Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Valalki írta az eéjszakai evést, és ez menyugtatott. Képzeljétek én is felébredek arra éjjel, hogy éhes vagyok és olyankor muszáj ennem egy kicsit, hogy egyáltalán el tudjak aludni. Én sose bírtam az éhséget elviselni. De akokr is olyan fura ez az elsõ harmadban, nem?

Norci
Norci

Sziasztok!

Adri!
Gratula! Kép

NikiK!
Nagyon fogtok hiányozni! Addig is minden jót nektek!
Várjuk a "tudósítást".Kép "Rakéta" babát kívánok!

Norci!
Ne légy elkeseredve.
Igen a babavárásnak megvannak a szépségei, de a velejárói is.
Ajánlom a Hurrá terhes vagyok! c. könyvet neked.
Persze mindenki másként "csinálja". De hát mindenkinek más a természete. Ugyanazt a "jelenséget" mindannyian egy kicsit másként éli meg.

Dojika!
Persze, hogy fogunk telefonon beszélni!
Pusszz. Chris
Chris

Sziasztok!

Adri!
Szeretettel gratulálok, és nagyon jó egészséget kívánok Nektek! KépKépKép
Remélem, az én babám is ki akar majd jönni hamarabb.

Niki K!
Pihenjél nagyon-nagyon sokat! Minden elismerésem, hogy egyáltalán eddig birtál dolgozni. Aztán idönként üzenj, föleg, ha megvan a baba. Ha más nem, legalább valakinek egy sms-ben v. telefonon.

Mindenkit puszilok:
Gabi
BGabi (bgabi)

Szia Mummy!

Mi is 29-én megyünk AFP-re! Tegnap voltunk dokinál, de sajnos most nem volt Uh. Kép Pedig úgy szerettük volna látni Picurt. Most várhatunk megint 4 hetet...Kép
Tegnap csak rákszûrés volt, kesztyûs vizsgálat (brrrrrrr...), úgyhogy mondtam is a dokinak, hogy az Uh valahogy pozitívabb élményt jelentett. Jót derült rajta. Kép Pedig a férjemmel csak úgy surrantunk az UH-s szoba felé, hogy hátha elfelejti a rákszûrést (a kolléganõmnek is a 16. héten nézte), de nem lehetett átejteni. Kép

Sajna viszont talált méhszájsebet, ami most nagyon megijesztett. Este el is voltam kenõdve otthon, de a Picur gondoskodott róla, hogy jókedvem legyen, mert finoman megrezegtette a pocakomat. Kép Elõtte vasárnap és hétfõn is éreztem, mostmár egyre határozottabban. Sõt hajnalban kétszer is produkálta magát. Kép
Te érzel már valamit?
Ti mikorra vagytok kiírva?

Rita
Krita

Sziasztok Lányok!

BMárti: Tényleg nagykönyvbe illõ vagy, de szerintem örülj neki, hogy így van, mert szerintem ez a normális. Azért ha megnézted a hozzászólásokat, fõleg azoknak nincs étvágya, akik a gyötrelmes, hányingeres elsõ harmadban vannak és nem az utolsó harmadban lévõk, így szerintem a Te példád nem általános.
Én nekem kifejezetten jó étvágyam van, de nagyon odafigyelek, hogy ne essek túlzásba, anyukám szerint még így sem eszek sokat, de azért többet, mint amikor 51-52 kg voltam.

Niki: Pihenj sokat, te már nemsokára a kezedben tarthatod a kislányodat!

Puszi:
Moncsi
Moncsi

Kismama barátnõim !

Most jöttem a dokinénitõl, megrövidült a méhszájam, emiatt sokat kell feküdnöm, úgyhogy már hétfötöl nem dolgozom.
Ide a társalgóban majd azért írogatok.

Vigyázzatok magatokra!

Mamacica(28hét6nap)
Mamacica

Sziasztok lanyok!

Eloszor is tiszta szivbol gratulalok Laranak es Adrinak a babajukhoz!!!

Nem hittem korabban, hogy az utolso ket het ilyen nehezen telik....
Elvileg meg 10 napom van a kiirsaig, de mar szinte semmi nem tud lekotni. Pedig imadok olvasni, meg tevekenykedni, el is maszkalunk otthonrol, meg meg orult modjara most is a munkahelyemrol irok, de meeg itt telik a leggyorsabban az ido....

Szoval minden tiszteletem aze, aki az utolso honapokat otthon birja tolteni, nekem meg az utolso par het sem sikerult...

AMugy jol vagyok, de enni mar nem is tudok szinte semmit, a hasam meg nem szallt le, igy par egy pohar viztol is tele leszek, es meg levegot sem kapok, mert a tudomet is nyomja a picur. Szoval orankent egy falat nalam isKép

Chris!

Megadod a mobilszamodat? ( sarmany@blavo.hu)
Otthonrol is fogok tudni meg e-mailezni, de ha megszuletik manocska, akkor veled uzennek ide, jo?

BMArti és Moncsi!

Ez a hizas dolog teljesen alkat kerdese. Van olyan baratnom, aki szegeny nagyon vigyazott vegig, hogy ne egyen sokat, megis meghizott elegge. Engem meg mindenki dicser, de nem erdemlem meg, mert egyszeruen csak szerencses alkatom van szerintem. Meg olyan is van, aki csak vizesedik, egy baratnom 30 kilot hizott, de le is adott belole 28-at szuleskorKép...
Azert erdemes vigyazni, mert ha valaki azert hizik meg, mert 2 helyett eszik, az lehet, hogy nem megy le szuleskor, sot, utana is csak nehezen. Nekem egyebkent nagyon hullamzo volt a dolog, volt olyan het, hogy a kozertben maszkaltam egy orat, hogy mit birnek megenni, annyira nem volt etvagyam, aztan jott egy idoszak,hogy majd megorultem pl. egy kis szilvas gombocert, es eleg sokat meg birtam bele enniKép Utana persze rosszul voltam, es orakig nem kaptam levegot...

Norci,

szerintem a legrosszabb a hanyas lehet es az elso harmad. En mondjuk nem hanytam, de allanoan emelyegtem, es gyomorsavam is volt, ugyhogy a parnam alatt is es a taskamban is tartottam haztartasi kekszet. A masodik harmadban aztan egy cspasra mwgszunik ez a panasz, es tenyleg az a legklasszabb idoszak. A harmadik harmadban meg egyentol fugg, nyaron nagyon rossz volt a hoseg, de te eppen meguszod, nem? Az evesre kell tenyleg figyelni, mert akkor a gyomrodat mar picire ossze fogja nyomni a babad, ese bbol adodnak kellemetlensegek, de szerintem messze nem olyan rossz, mint az allando hanyinger es hanyas. Es ha mar megmozdul, akkor az karpotol mindenertKépKépKép

Jovo hettol leeht, hogy mar csak otthonrol irogatok, hianyozni fogtok!

