Új privát üzeneted érkezett!

Jah nem is irtam, gyerekem ma eloszor igazan gurgulazva nevetetthangosan. Ennek nem is lenne hirerteke, minden gyerek csinalaja elobb utobb...nade ez a gyerek a szomszedasszonynak csinalta, tobbszor is :D:D:D:D:D

luna6
 
 


Jelentem, megvolt a hátról hasra fordulás. :) Igaz, egyik kezecske alul maradt és nem is tudta kivenni, aztán egy ideig még vigyorgott, majd jött az óbégatás.

Luna, hogy ment a kanalazós módszer?

Geo, címet és telószámot nekem is küldesz? Lehet akkor 200-assal fizetni az automatánál?
Egy amolyan saját altatási módszert próbálok most, mert más eddig nem vált be napközben. Reggel nincs gond, hála égnek este sem, napközben viszont valami miatt nem lehet lerakni az ágyába. De ennyi kényeztetést megengedek neki, úgy döntöttem. Tehát kézben alszik el 4-5 perc alatt, aztán várok még egy 5 percet és lerakom.
Na, szuper, hogy András is otthon lesz.

Hari, igen, a 4 hónap is szuper.
Sajna én is kezdem ismét érezni a torkomat és a dátha is közeleg megint.
Szuper, hogy ismét jöttök a talira. Mert itt nagyon keveset vagy. :(

Tegnap Dettivel történt levélváltásunk (hotel) kapcsán úgy döntöttem, engedek Apának és megyünk babaúszásra. Azzal a feltétellel, ami mondjuk eddig is megvolt részemről, hogy nem én leszek az „úszótársa” Lénának, hanem Ő. Én ugyanis ránézek az uszodára és máris gombás leszek, tehát nekem ez nem való. Megvárjuk, amíg meggyógyul, aztán ki is próbáljuk. Léna még pocakban volt, már akkor rágta a fülemet Apa érte, de így semmi akadálya.

Kép

Kép
***csilla***
 
 


Luna, nem hinném, hogy más lennél, mint amire/akire számítok. Max. mégis :lol: De akkor majd igyekszem leplezni :wink:

Csilla, aranyos vagy, hogy azt írod keveset vagyok itt. Ez már majdnem olyan, mintha hiányoznék. :lol: Igyekszem én jönni, csak hát mindig van valami indokom, hogy miért nem jövök. De azért nagy átlagban jogos indokokat mondok nem? :lol: De babatalikban jó vagyok, ott majdnem mindig meg szoktam jelenni. Mármint anno Lilivel. Most egyelőre még 100%os a babatalikon való résztvételem. Persze tudom, nem nagy kunszt, hisz még alig volt. De igyeksze hozni ezt a %-ot továbbra is. Itt meg majd javítok magamon és többet jövök.

Kép
Kép
hari
 
 

 
 

Ááááá, nem ér! :) Gurgulázva nevetni a szomszídnak? :D:D:D
Léniből én is csak nagy néha tudom kicsikarni, ha brummogok, fújkodok bele a nyakába, hasába. Először Vokéknál csinálta.

Geo, e-mailemet megkaptad amúgy? Azt a címedet használod egyébként?

Kép

Kép
***csilla***
 
 


Hari drága, hát ja, azért írtam, mert hiányzol innen, nem másért. :wink:

Kép

Kép
***csilla***
 
 


Este majd megkerek valakit a csaladbol, hogy videozza le aron kanalazasat. Az iment evett mindket mellbol, majd desszer gyanant pillanatok alatt betoltunk meg 50 tapbolkeszult pepet. Kikapartam a tanyert, lehet lesz ebbol adagnoveles is majd.

luna6
 
 


Geo: nagyon-nagyon köszi a felajánlást, de én meg arra gondoltam, h megoldom vagy a tesóm fülét rágom, h vigyen el, d elehet, dogozik, vagy megpróbálom tömegközlekedéssel. Még kigondolom, nem szeretnék semmilyen terhet Nektek.

Amikor 3 hósan voltunk a gyógytornásznál (dévényes) ő azt modnta, nincs baj Szendével. De most megint meg vagyok ijedve, túl sok midnent írtok,a zaz túl sok mindnet tudtok hozzánk képest. Ráadásul ma jött a védőnő, és meg is nézte volna, de Szende feltriadt álmából, persze kivettük, h mutassa meg a tudományát, viszont ő félálomban maradhatott, mert csakis sírt és sírt és ernyedten tartott a tagjait, mint egy nagyra nőtt újszülött, végül még ölben is csak bújt és a vállamon pihegett. Annyira rossz volt, ez a hülye kényszerem, h nehogy a leggyengébb legyen a kislányom, annyira ajkartam, h ügyeskedjen, erre meg..... na miondgey, jövő héten dokihoz megyünk, biztos megnézi.

majd még jövök.
Kolpingot azért élvezik az icipicik is, ill. velük a családok, mert az ég-világon midnenhova vihetők, és ez annyira jó. (na jó, van felnőtt wellness, de az meg pont azért jó, amúgy kérhető bébiőr, hipiszupi, a több hektáros parkot befedi, mobiltelefont tárcsáz fel, ah még a baba a szobában)
Babúszát még itthon nem próbáltuk, d ekeresek, kifejezetten jót tezs sztem az iylen abbáknak, mitn Szende, merta vízben sokkal könynebben mozognak. Mint egy kis béka, végig tempózta, és "úszott". 3 hótól lehet, legalábbis a kolpingban, most pedig, h 4 is már a kisasszony, keresek a környékünkön. Csak vhogy kifizethetőt, mert brutál árakat hallottma, pl. itt van melletünk a Rómain egy, de állítólag nagyon cuccos, az ára mindenképpen :(

detti_10
 
 


http://www.babauszas.com/hun/home

Szerintem ők messze a legjobbak, mi imádtuk Andrissal! meg ő is!!

Kép

KépKép
eszterxx
 
 


A Stoller Kati egy tünemény! és azt preferálja, hogy apukák úsztassák a babát, egyrészt mert keveset vannak vele és jó nekik is, meg a mamának is, meg apukák bátrabbak is.

Kép

KépKép
eszterxx
 
 


[quote="eszterxx"]A írta:eszterxx Stoller Kati egy tünemény! és azt preferálja, hogy apukák úsztassák a babát, egyrészt mert keveset vannak vele és jó nekik is, meg a mamának is, meg apukák bátrabbak is.


Eszter: ti hozzá jártok? Beszéltem vele, de azt mondta, hogy 4-5 hónaposan vagy 6-7 kilósan vihetjük úszni? Meg hogy kinti medence? Kisbabáknak????

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


hahó
végre este na nem azért irom mert Eszti túlsúly volt haenm mert túl intenziv volt a napom! ... meló reggeltől - délig ! aztán anyámmal takarítás - aztán a süti megcsinálás aztán barátnőzés rendesen elfáradtam! Eszti ma 2 órát aludt összesen!

Csilla: ma kaptam egy tanácsot mert nekem újabban csak a babakocsiban alszik Eszti hogy majd ha rossz idő lesz és újra kell majd lakásban altatni ugye akkor próbáljam ki hogy berakom a hálózsákba amiben mindig alszik este és hát ugye próbáljam meg úgy mert neki ez vált be! csak azért irtam mert pont ma mesélte! egynelőre én nem próbálom ki mert nekünk megvan a 4 óra alvás és igy panaszra nincs ok :.)

babaúszás! egyszer (kb április környékén) bejött egy egyetemi docens a munkahelyemre TF-en valami nagy guru aki egyébként babaúszást "tanít" ... és elmondta ha egy mód van rá tartsam a gyereket távol a medencétől és ha úszni akarom vinni vigyem 4 - 5 éves korában!!! annyira mélyen behergelte magát mennyire káros a gyerekeknek - eleve a medencék rosszak sok helyen szar a tisztítóberendezés hiába jól érzik a babák magukat akkor is "beleerőszakoljuk" a mélybe ahogy belebuktatjuk és hát mesélt mesélt mesélt!!! hát nem tudok ebbe beleszólni nekem akik járnak jól érzik magukat! én pedig nem szándékozom vinni mert hát nincs pénz sem és uszoda sincs se közel se távol ráadásul a betegségem miatt se szauna se tenger se uszi se víz! úgyhogy :-) ezzel a téma nálam le is zárva :-)

Csilla: gratula az átforduláshoz! láttam én hogy már nagyon "akarja"

Detti: ne izgulj Szendének tuti semmi baja!!!! ... tényleg minden babu a saját ütemében halad! a sogórnőmék kisfia most 9 hetes (holnap lesz) és azóta is alszik! :-) szerintem abnormális de már 2 doki látta és szerintük ő ilyen típus! :-)
Vendég
 


Detti10, ha nincs más megoldás, én felveszlek útközben, mármint neked útközben, mert én a másik irányból jövök, de ha már úton vagyok nem számít, tényleg.

