztán porszívózok, akkor abbamarad a nyügi... :)

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Vik, ari vagy, hogy hiányolsz, vagyok, csak kicsit csökkentett üzemmódban, ma pedig olyan hírt kaptam, hogy nem térek magamhoz, romokban heverek. Az a barátnőm, aki miatt kérdeztem a napokban a fogzásos-kenyeres dolgot, meghalt. Ő is, párja is és a kislányuk is, aki holnap lenne 6 hónapos, 5 nappal született Léna előtt. Autóbalesetük volt, ők voltak a vétlenek...

Zoe nagyon-nagyon ügyes és annyira cukorfalat. Párod akkor hétfőtől veletek?

Luna, Aron nagyon cuki a videón, már a fényképen is imádtam a legörbülő száját.
Nekem is van egy délelőtti alvásos videóm, pont múlt héten töltöttem fel, ha jól emlékszem, de már nem merem belinkelni, mert olyan, mintha az egyes videókra nekem mindig lenne úgymond válaszom és ez akár visszatetsző is lehet.

Detti, mikor jöttök haza? Nagyon jól mutattok a képeken.

Geo, fel a fejjel, inkább légy büszke magadra, hogy ennyi idősen háztartást vezetsz, hogy tanulsz, hogy van egy gyönyörű kisfiatok, akit becsülettel és legjobb tudásod szerint ellátsz és nevelgetsz és mellé még klasszul is nézel ki, nem beszélve a szerető férjedről. Én nemrég írtam be Léna naplójába, hogy bizony ennyi idő kellett bizonyos dolgokhoz, míg rájöttem, hogy mit jelez a sírásával és jövő héten fél éves lesz.

Vok, kedved már jobb?

Ma voltunk gyógytornán és hihetetlen, de Léna csak az utolsó 15 percben üvöltött, ami szenzáció. Lehet, hogy mindig délelőtt kellene mennünk és nem a nagy délutáni alvása idejében.

A hétfői mérlegeléstől féltem egy kicsit, mert az almás evése miatt egész máshogy evett, tulajdonképpen igen keveset és hihetetlen sokszor kakil, már napi 3 is volt, és ugye nála még 2 sem volt soha. De mégis hízott 9 dekát, azaz most 5630. A héten barackot próbálunk, nagyon ízlik neki, de ezt sem adom magában, csak péppel vagy közvetlenül tápszer előtt.

Nagy dolognak számít, hogy hétvégén Lénával egyedül elmerészkedtem, mármint kocsival, szüleimhez (közeli falu), majd vissza Fehérvárra és innen tovább egy másik faluba. Nekem nagy mumus a vezetés, asszem már írtam.

Ami még említésre méltó, legalábbis számomra, hétfőtől visszaállítottam magam a jól bevált kajálási módomhoz, elkezdtem az inzulinra való bogyeszt (Luna mész esetleg MM-be, ha hazajöttök?), elmentem vérvételre, hogy pajzsmirigy ügyileg minden oké-e, aztán még rá kellene vennem magam némi mozgásra és kitartani, amíg le nem fogyok.

Kép

Kép
***csilla***
 
 


Vagyok, gyerek alszik, én meg teljesen lemerülve, mint akit egész nap nyúztak.


Geo,
szóról szóra ez van velünk is! Ma másfél órát aludt két részletben,mindkétszer legalább 20 percig altattam, csak sírt, sírt, nem volt jó semmi sem. Nálunk kizárt, hogy éhes, ha adsz is tápot, még korai lenne 2-re váltani.

Csilla,
na, most nekem sem megy ki a fejemből ez a tragédia. Nagyon sok a felelőtlen autós, mennek ezerrel, és ami a legjobban bosszant, hogy a rádióban hallottam a minap, hogy a riporter azon sajnálkozott egy telefonálónak, hogy beleszaladt a trafiba. És nem először. Basszus, minek nyomni a gázt,miért nem lehet betartani a sebességet??? Csuknám börtönbe mind.
Lénike ügyesen hízogat!

Vik,
nagyon látványos a változás, írtó ügyesen emeli magát!!!!

Gemini,
szupercuki Lolcsi, hogy vagytok?

Konkri,
köszi a talplenyomatos tippet, mi terveztük ajándékba. És épp tegnap rendeltünk naptárt interneten a DM-től, nagyon jó naptárkészítő programjuk van, megtervezed, és megcsinálják.

Iszonyúan fáj a fejem, kikészültem. Kiszívta az erőmet a kis Misimókus. Jó éjt mindenkinek.

KépKép
yadine81
 
 


Én is jelentkezem egy picit. Tudom, azt igértem, hogy szeptembertől teljes gőzzel itt leszek, aztán talán még kevesebbet vagyok, mint előtte. :roll:
De ma is most ültem le végre egy kicsit. Reggel vittem Lilit úszni, aztán orrszívásra mentünk Bencével. Hazafelé hívott anyukám, hogy be kell menni a Gázművekhez, ott jó sokáig tartott mire végeztünk. Utána mentünk az Elműbe, meg vásárolni. Hazajöttem, Bencét megetettem, aztán menünk babakocsival az oviba Liliért. Mióta hazaértünk azóta főzök, Bencét etetek, altatok, Lili-problémákat oldok meg és most végeztem mindennel. Ja és Apunak vasárnap lesz a szülinapja, arra csinálok napok óta egy képet. Illetve egyet Apunak és elkezdtem egy másikat is, mert úgy belejöttem :lol: Valahogy minden napra jut valami intézni való, a lakás romokban és lassan én is :lol:
Andris állandóan a hugánál csinál valamit, mert ő most költözik. Ez nem is lenne baj, csak azért dühöngök, mert egyrészt egyedül vagyok és úgy érzem nem bírom a feladatokat elvégezni, fáj a fejem is már megint, mert jön valami front. Bence is érzi, mert nagyon nyűgös. Megfigyeltem, hogy akkor ilyen, mikor nekem fáj a fejem. Aztán lehet, hogy semmi köze a kettőnek egymáshoz :roll:
Másrészt az Anyukája és a huga olyan igazi "semmirekellőnek" tartják őt, amit nem is titkolnak. De ha szükség van segítségre, akkor rögtön megtalálják. Ő meg megy, aztán dühöng, hogy milyenek vele, mennyire nem tartják őt semmire stb. Kicsit már unom. Ráadásul a hugi, aki elég sokat jön át, mert ugye itt lakik az anyukája, na szóval azóta be se nézett, mióta Lilinek a szülinapja volt (14.-én!!!) Annyit se mondott, hogy bakkfitty :twisted: Nekem ezzel nagyon betornázta magát a bögyömbe, ez volt az utolsó húzása. Erre valamelyik nap megkérdezte Andris, hogy nem adunk-e egy képet a hugának az új lakásba. Hát én nem fejtettem ki hosszan a véleményemet, de közöltem tömören, hogy tuti nem. :!:

Na, megyek mert Lili most meg éhes és Andris is jön már haza, szóval tálalhatom a vacsit (fincsi hurka, hagymás krumplival) :lol:

Holnap délután Api dolgozik, úgyhogy igyekszem kicsit hosszabban jönni, ha a lurkók engedik.

Kép
Kép
hari
 
 


Yadine, Geo, szerintem lehet, hogy nálatok is a front játszik be. Ami egyrészt jó, mert majd elmúlik, másrészt rossz, mert jön új és lehet, hogy a ti gyerkőceitek is érzik. Mondjuk Lili nagyon rosszul reagált anno a frontokra, most viszont nem igazán jellemző, hogy érezné.

Kép
Kép
hari
 
 


jézus Csilla! ez brutál amit írtál! fuhhh ...

Geo: kitartás! be fog állni az alvás!!!! higyj benne lehet hogy érzi rajtad a babu hogy ideges vagy? bár ez biztos hülyeség csak próbálok okos lenni! amúgy nem nem normális ha ilyen keveset a
Vendég
 


Geo: csak tipp bocsi !!! :-) szóval ha kiraknád a levegőre olyankor Dávidot amikor már nyűgös a nem alvástól???? nálunk ez a totál hatásos! dehát minden baba más tudom!!!! ...
Vendég
 


Csilla, nagyon sajnálom ami történt... :(

KépKép
tatim
 
 


Csilla!
Ez szörnyű!!!!! :?:?:? Nem is tudom szavakba önteni, amit érzek...

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 



Kép Kép Kép
Kép
_gemini
 
 


Csilla
csak most olvasom, mit irtal. Nem tudom szavakba olteni, amit erzek.

Kép Kép Kép
Kép
_gemini
 
 


sziasztok,

csilla, nagyon sajnálom, ez borzasztó.....

geo, asszem félreérthető voltam, nehogy kettes tápot adj, hiszen még nagyon pici, nem így gondoltam. de szerintem sem normális, hogy ilyen keveset alszik napközben. próbálj ki pár dolgot, biztos megtalálod, miért csinálja. a levegő jó ötlet. (annak viszont nem vagyok híve, hogy ha nem alszik csemete, dobjuk be a babakocsiba és séta, mert arra meg piszkosul rá tud szokni, szerintem).

ma éjszaka megint megfordult (mindig éjszakára tartogatja, pedig direkt sokat raktam hasra tegnap, de semmi), most apa ment be visszafordítani, és azonnal vissza is aludt. azt hiszem, most már hivatalosan forog a legény. :D

szép napot mindenkinek!

Klau

Kép
pkklau
 
 


ja, igen, Vok, nagyon igaz a mondás! emlékszem még Vencel előtt én is mondtam olyanokat, hogy na ez meg minek vállalt gyereket, aztán most rájövök, hogy nem tudtam akkor én még semmit!!!

és Vik, nagyon ügyes Zoé! igazi kis tündér! :)

Klau

Kép
pkklau
 
 


Geo,
tegnap délután én is megsütöttem a pereceket! A Limara félét! És isteni lett. Bár kissé szétszórt voltam és már fél órája kelt a tészta mikor rájöttem, hogy nem tettem bele a vajat :roll: . Arról nem is beszélve, hogy a tejet megittam reggel és mivel egész nap esett, nem mentem venni újat, így a tej helyett tejszínt tettem bele.
És még így is ISTENI LETT!!!!!! Nikosnak is nagyon ízlett. Mondjuk ő a töltött csirkemelltekercshez ette végül, de magában is lemeózta és nagyon ízlett neki!

A levegő tényleg segíthet elaludni. Nem feltétlenül kell sétálni hozzá, nehogy hozzászokjon a ded. Ma csodás napsütés van és a lány nekem is kint alszik a balkonon.

Gem,
Lola nagyon-nagyon cukorfalat!!!!!

Csilla,
nagyon sajnálom ami történt. Hihetetlen, hogy milyen igazságtalanságokra képes az élet :( :(

Az almával vigyázz, mert az megfogja a kakit! A barack meg fellazítja!
Mi lenne, ha nem tápszer előtt adnád neki a gyümölcsöt, hanem két étkezés között amikor az ébrenléti szakasza van? Mert a gyümi az nem olyan tápláló, mint a zöldségek, a tejpép vagy a tápszer. Úgymond nasiként adni neki.

Klau,
úgy látszik fiad nem szeret nyilvánosan szerepelni és ezért forog kizárólag éjszaka amikor senki nem látja őt :D

Én ezt rendeltem, hogy megörökítsem a talpiját és a kezecskéit:
http://cgi.ebay.co.uk/INKLESS-WIPE-HANDPRINT-FOOTPRINT-KIT-BABY-NEWBORN-/250622495423?pt=New_Baby_Christening_RL&hash=item3a5a43cabf
Magyarországra is szállítanak és szerintem nagyon elfogadható ára van. Mondjuk ez nem 3 dimenziós, mert ezzel úgymond nyomdázod a lenyomatait, de úgy gondoltam, hogy amikor fél éves lesz akkor csinálom meg és mellé teszem a fél éves fényképét és úgy keretezem majd be.

