Új privát üzeneted érkezett!

Cic, Léna megőrül víz nélkül. Már egész apró kora óta iszik. Mikor a hányós időszaka volt és enni sem evett, akkor inni sem kért. Ha szomjas, nem kell neki a táp, üvölt és köpi ki, a vizet viszont nyakalja. Nem gondolom amúgy, hogy az evés rovására megy, mert próbálok arra figyelni, hogy evés előtt ne igyon. Viszont evés után nem sokkal jelentkezik is, hogy szomjas. Volt, mikor azt hittem, éhes, de szomjas volt és erőltettem a tápot és nem tudtam, hogy mi a baja. Szóval idő kellett, míg kiismertem, de víz nélkül nem bírnék vele, az biztos. Az az alap nála, hogy evés után és lefekvés előtt addig nincs nyugalom, amíg nem ihat. És miért is tiltanám? Én úgy tudom, hogy tápis babák azért kaphatnak inni külön is, merthogy a táp más összetételű, mint az anyatej és arra jobban megszomjaznak. Azt gondolom, hogy a vízzel nem ártok neki, sőt, talán nem kell majd erőltetni nagyobb korában, hogy tessék inni, mert kell a folyadék. Nekem meg meg kell magam erőszakolni, hogy igyak.

Kép

Kép
***csilla***
 
 


Vok, én voltam a kendős, de már nem rakom úgy bele, amióta a Csilla írta. Viszont akkor hogyan tegyem bele, ha már nézelődni szeretne?
Segíts nekem légyszí :roll:

Ágnes pelenkáról nem tud senki, hogy hol lehet venni?

Csilla, amikor az Arnit etetem és már jóllakott, akkor nekem is sírva jelez. Nem köpi ki az ételt, lenyeli még, csak sír.
Léna mennyit szokott inni neked? Nálam van olyan nap, hogy a 2 deciből alig marad valami. Arni is sokat iszik, de én nem bánom, mindössze annyi, hogy átálltunk a teára, csak néha iszik vizet.
(Azt én is hallottam, hogy a tápszeres babáknak több folyadékra van szükségük.)

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn
 
 


Tallin, nem mérem már. De nyáron, mikor még méricskéltem, akkor 100-150 ml is lement. Szerintem most is ilyesmi mennyiség lehet.

Kép

Kép
***csilla***
 
 

 
 

Én nem hallottam még erről az Ágnes pelenkáról.

Kép

Kép
***csilla***
 
 


Sziasztok!

Yadine, köszi, most épp jobban, tegnap horror volt. A doki meg csak vigyorognak, mert sztük tök egészséges Zéti soha semmi baja nem volt, a vírust leszámítva. Egyszerűen akaratos, mint a bátyja. Ma kínomban kicseréltem a cumisüveg szopókáját a legnagyobb 6+os pépes fejre, eddig ugye egy kajálás kínkeservesen volt másfél óra, üvöltéssel, hisztivel és max 160, de inkább 130. NA, ma már kétszer lement 170 kerek 4 perc alatt és néz boci szemekkel, hogy csak ennyi?! Komolyan, az agyam eldobom. De 3 hete is cseréltem nagyobb fejre, akkor bezzeg nem kellett. Jaj, ha így maradna, lenne időm újra Lecsópajtásomra is....
Amúgy Levim sem fogadta el a cumisüveget, ezért volt itthon 7 féle, amikor elkezdtük Zétivel is a próbákat és a tápot, junior italokat sem. Amit le tudtam valahogy varázsolni, 5 perc múlva visszahányta a nagyfiú....akkor is ha csak 30 ml volt. Egyszerűen nem és nem, de sokáig pohárból sem.
Egy dolog jött be, azóta is abból kakaózik csak és kizárólag, persze hetente cserélni kell emiatt, a Janás 2,5 decis víz. Jó kis ára van így csereberélve, de semmi más nem kell. Extra faxnis, pedig már 2 éves múlt, mi lesz ha ők ketten egy szobában óhajtanak majd játszani.....

És az infot meg csak azért írtam, mert saját tapasztalatból, a fősulikon gyakorlati infot keveset adnak át....legalábbis nálunk. Amikor Levi bcg oltás helye dió nagyságúra nőtt, a dokink (30 éve praktizál) a tüdőbajosok közé akart küldeni minket az 5 hós gyerekemmel a ráckevei tüdőgondozóba, ott fogták a fejüket, hogy oda ne vigyem a tök fertőző súlyos esetek közé. Aztán fél napig telóztunk és kiderült, a László kórházban van egy dokinő, aki kifejezetten oltás-specialista. Na, de hogy ilyeneket miért nem tudnak a házidokik? Ráadásul nem is 300 km-re vagyunk a fővárostól....

Luna, én bizti rendelek majd karácsonyra, társulhatunk...

Képzeljétek, holnap lesz Zéti keresztelője meg az 1 éves unokatesójáé is, csak a szűk család jön, de így is leszünk vagy 60an. És gitáros mise is lesz! Úgy örülök.
Csak furin jön ki, mert holnap után reggel meg gyászmise, ugyanazokkal az emberekkel. Pont 23.-án egy éve, hogy férjem alig 20 éves unokatesója meghalt egy totál érthetetlen autóbalesetben és a mamája szervezi az énekkart mindkét misére. Szóval furán jött ki, én nem is szerettem volna, de a másik keresztelendő kicsi nagynénje Angliában él, és csak a holnapi nap volt jó neki.

De jó, hogy írtátok a vizet, mi ráadásul nagyon sűrítve isszuk csak meg mostanában a kaját, két kanál nutriton is kell bele.
Csak nekem is azt mondták a kórházban hogy ne adjak, mert elveszi az étvágyát, de akkor próbálkozom újra.

Csilla, és a Luna féle kanalat nem akarod kipróbálni? Hátha mégis bejátszik a fáradtság is.....

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Zsó, na szuper, hogy akkor a nagylyukú bejön.
Szerintem ha kaja után adod a vizet nem sokkal, tehát jóval a következő evés előtt, akkor abból nem lehet gond. Én amúgy nem lakom jól a vízzel, a gyomrom max. ideig-óráig van tele vele, de aztán jön a farkas éhség. Ez ismét fogyózós tapasztalat, csak azért írom, mert a babák sem működnek gondolom másképp, csak az adagok mások. Vagy nem?
Nem, nem akarom kipróbálni, mert azért 100 lemegy szépen kanállal. Majd belejövünk szépen lassan, remélem.

Kép

Kép
***csilla***
 
 


Sziasztok!

Megpróbálok visszaolvasni, ahogy tudok- most csak azért írok mielőtt elolvasnék mindent - mert nem tudom meddig érek rá és h tudjátok, nem tűntem el...
nem jöttem, mert a gyerekek lerobbantak: a nagynak valami köhögős taknyos nyavalyája van, a kicsi meg a szuri (két szuri) után éjjel lázas lett, hányt... másnap már csak lázas volt... nem tudom, hogy a szuriktól é, vagy mert jön a foga, ami ráadásul szemfog :( most megint rákapott a hasamon elalvásra.
ja aztán meg a klaviatúránk krepált be, most új van, ami furi.
na megyek olvasni...

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Csilla, kb 8 eve vagyok huseges visszajaro vasarloja a booklinenek de soha ilyet meg nem tapasztaltam :( lehet peched volt (vagy tenyleg en vagyok a szerencses alkat :D) de pl most, hogy hazamentunk volna is rendeltem es ido elott megerkezett a pakk anyamhoz :) most ott csucsul majd egy ideig.
Ide csak azert nem akarnam kuldetni (kuldik ok am) mert veszett draga a koltsege amiert vallaljak Portugaliat.

