Új privát üzeneted érkezett!

Köszönöm Lili nevében a jókívánságokat! Ránk is fér, mert már kezd elegem lenni. Ma vittem vissza a dokihoz, hogy adjon igazolást hétfőre. Meghallgatta, közölte, hogy zörög, úgyhogy antibigyó :cry: És jövő csütörtökön mehet max. oviba. Szóval mi valószínűleg nem megyünk hétfőn, hacsak anyukám be nem vállalja Lilit. Vagy apa, ha nem dolgozik.
Ma Bencét hagytam itthon neki, és végig üvöltött neki, úgyhogy mikor hazaértünk azt mondta többet nem vállalja Bencét. :roll: Megértem, mert Bence nem sír, hanem tényleg üvölt. Ritkán, de akkor nagyon :lol:
Amúgy remélem én is, hogy a takony miatt nem eszik, bár ma már 1x evett egész jól. Remélem így folytatja.

Kép
Kép
hari
 
 


Vok, ezek szerint akkor a C-vitamint sem adhatom vele együtt? Na, wazze, akkor majdnem 1 hete rosszul csinálom...

Jenny, Léna nem a bukás miatt kapja a port, hanem savlekötőként. Bukni Ő is bukik változatlanul, de legalább nem hány.
A bödönt én is néztem, tetszik.
Még annyi, hogy a meztelen képekkel, videókkal csak óvatosan, mert nagyon sok ocsmány (férfi) ember kering a nagyvilágban.

Csak azt nem tudom, ha eBay-ről rendelem, akkor milyen nyelven beszél, illetve ha itthon vesszük, akkor az magyar nyelven mondja a dolgokat? Valaki világosítson fel, légyszi.

Nanetto, tényleg, ez a Babies c. film most megy a mozikban?

Kép

Kép
***csilla***
 
 


Sziasztok!

Luna, Apróka
mi HA-s tápszert használunk, és ugyanehhez van HA-s tejpép is, amit 4 hós kortól lehet adni. Úgyhogy emiatt fogjuk ezt elkezdeni.
Apróka, amúgy nagyon örülök hogy otthon lehettek, és a picúrka eszik rendesen! Csak őrizze meg jó szokásást!
Luna meg már úgyis úton van...

Klau,
nekünk azt mondta a doki, hogy a kezdő tápszert nyugodtan lehet adni 6 hós korig (Milupa), van aki tovább is ezt adja. Nem egy bőbeszédű doki, nem indokolta, de ha nem okoz gondot, akkor szerintem nem váltana feleslegesen (amúgy a kórház koraszülött részlegét vezető főorvos, úgyhogy ha nem dumál sokat engem az sem érdekel, ha baj van akkor helytáll, ez a lényeg).
Mi Avent-es cumikat használunk, és ott a 3-ast lehet 3 hónapos kortól használni, a 4-est meg 6 hóstól. Úgyhogy mi a 3-ast használjuk most. Ha eszik rendesen, akkor gyorsan bepuszilja, ha meg nem, akkor sok megy mellé :lol:

Jenny,
naaaaaaaaagyooooooooon édes a Csikós viedó!!!! És nem vagy rossz annya! Arról különben sem tehetsz, hogy fáj a hasa, vagy az ígye a fogzás miatt, és emiatt sír! A többiek meg ne érdekeljenek!

Detti10,
Szende nagyon cuki! Nagyon jó az ébredős sorozat! A mi kiscsajszink is ilyen kis vigyorgós reggelente, meg tudnám zabálni!!! Amúgy nekünk sincs sok játékunk. Tudatosan! Inkább legyen egy pár, amit szeret, és megnyugtatják, minthogy sok amivel csak felbosszantja magát mert nem tudja hogy mihez nyúljon. Meg szerintem kreatívabb is lesz az a gyerek, akinek kevesebb a játéka...

Nikvik, Csilla, bhdetti
nagyon édesek a képek és a videók!!!!

Nanaettó,
gratula a forgáshoz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vok,
szerintem jól áll neked az a pár kiló! És biztos vagyok benne, hogy ha abbahagytad a szopit, akkor le fog menni! Ezen felesleges stresszelni... Még gondolkodni is...
cicmarek_
 
 

 
 

Cic, Ti is Fejér megyeiek vagytok és a fehérvári kórházba jártok?

Kép

Kép
***csilla***
 
 


Sziasztok!

Jelentem nem vagyok terhes... pedig ma eléggé elgondolkodtunk anyuval, ezért elrohantam tesztért... most nem kezdek gondolkodni, hogy mi a jó verzió. viszont az tuti h durva lett volna, mert vasárnap lesz egy éve, hogy Martin még csak két csík volt... :)

Heni: fog/harapás. az tuti, hogy ha megtörténik, akkor te mindenkép szorítsd össze a tieid! semmi sikítás! vagy hasonló. de vannak erre módszerek. valamit be kell vezetni, hogy a gyereknek legyen reflexe, arra, hogy ezt nem lehet. egyébként én olyat nem tapasztaltam bébinél, hogy ráharap és szorítja... mikor nagyobb volt már inkább... viszont most még nem fog 'úgy' harapni, mert akkor úgy se jön belőle semmi. de játszani ne játszon vele, mert akkor esélyes a harapás.

Hari: Martin is olyan, ha elmegyek azonnal rázendít, valamiért megérzi...

én egy kész anyagi csőd vagyok! próbálok beszerezni magamnak ruhákat, amiben jól is érezném magam, de sorra hiába próbálom a boltban, itthon már nem tetszik... és egy csomó pénzt adtam ki olyan cuccokra már amit nem is hordok :( ma vettem ill. akartam venni egy pink tréninget (gondoltam pink plüs+fekete felső+szőke haj tán nem a lestrapált anyuka érzetét keltem) megvettem, de itthon már nem tetszett, ja amúgy nem is plüs volt végül... pedig direkt úgy mentem el vásárolni, hogy csak ez és semmi más... ja és nem is plüs :( na mindegy, így meg van a húgom kari ajija, mert nekem nem kell!
viszont vettem két tuti bögyös ám úszógumi eltakaró felsőt! ennek örülök! viszont a tréninggel úszott a magassarkú csizma pénzem :( bár talán nem is baj, mert úgy is csak párszor venném fel. majd megtalpaltatom a régit.
ja és amúgy jó kis problémáim vannak mi? igazából az a gáz, hogy ha gyerekkel vagyok, főleg kettővel, akkor nem tudok fullosan gondolkodni, ha meg esetleg egyedül lennék, akkor meg tuti azért nem gondolkodnék jól.

Anyu hajnalban utazik el... :( hamar elment ez az 5 nap :( és mindig azt érzem, hogy alig voltunk együtt :(

Hari! Lilinek jobbulást!