Vok, ha van vmi amit vinni akarsz és nem akarod cipelni, akkor hozd át, és majd én viszem.
Ja, ha fogzásra akarok camomillát adni, hogyan adagoljam? Megígérem egyszer átmegyek és az összes ilyen kérdésemet felteszem egyszerre, és jegyzetelek, hogy ne kelljen többet. :)

Furcsa volt nekem a Luna megjegyzése hogy Eszter így, meg úgy, mondom ok, hogy gyorsan olvasok, és lehet hogy néha nem is pontosan, de lemaradtam vmiről? :D Ennyire?

Luna, hogy-hogy a szomszéd kapta a kacajt? És nyugi, Hari úgyis meg fogja mondani ha nem arra számított. Ő olyan :D

Remélem jó lesz Lili szülinapja, és örülni fog a bulinak, meg az ajándékoknak is.

Csilla, gratula Léninek a forgáshoz, tiszta ügyi :D

Dorka tuti olvasta a hsz-eket tegnap, mert éjjel felébredt negyed 2-kor :shock: Ilyet utoljára szerintem az első hat hétben csinált. Így egyelőre nem biztos hogy aggódnom kell a melleim miatt, max azért hogy elég gyorsan megteljenek újra.
És ma nem tudom hogy mi van, de extra nyűgös napunk van, gyakorlatilag nem akar egyedül lenni egy percet sem. A séta is úgy nézett ki, hogy két sarok alatt 2x kellett felvennem, mert annyira sírt, és fel adtuk gyorsan, inkább haza jöttünk.

Megérkeztek a pofátlan vendégek, hisz még csak alig múlt este 8 :x

KépKép
tatim
 
 


Tatim azt én is utálom, nálunk volt olyan, hogy 6 hetes körül volt Arni, amikor este fél 7 körül jöttek és éjfélkor! mentek haza. Már azt sem tudtam hova támaszkodjak, hiszen akkor még rendszeres éjszakai műszakom volt.

Geo nekem is dobsz egy telefonszámot?

Detti10, szerintem mi is el tudnánk vinni téged, a gondolod :D :D

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn
 
 


Megszuletett a kajalos video, apuka valamikor az ejszaka folyaman felapplikalja a netre es akkor adok linket :) Meg most is csak lesek, hogy ez a gyerek milyen technikaz, hatarozottan emlekszem, hogy a csajok milyen modon kezdtek el kannallal enni, hat nagyon nem igy, meg a fulukben is ennivalo volt, es a hetszentseg is kajas volt. Na persze lehet Aronedunak is eljon majd ez a fazisa, mert a noim sokkal nagyobbak voltak mikor kanal kozelebe ferkozhettek :)

El kell meg mondanom, hogy Arunedumasonbambi ma elete legnyugodtabb napjat zarta. Nem akarnek messzemeno kovetkeztetesekt levonni semmibol, mert csodak es kiveteles napok mindig vannak, mindenesetre a teny az teny, reggel nem orditotta vegig mig vittuk a Mancit a suliba meg az elokeszuleteket sem, aztan delelott aludt egyszer egy fel orat, majd del korul vagy masfelet. 'ebedre' kapott cicit es utana 50 tapbol pepet es egy hang nelkul bepakolta majd ment a jarokaba jatszadozni. Aztan bealudt es aludt vagy 2 orat egyben de masfel tuti megvolt, inkabb tobb...es ugy kelett keltenem, hogy menni kene Manciert a suliba, es akkor mar tul voltunk a kovetkezo kajaidon is. Aztan este jott nemi hasgorcsos orditas, na ennyi meg jogyereknel is belefer bogesbol, aztan elmentunk meg boltba, apjaert...es csendben volt es semmi hazfalszetrugasos uvoltozes. Aztan furdesnel apjanak vigyorgott (orditani szokott :D) es apja is megjegyezte, hogy jeeee, csendben van a gyerek :)
Naszoval lehet elozo ejjel elcsereltek, es lehet ma meg visszacserelik, de fura egy nap volt ez, egy ismereteim szerint normalisan mukodo gyerekkel :D:D:D

luna6
 
 


http://www.youtube.com/watch?v=jjzmzmOh0gY

Arongyerek vacsorazik :) kicsit (nagyon) sotet a kep de a gyerek jol latszik. igaz este es lampafenynel keszult, a kameran sokkal vilagosabb. na sebaj... a film vegen meg egy hasgorcs is befigyelt, de ez amolyan semmi komoly fele volt :)

negyed het ota fenn vagyunk :( ez itt ugye meg ejszaka... es allhatunk at ora miatt het vegen otthon, hazaerkezve ide ujra, es utana meg az oraatallitas miatt... klassz lesz!

luna6
 
 


Mit akarsz Luna! Tök jó husi Áronedu!!! :) Nem tudom miért cseszegettek! Nagyon-nagyon cuki!
Furi itt is több nyelvet hallani! Hasonlít a hangod a kolléganőémre!

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


Hallod Luna, nem semmi a fiad!!! Az én olvasgatásom alapján amúgy ő már tökéletesen "érett" a hozzátápihoz, mivel én úgy olvastam, hogy ha már nem lökögeti ki a nyelvével a kaját, az azt jelenti. Enyim Bence még kilökögeti egy részét (majd' az egészet). És bár egy jó nap nem jelent elvileg semmit, de a múltkor mikor írtam, hogy valami jóra számítok nálatok, akkor pont arra gondoltam, hogy ha nincs a "szenvedős" szopi és jól lakik, ráadásul gondolom te is sokkal jobban érzed magad a bőrödben ennél az etetésnél mint a harcos szopinál, akkor a napi sírás is sokkal kevesebb lesz. Remélem marad is így!!
Szuper jó lenne, ha nektek is jönnének végre a "könnyű" napok!
Persze nem a mai ébredésre gondolok :lol:
Mindent összegezve: szerintem eljött a TI időtök!!!! :lol:

Nálunk nem volt olyan szuper az éjszaka, bár a sok eszemmel "rájöttem" miért nem alszik Bence reggelig. Eddig nem értettem, hogy ő miért nem tud egyben sokat aludni, de tegnap eljutottam odáig, hogy kiszámoltam,hogy mivel Bence már 7-kor alszik mostanában, így ha ő 2-kor felébred, az végül is 7 óra alvás, ami nem rossz, csak rosszkor kezdi :lol: Aztán meg aludt reggel 7-ig. Szóval ez tök rendben van, a mai éjszaka csak az orrdugulás miatt nem volt valami szuper. De ma megyünk Vok-féle orrtisztításra délután, amitől én csodát várok :lol: De legalább is biztos jobb lesz, mint most. Lilinek is, meg Bencének is. Igazából az én orromat is át kéne mosni szerintem, de én félek tőle, úgyhogy kihagyom :oops:

Kép
Kép
hari
 
 


Hat Aron husisaga 5325 grammig terjedt legutobb, szal rekordot nem dont de nem is tul keves de teny, hogy 20-as percentilen alldogal... a magassaga meg az 50-esen. Nem egy nagyon hhusis darab de egyik gyerkom sem volt :) A dokibacsi pl nem bantota ezert, neki jo volt ez a suly is, csak ugye a mellgyulaim miatt kevesebb lett a tej (meg apasztani is akarnak) meg eros gyanunk volt, hogy ehes ez a gyerek, es hat mivel nem tiltakozik a kaja ellen, valoszinuleg igy is volt.