Puszi

Vikoca38
Viki

Dojika,

Ne haragudj, nagyon ritkán írok ide, inkább csak olvasgatom a topickot és chat-elek, ha van rá idõm. Én vagyok budaörsi csak megváltoztattam a nevemet Zsú-ról Pogo-ra mert elég sokan vagyunk már. Ki a védõnõd? Nekem Sárossy Orsolya.

Remélem jól vagy. Ha kérdésed lenne és tudok segíteni, nagyon szívesen megteszem.

Zsú-Pogo
Zsú

Viki!

Köszi a biztatást. Holnap 9 hetesek leszünk éppen, innen már tényleg nincs messze az elsõ harmad vége, ugyhogy reménykedek. Neked meg türelem, hamar itt lesz a nagy nap és téged meg az kárpótol mindenért majd, meglátod!

Norci
Norci

Csajok!

Ha van köztetek pénzügyes, akkor lenne egy kérdésem. Vagy v.ki aki már utánajárt a témának.
Ha ne adj Isten annyira rosszul rosszul vagyok, hogy kiiratom magam, akár a köv. 7 hónapra betegállományba, akkor is a rendes fizum után kapnék gyedet, vagy akkor a táppénz után?

Elõre is köszi a választ.

Ja ma voltam a tescoba ott 30e körül van a magasított fekvõs babakocsi, csak hogy ne a benzingõzt szívja majd szegény lurkó.

Norci
Norci

Péterfys Kismamák!

Hétfõn, 29-én lesz a kórházban egy elõadás, A szülésznõ munkája/jelentõsége a születés során (vagy valami ilyesmi a címe). Sajnos nem emlékszem, hogy este 6-kor vagy 7-kor kezdõdik, a Cser Kati nevû szülésznõ fogja tartani. Mi feltétlenül elmegyünk a párommal, lesz ott közületek valaki? Jó lenne személyesen is találkozni már!
Én aznap délelõtt megyek elõször NST-re, remélem, minden rendben lesz.

Puszi mindenkinek: Laura
Laura

Sziasztok!

Hát...egy hét alatt jó sokat írtatok (kedves párom lefoglalta a gépet egy egész hétre Kép )
Azért sikerült végre mindent elolvasnom. Kép
Lara és Adri! Nagy-nagy gratula a babákhoz!
Norci! Gyed a rendes fizetésed után fog járni mindenképpen. Én az elsö pillanattól (söt már elötte is) itthon vagyok. Mivel ebben az évben dolgoztam még ezért az ez évi fizetésem alapján fogok gyedet kapni. Ha nem lett volna keresetem akkor az éppen járó idei alapom után kapnám (november végén fogok szülni, ha minden igaz).
Lányok! A klubba szeretnék én is jelentkezni! Én már mindenkivel közöltöm a családban, hogy a szülés után "azonnal" hasra fogok feküdni! Kép
Egyébként jól vagyok. Kisfiamnak még mindig nincs neve. Kép Szegény anyukám már teljesen kivan, mert "megszületik az a gyerek és aztán nem is lesz neve" Kép Kép
Egyébként ha nálunk megtörténik a nagy esemény akkor azt a forum.index.hu Babavár címü topikjából lehet majd megtudni (apucit arra tudtam rávenni, hogy oda beírja.)

Sziasztok
Katus(35 hét 5 nap)
Katus27

Szia Krita!

A méhszájseb miatt ne aggódj, sok kismamának van. Nekem is volt a terhességem elején, de magától teljesen elmúlt pár hónap alatt.

Üdv:
Zsófi
Szabó Zsófia (szzsofia)

Sziasztok!

Mivel átvettem a táblázat karbantartását, szeretnék szólni, hogy nekem a mai (vasárnap) nap lenne a legjobb a frissítésre. Újra visszamegyek dolgozni amíg tudok, és bent nincs netem.

