Sziasztok!
Mint frissen éjszakai szopiról leszokott babával rendelkező, hozzászólnék. A végső lökést az adta, hogy Kedvesem azt mondta, hogy a cérna nála eddig tartott. Eddig a gyerek fél éjjel rugdosta, míg rajtam cicizett, ha belealudtam volna a szopiba, akkor ugyanúgy elgémberedtem, mint bárki más, ráadásul ha mikor elaludt átvittem volna az ágyába, hogy ne lebzseljen állandóan köztünk és arra felébredt, bőgni kezdett és agyvérzést hozott rám, ébredést a bátyjára.
Belehelyezkedtem a ded helyzetébe és úgy gondoltam, hogy nyugodtan ehet napközben annyit, ami éjszakára kaját már nem igényel. Szomjas lehet, inni kap. Azt még a 1.5 évével megértheti, hogy mi a sötét, mi a világos, hogy egy szopit kap egyet meg nem olyan időszakban, amikor nem lehet az időérzékére apellálni ugyanis félálomban van végig, az valószínűleg kivihetetlen.
Szóval még nappal többször elmondtam neki, hogy fürdés után van szopi, utána csak akkor, amikor világos van. Megmutattam a vízzel teli csőrös poharat, hogy iccaka az lesz, és soxor elmondtam, hogy nagyon szeretjük. Bevetésre került még, hogy éjszaka mindenki alszik, részletesen kifejtve, hogy ki mindenki és a CICI IS!
Első ilyen éjszaka minden ébredés egy óra ordítással járt. Második éjszaka 1-2 szopit kihagyott a háromból, de a maradéknál 1-1.5 órát ordított. Harmadik éjszaka már csak hajnal közeli időben ordított, de az üvöltés csillapodásával ivott, sajna nem aludt el.
Most már tudja, hogy szopi csak világosban, de póló nélkül még nemcélszerű bemenni hozzá...
Andi!
Alapvetően valóban van olyan, hogy az első időben belövi magát a tejtermelés, és később macerás töblettermelésre bírni. Mindamellett a normálisan beállt tejtermelés nagy változásokra képes a növekedési ugrásokkor például. Ez szintén a 6-odik hét után is történhet.
Mivel fejsz?
Amikor tejtermelést szeretnénk szaporítani mellszívóval, akkor azt tanácsoljuk, hogy az anyuka 2 óránként fejjen (éjszakai fejés is szükséges)mindkét mellét összesen legalább 20 percet. Ehhez célszerű elektromos mellszívót, esetleg mindkét mellett egyszerre fejő modelt alkalmazni, hiszen elég nagy munka. Ezt anno amikor a baba megszületett nem tanácsolták Neked? (alapvetően a beindításhoz a 3 óránként is elegendő). Vagy ilyen technika mellett sikerült 40ml-re beállni?
Igen egy jól szopó babót nem pótolhat semmilyen mellszívó, így ha a baba elég erős lesz, akkor kétóránként cicire engedve profin tud tejet csinálni Neked. Hogy a melled mennyire alkalmazkodik, azt előre nem lehet tudni. Jó lenne addig is növelni a termelést, ha teheted, hogy ne érjen váratlanul ennek szükségessége.
Az SNS szoptanít olyan eszköz, amivel szopi közben lehet pótlást adni, örökbefogadó anyák pedig szopi közben képesek a teljes kajamennyiséget a babába juttatni, még ha nincs is tejük (akár lehet is) Ez egy tartály, amit táplálékkal megtöltve a nyakunkba akasztunk, a szelepből jövő szilikon csövecskéket a mellbimbóhoz erősítjük, amit a baba a bimbóudvarral együtt bekap. Szopizása közben a csövecskét nyitva a táplálék (ha van persze anyatej)a szopizott mennyiséggel együtt a szájába kerül. Előnye, hogy a cumizavar nem fejlődik ki, hiszen a baba cicit szopizik, másrészt a pótlás evése közben is ingerli a mellet, ami a tejtermelést segíti. Ha így nehéz elképzelni, akkor képet találhatsz a
www.tiva-med.hu -n, illetve a
www.medela.hu -n.
Yoan!
A szopi azért jó, mert Te is elhiszed, hogy a ded önként nem fog éhen halni. Amikor már nem lesz szopi, mert azért ez az életkor is eljön egyszer, akkor biztosan enni is fog. A nappali szopik fogytával, ami párhuzamos volt a tejtermelés csökkenésével Prücs most annyit zabál, mint egy aratómunkás.
Sziasztok
Snoopy