Új privát üzeneted érkezett!

BhDetti: nem tudom, miért kevesellte a védőnőd a súlyt. Nekem Szende legutóbbi méricskélésnél pontosan 400g-nyi súlygyarapodást produkált/hóra vetítve. A doktornő azt mondta, ez teljesen O.K. Na kíváncsi vagyok, most mi lesz, mert lehet, h ebben az életkorban már nem elég annyi? Most megyünk csütörtökön, szintén egy hó telt el (6020g volt akkor) és szemre úgy látom, megint max. annyit hízott.
Na, de amikor meg piciri volt és 2 hét alatt hízott 500g-ot az meg durva tokát csinált, én meg akkor azon aggódtam, h rémesen elhízik. Az egész olyan érdekes: az első hetekben szét izgultam magam, mert nem hízott, rám is szóltak. Aztán beindult, majdnem ismét rám szólt a doki, hogy ez már túl szép... aztán simán lehet, h megint szól most, h nekünk is kevés?
Nekem amúgy a lányom sokkal jobban tetszik így, h nem annyira husiduci, de persze a lényeg az egészsége, és nem az én ízlésem.

Sétánál nekem mindig háton a baba, így nem zavaró a vékony sapi, plusz kapucni megoldás... amúgy meg teljesen végigér már a mózesben... még nem reklamált miatta, de olyan nagynak tűnik benne...

detti_10
 
 


Vok,
tök jó játékokat linkeltél be!!

pkklau,
Dávid 2lyukúból eszik, de sztem hamarosan 3lyukú lesz belőle.
én úgy tudom, hogy (ő is beba ha-t eszik) a 2es az 6hónapos kortól adható, úgyhogy mi még maradunk az 1esnél.
bevált a 2es?

tatim,
köszi a felajánlást!! :wink:
lehet hogy legközelebb szavadon foglak,úgyhogy csak tessék elküldeni a számodat :lol:
estéitek most is javuló tendenciát mutatnak?

Csila,
Léni nagyon ügyes, gratulálok a fráshoz!!!

Nikvik,
öröm volt Zoet nézni a videókon :)

Luna,
sajnálom ami történt... :cry:

Tatim,
én a rugijára adok neki mégegy vastagabb gatyát, meg a hosszúujú bodyjára egy pulcsit, plussz vastag takaró, és így megyünk sétálni :wink:

Nanetto,
hallod annyit gondokodtam... és javíts ki légyszi, mert nem jövök rá a dolog nyitjára... :twisted:
az esküvőtök nem akkor volt, mikor már elindult a topik?? :roll:
és akkor azon gondolkodtam, hogy már az esküvőn is a pocakodban volt Eszti, nem?
vagy keverlek valakivel??? :shock:

bhdetti,
jó utat nektek!!
Ha Levi jókedvú szopi után, akkor sztem elég neki.

Luna,
és mikorra tervezed az utazást?
Vendég
 


sziasztok lányok

Tatim: én először is a benti ruhájára rakom a bundazsákot plusz sapka - kapucni - arra egy vastag takaró arra egy pléd és lábzsák ami jó a mózesre! :-)

yadine: a tortácska isteni lett de bazi tömény :-) de megettük ráadásul apukám irtó édesszájú úgyhogy benyakalta! azóta már sütöttem Pavlov tortát! az is elfogyott!!!! :-)
Nekünk is 3 év volt mig Babu jött! a "nászúton" rögtön megfogant de előtte volt 3 brutál évünk addig próbálkozni sem lehetettt a lányok tudják csak te később jöttél


Detti: nekem is azt mondta a védőnő hogy nem eszik eleget! de én érzem is hogy nem eszik eleget :-) a cicimen!!!! viszont hurkás és 6 kg úgyhogy nem parázok ő etetné NARANCCSAL ÉS ALMÁVAL na nálam ki van zárva 6 hónap az 6 hónap! a súlyát már meg 2xezte úgyhogy valahogy addig kihúzzuk aztán jöhet az alma és a voki féle receptek! :-) mert déli gyümit én sem akarok neki adni!!!! meg tejpépet sem!!!

mágj övök csak eszti ÜÜÜÜVÖLT
Vendég
 

 
 

Detti, ha egy hónap alatt hízta, szerintem is elég. Nekünk ugye 300 volt, azt kevesellte a doki. Engem mondjuk baromira nem érdekelne, hogy mennyit hízott, ha enne rendesen. De Bence nem is nagyon akar enni. Illetve szerintem akar, csak valami nem ok neki. Ma megint megjött, úgyhogy lehet,hogy az íze nem jó. De még mindig náthás egy kicsit, úgyhogy lehet, hogy az.

Ma is megyünk orrszívásra, remélem Bencének már talán az utolsó előtti lesz. Lili még elég kórságos, ma vettem fekete retket, tettem bele mézet, holnapra már elvileg lehet kanalazgatni. Kiváncsi leszek hat-e. Állítólag a legjobb a köhögésre :shock:

Luna, nem forgattál fel semmit. És mi is jobban járunk, hogy több időre jössz! Lakás ügyben meg talán így többet is tudsz majd intézni, ha több időd lesz. Ha még nem mentél el, akkor jó ebédelést kívánok! :lol:

Kép
Kép
hari
 
 


a depimről anyit, hogy mivel most már jobban vagyok, nem nagyon szeretném feleleveníteni... :? megint a szokásos napirend-szopi dolog, csak most a kettő egyszerre...

nade ez van. valahogy meg kéne tanulnom, hogy attól még hogy én valamit eltervezek, az nem biztos hogy úgy fog történni. és ha nem úgy történik, akkor sincs probléma... :roll:

milyen fura, hogy ma azt hittem ilenkor itt lesznek Dávid kis barátai, oszt nncs itt senki :roll: :)
Vendég
 


Luna,
gratula hogy a fiatalúr így zabál!!!! És a cickóid hogy vannak? Apasztás ügyileg kérdezem? Vagy még nem foglalkoztál vele, mert inkább magadat rakosgatod helyre?!
Mindenesetre jó pihenést anyóséknál. A hazajövetel miatt ne izgasd magad (jó, tudom, nem nyaralni jöttél volna...), de tudod, az idő mindig mindent megold...