<pre>
Erás 42 hét Pécs 21 év okt. 10. 1.b.
Szilvi2 1.c. 41 hét 5 n Ócsa 25 év okt. 16. 1.b.
PK 2.c. 40 hét 6 n Svájc 29 év okt. 23. 1.b.
Kiraly Kati 8.c. 39 hét 5 n Budapest 25 év okt. 28. 1.b.
Andiv 39 hét Budapest 22 év okt. 28. 1.b.
Merci 39 hét Budapest 29 év nov. 1.
Viki 2.c. 38 hét 5 n Budapest 29 év nov. 7. 1.b.
Helga 26.c. 38 hét 1 n Debrecen 23 év nov. 10. 1.b.
Rebi 37 hét 5 n Budapest 30 év nov. 12. 1.b.
Tikk 37 hét 6 n Budapest 26 év nov. 14. 1.b.
Móni 3.c. 37 hét 3 n Debrecen 28 év nov. 16. 1.b.
Eszter 2.c. 37 hét 2 n Budapest 24 év nov. 16. 1.b.
Niki K. 5.c. 35 hét Budapest 26 év nov. 23. 1.b.
Ágci 35 hét Szeged 27 év nov. 24. 1.b.
Katus sok 35 hét 6 n Pécs 28 év nov. 26. 1.b.
Viráganya 4.c. 35 hét 5 n Dunaújváros 29 év nov. 29. 2.b.
Laura 8.c. 35 hét 3 n Budapest 29 év nov. 28. 1.b.
Zsuzsi 3.c. 35 hét 2 n Budapest 26 év nov. 30. 1.b.
Gabi 1.c. 35 hét 2 n Nyíregyháza 27 év nov. 30. 2.b.
Beja 8.c. 34 hét 2 n Budapest 25 év dec. 10. 1.b.
Niki 10.c. 34 hét 0 n Bp. (Érd) 27 év dec. 10. 1.b.
Évike 3.c. 33 hét 6 n Budapest 29 év dec. 11. 1.b.
Mariann 3.c. 33 hét 2 n Miskolc 30 év dec. 14. 2.b.
Orsi 8.c. 33 hét 1 n Komló 26 év dec. 15. 1.b.
Szilvi 1.c. 32 hét Bp. (Érd) 25 év dec. 15. 2.b.
Picur 1.c. 32 hét 6 n Kanada 31 év dec. 21. 1.b.
Ada 2.c. 32 hét 3 n Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Zita 4.c. 31 hét Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Szila 7.c. 32 hét 3 n Budakalász 25 év dec. 22. 1.b.
BMárti 1.c. 31 hét 6 n Budapest 30 év dec. 25. 1.b.
D.Rita 1.c. 31 hét 6 n Dunakeszi 32 év dec. 27. 1.b.
Kata2 3.c. 31 hét 5 n Budapest 27 év dec. 31. 1.b.
Kata 30 hét Budapest 22 év dec. 29. 2.b.
Betti 4.c. 30 hét 5 n Eger 25 év jan. 1. 1.b.
Kisbence 30 hét Budapest 31 év jan. 1. 2.b.
Tiduj 30 hét 3 n Bp. (Szolnok) 25 év jan. 3. 1.b.
Zafi 30 hét 5 n Budapest 26 év jan. 4. 1.b.
Zsú 28 hét Budaörs 28 év 1.b.
Mamacica 1.c. 29 hét 0 n Szolnok 28 év jan. 14. 1.b.
Erika 14.c. 28 hét 3 n Erdély 27 év jan. 17. 1.b.
Chris-Klári 27 hét 6 n Budapest 36 év jan. 20. 1.b.
Ildikó 3.c. 27 hét 4 n vidék 28 év jan. 23. 3.b.
Moncsi 1.c. 27 hét 4 n Budapest 26 év jan. 24. 1.b.
Catnet 6.c. 27 hét 0 n Ócsa 20 év jan. 25. 1.b.
TKriszta 1.c. 26 hét Budapest jan. 28. 2.b.
Kustyi 26 hét 6 n Gyõr 30 év jan. 28. 1.b.
Klári 1.c. 26 hét Pécs 28 év jan. 29. 1.b.
Zsuzs 1.c. 26 hét 0 n Budapest 27 év febr. 2. 1.b.
Tmóni 0.c. 25 hét 6 n Budapest 31 év febr. 2. 2.b.
Menta 1.c. 25 hét 4 n Budapest 25 év febr. 6. 1.b.
Juca2 25 hét 6 n Veszprém 29 év febr. 13. 1.b.
Kinga 1.c. 25 hét 3 n Maglód 33 év 4-5.b.
SJMóni 3.c. 24 hét Budapest febr. 14. 1.b.
Tünde 24 hét 3 n Budapest 33 év febr. 17. 2.b.
Nyuszimanó 3.c. 23 hét 3 n Finnország 26 év febr. 21. 1.b.
Kele 0.c. 17 hét Budapest 28 év márc. 31. 1.b.
Krita 6.c. 16 hét 3 n Nyíregyháza 26 év ápr. 11. 1.b.
Csilla1 1.c. 12 hét 3 n Budapest 31 év máj. 17. 2.b.
Dojika 1.c. 10 hét 2 n Budaörs 27 év máj. 21. 1.b.
Erika2 12.c. 8 hét Százhalombatta 27 év
Norci 5.c. 9 hét 0 n Budapest 26 év jún. 2. 1.b.
Kata007 4.c. 8 hét 6 n Miskolc 35 év jún. 3. 2.b.
</pre>

A lista elején lévökröl nem tudtok valamit? Azóta már biztosan boldog anyukák, és mi nem is tudunk róla KépKépKép

Kata007
Kata007

Katus27!

Köszi a infot, ha nem birom a melót, akkor eggyel több ok, hogy nyugodtan kiirassam magam.

Kata007! Nekem tökéletes a vasárnap, különösen, hogy nálunk akkor telik le egy hét. Ugy szeretném már a tábláztaba a nevem mellett a 12. hetet látni, de már nincs messze, csak kitartás. Legalábbis ezzel biztatom magam.

Ha jól emlékszem a chatrõl úgy tudom, hogy
Király Katinak megszületett a babája.

Norci
Norci

Szia Norci!
Én is szeretném ha már a 12. hetet írnám nektek, hisz akkor már nekünk is csak egy nap hiányzik. Kép
Úgy néz ki Beszti követ minket??? De jó lenne... Szurkolok neki.

Kata007
Kata007

Sziasztok lányok!
Hát immáron Magyaro.-ról irok nektek! Tök jó itthon lenni, gondolom ezt meg tudja érteni mindenkiKép

Lara, Adri!
Nagy-nagy gratula a babákhozKép Csodálatos anyaságot és sok-sok tejcsit!

Magunkról annyit, hogy "halálra" dolgoztuk magunkat a költözködés alatt, úgyhogy nem volt idõm még olvasni sem benneteket! Szerdán a repülés elött voltam terhesrendelésen, ahol mindent jónak találtak, szóval tök nyugodtan ültünk repülõre. Szerencsére nem volt semmilyen gond (koppkoppkopp), és remélem visszafelé se leszKép
Képzeljétek, a vaskapszulától a hemoglobinszintem annyira felment, hogy ilyen magas még soha nem volt!!!Kép A hízás miatt nem kaptam leszúrást (hú megúsztam), mindenesetre azért rossz, hogy most már igy kell figyelni, mit eszem.
Nyuszimanó már nagyon aktivKép, a védõnéni is megjegyezte szivhangvizsgálat alatt, hogy most éppen valamit nagyon ügyködik bent pocaklakó, mert állandóan mozgott és a szive meg olyan hangosan meg erõsen kalapált, hogy majdnem szétment a készülékKép

Helga!
Köszi a választKép Szerencsére nekem is csak a kezemen dagadnak az ujjaim, és tényleg csak reggel, a lábam meg soha. Vérnyomás is alacsony(110), szóval tuti nem azért dagad. A védõnéni szerint sokat kell pihenni meg rengeteg vizet inni, hát az utóbbi idõben meg nem volt idõm lazsálni.

Mindenkinek nagyon szép vasárnapot, megyünk a barátnõmhöz babalátógatóbaKép

Pusszantás: Nyuszimanó 23hét3nap
Nyuszimanó24.

Szia Nyuszimanó!

Már hiányoltalak is. Azért remélem nem hajtottad agyon magad.
Meddig maradtok itthon? Csak hogy megejthessük a talit.