Vok! kitartást és erőt és a hit sokat segít! Én sanja nem tudok fogyózni, ha elhatározom, akkor rám tör a pánik evés és többet eszek mint előtte. én úgy tudok fogyni, ha elfelejtek enni :)
amitől tartok, hogy a célom csak tornával érhető el, bár nem tudom miért áhítok tégla formát, mikor mindig körte voltam. (most azért elég löttyedt körte :) pedig a hasizmozás nem az álmom :(

rossz anya- jó anya... én mindig mondom, hogy szerintem nem most dől el igazán, illetve ez se ilyen sarkos kérdés, hanem csak annyi, hogy mit csinálunk jól vagy rosszul. a rossz anya kérdés nálam ott merül ki egyébként is, aki üti vágja a gyereket, eldobja önös érdekből, veszélyezteti egészségét, életét stb... egyébként a múltkor egy pszihotól hallottam, hogy nincs olyan hogy jó anya, csak olyan hogy elég jó és ezt lehet megközelíteni... no comment...
na szal arra akartam kilyukadni, hogy régen foglalkoztatott a dolog, de inkább az hogy mások tartsanak annak... most nem foglalkoztat de tudom, hogy Martinnak Marcell által jobb anyukája tudok lenni vagy talán tapasztaltabb és nem mellékesen depi mentes. ez kicsit bánt is és lelkiismeret furit kelt, hogy Marcellnak nem vagyok olyan jó anyja... viszont már nem foglalkoztat h ki mit gondol... én tudom a tényeket sajnos... azt hiszem az én örök bűntudatom vagy nem tudom mi a gyerekeim iránti érzéseim, tetteim stb lesznek. szerintem sosem fogom tudni nekik megadni azt amit szeretnék szeretetben, érzésben, időben... mert határ ugye a végtelen... és ezt sosem fogom tudni megadni.
én imádok velük aludni is. és sajna egyszerre csak az egyikkel megy... közben meg Apát érzem hiányolva... na mindegy... lehet hogy még se kell 3. :)

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Csilla,
nagyon szuperek lettek a zsemlék! Ügyes vagy :lol: !
Gratula Léni fordulásához :lol: :lol: Milyen édi ahogy kezd dühös lenni, mert a keze a hasa alatt maradt :D . De látom ügyesen kiszedte :lol:
Zoe szájánál az a folt nem veleszületett, késöbb lett neki. Mondta a gyerekdoki, hogy mi, de sajna nem emlékszem a görög kifejezésre, így nem tudom lefordítani. Azt mondta, hogy lehet, hogy még nőni fog, de magától eltűnik majd, ugyanúgy ahogy jött. De ha nem nő és ott marad neki azt se bánom. Tök érdekes mert szív formája van :D . Mi itthon apával csak Cindy Crawfordnak hívjuk őt emiatt :lol:
És igen, ha háton van és belelendül, úgy rúgkapál és üti a sarkait, hogy egy nap leszakad majd alatta járóka, a kiságy és a pihiszék :lol: :lol:

Nanetto,
neked is gratula a forgáshoz :lol: :lol:
Tényleg most már emlékszem, hogy mondták neked, hogy végül is nem lett volna szabad természetes úton szülnöd a mióma miatt és hogy a születéstől lett letapadt izmai Esztinek. De a lényeg, hogy tornával helyrehozható :lol: :lol: :lol:
A bohóc tök jó, de az ára :shock: :shock:

Hari,
boldog szülinapot Lilinek és jobbulást neki!!!!!
Az orvos miért nem ajánlja a tápszert, ha nem hízik megfelelően és szopizni sincs úgy kedve mint az elején? Reméljük, csak a nátha miatt van!

Heni,
gratula a foghoz :lol: :lol: , reméljük a második is hamar áttör és nem okoz majd nagy nyűglődést!!!!

Zsó,
de jó, hogy hazamehetettek és nem kell a szonda sem!!! Úgylátszik beijedt és megjött az étvágya :lol: :lol: :lol:

Jenny,
Nem hiszem, hogy az első napok cuminélkülisége miatt nem szereti a cumit. Mi sem adtunk neki cumit az első 10 napban amíg kórházban volt. Utána itthon kapott és akkor is kísérletezni kellett, hogy melyik típus jön be neki.
A fejlődést én is látom napról napra. Fantasztikus, hogy egyik nap még nem csinált valamit a másik nap meg már megy neki.
Én kézzel mosnám ki a szőnyeget, mert a két végben vaz az műanyag merevítő és szerintem annak nem tenne jót a gép, főleg a centrifuga. Bezátatnám éjszakára és másnap meg kézzel kimosnám.

Vok,
Tényleg látványos a két kép között a különbség. De szerintem az a lényeg, hogy egészséges vagy, mosolygós és sugárzik belőled a magabiztosság és az optimizmus, meg a vidámság :lol: :lol:
A papám nincs túl jól :( Most valami egy hónapos terápiát csinál amit 400.000 Ft-ba kerül. Minden nap intravénásan kap valami gyógyszert. Már kb két hete kapja, de sajnos még nincs javulás :( Nagyon le van fogyva. 17 kg-t fogyott, most 64 kg..... Nincs ereje, és főleg frontkor vannak nagyon nagy fájdalmai. A kemoterápiának most vége, nem tudom mikor kap majd megint. Az orvosok nem mondanak semmit. Szerintem azért mert a csontokból igazából nem lehet kiűzni ezt a rohadt (bocsánat) kórt. A baj az, hogy amikor kiderült, hogy mi a baja, akkor már az utolsó stádiumot állapították meg, mert a prosztatarák áttétjeként ment a csontjaiba :( :( :(

Bh detti,
hát nem tudom mennyire van lemaradva. De ugye a lányzóm jövő héten elvileg még "csak" 4 hónapos kéne, hogy legyen. De ugye a valóságban 5. Az orvosunk, nem szimpla gyerekorvos, hanem neognológus is, mielőtt megnyitotta a rendelőjét abban a kórházban volt osztályvezető a PIC-en ahol a lány volt 4 napot a születése után. Ő azt mondta, hogy nincs lemaradva, szóval hiszek neki.
Annyit idegeskedtem e miatt, hogy rájöttem minden bébinek megvan a maga fejlődési üteme és amíg az orvosunk azt mondja nincs gáz addig nyugton maradok. Majd ha már ő is azt mondja, hogy le van maradva és szükség van fejlesztésre akkor majd megmondja, hogy hogyan tovább.

Na itt egy video a hasonlevésről, tegnap csináltam. Itt "jó kedve volt", szerintem a kiabálásából-kurjantgatásából az jön le, hogy ekkor élvezte a hasonlétet. Jó közeli lett, mert a járókában csináltam és csak letettem elé a kamerát, sajna az is látszik, hogy milyen kevés haja van :( :( . Remélem azért majd idővel növeszt egy jó kis "sörényt" :D
http://www.youtube.com/watch?v=W9lvSRBqp40

És még egy, hogy milyen "ügyesen" nyúl és fog, meg tarja a játékokat:
http://www.youtube.com/watch?v=Lmefs5QTKY4

Ha elegetek van a sok Zoe videoból csak szóljatok, és nem teszek fel többet :wink:
De olyan jó megosztani mindenkivel, hogy hogy fejlődik :oops: :roll: :lol:
Vendég
 


És Geo,
téged kifelejtettelek :oops: :oops: , remélem mást nem :roll:
Hát a frufrud sajna nehezen fog nőni pár nap alatt 5 centit, de a hajpánt tényleg jó ötlet, vagy hajráf, esetleg valami jópofa csattal hátratűzni :roll:
Na és miért voltál depis???
Tessék jönni és kiönteni a szíved búját hátha tudunk segíteni :wink:

Nekünk is ma extra nyűgös napunk volt. Jöttek déleőtt anyósomék, persze pont akkor amikor a délelőtti fél órás alvását szokta nyomi, így nem tudott aludni, csak egy órával késöbb akkor is 20 perc múlva felébredt. Aztán elmentünk a postára, meg ajándékot venni a szomszéd kislány szülinapjára, mert a vasárnapi partira nem tudtam ajándékot vinni neki (a párom nem kapta meg időben a fizetését :roll: :evil: ). Az üzletben rendezett egy jó 5 perces ordítást, még a kocsiból is ki kellett vennem :roll: , aztán a postáig aludt kb. 15 perc volt, ott megint rázedített, rögtön ránk is került a sor :lol: , pedig sorszám szerint még 8-an voltak előttünk... Aztán hazafelé a buszmegállóban, meg a buszon aludt kb fél órát és most egy fél órája ájult be, eddig kínlódott, hogy játszik, játszunk, alszunk, nem alszunk.......
Ez van ha borul a saját maga kialakított napirend :evil: , de ezt anyósomék nem értik, meg, mert ők nem látják, hogy hogy ordít, meg milyen nyűgös, ha nem tud akkor aludni menni amikor ő akar.... :evil: :evil:
Vendég
 


MEGZABÁLHATOM LÉNIT???????????????? ANNYIRA, DE ANNYIRA ÉDI!!!
UGYANÚGY NYÖG MEG SZENVED, MINT LEVI! :):):)

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


Vik: Levi ugyanezt csinálja, pedig tuti nem beszéltek össze Zoéval. Ő is annyira cukiiii!!! :):)

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


Ja, megkaptátok a képeket????