Pont ma egy éve csináltam meg a tesztet ami pozitív lett és ekkor már 6 hetes+1 napos volt a lányzó a pocakomban :lol:
Most meg itt szuszog kint a balkonon a kocsijában és már 5 hónapos és 1 hetes!!!!
Iszonyatosan gyorsan telik az idő!

Vok,
Hannával mi újság? Voltatok dokinál, hogy kiderüljön miért hány?
Vendég
 


Sziasztok! Jó reggelt!

Csilla! Nagyon sajnálom! Iszonyatos ilyet hallani!
Borzasztó!
Viszont Léna nagyon ügyes! És te is, hogy egyedül mertél menni vele! Most már egyre-egyre könnyebben és bátrabban fogsz menni/intézkedni!

Tulkép én csak szerintem azt a halált tudom elfogadni, ami 80-90-100 évesen éri az embert végkimerülésben, álmában, öreg, tehetetlenségben.

Yadine, Geo! Azt hiszem, illetve az én véleményem, hogy a babák életében ez tök normális időszak. Lehet hogy nem mindegyik ilyen, de van ilyen. Én most már a második ilyen babával "küszködök"- ami most már nem küszködés, mert tudom, hogy ez van, nem próbálom elaltatni, úgy se fog elaludni,és tudom, hogy estére k.o. aztán ezt az esti állapotot próbálom meg csillapítani. Nappal hat leginkább jól a levegőn altatás, séta, kendőzés, de este a k.o. állapotban már nem, akkor nem tudom már elaltatni se, pedig ugye akkora álmos. így este próbálok csillapítani, porszívózással, Marcellal (ha ő ugrál, játszik neki, akkor megnyugszik), beszélgetéssel... fürdés után szopi és megnyugszik, de van, hogy aludni még ekkor se akar, de ekkor már jókedvű, nem nyűgős. Szerintem kb. az van, hogy "hülye lenne aludni, ha annyi látni való van a világban". Sokszor viszem körbe a lakásban (kezemben kifelefordulva szeret ülni) és úgy néz, mindent, mint aki most jár itt először. Ma 7kor keltek mind ketten, Martin azóta aludt fél órát és most megint csak játszanak. Marcellt ma szerintem le se teszem délután aludni, Martin meg ott fog aludni, ahol ér az álom,mert délután valószínű megyünk boltokat intézni. (ha apa felkelt, mert nálunk ő alszik) Szerintem lesz vagy december-január mire beáll nálunk a délelőtt és délután egy-egy nagyobb alvás. (akkor meg pont szívok majd, mert a délutáni alvás bele fog érni a Marcellért oviba menés időbe)
De december-januárban már valószínű mászni fog és akkor másként fárad, másként alszik, nem lesz neki új az 5 perccel ezelőtt látott dolog.
Most megint csak szerencsém van, mert Martint felültettem (jobb híjján a hordozóba :( ) és azon kacarászik, hogy mit csinál a bátyja- még jó, hogy a szgép itt van a játszós szobába
Emlékszem, hogy anno a Marcellnál anyósomék elég sűrűn jöttek és folyton arról győzködtek, hogy a gyerek beteg, jön a foga, éhes, beteg, nagy baj van... aztán egyszer rákérdeztem a dokira, de akkor már tudtam a többi fórumostól, hogy ez tök normális és a doki is azt mondta, hogy a babák 2-3-4-5 hónaposan este nyűgősek, sírnak.
jó biztos nem igaz mindenkire, de aki nem akar nagyon aludni nappal, az ilyen.
Még az jutott eszembe: hogy este a hiszti idején, ha teheted esetleg kendővel sétálj egyet vele a friss levegőn.
De hidd el, december-januárban már ezt a napi órás alvás problémádat már el fogod felejteni!

Vok: milyen volt a meló?

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Na még azt akartam, csak közben kész lett a mosásom, hogy nagyon köszönjük a dícséreteket a lány nevében a fejemelős képekhez :lol: :lol:

Konkri, Csilla,
igen hétfőtől végre itthon lesz velünk. Illetve hétfőn még egy pár órára megy leltárt meg a papírmunkákat megcsinálni, de az már semmi az egész szezonhoz képest.
Szóval a párom nyáron maitr d'hotel egy tőlünk kb. 30 km-re lévő hotelben. Ami azt jelenti, hogy április elejétől-közepétől egészen október 31-ig a hét minden napján dolgozik, még a munkaszüneti napokon is, és a nemzeti ünnepken is reggel 7-től este 9.30-ig dolgozik :( .
Aztán télen meg het 3-4 alkalommal egy kb. 15 km-re lévő tavernában pincérkedik. De az esti munka, vagyis délután 6-ra megy és zárásig van ott. Ez azt jelenti, hogy olyan hajnali 2-3 körül ér haza. De éjjel úgyis alszunk, nappal meg velünk tud lenni.
Na szóval mivel nem titok, nyáron itt dolgozik:http://www.katrin-hotel.gr/main.php?file=01&lang=en&hotel_id=8
télen meg itt:http://www.tavernatorodi.gr/

Meg télen szüreteli az olajbogyófáit (most már fáinkat), amiből szintén pénz lesz, meg az egész évre elegendő olívaolajfogyasztásunkat fedezi, így egy fillért se fizetünk az olajért, ami ráadásul extra szűz és nagyon jó minőségű :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Jó ideje nem voltam, de odáig mindig jutottam, hogy olvassalak Benneteket, csak mikor szóhoz jutottam volna, már "dolog" volt.

Jézusom, Csilla, amit írtál, annyira kirázott a hideg, és annyira beugrott az, hogy veszélyesnek tartottuk (én is, csak írni nem tudtam) a kenyérhéjat, és ehhez képest már nem élnek. Nagyon-nagyon sokkolóan szomorú a híred :-((((((((((((((((((((((( megértem, ha romokban vagy, hiszen ráadásul barátaid.

Geo: én tökéletesn megértem a görcsödet a napirenddel és egyebekkel kapcsolatban. Amúgy én is fontosnak tartom a napirendet, magamnál is, de sokkal inkább a babánál... nálunk elég jól megy is napirend, de azért én is görcsölök egy dolgon újfent, de azt majd következő üzenetben írom. Amúgy úgy gondolom, hogy napirend, alkalmankénti változtatással, tehát azért egészséges rugalmassággal megtoldva az igazi. Ha nem alszik egész nap, és tudod, h a levegő, vagy hinta, vagy bármi elnyomja, akkor én aznapra ha kell extra sétát vagy egyebet tennék bele. Nem tudom elképzelni, hogy egy alkalom nagy babakocsizára kórosan rákap. Pl. mikor üdültünk, és egész nap Szendét kocsiban hoztuk vittük, 4 teljes napon át, hát utána tényleg nem nagyon akart ellenni egyedül pár napig, de ez annyira természetes is, valahogy próbálgattam az itthon megoldható rendszert visszaállítani.
Amúgy meg csuda édes, fejlett a kisfiad, napirend ide-oda, ő eléggé öntörvényűnek tűnik :-) ami ugyanakkor magával hozza azt is, hogy extra okoska és ügyi. Valamit valamiért :-)

Tökjó az óra, amit vettél, már láttam ilyet, nagyon trendi...
Haj kérdés: én hosszú haj párti vagyok, de vagány megoldás lenne egy ilyen rövid is Neked, mert fiatal, érdekes arcú vagy, szép vágású szemelkkel, ami lehet, h így még nagyobb hangsúlyt kapna. Viszont úgy figyeltem meg, akinek jól áll a rövid haj, annak még jobban a hosszú. Szóval, én magamnak nem mernék váltani, max. csak hajviseletet, ennyire drasztikus különbséget nem.

Aprooka, Luna: sztem tökjó, h van ilyen terápia, ahol a családot együtt kezelik, összességében nézik. Ha én bajban vagyok, nekem midnig az szokott lenni a megnyugtató, ha tudom, nem vagyok egyedül az adott helyzetben.
Amúgy Luna, fogalmam sincs, hogyan bírnék én el Aronnal,m a szimpla kialvatlanság is rettenetesen kikésztíi az embert. (Ez egy nagyon hülye példa, de tudjátok, kínzási mód volt, h nem hagyták az embert elaludni)

Nikvik: Zoé nagyon gyorsan feljött fejemelésben! Ügyes, és változatlanul nagyon különleges a picid, sapiban is tényleg nagyon.

Csilla: írtad, hogy Lénike "halk" hát Szende is eléggé még... néha morog, hosszan, ahogy húzza a szájához a cuccokat a játszószőnyeg lifegői közül, néha nevet egyet a kedvünkért gurgulázva is, de olyan sikkantgatások, saját magát szórakoztató gagyarászások még nagyon-nagyon elvétve fordulnak még elő. Pedig már megkapta a Nanettoék-féle oltást, amitől Esztike beszélőhulláma kezdődött. :)

Geo és Nanetto: én Szendének a nap közbeni alvásokhoz nem sötétítek be. A Suttogóban mikor olvastam, gondoltam, h így lesz, mert így írja, ellenben én azt találtam ki, hoyg jobb, ha tudja, h ez nappali alvás,. és nem az éjszaka kezdődik... amit viszont betartok: hogy csendet teremtek körülötte, és aludni a kiságyba teszem, hacsak nem vmi extra program során alszik el, pl. hordozóban, kocsiban, és akkor persze, h nem bolygatom.

detti_10
 
 


Sziasztok!

Na, tegnap megjártuk a dokit :D Annyit idegeskedtem rajta, már előre tuningoltam magam, de nem kellett volna. Hála Istennek minden rendben, pont akkora amekkorának kell lennie, a doktornéni szerint nagyon kiegyensúlyozott :lol: :lol: Tök jól esett, hogy ezt mondta :D
Kaptunk mi is Sinlac-ot, arra gondltam, hogy majd uzsira adnám neki, mert úgy veszem észre, hogy estére már hamarabb megéhezik.

Ti hogy álltok a koszmóval?
Arninak már csak a kutacsán van, de én nem merek hozzányúlni, csak finoman dörzsölgetem olajos vattával. A védőnéni azt mondta, hogy egy fogkefe sörtéjével dörzsöljem neki, de én azt túl durvának találom. Arra gondoltam, hogy megpróbálom babafésűvel, aztán majd meglátjuk.

Az oltástól is nagyon féltem, de nagyon hamar meg lehetett nyugtatni, hála Istennek, aztán hazafelé meg aludt egy jó nagyot :lol: :lol:
Délután is aludt egyet odakint, de 20 perc után sírva ébredt, alig tudtam megnyugtatni. Szerintem álmodott a szuriról...

Nem is kell mennünk tanácsadásra csak januárban, így addigra már 6 hónapos lesz.

Vasárnap voltunk az Ikeában és ott vettünk lebegő polcokat, amit az ágyunk fölé terveztünk. Este fürdés után eszébe jutott a férjemnek, hogy mérjük föl a falra, aztán meg rakjuk is fel. Felraktuk, de én meg közben mérges voltam rá, mert az Arni már aludt és nem szerettem volna, ha felébred a csavarozásra, ráadásul, ahogy becsavarta a csavarokat, hullott a por. Előtte kb 20 perce takarítottam :!: Akkor kitalálta, hogy majd ő csavaroz, én meg atrtom a porszívót és elszívom a port. Szóval így oldottuk meg. Így utólag már vicces, ahogy térdeltünk az ágyon, ő a fúróval, én meg aporszívóval, de végül fel lett rakva a polc, meg van a boldogsága :lol: :lol: Arni mellett meg ágyút is el lehet sütni, meg se moccant, de azért több ilyen akciót nem engedek :D :D

Gem, Lola baba gyönyörű, nagyon édes, ahogy kacag
:lol: :lol:

Geo, Dávidnak mekkora haja van!!! :lol: :lol: Nekünk is van, tegnap meg is jegyezte egy anyuka, hogy az ő kisfia is így kopaszodott. Nem akartam neki mondani, hogy öhm, mi már azon túl vagyunk, van haja, csak nagyon világos és ezért nem látszik :D
Nagyon cuki, ahogy rád néz :D :D

Vik, Zoé nagyon ügyesen emeli a fejecskéjét, egy csomószor megnézem a szivecskéjét, nagyon vagány :lol: :lol: :lol:

Klau, az Arni is mindig éjjel produkált ilyen dolgokat, mindig máshogy találtam az ágyban, mint ahogy letettem :lol: :lol:

Csilla, borzasztó, ami a barátaiddal történt...