Én hétfõ, kedd, szerda dolgozom sajna, csütörtökön apóséknál családi buli, azt a köv. három napban mo-i céges buli (inno) amire még gondolkszom, hogy elmenjek-e, nem tudom bírnék-e egy három napos kirándulást, különösen hogy egy rövid 15 km-s túra is van a programban, bár a friss levegõ tuti jót tenne. Többieket is kérdezem szerintetek elmenjek?

Norci
Norci

Kata007!

Irtam is Beszitnek, hogy nagyon drukkolok.
Amugy te hogy érzed magad, tudsz majd ujra dolgozni?

Norci
Norci

Sziasztok!

Moncsi! Szerintem az (lenne) a normális, ha az ember lánya így várandósan éhesebb lenne, és többet enne (persze módjával), mint elötte. De persze ez is teljesen egyéni.

Mamacica! Az mit jelent, hogy megrövidült a méhszáj? Vigyázz nagyon magatokra, pihenj sokat, és tarts ki, nem messze már a célegyenes!

Norci! Én is így voltam az elején, napokban számoltam a terhességemet, és alig vártam, hogy újabb hetet töltsünk be. Aztán valahogy a második harmadban elkezdett rohanni az idö, azóta néha magam is megdöbbenek, hogy Jaj, már csak két hónap, és még se bababútor, se babakocsi, mindjárt itt lesz PiciLaci a kezemben, és én még nem készültem fel rá (talán lelkileg sem) rendesen! Talán, ha már minden készen lesz a Pici fogadására, akkor engem is utolér újra a türelmetlenség, mint Vikócát, de most úgy érzem, ez a hét hónap egy szempillantás alatt rohant el mellettem...
A túráról az a véleményem, hogy ha nem nagyon megeröltetö terep, én tuti elmennék. Illetve elmentem volna 12 hetesen. Használd ki a lehetöséget, ameddig nyugodtan ki tudsz mozdulni. Mi igyekeztünk sokat kirándulni a nyáron Életem Párjával, igaz, kényelmes, sétálós túrácskákat csináltunk, de nekem nagyon jól esett a mozgás is és a friss levegö is. Arról nem is beszélve, hogy amikor már nagy az ember pocija, vagy még nagyon kicsi a babája, nem nagyon tud kirándulgatni. Szóval érdemes (szerintem) feltöltödni!

BMárti
BMárti

BMÁrti!

Köszi a tanácsokat, hát nem tudom. Most valahogy úgy érzem, hogy a metrózást is alig élem túl reggelente, nagyon gondolkozom, hogy visszamegyek betegállományba. Szerintem most itt se sok hasznomat veszik így, ilyen állapotban. A túra idején én még csak a 10. hét felé fogok döcögni, bár addigra már 12 hetes lennék.

Norci
Norci

Norci!
Én most szinte nem is érzem, hogy terhes vagyok. Nincs hányingerem, nem vagyok fáradt. Igaz többször megéhezem, és megkívánok dolgokat, de semmi más. A pocim már árulkodik, de ahogy olvasgattam, ha nem az elsö baba, akkor ez már természetes. Szóval úgy érzem fogok bírni dolgozni. Ha nem, akkor jövök vissza betegre. A dokim azt mondta nyugodtan szóljak. Hiszen ez az az állapot amikor nem kell megindokolni, hogy miért jövök táppénzre.

Norci, én kiszámoltam, hogy karácsony körül talán már a fiúk is érezni fogják gyengén, hogy van "odabent" valaki. Annyira várom. A férjemnek elsö baba, de már most beszél hozzá. Olyan megható és egyben vicces is. KépKépKép
Ma csak késöbb leszek újra, mert megyek az elsö tanácsadásra. Te voltál már?

Kata007
Kata007

Sziasztok!

Szia Viki! Kép
Olyan rég nem hallottam rólad, már aggódtam.
Jó, hogy igazából nincs miért.
Hát bevallom, hogy én nem vagyok egy mobol-rajongó. Amíg nem kötelezõ, addig nekem nem is lesz.
Úgy, hogy közzéteszem a mh. telefonomat:
352-86-74. mindjátok a hölgynek aki felveszi a telefont, hogy magánügyben hívtok. Különben mond egy olyan tel. számot, amin szinte lehetetelen elérni engem.
Ja, hogy a nevem is kéne?Kép Héder Klára a becsületes nevem.
Magán otthonit szívesen elárulom a telefonban, az én babnetes társaimnak.Kép

Piszkos anyagiak kérdése:
Jan. 20-ra vagyok kiírva. Van még annyi szabim, hogy decemberben szabin legyek otthon. De ott a január. Kérdés: Betegállományba menjen az ember lánya, Azzal, hogy doki ne írja rá a szülés várható idõpontját.) vagy vegye igénybe a szülésit? (Egyéb hülye kérdés: Ez a szülési a Tgyás? ) Ezt a részét még nem értem.

Norci!
Szerintem az elsõ három hónapban fokozottan érvényes, hogy feleslegesen ne terheld túl magad.
Persze ez is relatív. Ha te eddig is sportosan éltél, akkor nyilván jobban bírod a "kiképzést".

Mindenkinek üdv. Chris (28.)
Chris

Sziasztok!

Kata007,hová jársz tanácsadásra?Csak azért,mert én is ma megyek,de én már remélem,hogy az utolsóra,vagy utolsó elõttire.Kép

Mariann
Mariann

Mariann!

A csabai sztk-ba! Te?

Kata007
Kata007

Mariann!
Válaszolj, mert mennem kell!!!!

Kata007
Kata007

Sziasztok

Mamacica! nagyon vigyázz magatokra, néha meg adj hírt magadról, mert aggódom értetek.

Csilla1, elküldöm neked a saját tapasztalatom a táncterápiáról, a többi Rajtad áll :-))

Mi jól megvagyunk, bár elég nehéz hétvégém volt, hányás-hányás után... Ma megyek a Doki bácsihoz, remélem megint "de nagyott nöttünk" megjegyzéssel enged el minket :-)

Pusz: Dojika
dojika (dojika)

Kedves Zsú-Pogó!

Aránylag jól vagyok, leszámítva a tipikus problémákat...
De elsösorban nagyon nagyon boldog vagyok, boldogok vagyunk, várjuk a kis Manónkat nagyon!

A védõnõm Máténé Pap Marian.

HA esetleg van kedved valamikor találkozni egy elsõharmados kismamával, bezsélgetni vagy sétálgatni, megadom az otthoni számom 23/440-592. Jancsó Dórát keresd :-)

Szia: Dojika
dojika (dojika)

Szia Chris!