Na megyek Megasztárt nézni, férjuram meg sörözni a haverjával! :)

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


Vik: szerintem após ugyanazt a kúrát csinálja! nem a b17 kúrát csinálja nekünk is 400 ezer plusz a nővérnek még 50 (aki beadja) horror összeg sajnos mi már végeztünk vele és nincs változás!
most mágneses gépet vettek anyósék (nem irom le mennyiért mert igenis ha hiszel benne hogyjó lehet - akkor lehet hogy pont ez segit) ... a héten kezdte plusz speciális talpmasszázsra jár és hétfőn beszél egy 5. orvossal akit én szereztem!!! drukkoljatok!!!!

esztinek ma brutál szar napja volt - és bevallom én sem vagyok a toppon ráadásul a mellem bedurrant de olyan furán leszivtam és a baba is előttem de még mindig úgy érzem hogy szétdurran annyira fáj nem tudom ez mi lehet de kezdek kétségbeesni most remélem hogy reggelre elmúlik!

a házifeladat: minden nap 50 perc hason! (beosztva persze) ez kőkemény és nagyon nem ment de csináltuk! az eredmény ... hát lányok ma már el kell mondjam bárhova rakjuk ő már fordul is meg!!!! :lol: majd csatolok fotót! és hát már egyedül is lehet hagyni mert ugye egy csomó mindent felakar fedezni!!!! nagyon boldogok vagyunk főleg azért mert igy hogy sokat van hason ugye a nyakizmokat használja egész nap - ami azt jelentheti hogy lehet hogy végre végzünk a tornászással is (dévényes) és igy tudunk végre a fűtésre spórolni :-) azért húzos az ára sajnos!!! bár tény rajtunk rengeteget segitett oltári sokat!!!!!! csak jót tudok mondani...

Vik: DEHOGY UNTATSZ A VIDEÓKKAL SŐŐŐŐŐT IMÁDOM A FOTÓKAT A VIDEÓKAT! IMMMÁÁÁÁDOM és én is sokat töltök fel mert tudom jó érzés megosztani a kis kincsünk fejlődését!!!!

Vok: előttem utána képet én is rakhatnék fel! csak mindenki kiborulna pedig én hizni szeretnék és bizony volt olyan amikor nagy cicim volt (magamhoz képest :-) és 65 kg!!! és hogy szerettem! aztán a versenysúlyom 58 lett amit úgyahogy elfogadtam és most 52 vagyok és mmindenki szóvá is teszi és rohadtul elegem van mert bizony eszek eszek eszk és nem hizok ... és hizni ugyanolyan nehéz mint fogyni!!!! ugye Vik??? :-)

mennem kell - zajokat hallottam
Vendég
 


Nanetto, nem akarlak elkeseríteni, de szerintem Nóra nem fogja magától azt mondani hogy elég... Dorkának elvileg semmi baja, nincs letapadva, stb. és mégis járunk hetente. Most lesz a második alkalom hogy két hétre, egész pontosan másfélre megyünk. Gondolkoztam már én is rajta hogy ezt vajon meddig kell így csinálni, és mi van azokkal a babákkal, akik tényleg betegek, biztos ti is találkoztatok már nála olyan babákkal.

Én azt vettem észre, hogy Dorka sokkal aktívabb ha nincs a lábán semmi, mármint rugdalózó. Lehet hogy én is megpróbálom a harisnyás variációt, hátha. Ja, és vissza felé fejlődünk, eddig tartotta magát a kezén ha hason volt, most meg hátracsapja őket pingvinbe. :( Majd alakulunk, remélem.

Vok, oké, tényleg látávnyos a különbség, de amíg Ádám úgy ölelget téged, mint amit a múltkor láttam, addig szerintem ne aggódj, majd lemegy ha készen állsz rá. Egyébként én tavaly nyár elején hivatalosan alultáplált voltam, olyan rossz leleteim voltak, és sovány is voltam mellé. Ehhez képest most van rajtam min. 10 kg plusz, de most a szoptatás a lényeg.

Heny, drukk a fogaknak, reméljük utána egy kis nyugi lesz egy darabig, és nem jön rögtön a következő. :D

Csilla, Léni szuper édes, annyira cuki. :D :D

Hari, jobbulást nektek, én nagyon szeretném ha jönnétek, lécci, lécci, lécci...

Vik, miért untatnál bárkit is? Ha vki nem kíváncsi rá, egyszerűen nem nyitja meg, de szerintem mindenki szereti látni a másik babáját is.

Soha nem tudtam elképzelni hogy tényleg semmi más nem fogja kitölteni a napjaimat, csak a gyerek. Elmegyek shoppingolni, és nem magamnak vásásrolok, hanem neki nézek akármit. Ez azért velem nem nagyon fordult elő, hogy ne én legyek magamnak fontos.

Konkri, hol él anyukád? Ritkán találkoztok?

KépKép
tatim
 
 


Jenny, tök jók a játékok, nekem a Micimackó tetszik a legjobban.
Ja, a rágókás karkötős micsodáról jut eszembe, hogy mi kaptunk egy ilyet, de mivel 4 hónap van ráírva, eltettem. Ideje lesz elővenni :D

Oltást nem kapunk csak 2 hét múlva, szabin volt a doki néni, és így elvagyunk csúszva egy kicsit.

Azt hiszem vasalok még egy kicsit, levezetésképp.

KépKép
tatim
 
 


Sziasztok!

Rohanok, mert ha felébred indulnunk kell a nagymamához, és nem igazán szervezetten pakolok.
Reagálok majd,elolvastam mindent,ha egy kicsit több időm lesz.
Csajok, halljátok kész vagyok. Van bébiőrünk, hogy halljuk ha felébred, két csatorna van, de dobhatom ki, mert az egyiken állandóan zavarja valami a vételt, a másikon meg élő közvetítés zajlik egy MÁSIK babaszobából. Úgy jöttem rá, hogy egyszer babasírást hallottam a bébiőrből, és bementem Mátéhoz, és aludt!!! Azóta akármikor be akarom kapcsolni, megy a "barátok közt" Soha nem kapcsoljÁK KI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Egy tízemeletesben lakunk, lehet megkeresem, és megkérem, ha nem használják ugyan kapcsolják már ki. Vagy belebeszélek a bébiőrbe, hátha meghallja?????

KépKép
yadine81
 
 


Sziasztok!

Jadine,
bocsi, de jót röhögtem a bébiőrön... :-) Amúgy biztos bosszantó lehet, hogy azt hiszed hogy hallod a gyerkőcödet, és aztán nem nem. Én most határoztam el, hogy a miénket át fogom rakni az ágy másik sarkába (a lábához), mert állandóan kipiszkálja, és félek hogy a zsinórja rátekeredik valamijére...

Csilla,
nem, nem fejér megyeiek vagyunk. Nem is ott szültem. De úgy látszik ez egy ilyen szakma, hogy magas pozícióban nem túl szószátyárok :-) De a mi dokinknak van azért humora, de jól titkolja... :-)

Nikvik,
nagyon édes Zoé a videókon. Engem sem zavar a sok videó, mindig megnézem (na jó, bevallom, a 9 percet most nem néztem végig). Amúgy nem piros, picit kidudorodó izé van a szája alatt? Mert az éranyajegy. Nekünk van ilyen, a kis vádliján. Nekünk is azt mondta a doki, hogy 6 hónapig nőhet, utána meg majd elmúlik (többnyire, de mi a többnyire kategória leszünk).
A papádat nagyon sajnálom...