A kenyeres temahoz (bar nem talaltam, nem is nagyon kerestem az elejet) annyit, hogy a kenyerhej szerintem az egyik legveszelyesebb buli amit az ember a gyerekevel tehet. Jol szetazik a nyaltol, felpuhul (oke, jo ize van es maszirozza az inyet) aztan egy ovatlan pillanatban ugy, hogy anyuka ott ul a gyerek mellett, esetleg gyerek olben, leszakad egy nagyobb darab, amit a gyerek megragni nem tud es lenyeli... na ha az megakad a torkan akkor lehet labanal fogva fejjel lefele logatni, utogetni, torkaba nyulkalni es legutat csinalni...en ezzel nem kiserletesnek. Lattam mar eteltol fuldoklo gyereket anyuka oleben...szerencsere semi baj nem lett belole, amde olvani olvastam olyat aki nagy gyerek szoloszemet felrenyelt, elakadt ujraelesztes es eletre szolo serules lett belole :( Ovatosan a darabos kajakkal... bar szerintemember sosem lehet eleg ovatos :(

Cic, tenyleg nagyon kimerult vagyok, de ez mar karos az en (korabban mar megzilalt) idegrendszeremre, szoval ovatosnak kell lennem.
Es hat egen, vanolyan, hogy egy 3 gyerekes nayuka nem tudja mit kezdjen a gyerekevel... meg szerintem 5 gyerekesnel is befigyelhet ilyen. Es tudom, hogy ez hihetetlenul hangizk kivulrol mert masoktol is hallom, es tuti ugyanezt mondtam volna vagy valami hasonlot Aron elott. De az en anyasagom idoszamitasa nagyon megvaltozott. Nem ugy nez ki mint sokaknak, hogy 'amikor meg nem volt gyerekem' es 'amikor mar volt' hanem, nalam ugy nez ki, hogy Aron elott es Aron utan :D Ez utobbit meg meg csak tanulgatni probalom.

Zso, koszi a felajanlast, szolj ha aktualissa valik (es ha addig nem oldom meg tarsulunk :d )

Csilla, nem tudom miert mumus a mi kanalunk, egyszeruen egy kanal ami nekem megkonnyiti az eletemet, a gyereknek kvazi mindegy mert kanal/kanal... de a tempo az jobb vele az tuti :) Na de ha raersz es nem gond hogy evekig tart egy kajalas akkor tenyleg meg lehet oldani ilyennelkul, nekem aron relative nagy mennyisegeket kell, hogy betoljon kanalas modszerrel (ugye nem csak kostolgatunk meg kiegeszitesnek megy a kanal, hanem ez a foetkezese) szoval nekem egy aldas (pedig soha megnem vettem volna a csajoknal :D)

luna6
 
 


képzeljétek, utalták ma a tgyást!!!! :D
Vendég
 


Luna, csak gyorsan mert megyünk sétálni, és csak eddig jutottam az olvasásban. Szoktam rendelni, tőlük is, meg,mástól is, és most is tervezem, igaz nem onnan, hanem az estkonyvek.hu oldalról, mert ott most 25% kedvezmény van. Ha van ott amit szeretnél, szólj és rendelem.

KépKép
tatim
 
 


Na valamennyire jutottam az olvasással...

Bhdettit irigyelem az utazásért! Hol vannak? mert ezt sajna nem sikerült kiolvasnom.

Geoka: mi napirendünkben kb az a fix, hogy 8 körül kelünk és 8 körül fürdünk. délelőtt és délután szunyika, de szabadon választott időben, helyen és mennyiségben ja és részletekben. Ami fix és tuti, hogy délután úgy igazítom azért, hogy 5-6 közöttig aludjon, mert különben estére nyűgős, ha ez nem jön össze, akkor hagyom még / szugerálok, hogy 6 és 8 között aludjon fél órát. evés szintén szabadon választott...
természetesen most fel is ébredt őfelsége Martin herceg.

ja én tuti nem vágatnám le rövidre- nekem volt, de mivel gyorsan nőtt kb két hetente vágathattam újra. meg az újranövesztés nem semmi.

én most copfozok.

Hari szavazásáról is lemaradtam :( bocsesz. viszont iwiwe néztelek, és jó volt pocakos képet látni.

Vik: irigy vagyok az időért nálatok!

na majd jövök, mert másik törpe is betoppant...
talán éjjel, bár a kisebbik manó most ugye nekem is fogzik, de szerencsére nem vészes

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 



Na sziasztok.

hat most egy kicsit tele van a t...m. Ugye irtam, hogy kedd ejszaka masfel orankent fent volt Levi, szerda este fel 11 utan aludt el, elotte visitott, majd 4 korul kelt, kajalt es heti aludt. Tegnap meg fel 9 korul aludt el, kelt fel 5-kor evett majd fel 8-ig aludt. Na anyos elkezdett b...tni, hogy biztos azert nem alszik, mert nem eleg zsiros a tejem meg akkor el lehetne kezdeni a hozzatapit. Szerintem meg azert nem alszik, mert 28 fok van a szobaban es talan be kellene kapcsolni a legkondit.
Ja meg szerencsetlen vergodik, veri a hasat a kezevel meg rug folyamatosan.
Szoval nekem ez minden, csak nem nyaralas.
Vegre kicsit panaszkodhatok vhol, mert meg anyammal se tudok rendesen beszelni skype-on.

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


Ja meg allando harc az oltoztetes. :)

De azert latom masoknak is nehezen alszik a gyereke mostansag.

Luna: en szoktam rendelni.

Fogyas: rajtam meg mindig 10 kilo plusz van. Mit sportolhatok?

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


Ja meg raadasul torokfajosan jottem el, igy kiraly itt a huzat meg a legkondi. Ma mar az orrom is folyik. A kezem es a szemem meg full ekzemas. ondolom az ideg miatt is. :)

Na azert linkelek egy videot:

http://www.youtube.com/watch?v=wj9UY2IH00M

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


lányok,
nálunk úgy van, hogy Dávidot este7kor füretjük, fél8kor vacsizik, és 8kor alszik. ezután 2-3körül ébred legközelebb, eszik, és alszik is vissza. viszont ilyenkor max 2órát alszik még, és 5-fél6körül már ébren is van, nem lehet visszaaltatni, és ilyenkor mg nem is éhes.
szerintetek van értelme annak, hogy későbbre tolom neki a fürdést, hogy reggel ne 5kor keljen, hanem fél7-7körül?
és arra gondoltam, hogy ha már tényleg kb 7ig alszik majd, akkor megint visszarakom a fürdést 7körülre.
szerintetek?
Vendég
 


Geo, most csak neked röviden, mert Hanna hányt, Alex fogzik és áááá a napom :D:D:D
Normál állapotban azt mondanám, hogy ne told a fürdést, DE mivel óraátállítás lesz 31én, vasárnap, így azt mondom mindenképp told lassan 8 óra felé a fürdést, különben még korábban fog kelni a törpe.
Egyébként azt mondom, tök normális a kelési ritmusa Dávidnak. Én tuti nem nyúlnék bele, még akkor is, ha ilyen korán kel. Rakd be magatok mellé az ágyba, és pihizz még egy kicsit. :D Te én sokkal inkább a rugalmas napirend híve vagyok.
Alex is vagy felébred fél6kor, vagy, a ha korábban kel(4.30),akkor 7kor már tuti fent van.


NEM ALVÁS:
Telihold van!!!! :D Ez a titka. :D

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Geo: nekem is 5-kor kel a babu! szerencsére nekem kereken 1 órát eljátszik az ágyba!!!! a forgójával! tehát én 5-kor bemegyek a szobájába és nyomkodom távirányítóval a fischer price-os forgót félálomba és jókat alszom ő meg kacat visit sikong! :-) viszont igy 8-kro mindig alszik félórát! amikor zuhanyzom összekapom magam! :-) szerintem jó ha éjfél előtt sokat alszanak mélyen! dehát ahogy alakítod úgy fogja megszokni!!!!
fürcsi idő mindjárt jövök
Vendég
 


lányok ... Eszti nem alszik egész nap totál nyügi volt! nagyon durva én már úúúgy sajnáltam mindent megakar enni rágni tép mint egy farkas :-) és üvölt! és biztos tökre fáj neki ... ahhhhh nem is tudom mi lesz "velünk" de azt mondják 3 napig tart aztán picit nyugszik plusz telihold! :-) ahhhhhh és ma nem ALUDT CSAK 2 ÓRÁT EGÉSZ NAP REGGEL 4-TŐL!!! FUHHHH

DETTY CSÚÚÚCS CUKI LEVI :-) ÉS IRIGYELLEK
Vendég
 


Detti, Levi nagyon cuki a video-n, ahogy a kezedet rágcsálja :lol: :lol: és hol az a 10 kg +?