luna6
 
 


Hari, az osszes korabbrol meglevo gyerekem pont uy evett ahogy a tied, szerintem az az atlagos es 'normalis', amikor beteszel a szajaba egy kanalnyi kajat es kijon ketto, es ugyes reflexekkel visszakanalazod az alalrol, fulebol, stb :) Ugyhogy a gyerek engem is meglepett :) Persze mondom, lehet ha nagyobb lesz akkor o is disznobba valik :)
Mindenesetre azert hozzataplalni nem fogom meg, ez ugye a tapszer cerzioja peppe suritve amit eszik, ezzel remelem kihuzzuk meg egy darabig es izek meg egyeb taplalekok majd csak akkor :)

luna6
 
 



Luna, én sem telhetetlen vagyok, csak álmos :lol: Mert ugye ha én is lefeküdnék 7-kor, akkor valószinűleg kialudnám magam félig, de én éjfélkor fekszem, tehát alszom egyszer 2 órát, aztán még elvileg ma 5-öt, de hát én nem aludtam rögtön vissza, ráadásul ugye mivel nekem is dugul az orrom így elég ramatyul aludtam. Szóval kicsit fáradt vagyok, de tudom neked nem kell ecsetelnem, milyen rossz a nem alvás :lol:
Mondjuk Bencére szavam nem lehet, mert most is alszik ráadásul nem is fektettem le, csak úgy magától elszunnyadt a pihiszékében. Persze ez most lehet hogy a tegnapi oltások eredménye. Meg az éjszaka is kapott ugye kúpot, azért máskor szerintem többször ébred. De mindegy is, csak gyógyuljon meg, most amiatt aggódok inkább.

Az evésben meg igazad van, hogy majd' minden gyerek kiköpi egy részét a kajának az elején, de szerintem nálatok már nem jön el az az idő. Legalább ebben legyen már szerencséd :lol: Na jó, azért másban is szerencsés vagy, de most nem kezdem el sorolni mennyi minden miatt irigyellek. De élen áll a problémákhoz való hozzáállásod.

Kép
Kép
hari
 
 


Luna, kösziiiiii. 2x is megnéztem. Hát annyira édesen tolja befele Aronedu a pépet, hogy csuda. Tényleg nagyon ügyesen eszik és látom, alig lehet tartani a kanalazással az iramot. :) A kis görbülő száj a csikaráskor arra a múltkori fényképre emlékeztet. Szóval örülök, hogy láttunk Aron-ról is videót.
Manci kuncogása is aranyos.

Holnapután indultok? Mikor indul a gépetek? És hogy néz ki a forgatókönyv? Mikor értek Ferihegyre? Izgulsz már nagyon? Több kérdésem nincsen. :D

Hari, gyógyuljatok meg!
Ránk is ránk fér, elkezdett fájni a torkom is. :(

Le sem merem írni, mennyit vacsizott tegnap Léna. Igaz, most már legtöbbször 4x eszik csak és napközben nem viszi túlzásba, este viszont pótol. Na, de ennyire azért nem gondoltam. Khmmm, 240-et tolt be. :D Ez most már tényleg majdnem annyi, mint a kritikus időben a napi adagja.
Tegnap 3 és 8 között kimaradt a hosszú alvása, csak egy 20 perces volt, de nem nyűgösködött, viszont 20.15-kor leraktam és 1 perc múlva aludt és nyomta egészen 7-ig. Lehet, hogy ismét napirend változás előtt állunk, ami az estéket illeti. 1 órával előbbre került a fürdés és így a vacsi is és a reggeli ébredés is. Bár még nem jelenthetem ki, hogy biztosan így lesz a jövőben, de nagyon úgy tűnik. Ami mondjuk nem is baj, mert óraállítás miatt így pont jó lenne.

Vik, olvastam a hírekben, hogy felétek nagy viharok vannak. Milyen a helyzet?

Geo, köszi a címet.
Akkor a pogácsa mellett döntöttem, viszont vasárnap este fogom begyúrni, berakom a hűtőbe, hogy reggel csak sütni kelljen. De hogy így milyen lesz, hát azt majd meglátjuk. Ha nem jó, nem viszem, akkor veszünk valami sósat.

Nanetto, én az ússzással kapcsolatban most sokat olvastam a neten és arra a következtetésre jutottam, hogy aki hordta a babáját, nagyon szerette, nem bánta meg, aki pedig nem hordta, csak ítélkezik, az inkább ne mondjon semmit.
Hála égnek itt a városban van egy magánháznál ilyen babaúszás. Az egyetlen városi uszodába semmi pénzért nem vinném. Ha a honlap friss adatokat tartalmaz, akkor az ára is elég baráti szerintem.

Kép

Kép
***csilla***
 
 


Penteken megyunk, hat nem tudom pontosan mikor de valami 6 korul utan valahogy startol az elso gepunk Portobol. Ugyhogy lakaselhagyas 5 korul/utan lesz valahogy. Ez meg portugal ido szerint... aztan ha minden igaz 2 utan valahogy landolunk Ferihegyen, azt meg mar magyar ido szerint. Ilyenkor oregszem mindig egy orat :D:D:D Na de majd a visszauton meg fiatalodom ugye :D (az lesz a nehezebb, vagy lehet nem is, este 8 korul start Pestrol es portugal ido szerint ejfel magassagaban erkezunk ide vissza)
Izgulni? nem azt nem... frusztral, nem szerteek repulni es bebivel amugy sem tettem meg sosem. Manci 3 eves koratol repkedunk, az azert mas mar...bar a maga modjan az is macera, de jol ment, volt ev, hogy 4x mentunk haza, ami egy oda-haza utnal ugye 4 repules, tehat evi 16-ot repultem a csajszival, nem volt gond. Legalabb tapasztalt lettem milyen az lekesni a csatlakozast, elhagyni a csomagokat :D:D:D es total mas utvonalon hazamenni mint ahogy a jegyem szolt :D Mert meg ilyen is volt, ezert pl kaptam egy csomo penzt a Lufthansatol, hogy nem veluk mentem akkor, es csak ott aznal a repteren improvizaltunk :)
Na de mondom, bebivel meg nem csinaltam, plane nem igy, hogy vegig hazaig olben (kendoben) kell vigyem a lerokkant babakocsink miatt (amire az itteni Britax tojik... bar oke, ok nem kepviselet mint kiderult hanem csak importor, es van nekik ott valaki aki elvileg ranezhetne a kocsira, de nem teszi :D ugyhogy egyelore nem tudom meg mi lesz vele... vagy engedem apukanak szetszedni es hathanatha... vagy a fene se tudja, kommunikalnom kene a nemetekkel.) naszoval izgalmas kaland lesz, izgalmas es nem vart :D plane, hogy nem haza hanem anyamhoz kell menjunk, es hat bar nem egyszobas a lakas azert csak raszabadulunk negyen, es ott a kutyaja aki utalja a gyerekeket (csecsemoket nem tudjuk, de haramosan kiderul, hogy szerintem azokat is) es a ferfiakat :D:D na ehez kepest 2 gyerek meg egy pasi plusszabn... kerdes aron tul tudja e uvolteni a kutyat avagy a kutya tulugatni aront :)

luna6
 
 


Luna, nagyon édes Áron :D És amikor fáj a hasa akkor mindig így sikít? Én nem tudom ezt hogy bírtam volna, a szívem megszakadna tuti, így is rossz volt hallani. (gondolom ez neked nem vígasz)

Csilla, Léninek lehet hogy megjavult az evőkéje? Tiszta ügyik vagytok.