A szülés elõtt mindenféleképpen inkább irasd ki magad rendes betegállományba - ezt a mi bérszámfejtõnk ajánlotta. A szülési szabadság (ami amúgy tudtommal a szülés várható idõpontját megelõzõ 1 hónappal kezdhetõ meg) ugyanis csak 24 hetes - függetlenül attól, hogy a szülés napjától vagy már elõtte veszed igénybe. Mivel a szülési szabadság alatt járó terhességi-gyermekágyi segély - a táppénzzel azonos módon - a korábbi béred 70%-a, ha a szülés elõtt igénybe veszed, akkor a szülés után ugyanakkora idõszakra elesel ettõl az összegtõl - kivéve, ha a béred nem több bruttó 80.000 Ft-nál, mert akkor a TGYS alatt kb. ugyanannyit kapsz, mint késõbb, ha GYED-re mész (ami ugye most max. bruttó 80.000 Ft). Nem vagyok jogász, ezért elnézést a kusza fogalmazásért - a lényeg tehát, hogy ha a fenti összegnél többet keresel, akkor ne menj a szülés elõtt szülési szabadságra, hanem táppénzre irasd ki magad!

Sziasztok,
Móni
sjmoni (sjmoni)

Szia Móni!
Köszönet.
Ha jól értem: Mivel a bruttóm több mint 80eFt, így januárra betegállomány a javasolt?
Üdv. Chris
Chris

Sziasztok Lányok!

Kellemes hetet mindenkinek ebben a gyönyörü öszi idöben!

Mamacica: úgy látom a dilemmádat megoldotta a kicsi. Vigyázz magatokra,és pihenj sokat!

Tiduj,
megnéztem az én "kisokos" Öröknaptáramat:
e szerint jan. 3. jó idöpont, pont akkor fogod betölteni a 40. hetet. Az uh-n is jó volt az eredményed. (kiló stb.) A számításodban valószínü az adja a kavart, hogy most 30 hetes és 4 napos vagy tehát: 30 hetes (és nem 31), a betöltött hét számít. Az uh-n így rendesen 29 hetes voltál, úgyhogy az adatok is jók voltak. Az elején még én is úgy számoltam különben, hogy pl. 24 hét 3nap=25 hét, de aztán felvilágosított a doki a fentiekröl.
Úgyhogy nyugodj meg, az adatok tök jók.
Üdv: Ágci
Ágci

Helló Chris, igen, ez esetben inkább betegállományra menj, mert ahány héttel a szülés elõtt igénybe veszed a TGYS-t, annyi héttel kevesebb lesz a szülés után az az idõszak, amelyre a korábbi béred 70%-t kapod.
Móni
sjmoni (sjmoni)

Kata007,jaj,ne haragudj,de csak most néztem ide vissza(vasalás,gyerekezés stb.)Kép
Én is a Csabai kapuiba járok,hétfõnként 13 órára kell mennem.Ez a III-as terhesgondozó.Te hanyasba jársz?Nem is tudtam,hogy délelõttönként is van.Azt hittem,csak délután.Merre laktok,ha nem vagyok indiszkrét?Mi a Szinva parton.

Mariann (33+3)
Mariann

Sziasztok!

Mindenkinek koszonom az egyutterzo sorait, mint tudjatok, sajnos a baba meghalt, a mutet csutortokon volt. Most 2-3 honap piheno kovetkezik, de utana remelem mielobb visszaterek ide.

Laura! Ugyan, a doki egy tunder, ha nem lett volna olyan rendes, nem is tudom, hogy csinaltam volna vegig. Tutira nala fogok szulni, ha eljon az idejeKép Ugyhogy meg egyszer koszonom, hogy ot ajanlottad nekem!

Pusssz: orsoly
orsoly

Sziasztok!

Most voltam az elsö tanácsadáson. Minden ok, de hát ugyan mi derülhetne ki.
Viszont beszélgettem egy kicsit a védönövel. A korom miatt genetikai tanácsadásra is el kell mennem. Ott valószínüleg ajánlani fogják a magzatvíz vizsgálatát. Nem tudom, hogy mondják szaknyelven, most fogok utánanézni. Szóval a nö szerint hasfalon keresztül megvizsgálják a magzatvizet 16 hetesen. Ebböl kiderül, hogy nincs-e valami baj a babával, és persze ebböl a vizsgálatból már a neme is kederül.
Volt már valaki ilyen vizsgálaton?
Van valami kockázata? Tudom, érdemes lenne elmenni, hisz nem akarok beteg gyereket a világra hozni, s így az egész terhesség idejére megnyugszom. Állítólag majdnem ugyanazt nézik mint az AFP-nél, csak itt nem a vérböl, hanem a magzatvízböl, ezért sokkal részletesebb és pontosabb.
Segítsetek ha van valakinek ebben tapasztalata!!!

Kata007
Kata007

Sziasztok!

Ha már TGYS, táppénz témáról szó esett, feltennék itt egy kérdést. A szülés várható idõpontja nálam 2002. 02. 02. Jövõ év januárban már nem szerettem volna dolgozni egyáltalán, hanem táppénzre iratni magam. Azt olvastam viszont az Index fórumán egy hozzászólásban, hogy ha nem lesz rendes, ledolgozott 2002-es munkaviszonyom, akkor a TGYS-t nem a 2001-es, hanem a 2000. fizetésemnek megfelelõen kapnám, ami nem lenne jó.
A munkaügyet nálunk épp átszervezik, ott azt mondták, hogy 2001-es után fogok kapni mindenképp, de nehogy jövõre mások mást mondjanak. Tud valaki errõl valamit, azaz mi a feltétele annak, hogy a 2001-es fizetést vegyék a TGYS alapjául?

Köszi: Miczkó
Miczko

Mariann!
Semmi gond! Én már haza is jöttem. A II-ben voltam.
Mi a Középszer legvégén (96) lakunk. Látom Te a Szinvaparton. Hát nem sokat segítettél... KépKépKép A Szinva keresztülfolyik Miskolcon Kép
Ha úgy gondolod írj a kata@kgb.hu -ra, ott megadom a mobilom és ha a babucid megadja a jelet, te is megadhatod nekem, amit majd továbbítok itt a lányoknak. Együtt fogunk szülni, vagyis izgulni Veled. KépKépKép

Vigyázz magadra addig is. Várom, hogy írj.