Az ágnes egy mosható pelenkabetét féleség, ezt szoktam elvágni és ezzel fürdetem az Arnit, mert tök jó puha, de már kifogytam :roll:

Geo, Arni ugyanezt csinálta,mint a Dávid. Nekem volt, hogy már reggel 4 órától nem aludt. Aztán a rászoktattam, hogy a reggeli szopikat az ágyban zavartuk le, amibe mindketten belealudtunk és így sikerült kicsikarni 1, 1,5 órát. Ami szerintem tök jó.

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn
 
 


Luna, megvan ott is, amit írtam. A jövő hétem össze szedem hogy mit is akarok, és akkor jön ez is.

Képzeljtek, kimenőt kaptam ma estére, és elmentem a kollégáimmal "kocsmázni" másfél órára. Teljesen jó volt, jól éreztem magam, és Dorka is szuper jól el volt az apjával, annyira fel volt pörögve, hogy alig bírtam letenni. Ja, és cumizott amikor haza jöttem, pedig nem szereti, eddig mindig kiköpte. Nem bánnám ha rászokna, lehet hogy könyebb lenne altatni...

Detti, nagyon édes Levi, tetszett neki a víz? Be is fogod vinni?

Most majd vissza felé állítjuk az órát? Korábban fogunk kelni?

Ami nekünk nagyon bejött "rágókának" az a habtapi szőnyeg. Van egy kis méretú is, betűs meg számos, és azokat nagyon ügyesen meg tudja fogni, és azt rágja a legtovább. (kenyérhéj helyett)

KépKép
tatim
 
 


Vok,
uhh.. Hanna hányt? jobban van már?
Alexnak használ valami a fogára?
no akkor elkezdem tolni a fürdést. mondjuk tegnap a megszokott 7helyett fél8kor fürdött, semmi gond nem volt az elalvással, viszont utána 3helyett 1kor kelt, de aztán aludt 6ig :lol:
lehet hogy az óraátállítás után is visszatérünk a fél8ra, mert így legalább tudnánk andrással vacsizni egyet még fürdés előtt. mert most az van, hogy én vacsizok amíg ő fürdet, aztán amíg én szoptatok-altatok, ő vacsizik :roll:
amúgy az szokott lenni, hogy egy kicsit még elvan a kiságyában, utána áthozom hozzánk, és egy ideig eldumál, aztán valakinek szórakoztatnia kell őt. ez rendszerint andrás, hogy én még pihenhessek egy kicsit :lol:

Nanetto,
én is próbáltam a FP forgónkat, de az első pár percben érdekli, de utána elkezd nyökögni, hogy már pedig ha most játék idő van, akkor inkább rakjuk őt a járókába... úgyhogy nálunk ez nem vált be, pedig tök drágán vettük. :(
viszont fityiszt ilyenkor a kisembernek, berakjuk magunk mellé, ő gyömöszöli az apja arcát, én meg élvezem a "szabadságot" :P

bhdetti,
nagyo jó a videó, és hihetetlen, hogy ott mennyivel jobb idő van, mint itt!!! :shock:

nho, ma rendrakós napom van, megyek, meg úgy látszik Dávid sem akar most aludni...
Vendég
 


Vok, jobban van Hanna?

Konkri, és nálatok javulnak a törpék?

Luna, milyen volt az éjszakátok? Nem hívtak még időpont ügyben?

Detti, nagyon cuki Levi és én is kérdezem, ugyan már, hol van az a 10!!! kiló? Sajnálom, hogy nem érzed a nyaralás ízét. Anyósod magyar egyébként? Nekünk is vannak rokonaink Izraelben.



Hát nálunk is 3 napja korai kelés van, 6-7 óra környékén.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ***csilla*** 2010.10.25 10:31-kor.

Kép

Kép
***csilla***
 
 


Tatim, szuper, hogy jól érezted magad.
Kíváncsi leszek, később is kell-e a cumi. Nálunk most megint többször kell, pedig úgy 1 hónapig csak este kellett.

Én megállapítottam a minap, hogy aptya és lánya szerelmesek egymásba. :)

Kép

Kép
***csilla***
 
 


Csilla,
nagyon nagyon jófej Léni a videón!!!!!
óóóhh.. és mennyire megjött a kedvem egy kis nyaraláshoz (nem kis, inkább nagy :D nyaraláshoz)...
jövőre Bulgáriába szeretnék elmenni a kis családommal, érettségi után voltunk ott andrással, meg előtte anyáékkal, nagyon szeretem :P

na ébred a kisfiú :D
Vendég
 


Sziasztok!

Léni és Levi nagyon édesek a videókon!!!

Apróka,
az én hugom is most jön Angliából, és nálunk is most lesz a keresztelő! :-) Illetve jövő héten, mert a helyi pap nem túl kedves, és jól keresztbetett... Na mindegy, csak érdekes volt.

Na megyek is, mert csinálom a kaját, hogy mire ideér a hugom készlegyen....
cicmarek_
 
 


Ja, Vok!
Úhhhh. Jobbulást Hannának!
cicmarek_
 
 


Geo! Nekem Marcell volt ilyen korán kelő, keveset alvó, állandó személyes törődést kontaktust igénylő... az óra átállítás miatt valóban kell csúszni, de egyébként sztem nem fog változni a reggeli kelés ideje. Nekem az volt segítség és én is pihentebb lettem, hogy magamhoz vettem az ágyba ha énmég maradtam volna és vagy szopizott vagy elvolt, vagy én félálomba különböző játékokat tettem fölé félkarral báboztam és félig bóbiskoltam, vagy szopiba aludtunk...
amúgy meg sokat hintáztunk... most Martinnál inkább a csobogó hang jön be a hintán (amúgy nekünk is olyan a hinta mint nektek azt hiszem ha jól emlékszem)
Marcellal én is a Nanetto technikát alkalmaztam- napi két séta babakocsival. aztán kb 6-7 hósan beállt magától az alvási ritmusa.

Köszi Csilla: nem panaszkodom, mert nagy vész nincs, Marcellt sose viseli meg a betegség pszichésen, Martin pedig fogzik-fogzik, de ez még nem az a fajta fogzás, hogy ... sőt... szerencsére nem kell őt se éjszakákon át ringatni, vagy bármi ilyesmi. csak annyi hogy észre venni, hogy azértnem minden oké nála. mert amúgy azt mondom rá mindig, hogy: kék a szeme arca csupa derű :) meg móka miki.

amúgy szerencsém van abban is, hogy bár Marcell nagy gelegula és az elevenség nagyon kevés szó rá, de pl az előbb ágyat húztam, ami így néz ki: Martin a földön, én húzok, Marcell meg ugrál a paplan halomra vagy a benti focit rugdalja az öccse pedig jókat kacarász rajta... nagyon oda kell figyelnem Marcellra mert sokszor durva vagy épp azt akarja kipróbálni, hogy ráállhat e az öccse hasára (még sose sikerült, persze nem azért mert nem megy a trükk, hanem, figyelek) de ha megkérem, hogy most egy picit szórakoztassa az öccsét pár percig, akkor segít. pl ugrálással, mert ez Martinnak nagyon vicces valamiért és közben Marcu is fárad.