KépKép
tatim
 
 


csilla: tök jó hogy Léni ennyit eszik! iGEN babaúszásnál igencsak van 2 megosztott párt! :-) én is kiborultam amikor az ürge igy "elkapott" anno a cégnél amikor hasas voltam és mondta hogy nehogy járjunk emellett ő oktató! érdekes kontraszt volt!!!!
én nem mehetek vízbe egyáltalán! úgyhogy el sem gondolkoztam hogy megyünk-e!
de Te majd számolj be - gondolom lehet 1-2 kép vagy videó is születik! biztos cuki lesz!....

mi ma 5:30-kor keltünk! a két kis fogacska alul erősen jön - kúszik felfele már mintha látszódna a tető két pontocska szerű van kirajzolódva! :-) ma megint mindent csócsál!!!

Luna: JÓ UTAT NEKTEK!!!!! :-) azt nem eltűnni! kivi vagyok az itthoni helyzetekre!!!! lakásmizéria!
Áronedu ééééédi! :-)

na megyek főzni (szecsuáni) ... még jövök bár jó lenne aludni egyet valahogy kimerüőltem .. kevés volt az éjszaka biztos!
Vendég
 


Timi, Aron igy es nagyon hasonloan orditozott sikitott es orjongott az elmult 3 honapban :) Ez sak egy minike ficak volt a tudomanyabol, megszokni ugyan nem lehet de szokva mar vagyok hozza :)

Nanetto, el nem tunok, anyamnal is van net bar sokkal ritkabb leszek az tuti. na meg a tali ott lesz azert ugye...

luna6
 
 


Csilla, tényleg tök jó, hogy így javul az étvágyatok! Kicsit irigykednék is, ha nem tudnám milyen előzményeken vagytok túl. :roll:
És neked is jobbulást, talira tessék meggyógyulni, mi is azon vagyunk! :lol:

Most jöttem haza a gyógyszertárból, potom 8000 Ft-ot hagytam ott. :shock: Igaz vettem külön egy orrszívót Lilinek a porszívóhoz, meg Bencének egy olyat, amit szájjal lehet szívni. Hát ez sem tetszik neki jobban, mint az elemes, de ezzel több jött ki. A porszívóssal csak közelítettem felé, de olyan ordításba tört ki, hogy inkább hagytam a fenébe. Most alszik. :lol: Szegény megint majdnem elaludt a pihiszékben, én balga meg gyorsan bevittem az ágyába, naná, hogy felébredt és üvöltött. Utána kellett egy fél óra, hogy elaludjon és persze megint szívhattam az orrát a sírás után. Úúúúútálom ha betegek!!! :twisted:

Aztán ha felkelt, indulunk az orrmosásra, remélem kibírja Bence. Mondjuk feltételezem, hogy ki fogja, hisz minden gyerek kibírja, inkább magamat kéne lenyugtatnom, de kicsi az esélye, hogy sikerül :lol:

Kép
Kép
hari
 
 


Aronedumason 2 orat aludt a pihiszekeben, ugyhogy kozben felettunk utvefurtak meg kalapaltak. Lehet ezen az ejszakan meg nem csereltek vissza? bar hajnalban bulizott, de azt most kialudta... hat egy kezemen meg tudom szamolni hanyszor aludt egyben 2 orat nap kozben :)

luna6
 
 


Nezzetek mit vettem aronnak tegnap: http://www.nuby.platformtwo.com/index.p ... 58&lang=en
a kepen a negyedik, karkoto vagy nyaklanc szeru ragoka. olyan jopofa, minden resze raghato es kulonbozo feluletu, de meg kulonbozo kemenyseguek is az izebizei :)

luna6
 
 


Sziasztok!

Heny,
nekünk Electrolux mosógépünk van. Imádom! Előtte Indesit volt, azt nagyon utáltam, mert ahogy lejárt a garanciája, évente hívhattunk hozzá szerelőt. A harmadik javítás után amikor elromlott újat vettünk, mert a három javítás árával már ott tartottunk... Ez a mostani azért szuper, mert van rajta "time manager" funkció, és egy adott programtípuson belül is tudom állítani hogy mennyi ideig mossa.

Zso,
nagyon sajnálom hogy miken kell átmennetek. Remélem gyorsan meggyógyul nálatok is Zéti evőkéje, és akkor el lehetne felejteni a szondázást. Nagyon várom a híreket... És kitartás!!!

Eszterxx,
gratula a fogakhoz! Nem semmi hogy milyen gyorsan jönnek! Az azért nem olyan rossz, hogy csak 2 napot "balhézik", nem!?

Geo,
köszi a parkolóhelyet!!! :-) Dávid szuperédes a videón!

Luna,
hatalmas gratula!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nagyon édes Aron a videon, ügyesen eszik! Amúgy én hetente egyszer mérem a kiscsajt. Volt olyan hetünk hogy 30g-ot hízott, de olyan is hogy 300-at (ez a véres hasmenése ellenére!). Szóval nem híznak a pícurok egyenletesen, emiatt nem kell senkinek sem aggódni. Persze a havi 500 az azért legyen meg...

detti10,
de jó lehetett az utazásotok!!! Irígyellek!!! Gratulálok a különalváshoz is! Szendike miatt meg szerintem ne aggódj, vannak akik egy kicsit később csinálnak ezt-azt. Biztos találnák dolgot, amiben meg ő jár élen! Majd hétfőn meglátjuk... :-)

Csilla,
én lemaradtam a videóról... :-( De gratulálok az átforduláshoz és az evéshez is! Én azt vettem észre, hogy mi reggel, meg este vagyunk jók kajálásban. Bár ma reggel evett, és azóta alszik... Szerintem mindjárt felkeltem (tegnap kapta az oltást)...

bhdetti,
Levi nagyon cuki a videón!!!!!!

Hari,
gyors gyúgyulást kívánok!

Rólunk
hétfőn voltunk védőnőnél, tegnap meg ittjárt a dokibácsi. Az oltást hősiesen viselte, egy nagyon pici sírás volt csak. Meg reggelre hőemelkedés... Mi még nem kezdjük el a hozzátáplálást, de tejpépet fog kapni (amúgy is kap tápszert, úgyhogy akkor már mehet ez is). A 4-szeri kajálás úgy tűnik be fog válni, de még nem eszik sokkal többet egy-egy kajálásnál, de ez már csak idő kérdése (remélem!). De amúgy a doki megerősített, hogy amíg a súlya nem áll meg, nem kell aggódni, vannak gyerekek akik rosszul illetve rapszódikusan esznek....
cicmarek_
 
 


Cic, jo alvokaja van a bebinek :)

Aron nem a sulya miatt kap vegulis pepet, a doki elfogadhatonak itelte, meg nekem is az ha egyszer Manci is igy hizott. A mellgyulaim miatt kellett volna atalnom tapszerre de ugye ahelyett lett a kanals verzio, de ez nem is tejpep, ez tapszer suritos peppel, ami nem tejalapu meg gluten es izmentes (marmint, hogy nem izesitett, almas, vanilias vagy akarmilyenes hanem tok natur) bar edes es igy mar csuszik a tapszer. Tulkep atvarialja a tap izet es kiiktatjuk a cumisuveget es igy becsapjuk a legenyt kicsit :)
Letezik ebbol a kezdo nem tejalapu tapbol amugy edesitett is, de olyat egyenlore nem akarok neki adni, meg ha azok is 4 hos kortol valoak. Raerunk meg az izekkel jatszani :)
Gondolom a te tejpeped is tapszer alapu tejes nem? Nem tejalapu, hanem a tappal csinalod majd te is :)

luna6
 
 


Na sziasztok

Szeretnétek jót nevetni? Kint voltunk a barátnőmmel a Kopaszi gáton sétálni. Amikor sétálunk vissza a kocsikhoz jön szembe kb. 8-10 babakocsis anyuka. Nézem a gyerkőcöket meg odaszólok a bnőmnek, hogy biztos babanetesek, kb. júliusiak. Erre visszaszól az egyik csaj: augusztusiak. :lol: :lol: :lol: :lol: Vicces volt. Csoportos séta. :lol: :lol: :lol: :lol:

Geo: én is kérek címet, illetve elég házszám is, mert a Csengeryt már tudom. :)

Hol vannak az eltűntek? Pl. Rózsa

Jövő keddtől én is el leszek kicsit tűnve, mert ugye utazunk. :):):)

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


Geoo: én is kérek szépen priviben címet, telszámot! Akik felajánlották, h elvinnének, annyira aranyosank vagytok, de megpróübálom a tesómmal intézni, ha mégis segítségre van szükségem, írok privit. Nem szeretnék senkinek kitérőt. Kár, hogy a 3. kerület snekinek sem igazán esik útba.