Kata007
Kata007

Sziasztok lányok,
nagy gratul az újonnan született babáknak és mamájuknak, nagyon jó volt olvasni a jó híreket!
Mi végre bekölétöztünk a házunkba, ami nagyon jó persze, de rengeteg munka meg macera, úgyhogy halál fáradtnak érzemmagam, meg hát kicsit nomádak még a körülmények, bár a lényeges dolgok (fûtés, fürdõszoba, melegvíz stb.) rendben vannak.

A kikutyát múlt csütörtökön láttam UH-n, annyira jól feküdt, hogy a sima UH is úgy mutatta az arcocskáját, mintha 3D-s lenne: minden vonása látszott, ahogy ásitozott és nyitogatta a szemét, a kezecskéjével kapdosott az arca elõtt meg mindne. Minden kis ujjpercét el lehetett különiteni és nagyon-nagyon édes volt. nagy élmény volt! És minden rendben van szerencsére, méhszáj zárt (féltem a költözés meg minden miatt, nehogy kinyiljon), vérkép, vizelet teljesen OK, szoval semmi gond nincsen.
Mindenkinek nagy puszi, nagyon hiányoztatok
Kata
mégegykata 32

Kedves Kata007!
a vizsgálat neve:amniocentesis. Írok neked emilt.
Ágci
Ágci

Ágci!
Köszi, várom! Kép

Kata007
Kata007

Hello Miczkó! Visszatérve a TGYS számításhoz: a törvény azt mondja, hogy: Alapesetben mindhárom ellátás (TGYS, GYES, GYED) alapja a táppénz alapját képez&otilde; naptári napi átlagkereset, amit a következ&otilde; módon számítanak ki: Az irányadó id&otilde;szak a jogosultság els&otilde; napját megel&otilde;z&otilde; naptári év els&otilde; napjától a jogosultságot megel&otilde;z&otilde; napig terjed. Ez kissé bonyolultan hangzik, de a lényege az, hogy ha mondjuk 2001.május 26-tól lennél jogosult gyedre vagy terhességi-gyermekágyi segélyre, akkor az irányadó id&otilde;szak 2000.január 1-t&otilde;l 2001 május 25-ig tart. Ha ez alatt az id&otilde; alatt 30 napnál nagyobb megszakítás volt a biztosításban, akkor a szünet UTÁNI id&otilde;szak az irányadó.
A terhességi gyermekágyi segélynél a jogosultság kezd&otilde; napja a szülés várható id&otilde;pontját megel&otilde;z&otilde; 28 napon belül bármely nap, de legkés&otilde;bb a szülés napja.
A gyermekgondozási díjra való jogosultság kezd&otilde; napja a terhességi gyermekágyi segélyre jogosító id&otilde;tartam leteltét követ&otilde; nap. Ha az igényl&otilde; nem a terhességi gyermekágyi segély lejártát követ&otilde;en veszi igénybe a gyermekgondozási díjat, az összeget akkor is a kezd&otilde; napon érvényes adatok szerint állapítják meg.
Ha megvan az irányadó id&otilde;szak, megnézik, hogy az EL&Otilde;Z&Otilde; naptári évben volt-e 180 napi jövedelmed. Ha igen, akkor az abban az évben ÖSSZESEN elért jövedelem naptári napi átlaga a táppénz/terhességi-gyermekágyi segély/gyed alapja (elvben 365-tel osztanak, mínusz táppénzen, gyesen, gyeden töltött napok). Ha az EL&Otilde;Z&Otilde; évben nem volt 180 napi jövedelem, akkor a jogosultság kezd&otilde; napja el&otilde;tti naptól számolnak vissza addig, amíg nem találnak 180 olyan napot,amikor jövedelmed volt, és akkor ennek 180/ad része lesz az alap.
Az összes jövedelmen jelen esetben a táppénz alapját képez&otilde; jövedelmet kell érteni: azt a pénzt, ami után egészségbiztosítási járulékot kell fizetni és a rendszeres jövedelemhez képest keresetveszteséget okoz (Azaz a munkáltató által adott szociális segély után például kell járulékot fizetni, de nem okoz keresetveszteséget, tehát a táppénzalapba sem számít bele.)
Az ellátásra való jogosultság kezdete után (tehát azonos ellátáson belül) az id&otilde;közben megemelt jövedelem nem számít - tehát ha például 2001.októberéig terhességi-gyermekágyi segélyen vagy és ez id&otilde; alatt emelik a fizetésed, akkor mondjuk hiába veszed igénybe a gyedet csak 2002. januárjától, az ellátás alapja mégis a korábbi, TÉNYLEGES jövedelem lesz, nem az emelt összeg. Ha viszont második babát szülsz, és az utolsó gyed/gyás óta emelkedett a fizetésed, akkor az új összeg lesz az új ellátás alapja.

Ha összesen nincs 180 napi tényleges jövedelem, akkor a táppénz alapja f&otilde;szabályként a jogosultság kezdetén érvényes minimálbér 30-ad része (Jelenleg 40000:30=1333,3FT), vagy kevesebb, ha az akkor érvényes munkaszerz&otilde;désben ennél kisebb összeg szerepel.
Ha pedig azért nem volt 180 napi jövedelmed, mert táppénzen, gyeden, gyesen voltál, akkor az irányadó id&otilde;szakban ténylegesen elért jövedelem naptári napi átlaga lesz az alap. (Például egyetmista voltál, 196 napot dolgoztál szülésig, de ebb&otilde;l 26 napon táppénzen töltöttél. Ekkor nincs 180 napi jövedelmed, de a táppénz miatt a terhességi-gyermekágyi segély és a gyed alapja a 170 nap alatt elért jövedelem 170/ed része lesz) Ha egyáltalán nincs tényleges jövedelem, akkor a jogosultság kezd&otilde; napján érvényes szerz&otilde;dés szerinti munkabér harmincad részét kell alapul venni. (Az el&otilde;z&otilde; példánál maradva el&otilde;fordulhat, hogy elhelyezkedsz, de az egész id&otilde;t táppénzen töltöd. Ilyenkor számít a munkaszerz&otilde;désben szerepl&otilde; összeg, ennek 30-ad része lesz az alap.)