Vok: nálunk csak aikido edzést találtam, és remélem jövő héten eljutunk megnézni, bár azt mondták, hogy 5 évtől javasolják, de hátha. én örülnék neki.
sajnos az a gond nálunk, hogy apával nem egyezik a nevelési elvünk vagy technikánk- ha én büntetni próbálok és a gyerek hisztibe kezd, akkor apánál eléri amit akar, "mert nem akarja, hogy idegbeteg legyen a gyerek" - szerintem meg minden gyerek szokott hisztizni. a másik, hogy ha apa éjszakás akkor mi hárman érdekes mód le tudunk időben feküdni, rendben, de ha apa itthon van este, akkor totál k.o. a rendnek, mert játszanak, vagy apa rimánkodik a gyereknek, hogy ezt vagy azt csináljuk, amire a gyerek nemet mond persze- nálam ez nem fordulhat elő. ha fürdeni kell akkor fürdünk és kész, ha nem jön magától, akkor viszem. szóval ez nagy gáz itthon, hogy bizonyos dolgokban nem értünk egyet és a gyerek a fejünkre nőtt. szóval nekem ilyen szempontból nem segítség, ha apa itthon van, sőt.
szóval én aztért is szeretném, hogy Marcell megpróbálkozzon valamiféle küzdő sporttal, mert soknak találom az energiáját, más részt valamiféle fegyelemhez szokhat- talán- legalábbis a védőnő is ezt javasolta.
sokszor elkesít a gyerek, de sokszor meg azt látom, hogy ő a mozgás és figyelem igényes, mert ha játszunk, vagy programja van (séta, játszótér, uszoda) akkor tök jó. de mondjuk tegnap is azt néztem a rendelőben, hogy a többi gyerek ült szépen, ő meg folyton kérdezgetett. és este olyan édi volt, mert apának épp azt magyaráztam, hogy miért van az ha ő itthon van akkor este 11kor a gyerek még lót-fut, mire a gyerek köztünk állt és szét tett kezekkel megszólal: na jó, most már fejezzétek be! és jött velem lefeküdni :)

a teliholdat ne is említsd, mert én folyton a hold állást figyelem,nálam totál befolyás van, evés, alvás, viselkedés terén... mind két gyerek részéről. pl. Marcell mikor ilyen kicsi volt, akkor egész éjjel hánykolódott teli hold idején.

Hannának jobbulást!

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Konkri,
jó volt olvasni amiket írtál.
Én már az elején mondtam andrásnak, hogy fürdés előtt fél-1 órával már csak nyugis játék legyn, és fürdés közben is halkan beszéljen/énekeljen a gyereknek.
szegény erre tök szomorú lett, mivel este ér haza, akkor sem tud igazán játszani Dáviddal...
cserébe hajnalban övé a gyerek, persze akkor meg sem tud mozdulni, csak az arcát tolja oda Dávidnak, hogy el legyen a gyerek a nagy nózija nyomorgatásával :D
na és mindezért cserébe, hétvégén nem szólok bele hogy napközben hogy játszik/foglalkozik vele.
a múltkor kifordítva adta rá a zoknit, illetve ráadta azt a bodyt amit előző nap összepisilt a gyere, csak már megszáradt 8)
de nemszóltam. akkor se szólok, ha éppen szétszadizza Dávidot :lol:
habár nem tudom mi lesz ha nagyobb lesz, most még minden oké.

napirend:
kedvenc témám :lol: :D :D
én rájöttem azrt voltam így kibukva emiatt, mert éreztem, hogy nem jó ez az előre megírt sz@r, úgyhogy abbahagytam, de akkor meg olyan árván/furán éreztem magam....
és képzeljétek!!!!
én is vezetem dávid napjait, minden kockába x-elek, meg felírom mellé mikor volt peluscsere, stb.
és este átnéztem az elmúlt hét papírkáit, és amire én azt hittem, hogy nincs rendszer, az mégiscsak van :shock:
attól az időponttól függően, hogy mikor kel reggel, és mikor hajlandó reggelizni, szinte percre pontosan 3-3,5óránként eszik, és 2-2,5óránként alszik.
úgyhogy én ezzel tökéletesen meg vagyok elégedve, tiszta boldog vagyok már ennyitől is!!! :lol: pedig ne tudjátok meg hogy kivoltam... :roll:

altatás:
tegnap Dávid egyszer a babakocsiban aludt el, kétszer meg az új módszeremmel, ami lényegében annyi, hogy ha már látom, hogy fáradt, bemegyünk a szobájába, megigazítjuk az ágyát, kicserélem a pelust (ha kell), és elkezdek neki énekelni. aztán leengedem félig a redőnyt, majd beülünk a hintaszékbe, és énekelek, meg hintázunk. ő ekkor még vagy dumál, vagy nézelődik. aztán szép lasan, amikor már nem olyan sajtkukac, teljesen leengedem a redőnyt.
visszaülünk a hintába, még énekelek, és az első ásításnál elindulunk az ágyafelé. ott még egy picit a kezemben van, majd dúdolás közben beteszem az ágyába. kp egy puszit, és kimegyek.
és max 8-10perc múlva magától elalszik!!!! :shock:
és csak akkor megyek be hozzá, ha sír.
akkor leülök mellé, egyik kezem a hátára teszem, a másikkal ütöm a fenekét :lol: addig amíg meg nem nyugszik. ha megnyugodott még nemmegyek ki, hanem megvárom amíg elalszik, mert lehet hogy egyszer még ütni kell meg kezezni (úgy hangzik, mintha verném a gyereket :roll: :P )
reggel kelett neki egy kis seggrepacsi, de most pl letettem, kijöttem, hallottam, hogy még mondja a szövegét, majd ásítást is hallottam, és 10perc múlva aludt is!!!

ma felhívott a szertartásvezető cég vezetője, akik az esküvőnknkél is közreműködtek, hogy az egyik ismerőse most alapított céget, és olyan fiatal,, lendületes munkaerőre van szüksége, mint én, és hogy tavaly amikor az esküvőnk miatt beszéltünk milyen szimpatikusnak talált...
szóval kérdezte, hogy lenne e kedvem heti 6-8 órában dolgozni?
valamilyen szervezésről lenne szó, de majd találkozok a nőcivel, és ő mindent elmond részletesen szerdán.
uhhh-... tök jól jönne a pénz, szívesen vállalnám, csak hát bízzam addig másra Dávidot? :shock: :shock:
Nanetto,
(meg akik még dolgoztok, ha esetleg van még olyan)
te mennyit melózol a héten, mennyi időt van nélküled Eszti, és addig ki van vele? :roll: :roll:
Vendég
 


Sziasztok!

Kaptam, küldöm, édes:
http://www.dailybest.hu/pixar-partly-cloudy/

Keresztelő szuper volt, rengetegen voltunk, Zéti végig bírta, de csoda, mert mostanában du. 2től nem alszik fürdiig...
És ma betolt tömködés nélkül közel 1 litert, le vagyok hidalva....de nem csak én, felszabadultak a kezeim, 5 perc egy kaja másfél óra helyett....remélem ez a csoda nem 3 napig tart!!!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


A Nap születésnapja

Izgalomban van a kozmosz
apraja és nagyja.
Bált rendez a világűrben
naprendszerünk Napja.

Ötmilliárd esztendős lett.
Hogy szállnak az évek!
"Alig látszik rajta!" - mondják
fiatalok s vének.

Ragyogóan tartja magát,
csupa tűz és élet.
Le is tagadhatna akár
százmillió évet!

Szülinapra invitál ma
csillagot és bolygót,
teremt is majd hangulatot,
ráadásul forrót!

Ötmilliárd éves lettem,
most tartom a zsúrom,
gyere velem ünnepelni,
pendüljünk egy húron!

Egész napos mulatság lesz,
kacagás és móka,
pirkadatig zene meg tánc,
étel és itóka.

Remélem, hogy tetszeni fog,
s pompás lesz az estély.
Vigyázz, hogy a forgatagban
nehogy hasra essél!

folyt. köv.
Vendég
 


Több milliárd ismerősét
hívta meg a zsúrra,
száz boríték van még csak meg,
de már fáj az ujja.