Vok, a rendelőben volt egy anyuka és ő is kifelé rakta bele a babáját, de neki rugalmas kendője volt. Számít ez valamit?

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn
 
 


Talinn,
Nem, sehogy sem hordunk gyereket kifele. De a tiéd :D ha szeretnéd, hord kifordítva :D Látni úgy is lát, hogy feléd van kötve... gyönyörűen tudnak úgy is nézelődni.

Koszmó:
MAx koszmó elleni sampont tudom ajánlani :D
Tuti nem dörzsölném fogkefével...

Geo,
Cuki Dávid :D Alex is így szokott felülni. Iszonyat hasizmuk van... nagyon durva nekem, mert Hannának nem volt ennyi :D:D

Kérlek ne parázz. Sajna a 2x30 perc belefér. Hanna is ennyit aludt. Estére kezelhetetlen volt. Általában 5 fele már kendőben volt és úgy sétáltunk. És akkor aludt egy picit... De ennyi... És ha van hangulatod, akkor kösd fel kendőbe, azt menj valahova. Nem fog hozzászokni. Nem kell minden nap... de nekik is jót tesz. Alapvetően túlpörögnek... És ahogy Konkri is mondja, elmúlik. Alex is kevesebbet alszik és többet kel éjjel.... Ez kor tünet. :)

Csilla,
Hogy eszik most Léni?

Tatim!
Mi is üdvözöljük :D
Képzeld, Alex már tenyéren is támaszkodik, ha olyanja van :D
Meg van már a vérkép eredménye?

Vik,
Azt mondta a doki, hogy valszeg vírus volt :D:D Azóta sincsen semmi baja. Ezen a héten meg még nem hányt, szóval kivárok. Ha lesz még a héten valami, akkor elviszem vérvételre.

Hú, a párod jó sok mindent csinál. Ügyesen feltalálja magát! :D

Hari!
Jövő héten tali????? Ha már jártok erre orrot szívni...

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Sziasztok!

Rövid leszek, mert a kisbabám egy percet sincs el magában. Ahhoz képest, már második napja, hogy meleg étellel várom haza G.-t a férjemet. Mostantól csak G. lesz. :D
Most az van, hogy délelőtt sétálunk egy nagyot, délután meg szeretném, ha egy nagyot aludna az ágyában. És ha nagyon nyügi, fél öt körül leviszem a hordozóban, mert ott tuti alszik.
Nagy meglepi volt az éjjel, mert este héttől, reggel fél ötig aludt. Aztán viszont csak hétkor aludt el. Akkor már inkább keljen kettőkor szopizni, és aztán meg fél hatkor. :? Nekem semmi se jó. :D

Nik,
szupi kis melóhelyek, nincs üresedés? Mondjuk étel előkostoló, vagy a medencében lubickolás kipróbálása érdekelne. :D
Saját olivafa? Húúú de klassz!

Tallin,
én kitekertem volna apárom nyakát, ha elkezd nekem fúrni-faragni, mikor elaludt a gyerek. :D

Koszmó,
én későn vettem észre, pedig minden nap hajmosás van, hogy a kutacsán Máténak is van, nagyon jó a BABE koszmósampon (drága: 2300 ft-körül van), és fürcsi előtt egy órával olajjal lekenem,rá a lekenéshez használt vattakorong, és rá egy sapi.

Konkri,
köszi amit írtál, olyan megnyugtató volt olvasni.
Máté utálja a porszívót, végig szokta üvölteni a porszívózást. :shock: , de mivel mostanában mindig üvölt, legalább nem hallom olyankor. :?

KépKép
yadine81
 
 


Kép [/img]

KépKép
yadine81
 
 


Máté koszmótlanítás, álá péklegény

KépKép
yadine81
 
 


Detti, a kinzas nekem nem hulye pelda, en is felemlegetem mindig, mert tenyleg ilyen hatasa van. Az ember teljesen leepul a nemalvastol, enervalt lesz, agressziv malac lesz, apatikus lesz, erotlen lesz... sokminden lesz, csak vidam, jokedvu es eleteros nem.
En sem tudom megmondani hogy birom Aronnal... illetve megmondom, apuka idehaza van es ketten vagyunk vele. De asszem a mai ejszaka megint az enyim lesz mert azt mondja nehezen birja (2 vagy 3 ejjelt nagyobb reszt o csinalt most) es megertem, en is nehezen eltem tul a 3.5 illetve mar 4 honapot :)
Tegnap kinunkban mar azon poenkodtunk, hogy tuti tudtunkon kivul valami tuelelo show szereploi vagyunk, filmeznek, fogadasokat kotnek ra ki birja tovabb, es egyszer valamelyikunk meg meg is nyeri a fonyeremenyt :) Vagy holnap felebredek es kiderul, hogy az egeszet csak almodtam... amugy sem vagyok teljesen kepben az utobbi 4 honapban....
ugyhogy elnezest mindenkitol, feluletesen olvasok, neha szolok ezt azt de igazabol nincsen energiam kovetni mindent, mindenkire reagalni, pedig minden edes bebit es videot meg szoktam nezni elobb utobb. De kicsit olyan masik dimenzionak tunik nekem, mikor olvasom a 2x1 meg 2x2 oras alvasokat.... de meg azt is, hogy ejjel valakinek alszik a gyerek... olyan mintha valami tok mas temarol szolna a topik mint amiben en vagyok :)
szoval bocsi mindenkitol ezert!!! :)

luna6
 
 