A terhességi gyermekágyi segély és a gyed alapjának kiszámítása annyiban tér el ett&otilde;l, hogy enm a minimálbérnek, hanem a minimálbér kétszeresének 30-ad részét számítják alapul.
Az ellátás összege:
A gyed a táppénz alapját képez&otilde; naptári napi átlagkereset 70 %-a,de nem lehet több, mint az igénybevételkor érvényes minimálbér kétszerese (jelenleg 80000Ft).
A terhességi-gyermekágyi segély a napi átlagkereset 70 %-a, ha a szül&otilde; n&otilde; a szülést megel&otilde;z&otilde; 2 éven belül legalább 270 napon át biztosított volt. Ennél kevesebb, de legalább 180 napos biztosítási id&otilde; esetén 60 %.
A biztosítási id&otilde;be beleszámítanak az egy évnél hosszabb ideig tartó, nappali tagozaton végzett tanulmányok, de csak akkor, ha utána tényleges biztosítási jogviszony jön létre (elhelyezkedsz, szerz&otilde;dést kötsz a TB-vel, munknélküli segélyt kapsz, stb.). Ha nincs ilyen jogviszony, egészségügyi ellátásra és gyesre jogosult leszel, terhességi-gyermekágyi segélyre és gyedre azonban nem.

Bocs mindenkitõl a hosszú szövegért (egy másik weboldalról másoltam ide), de azt hiszem, érthetõen megmagyaráz mindent a témával kapcsolatban.
Móni
sjmoni (sjmoni)

Sziasztok!

Ágci köszi az infókat, jó könyved van!

Tiduj(30)
Tiduj

Szia Móni!

Köszi szépen a megnyugtató infokat! Mostmár tényleg nem fogok erõlködni jövõ évi munkaviszony téren, a szabikat is idén "nyaralom" elKép

További jó pocakoskodást mindenkinek!

Miczkó
Miczko

Sziasztok!

Ági köszi az infokat, nem mondom hogy mindent felfogtam belõle, de a lényeget vettem. No meg állambácsi ad amennyit ad, szóval úgy se lesz több, mint ami jár.

Kata007!

Terhesgondozásra gondolsz. No azon én már voltam, elõször a terhesgondozóba kellett menni, ott regisztráltak, elárulták, hogy ki a körzeti védõnõ, súlyt és vérnyomást mértek a labor vizsgálatokra kaptam beutalókat és mondták, hogy ha rosszul érzem magam most már õk is kitudnak írni. Mikor megvoltak a laboreredmények, akkor felkerestem a körzeti védõnõt, aki mégegyszer adminisztrált mindent, jól leszídott, hogy miért nincs RH, meg wasserman eredmény (mert azt a labor a terhes gondozóba küldte) és nagyon undok volt a néni. A gyerekemnek se volt szimpatikus, úgy hogy hazzaszaladtunk egy nagyot hányni. Ja és közölte, hogy õ súlyt meg vérnyomást szokott mérni, no most egyiket se csinálta. Bezzeg az optimális családtervezésen és a terhesgondozóban is olyan kedves védõnõk vannak. No mindegy. Viszont jövõ héten megint megyünk dokibácsihoz uh-ra, alig várom.

Norci
Norci

Sziasztok!
Mégegegykata!
Már hiányoztál. Érezzétek magatokat jól az új házban.Kép(Remélem elsõ éjszaka megszámoltad a szoba négy sarkát, kívánságügyileg!)

A minimálbértén úgy tudom 50.000.-Ft lett.
Chris

Igy van, a minimlaber jovo evtol otvenezer - ezert nem mindegy tobbek kozott, hogy az ember dec 31-en szul-e, vagy jan. 1-en.... Tudjatok, ezert kell nekem szoritani, mert en dec 31-re vagyok kiirva KépKép
mégegykata 32

Sziasztok Lányok !
Nagy nehezen utolértem magam az olvasásban, és most gyorsan írok nektek (jó) pár sort. Elöre is bocsi, ha tul hosszu leszek. Ritkán jutok gépre, de akkor elkap a szómenés.
Szoritok minden célközelben levönek, hajráááááá!!!!Mi lehet pl. Erással, ha jol emlékszem ö is pécsi, és valamikor oktober tizedike körül volt kiirva. És Lara osztodott-e már ?És mi van veled Beka, tanitasz még ? Én visszamentem KL-re, de egyenlöre gözöm sincs, hogy a fenésbe fogok én vizsgázni, órára sem tudok mindig elmenni, nem is beszélve az itthoni tanulásról, hajaj&#8230;.
Sok uj van, miota itt jártam, (üdv mindenkinek) hatalmas és szuper a táblázat, ezért nem lehet elégszer dicsérni Bgabit, csak azt nem tom, mi lesz, ha megszül, hogy lesz rá ideje&#8230;.Persze lehet, hogy csak én vagyok rettentöen lelassulva, de mintha semmire nem jutna idöm&#8230;
Annyi kérdés volt, amire tudtam volna válaszolni, de legalábbis elmesélni nektek a véleményemet, de mire a végére értem, elfelejtettem miröl volt szo. Mindegy, csak ugy össze-vissza ami eszembe jut.