Megcímezte végül mindet,
elvitte a posta.
"Nem körmöltem ennyit soha!"
- nyögte a Napocska.

Felcsigázza barátait
a jókedvű levél,
nem titkoltan mindegyikük
klassz kis partit remél.

S mivel a Nap küldeményét
hamar kapták kézhez,
válaszolt is mindegyikük,
hogy a bálon részt vesz.

Készülődnek, bár még addig
van idejük bőven,
összeáll a bolygókórus,
skáláznak is bőszen.

Fellép majd a csillagovi,
köszöntőkkel, verssel,
színpadra lép ezer lurkó,
műsorszámuk perzsel.

Örvendezik mindegyikük:
"Buli lesz az űrben!
Volt már nekünk is hasonló
csak miniatűrben.

Ám a napnál más várható,
fergeteges hepaj!
Szerencsére nagy a kozmosz.
Sokan leszünk? Sebaj!"
Vendég
 


Napunk korán piacra ment,
keltette a vekker.
Zöldségekkel, gyümölcsökkel
lett tele a cekker.

Nehéz szatyrát alig bírta,
vásárolni rég volt,
várta még az éjjel-nappal
nyitva tartó Égbolt.

Kétméteres listájára
felírta, mi kellhet,
poharat és tálat is vett,
fagyihoz meg kelyhet.

Ezer liter gyümölcslevet,
több száz üveg pezsgőt,
hetven hűtőpultnyi sajtot,
friss libatepertőt.

Kanál, kés és villa is kell,
hatszázezer puttony.
Ínyenceknek jut majd bőven
cápa, rája, muflon.

Kétmillió tonna húst kért,
nézett is a hentes:
"Ez a vacsi aligha lesz
koleszterinmentes."

Ám a hentes kicsit flúgos,
merthogy van egy elve:
szalámit egészben nem ad,
csak vékonyan szelve.

Sajnálta őt ezért a Nap:
"Nehéz lesz a dolga!
Hatszáz rudat kérek szépen
akkor, darabolva."

Felé tart a boltvezető:
"Miben segíthetek?"
"Hol találok - kérdi a Nap -
jó kis lemezeket?"

"Jöjjön velem, elkísérem,
itt vannak a cédék.
Nézelődjön, s szóljon bátran,
ha valamit kér még!"

folyt.köv.
Vendég
 


Sziasztok!

Csak beköszönök, hulla vagyok, 11-től negyed nyolcig vendégek voltak két turnusban. Én főztem, először a szülés óta. ÚÚÚÚÚgy izgultam, mi lesz hogy lesz. Jó volt, Máté egy órával később került ágyba, tök jól bírta. Remélem ezzel letudtuk az óraátállítást. Megyek fejni, aludni. Jó éjt mindenkinek..

KépKép
yadine81
 
 


Kedves Kismamak!

Szeretettel ajanlom ujonnan megnyilo webaruhazunkat, amelyben nagyon sok praktikus es szep termeket talaltok, tobbek kozott teli labzsakot, babakocsi-zsakot, baba-agynemut, valamint a Magyarorszagon eloszor debutalo kisagy-racsvedot.

Kerlek, nezz korul, es ha tetszett, ajanlj minket masoknak is! :D

Kellemes babazast es sok oromet kivanunk!

www.babymarket.webs.com

littlebabymarket
Budapest
 
 


Lányok Eszti lázas! tök kivagyok
Voki nálad Alex fogzása hogy áll??? ... nem tudok altatni sem
37,7 - 38,5 között ingadozunk tuti a fog! ... hát a hétvégém nem ECSETELEM!!! no comment! ... a fognak nyoma sincs legalább bújna ki!!! mindenki riogat hogy lehet hogy jó pár hét amit el is hiszek... de bízok abban hogy legalább ez a fájdalom alább hagy! a vibercul kúp vagy mi az jó de csak 2x kapja plusz kapja a chamomilla homeos-t plusz dentonix ... hátááááát van 1-2 fél órája ami jó és mosolyog de a nap hátralévő részében ... csak kézben szeretne lenni totál bágyadt kimerült és ÜVÖLT! de olyan KESERVESEN!!

Geo: én heti 2x 2,5 órát töltök a cégnél plusz 2x 16 perc az út oda-vissza ... anyu vigyáz Esztire ... mindig jön és én megyek :-)

Fogzásra valaki ad tippet? hogy zajlik mi a menete bár tudom mindenkinél más - de 2 gyerekesek vagy EszterX vagy Voki ha van időtök leírjátok??? mire készüljek :-) ez igy elég kegyetlen :-(

mennem is kell váltom apát - persze nem bírjuk elaltatni! fél 8 óta üvölt pedig cicire tettem megnyugodott de azt ennyi! :-(
Vendég
 


yadine: aZ ÓRAÁTÁLLÍTÁS A JÖVŐHÉTEN LESZ :-) NEM MOST HÉTVÉGÉN!!! :-)
Vendég
 


Nanetto!
Én azt mondom, hogy 38,5 nem lehet fogzástól, max torokgyulladása van a fogzás miatt, mert hogy legyengül a szervezete.
Hannának 1 éves kora előtt jött ki az első 2 foga. Addig mi is hasonlót játszottunk mit ti, csak Hanna el volt magában is és csak néha volt szar. de volt olyan esték, ahol gondolkozás nélkül adtam neki a nurofent, mert úgy fájt neki. én nem bírom a a fájdalmat...
Ha meg lázas, nem kérdés, hogy kapott. Neki általában volt valami betegsége is ilyenkor. Nézesd meg azét dokival a torkát.

Köszönjük, Hanna azóta nem hányt, de kezd nekem gyanús lenni, hogy heti 1x hány a drágám... holnap délután doki és megbeszéljük, hogy mi legyen. Én göthös, Alex még jól. Termelem neki az ellenanyagot :D

És a hét jó híre, hogy mehetek be a céges notiért és végre lesz normális gyorsaságú gépem! :D:D:D

megyek, mert elalszom együltő helyemben

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Jó reggelt! :D

Most kisregényt fogok írni, szóval készüljetek. :D

Szombaton volt Xfaktor. Nomármost az én favoritomat a Geszti Peti kirakta, amiért mérges is vagyok rá.
Ő volt az:
http://www.youtube.com/watch?v=TNlDy_vivLc

Helyette bent hagyták Fannit, aki nyávog.. biztos van hangja, csak én nem hallom...:
http://www.youtube.com/watch?v=rbdIUapuXNc

nagy kedvenceim a Nonstop! :D
http://www.youtube.com/watch?v=iG-0gtIFHFs

És akkor vannak azok, akik ugyan jók,d e vannak kivetni valóim velük szemben. Pl Dorka ezt énekelte most:
http://www.youtube.com/watch?v=FUnZ4VBn_GA
Nagyon szeretem Cserhátit... és ez még csak nem is egy olyan húde nehéz száma... Ezt még így fájó torokkal is el tudom énekelni, jó, full orrhangon, mert beteg vagyok, mint állat, de akkor is...
Itt az eredeti:
http://www.youtube.com/watch?v=D6eUdMYzL3k

Ellenben az első közös számuk a múlt héten SZUPER volt!! :D
http://www.youtube.com/watch?v=oCNIe077 ... re=related

Na, ilyenekkel töltöm a szabad perceimet. Én is velük énekelek :D:D:D Meg Lunának írom,h ogy milyen xarul vagy épp jól énekelnek :D:D:D

Na, és a kis kitérő után reagálok is :D

Geo!
Hát, nehéz olyan embert találni, akire rá mered bízni a törpét, az biztos. Hiszen bele kell számolni az utazást, az ottlétet... szóval nem könnyű.
Én pl anyósra hagytam Hannát amikor tanítottam hetente 1x reggelt egy közeli irodában. Az első órán végig izgultam, hogy mennyire fog sírni Hanna, mire hazaérek, mert ugye ő csak szopizott, én fejni nem tudtam, szal még csak itthon se tudtam neki hagyni kaját,. ő meg még csak 5 hónapos volt... De aludt :D:D és utána már tök jól megszokta, hogy a nagyanyjával van. 1xsem sírt.