Hari,
jobbulást nektek! Én is remélem hogy tudsz jönni hétfőn! Bár én nem tudom hogy hogy megyek, mert még nem kaptam meg Geotól a címet...

Geo,
ugye nem azért vagy depis, mert hétfőn megyünk hozzátok!?!?
Amúgy kaphatok egy címet?

Vajon Lunáéknak milyen volt az útja...

Na megyek teregetni...
cicmarek_
 
 


Sziasztok!
Yadin ez nagyon tetszett a bébiőrrel... :) amúgy nekünk is van, de én nem használom. hegyezem a fülem. mondjuk ha ki mennék tuti bekapcsolnám, de most nincs itthon elem hozzá...
egyébként az egyik sáv nálunk is elromlott.
ja még az volt durva, mikor Marcell aludt a tetőtérben és elkezdett szakadni az eső- gyerek nem ébredt fel, de az esőt non stop közvetítette.

Ma Martin is hivatalosan átfordult hasra, csak a kezével kell még küzdeni. Azért hivatalos, mert a korábbiakat nem számolom, mikor a pelenkázóról, kanapéról akart letrükközni és én meggátoltam- hogy le ne essen :)

Vik: nagyon tetszik nekem is Zoé és ahogy mérgelődik és ahogy te beszélsz hozzá...! nem találok rá jó szót, hülyeséget pedig nem akarok írni, de nagyon tetszik!

Mi is voltunk dévényesnél önszorgalomból a feje miatt mert elfeküdte és ebből kifolyólag én láttam több eltérést, de a majd kinövi és a támasszam ki megoldást nem akartam elfogadni. inkább elmegyek pár alkalommal vele. nekünk is a hasonfekvést kell gyakorolni és van pár gyakorlatunk. Amúgy láttam Vik, hogy Zoé hátra húzza a karját hason- a dévényes gyógytornász nekünk azt mondta hogy tegyek egy kisebb törölköző tekercset a hóna alatt átvezetve és akkor nem tudja hátra húzni.

Nanetto: nem tudom hogy vagy a hízással, de ha jól érzed magad most akkor ne aggódj mások miatt. Majd megszokják!

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


cic, lunaeknak sajnos nem volt utja :( sajnalattal mondom, hogy igy a hetfoi talira nem jutok el, pedig tudom en szorgalmaztam az idopontott :(
elore nem tervezett dolog miatt ( ne szepitsuk, rosszul lettem) nem tudtunk elindulni es igy a jegy nagyobb reszet is elbuktuk... meg az egesznek van ugye tobb hozadeka...
hat velem mindig tortenik valami :(

de nagyon remelem (egyelore ugy nez ki), hogy talan iden meg jova tudom ezt tenni :)

luna6
 
 


Ajaja, Luna, de mi történt?

Zoé nagyon éber, élénk baba, forgáshoz is már nagyon klassz bevezető lábtartások vannak, amennyire én értek hozzá, na, és ő is kaphatna vmi jó kis népitáncos zenei aláfestést, annyira ropja. Hason pedig az az aranyos, h egész jól tűri, pedig billeg :) És ahogy fog, tényleg ügyes. Jah, és nagyon csini is, édes ez a kis pólója. És micsoda klassz játékok vannak abban a járókában :) én is el szórakoznék egy ideig velük... főleg az a szép kis labda!

detti_10
 
 


Luna, jaj, mi történt? Már jobban vagy? Milyen jellegű rosszullét? Ha gondolod, mesélj róla, szerintem mindannyiunkat érdekel.
Sajnálom, hogy így alakult. :(

Konkri, szerintem sem árt a torna, még ha nincs is rá szükség, rosszat nem teszel vele. Martin is ordít végig?

Cic, amiatt kérdeztem a dokit, mert Ő is gasztroenterológus és koraszülöttes főorvos is egyben.

Yadine, hát ez roppant bosszantó.
Mi telefonnál vettük észre bluetooth-nál, hogy más telefont is befog itt a szobánkban.

Geo, áll még a holnapi tali? Figyu, ha nagyon depis vagy vagy valami miatt nem szeretnéd, hogy menjünk, ne félj szólni nekünk. Úgy érzem, de persze lehet, hogy rosszak a megérzéseim, hogy most nem annyira vágysz ránk. Senki nem gondol rólad semmit, ha visszamondod. Ugye, Lányok?

Annyira, de annyira pipa vagyok magamra, hogy mindjárt felrobbanok. Nézegettem ugye a karácsonyra szánt játékokat. Jó, megnéztük élőben is a FP bödönt, engem halálra idegesített a hangja, de Apa ragaszkodott hozzá. Szerintem semmivel sem rosszabb az ötödannyiba kerülő, mi korunkban is már meglévő, igaz, zene nélküli változat.
Na, megnéztük több helyen, mindenhol 7000 forint. Hazaérve persze eBay. Amerikában 2500 forint, de postaköltség nem volt odaírva. Én meg leütöttem, gondolván, ennyire nem lehet sok a postaköltség. Attól meg tekintsünk el, hogy csak angolul fog dumálni (az itthoni is kétnyelvű, bár sok értelmét nem látom, na, mindegy). Az eladótól már a múltkor sem tudtam kérdezni, mert jön egy olyan üzenet, hogy ellenkezik az eBay szabályzatával. Na, végülis 8700 lesz így összesen. Legszívesebben felpofoznám magam.

Kép

Kép
***csilla***
 
 


Luna!!!!! Mi történt??????????

Geo: áll még a tali?

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


Luna, sajnálom hogy nem jöttetek, de ezek szerint ami késik, az nem múlik... Jobbulást neked.

Yadine, jókat vigyorogtam a bébiőrös sztorin, így olvasva vicces, gondolom nektek nem annyira. Mi nem is használjuk, a csatornákkal volt gond nálunk is.

A tali miatt már akartam kérdezni én is, Geo, szükséged van ránk? Nincs semmi gáz ha most nem jön össze, szerintem senki nem olyan elfoglalat hogy ne kereshessünk egy másik időpontot.

Csilla, nem mondom hogy gratula, nem ez volt az évszázad biznisze :( Nem lehet vissza mondani? És már ki is fizetted? És van kombinált postázás? Hátha kell még onnan vkinke vmi... És mi van ha nem fizeted ki? Csak agyalok, nem történt még ilyen velem.

KépKép
tatim
 
 


Hat a stresszkezelo kepssegem nem mukodik optimalisan. Jellemzoen kepes vagyok magamban felhalmozni es akkor egyszerosszegyulik ha nagyon tulfeszegetem a sajat hataraimat es korabban ez jott elo panikzavar formajaban. Nos ide nem jutottam most el, de olyan szintu vegkimerultsegig, hogy szinte megmozdulni is alig tudtam, sajna igen. Fuu nagyon szarul voltam elozo ejjel, aztan gondoltam a hajnali indulasra elmulik...4 kor kellett volna elkezdeni osszeszedni a gyerekeket, persze Aron is kelt akkor enni... ugyhogy masir csuszott minden, nekem meg jartanyi ero sem volt es hajnali 4-ig 3x kelt a gyerek, szoval aludtam nem egesz 2 orat. Egyszeruen leallt bennemminden es meg sem birtam mozdulni...es hat nem szabad nem figyelnem ilyen testi jelekre (kimerultsegtol valo megalithatatlan remeges) mert elojohet a regi es kikuralt nyavajam. Igyhat nagyon nehez dontest hoztam, es aszontam egy lepest sem tovabb, mert igy nem birok vegigcsinalni egy ordito egerrel egy ilyen utat, meg ha anyamnal be is tudok fekudni az agyba es ki sem szallok egy hetig...de annak meg mi ertelme van.
Na szoval ez tortent, uszott a repjegyunk nagyobb resze, uszott a sokminden, felsorolni is nehez :( Elmentem a dokimhoz, kaptam bogyos segitseget, hogy ezt ki tudjam pihenni, remelem sikerul es akkor nemsokara tenyleg utnak indulok. Ellenben azt tervesem, hogy en a bebivel maradok ott egy picit hoszabb idore mint 10 nap, mert meg ha en nem is erzem minden percben iszonyu nagy a fizikai nyomas itt rajtam, es hiaba csinalom dalolva vagy a beleimet huzva, mindegy melyik verzioban, kiderult, hogy azert rakodik le bennem ebbol szepen :) (teher alatt no a palma pedig ugye :D:D de ez biztos csak a plamacsemetekre igaz mondas :D:D)
Na szoval nagyjabol vegkimerultem es a buborek kipukkant. Ez valami onvedelmi reflex lehetett ez a teljes 'benultsag' egyszeruen nem birtam ravenni magam, hogy feloltozzek es menjuk.
Az azert valoszinu, hogy ha nem hajnali gepunk van akkor delelott talan kirugdostam volna magam az ajton, de ez sem biztos. Mindenesetre a kovetkezo kanyarban (lehet en megyek a bebivel kettem, hamarosan, anyam, hogy felhizlaljon :D:D:D) csak es kizarolag nappali gep johet szamitasba.

Hat ezek vannak. Kozben meg az is, hogy arongyerekkel kiprobaltuk a tomme tipe uveget, ami tenyleg ugy nez ki mint egy cic, de Aron nem osztja a velemenyemet, biztos a mas iz miatt. De vettem egy olyan kanalat aminek egy nagy ize (tubus?) van a vegen, abba lehet tenni kajat es egy likon folyik a kanal fejebe bele. Na ezzel viszont megnoveltuk a kajalasok hatekonysagat nala. Eljutottunk oda egy nap alatt, hogy 100-at betermel pepbol (illetve 100 tapbol keszult pepbol) es lassan vehetek meg egy ilyen kanalat mert ebbe csak 100 fer... vagy feluton ujratoltotm az is mukodik.
Megprobaltuk lemerni a mukit. Penteken volt egy hete, hogy a dokibacsinal jartunk es 5325-ot mert,.,, az itthoni merleg teljesseggel pontatlan, de tegnap szombaton 5600-5800 kozotti sulyt mertunk nala. Szoval ha atlagolva csak 5700 a sulya, ez akkor is hihetetlen fellendulesnek tunik egy het alatt. Nem hiaba, nem art ha az ember ad edni a gyereknek :D (csak ugye ki kellett talalni mi modon adok, ha egyszer sehogysem kell)

na ilyenek vannak... hulla faradt vagyok amugy, de most ket ejjel a dokitol kapott bogyoval ugy aludtam, mint akit lebunkoztak. Honapok ota ilyen 'jol' nem, persze szoptatni kelek de alig emlekszem valamire is abbol.

luna6
 
 


Luna, sajnálom hogy nem jöttetek, de igazad van, nem szabad figyelmen kívül hagyni az ilyen jeleket! Pihenj amennyit csak tudsz, mi megvárunk! :lol:
Én a magam részéről még "örülök" is, mert itt agonizáltam, hogy hogy oldjam meg holnapra Lilit, ugyanis Apa dolgozik, anyámra meg nem merem rábízni egész délelőttre. Szóval én már "lemondtam" a veled való találkozásról, de akkor ezek szerint ha később jössz, még van esélyem!!! :lol:

A tegnapi buli egész jó volt, az elején voltak kissebb viták, főleg mert lányom akart parancsolgatni 4 olyan lánynak, akik erről hallani sem akartak :lol: De a végére jól összerázódtak. A szülők is nagyon jófejek voltak, úgyhogy elégedett vagyok a bulival. Bencének egy hangja sem volt, pedig volt itt ricsaj, gondolhatjátok :lol:

Geo, neked akartam vinni a rácsvédőt, már ki is készítettem, de így sajnos azt sem tudom vinni. Viszont ha csütörtök, péntek közül jó neked valamelyik, akkor átviszem majd, akkor már Lili oviban lesz. Remélem :roll:

Kép
Kép
hari
 
 


Luna, sejtettem, hogy pszichés eredetű, de a lényeg, hogy még olyan stádiumban vagy, hogy belátod, pihenned kell és jelen esetben nem vállalkozni egy ilyen útra.

Tatim, már kifizettem, nem akarok negatív értékelést begyűjteni, meg hát azzal, hogy leütöttem a terméket, egyben kötelezettséget vállalok a vásárlásra. :(

Vik, sül a pizzád. :D

Ezennel akkor én azt javasolnám, hogy halasszuk el a holnapi napot. Nem csak Luna és Aron miatt, akikkel mindenki szeretett volna találkozni, de látom, Hariék sem tudnának jönni és bevallom, még én is rágódtam, mert nálunk Apa még mindig elég taknyos és köhög, Léna sincs még meggyógyulva, nem akarnék fertőzni és nem utolsó sorban úgy látom, Geonak sem a legalkalmasabb ez az időszak.

Ti is jónak látjátok így?

Kép

Kép
***csilla***
 
 


Sziasztok! Én is azt szeretném kérdezni, hogy lesz azért tali holnap? Légyszi, Geo írj! Mi szívesen mennénk, de ha mégsem lesz, nincs semmi baj, majd legközelebb. Hmm? Hmm?
Ha csak olyasmi a gond, hogy szalad a lakás, vagy nincs energiád készülni, az nem számít, semmi extra készülés nem kell! De ha kedved nincs, én is azt gondolom, mint Csilla, hogy az ég-világon senki nem fog megbántódni, hisz bármi nemű változás elfogadható babásoknál... inkább töröljük, minthogy kellemetlenséged legyen akár Neked, akár bárki másnak.

Mi Talinnal úgyis csak ma du-este egyeztetnénk az indulást...

Luna, nagyon sajnálom, ami történt veled. Én annyiszor gondoltam arra, hogy hogy a fenébe bírod, és egyáltalán még kedvesen, humorosan írni, de azért valamit éreztem abból, h ki lehetsz merülve, no de hogy ennyire? Szerencsés, hogy ezt is normálisan tudod kezelni, képes voltál nem-et modnnai, persze ha az embernek vacognak kezei-lábai, sok választása nincs. De talán nagyobb bátorság és okosság volt ezt meglépni, mint vhogy félholtan felkanalazni magad a gépre. Az megint más kérdés, h lehet anyukád kikúrált volna. Amit kaptál gyógyszer ezek szerint nem okoz gondot a szoptatásnál sem. Szerencse.

Jah, én még mindig azt a kezdő TommyTippee cicicumisüveget és 1 kis lyukú cumit használom Szendével. Nem kellett volna váltanom? Igaz, pont tegnap gondolkoztam el, hogy talán azért alszik el javarészt egy nyikk nélkül a lányom esténként?
1. fáradtan, 8-8.40 között kerül sor a fürdésre
2. szeretgetőzés, stb, hálóruhába öltözés
3. utána szopi 20 percig a szerintem majdnem üres mellemből
4. szopi az egy lyukúból még jó darabig, míg bepuszilja a min. 150-et.
Ha közben bekakilt, ismét peluscsere, ha nem, ágy. No de ekkor már szinte megköszöni.. lehet, h plusz kifárasztom a cuclizással? Mondjuk ha nem "ártok" vele, nekem így jó.

Játszócumit keveset használunk, de nekünk abból is a kezdő pici van. Ezt kell cserélni? Mit tudom én, fogak növése érdekében, stb?
Ilyne van nekünk:
Kép

detti_10
 
 


Luna,
sajnálom, hogy nem jött össze az utazás és még anyagaikban is megvág ez titeket, de mindenképpen jól döntöttél! Pihenj sokat, próbálj feltöltődni!
Gratula Aron gyarapodásához! :lol:

Csilla,
és a fogyókúrád? Bár szerintem nincs is fogyásra szükséged! Szóval nyugodtan süssél-főzzél úgy ahogy kedved tartja :wink: Remélem sikerülni fog!
Ez a bluetoothos dolog velünk is előfordult még a régi lakásunkban. Meg az alattunk lévő a vezeték nélküli internetjüket kód nélkül használták, és amikor nagyon gyorsan akartunk filmet letölteni a párom gépével az ő netjükkel töltöttük a film felét az éngépemmel meg a mi netünkkel a másik felét...
És észre se vették!
Gratula a játékhoz, az árához már annyira nem. Nem lehet visszamondani?

Detti 10,
az nem kifejezés, hogy élénk a lány. Most például a fél déleőttöt átsikítozta és átdumálta a járókájában, a játszószőnyegén és a pihiszékében játszva, persze úgy, hogy keze lába egyfolytában járt. Ilyenkor meg tudnám zabálni olyan édes :lol:
A járókáját meg imádom, van benne egy kb. 3 cm vastag keményebb szivacs matrac amin van egy leveheő huzat, mindenféle színes figurákkal, meg volt hozzá egy pár plüss játék.
Azt a labád a szomszédtól kapta lány ajándékba. FP labda, víz van benne, meg színes műanyagforgács és egy kacsa úszkál benne. Szerintem tök jól fejleszti a fogást, meg a kézügyességet. És nagyon szereti a lányzó.
Meg az ikeás plüss elefántot imádja nagyon. Elkapja, és maga fölé húzza, öleli, csócsálja ahol éri.

Yadine,
bosszantó lehet, hogy más babát hallasz a sajátod helyett :twisted: , lehet tényleg az lenne a megoldás, hogy megkeresnéd melyik lakásból jön és más csatornát állítanátok be.
Nekünk az angelcare olyan jól közvetíti a hangot, hogy ha szomszéd gyereked kint játszanak az udvaron és az ablak a lány szobájában bukóra nyitva van akkor tisztán lehet hallani, hogy mit beszélgetnek.

Konkri,
Köszi :) . Akartam már írni neked, hogy hamar sikerült beilleszkedni. Egyedül az anyósomékat nem bírom elviselni.... Meg a párom huga bosszant, hogy amíg nem volt meg a lány addi úgymond sz@rtak a fejünkre és kb. 2-3 havonta egyszer beszéltünk telefonon, meg az ünnepeket leszámítva kb. 2 alkalommal jöttek hozzánk, vagy mentünk hozzájuk, most állandóan hív minket, hogy mi van a GYEREKKEL? Nem mi hogy vagyunk, hanem a gyerek, jó persze udvariasságból megkérdezi, azt is hogy mi hogy vagyunk, de igazából nem az érdekli. Meg minden alkalommal elmondja, hogy már alig várja a november elejét, hogy bezárjon a hotel ahol dolgozik és tudjon jönni játszani az unokahúgával..... :twisted:
Vendég
 


Most látom csak Csilla, hogy írtál! Fertőzni tényleg neee!!! Én magamat sosem féltettem különösebben, de a pici nagyon más, annyira örülök, hogy Szendének még semmi baja nem volt idáig, még orrot szívni sem kellett. (amit leírok, mindig meg szoktam ijedni, nehogy bejöjjön az ellenkezője innetől)

Egyedül vagyok napok óta Szendével itthon, igaz, h szalad az egész ház, de persze én a gépnél ülök, fotókat rendezgetek :-( Pedig Szende alszik, most kéne takarítanom. Megyek is, mindjárt. Csak úgy ideragadtam... amikor nincs segítség, midnnet ott teszek le, ahol érem, főleg, ha a pici a kezemben, naa, jobb ha nem is képzelitek el, mi van pl. a konyhapulton :((( na, megyek is

egy kép az iméntről...
Kép

detti_10
 
 


Detti 10,
mivel Szende szopizik, én nem cserélném le a cumiüveg cumiját nagyobbra. Illetve azt hiszem létezik (a chicconak meg az aventnek van) ami két pici lyuk van és azt állítólag 2-3 hós kortól ajánlják azoknak a babáknak akik szopiznak.
Ha nagyobb lyukra cserélnél és nagyon jönne belőle a táp akkor lehet, hogy hozzászokna, hogy nem kell küzdeni a kajáért és lehet a szopizást feladná, mert azért "küzdeni-dolgozni" kell.

A játszócumit én lecseréltem már úgy két hete. Nekünk abból chicco physioja van. Az elején a 0 hóst használtuk, aztán ebből a cumiból a következő a 4 hós kortól való. Mi most azt használjuk.
Nézd meg, hogy a ti játszócumitokból mi a következő méret és ha 4 hós akkor én lecserélném, ha 6 hós akkor várnék.
Vendég
 


Sziasztok!

Luna,
annyira sajnálom! De remélem azért fogsz tudni pihenni így is. Gondolom a legtutibb mégiscsak az lett volna ha hazajössz, és anyukád itthon egy kicsit elkényeztet... De majd legközelebb, mert ha egyszer nem jutsz ki a házból, akkor nincs mit tenni...

Detti10,
nálunk a kiscsaj mindig ugyanazzal a cumival kapja a kaját, de az utolsó kajálásba mindig belealszik. Szóval ez szerintem nem cumifüggő, hanem estére elfárad, illetve tudja hogy a fürdés utáni kajálás után aludni kell. :-) Őrizze meg jó szokását! :-) Úgyhogy én sem cserélném le a cumit, pont azért amit Vik is írt.
Amúgy nagyon cuki a kiscsaj!

Hari,
az jó hogy jól sikerült a buli! Szerintem fontos hogy egy ilyen korabeli gyerkőcnek legyenek szülinapi zsúrjai! Nekem is volt, és úgy imádtam, tök sokra emlékszem belőlük...

Csilla,
hát tényleg nem ez volt az évszázad biznisze... De én a te helyedben nem fizettem volna ki. Én az angol oldalakon jártam úgy, hogy valamire licitáltam, de csak 2. lettem. És aki megnyerte, az valószínű nem fizette ki, mert utána hamarosan kaptam egy mailt, hogy ha gondolom akkor megvehetem...

Tali: án holnap ígyis-úgyis megyek Pestre, úgyhogy nekem mindegy. Bár ha többen nem tudnak jönni, akkor talán jobb lenne elhalasztani...
cicmarek_
 
 


Ja, Nik, még azt is akartam írni, hogy haj-ügyben nagyon együtt haladunk :) Szendének és Zoénak nagyon hasonló a frizurája :) Enyémnek nagyjából elhullott a jó hosszúra megnőtt bébihaja, és most ugyanazon "sűrűségben" de kb 4 mm-es szálak borítják a buksiját. Hát mondanom sme kell, emnynire várjuk mi is a csajos loknikat :) főleg, mert én nagyon hajas baba voltam...

Aham, akkor "baj" nem lehet a cumival, már amivel a tejet issza. Játszócumi: utánanézek.

Csilla: hát az Ebay-es vásárlásra én azt gondolom, hogy esetleg ugyanannál az eladónáűl kéne nézni még valamit, és a kombinált postával lehet, hogy előnyösebben jössz ki. Még úgy is megérheti, ha mással fogsz össze. Szóval én asszem úgy próbálnám kihozni a legjobbat a szituból, hoyg kérnék kombinált postát. Nem tudom, én úgy tapasztaltam, hogy lehet üzenni az eladóknak, nem szabályellenes, sőt, a kérdések közt van is olyan, aminél beállíthatod, hogy a postázással kapcsolatos lesz a kérdés. De ez már úgyis késő. Ne edd magad rajta! Én csináltam sokkal rosszabb üzletet is, a psota egy vagyon volt néhány 1 Ł-os ruhácskához. Igaz, abból az egyik naci a kedvencem, vígasztalni szoktma magama, h itthon csak az az egy üzletben több 1000.-Ft lett volna, tuti. Amúgy nem mutatod meg az eladót? Lehet, hogy valakinek megtetszene a topikból vmi tőle.. együtt is lehetne ügyeskedni, hm?
detti_10
 
 


Hát ismét kérdeztem (újabb termék esetében kombinált posta) és megint ezt az üzenetet kaptam:

"Do not respond to the sender if this message requests that you complete the transaction outside of eBay. This type of offer is against eBay policy, may be fraudulent, and is not covered by buyer protection programs."

Valamit nagyon félreértek? Hetek óta nem tudok kérdezni, sem vásárlás előtt, sem utána, sem közben, semmikor.

Ez itt az Eladó, ha valakit érdekel: http://stores.ebay.co.uk/Jessyzgrls-Gifts

A postaköltség 29,75$. Ha valaki lát valami hasznosat és meg is tudja beszélni az Eladóval a részleteket, akkor nyugodtan egyezkedhetünk. Bár mi ugye fehérváriak vagyunk, így mire innen postáznám bárhova, ismét nem lenne gazdaságos senkinek. És mivel fizettem, ki tudja, lehet, hogy már viszik is a postára. :)

Jaj, nem tudom egyelőre túltenni magam rajta. Francba.

Kép

Kép
***csilla***
 
 


Csilla, mi ezzel a baj? Ez egy automatikus uzenet es mindig megjelenik, hogy figyelmeztessen, az ebay rendszeren kivuli megegyezesre buzdito mailekre ne valaszolj es ne is menj bele olyanba aminek nincs nyoma az ebayen, mert elvesz igy az ebay rendszere altal nyujtott vedelmed a reklamacior pl.
De ha meghirdetett termeket ebayen veszel akkor ezt ugird at, nem szamit. csak figyelmeztet, hogy ne keruld ki az ebayt, mert rosszul jarhatsz.

(ja igen, a konkret uzenet, a valasz a kerdesedre ez alatt szokott lewnni, amit az elado ir. ez a bevezetoben van ugy emlekszem, a mail elejen)

luna6
 
 


Luna: sajnálom. :( Most csak miattad mentem volna a talira, mert tudod, mi kedd reggel utazunk.
Így én se biztos, hogy megyek, mert még ezer dolgom van, meg oltás is.

Viszont a novemberi tali nálam lesz!

Detti: Szende nagyon cuki!!!

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


Hát, én sem megyek. :( Hogy én mennyit szervezkedtem pedig! Éppen egy órája beszéltem meg Talinnal, hogy reggel hol vesznek fel, s együtt megyünk. Aztán az előbb hívott a nagybátyám, aki vidéki, és jön "fel" orvosi kezelésre Pesten, s jön látogatóba, azaz azt a napot nagyjából itt tölti. na nem ez a lényeg. Hanem én mindvégig úgy tudtam, hogy kedden lesz az orvos, s így a látogatása is... amiről kiderült, hogy nem tévedtem, eredetileg kedd lett volna, de előre hozták neki egy nappal. Már jó ideje tudta, csak most szólt, mert nem is gondolta, hogy probléma, hiszen itthon vagyok a babával.
Muszáj maradnom, vonattal jön.

Most akartam hajat mosni, épp azon ügyeskedtem, h kivéltelesen Szendét pihiszékben beviszem a fürdőbe magammal. Na, erre sincs szüksé, mert egy napot még bír a hajam is, ha csak a nagybátyám látja. (Nektek akartam frissre :oops: )

detti_10
 
 


Szóval csajok ne haragudjatok, hogy eltűntem, de először jött a depi, aztán anya, aztán meg a rendrakás.
Ma meg Pomázon névnapoztunk anyósoméknál, nemrég értünk haza, persze a telefonomat nem vittem, de látom kerestetek (Dettivel már beszéltem is)
no attól még, hogy a sok dolog miatt nem jöttem, én készültem, még ha nem is annyit amennyit szerettem volna :P mindenképp írtam volna, programlemondás esetén.
Az sms-ekben olvastam, hogy egy csomóan nem tudtok jönni :(
Vok írta, hogy esetleg csúsztathatnánk. Még nem olvastam vissza, hgy hanyan mondtátok le, de ha tényleg sokan nem jöttök, akkor beszéljünk meg egy új időpontot, ami jó lehet (vagyis jobb, mint ez :wink: )
ÍÍÍRJATOOOK hogy kinek mikor lenne jó!!!!
nekem pénteken nem jó, mert elutazunk. de különben jó. vagy jövő hét?
szóval
ÍÍRJATOOK!!! :D :D :D
Vendég
 


fhú, mekkorába írtam :oops: :D
Vendég
 


Akkor a holnapi nap nem él?
Geo, mindjárt elküldöm neked privibe a mobil számom, mert nem tudok sokat itt lenni, és ha a holnapi nappal kapcsolatban történne változás, akkor dobnál egy sms-t?!
Köszi.
cicmarek_
 
 


Nekem pl. a jövő hét jó, tőlem bármely hétköznap lehet, s nem hinném, h valami közbejöhet, mert akár nagybácsi jön, akárki, nem leszek egyedül, számíthatok a családra jobban, szállításban is.

detti_10
 
 


Na, most megint megy a net...
Nekem a jövő hét jó (okt 18-22), utána egy hétre elutazunk, és utána megint jó.
De bhdetti ha jól emlékszem két hétre utazik el...
cicmarek_
 
 



Geo: örülök, hogy előkerültél! :)
Nekem csak november 2 után jó, de nyugodtan tarthatok egy talit jövő héten, a novemberi max majd nálam lesz! :)

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


Na akkor tali majd legközelebb. A pasim nem bánja, azt mondja legalább több süti jut neki :D

Egy gyors kérdés: ti mibe öltöztetitek a bábukat sétához?

KépKép
tatim
 
 


Sziasztok!

Kicsit összevissza leszek, de nagyon sokat írtatok szerencsére. :D

Akik járnak gyógytornára, csak megjegyezném, semmi rosszindulattal a gyógytornászok felé, hogy én még nem nagyon hallottam olyat gyógytornásztól, hogy a gyerekkel minden rendben, és nem kell torna. :D Mondjuk programnak nem rossz, és rengeteget számít akinél tényleg gond van.

Nanetto,
milyen lett a nutellás - nugátos torta? Jól hangzik nagyon!
Esztiről nagyon édes a teliszájjal vigyorgós integetős kép!
Bevállalós vagy azzal a hullámvasúttal, ááááá izzadt a tenyerem miközben néztem. :shock: Szerencsések vagytok, hogy a nászútról már babóval mentetek haza. Mi is akkor kezdtünk próbálkozni, és 3 év lett belőle, de megérte minden érte.

Detti-10,
gratula a leányzó átköltöztetéséhez, én is szerettem, hogy ott alszik mellettem a kiságyban, de most is csak egy fal választ el minket, 6 hetesen kiraktuk szegénykémet. Engem nagyon feszélyezne, hogy miközben összebújunk a párommal, ott van, még ha alszik is. Csak nekem fura?

bhdetti,
Levi nagyon aranyosan nevetgél rajtad hason,nagyon szép kisfiú, látszik, hogy rendben a szénája. :D

Csilla,
gratula a megforduláshoz! és a kajához!!! 240!! ez igen!!! :shock:
Majd számolj be az úszásról. Biztos jó lesz, én bizonytalan vagyok, meg hogy hogy is van utána, előtte. Zuhanyzás, öltöztetés, szárítkozás, meg rettegek ha időre kell menni valahová, mert utálok kapkodni, meg előre izgulok.. Meg hogy a fülébe is belemegy a víz, felázik, begyullad. Nem vagyok ellene egyébként, csak klinikai eset szinten túlaggódom a dolgokat. :D

Hari,
sajnálom a szopit,hogy fáj, nincs még baj, meg tök jó a súlya. Ha ilyen ütemben gyarapodott volna továbbra mint eddig, akkor naaagyon naaagy lenne. Nem akarsz mérleget? Megértem ha nem, a köv gyerekemnél én sem szeretném mindig mérni. Az én bébim sem evett, hízott valami jól, de sikerült visszatérnem a hatszori kajára, és elég jól bejött. Van, hogy alig eszik délelőtt, de délután bepótolja.