Detti,
valahol olvastam, hogy ha megduplázták a születési súlyukat, akkor a súlygyarapodás lecsökken, onnantól kezdve már normális az is ha nem hízik (egy ideig). Miután ez többnyire fél éves korukra szokott bekövetkezni, onnantól már sokkal aktívabbak is lesznek, úgyhogy simán belefér hogy egyszerűen ledolgozzák... Szerintem addig, amíg nem áll meg a súly (mármint a duplázásig), és jókedvű, és eszik viszonylag rendesen, nem kell aggódni. És különben is, döntsék már el a dokik, hogy mikor mi a baj, egyszer sokat hízik máskor meg keveset!? Szerintem nem kéne ezzel paráztatni az anyukákat...

Na, jól osztom az észt ma...
Megyek is, mert törpicsek mindjárt kelni fog, eszem addig valamit...
cicmarek_
 
 


yadine, mérleget nagyon nem akarok. Lilinél volt és nem volt jó, mert én teljesen belezavarodtam abba, hogy állandóan méregettem és keveselltem, próbáltam tömni szegényt, és nagyon rosszul éreztem magam az egész helyzetben. Tényleg remélem, hogy a nátha akadályozza őt az evésben és helyre jön pár napon belül. Ha a menzesz miatt más az íze a tejnek, akkor az most már mindig más ízű lesz, vagy csak abban a pár napban, amikor éppen megvan? :roll:

Kép
Kép
hari
 
 


Geo,
ne depizz! Én már régen túltettem magam azon, hogy milyenek a napjaim. Most úgy fogom fel, hogy a gyerek irányít, az van amit ő szeretne. Ha egy kicsit nagyobb lesz, akkor meg majd megint úgy ahogy én szeretném! :-) Most még olyan picike! Van olyan hét, hogy minden délután folyton az ölemben lenne, aztán meg egyszercsak nem kellek neki... Ez van. Nekünk sem megy mindig minden ugyanúgy. Mondjuk az én kiscsajom iker, ami ugye kiszámíthatatlan, de Dávid talán már rák, nem? Na mindegy is, a lényeg hogy ne stresszeld magad a napirenddel, nem ér annyit....

És ha megmondod hogy mikor és hova, akkor szívesen viszek Dávidnak egy kis barátnőt...
Na, most komolyan, akkor mikor is lesz a tali?!?!?
cicmarek_
 
 


Geo, végül is az a lényeg hogy túl legyél a depin. Ha nem akarod részletezni, azt is megértjük.
Még az a szerencse, hogy Dávid még nem érti, hogy ma nem jöttek, akik jöttek volna :lol: De azért lesz tali valamikor? Nekünk a jövő hét már tuti jó, de nem vagyok képben, hogy most ki mikor utazik és mennyi időre. Azért mindenképp szóljatok, ha új időpont lesz! :lol:

Kép
Kép
hari
 
 


Hari,
szerintem csak abban a pár napban más.
Jobbulást Lilinek. Én is hallottam ezt a feketeretek dolgot, dícsérik sokan, de ki még nem próbáltam...
cicmarek_
 
 


Csajok,
akor mikor legyen az új tali???????
Kinek lenne jó a jövő hét????
akinek jó, az írjon, hogy melyik nap legyen! 8)
Nekem bármikor jó :P
Vendég
 


na csak elfelejtem mindig...

képzeljétek, péntek óta Dávid új találmány a kúszás :D

na ezt persze nem úgy kell elképzeni, mint a katoákat a drót alatt, hanem olyan, mint amilyet Henibaby is leírt:
fenék fel a magasba, amíg lábujjhegyre nem "áll", persze ezt mind hason, és akkor lök egyet, na az orra ilyenkor még a talajt túrja, de a lényeg, hogy már nemcsak helyzetet, hanem helyet változtat.

úgy vettem észre, hogy amíg kimentem csinálni egy teát, Dávidot hason a játszószőnyegén hagytam. túl nagy volt a csönd, úgyhogy bementem megnézni. erre, baszus üres a játszószőnyeg, gyerek sehol :shock: de amikor kettőt léptem, akkor láttam, hogy ott van ő, csak elkúszott egy picit :oops: :lol: persze az egyik szék támlája is takartam azért nem láttam az ajtóból, hogy a gyerek a szőnyeg mellett van.

annyira tetszett a mutatványa, hogy leheveredtem mellé, és akkor neki meg megtetszett a pólóm, odakúszott, és azt birizgálta :)

leginkább a késő du-i órákban csinálja, napközben most megint a dumálás és a forgás hason-háton a sláger.

ma reggel az egész szőnyegét körbetáncolta.

megyek kezdek valamit az 1kg túróval amit tegnap Pomázon vettünk, habár gőzöm sincs mit... :roll:
Vendég
 


Megőrülök Geoo, miket tud Dávid!!! Hhetetlen ügyes, erős, találékony, nemtom még mi kell hozzá, hogy egy ilyen "ifjú" ezeket produkálja..........
Ha így folytatjátok, mi egyszerűen _nem merünk_ elmenni a taira, mármint Szende meg én... :wink:

nekünk jövő hét kedd, szerda, csüt, péntek jó lehet talira

detti_10
 
 


Geo: mászás? jaj de jó nektek bár bevallom én sem vagyok telhetetlen - én örülök hogy hasra forog!!! és ÉLVEZI A HASON LÉTET haladunk a rekordja a játékaival hason 9 perc (mi mindent mérünk basszus irom a kakiját a hűtőn a védőnő szerint nem vagyok 100% de én soha nem is voltam az!) :-)
ma kaptam egy bókot az utcán! azt mondták a gyerekem olyan gyönyörű látszik rajta hogy jó családba született! ez olyan jól esett hogy utána olyan boldogan suhantam tovább a kocsival! :-)

Esküvő: Geo: majdnem ráéreztél! a topicot Esterx nyitotta meg! az én kezem a férjem október 21-én azaz holanpután 1 éve Orsolya napkor kérte meg! istenem de romantikus is volt ! és mennyire idilli és akkor már ott volt a pocakomba a kis örökmozgóm!!!! :-)

Detti: JÓ UTAT BUON VIAGGIO! aztán részletes beszámolót kérünk a rpeülőúttól a nyaralástól mindenről :-))) mert mi itthon maradunka fagyba!!!!