Detti!
Kitartás!!!! Remélem azért most már jobban megszokta Levi a kinti légkört. Azért a piciknek nehezebb ez a fajta változás, mert ő még nem érti... Jövőre már könnyebb lesz.

Kornkri!
Jajj, ezt a kettősséget én is ismerem. Ádi szerint én nem vagyok elég szigorú Hannával (holott szerintem bőven,d e nem akarom az egész személyiségét letörni...) Én is vittem Hannát, sőt, ha kell ma is beviszem... hiszen a konok fejével nem mindig lehet másképp bírni :D:D
Az aikido szuper! csak majd segítened kell neki. :D De jó sport! :)
Mikortól viszed Marcellt oviba? Ott tuti lesznek jó foglalkozások :D

Megyek, Alex álmos. Szóval mégse lett annyira hosszú, mint akartam volna :D

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Sziasztok!

Nanetto,
persze, tudom, hogy nem most lesz óraátállítás, de gondoltam ha egy órával később alszik el, egy órával később kel reggel, és így tovább, és ha átállítjuk az órát, minden visszatér az eredetibe.
HÁT EGY FRANCOKAT KELT KÉSŐBB!!! Negyed hatkor már kukorékolt, és csak kilenckor volt hajlandó visszaaludni!!! Ilyen nincs is. Mi lesz itt, negyed ötkor fog majd kelni???

Ilyen magas láz szerintem sem csak a fogzás csinál. Meg van olyan ok-okozat is, hogy mondjuk valamilyen fertőzéstől lázas a baba, a láz felgyorsítja az anyagcserét, és a fogzást is,és akkor törekszik ezerrel a fog amikor lázas. Remélem érthető.

Vok,
gyógyulást mindenkinek!
Nekem a Szirota Dzseni volt a kedvencem, sajnálom helyette az affektáló Fannika jutott be, de nekem valahogy tetszett amit csinált. Annyira rossz volt, hogy az már jó volt. :lol:
A bűnrossz Summer Sistersnek (milyen gáz név már ez) kellett volna mennie. Amúgy a Wolf Katinak drukkolok.
Én szinte állandóan dalolok Máténak, nagyon szereti. A Száncsengő a kedvence, meg a Cickom-cickom, meg a Yesterday a Beatlestől.Arra nagyon figyel, szerintem érzi, hogy ez nem az anyanyelve. :) Meg az Apukájával szokott U2-t hallgatni mielőtt viszem aludni este.

Konkri,
de jó hogy írtál!

Detti,
nagyon cuki Levi, élvezte a láblógázást, és te is nagyon csini vagy! Elhiszem, hogy idegesítő Anyós okoskodása, aki kb. semennyire sem ismeri a babát. Bízz magadban!

Geo,
jól hangzik ez a munkalehetőség. Heti néhány óra nem gáz szerintem. Én többet nem vállalnék, kivéve, ha tényleg nagyon pénztelenek lennénk. Még ennél is. :wink:

Nekem jövő héten lejár a szülési szabadság,vele a tgys, mennem kell intézni a GYED igénylést. Nemtom az is ugyanannyi kb.? Meg ugye táppénzen voltam tavaly novembertől, meg előtte is elég sokat. De szerintem nem a tavalyi évet nézik vagy mi, amikor megállapítják az összeget.

KépKép
yadine81
 
 


Sziasztok!

Ma veszek vibrocult, vagy mi a neve... nincs baj még mindig a foggal, csak irtó nyálas, már új adag előkét vettem a tescoba, mert az 5 kevés :) amúgy tök jó, mert nem kötős hanem patentos és nem vékony madzagos. ja és folyton folyik az orra. de a doki szerint a foga miatt...
de a nyállal és a takonnyal kimerül a dolog. napi 2szer szívok.

ami tanácsot hoztam kukisoknak! igaz később jöhet csak szóba: Marcell kuki lyuka kicsi, de a doktornénink sose rántotta föl, nem tépte, azt mondta h ráérünk 5 évig. de mi 1 hótól azért huzogatjuk- utasításra, de semmi eredmény. persze ezt is módjával, illetve amíg a bőr engedi, csak hogy azért ne tapadjon le, meg tisztuljon.
na már most kaptunk egy kenőcsöt, mert szólt a doktornéni, hogy van valami, ami tul kép nem is ezt szolgálja de mellékhatásként felcsúszik a bőr. ez egy bőr vékonyító valami. minden fürdés után kenjük és láss csodát 4 nap után megvan már a hatása. sztem egy hét és fel fogjuk tudni húzni a bőrt. igaz ez még a kicsinél nem jöhet szóba, de esetleg tegyétek be a kenőcs nevét a kiskönyvbe és alkalom adtán kérjétek, ha gáz lesz.
Dermovate a neve.

Marcellal az a helyzet, hogy most rálltam a nagyon tudatos nevelésre, próbálok nem elsiklani a kisdolgok felett se- mert ugye volt olyan tanács is, hogy ne vegyük észre a rosszat- de ez is lehet visszás, hisz akor a gyerek honnan tudja meg, hogy mi a jó és a rossz... szóval most inkább próbálom mindenbe bevonni, pl még a palacsinta sütésbe is. de igyekszem eljutni az aikidora. köszi Vok a bíztatást! mondjuk mióta vége a teliholdnak azóta jobb, meg Apa se olyan kajla, mondjuk nem bírkóznak este 10-11kor :)
És most veszem észre igazán, hogy az emberekmilyen csúnyán beszélnek, mennyit számít a szar, a kurva, stb szavak... hétvégén már rá is szóltam a "mostohatesóimra" hogy a gyerek előtt ne beszéljen így. hál istennek a nagyszülők viszont ebben tökéletesek egyöntetűen. mennyire látszódik a generációs különbség.
ma Martint ma "lepasszolom" anyósnak, mert Marcuval megyünk színházba- misi mókus. remélem még kapunk jegyet. már jó rég voltunk utoljára.

Én szerettem a Fannit :) a ruháit, a hangját, a személyiségét. Én se szeretem a summer sissterst.
a csaba tetszett még, de már nem annyira, a nicolast nem szerettem, de most kezd tetszeni. aki nem tetszik tutira az a janicsák lány. de a király norbi király! :)

Remélem idejutok már hosszabb időre, ha Apa szabadnapos lesz. azt hiszem kibérelek egy éjszakát a gép előtt.

szép napot és hetet mindenkinek!

ui.: rendi vagy Geo, hogy engeded Andrást szabadon Dáviddal- sajna nálunk van, hogy néha napján Apa közbe szól, hogy de, vagy miért... na mindegy ezt most nem részletezem, mert pár napja egész jó összahangban vagyunk. ésigazából akkor van gáz, ha sok időt töltünk itthon... mondjuk mi nagy csavargósak vagyunk. meg most nem akarok ezen agyalni.

ja és rákaptam a gyerekkel alvásra, vagy ezzel,vagy azzal alszok- mert félek, hogy mi lesz 5-6-10 év múlva, ők fiúk... ők nem lesznek 10 évesen bújósak, azt hiszem, ígymost próbálok jó sokat bújkálni :)

ja és egy kérdésem van:
Marcell ugye januártól mehet oviba, ami oké és kell is neki, DE szerintetek nem várjam ki mondjuk a márciust? a betegségek miatt kérdezem? meg mondjuk a nagy fagyba reggel babakocsizni két gyerekkel... viszont már úgy elterveztem, hogy mi lesz a farsangon... meg ő is várja már az ovit.
szóval ti mit mondotok? január v március?