Ügyes-ügyes,hogy szerveztél bulit Lilinek!

Cicmarek,
fura ez a négyszeri evés, de én már találkoztam olyan újszülöttel is, aki négyszer evett, úgy mint a két testvérkéje anno, és semmi gond nem volt. Rendesen fejlődött.
Az pedig teljesen szabálytalan, hogy a doki kijár oltani... :? De nektek meg sokkal jobb gondolom.

Felébredt Manóházi, majd még folytatom megtelíteni az oldalt. :lol:

KépKép
yadine81
 
 


Lányok, itt egy film azoknak, akik hajlamosak a depire olykor, azaz mindenkinek. Csak akkor nézzétek, ha van egy kis időtök elgondolkozni, és etssék zsepit is elővenni, és vigyázat, ez most nem babás téma, komoly. http://www.youtube.com/watch?v=JkxtlwX8LB0

Tatim: én egyelőre úgy oldom meg Szende öltöztetését sétára, hogy van egy thermós-macis átmeneti overallja, olyan, mint egy talpas rugi, csak bővebb és vastag. (jah, és 6 hós van bele írva) amiben itthon van: vékonyabb rugi, body, stb, abban egyszerűen beleteszem, vékony pamutsapek, rá a kapucni és kész. Nagy átlagban a mostani időjáráshoz vagy harisnya és 2 hosszú ujjú body van alatta, vagy vékony talpas rugi és 1 hosszúujjú body. Esőre van egy lekapcsolhatós lábzsákos dzseki+lábzsák kombó, tescós vagy auchanos, de nagyon ari, és alul ugyanez, csak akkor ebbe húzom a babát.

Yadine: úszást ugye mi még csak kóstoltuk, jövő héttől keresek rendes tanfolyamot. De amúgy nagyon egyszerűen ment szerintem: Először átöltözök én fürdőruhába, aztán a babát is átöltöztetni, mindketten együtt beállni a tus alá, majd medence, és a program, azután szintén tusolás, és törölgetés, valamivel bekenni esetleg a babát, amjd Te is gyorsan átöltözöl és kész is. Mibvel a felnőttek nem vizezik be a hajukat, az egész nem egy nagy macera.
detti_10
 
 


Na akkor tali annyi.

Túl vagyunk a 2 oltáson. Szokásosan hősiesen tűrte.
Viszont a védőnő azt mondta, hogy nem eszik eleget. Múltkor 5410, most 5860g volt. Szerinte nem elég?!? De soha nem üvölt szopi után a gyerek és a 3 órákat is bírja és nem jelez, hogy éhes. Szerintem megfelelő vagy nem?

Még leszek, vagy legalább is próbálok, csak közbe csomagolok. :)

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


Yadine,
tudom hogy szabálytalan. De kijön. Nekem eddig tök jó volt, mert az első két oltásnál bizony volt nagy sírás. Most a harmadiknál nem, és a következőre már be fogunk menni a rendelőbe, mert az csak kanalas (rota). Utána ugye egy jó darabig nem kell menni, hála isten. De megmondom őszintén, hogy ha valamilyen járványos időszak lesz, akkor is inkább kihívom. Mert annyira szar helyen van a rendelő, hogy az egész rendelőintézet központi váróterme ott van, és mindenki prüszköl össze-vissza, és persze hogy mindenki ott tolong, nézegeti az aranyos babákat amíg várniuk kell nekik is :evil:

Tatim,
de jó hogy feltetted ezt a kérdést, mert már én is akartam kérdezni... Nekem a legnagyobb problémám, hogy az összes overál amit eddig láttam kapucnis. És a kiscsajszi persze hogy hason alszik, így nem szívesen adok rá kapucnisat, mert félek hogy megfullad... Úgyhogy én úgy viszem ki, hogy body + vékonyabb rugi + jó vastag felső és nadrág + vastag zokni + sityak + egy rakás takaró alulra és felülre is. Aztán ha találok olyan zsákot, ami nem kapucnis, akkor csak abba fogom belerakni. Ennél egyszerűbb a helyzet ha kendőzünk, mert akkor takaró nem kell, hanem rágombolom a kabátomat majd mostantól. Ilyenkor csak az a rossz, hogy annyira összeizzadunk, hogy attól félek hogy emiatt fázik meg...
cicmarek_
 
 


Bhdetti,
a havi 500 gr hízás megvolt? Mert akkor én nem aggódnék... (A "múltkori" 5410 az mikor volt?)
Én hetente egyszer lemérem. Volt olyan hét hogy csak 30 gr-ot hízott, de olyan is hogy 300-at! És ez utóbbit a hasmenéses hetén produkálta... Szóval SZERINTEM havi átlagot nézzél...
(Amúgy az én gyerekem sosem reklamál ha éhes. Ha kaja után elkezdi cumizni az ujját, akkor mostmár tudom hogy még fér bele, de amúgy nem sír az éhség miatt. Tudom hogy ez nem általános, de van ilyen is.)

Yadine,
ja, még akartam neked írni, hogy igen, nekem is fura a 4-szeri kajálás. De szerintem nem lesz mindig így. Csak azért eszünk 4-szer, mert 9-13 óra között alszik, így egyszerűen nem fér a napirendbe több. Vagy nagyon szűkösen beleférne, de akkor meg állandóan azon stresszelek, hogy kelhetne már hogy egyen... Szóval ez van. A doki azt mondta, hogy vannak ilyen gyerekek...
cicmarek_
 
 


Ja, még akartam írni, hogy túlvagyunk az első 2 tejpépen! Hát, elég mérges vagyok, merthogy a dobozra az volt írva, hogy 5 púpos evőkanál cucc kell egy adaghoz. Még szerencse hogy oda volt írva súlyban is, mert másodjára már az alapján csináltam. És mint kiderült egyáltalán nem a mi evőkanáljainkhoz mérték az adagot. Szóval másodszorra más sikerült megcsinálni, így már a kiscsaj is könnyebben ette. De még nagyon messze vagyunk Lunáéktól! :-) Szólval rá kellet jönnöm, hogy Luna bizony a te fiad úrnak született, mert cici után rögtön kanállal akar (és tud) enni!

Nikvik,
nekünk amúgy a védőnő azt javasolta, hogy először csak egy negyed adagot csináljak neki, hogy szokja. Jó volt a tanács, most még egy pár napig még csak ennyit fog kapni, ha majd már megy rendesen akkor fog kapni többet. Miután ti is most fogjátok kezdeni, esetleg érdemes így...
cicmarek_
 
 


van olyan nap, hogy Szende is 4x eszik/nap, ez ritka, mert az 5 a jellemző, de az elmúlt 2 hétben 2 alkalommal jött ki úgy, h csak 4 volt.

detti_10
 
 


Cic, anyam a video lattan kozolte, hogy ez a gyerek nem eszik, hanem zabal :) Es ugye pont egy hete kezdtuk el a pepet es a fiatalur mostmar minden kajalasnal bevag ebbol 100 tapbol keszultet. (nem tejpepet eszik ugye, hanem tapszer alapu suritmenyt)

jovok majd meg csak terapias ebedre megyek anyosekhoz. epitgetem magamat felfele meg tervezgetem a helyettesito utamat, amit most viszont joval hosszabra tervezek es mindenkit latni (es karpotolni!!) aszeretnek.
Bocsi mindenkitol, hogy igy felforgattam a talis temat :(

luna6
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?