Lányok az egész faluban nem pletykálnak mást!!!! mint hogy idén iszonyat nagy HAVAZÁS lesz!!!!!!!! ... még a CBA-ba is meg az adidas boltban meg mindenhol!!!! ... na kivi leszek!!!!

kaptam 1 óra pihenőt párom kikocsizott Esztivel - a maradék 3 km-t ma ő tolja le ... :-) úgyhogy hintaszékezem és olvasom! éljen! aztán jön a délutáni műszak!!!! :-)

Csilla: én tuti viszsamondanám az ebay-es FP-t! ... irsz egy kedves angol levelet miért nem veszed meg (majd detti megfogalmazza) :-) és nem lesz belőle semmi baj! ha őszintén megirod abból baj nem lehet én úgy vélem! bár azt hiszem erre későn reagáltam :-(
Vendég
 


Luna: JAJ LUNA TÉGED KIHAGYTALAK SZERINTEM! EGY CSOMÓT GONDOLTAM RÁD! ... MÉG HA NEM IS IRTAM!!!! HALLOD MAJD EZT IS IRD BELE A KÖNYVBE! ÉN TUDOM HOGY NEM KELL SOK ÉS NEKIÁLLSZ :-)
Vendég
 


Köszi mindenkinek a biztatást! Én soha nem éreztem, hogy éhes lenne, soha nem hisztizett, hogy még kér.
A születési súlyát már megduplázta, mert ugye az 5600g és most már 200-al több. Szóval szerintem minden rendbe vele, legalább is remélem.
YADINE, szerinted, mint fórumunk védőnénije?

Geo: sajnálom, hogy nem jött össze a tali. Remélem a jövő héten összejön. Jó szórakozást akkor nektek. Viszont a novemberi nálam lesz. :) Remélem Lunával. :)
Ja, Levi is csinálja azt, amit neked Dávid. Fel a segg, behúzza maga alá a lábát és lök egyet. :)
Túró mellé csinálj palacsintát. :)

Hariéknak jobbulást!!!

VOKI: merre vagy??????

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


Geo: túrós pogácsa? én imádom és viszonylag egyszerű :-)
Vendég
 


Gergő is bejárja a szobát - hátrafelé kúszva... illetve négykézlábra áll, s előre-hátra ringatózik. Olyan édi!
Én is keresni szoktam őt... tegnap pl. betolatott az asztal alá, ma pedig a szék alatt találtam meg. És hihetetlen rövid idő alatt teszi mindezt.

Detti
jó utat nektek!

Luna
gondoltam én is, hogy lelki eredetű dologról van szó, de most azért oké vagy?
Vendég
 


kapros-túrós lepény?
Vendég
 


Heni, Te fiacskád is nagyon ügyi akkor!

Senki nem nézte meg a reggel írt videót, mert szerintem nagyon megható és elgondolkoztató. Vagy mert nem babás téma, vagy mert túl "kemény" ezért nem jelezte senki? Na mindegy.

Detti, jó utat!

Nanetto: régen én is írtam a kakit is, de mikor Szende 2 hetes volt és a füzetkémben napi 8x is írtam, hoyg "fosi" kis Fosi, stb, végül leszoktam róla. Sokszor jött a pukival egy kis "sógor" is! 3 kaki/nap most is van, ha vmi feltűnő történik, én is írom a füzetbe. Szopikat, napi ébrenlét/alvás órákat én is vetzetem amúgy.

Emlékszem az esküvődre, meg, h rémesen rosszul voltál Te szegény, az elején.. juj, de régnek tűnik. Meg Ti kaptatok Brendon kupont.

detti_10
 
 


igen detti :-) mindenre szuperul emlékszel :-)

én láttam a videót nem komentáltam mert már láttam :-)
de mindig mindent megnézek samit küldtök


heniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii te jó ég ti is hol tartotok .......
Vendég
 


Vendég
 


Vendég
 


heny ez csúúúúúúcs!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég
 


Köszi, köszi!!!

Gergő dagad a büszkeségtől:))) Bizti azért nyom már 8 kg-t.:))))
Vendég
 


Sziasztok!

Vagyok ám, csak nincsen kedvem írni. Illetve valahogy semmihez sincsen kedvem.
Majd elmúlik :D:D

DhDetti!
Jó utat. :D Érezzétek jól magatokat! :D
Tuti mindenki megjegyezte már, hogy nálad lesz a novemberi tali. :D

Detti_10!
Én most semmi szomorút nem szeretnék látni :D Így is elég magamat fent tartani :D

Geo!
Ügyi Dávid nagyon! :D:D

Heni!
Kéééész vagyok!!!! És rendesen 4kézlábazik! :D:D:D Nagyon ügyi! :d

Nanetto!
A kakiját méred??? Vagy csak írod, hogy mikor kakilt? :D Én lazán kinézem belőled :D:D:D:D
Milyen volt a meló? Javul már???

Vik!
Uhhh, az a kezelés jó húzós! remélem hat! Hát, nem jó, hogy ilyen későn vették észre!!! :S

Még jövök, csak krumplipürét kell gyártanom Hannának :D

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


:-)
nem irom mikor hányszor piros filccel :-)
egyéb nünükéim is vannak :-) a párom ezért is szeretett belém többek közt :-) mert mindennek intenziven örülök :-)
Vendég
 


Sziasztok!