Írjátok a babaúszásra a Stoller Katit, hát pont ő volt a Kolpingban is az oktató most, nagyon ügyi a csaj. Láttam a haladókat is, ha el tudtok képzelni 9-10 hós piciket, akik lebuknak a víz alá, és sikoltozva a gyönyörtől felbukkannak, miközben kezük-lábuk jár, hááát, megzabálni valók. Hosszan voltak már víz alatt, bátran hártadobják magukat, komyolan, az nem is úszásra, ahnem kis halacska mozgásra hasonlat inkább, és amennyire nekem átjött, hihetetlen bátorgásot ad nekik. És örömet. Jah, én anyit hallottam a babaúszás ellen, hoyg kell szünet a vaódi úszás oktatás előpt,t mert ezek a gyerekek nem úszni, hanem midnig búvárkodni akarnak! No, ez nálunk nem lenne baj, mert én kb. tavaszig szeretném babaúsztatni, aztán nyáron pancsi ahol lehet, csak úgy, és úszni taníttatni pedig nem is tudom, mikortól lehet, 3-4 éves kortól... szóval lenne szünet, na.
Ami még nagyon klassz volt a babaúszásban, az az, hoyg együtt mondókázik a társaság, szülők és oktató, és a víz vezeti jól a hangot, és a babák fürdenek a gyönyörben, na, és én is, mikor hallottam, ahogy a férjem a mély hangján (életében először ilyen babatársaságban) énekli: tekeredika kígyó-rétes akar lenni... meg, hogy brekeke-brekeke, nagy a tó-nak a fe-ne-ke, és közben tornászattjuk a babalábakat, én azóta is mindne este ismétlek Szendikének.
Neki tuti kell vmi, hogy aktiválja magát, én asszem.

Jaj, Nanetto, mindig elfelejtem írni, hogy (az énekekről jut eszembe) annyira klassz a Cd, főleg a mesék! Én anynira örülök neki, h iylen jókat tettél rá!!!

detti_10
 
 


Sziasztok!

Jó rég nem voltam, szégyellem is magam, de megvolt az oka.
Eléggé kikészültem idegileg, a gyerek miatt.
Először ugye a pocakfájás, aztán nem evés, most meg sírás-üvöltés szinte egész nap. Ez már 3. hete megy.
Mire rájöttünk, hogy jön a foga, már kiborultam, elég rendesen.
Ne haragudjatok, hogy én is csak mint vándor madár létezem ezen a fórumon, de nagyon elkeserít, hogy itt azért legtöbben mosolygós, gügyögős, jó gyerekekkel vagytok megáldva, megy az egyedül alvás, társaságba járás, én meg nem merek vele sehová menni, mert mindig sír.
Szinte mindennap pityergek, és néha már elhiszem, hogy nem vagyok jó anyja ennek a gyereknek, különben nem sírna ennyit.
Nagyon nehéz, bár tudom, örülnöm kéne, hogy Natasa legalább egészséges és másnak vannak komolyabb problémái is.
Ha még szívesen láttok, igyekszem utolérni magam az olvasásban, biztos sokminden történt itt veletek meg a manókkal is.

Kép
jenny29
Mór
 
 


JENNY PERSZE vannak mosolygós babák és a tied is az hisz igen az az 5 perc ha napi vagy fél napi szinten biztos ott van neked is de hidd el sokunknak nem könnyű vagy vannak brutál napjai! ezek amúgy Voki szavai is lehetnének! szóval ... ha látnátok egy napom biztos megnyugodnál!
nálunk is fogzás - egyedül nem játszás! én mégsem borulok ki! valahogy minden eltűnik eltörpül hisz a MIENK! :-)

nálunk ma nagy dráma volt vagyis nálam! 4 napja nem kakilt Eszti és ma megszélcsöveztemAHHHHHHHHHHHHHHHHHH még sohasem nem csináltam ilyet ... ráadásul végigüvöltett emert 5 perc!!! és az nagoyn hosszú ideig nem jött semmi de nem adtam fel végül kijött két részletben egy akkora adag fuhh és olyan állagú kaki hogy csak lestem! még tuti van bent mert láttam ... de az már nem indult be neki - gyerekek én totál kikészültem
persze most minden rendben! :-) és itt kukorékol!
Vendég
 


Voltunk orrot mosni. Nekem is :lol: Csak rászántam magam a végén, mert már a homlokom is fájt. Hát még kell mennünk mind a hármunknak. De szuper jó érzés volt utána. Kaptam végre levegőt! :lol:
Úgyhogy köszi Vok, jó helyre küldtél!

Jenny, szerintem senki nem haragszik, hogyha ritkán jössz. És nem igaz, hogy itt csupa mosolygós, alvós, "jó" gyerek van ám! Lehet, hogy nálatok az összes rossz összejött, a többiek között meg szétszórva vannak a problémák, de a helyedben próbálnék pont azért többet jönni, hátha találsz itt te is jó tanácsokat, amit kipróbálhatnál. Nagyon rossz lehet ezt érezni, amit leírtál, de szerintem a rossz anya nem nagyon foglalkozik azzal, hogy sír-e a gyereke. Rossz anya egészen más dolgoktól lehet valaki. Sok mindenre meg lehet tanítani egy gyereket és van amin soha nem fogsz tudni változtatni, el kell fogadni és meg kell "szeretni". (nekem nem ment és bánom is). Attól pl, hogy sír, szerintem nyugodtan elmehetsz vele egy csomó helyre. Ha úgyis mindig sír, akkor miért hallgatod otthon a 4 fal között? Hallgasd a napsütésben, amíg még süt. Másokkal meg ne foglalkozz, ha esetleg az zavar, hogy mit mondanak. Még az is lehet, hogy kevesebbet sírna, ha többet mozdulnál ki vele.
Na jól kiokoskodtam magam, inkább leállok. Úgy csináld, ahogy jól esik, ide meg mindig jöhetsz nyugodtan.

Kép
Kép
hari
 
 


Luna, hát csudapofa a kisfiad, angyon édes, ahogy kajál, micsoda huzata van! És amikor sír a hasáért, megható, komolyan.

Jenny, ha úgy érezted, hogy itt midnnekinek csupa vidámság a gyereke, ah, tévedsz. Én amikor nem jövök, az általában azért van, mert a gépet megközelíteni sem tudom. Pl. ma este tudod, hoyg pucoltam a krumplit? Szende pihiszékben, én elé guggoltam, amgyaráztam, h ne sírjon, és a földön pucoltam, gyorsna megmosni, sutty, be a sütőbe, h a gyerek újra ölben lehessen. Na. Van mindenféle.

Kimozdulás? Mikor Léni utazott, meg Alex strandolt, és Dávid Balcsizott, csak lestem, hogy azta, én biztosan valamit nagyon elszúrok, hiszen még egy babakocsis séta is olykor stressz.
Jelenleg nekünk egész rendben mennek a dolgok, no de a fogzás, mint Nanettoéknál is, elképzelésem sincs, ha kezdődik, mi lesz velünk.
Valahogy próbáld kicsit félvállról venni, persze írni könnyű, tudom. Pont én, a néha über paragép. De gyere gyakrabban (mondom én, aki sokszor eltűnik) és panaszkodj!!! Ha meg van egy mosoly, gyorsan írd le! :) És kérdezz Voktól csodaszereket...

Remélem, sikerült kicsit javítani a kedveden.

szép éjt mindenkinek

detti_10
 
 


Jenny, szerintem sem vagy rossz anyuka, mert nem úgy mennek a dolgok, ahogy elképzelted, szerintem mindannyiunknak volt olyan napja, nem is egy, amikor legszívesebben végigsírta volna a napot.
Gyere és panaszkodj, ha jólesik, hisz mi is ezt tesszük, aztán meg megvigasztaljuk egymást :D

Velünk most nem történt semmi extra, Arni tök jól ráállt a 4 óránkénti evésre, úgyhogy most 5x eszünk egy nap, most már a fürdés is mindig ugyanabban az időben van végre, így kezdünk átállni erre a másik rendszerre :D :D
Annyira cuki, mert most már egyre több időt van el egyedül, ma pl tudtam tőle takarítani, tegnap meg főzni. De cserébe visszaadom neki azt az időt, így amikor kimentünk az udvarra, akkor az ölemben hurcibáltam :lol: :lol:
Mostanában néha megtalálja a hüvelykujját is :lol: :lol: megzabálom ilyenkor.

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn
 
 


Sziasztok!

Vagyok, csak programozunk mancival, itthon hagytam :D Ma voltunk álltakertben ISTENI volt! :D Annyira szép az idő, hogy ezt ki kellett használni :D

Szal, amit észben tartottam:
Tatim!
Óránként mehet 1 golyó, tehát 2,5 milis fecskendőben 5-10 golyót berakni és annyi órára elosztani
Ha nem lenne elég, ami fogzásnál sokszor előfordul, akkor küldöm a többi szer leírást, hogy melyik jöhet még számításba.

Jenny,
Te mit olvastál? Itt aztán nem csak mosolyós törpék vannak. Mutass egy helyet, ahol csak az van :D:D elköltözöm oda :D:D Enyim gyerek 3 napja sír, ha megy az autó, ha állunk, csöndben van. Ilyet se láttam még.. és kifejezetten idegesít, mert nem vagyok én ehhez szokva :D:D

Detti_10!
Igaz, nem szabad annyit stresszelni. és nagyon fontos: Kifele NEM szabad törpét kötni kendőben sem! Kifejezetten rosszat tesz a csípőjüknek. Tudom, van egy olyan fénykép a kendő kötések között, de nem ajánlom!

Jajjj, azt nem is meséltem,h ogy a múltkor az IKEÁban kiakasztottam a csajokat. Jött egy leányzó kendővel úgy,h ogy tartania kellett a gyerek fejét és a lábán keresztül ment a második kereszt előre. És hát nem bírtam ki és megállítottam,h ogy húzza már fel a kendőt a nyakán, meg a lába alatt vigye el a kendőt. Szerencsére nem akart elhajtani, hanem megköszönte, én meg megnyugodtam :D De ez annyira én vagyok. És a Hanna is ilyen lesz.. Imádom! :D:D:D Ma pl kijavított egy anyukát, hogy az nem maci, hanem medve!!! :D:D:D Fontos különbség :D:D:D

Csilla!
Gratu az esti mennyiséghez!!!!! :D:D Ez már nagyon szép! :D:D:D Hajrá Léni! :D

Eszterx!
Nem is gratuláltam még a fogakhoz!! Szépen termelitek! :D

Nanetto!
Jöttök hétfőn?
Apósod hogy van?

Na,és most jön az, amit már vissza kell olvasnom :D:D

Ja, igen, mielőtt csodálkoznátok,persze felhívtam Harit és kifaggatom,h ogy mikor jöttek elő az ekcémás foltok és rögtön a tejpépre akartam fogni. Bár, még mindig azt mondom, ha ekcéma, inkább tejmenetes kaja... :D De ugye megrögzött antiallergiás vagyok...

Csilla!
Fúú, gartu a forgáshoz is :D :D

Detti_10!
Koplinggal nekem egy bajom van: irtózatosan drága! Mi eddig nem voltunk ott, de a többi hotelban is nagyon jók voltak a gyerekcuccok :D A Hanna topikból sokan jártak/nak oda nyaralni. Szerették :D
Örülök, hogy nektek is bejött :D::D

Kaja és kaja kiköpés:
hét, Hanna nem tolta ki a szájából a kaját, be se vette a 2 kanál után :D:D:D:D Ha meg a kezébe adtam, csak rágcsálta, de nem ette róla a cuccot. De ez nekem annyiból volt jó, hogy jókat és egészségeseket ettem :D::D

Nekem meg legnagyobb bajom,h ogy még legalább 8 hónapig nem fogyózhatok és olyan kövér vagyok,h ogy csak na... és fúúj, és egyéb. Szal nem is nézek magamról inkább képet. De persze az édességet benyomom ám :D Szal jó vagyok... :?

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Sziasztok!

Nagyon köszi a sok kedves hozzá(m)szólást!
Tudom én, hogy lazábban kéne venni, de én irtózatosan türelmetlen és idegbajos ember vagyok. El sem hiszitek mennyire. Párom szerint sokat változtam, mióta a gyerek megvan, mégis...lehetnék még sokkal türelmesebb is. Dolgozom rajta. Valamelyik nap már le kellett raknom a gyereket a kiságyba(sikítozva üvöltött) mert úgy éreztem, szétrobbanok. Elmentem, megmostam a fogam, azalatt lehiggadtam, majd vissza a gyerekhez.

Hétvégén voltak itt munkatársak, persze gyerek sírt, nyüglődött, erre hétfőn visszahallottam, hogy terjed, milyen sírós a gyerekem. Oké, tudom, hogy az, de akkor sem esett jól.

Aron nagyon édesen eszik, milyen ügyes! Meg kell zabálni, ahogy görbül a kis szája, olyan aranyos!

Geo, Dávid annyira ügyes, pedig szinte utolsóként szültél a topicból, mégis olyan gyorsan fejlődik! Nekünk sem megy még ilyen tökéletesen.

Luna, ezt a kis játék nyaklánc szerűséget én is néztem a Müllerben hétvégén, de nem mertem megvenni, mert féltem, ha benyálazódik, lejön róla a festék. ezek szerint nem. De nekem is nagyon tetszett!

Heny, nekünk LG mosógépünk van, digitális kijelzős, extra keskeny kivitel, elöltöltős, és nagyon meg vagyok vele elégedve. Nem is volt drága, 2 éve vettük 65ezerért. Van benne baba program, az most jól jön, dupla öblítéssel megy, hogy a mosószer maradéktalanul kijöjjön a rucikból. Whirlpool-t nem ajánlom, nekem volt 2 is, és 1 éven belül tönkrementek, program vezérlő hibásak voltak.

Detti, én is úgy voltam vele, mikor a lányok írták, hogy nyaralnak, meg utazgatnak, hogy nagyon irigykedtem. Biztos többet kéne levinnem babakocsizni is Natit, de egy idő után nyöszörög, majd sírás. Már pár hetesen is utálta, pedig milyen drága babakocsija van a kis szarosnak. Ha tudtam volna... :)
Most már mózesben egyáltalán nincs el, csak a hordozójában.
Meg mostanában ölben szeret lenni, és mindenáron ülni akar, pedig még nem tudja megtartani magát, mindig eldől, csak a fejét tartja ügyesen.

Hari, olyan jól gondolkodsz a sírásról! Igazad van, maximálisan, miért hallgatom otthon, ha kint is sír? :)

Nanetto, szélcső premier volt? :) Fú, én hónapok óta csinálom, mert Nati 3-4 naponta kakilna csak, ha nem segítenék neki. Már profi vagyok. Nyugi, megszokja ám a gyerkőc, rájön, hogy megkönnyebbül. Natinak mindig mondom közben, hogy nyomjad, ez az, meg ilyenek, vagyis drukkolok neki. :)
Adhatsz neki Normaflore-t, egy ampulla/nap, kétfelé osztva, fecskendővel a szájába adva. Nati ettől jókat rottyant. :) Lehet folyamatosan is adni, nekünk ezt a gasztroenterológus mondta. Jót tesz neki, mert ugye mi szedjük a gyomor gyógyszereket.

Csilla, ti szeditek még a porokat? Én gondolkodom, hogy abbahagyom, mert ugyanúgy bukik, mintha nem szednénk.
Léni nagyon édes a babakocsiban. Valamelyik nap nézegettem az iwiwes képeit, mennyit nőtt! Olyan ügyes már ő is!

Talinn, 4 óránként evés? Hűha! Mi még alig tudjuk tartani a 3 órát, mert keveset szopizik, mármint kevés ideig, kb. 5-10 perc, és hamar megéhezik.

Hozzátáplálásnál tejpéppel kezdünk, aztán főzelék+gyümölcs püré? Ezt olvastam egy hozzátápis útmutatóban. Tök meglepődtem. Ha minden jól megy, és lesz továbbra is tejem, én kivárom a 6 hónapot.

Betegeknek jobbulást! Nekem is napok óta fájdogál a torkom, Nati meg taknyos, de szívom neki reggel-este, meg sóoldatozok.

Átfordulásokhoz gratulálok! Nati pár hete csinálta először, egy hiszti roham közepén. :)

Ha van kedvetek, nézzétek meg Natit, ő a sikítozásban jó. :)

http://www.youtube.com/watch?v=Gg2xzlmpEbU

Kép
jenny29
Mór
 
 


Jenny, ne viccelj már, nem gondolhatod komolyan hogy rossz anya lennél. Inkább csak egy kicsit tehetetlen ebben a helyzetben, pl sírás a fogzás miatt, és emiatt van rossz érzésed, mert nem tudsz segíteni neki. Én úgy vagyok ezzel hogy nagyon szeretném ha soha semmi baja nem lenne, és nem érné bántódás, de tudom hogy sajnos ez nem lehetséges, és megóvni sem tudom mindentől, de persze majd megpróbálom :) , így inkább elfogadom az adott helyzetet. Most pl azt hogy nappal elég ha 4 óránként eszünk, de tegnap éjjel 2 óránként ébredt, éjjel 2 és reggel fél 7 között. :shock: Ilyet még soha nem csinált, lehet a foga neki is, vagy esetleg vmi más, de nem tudok mást tenni, oda veszem magam mellé, hagyom hogy szopizzon egy picit, és megy vissza az ágyába.
A sok duma lényege csak annyi lenne, hogy tudni kell elfogadni.

Luna, ez nagyon gáz lehet/ett. Hasonlóan vagyok vele én is, nem tudom mgszokni ha sír, de megszoktam hogy ilyen is van.
Nekem annyi a mázlim, hogy Dorka az esetek 99%-ban elhallgat ha felveszem.

Vok, jó hogy jöttél, már gondoltam hgoy írok sms-t hogy mi a helyzet...

Ja, és Jenny, menjél vele nyugodtan, lehet hogy tényleg jobb lesz neki, de neked mindenképp ha nem a négy fal között vagy egész nap. Nekünk voltak olyan sétáink, hogy egyik karomon hoztam a gyereket, a másikkal toltam a kocsit, mert ordított benne egyfolytában. Aztán egy pár napig nem erőltettem, utána meg betettem a kendőt a kocsi aljába, és azóta nem volt rá szükség, bár tegnap sem akart sétálni. Vagy lehet megoldás, hogy elhís magaddal vkit, aki neked tud támogatást adni,és persze segíteni ha arról van szó. Ha nem egyedül vagy egy sírós babával, nem is fogod azt gondolni ogy mindenki téged bámul, hogy miért ordít az a gyerek.
A munkatársaknak meg mutasd meg legközelebb a pihiszékben vigyorgós videót, ott nem lehet panasz Natira, és nagyon édes közben :D

Szélcsövet mi is használtuk, amikor a hasfájós hisztik voltak, de most szerencsére nincs rá szükség. Az elsőt nálunk is Apa csinálta :D

Az úszásról én megkérdeztem a dokit, ő azt mondta hogy oké, a dévényes csajszi meg hogy közepesen jó ötlet, de igazából az volt a kifogása, hogy most a hideg idő jön, és könnyebb megfázni, de hogy új közeg, új mozgásforma, és az jó nekik. Én is azt szeretném hogy ez egy az apjával közös program legyen, így csak a 7vége jöhet szóba, de most rally lesz, így egyedül leszünk, tehát nem lesz úszás. Talán majd a jövő héten össze jöhet.

Na jó, mára már magamnak is sok vgyok, jó éjt.

KépKép
tatim
 
 


Jenny: tudom hogy nem sok mindenkinek könnyű kivitelezni! és nekem nagy kincs a kert! de mi mindennap 2 órát MEGYÜNK ez nem azt jelenti hogy a kertben hagyom (az csak maradék 1 óra néha másfél ha anyu itt van) IMÁDJA! pedig hányszor hoztam haza kézben és toltam a kocsit! brutál volt! de imád nézelődni és bár beöltözni UUUUUTÁL és fortélyokkal bundázzuk be - ami nagyon jól megy már nekünk ha már a mózesban van tudja jön a séta! sőőőőt ő már nem is szeret bent lenni !!! múltkor 30 percig nézte a virágot! meg a fákat! és jobban kifárad nyugodtabb lesz ezt azért irom mert az én babám sem egyszerű! bár azt kell mondanom Lányok napról napra nagyobb a fejlődés - párom szerint (örök optimista) PERCRŐL PERCRE és azt hiszem igaza van! rettenet kiegyensúlyozott baba!!!!! hihetetlen! ... :-)


5-kor keltünk amióta kiürült a pocak meg van táltosodva röhög kacag a szemüveg percemként veri le4 tényleg van itt szemüveges valahogy kivédik a támadásokat!? én nem tudom mmit csináljak!!!!
nálunk teljesen begerjed a hajtól!!! látni kéne úgyhogy sokszor hagyjuk hogy megtapogassa!!!! :-) na akkor jön a hemüm!!!! vuuuum és már a kezében van! de elég drága szemü és nem is látok nélküle egyáltalán szóval nem tudom mitkéne kitalálnom!!!!

Voki: após most itthon van elég kiakasztó (orvosilag) a helyzet! senki nem vállalja el! a múlthéten 3 orvosnál voltunk!!! senki nem vállalja most alternativ gyógymodokra járunk a rákszövetségnél is voltunk most vlaami mágnesterápiát csinál itthon valami bazi drága készüólékkel - és mindennap jár talpmasszázsra de valami speciálisra!!!! ... én kicsit mérges vagyok mert nagyon imádom és nem tudom elfogadni a tényt hogy nem bír leszokni a dohányzásról... pedig el kéne fogadnom hogy ő ennyit tud megtenni a gyógyulásért ... hogy már nem napi 3 dobozt szív csak napi 3-5 szálat! csak miután a szájában van a daganat és vérzik azt mérgezi közvetlen ezért minden doki mondta hogy azonnal fejezze be! szóval ez szar :-(

Voki: szerintem egyáltalán nem vagy olyan kövér ahogy leírod! ráadásul olyan egyéniséged van hogy kit érdekel ha van súlyfelesleg? belőled árad az aura :-) na ezt jól megirtam

készülök a melóba! még jövök!
majd írok a Bohócról! kaptunk egy játékot ...
Vendég
 


Voki én hivtalak! :lol: gondolom láttad!
szóval VALAKI SEGITSEN! BÁR RÁÉR KB DÉL KÖRÜL JÖVÖK
nem bírom Esztinek beadni a homeós bogyókat!!! azistenért sem
3 kanállal is kiköpte!!! baszki tiszta ideg voltam! :-(
a székrekedésére kapta! fel kell oldani ... na nekem ez sem megy berakom a kanálvizbe de kb. fé lóra mire felold! pedig melegvizbe is próbáltam rakni! ... hogy kell felgyorsítani???
és miért KÖPI KI HA A VIG ANTALT MEGESZI TÖK SIMÁN???
:-(
szerintem ma megint szélcsövezni kell a francba - olyan mintha még mindig fájna a hasa és tegnap láttam hogy még bőven van benne kaki mert ugye 2 adag kijött de visszadugtam a csövet és láttam a végn a sárgás trutyit de az nem adta meg magát!!!! ... mondták a homeós bogyót hogy reggel vegye be de persze nem bírta megenni ... a köv. adag meg este jöhet csak! ... ahhhhhhhhhhh
Vendég
 


Jenny, ne felj a nyaklanctol, nyugodtan megveheted :) Vegulis nem kinai darab, a Nuby gyartja, ami egy amerikai ceg es a belgak forgalmazzak, abszolut szintarto. Nem is festve van, ezek muanyag izekek rajta, van amelyik gumiszeru is, es az anyaguk onmagukban szinezett, bar ahogy nezem a bogarakat kiveve. Mindenesetre nem forgalmazhatnak ha nem lenne gyerekbiztos es mindenfele szabvanynak megfelelo :)

luna6
 
 


Nanetto: fecskendobe szivd fel es sutty bele a szajaba, nem muszaj egyszerre sem, tudod adagolni :) sokkal kisebb az eselye, hogy kikopi.
Nekem gyorsan oldodi relative, kavespoharban viz forral, fechekndovel megfelelo mennyisegu felsziv maradekkiont, mennyiseg poharba vissza. Bele bogyok es razogat, korkoros mosdulatokkal keverget... najo,lehet van par perc mig feloldodik, de ha nem kevereszem akkor is megteszi. Es utana fecskendovel visszasziv, szajaba spriccel :) Enyimgyerek szereti, mert edes :)

luna6
 
 


Nanetto, törd össze két kanál között porrá és úgy add oda neki egy kis folyadékkal.
Kíváncsi vagyok, mit írsz A bohócról.
Hát azt én sem tudnám elfogadni, hogy még mindig cigizik; ez főleg a szeretteinek lehet kiborító.

Jenny, hát ez a sikongatás valami csúcs.
Juj, megnéztem a születés utáni perceket, hát az a nővérke nem bánt valami finoman azzal a kis bébivel. Még jó, hogy én nem láttam, mert lehet, hogy mindenhol így van. Meg hát ugyanazzal a gumikesztyűvel méricskélés, köldökcsonk, aztán meg a szeme. Vagy csak nekem meredek ez?

Léna tegnap sem vitte túlzásba az alvást, reggel 7 és este 9.30 között 2,5 órát aludt 30 perces felvonásokban. Bár nyűgös most sem volt, na de hát akkor is.
Tiszta ideges lesz, amikor nem tud megfordulni, márpedig nem sikerült tegnapelőtt óta még egyszer sem. Csak oldalra vágja magát, most már jó fele (Luna :) ), de nem sikerül. Mondjuk úgy, hogy a kezei a szájában vannak, nehéz is lenne.

Kép

Kép
***csilla***
 
 


Én forró vízzel azért nem merem, nehogy a hatásából veszítsen a hő hatására. Bár ez csak az én elméletem. Mondjuk én most adok a náthára C-vitamint is a bogyókkal egyszerre, annak pedig tényleg nem használ a forró.

Kép

Kép
***csilla***
 
 


Nanetto, ezt olvasd el, és ajánld apósnak, esetleg vedd meg neki!
http://www.ecigi3000.com/index.php?route=information/information&information_id=7
Ezzel könnyebb a leszokás, és nem mérgezi magát.
Nem vettetek neki Vitanax PX4-et?
Anyukám ezt szedi 2 éve, a kemo sem viselte meg annyira, mint másokat, és tünetmentes, teljesen jól van.(mellrákja volt)
http://www.bioszallito.hu/Vitanax-px-4-etrend-kiegeszito-kapszula?termek-10819

Elhiszem, hogy aki nem akar meggyógyulni, azt milyen nehéz rávenni bármire. Pedig a pozitív gondolkodás nagyon sokat számít.

Tatim, szóval láttad a pihiszékes videót is? Hát az már régebbi felvétel ám. :D
Az éjjelekre nem lehet panaszom, végigalussza, 1-2* szopizik csak.(velünk alszik) Ha már az sem lenne nyugodt, ki is készülnék. Legalább az éjjel ki tudom pihenni a nappalokat. :wink:

Nanetto, nekem is elkapta már a hajam néhányszor, és nem akarja elengedni, főleg a frufrum nyűgözi le. :D
Én csak esténként meg reggel hordom a szemüvegem, amúgy kontaktlencsét hordok, de Nati is bámulja, valszeg csilloghat, azért érdekli. De még nem akarta elkapni. Viszont ha a karomban van, függőlegesen, néha lefejeli a szemüveg szárát, mikor meglódul a feje valamelyik irányban. :D
Van egy barátnőm, neki 2 éves a kerilánya, de még mindig tapogatja a szemüvegét. Úgyhogy nem akarlak elkeseríteni, de ez sokáig a hobbija lesz. :)

Vok, szerintem sem vagy kövér, biztos rossz a tükröd!!! :P

Kép
jenny29
Mór
 
 


Nanetto, én úgy szoktam, hogy a fecskendőbe beledobom a bogyókat, felszívok rá 2 ml babavizet, és rázogatom. Kb. 5 perc és feloldódik. Aztán fecskendő be a gyerek szájába, és 2-3 részletben belenyomom. Ja és fekszik a gyerek, hogy ne tudja kiköpni. Az elején szoknia kellett, hogy ne nyeljen félre, de most már jól megy neki.

Csilla, ezt sokan mondták már nekem a videót látva, hogy nem bánnak kesztyűs kézzel a babákkal, de gondolom a rutin miatt a csecsemős nővéreknek nem tűnik fel. Én szerencsére nem láttam, ugye engem varrtak még ekkor, ezt párom vette fel.
Van egy csúcs videónk, ezt csinálja fürdés előtt, élvezi a meztelenkedést. Nekem meg eszembe jutott, hogy olyan, mintha néptáncolna. Apa keresett hozzá zenét, és ez lett a vége:
http://www.youtube.com/watch?v=QMRHn8AJk4g

Luna, akkor jó, legközelebb megveszem a láncot.

Apropó lánc: vett már valamelyikőtök borostyán láncot? Hogy viselik a csemeték? Én holnap megyek egy ásványboltba, megnézem, milyen a kínálat.

Fogzásra amúgy tudom ajánlani a gyógyszertáros katyvaszt a Dentinox helyett. Suspensio Anaesthetica van ráírva, napi 2* lehet használni, mentol illatú. Bekentem én is vele az ínyem, és kicsit elzsibbadtam, mint a fogorvosnál. :wink:

Kép
jenny29
Mór
 
 


Ált. én is kimérem a vizet fecskendővel, bele a bogyók, rázogatás, és 5-10 perc alatt feloldódik. Visszaszívás, és megy a szájába egyből.

Jenny, szuper a "néptáncos" videó is, nagyon kis édes :D

Nekünk megint olyan éjszakénk volt, hogy csak na. Pár napja az volt a kérdésem hogy a mell fog-e alkalmazkodni a kevesebb evéshez. Na ez most per pillanat tárgytalan. Már a második éjszaka volt, hogy keltünk egyfolytában, ma is kb 4x reggelig. 0.55, 3.30, 5.02, és reggel 7 óra. És minden alkalommal evett is egy kicsit. Három dolog jutott eszembe, hogy esetleg fogzás, de nem sír, csak dobálja magát, vagy hogy mivel hidegebb van teázunk mi is egyfolytában, de elvileg nincs benne fekete tea, csak gyümölcs, és a szopi után vissza is alszik, ill. hogy mivel nappal ritkábban eszik, hosszabb időközönként, így lehet hogy az nem elég neki, viszont akkor sem reklamál ha csak 4 óránként kap enni.
Van vkinek ötlete? Kezdem magam zombinak érezni, főleg úgy hogy ő eddig azért elég szépen aludt éjjel.

Borostyánláncunk van, többeknek is, mióta rajta van, 2 napja, azóta nem alszik éjjel, de cserébe jól áll neki. :D

Ja, és ma lett Dorka négy hónapos :D :D Az utolsó egy hónap olyan gyorsan elment, mert a 3.-t nagyon vártam, ez meg olyan közönbös volt, lehet azért érzem így. Most a 6. amit várok majd, hogy mennyire lesz ügyes, stb, mi mindent tud majd már csinálni.

Na jó, megyünk enni, aztán torna, majd még estefelé inkább...

KépKép
tatim
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?