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


ja Vok, Hari meg nem tudom még kit érint- én most nagyon beterveztem, hogy elmegyünk az elevenparkba!

és elkezdtem írni egy saját babagondozási tanácsadót a barátnőmnek :) nem tudom megfogadja e a tanácsaim, v érdekli e. ezért is írom, mert ha akarja elolvassa ha akarja nem. pl gyógyszerek, v hogy kell orrot szívni, v. szoptatás, ivás, mikor fáj, termékekről info, meg minden... :)
ilyeneket kérdezgetett a múltkor: ugye a gyereket gyorsan kell fürdetni? ugye nem tesz jót neki, ha sokáig fürdetjük? vagy ugye akkor etetem a gyereket amikor ő akarja nem 3 óránként- amit ő inkább úgy értelmez, hogy ha a gyerek úgy akarja akkor eszik 4-5 óránként (ami most persze jó, de újszülöttként nem annyira) tehát szegény nem tudja, hogy van olyan hogy előfordul hogy óránként is kell etetni...
pedig mondtam neki, hogy fórumozzon, mert ez a legjobb info forrás :)

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


álomszép cd -t hallgatok - elég jól megnyugtatott most megyünk a gyerekdokihoz Eszti most láztalan de reggel forrongott!
:-( ez tényleg valami más lehet!
köszi Voki amiket írtál!!!!!
amúgy hivtalak szombaton! gondoltam te is be vagy havazodva :-)
visszaolvasok mindenkit aztán reagálok ... :-)
szép napot mindenkinek
Vendég
 


megjöttünk! na a helyzet elég szar .. vagyis remélem nem!!!!
tehát a dokinéni semmit nem talált! fülek rendben - torok rendben -fogak jönnek felül alul de rendben - szivhang ilyesmi rendben!!! kedve babának jó! konkrétan visingatott az örömtől :-) cuki volt!
szóval ha láza lesz akkor holnap vérvétel pisi itt a helyi dabasi rendelőben amit közöltem nem vállalok be ezért a dokinő mondta hogy majd ő leveszi vigyük be - igy barátibb mint ott a tolongás és a sok beteg!
b variáns: ha 39 vagy fölé megy a láz azonnal I. sz. gyermekklinika mert az nagyon veszélyes lehet ilyen babakorban 6 hónap alatt!!!!...

ha nincs semmi akkor is néznek vizeletet - hogy azt hogy vezsem le fogalmam sincs - és megnézik szerdán csütörtökön újra a babát!!!
ahhh nem hiányzott tök szar a kedvem! bár ha a Csilla kálváriájára gondolok ... de akkor is olyan nem jó semmi...
ráadásul megint jó anyuka vagyok felülre nem is kentem a dentonix-ből mert meggyőződésem volt hogy alul nőnek a fogak! és beraktam az ujjam és tényleg duzzattabb! persze ez nem jelenti hogy kibújnak most csak érzékenyek a csirák dolgoznak!!!
ahhhh és ma még le sem tudtam zuhanyozni! hát ez van!
azért remélem lassan jó hírekkel jövök
Vendég
 


Nanetto!
Nem láttam hívást tőled. Akkor vissza hívtalak volna.
De miért kéne kórházba vinni 39fok felett? én ezt nem értem! Nekünk soha semmi ilyet nem mondott a doki... kúp, azt annyi. Ha nem megy le még akkor sem rohannék kórházba vele, mert ott aztán tényleg elkap valamit. Ha 40fok felett lenne, az már gáz.. de 39? Lazán lehet nekik annyi... Szóval én tuti nm rohannék vele rögtön a HeimPálba...

Pisit azt pisi gyűjtő zacskóval tudsz levenni, amit rá ragasztasz a nunja köré és szépen a pelenka helyett abba pisil éjjel :D Alexnak nem tudtam bele rakni a kukiját :D Hannának lazán felragasztottam. :D

Konkri!
Mindegy mikor kezdi az ovit, beteg lesz. Mivel ott mindig vannak bacik még nyáron is.... Én elkezdeném télen. Semmivel sem jobb vagy rosszabb, mint tavasszal.
nekem mindig azt mondják, hogy a fiúk anyásabbak, mint a lányok. :D:D Kíváncsian várom :D:D:D
A krém nevét elmentem :D

Csúnya beszéd:
A múltkor mentünk az állatkertbe és előtte az egyik árus épp egy hajléktalannal ordibált, de ordenáré módon. És mi meg ott jöttünk a gyerekkel. Mondtam is neki, hogy köszi,h ogy legalább a gyerek előtt nem káromkodik.. erre még volt képe azt mondani, hogy szívesen. A másik árus kért bocsánatot. Ha nem bírja fogni a száját ne üljön az állatkert előt... grrrrrr.

ElevparK: Nálunk mostanában az ilyen kicsukva. Nincsen rá keret.. :S Majd egyszer :D

Kuki téma:
Lunával beszéltük,hogy ez a huzogatósdi ez csak itthon dívik. Megkérdezte több országban, egyik helyen se csinálnak ilyet. Doki néni mondtam, hogy húzzam addig, amíg engedi, de nem akarom. Nem kell. Egyrészt 5 éves koráig van ideje a letapadásnak kínlódnia, másrészt meg a nunit sem húzzuk szét, amikor még születés után össze van nőve... szépen szétjön magától. Akkor a kukit miért bántsam???

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Vok, nem is említetted hogy Hanna hetente 1x hányt... Vagy figyelmetlen voltam, bocsi.
X Factort nézem én is, és szintén Wolf K. rajongó vagyok, de el kell ismerni hogy vannak nagyon tehetségesek köztük.

Csilla, sütifaló bödön 6500 Ft a Tescoban, ha még aktuális...
Milyen pici volt Léni, tök jó látni hogy mennyit nőt :)

Geo, szerintem menj el, nézd meg hogy pontosan miről is van szó, és utána tudsz dönteni. Lehet hogy a nagyrészét meg tudod oldani otthonról, és akkor nem lesz gond Dáviddal sem.

Nanetto, majd írj hogy mi van Esztivel, ez nem hangzik túl jól. Félek ettől a fogzástól nagyon, én nagyon nem bírom a fájdalmat. :(

Konkri, nálunk az volt az egyik első megállapodás a gyerekkel kapcsolatban, hogy következetes nevelés lesz, és még ha az egyikünk nem is ért egyet vmivel, hagyja hogy a másik csinálja, és utána lehet megbesélni, de nem a gyerek előtt. Egyelőre működik, de mondjuk egy ilyen picin még nincs is nagyon mit nevelni, de ha pl én nem szeretném hogy rögtön kikapja az ágyból, mert a gyerek nyöszörög, akkor nem is teszi az apja, viszont ő itthon van esténként...

Nálunk most a kutya beteg, legalábbis úgy néz ki. Nem akart enni a múlt héten, elvittük dokihoz, vett vizelet mintát, meg kapott szurikat, de másnapra nem volt semmi baja. Eltelt két nap, kutya megint nem eszik, persze ünnep van, ja, és hányt egyet, ami sárga folyadék volt, szerintem lehet epe, úgy hogy mentünk az ügyeletre. Megint szurik, hatalmas séta, látszólag semmi baj, erre ma reggel megint nem eszik. Este megyünk vérvételre, remélem kiderül vmi. Bár az is lehet hogy depressziós a baba miatt...

KépKép
tatim
 
 


Kicsit hosszú ideig írtam, közben látom hogy megjöttetek a dokitól Esztivel. Azért ezek nem rossz hírek, ezek szerint nincs nagy baj, csak nagyon rosszul viseli, ami nektek is nagy gáz.
Minden esetre jobbulást nektek, és kitartást.

KépKép
tatim
 
 


Aprooka-nak akartam,
hogy nagyon örülök, hogy Zéti ennyit evett! Kis Jana-s üvegeket tudnék adni, mert abból csinálom a tápot ha kell, Máténak. De hát mi itten vagyunk a Viharsarokban. Ja, amúgy én is Zsófi vagyok. :wink:

Nanetto,
remélem nem lesz már lázas, ügyi vagy, hogy elintézted a vérvételt a dokinővel!