Na, szóval nekem meg pont az ellenkezője a parám. Egyrészről irigyelltem másokat, amikor írtátok, hogy a baba átalussza az éjszakát, mert akkor nekünk Szende még nem. Most már jó ideje igen, és ez szuper egyrészről. Ugyanakkor aggódok, h nem alszik-e sokat, ne nevessetek.
El vagyok képedve, hogy milyen aktívak a Ti picijeitek, míg ő inkább szemlélődő az éber időszakaiban is... a szívem azt súgja, semmi baja, ő ilyen habitusú. (méhen belül is ilyen volt, néha egészen be idegeltem magam, hogy volt sokszor egész nap olyan, h nem tudtam, érzem-e egyáltalán)
Szóval este 10-reggel 7-8-ig alvás... felébred, van, h nem is kéri azonnal a szopit, hanem el matat egyedül. (Monitoron nézzük, míg reggelizünk) a reggeli szopi után 2-2,5 óra ébren, és azután alszik egy nagyot. A következő szopi ébredéskor, ált. 13 óra körül, kicsivel később jön.
Aztán megintcsak 2-2,5 óra ébren, és újra alvás, ez kb. 3/4-ed, 1 órás. Aztán szopi, és utána nincs több alvás.
Este 20-20.30 körüli a fürdés, lefektetés kb. 21.30... alvás: 22 körül. (néha kicsit később, pl. vasárnap, mert este Ikeában voltunk - Talinn, akár találkozhattunk is....)
Anikor ébren van, általában jókedvű. El matat, legyezget, fogja a játékot, ha valami nagyon tetszik neki,a lábával is kalimpál, d enem viszi túlzásba... nem forog, még oldalra sem. Valahogy nem izgatják azok a játékok, amelyek messzebb vannak. Ill. dehogynem, hosszan nézi őket, de nem tesz semmit mondjuk, h elérje... gondolom, így alakulna ki a forgás, ha meg akarná kaparintani. Ha én forgatom, elég csak megbillenteni, máris az oldalán, vagy onnan a hasán van, de így, rásegítéssel. Magától nem. 1 hete voltunk a dokinál szurikra, mérlegelésre (6330 g, és 65,5 cm) és azt mondta a drnő, h tök O.K., szépen tartja a fejét, nem kell aggódnom.
2,5 hósan ránk szólt, mert akkor még nemigen tartotta, tehát szerintem eléggé odafigyel.

Fülét-szemét amennyire mi tudjuk, laikusként teszteltük, szerintem semmi baj. Hihetetlenül éber, beszédes a tekintete, mindent hosszan néz, szemlél, ha többen beszélünk, kapkodja a fejét a beszélő irányába. Én nagyon úgy érzem, h nincs baja, de akkor miért nem aktívabb? Szerintetek is alkati? Mert amúgy képben van, nem úgy tűnik, h csak bambul. Nem tudom, jól írtam-e, érthető-e.

Persze, nagyon örülök az átaludt éjjeleknek, nem cserélném el, de az ébrenlétek alatt jó lenne ügyesebbnek látni...

Geoo, ezzel a napirendünket is leírtam, azza azt, h alvás-kaja-ébrenlét-alvás nagyjából megy késő du-ig, onnantól nem.
Amúgy én ezen elgondolkoztam, hogy egy idő múlva, nagyobb gyereknél ezt nem is lehet tartani, hiszen napi 3 nagyobb étkezés és 2 kisebb lesz, nem, akkor is? nom, de hoyg ennyiszer aludjon, az kizártnak tűnik. Vagy ez a ritmus-terv csak pici babákra érvényes?

detti_10
 
 


Kép Kép
detti_10
 
 


Vok, mehet a tali jövő héten, de még nem tudom melyik nap megyünk. Elvileg most már jól van Bence is, de azért úgy beszéltük meg, hogy jövő héten is kiszívja 1x neki, hogy lássuk mi a helyzet. Hétfőn hívom őt, szerintem előre láthatólag szerdán megyünk úszás után, ha lesz hely. Majd informállak :lol:
Meggyógyultál már? És Hannával mi a helyzet?

Detti, okosat nem tudok mondani, szerintem abszolút habitus kérdése, hogy mennyire aktívak ébren. Nem hinném, hogy bármi gond lenne Szendével. Az éjszakai alvást pedig csak irigyelni tudom :lol: Nálunk még mindig faramuci a helyzet, mert általában 7-8-tól alszik 3-ig (éjjel), de aztán 2 óránként ébred. Aztán van, hogy már este 11-kor is. Szóval átalvásról szó sincs nálunk. De mondjuk általában egy szopival elintézzük a dolgot, és már alszik is tovább. Kivéve reggel. 7-kor kéne kelnünk az ovi miatt, de általában már 6-tól fent vagyunk Bencével és kb. pont 7-kor aludna vissza :roll: Hétvégén mondjuk meg is tesszük :lol:

Luna, neked meg minden meg van bocsátva, nem hinném hogy bárki szeretne a helyedben lenni. Gyere és panaszold el, ha van kedved és úgy érzed, hogy jobb tőle. Nekem mindig jobb, ha el tudom mondani legalább a bajomat. De látod, nálunk sincs éjszakai alvás. Mondjuk sírás sincs és semmi egyéb fárasztó tortúra, leszámítva a szopit, ami viszont még mindig nem az az igazán kellemes számomra. Úgy bírom Bencét, mert szopi közben a kezeivel húz magához, közben a fejét igyekszik minél messzebbre vinni, persze cicivel együtt. És mindeközben mindkét lábával betámaszt a gyomromba-méhembe (mikor hogy sikerül) és ezerrel tolja el magát. Kb. úgy néz ki, hogy én tök nyugiban fekszem, ő meg harcol a láthatatlan ellenséggel, miközben próbál cicizni. :lol: Szóval szuper szopijaink vannak.