Detti,
én bevallom őszintén, amikor megláttam a videó feliratát, gyorsan le is állítottam. Nagyon rosszul viselem az ilyen jellegű videókat... bocsi.

Heni,
Gergő nagyon ügyes!!!! Ez igen!!!!!

Geo,
Dávid is nagyon ügyes!!!!!! Ez is igen!!!!!!!

Vok,
ne légy elkenődve! Biztos van most valami front! Csinálj egy jó tejszínhabos forró csokit, és nyomd be! Engem ez tuti felvidítana, talán téged is... :-)

Tali: nekem a jövő hét nem jó :-(
cicmarek_
 
 


Cic, naja a kívánság listámon van egy igazi tejszínhabos kapucsínó rendes koffeines kávéból ÉS a fogyókúra :D
Én Alex allergia/aszthma elkerülése végett (és én is érzékeny vagyok rá), nem iszom tejet, és nem eszem tejterméket. Szóval ez sajna kiesik :D:D
De köszi :D:D:D
Vannak ilyen napjaim, eddig is voltak. :D Ez kb tart 2 napig, azt jól vagyok. :D

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


rajtam meg álomkór van tegnapóta! eszméletlen milyen álmos vagyok de hiába alszom mondjuk délután 1 órát a babával egyszerűen meg sem kottyan! valami készülödik az fix....
:lol:

Voki: munkahely... decemberben dől el a légkör ... egyik nap jó másik nap kaka! fizetést nem kaptam decemberben dől el hogy kapok-e vagy sem vagy megyek-e vagy nem! most INGYEN dolgozom úgy hogy a benzint sem téritik meg!!! viszont hogy miért csinálom???
mert az autó nálunk van (céges) és fizetik a súlyadót és kötelezőt és bizony nekünk most ez a nagy KINCS ugyanis autó nélkül "meghalnánk" vagyis kéne venni egy újat! ... és az most nálunk ki van csukva!!!! és reménykedem hogy decemberben kapok valamit! végülis április 30 óta egy forintot nem kaptam!!!! és a meló amit elvégeztem .. fuhhh szóval ennyit tuti nem fognak perkálni ... de én már annak is örülnék ha adnának valamit!!!! ... vagy ha az autó itt lehetne ugye.... de a hangulat!!!!... ahhh siralmas!!!!

Eszti kidőlt - én is vele együtt megnézek egy részt a gilmore-girls ből azt ki is dőltem! párom focizik!!!! ...
és ma egérke voltam ... folyamatosan eszem!!!! ami jó csak jelen pillanatban már nincs mit enni!!!!! ugyanis kifogytunk :-)
Vendég
 


ja és az egyik nünükém - ezt lehet hogy már irtam.. hogy ha borzasztó jó a kedvem! ... ami átlagosan mondjuk 1 hétből 5-6 nap! akkor egyszerűen úgy elkap az énekelhetnék! de én ÁRIÁZNI szoktam viszont nem tudok!!! Apukám és Anyukám kiskorom óta megszokták ezt a hóbortomat! a konyha közepén gyakoroltam rendszerint és mindenki menekült! még a kutyánk is! én viszont az énekléstől teljesen "kiteljesedem" :-) ... na aztán elvett a párom feleségül és elhozta magával az "operaénekesnőt" is!!!! ...
viszont mikor nekilátok bejelentem.. igy van esélyük hogy elmeneküljenek! mindig megkérdezem: énekelhetek... a válasz persze mindig JAJ NEEEE de akkor rázenditek! és megnyugszom... fuhhh
na aztán a párom már megszokta és néha amikor ő van felvillanyozva utánoz engem!!!! HÁT EZ IS BENNE VAN A REPERTOÁRJÁBA ... ki tudok pukkadni a nevetéstől!!! ... :lol: :lol: :lol:
MÁRA ENNYI BELŐLEM! .. MINDENKINEK JÓ ÉJT!!!
eltűnt madaraknak is: Geo-nak és Viknek!
(persze a többieknek is :) )
Vendég
 


Na, itt is vagyok!

Amit nem tudtam befejezni,

Luna,
csoda, hogy eddig bírtad, most már jobban vagy?

Vik,
Cuki a hasalós videó,mindig megállapítom milyen szép, szabályos kiscsaj, tornázzatok sokat,itt már biztos küldtek volna tornára, de ha az orvos szerint rendben van, akkor higgyünk neki.


bhdetti,
na, szóval, khmm, nemrég még telesírtam a topikot, hogy Mátébabám nem eszik eleget, nem hízik eleget, de azóta átértékeltem a dolgokat, abbahagytam a kapkodást, "hátrébbléptem" és átértékeltem a dolgokat.

Íme a véleményem, összegyúrva a tanultakat és a saját tapasztalatot. :lol:

Szóval, valóban úgy tanultuk, hogy az első félévben a havi gy arapodás ideális mértéke 600gr. DE ha úgy látod, hogy szerinted elég neki, minden pelenkában van pisi, jó a bőr turgora, vagyis olyan jó kis "kemény" a husija, nem süppedt a kutacsa fekvő helyzetben, akkor ELÉG ez a gyarapodás. Kár lenne táppal elrontani a szopiját, tömni nem kéne mert nem jó, ha rossz élmények társulnak az evéshez. Még várnék egy hónapot, hogy alakul. Esetleg két hét múlva újra megmérni, megkínálni a másik ciciből is talán.

Heni,
ha nem tudnám azt tippelném, hogy egy 7-8 hónapost nézek. :shock: :shock: :shock: :shock:

Nanetto,
nem tudtam, hogy ti is vártatok sokat Esztikére. Ja, nekem van szemüvegem, a férjemnek is. Nem szedi le rólunk egyenlőre.
Gratu a hasonléthez, a kitartás meghozta az eredményt!

Hari,
a tej íze én úgy tudom, hogy csak a mensi alatt változik meg, de semmi tudományos cikket nem olvastam a témában, úgyhogy :?:
Bízzunk, hogy a nátha elmúltával megjön a szopihoz a kedve is, és a levegője is.

Geo,
nagyot nevettem, hogy nem találtad a szőnyegen Dávidot. A Jóbarátokban van egy jelenet, amikor "Fibi" vigyáz a hármasikrekre, és nem találja őket a szőnyegen. Na, mindegy..

Máté pont aznap fordult oldalra és hasra először mikor betöltötte a négy hónapot. Annyira cuki volt a kis tökfej.

Öltöztetés.

Itthon hosszú ujjú body, rugival, vagy a body felé nadrág hosszú ujjú pólóval, zoknival,ha kiviszem és közepesen van hideg, akkor ezekre egy plüss, kapucnis, vastagabb "kinti" kezeslábas, sapi, takaró. Ha hidegebb van akkor egy vastag meleg kabát ami kb. a térdéig leér majdnem,sapi, harisnya a naci, rugi alá+zokni, takaró. Ha még hidegebb, akkor egy kardigán még a kabát alá. Igen, a legtöbbször szerintem melege van. :lol:

Ja, és ugye ugye ugye, nem csak én adok a rugi alá még zoknit is??? Elég furcsa pillantásokat kapok aki látja.

KépKép
yadine81
 
 


Nanetto,
én extrém módon Gilmore girls fan vagyok, az összes évadot láttam kb. 6-szor, és most nem túlzom!!!!! :lol:

KépKép
yadine81
 
 


yadine: én mindig adok rá zoknit a rugi felé :-) :-)
Vendég
 


én meg idén hallottam először a gilmore-okról! a kanadai barátnőmtől! úgyhogy a párom leszedte nekem a 7 évadot! most "ismerkedem" vele! miután 42 perces igy nap végén ezzel töltődöm! meleg tea vaniliás karika gilmore girls és gyertyafény! :-)
Vendég
 


sziasztok,

geo, igen, 6 hó van írva a tápra, de úgy tűnik, hogy az volt a baj, hogy nem lakott jól szegény, hiába evett milire sokat. most olyan 160-170 ebből a tápból naponta 4-szer, plusz a tízórai, ami barack, meggy, vagy párolt alma valamilyen kombinációja. úgyhogy azt hiszem, bevált ez a táp. és mivel sűrűbb, 3 lyukú cumival adom neki.
én is kivoltam, mert nem tudtam, miért nem alszik délutánonként, illetve miért nyöszörög egész nap, aztán ez volt a baj.
most tök jó napirendünk lett, mindenki boldog, Vencel kétszer két órát alszik, meg este még egy 10-30 percet, mikor hogy...

hihetetlenek a babák, hogy már ennyi mindent tudnak. kicsit szomorú lettem....

na megyek, jó éjt!

Klau

Kép
pkklau
 
 


Na, még mindig jutnak eszembe dolgok, jól elvagyok.
Valaki (Heni talán?) kérdezte a mosógépet.
Valaki szidta, de nekem Indesitem van, felültöltős, keskeny, mert a lakótelepi füri nagyon kicsi. Én nagyon szeretem, megvan négy éve, még nem volt gondom vele. Ami probléma, hogy néha iszonyú penészszagot érzek belőle, akkor domestos fehérítővel elindítok egy főző programot üresen, és akkor elmúlik. Meg nehéz kimosni a mosószer tartályát, a tartályokban összegyűlik trutyi, amit csak forró vizes átmosással, áztatással lehet eltüntetni.

KépKép
yadine81
 
 


miért lettél szomorú Klau????
Vencelke is szépen fejlődik - ahogy nézem a képeit!!!! ... azt majd úúúúgy beindul hogy csuda!
a heny videóján meg Geo leirásán én is néztem de megtiltottam magamnak hogy kiakadjak :-) és nagyon örültem hogy milyen ügyesek!
Voki Alexét nem soroltam ide - mert őt élőben is láttam és totális mintagyerek! :-) ahogy a nagy könyvben meg van írva... arról is álmodtam hogy ilyet küldenek nekünk de ma már értem miért ő...
ahogy a név is kötelezi:
Eszter: cserfes, társaság kedvelő, szerethető a pozitiv tulajdonságai miatt! - aztán ráismertem a Vokira :-)
Vendég
 


Eszter:
Cserfes, vidám, kiváló kifejezőkészséggel rendelkezik, igényli a sikert, az elismertséget, nem unalmas mellette az élet.
Vendég
 


yadine: én is utálom az indesitet! és szerintem pont olyan mint a tied és uuutáltam a szagát! és picike is volt nekünk révén állandóan mosok!!! de ami most van az 1:1-ben olyan mint Viké! és IIIIMÁDOM de nálunk volt arra hely hogy berakjuk :-) és jó döntés volt hogy anno kisirtam a páromnál mert nagyon takarékos! viszont heninek nem ajánlottam mert nagyon húzos az ára: hálaég mi megkaptuk jóval olcsóbban!!!!!
Vendég
 


Klau!
Minden baba beindul egyszer. pont azon poénkodtunk Lunával, hogy én itt örülök,h ogy Alex hasra fordult, ami tök jó az ő korában és közben meg azt nézem,h ogy hogyan MÁSZIK Gergő... Hanna topikjban is volt egy ilyen híper gyors gyerekünk.. 6 hónaposan állt, 2 évesen magától szaltózott, felmászik csupasz kézzel és lábban az ajtófélfán!!! Nem irigylem az anyukáját, folytonos éberség kell mellé :D
Geó Dávidja is ilyen gyors típus. :D
Hanna gyorsabb volt, mint Alex, de úgy gondolom ezt 2 évesen már senki se fogja meg mondai róla, így Vencelről sem fogja megmondani senki, hogy 4 hósan mit csinált és mit nem. :D:D:D

Yadine!
Jajjj, ne is mond. El se hiszem,h ogy ennyi szerencsém van. Hanna kis angyal baba volt, Alex meg minta baba... ez baromi nagy mák! És igazad van, egy Eszter az nem lehet minta baba :D:D:D
Ugye Nanetto :D:D:D
De úgy gondolom minden gyerek okkal választja a szüleit :D És én mindig háltá adok, hogy Hanna és Alex hozzánk jött. Hanna igen erős akaratú, iszonyat makacs egy lány és ezt nagyon élvezem benne :D Nem könnyen befolyásolható :D És alig várom,h ogy lássam Alex milyen gyerek lesz. :D:D

Nanetto!
A "how I met your mother" (Így jártam anyátokkal) is naaagyon jó! :D

Én Grace klinka és DrHouse fan vagyok. No meg Hősök, de azt sajna abba hagyták... :?

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Számomra Gergő "ügyessége" éppoly meglepő, mint bárki másnak. Mikor először láttam, hogy emelgeti a fenekét, még mondtam is neki... kicsi fiam, először az átfordulást kellene gyakorolni, nem rögtön a mászást:)))... erre tessék, pár nap gyakorlás kellett.... és már itt tartunk.

Hogy számomra ez miért tűnik annyira furának? Leírom: Bogi 9 hónapos volt, amikor egyedül, támasz nélkül tudott ülni, 12 hónaposan (1 évesen) kezdett el négykézláb mászni, 15 hónaposan felkapaszkodott és bútorok mellett kapaszkodva járt... és 18 hónapos volt, amikor egyedül, kapaszkodás nélkül elindult... én mindeközben hülyére aggódtam magam, mert meg voltam róla győződve, hogy a gyereknek valami baja van... a doktornőnk hiába nyugtatgatott, hogy vannak ilyen "lustább" gyerekek...

És milyen igaza van Voknak abban, hogy pár év múlva senki nem fogja látni a különbséget az azonos körű gyerekek között. Itt van Bogi majdnem 4 évesen, és teljesen okés a mozgása. Talán kicsit óvatosabb a kelleténél, de ez szerintem abból adódik, hogy ő olyan igazi kislány...

Ezt csak azért osztottam meg veletek, hogy tényleg nem kell aggódni azon, hogy egyik, vagy másik gyerek mikor tanulja meg ezt vagy azt a mozdulatsort...

Yadine:
Én vagyok a mosógépes. Ecettel még nem próbáltad átmosni a mosógépet? 1 l ecet + főzőmosás. Jóval olcsóbb és környezetbarátabb mint a vegyszerek.
Vendég
 


A Szívek szállodája nálam is nagy kedvenc, szerintem az egyetlen sorozat amit láttam teljesen, és bármikor újra is nézem őket, már persze ha a tesóm nem nyúlja le őket. :)

Köszi mindenkinek az öltöztetős válaszokat. Csak azért kérdeztem, mert ugyan elővettem ma egy bélelt zsákot, de arra gondoltam, ha plusz 10 fokban ezt adom rá, akkor mi lesz rajta a mínuszokban? De akkor többekkel hasonlóan gondolkozunk, egyelőre a benti cuccra megy egy vastagabb szerelés, plusz takaró.

A tejpépről jutott eszembe, hogy láttam olyat, ami tej- és laktózmentes, almás ízben.

Heny, szuper egy ügyes és erős fiad van, nagyon komoly amit csinál :D :D

Nálunk még egyelőre forogni sem akar, régebben ugyan csinálta, de mostanában még oldalra is csak meztelen lábbal fordul... Erre meg csak a fürdés előtt van lehetősége, akkor szoktam egy kicsit úgy hagyni, szóval egy darabig el leszünk ezzel.

Vok, nálad mi a baj? Van kedved holnap sétálni egyet? Ha minden igaz Dorka eszik 3 óra körül, és utána szoktunk menni. Elmegyek hozzátok, és mászkálunk egy kicsit, ha gondolod. Vagy te is jöhetsz... Ha jó neked küldj egy sms-t, nem biztos hogy net közelben leszek.

Az elmaradt talit jó lenne még ebben a hónapban össze hozni, hiszen Vok dolgozik már a jövő hónapban. Nekem egyébként nagyjából mindegy, baromira rárünk általában. Mondjuk 27-én oltás lesz, meg 29-én látogatók jönnek, de ők csak vmikor du.

Nanetto, vicces lehet ahogy családilag áriáztok :D :D Mi ezt a tesómmal csináltuk régebben, és a fürdőszobára korlátoztuk. :)

Yadine, mit tudsz a fülzsírról? Dorka jobb fülében rendszerint találok, de ott egy nagyobb mennyiséget, és nagyon gyorsan újra van is benne, és csak a jobb fülében. Lehet ez ellen tenni vmit?

Geo, a számomat elküldtem priviben, és tényleg komolyan gondoltam. Ott laktam a VII. kerületben évekig, utoljára az Izabelle utcában, néha még kicsit hiányzik is a nyüzsi, meg ott van a kedvenc Kaiser's-em is :)
És Dávid nagyon profi :D :D

A hízáshoz nem nagyon tudok hozzá szólni, Dorka meg extrém módon hízott eddig, remélem most egy picit azért már lassabb lesz.

Luna, gyere gyorsan, vár a Duna partod, meg a játszóterek ahol lehet ücsörögni egy kicsit, meg anyukád főztje, stb, és persze mi is.

Hari, nektek meg jobbulást, és nagyon bátor voltál az orrmosással :)

Na jó, megsült a kenyerem is, elteszem magam mára.

KépKép
tatim
 
 


sziasztok,

őszintén szólva, én nem is nagyon figyelem, hogy mennyit hízik a drága. jó husiban van, nem lehet gond, jól is eszik, mit stresszeljek rajta? amíg nincs látványos változás, addig nem aggódom feleslegesen.
jegyzetelni is csak annyit írok, hogy mikor vezettünk be másik gyümölcsöt, meg hogy ízlett, melyik nap mit csináltunk nagyjából, illetve, hogy mi az az új dolog, amit csinál már. aztán lehet, hogy egyszer megbánom majd, hogy nem írtam fel mindent, mert a másodikat nem lesz mihez viszonyítani. most már mindegy. :-)

akartam kérdezni, hogy nem kell-e valakinek 2 bontatlan doboz Beba H.A. pro Start? ha kell, priviben megdumáljuk mennyiért, és hogy hova küldjem.

ja, és Gilmore forever!!!!! imádom, megvan mind a 7 évad eredetiben! úgy félévente egyszer végignézem, mert ha csak egy részt megnézek, muszáj az egészet! :-D asszem ez beteges..:-)
és imádom az így jártam anyátokkal-t is, most megy talán a 6. évad a Comedy Central-on hétfő esténként. ezt most adják Mo-on először, a Jóbarátok az pedig alap. amit még sosem szalasztunk el, az az NCIS. még Vencel előtt a férjem csak úgy hívott, hogy "sorozatgyilkos". :-D főleg terhesen voltam nagyon kemény. voltam olyan szerencsés, hogy itthon töltöttem ezt az időszakot, és állandóan sorozatokat néztem, ha épp nem a gép előtt ültem. :-)

Klau

Kép
pkklau
 
 


Sziasztok!

Egyszer talán eljutok a visszaolvasásig is, most csak gyorsban: akit érdekel a Nuby rágókás lánc, a bookline-n messze a legolcsóbb megrendelni, 1320 Ft.

http://bookline.hu/product/home!execute ... cos_ragoka

Kép

KépKép
eszterxx
 
 


Jó reggelt!

Heni,
de próbáltam, de szerintem az lehetett a baj, hogy csak kb. 2 decit öntöttem bele, nem mertem egy egész üveggel, de legközelebb kipróbálom, köszi!

Klau,
na, mi totál egyformák vagyunk! :lol: Mivel nem doliztam amíg vártam a babót, én is mindig tv-ztem, vagy DVD-ztem. Megnéztem az ÖSSZES Helyszínelőket a TV-ben, meg imádom a félős thrillereket, akkor meg azon aggódtam, hogy nyomi lesz a gyerök tőle,hogy ilyeneket nézek!
Azóta csak igen ritkán megy itthon a TV, egyetlen sorozatot sem tudtam megnézni, de ki bánja...

Tatim,
Anyósom is ezzel fáraszt, hogy mit adok rá -10-ben, de mindig megnyugtatom, hogy majd csak kitalálok valamit akkorra is. :lol:

A fülzsíros dolog teljesen normális, Máténál detto ez a helyzet. NEM szabad a hallójáratba nyúlni, én olajos fülpucival szoktam kitörölgetni a fülkagylót, véletlenül sem belenyúlni.

KépKép
yadine81
 
 


Vok,
akkor csináld meg csak csokiból!!!!!!!!!!!!!!!! Esetleg egy kis vízzel "higítsd". A legjobb fogyókúráknál is belefér egy kis kilengés!!!

Yadine,
én voltam az Indesit ellenes. Az az érdekes, hogy anyósoméknak is ilyen volt, egy év késéssel vettük mi is. Előszőr ők dobták ki, aztán egy év múlva mi is. Nekünk nem jött be. És a legjobban én is a mosószeradagolót utáltam benne. Az Elektrolux-ot nagyon szeretem, ez is felültöltős, keskenyebb, és nagyon faszán ki lehet venni a mosószer adagolóját!!!!
Én próbáltam az ecetest az Indesitnél, de nem történt semmi extra változás. Az adagolója is trutyis maradt, és a gép egy pár mosásig ecet szagú volt.

Geo,
csak nem még mindig túrós kajákat csinálsz?!?! Tényleg, túrófánk!? Az egyik kedvencem. Nyam-nyam. Aztán túrókrém?! Vagy túróstáska?! Áhhh de éhes lettek. Na megyek is megcsinálom a császármorzsámat...

Sorozatok: én Jóbarátok fun vagyok. Annyira, hogy most nézem a Viasaton. Már vagy 100-szor láttam, szinte kívülről fújom az összeset. Van amikor alapzajnak bekapcsolom, aztán leragadok előtte. :lol: House-t most kezdtem el nem olyan régóta nézni. Azt is nézem esténként, aztán délelőtt az ismétlést, így hála isten azért össze tudom rakni... Merthogy ugye közben a gyerek a főműsorszám. Az így jártam anyátokkal-t mondták nekem is, de még nem jutottam el addig. Az Agymenők is szuper, de azt most levették a Cool-ról... :evil:
cicmarek_
 
 


Milyen sokat írtatok :D :D

Vok, én is nagyon szeretem az Így jártam anyátokkal, meg a Dokikat is, meg nekem még a szívem csücske a Már megint Malcolm :lol: :lol:
A fogyókúrával meg ne törődj, te biztos olyan szerencsés alkat vagy, aki szoptatás után pillanatok alatt ledobja a kilókat :D

Klau, amíg terhes voltam, én is egyfolytában csak a sorozatokat néztem :D meg aludtam :lol: :lol:
Azt akarom kérdezni, hogy a meggyet hogyan adod Vencelnek? Megfőzöd, meghámozod, fagyasztott? Na szóval mindenre kíváncsi vagyok :D :D
Nagyon cuki Vencel, ahogy eszi az őszibarackot :D :D
Én is szerettem volna ma barackot adni Arninak, de egyszerűen nem bírok normális barackot kapni sehol :roll: Kívül gyönyörű, belül meg már barna és vízízű :roll: :roll:
Így almát főztem a krumplijába.

Yadine én is szoktam zoknit adni talpas gatyó alá vagy fölé, plusz még mamuszt is, mert lábatlan az overálunk.

Heni már "kutyázik" a Gergő? Elájulok, nagyon ügyes, mindjárt mászni fog :lol: :lol:

Csilla, Léni nagyon cuki a forgolódásnál, együtt néztük meg Arnival. Annyira szereti nézni a kisbabákat :D :D

Vik Zoé nagyon édes, ahogy beszélget :lol: :lol:

Akkor most megnyugodtam, látom, ki hogy öltözteti fel a babáját, hát én is ilyen vastagon, mint ti. Végülis ők még nem mozognak kint, jórészt alszanak inkább (legalábbis Arnit aludni szoktam kivinni), olyankor meg magától lehül a test, tehát muszáj vastagabban öltöztetni. Hogy mit fogok csinálni -10 fokban, nem tudom :D :D

Konkri már azt hittem hülye vagyok, de nekem is van mostanában olyan, hogy mintha mocorogna a pocakomban valaki :D :D Nem tudom mi ez, arra gondolok, hogy talán emlékszik a testem, hogy milyen volt akkor... á, de ez hülyeség :lol:

Találkozóval kapcsolatban van valami fejlemény?

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn
 
 


sziasztok,

talinn, fagyasztott meggyet adok neki (csak kiolvasztom). és barackot is fagyasztottunk le vagy 5 kilót meghámozva, félbe vágva. úgy szoktam, hogy egy fél barackhoz 4 szem meggy és összeturmixolom, vagy egy fél párolt almához, kb. 60-70 ml lesz belőle, és akkor még kap kb. 40ml tápot utána. de ez tízórai és én utána másfél- 2 óra múlva adok neki ebédet, és csak utána alszik.
én krumplit még nem adok neki. majd novemberben kezdem el. és nagyon szépen köszönjük a bókot! :-)

én úgy szoktam felöltöztetni, hogy itthon hosszú ujjú body meg egy talpas nadrág, esetleg alá zokni. ha elmegyünk, akkor ráadok a zokni helyett egy harisnyát, kap egy kardigánt meg egy kabátot, sapkát és persze vastag takarót. és még küzdünk a mózessel, de már nagyon necces.

Klau

Kép
pkklau
 
 


Köszönjük a video dícséreteket! :)

Heni,
Gergő eszméletlenül ügyes :lol: :lol: :lol: Gratula!!!

Vok,
A kezelés ára valóban horror és sajnos nem úgy tűnik hogy használna :( Nanetto apósának se használt :( . De mindent megpróbálunk hátha.
Te depis??? Na neeeee. Nem is hiszem el.

Hú, olyan sokat írtatok, hogy a felére sem emlékszem :roll:

Geo,
elképzelem Dávidot haladni :lol: , tök kis ügyes-erős fiúcska!!!!
Lehet már tárgytalan, de pl túrógombóc jó kis vaníliáscukros tejföllel megöntözve :?: Nyammmi!

Bhdetti,
Jó utat nektek! És érezzétek nagyon jól magatokat!
A hízás miatt meg ne aggódj épp ma voltunk dokinál és mi is pontosan 500 gr-ot híztunk.
És azt mondta jók vagyunk.

Ha már itt tartunk akkor a jelenlegi állás szerint 5800 gramm és 64 cm. Mától ehetünk napi egy étkezésre vanílás tejpépet.
Fokozatosan kell bevezetni. Az első nap egy mérőkanálnyit csinálni, a második nap kettővel, a harmadik nap 3-al, a negyedik nap 4-el és az ötödik naptól mehet a normál adag.
Megkaptuk az oltást is, szokás szerint volt egy kis sírás, de amúgy semmi extra.
Ma reggelre viszont a jobb fülében elég sok fülzsírt talátam és úgy tűnt, hogy eléggé folyékony lehetett, mert a kagylójába is ki volt folyva és bele volt száradva :roll: . Kitöröltem neki fülpiszkával, de a dokinak is mondtam és meg is sasolta és hát sajna középfügyuszija van :shock: :shock: . Hogy hol és honnan fogalmam sincs. Sajna antibiotikumot kell rá szednie :( :(
Mindenesetre nem úgy tűnik, hogy fájna neki, mert nem piszkálja és nem húzogatja a fülét, a kedve jó, alszik azon a fülén is. Mármint arrafordítva a fejét alszik.
Szal ez van.
A tejpép ízlett neki szerintem 40 ml vízhez kellett 1 mérőkanálnyit tenni és be is puszilta, bár nem olyan kultúrált körülmények között mint Luna Aronja, és még utána megitta a minimum adag tejét is szóval étvágyban nem szenvedünk hiányt.

Ruházkodáshoz nem tudok hozzászólni, mert itt nálunk még nagyon jó idő van. Ma is zokni, passzentos cicanaci, ujjatlan badi, meg rövidujjú volt rajta és szerintem melege volt egy kicsit, főleg mikor jöttünk haza akkor volt nagyon meleg.
Talán annyi, hogy múlt hétvégén amikor itt is hűvösebb volt és a lakásban is lement 20 fokra a hőmérséklet akkor volt rajta egy rövidujjú badi, egy vékony zokni és egy hosszúujjú pamut rugi.

Tatim,
én úgy tudom, hogy ha valamit egyszer már csinált a gyerek, mint pl hátról hasra fordulás akkor azt tudja. Az hogy nem csinálja nem jelenti azt, hogy egyszer tudta és kész el is felejtette. Nem csinálja, mert valamiért nem szereti csinálni pl.

Sorozatokban nálam a Szex és New York a nyerő megvan az egész sorozat, meg a két film is, bár a második film az kicsit csalódás volt. Többet vártam tőle. Már kb. ezerszer láttam mindegyiket.
Másik nagy kedvenc a CSI sorozatok, a sima, a Miami és a New York. Meg a Gyilkos elmék. Ezekre Nikost is rászoktattam :lol: Azóta együtt nézzük. Bár itt kissé visszább vannak, így egy csomót én már láttam, de nem bánom, mert nagyon szeretem őket.
És teljesen más stílusban a bbc minisorozata a Büszkeség és balítélet még az amit "rongyosra" néztem már.
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?