Farfekvés: egy hétig gyakoroltam asszem a 26. hét körül a térd-könyök poziciót, és Bogi befordult.És ugy is maradt.
Kiságy: mint már írtam, fenyöt vettünk és ennek most örülök igazán, mert nem régiben tudtam meg, hogy a laminált lapbol készült (minden kiságy, ami nem tiszta fa, bármilyen szép és divatos) olyan ragasztoanyagot tartalmaz, mely elkészülte után egy évig párolog, és ez az anyag (ha jol emlékszem valamilyen aldehid tartalmu ragaszto) erosen allergizálo. Még jo, én is és a párom is hajlamosak vagyunk, de szerencsére nem választottunk rosszul.
Szoptatos melltarto: Legolcsobbat a Metroban találtam, Dorina a neve, tiszta pamut, 4 db-ot használok, de ez a minimum számomra, éjjel idonként elcsuszik a betét, elázik, nem mosok minden nap fehéret, tehát nekem ennyi mindenképp kell.
Melltartobetét. Legolcsobb a DM saját márkája, a Babylove, 3O db, 45O forint.
Bimbovédö krém: teljesen feleslegesnek bizonyult számomra. A nagyoknál mindenfélét használtam, bórviz, bimbókrém, anyámkinja, mégis szájpenészesek lettek a gyerekek, ráadásul 1 mellgyuszit is begyüjtöttem. Boginál a korházban elkezdtem használni a mamilla kendöt, hát Bogi utálta az izét, köpködte a cicit kifelé, persze azért otthon elzargattam kedvest patikába, de szerencsére nem kapott, azota nem használok semmit. Reggel cicimosás szappannal, alapos öblités, tiszta melltartobetét, este ujra szappanos tisztitás, tiszta betét. Ha kell a betétet napközben is cserélem, de cicit nem mosom többet. Ha Bogi éhes, elökapom, bedugom, ha evett, elcsomagolom. Mellgyuszi nem volt, Bogi szája és popoja gyönyörü.
Terheléses cukor: nagyon sajnállak benneteket, hogy ennyit szenvedtek miatta, de magamat is sajnáltam, és ezért meg is kiméltem magam töle. Lehet, irtam már, akkor bocsi. Szoval nagyfiammal voltam annak idején, éhgyomor, pohár cukor, épp annyi víz, hogy inni lehessen. Semmi citromlé. Laborváróban 16 kismama, 4 !!!! szék. 4 vérvétel, 1 elötte 3 utána. Olyan rosszul lettem, hogy ihaj. Ha addig nem voltam cukros, ettöl biztos az lehettem volna. És ugye mindez a 26. héten. És mikor megkérdeztem, hogy ugyan mi történne, ha valóban terhességi cukrom lenne. Hát cukorszegény diétát kellene tartanom. Na és ezért ennyit szenvedni&#8230;Én még másnap is rosszul voltam csajok. Persze más a helyzet, ha valaki cukorbeteg már eleve, az egy tök más story. De második és most harmadik gyermekemnél is közöltem a dr.-ral, hogy felejtse el a terheléses vizsgálatot. (nem ugyanaz a személy)Én viszont szépen magamtól mind a kétszer a 26. héttöl visszafogtam a cukorfogyasztást, ami a sulynak sem árt. És mivel nincs tán két hely, ahol azonos módon csinálják ezt a vizsgálatot, képzelem milyen fontos és pontos lehet&#8230;ugye van ahol éhgyomrit nem csinálnak (mivel már csináltak máskor) és ugy kell cukros löttyöt inni, és van ahol egy, máshol két zsemlét kell enni, van ahol tejet és zsemlét&#8230;na erre mondaná Hofi, hogy haggyámá.
Pelus: aki eldobhatóra vágyik, legolcsóbb a Pampers multipack 92 db, a Metroban. ( adnak hozzá ajándék popótörlöt is, 15 db). Illetve a 1OO Forintos boltokban van állitolag olcsobb, én azt nem mertem megprobálni.
Popotörlökendö: legolcsobb a rózsaszin Johnsons Multipack, 2x, 3x, 4x 72 darab van egybe csomagolva, darabra ez a legolcsóbb. A vastagok (textilhatásu) közül. Vékonyat nem probáltam. Árkülönbség van csak, minöségbeli nincs, a Pampers, a Libero, a Johnsons és a DM Babylove vastag popotörlöi csak az illatukban különböznek.
Kinai táblázat: Nálunk a családban 11böl 1O esetben stimmelt a gyerek neme a naptárhoz, ami azért elég elgondolkodtato.
Gátmetszés:meg kell beszélni a dokival, ha lehet a szülésznövel. Simán szülhetö elsö gyerek is metszés nélkül, erröl hosszasan és meggyözöen lehet olvasni a Kismama 2OO1 februári számában, ha valakit nagyon érdekel, utána nézhet. Szerintem érdemes. Fantasztikus élmény meguszni a gátmetszést. Tapasztaltam. Ha valaki sehogy sem jut hozzá a Kismamának ehhez a számához, irjon a cimemre (cserii@freemail.hu ) megprobálom elküldeni emilben, ha a párom esetleg hajlando beszkennelni azt a 2-3 oldalt, és ha ez sikerül is neki.
Egy kérdés: lányok, akik otthonról interneteztek: melyik szolgáltatónál, mennyi az elöfizetés, ezért mennyit lehet netezni, mennyi a telefondij, havidij, stb.Különbözö árakat olvastam már itt, de konkrétumot még nem.
Szülés alatti gázkeverékröl&#61516;jé nini, hogy a fenébe jött ez a fickó elö, nem találom, valamit véletlen nyomtam meg, mert vakon gépelek, és ezen a laptopon tök béna vagyok.&#61514;Juhé, megvan&#61514;&#61514;&#61514;.
Szóva van az a kéjgáz (nitrogéndioxidul, vagy mi a frász), hát én ugy voltam vele, mint ha nem is lenne. Szivtam, szivtam majd behorpadt a homlokom, de nekem ettöl nem éreztem, hogy kevésbé fájna, de legalább büdi is volt mint a fene. Viszont legalább nem hánytam töle, tehát inkább örülnék&#8230;.Na, egyenlöre ennyi, puszi nektek, és boldog babavárást mindenkinek. Ha tényleg érdekel Bogi születése legközelebb megpróbálom leirni, meg egy képet is küldök nektek, ha tudok Bogibabáról
Sziasztok: Cseri
cseri

Cseri!
Én új vagyok Neked Kép , de chello-s (igaz Miskolc), havi 11.900,- Tökéletesen meg vagyunk vele elégedve.

Írtál a gátmetszésröl. Ha ráveszed életed párját, én is kérek egyet a beszkennelt oldalakból. Elöre is köszi. Szóval Te szóltál elöre, hogy nem akarsz gátmetszést? Nem féltél, hogy majd repedni fogsz?

A szülésröl írj légyszi, ha van idöd, szerintem mindenkit érdekel!

Puszi a babucidnak, és sok tejcsit neki!

Kata007
Kata007

Sziasztok!

Chris,

megadod maganban az itthoni telefonodat is?Kép

sarmany@blavo.hu vagy szerdatol:sarmany.viki@freemail.hu

puszi mindenkinek

Vikoca
Viki

Kedves Chris!

Mivel majdnem egyidõre vagyunk kiírva, azért leírom, hogy én, hogy csinálom, most táppénzen vagyok. De mivel van még 3 hét szbadságom is, azt decemberben fogom kivenni, hogy 2001.-bõl 2002-be ne táppánzzel menjek át, mert az nem túl szerencsés. Januárban pedig már szülési szabadságon leszek, mert az ugyanannyi pénzt jelent, mint a táppénz. Anyukám (munkaügyis) ezt kifejtette bõvebben is, de az már nem maradt meg teljesen, de azt mondta, hogy teljesen mindegy. Azon az 1 hónapon már nem úlik semmi, pénzben nem lesz egetverõ különbség.

BMárti!
Én is pontosan ugyanezt írtam! Vagy Te nem olvasol?

Üdv.:
Moncsi
Moncsi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?