Geo, próbáltad már, hogy vízálló-e az óra? Én ma elfelejtettem, hogy rajtam van és Bencével együtt belemártottam a kádba. Egyelőre úgy néz ki, semmi baja. (ja, mert Geo megfertőzött és vettem egyet én is magamnak) :oops:

És képzeljétek, megvettem az etetőszéket is Bencének!
http://www.vatera.hu/etetoszek_183145459.html
ilyen :lol: Remélem szeretni fogja.

Kép
Kép
hari
 
 


sziasztok! Detty szerintem egyáltalán nem gáz a babád! itt volt sogórnőm kis Viktora :-) aki mindig alszik! SZÓ SZERINT de erős baba már láttam és nem aggódom forog már pedig 2,5 hónapos vagyis nem teljesen fordul át csak forog értitek! :-) erre tök nyügös volt nálunk mert már itt laknak mától alattunk ... 18 órakor! mondja megyek lerakom! mondom most??? mert hát gondoltam már este minek rakja hogy alszik akkor majd éjjel! erre mondja: ahhh lerakom fél 7-ig elalszik ... mondom fél órára lerakod? mire kikerekedett szemekkel: ja nem! reggel fél7-ig! ... vazzeeeeeeeeeeeeeeeeee
és a gyerek teljesen ILYEN!!!! ...

amúgy mi kiszámoltuk Eszti fél8-tól 5-ig alszik!!! aztán napközben ugye fél 8-ig 4 órát alszik! ha ez nincs meg neki akkor bazi nyügi!!!!
végre kivihettem aludt is egy nagyot! :-)

én is kipróbáltam a limara féle perecet az is fini de a másik perec az olyan utcai perec ízű :-) szóval az is fini! ...

hát szóval vettünk pisimintát! na nem volt egyszerű hatalmas röhögésbe torkolott! ... még jó hogy 2 db-ot vettem! az elsőt az én székrekedéssel küzdő lányom úgy telefosta hogy a ruháján hátul kijött az egész :-) erre megfürdettük amit rohadtul nem értett hisz reggel 10 óra volt és akkorákat pancsolt hogy csuda!!! aztán a doktor néninél nem volt hajlandó sírni ... pedig kellett volna a szájvizsgálathoz! szóval jó kis nap! viszont itt volt anyu a héten nem dolgoztam és valahogy tök jó volt!!! túl vagyunk a lázas stresszen szerintem!!!!

Gem: cuki a lányka!!!!!

Voki NEKEM IS TENYEREL ESZTI!
AZ A HELYZET HOGY A DÉVÉNY TORNÁNAK ÉS A MAGUNK INKÁBB FÉRJEM - :lol: - KITARTÁSA MIATT MA OTT TARTUNK HOGY ESZTI MÁR MEG SINCS HÁTON! AZON NYOMBAN FORDUL HASRA... röhög kacag ... és napi szinten 2 órát elvan (nem egyben! fél órákat negyekedet stb.) EGYEDÜL... igy én tudok főzni takarítani pakolni! nyugodtabb mindenki ... és méretekben máshogy élünk mint mikor háton volt és csak mondóka ének és 100%-os felügyelet! persze azt sem bánom mert valahogy nekem ez a gyereknevelés kérdés annyira "édes" ... én valahogy nem érzem tehernek! persze nem úúúúgy nem érzem néha kibukok de alapjáraton! ... de most olyan más!!! hogy igy el van tök furi! szóval kezd elAlexosodni :-)

küldök fotót hisz holnap 5 hónapos! én irok egy könyvet! ha 1 éves lesz - kész lesz :-) és megkapja ... nagy korában meg remélem jókat derül rajta! szóval ez az 5 hónapos képe!
szép estet mindenkinek
Yadine: cuki a kardigánja a babudnak!!!!

Detti: Szende GYÖNYÖRŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég
 


Detti_10
Gyönyörű szép kicsi lányod van, és tedd össze a két kezed, hogy ilyen! Jól gondolod, ilyen a természete! Nagyon cuki.

Luna,
túljuttok ezen az időszakon, minden nappal jobb lesz, hidd el. Rengeteget gondolok Csilla szerencsétlenül járt barátaira. Mi legalább élünk.

KépKép
yadine81
 
 


Kép
Vendég
 


VAZZE NEKEM EZ A KÉPKICSINYÉT NEM MEGY
:-)
Vendég
 


Nanetto,
gondoltam ma rád sokat, hogy de jó lenne Nanetto tengernyi türelméből egy picike!
Köszi a kardigán dicséretet, azért volt rajta, mert egy darabig nem fűtöttek a tömbünkben, mert két lakónak kb. 5 millás fűtés tartozása van. Mi szívtunk más miatt egy négy hónapos babával. :evil: Amúgy nangymamám kötögeti neki, tök sok szépet kötött már neki.

Hari,
cuki lehet Bence a szopi stílusával. :)

KépKép
yadine81
 
 


Vendég
 


Nanetto, ez megint viccesre sikerült :D :D

Kutya jól van, semmi nem látszik a leletei alapján, nem olyan régen kaját váltottunk, lehet az nem tetszik a pocijának. (egy zsák pénzért)

Detti10, Szendének valszeg ilyen a természete, nem hiszem hogy lenne vele vmi gáz. Nekem azt mondta a Dévényes csajszi, hogy ha gáz van, akkor a baba nem figyel, nincs szemkontaktus, stb. Ahogy írtad az alapján ez nálatok nem áll fenn.

Luna, könyv megrendelve, futár szállítja, szerintem már csak a jövő héten, mert még nem szóltak róla...

Nálunk is gyakori mostanában az éjszakai ébredés, de szerencsére gyorsan vissza is alszik. Ha esetleg nem ébred fel, akkor ébredek én magamtól, és keresem a gyereket magam mellett, mert nem tudom hogy merre vagyok arccal előre, annyira kóma vagyok. Szóval lehet hogy a bébi nem is ébred fel annyiszor, csak én csinálok magamnak műsort.

Gratula a tenyerezős babáknak, remélem hamarosan mi is csatlakozhatunk hozzájuk.

Megyek etetni, mára csak ennyi jutott.

KépKép
tatim
 
 


hallo hallo! itt én!
azaz zombi nyomi ! :-)
lányok! tegnap ujjongtam Eszti fejlődési ugrásán aztán Szendéről álmodtam egész este!!!! ... hajnalban 1-kor 3-kor és 5-kor (na jó az a normál kelési ideje) kitaálta hogy játszik! na most kacag kurjang SIKIT!!!ZENG A HÁZ és akkor a katarzís hogy hasra fordul akkor üvölt felfrissül azt ember legyen a talpán aki visszaaltatja!
ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
na még jövök most persze sír!!!!....
Vendég
 


lányok,
aki szeretne talplenyomatot készíteni, a múltkor láttam a minimanóban ilyen szettet, 1400 a sima 2d-s, a 3d-s pedig valamivel drágább, pontoan nem tudom mennyi.

most csak így egyben reagálok, mert nem emlékszem ki mit írt :oops:

szóval eszembe sem jutott 2es tápszerre váltani, nem tudom ez hogy lett téma :roll:

nálunk semmi gond az éjszakai alvással, csak a nappalival. és nem is idegesíteném magam miatta, ha emellett Dávid nyugodt lenne, de nem az. látom rajta, hogy hulla, és mivel ő nagyon aktív, így energiája sincs a játékra, hamar kifárad, de nem alszik, ezért mérgeskeik a játékaival.
tegnap Harival vettünk neki egy cumit, majd ma kipróbálom, háta lesz valamilyen eredménye.
éjszaka meg kb 8tól alszik 4-5ig, szopi, aztán még 1-2 órát visszaalszik.
ma pl. 4kor evett, és már fél6tól ébren van.

a friss levegő természetesen lenyugtatja, mint általában minden babát, de én hova rakjam őt ki, a gangra??? :P
és azon a véleményen vagyok, mint klau, hogy nem jó ha rákapnak a babakocsis/autós alvásra.

ja igen, és nagyon édesek a babák a fotókon :lol:

természetesnek venném én, hogy ilyen keveset alszik, de nemrég még egyrészt naponta 3szor ugyanabban az időben aludt, másrészt meg egyedül aludt el. na mindegy, megoldom :wink:

Hari,
nekem mintha azt mndták vona, hogy VÍZÁLLÓ :roll:

na megyünk venni gyertyákat.

szép napot mindenkinek!!
Vendég
 


Hari,
nektek milyen kamerátok van Bencénél? mert láttam egyet még régebben a vaterán, nem tudom az jó e...
http://baba-mama.vatera.hu/index_c879.html?q=kamera
Vendég
 


Sziasztok!

Geo,
én kavartam a 2-es táppal, mert félreértettem Klaut.
Igen, nekem sem lenne bajom, hogy nem alszik, ha közben meg nem nyűglődne, én szívesen eljátszom vele, de ha álmos, már semmi sem jó.

Mit is akartam...ja, fürdetett már valaki nem gyógyszertári fürdetővel? Volt egy este, amikor mi Gabival fürdettünk, mert elfogyott a másik, és annyira élvezte a habot, először csak nézett, hogy hátezmegmi??? aztán csapkodott nagyokat! Szerencsére a bőrét sem csapta ki.

Gemini,
nagyon aranyos a videó!

Megyünk egy hétre anyukámékhoz falura, olyan király dolgom lesz, meg Máténak is! G.-nek őszi szünet, juhééé.
Nem jön valaki kolbászfesztiválra? Nagy banzáj van itt ilyenkor. Csak az a baj, hogy nem ehetek jó kis csípős, szaftos sültkolbászt puha kenyérrel, mustárral. Ahhh

KépKép
yadine81
 
 


"természetesnek venném én, hogy ilyen keveset alszik, de nemrég még egyrészt naponta 3szor ugyanabban az időben aludt, másrészt meg egyedül aludt el"

Geoo, a mondat mindket tagmondata ertheto amde az egyik masikbol valo levezetese szerintemnem logikus :D

En nemreg meg pl egy kiegyensulyozott kipihent vidam ember voltam, egy vidam gyerekkel :) Nem rszleteznem most milyen vagyok milyen gyerekekkel... nem is teszek ide szmajlit, nem vicces annyira.

A gyerekek allandoan valtoznak, es nem ugy ahogy te szeretned. David soha nem fog ugy aludni ahogy te vagyod, mindig ugy, ahogy neki sikerul. Szerintem ha ejjelç jol alszik (marpedig ahogyolvasom igen popecul teszi) akkor ne gyakorlatoztasd ot tovabb mindenfele technikakkal nappal, mert csak meg jobban osszezavarod a kulonbozo jelzeseire adott kulonbozo/technikafuggo valaszaiddal. Majd mikor elkezd helyetvaltoztatni rendesen jobban lefarad es az alvokaja is helyreugrik, persze lehet, hogy nem ugy ahogy te szeretned de jo az esely ra hogy akkor nappal is tobbet fog aludni.
Nem fogod egy eletre szoloan tudni megtanitani ot az egyedul elalvasra sem (bar van gyerek aki ezt szuletesetol kezdve mindig magatol hozza, nekem volt ilyenem) ha egyszer mondjuk rajon a szeparacios szorongas es ez abban nyilvanul meg, akkor biza joval nagyobb koraban is ott fogsz ulni mellette (hacsak nem az oledben lesz vagy az agyadban) mig el nem alszik rendesen.

Es legyszi pihi, vigyazz magadra, mert nehogy nalad is gond legyen abbol, hogy tul nagy a stressz. Van egy edibedi, jol fejlett okos es szep, kivaloan mukodo fiacskad, probald meg kicsit elvezni a dolgot mert hamar felnonek :) (en ugyan siettetnem az idot, de nekem ugye mas parameterek adottak :D bar Aronedu ma nagyon rendesen aludt, ma en voltam ejszakai ugyeletben vele... apja 2 ejjel utan kidolt... hat en csak 3,5 honap utan :D:D mindenesetre meg mindig heteket birnek aludni asszem...)

luna6
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?