Kukitéma,
én is úgy tudom, hogy nem kell bántani a fitymát,ilyenkor még természetes, hogy le van tapadva, DE nekünk az orvosunk javasolta, hogy ameddig engedi, fürdésnél nem árt. Meg a páromnak nyolcévesen felrántotta az urológus, ami nem épp a legkedvesebb emléke, úgyhogy mi csak éppen megmozgatjuk fürcsinél. Veszélyes különben, nagyon finoman kell, mert ha bereped akkor begyulladhat, és nagyobb baj lehet belőle,éppen ezért csak éppen amennyit lehet, szinte semmit. De aki tényleg nem nyúl hozzá, szerintem úgy is jó, de szerintem azért öt éves koráig kár várni vele.

Én már találkoztam a középiskolában, ahol dolgozom fitymaszűkületes gyerekkel. (igen, az iskolaorvos lecsekkolja, fura, de különben meg nem árt). Sőt egy Anyuka fel is hívott emiatt, hogy a fiának kiskorában volt, de amióta nem ő fürdeti nem is tudja mi a helyzet. És szomorú, de amikor órát tartok pl. nemi betegségek témában, el kell mondani hogy is kéne mosakodni a fiúknak, mert van akinek ez nem világos!!

Tatim,
sajnálom a kutyut, szegény. A hányás nem hiszem, hogy a depitől van, vagy igen?

KépKép
yadine81
 
 


Sziasztok,

vagyok én is!

Detti - Csilla,
nagyon aranyosak a gyerkőcök a videókon!!!!

Detti,
na akklimatizálódott már Levi? Tök édi, ahogy rágcsálja a kezedet :lol: :lol:

Vok,
Mi van Hannával? Miért hány hetente? Valami betegség, vagy esetleg lelki eredetű? Már ha lehet lelki eredtű valami egy kisgyereknél :roll: De végül is miért is ne?
Sajnálom Alexet a foga miatt :( . Nálunk is ez a téma van napirenden.
A homeós bogyókat (chamomillát) azt adhatom neki most fogzásra, hogy antibiotikumot szed a füle miatt????
Nekünk nem a saját, hanem egy másik gyerekorvos akihez elvittük a miatt, hogy nem emeli a fejét még szeptember elején szétrántotta szegénynek a hüvelyét. Én nem is tudtam, hogy nem elég nagy a lyuk ami volt neki. Nem tűnt úgy, hogy össze lenne tapadva valamennyire. Honnan is tudhattam volna, még soha nem volt gyerekem. Mikor meglátta, azzal kezdte, hogy ez műteni kell :shock: :shock: , aztán megpróbálta széthúzni és szétnyílt. Mondta, hogy időszakosan húzzam szét neki. Hát én nem csinálom. Fürdéskor amikor törlöm őt akkor szoktam nézni, de nem tapadt össze, úgyhogy hagyom úgy ahogy van.

Geo,
Ha csak pár óra és meg tudod oldani én mennék dolgozni. És lehet, hogy otthonról is tudnád csinálni.

Nanetto,
fog miatt nem írigyellek, enyém is szenved tőle eléggé..
Láz, hát reméljük, hogy semmi komoly.
Apósod hogy van? Nálunk is még egy hét van abból a kezelésből amit ő is csinált és nem használt, sajna úgy tűnik, hogy nálunk se használ :( :( . Most a héten megint minden nap kapott kemoterápiát is, és állítólag a parkolóból már tolókocsival vitték őt fel, meg vissza, mert annyira nincs ereje. És megint fogyott. Már csak 60 kg. 25 kg fogyásnál tart most :cry: :cry: :cry: A legrosszabb, hogy hiába a kezelések, meg a mindenféle plusz kezelések, étrendkiegészítők, az állapota egyre romlik :cry: tehát még szinten tartani se tudják :cry: :cry: , hogy stagnáljon.

Annyi mindent írtatok, hogy a felére nem emlékszem, ne haragudjatok, hogy nem írok most így mindenkinek külön :oops: :oops: :oops:

Nekünk az oltás után elég szar napjaink voltak. Ilyenkor mindig úgy érzem 2-3 napig mintha nem is az én gyerekem lenne. Nem lett se láza, se hőemelkedése, egyszerűen csak extra nyűgös volt. A kezét és amit éppen talál játékot, az ujjamat, a pulcsija ujját, textilpelust, előkét mindent MINDENT!!!! a szájába töm és úgy rágja hogy az csak na. A szokásos hajnali 5-5.30 helyett 2.30-3 körül kelt enni. Én meg 6-kor megint, hogy beadjam a gyógyszert neki. Szóval nem alszom az elmúlt napokban túl kipihentetően (mindig eszembe jut Luna, hogy ő még ennyit se).
Az oltás utáni napokban eléggé rapszódikusan evett. Jó ha megvolt a napi 650 a szokásos 850-900 helyett. Én arra gyanakszom, hogy a foga miatt nem eszik rendesen, mert a cumi mellett az ujját is próbálja betuszkolni és birizgálni az alsó ínyét :roll: :roll:
A kedve viszont a nyűgösség ellenére is jó volt. Játszott, nevettet, sikongatott stb. Csak kaja terén lett egy kissé macerás. De úgy tűnik, hogy tegnap délután óta megint jó az étvágya (remélem nem olvassa és nem gondolja meg magát :roll: )
A tejpépet IMÁDJA!!!!!!!!!!! Az első napokban úgy tűnt, hogy nem komálja annyira, de tegnap előtt óta, amikor is már rendesen nem folyósra csinálom, mint az elején egyszerűen FALJA!!! :lol: :lol: Olyan kis édi ahogy tátog, hogy még, még, még!

Magyarországon hogy van, ha antibiotikumot írnak fel akkor azt meghatározott időközönkét kell beadni, értem ez alatt, ha napi 3×1-et írnak fel akkor azt reggel-délben-este adjátok?
Mert itt szigorúan 8 óránként kell adni neki (és nekünk felnőtteknek is így kell, legalábbis mindig így mondja az orvos). Tehát én reggel 6 - délután 2 - este 10-kor adom neki. Persze plusz minusz 15-20 perc lehet, de azért be kell tartani a 8 órát.
Reggel nem keltem fel, hanem a fecskendővel a szájába nyomom és mikor lenyelte, akkor hasra fordítom, mert akkor tuti alszik tovább. Persze valamennyire felébred, arra, hogy matatok a szájánál, de nem nagyon.
Mert én úgy emlékszem, hogy amikor Magyarországon nekem antibogyót írtak fel akkor a napi 2 az reggel estét, jelentett a napi 3 meg reggel, délben, estét; és nem 12 vagy 8 óránként.

Konkri,
én már előre félek, hogy a jövő héttől itthon lesz velünk apa és totál el fogja nekem kapatni. Mondtam is már neki, hogy nem akarom, hogy elromoljon a lányzó. Mert tök jó, hogy eljátszik magában 30-40 perceket.

És képzeljétek, Nikos elment hajat vágatni és a szokásosnál rövidebbre vágatta. Hazajött. Meglátta őt a gyerek és elkezdett orítani. Tuti, hogy a haja miatt :shock: Még szerencse, hogy elég gyorsan nő a haja.

Luna,
mi újság veletek? Kaptatok időpontot? Tudsz pihheni, most, hogy a párod otthon van? Szopiztok még, vagy már csak a pépesített tápot eszi Aronedu?
Engem érdekelne az a szupi kanál amivel eteted Aront. Kép róla? Esetleg, hogy lehet megvenni?
Vendég
 


És már nálunk is sapis időjárás van!!! :D :D Én már vártam, mert olyan édik a bébik sapiban! :lol: :lol: Na jó azért még mindig nincs hideg, de azért már kell...

Kép
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?