Sziasztok lányok!
Gabi,
én is nap mint nap meglepődöm mióta családi napközibe jár, hogy mennyit fejlődik!
Tegnap mikor bilizett az egyik kislány ő is követelte, hogy ráülhessen és belekakilt, belepisilt!!!
Csak így a semmiből egyszer csak minden!
Este meg itthon felült a hintalovára, közölte hogy "nyihaha", majd rámutatott a ló fejére és mondta, hogy "ló". Na ez azért nagy szám, mert alig mond 5-6 szót, apa, anya, autó, háp-háp, vau-vau, ilyesmik.
A szülőit élveztem, kevesebbet beszéltek konkrétan a gyerekekről, Pálmiról annyit mondtak, hogy extra ügyes a mozgása (a nagy, tehát mászni, egyensúlyozni, stb.) és a fejlesztendő területe pedig kis tárgyak 3 ujjal való megfogása, szűk lukba helyezése. Érdekes, hogy mindkét dolog pont mozgással kapcsolatos.
A személyiségére csak jókat mondtak, nyugis, kedves, aranyos, értelmes, együttműködő, mindent érthetően kifejez, pedig még nem beszél.
A szülői nagyobb része szólt arról, hogy milyen egy 2 éves gyerek, mit lehet elvárni, hogyan kell vele bánni. Ez nagyon érdekes és hasznos volt. De nem tudom leírni, mert vagy másfél órán át erről volt szó
Tüni,
jó hogy mondjátok, akkor megpróbálom az elektromos fogkefét. Nem engedi a simával hogy én csináljam, ő akarja egyedül, de csak szivogatja, rágcsálja, nem a fogát dörzsöli vele
De biztos ezt is tanítgatják neki a napköziben, mert ebéd után mosnak fogat.
Igen, köszönöm a kérdést, meggyógyult, egyedül hasmenése van még mindig, de szedjük a Normaflore-t, remélem hamarosan az is rendeződik.
Szülinapra még semmivel nem készültem, csütörtökön jön az én családom, anyu hoz kaját, nekem kell venni a tortát, ennyi.
A párom családja pedig majd csak 30-án jön, arra majd főznöm kell, de még nem kezdtem el rajta gondolkodni, egyelőre az én családommal legyünk túl rajta
Azért tartjuk két lépésben, mert az én családommal a húgomat is ünnepeljük (ő okt. 16-i), párom családjával pedig apát is (ő okt 27-i). Pálmi meg pont félúton van kettőjük között
Ajándék se kell, mert csomószor veszek amikor van valami jó áron, azok szépen el vannak téve, ilyenkor csak előkapok közüle valamit
Tüni,
érdekes, hogy hasmenése lett, bár Pálmi unokatesójának a sima víztől is az első pár alkalommal hasmenése volt mikor áttértek forralt vízről simára. Lehet, hogy csak hozzá kell szoknia. Pálmi még nem kap tejet, még tápszerezünk, terveim szerint 3 éves koráig. Most a hideg időben amúgy is jól jön, mert tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal.