Új privát üzeneted érkezett!

Luna, ez szuper hír, örülök.
Ja, én "asztat" hittem, hogy még Aron-nál is megvan a visítás, vergődve evés, azért tanácsoltam ismét az ágyemelést. Tudom, hogy nem bukik, nem hány, ezt már írtad a múltkor is, de nem feltétlenül jár együtt a kettő. De ha már "csak" rajtad kell segíteni, akkor az egy fokkal jobb.
Videót nem kapunk a kanalazásról?

Hát látom, többen elkezdtétek a hozzátápit. Mindenesetre jól eltitkoltátok. ;)

Geo, annyira ügyes Dávid ezzel a forgással. Léni is állandóan az oldalán tekereg, szóval szerintem nála sincs messze a megfordulás. Na, Ő is be tud ám gurulni, ha nem megy, amit elképzelt.
Nem megy ám az altatási módszer. :( Most egy másikat próbálok.

Hari, itt a kép, csak Neked. És még egyszer hálás köszönet érte, imádjuk a zsákot.

Zsó, kitartást Nektek, nagyon szorítok. Na, azt tudom, hogy mennyi cucc kell, én is ugye ott aludtam vele végig, iszonyat mennyiségű pakolnivaló kell, hogy minden ott legyen.

Képzeljétek, most először elaludt a kishölgy a pihiszékében. Amit egyébként imád.

Ja, és már írta más is, emlékszem, Lénánál most jött elő kb. 1 hete, hogy ÁLLANDÓAN fel akar ülni.

Öltöztetés közben :)


Kép

Már megnyugodva

Kép

Most éppen, pihiszékben alvás

Kép

Kép

Kép
***csilla***
 
 


Ma a betegség miatt nem megyünk gyógytornára. Kicsit izgultam, hogy jövő hétfő helyett tudjon adni másik időpontot a gyógytornász, mert akkor ugrott volna a tali, de hála égnek mehetünk szerdán.

A pogácsát azért nem vállalom, mert az csak frissen jó és ha Léna úgy kel, akkor vagy nem lenne kész vagy megint délre érnénk csak oda. De még meglátom akkor. Másnaposan biztosan nem viszem, mert úgy nekem már nagyon nem ízlik, olyan rágós.

Kép

Kép
***csilla***
 
 


sziasztok,

basszus, Geo ledöbbentem. hihetetlenül ügyes Dávid. ilyet az én fiam nem csinál, elvan hason, de hogy bármit a kezébe vegyen és még a szájába is rakja??? besz...ok. tuti az lehet, hogy a friss 22 éves véred ennyit számított. :-D gratulálok!
(ja, és Vencel már 4 és fél hónapos, de olyan messze vagyunk tőletek, hogy ti nem is láttok minket)

Luna, ez nagyon-nagyon jó hír!! Örülök neki!

Hozzátápi, mi barackot egyelőre, mert az almától bedugult szegénykém. (bevillantak a 4 hónappal ezelőtti képek, tekergés, visítás, rémes volt). olyan 60-70 ml, plusz 40 tápi. ma fogom kipróbálni, hogy keverek a barackba egy kis meggyet, kíváncsi leszek. illetve azt tanácsolta még a védőnő, hogy próbáljam ki az almát párolva, hátha akkor jó lesz neki. (remélem, mert amúgy olyan elánnal ette, nagyon ízlett neki)

Klau

Kép
pkklau
 
 

 
 

[quote="geooo"]b írta:geooohdetti,
nem vagy öreg, csak jó helyet kell választani!! :wink:
tavaly már nekünk is helyeket kellett váltani, mert pl öcsém (19) korosztályával nem szívesen bulizok... a Rióban sem, inkább Morisson's, vagy ami még jobb, a Cactus Juice. :lol:

na nyomok egy videót a Manóról:
http://www.youtube.com/watch?v=Z7ftOE6TKD0

jó éjszakát! 8)


Mondja ezt egy szemtelenül fiatal :D :D

Tény, hogy nem ugyan azokra a helyekre jár az ember már a 30-as éveiben, de attól még lehet menni, és lehet jókat bulizni. Jaj, néha annyira tud hiányzozni...

KépKép
tatim
 
 


Tapszerezo lanyok: mi az a homerseklet kb (vagy technika) amin ez a jelzokkel nem illetem tap (na meg a pep is) rendesen oldodik es nem csomosodik? Had ne kiserltetezzek, ha van erre valami tipp :)

En amugy nem hozzataplalok, szoval csaloka mikor azt mondom kanalazik a gyerek meg pepet kap. Nalunk ez az elterelo hadmuvelet, mert ez igazabol tapszer amibe megy egy adag ilyen 'elso pep' ami sem nem izesitett sem nem tejbegriz merevsegu dolgot produkal, tulkep olyan ez mint a tapszer csak surit. Biztos hasonlo ahoz amit odahaza a kolikas esetben hasznaltok suritesre. Ebben egy gramm tej meg liszt sincsen, csak mindenfele egyebek. Viszont megvaltoztatja a tapszer izet jo iranyba es hat a suruseget is, attol fuggoen mennyit teszek bele, es igy konyebb kanalazni. Azert meg igy is elegge hig am.

luna6
 
 


És Geo, Dávid nagyon ügyes, és szerintem egyáltalán nem gáz hogy csak az egyik oldalra csinálja, lévén hogy még nem is kéne neki forognia.

Luna, végre, sikerült a bébinek jóllaknia :D szuper

És egy kérdés a szoptatós anyukákhoz:
ha nő az idő két etetés között, mi lesz az ember mellével? Merthogy Dorka tegnap csak 1x ébredt hajnalban, és a következő meg már fél 10-kor volt, a kettő között szokott még egyet enni, 6-7 óra körül, de ez tegnap kimaradt, így mire jött a következő etetés, majd szétdurrant mindkét mellem. Ja, és én csak ez egyikből szoktam etetni, így is egy gombóc. Alkalmazkodik a mell a megváltoztott állapothoz?

KépKép
tatim
 
 


Ha igy marad a beosztas akkor a melled alkalmazkodni fog. (csak az olyan benaknal min en van, hogy meg csak nem is no az ido de beall a csomo :D) Ha nagyon feszit picit ki lehet fejni, hogy ne csomosodjon de ha eddig nem tette talan nem fogja eztan sem. Kovetni fogod a keresletet igy :)

luna6
 
 


Most nezem, a pep dobozan at irja 50 fokos tapszerbe tenni... na es en honnan a fraszkarikabol tudjam mennyi az 50 fok? :) Mondjuk ha a tap 50 fokos vizben oldodik jol meg ez is, akkor mar beljebb vagyok, de meg mindig nem tudom mennyi is az annyi :)

Csilla, te hogy csinalod meg elore a tapot? Mindet kulon uvegekbe (milyen hofokon is oldodik? :D:D) es utana gyorsan be a hutobe? vagy? es akkor gondolom aznap meg oke ha nem volt meg felmelegitve.

luna6
 
 


Sziasztok, végre én is vagyok
Pár napig azért nem voltam, mert elutaztunk (ez volt az a bizonyos első utazás, ami előtt szét izgultam magam előre hetekkel, és hordozóról, mindenféléről érdeklődtem is, segítettetek is ) aztán hiába igyekeztem, nem tudtam a visszaolvasások után már reagálni, aztán megint írtatok, megint csak olvasásig jutottam.. ;-)
De megint nagyon hasznosakat írtok, pl. a hozzátáplálás, amitől én vajon miért, de úgy félek... azaz nem is attól félek, hanem mindig az új dolgoktól, és ez annyira új ahhoz képest, hogy végre normalizálódott a szopi. Valamennyire belejöttünk, van rendszer is, és akkor belezavarni majd a kóstoltatással. Hmm? Szende ma 4 hós, kijegyzeteltem, hogy Vok, Te milyen kaját adtál, jól hangzik a rizspehely dúsító. De azt milyen állapotban kell venni? Olyan, mint a zabpehely?
Henit is kiírtam magamnak, hogy mi lesz a sorrend, mert én tényleg extra béna vagyok. Akinek még van kedve, írja meg, ő hogyan csinálja, de esteleg egészen részletesen is, hogy értsem meg :oops: én is, tehát szopi, és utána kínálok 2 kiskanál almát, amit így és így készítek. Elég nevetséges, ahogy kérdem, nem? de segítség lenne, ha eljön az ideje, mert még én is kb. 5 hós koráig nem terbvezek semnmiut, aztán nagyon óvatosan, apránként csak.
Nekem Vok nézetei tetszenek, nekem is meggyőződésem, h az anyatejes baba is nagyon sok ízt kap és ismer meg, ill. az is logikusnak tűnik számomra, hogy minél fejlettebb a szervezete, annál kevésbé hajlamosítja allergiára egy-egy étel.
Amúgy a lányom annyira jó evőnek tűnik, hoyg nem félek, hoyg bármi ellenvetése volna az új ízekre, ételekre majd, Aztán ki tudja?

Geoo: le vagyok nyűgözve Dávidtól, és nem picit aggódom is ilyenkor, mert az O.K., h Dávid szuper klassz, s jóval korábban csinál mindent, mint "kellene" de Szende meg akkor hol kullog?! :( Szóval Dávidban klassz, hogy nagyon érdeklődő, éber kissrác, és hozzá nmég jó erős is. Szende sokkal nyugisabb és remélem, csak lusti, semmi baj nincs. Haon kinyomja magát, szerencsére nem féloldalas most, mindkét irányba forgatja a fejét (ha kedve van) de nem oylan aktív. Mintha nem zaklatná különösebben a sok játék, el nézegeti, de a fogdosás motivációja is úgy látom csupán az, hogy bevigye a szájába, hmm, ráharapjon. Nem igazán látom, hogy a tárgyakat elalélva bámulászná, inkább csak azt, h megragadja, és hamm, bekapja. Ez nem baj? hoyg nem forgat, csodál? Ha háton fekszik, van, hoyg a lábával alig kalapál, ha boldog vagy izgatott, pl. a pelenkázón a mondókázásomra, akkor kalapál kézzel-lábbal csak, de ezek rövid ideig tartók. Forogni persze nem forog, de ha én a lábánál fogva megpördítem jobb, vagy bal oldalra, akkor hasra érve kinyomja magát (már amikor) és úgy tűnik, élvezi. Ennyi. Beszéd is elég visszafogott. Szerintetek, amiket leírtam, az alapján azért rendben van?

detti_10
 
 


Luna, bizony Neked nagyon össze tudnak jönni a dolgok! :cry: csak lesek, mikro olvaslak néha, hogy hogy bírod, de örömmel konstatálom, h ahhoz képest tök jól! Nagyon remélem, hogy menni fog nekem is eljutni a talira, és akkor látlak Téged is.

Tali: tök egyedül leszek akkor, férjem elutazik, Anyu is külföldön, valamennyit dolgoznom is kell, de menni akarok. Nem tudom, hoyg jutok el. Taxizni húzós lenne. Kérdezném esetleg valaki, aki vagy tudná érinteni a 3. kerületet, és elvinne, vagy ha elmennék pl. a Margit hídig HÉVvel, és úgy felvenne? (ez utóbbi esetben, ah valameddig megyek, akkor a babakocsinak is el kellene férnie, hsiz úgy vinnem kell) a kérdésem, csak elméleti, ha senki sem tud közületek útba ejteni, agyalok tovább a lehetőségeken...

Vok, ha megyek, amit nagyon remélek, persze jó lesz a DVD ott is, köszi!!!

Nanetto: Eszti egy angyal, milyen édes-drága, huncut a kis pofija! Ahogy dumál, hasonlít Szendéhez, de ő ritkán csinálja csak, és ennyire nem intenzív... és hogy 11 percet el van magában, nagy haladás :) lesz ez még sokkal több is, de így is nagyon jó. Szende meg visszafejlődik... eddig elvolt, matarászta a lógókata játszószőnyegen, fél, 3/4-ed órán át is... most majdnem azonnal, ha ráteszem, megfog valamit, és kezd is kiabálni, ami egyre erősödik. Szóval ő meg le akar szokni arról, hogy egyedül is eljátsszon, néha úgy érzem, csak az tetszik neki, ha beszélek hozzá, akkor nézi az arcomat és nevetgél, és a játék olyankor nem számít. Ez persze imponál is, h így bír engem :? de nem mindig könnyű.
detti_10
 
 


Luna: azért nagyon ügyin, sokáig kihúztad a szoptatást a sok probléma ellenére. Nekem is megint majdnem el akart apadni, de vissza kínlódtam, viszont a du-i, esti adag a mellemben már már elég kevés... elképzelhető, hogy a végére már csak reggel tudok majd szoptatni?

Az utazásunk viszont szuperül sikerült, a pici rá is kapott, hogy mindig mindent együtt csinálunk, és most azóta nehezebb is vele. Ott viszont nagyon-nagyon jól viselkedett, csuda boldog volt, huh, de élveztem. Nagyon megérte a férjem fülét rágni érte, mert tényleg hiperszuper az a hely. Ha nem baj, bár lehet, most meg már elég belőlem (több napig nem vagyok, aztán meg teleírom az oldalt), becopyzom a beszámolót a pihenésünkről. Ezt külön megfogalmaztam, nem ide, így lehet a sítlus sem annyira közvetlen, de azért megmutatnám...

"Nos, a kikapcsolódás a várakozásunkhoz képest is fantasztikusan sikerült, csakis szuperlatívuszokban tudok mesélni róla! Először is a szálloda minden szolgáltatása a gyerekekről, bébikről szól és őrajtuk keresztül a szülők maximális kényelmét szolgálja, nagyon igényes környezetben, megoldásokkal. (Mielőtt elfelejtem: bárki ha szeretne a Kolping Hotelben pihenni, érdemes nálam, az irodánkon keresztül foglalnia, mert tudok kedvezményt biztosítani!!! Valamint természetesen szívesen segítek mindenben)

Szende végigaludta az utazást, élvezte az érkezéskori szálloda felfedezése-sétát (a szálloda minden egyes épülete, szolgáltatása fedett folyosón is megközelíthető, dinamikusan átjárható, természetesen az ég-világon minden irányban babakocsi kompatibilis), hagyott minket az étteremben meghitten vacsorázni úgy, hogy ő eközben a kis hordozójában a pianínó mellett lenyűgözve hallgatta az élőzenét, majd este boldogan vette birtokba az ottani babaágyat, hogy a sok új inger után nagyot aludjon.
Másnap reggel (és mindkét ezt követő reggel) ébresztenünk kellett, hogy az ő etetése után indulhassunk reggelizni, majd ne késsünk el a babaúszásról, oktatásról. Fél órán át keményen tempózott első nap velem, majd másnap már Apucival, és a résztvevő bébik között legkisebbként dicséretet kapott, mert sem a pofija lelocsolása, sem a merülés nem ijesztette meg, persze nagyon nézegette, hogy mi történik. Nagyon édes volt, és bátor, pedig sokkal hűsebb vízben kellett sportolnia, mint amit fürdetéskor használunk! Úszás után hagyott minket is kettesben fürdeni, szaunázni, hiszen ő a medence melletti járókában először nézegetett, majd nagyot aludt minden nap. (Amúgy ő is kipróbálta a szaunát ;-), hiszen kifejezetten bébi szauna is van, mindösszesen 40°C-ra melegítve) Délutánonként vagy nagyot sétáltunk, vagy a szálloda egyéb szolgáltatásait vettük igénybe, természetesen együtt. Esténként kicsípte magát és az étteremben a színvonalas jazz zenét hallgatta elalélva ;-) Egyetlen nagy sírás, hiszti vagy morcoskodás nem volt, hihetetlen, ahogy a picik is érzik, hogy valami más van, valami ünnepi, s a szüleik is nyugodtak, nem kell kapkodni, házimunkázni, főzni, csak együtt lenni. Óriási szemekkel szemlélte a környezetet, nagyokat sikongatott a tükrös liftben, és minden nap megcsodálta az itthonról hozott már jól ismert játékokat ;-)

Imádtuk ezt a 4 napot!"

detti_10
 
 


esterx:
http://www.tutitippek.hu/blog/pisztacia ... rongok.php
én voltam az :-) mindjárt belinkelem a dobozt is mert azt is kérdezte valaki!

http://www.csakcsoki.hu/webshop/csomago ... zemes.html
de persze ennél olcsóbban próbálok szerezni most papírgyárakat nézek! :-)

Geo: GEO GEO GEO GEO GEO GEO GEO
ÉS GEO GEO GEO baszki 3x néztük meg a videót a férjemmel
a férjem szerint csodás a babád itt kuncogott! de Csilla szavaival élve: messze vagyunk mint a föld a holdtól vagy mit irt? hát mi nem is mint föld a holdtól hanem mint ... föld a Plutótól! (férjem szerint ez van a legmesszebb de nem biztos!) már azon kiakadtam amikor irtad hogy a gyerek forog! jézus mi nekünk továbbra is utál hason lenni nem hogy forogni és milyen gyönyörűen csinája... jaj kicsit összetörtem ... de azért úgy érzem javulunk! muszáj ezt mondani :-)))) amúgy nem baj mit csinál imádjuk! :-)


tatim: nekem is kezd átállni a baba 4-5 órás evésre van hogy aztán 2 óra után nasizik a mell át fog állni! nekem már elég jól átállt! elején bazi szar volt irtam is hogy sirtam meg felment a tej a hónomalá! és akkor szívgtam 2x aztán jó volt!!!!

detti10: azóta nem volt 11 perc de most kínlódik a fogával nagyon!!!!! tegnap ráharapott a kislovára ami fa és imádja és azt a keserves sirást fú lányok az nagyon durva volt! szóval akarom irni Detti hogy az együtt játszás ebben a hónapban a könyvem szerint (voki luna ne röhögjetek) a leglényegesebb dolgok egyike!!!! :-) és a rádióban is megerősitettek mert bemondták hogy a fakanál mellől nevelt gyerek nem mindig jó :-) és hogy igenis kell az hogy intenziven napi szinten legalább 30 percet neki szenteljünk! hát ebből nálunk 2 óra a főzés mosás takaritás felocsúdás (alvásidő) és a többi a gyerekezés! hát nem tudom kinél hogy van de nálunk tényleg egész nap a gyerekkel való foglalkozás tölti ki a napot! biztos tök gázak vagyunk de már megszoktuk és hát bevallom a türelmem még mindig a régi :-)
ja amúgy kezd rájönni hogy kell gurgulászósan kacagni! haaaaahhh akkor megzabálom!!! olyan édi!

amúgy még mindig nem térek magamhoz Geo videójától! :-)
legközelebb meg sem merem nyitni Geo videóját


Luna: jaj de örülök a kanál storydnak!!!! éljen éljen
Vendég
 


konkrinak pedig irom hogy holnap 30 perc alatt megpróúbálok megsütni nutellás-nugátos tortácskát! :-)))
vendégem lesz ugyanis!!!! és erről a sütiőrl ódákat zengnek nekem! .. ez lesz a prototípus a konyhámban!!!!! :-)
a férjem ma szerez be valami speckó étcsokit :-) kivi leszek!

a gyerekm 10:45-től alszik a kertben! most küldtem le a férjem nézze meg él-e még! meg sem rezzen! ezt a kisasszonyt! imádom
kitakaritottam kimostam megebédeltünk (brassói sültkrumplival) neteztem úgyhogy minden megy flottul és még a nap is süt

detti10: a kolpingról én is csak jóóóót hallottam! ... és ebben látom te is megerősítessz

ui: lányok én ma ittam 2 korty kólát!!!!! fuhhh bűnöztem :roll:
Vendég
 


Kép
Vendég
 


a fotó cime: Mami a látótérben
(igy tud örülni nekem ugyanis :-))) ...
Vendég
 


és most lelövöm magam később jövök!!!!! :-)
Vendég
 


Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, elszállt a hsz-em. Baszkiiiii!

Kép

Kép
***csilla***
 
 


Detti, ja, látom, már írtál is. Kérdeztem az előbb, hogy hogy sikerült a kirándulás.
Meg azt is írtam, hogy én is megtanulhatnám már, hogy minden baba másképpen fejlődik, szóval próbálj ne aggódni.

Nem hiszem el, hogy elszállt. Pedig mindig vágólapozok, azt hittem, most is, de véletlenül előtte mást is másoltam. Pi*ába. Ráadásul legtöbbször Word-ben írok, de most nem. Ahhhh.

Luna, én az erre a célra szánt dunsztos üvegben csinálom a napi adagot és még melegen rakom be a hűtőbe.
Úgy vettem észre, hogy akkor oldódik legjobban, ha a kezemnek az üvegen keresztül jó meleg. Nem langyos, nem hideg, nem forró, hanem olyan jó érzésű meleg. Sokat segítettem? :)

Igaz, hogy le kell vonni 5 tized fokot a hőből, ha popóban mérjük??? Ugye nem?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ***csilla*** 2010.10.12 12:54-kor.

Kép

Kép
***csilla***
 
 


csilla: NAGGYON CUKIII I LÉNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
MILYEN HOSSZÚ :-)
cuki cuki cuki imádom! :-)
Vendég
 


csilla: kérdezd meg a gyógytornászt hogy egy idő után (ha jártok hozzá) nem segithesz-e majd neki megfordulni (átfordulni) mert ahogy néztem a videót nem hiányzik sok neki!!!!!!
nekünk engedélyezte!!!!

Voki: amúgy mostmár ilyen hengerre rakja Esztit a Nóri (gyógyotrász) minket elküld szigorúan a látótérből és a Harci Amazonnal egyedül veszi fel a versenyt! a nevet a Nóri adta Esztinek! azt mondta a Dorka közel sem ilyen habitusu (tatim kislánya!) hát mondom az fix!!!! ... mászást tanítja neki meg a forgást meg az izmokat lazitja!!!! szóval nagyon jó!!!! ...

ui: lányok én ma sem töltök fel videót a hason létről :-))))
Vendég
 


csilla, nekem azt mondta a dokinő, hogy le kell vonni.

Klau

Kép
pkklau
 
 


Nanetto, nekünk a napi feladatok között van az, hogy megfordulást gyakorlunk, szóval az engedély megvan. :)

Klau, köszi.

Még valaki hőlevonás ügyben?

Kép

Kép
***csilla***
 
 


Le kell vonni.

Kép
Kép
hari
 
 


Léna háton is nagyon édesen fel van pörögve, és a forduláshoz én is úgy látom, mint Nanetto, alig kell egy icipici. hamarosan ráérez, és onnantól pörög-forog szerintem.
detti_10
 
 


Jah, amivel viszont nem dicsekedtem: közben túlestünk a külön szobába költöztetésen. Annyira megszerettük, hogy velünk, a hálóban Szende, hogy alig tudtuk elengedni, minden nap toltuk egy nappal, hogy majd holnap, majd azután, de már nem lehetett halasztgatni, uis kinőtte a bölcsőjét, a kiságyat meg nem mozgatjuk, így volt a megbeszélésünk. Szóval már 3-at aludt a külön szobában, de semmi gond nem volt az átszoktatással. Ezen annyira meglepődtem! Fura reggelente mennem a lányom szobájába, olyan nagyos, még jó, hogy kopognom korai egyelőre :?

Akik kezdetektől külön altatjátok, tudom, ott nem ügy egy ilyen hír, de nekem eddig csak a nap közbenieket aludta külön, éjjel 3asban húztuk a lóbőrt, és ez úgy tűnik, nekünk fontosabb volt, mint neki. :wink:
detti_10
 
 


Köszi a hsz-eket, kevésbé parázom már a rajta, meglátjuk hogy ma reggelre mit produkál a ded.

Csilla, nagyon édes Léni, és szerintem napok kérdése és megy az a forgás. Nálunk Dorka megcsinálta 10 hetesen egy párszor, és azóta talán 2x, megmutatta hogy tudja ő hogy kell, csak még nincs itt az ideje :D Ja, és én is úgy tudom hogy le kell vonni fél fokot.

Annyira szuper hogy még ilyen idő van, sokkal jobban telnek a napok is, meg több kedvem is van bármit is csinálni, sőt, még az anyámet is rávettem hogy jöjjön el velünk mászkálni. (az ő esetében ez azért nagy szó, mert nagyon komoly túlsúlya van)

Detti, nagyon jól hangzik a beszámoló, szuper hogy ilyen jól sikerüt. Jókat hallottam róla én is, csak nem gondoltam hogy ilyen pici babával már érdemes oda menni, merthogy nem igazán tudjuk még kihasználni vele a szolgáltatásokat.
Szerintem Szende épp eleget csinál, most tényleg az a legizgibb nekik ha az arcokat nézik, ill. a szájakat, és pofákat vágnak ők is közben.

Ma megrendeltem a borostyán láncot, egyre inkább dugdossa a nyelvét, meg piszkálja vele az ínyét egyfolytában, tisztára mint egy fogatlan vénasszony :D És persze a szájába vesz mindent, válogatás nélkül.

Nanetto, nekem még nem mondta Nóri hogy Eszti Harci Amazon, de jól hangzik. Majd beszámolok hogy mi volt csütörtökön, biztos fog vmit mondani.

Annyira figyeli a tv-t, ha épp látja, van hogy úgy is forog, amíg meg nem pillantja, ez nem gáz?

Ja, és kezdi felfedezni a lábait, pelus csere közben már nezegeti az ujjait.

Luna, ki az az Eszter, akiről írsz?

Geo, megkaptam a privit, köszi, de ezt már fel kell írnom, a cím megjegyzésse még ment :)

Hogy állunk azzal hogy ki mit visz/hoz?

KépKép
tatim
 
 


Tatim!
Lunával msn-en traccsolounk, már ha épp egyszerre vagyunk a gép előtt :D:D szal, én vagyok az az Eszter :D:D:D:D

És még jövök, csak ezen megakadtam :D::DD

Épp fóürdenek a törpék. :D

Pussz

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


hozzátápi:
én ezt a táblázatot vettem alapul a hozzá tápinál:
http://www.tyukanyo.hu/articles/0/26/sz ... lek-1.html

(ugye most a glutén allergiára már mást mondanak, tudja fene, hogy adjak-e glutént 6 hósan, vagy sem... majd kitalálom :D)

egy számomra jó cikk a hozzátápiról:
http://felicitasz.blog.hu/2010/08/12/ho ... enek_ideje

Amire érdemes odafigyelni: sok helyen jóval korábra írják a banánt és a narancsot, DE azok déli gyümölcsök és 1-1,5 éves kor után adhatóak. A készételek tele vannak málnás, epres, banános, narancsos cuccokkal 4!!! hós kórtól! Erre figyeljetek oda!!! Főleg a nagyszülők nem biztos, hogy meg fogják érteni, miért nem ehet az a szegény gyerek banánt. Én mindig azt mondtam,h ogy ott az egész élet előtte, hogy banánt egyen, ez az 1 év nem számít!

És amit észrevettem: az alma Hannának nyersen nagyon sokáig nem jött be, csak főzve/párolva. Én imádtam nyersen, tehát ezt is ki kell tapasztalni. Én Alexnak tuti párolva fogom adni az első kanál gyümölcsét :D És ln gyümölccsel kezdtem,mert az is édes, mint az anyatej. A krumplit én sem enném meg egy ilyen fincsi kaja után :D:D

Én mindig szopi után adtam Hannának és nagyon nem erőltettem neki. Ha 1 kanállal evett, akkor 1el :D Ő kb 8 hónapos koráig nem evett mennyiséget. Elég volt neki a szopi. Alexal meglássuk, hogy milyen lesz. Kíváncsi vagyok rá. :D

Amikor már belefőztem a rizspelyhet (igen, olyan mint a többi gabona pehely és kuvva praktikus :D) akkor már nagyobb mennyiségeket bírt megenni... :D magatoknak tehettek vele egy kis fahéjat... ISTENI! :D

Én Geohoz viszem Tatim poharait és tányérjait (nem az összeset, mert nem férne el) :D édeset, sósat. Innit nem, mert mi gyalog megyünk. DE nagyon finom teát tudok csinálni :D:D:D Szal lehet viszek alapanyagot :D:D Citromfüvet és citromot :D

Ma egész nap a Margit szigeten voltunk az ovival, na jó, csak fél 3ig :D Jóóó nagyon sétáltunk. :D Megnézték a törpék az állatokat, azt mentünk a játszóra :D szedtek gesztenyét, meg ugrándoztak nagyon jó volt! :D:D

És most hív a kisebbik. Majd még próbálok jönni! :D

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Na most már én is mellékelek egy videót, igaz a hasamon van! :)

http://www.youtube.com/watch?v=eDglPjSDCEs

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


Hát valóban le kell vonni. Na, most már ezt is tudom.

Ma hétfő ugye... 1820x3=5460, azaz kereken megtriplázta mára Léni a súlyát! :)

Naponta 5-6x porszívózzuk az orrát, kapja a Homeovox-ot, Coryzalia-t, Cebion cseppet, csak reggel köhög hurutosan, eszeget is azért, kedve is jó, úgyhogy remélem, megússzuk doki nélkül.

Ma miközben vártam a boltban a szalámis pultnál kendőben Lénával, körém gyűlt 3 nő. Lénát fogdossák, cuppognak neki, 2 centire hajolnak a szájától. Közben persze kérdezik pl., hogy kisfiú-e. Meg hogy hány hónapos. Válaszolok is, erre közlik, hogy milyen szép naaagy baba. (Hát mondom magamban, ja).

Párbeszéd:

- Szoptatsz? (mert letegezett az egyik, ami persze nem baj, mert fiatalít, de már elszoktam tőle, hogy idegenek tegezzenek)
- Eszik rendesen?
- Minden oké (ezzel le is zártam a témát).
- Adtál már neki gyümölcsöt?
- NEM.
- Evett már valami mást is tejen kívül?
- NEM.
- És BANÁNT (Voki)???

Idióta...

Csak gondoltam, szösszenetnek megírom.

Nanetto, nem hosszú szerintem Léni. Az én múlt heti mérésem szerint 61 cm. Csak nem husis, szerintem azért látszik esetleg hosszabbnak.

Többiek, nem csináltok videót? Ne csak én ömlesszem már rátok, ha már így belejöttem.

Kép

Kép
***csilla***
 
 


Detti, mintha megérezted volna a kérésemet. :)

Nagyon cuki Levi, az a kacagás isteni.

Kép

Kép
***csilla***
 
 


Detti: nnnnagyon cuuuki Levi :-) jaj az a hang!
:-)
Vendég
 


http://www.youtube.com/watch?v=vIFZBEnzltg

ez egy olyan kedves emlék! nem baba kivételesen :-)
ezen a fantasztikus nászúton készült Esztike :-)
azt néztük férjurammal, hogy rendbe jött a terhességtől az arcom! hálaég a ragyák eltűntek :-)
Vendég
 


Geoköszi a címet, mpgpróbálom megnézni hogy jutunk oda, egyébként vagy az Örsről vagy a 13. kerület Árpád híd felől érkeznénk.
Ikea, az a szoptató helység a földszinten a pénztárakkal szemben volt, a fotel meg az ajtóval szemben, szóval ha nyitva hagytam volna, akkor a fél Ikea látta volna hogyan szoptatok. Ebből a szempontból talán jobb lett volna az, amelyik a kajáldánál van :)
Arni pislogás nélkül nézte végig a video-dat, Dávid nagyon cuki :D

Detti10szuper, hogy ilyen jól éreztétek magatokat :lol: :lol: Amikor a babaúszásról írtál, akkor arra gondoltam, hogy én is szívesen elmennék oda :lol: :lol: :lol:

Tatim egy pár hete Arni is nézegeti a lábát peluscsere közben, sőt van olyan rendes, hogy még a lábait is felemeli és tartja a kis kezecskéivel, hogy nekem könnyebb legyen a dolgom. Meg tudnám zabálni ilyenkor :lol: :lol:
Mostanában arra szokott rá, hogy a kabátunkon a cipzárt akarja megfogni, annyira koncentrál olyankor, hogy még a homlokát is ráncolja közben :lol: :lol:

Eszterxx gratula a fogacskákhoz :D :D
Tegnap azt álmodtam, hogy Arninak 1 percen belül nőtt ki 26 foga :D hogy honnan vettem ezt, nem tudom.
A kukac húzogatásáról én azt tudom, hogy 2 éves koráig élettani letapadása van és nem szabad hozzányúlni. Ha estleg gond lenne vele, akkor is csak 4-5 éves korban csinálnak valamit, ezt meg elsőkézből tudom óvónőként.
De én is azt szoktam csinálni, amit Hari, hogy nagy ritkán, kb havonta 1x megnézem, meghúzom neki egy kicsit finoman, de nem akarok ártani, mert állítólag, ha túl korán erőltetjük, akkor azzal nagyobb kárt csinálunk, mint hasznot :roll:

Csilla, BhDetti nagyon édesek a babák, Léni is, meg Levi is, majd holnap újra megnézem az Arnival, kíváncsi vagyok mit szól hozzá :lol: :lol: :lol:

Luna gratula a sikerélményedhez!! :D

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn
 
 


Luna: extra ügyesek vagytok! :) Hurrá kiskanál. Na akkor most már Áronedu jól viselkedj ám!!!!!! :lol: :lol: :lol:
Ja és csatlakozom Csillához: videót kérünk!!!!!!
Levi is jobban szereti a kanalat, mint a cumisüveget!

Csilla: Léni még mindig nagyon cuki! Attilának is mutattam! :lol: :lol: :lol:
Csini a Haritól kapott zsák!!!!!

Hozzátápi: én még nem tervezem, bár anyám meg anyós rágja a fülem, de én fél éves koráig csak anyatejezni szeretném. És úgye ezt én meg Attila dönti el! Vagy nem?

Tatim: a mell alkalmazkodni fog. Bár én este 10 körül fejek - naponta egyszer -, mert különben bedurranna, de amúgy alkalmazkodott. Amúgy én is egyszer az egyikből, a kövinél meg a másikból etetek.

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


Detti: örülök, hogy jól sikerült az utazás! Ránéztem a hotelre, jónak tűnik.
Ti Pesten is jártok babaúszásra? Nekem azt mondták, hogy csak 4-5 hónaposan mehet úszni.

Ja le kell vonni!

Voki: úgy látszik ma kirándulós nap volt.
Mi is kint voltunk a Városligetben. A sulinak volt csapat-kirándulás feladatokkal. Egy pár állomáson elkísértem őket. A nagy 18 éves culák majdnem összevesztek, hogy ki tolja a babakocsit!

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


Sziasztok!

Máté nemalvós, nemevős ölbebaba lett, pontosabban néha legurít 200-at, néha meg 90-et nem tudok leengedni a torkán. Éjjel aludt vagy négy órát összesen.. :roll: Hason meg olyan kis gubaccsá gyűri össze magát. Angolvizzel próbálkozom, hátha..

A videókat még nem néztem, de majd ha már ki tudom nyitni normálisan a szemem, akkor mindenképp pótolom!

A hozzátáplálást tök jól leírtátok, hallgasson mindenki Vokra és Henire. :lol:

bhdetti

ha van tejcsi teljesen felesleges hat hó előtt elkezdeni. Örülj, hogy addig sem kell pepecselni. A fincsi édes anyatejnél a picur sem vágyhat jobbra.

Detti_10

Szuper lehetett a nyaralás, igazi pihenés, kikapcsolódás, együttlevés!

Csilla,
engem is ki tud akasztani, ha idegenek kérdik, hogy szoptatok-e? Közük??? Pláne, hogy tudják, hogy vnő vagyok. Mintha azt várnák, hogy azt mondom nem és le tudjanak sajnálni, hogy na tessék, vnő és nem szoptat. Brrrr

Luna,
nem semmi kálvária.. Mint egy tragikus hős, komolyan.

Geo,
a te videódat láttam, irtó cuki, kis ügyes fickó.


Az aggódóknak:

A picúrok nem fejlődnek egyformán, leírom, hogy a tankönyvem mit ír:

3 hónapos korban:

Fejét tartja, akaratlagos mozgás kezdeti mozzanatai, vállát, medencéjét emelgeti az alapról,esetenként oldalra fordul, hasonfekve a vállát is kiemeli kissé,csörgőt rázza,figyel a beszélőre, beszédre száját formázza, beszédre hangképzéssel válaszol, észreveszi, hogy a hallott hang és a saját hangadása között összefüggés van.

4 hónapos korban:

fejét erősen tartja,biztosan fordul oldalra.Az elébe tartott tárgyakért nyúl, tapogat, a megfogott tárgyakat eleinte nehezen engedi el. Sokszor mellényúl. A megragadott tárgyakat a szájába veszi, kóstolgatja..
Kedveli a fürdést, szeret pancsolni. Etetéskor az üvegre, pohárra teszi a kezét.

Megyek, iszom egy lájtos kávét. És még pizsiben nyomom..

KépKép
yadine81
 
 


Este vegre meg tudtam nezni a videokat, mert szinte egesz nap nem volt netem. Hat David tenyleg nagyon ugyes es eros bebi :) Es csak lestem, hogy Leni is milyen szepen tartja magat... az a szajjal csorgot levadaszos akcio nagyon edes :)
Szerintem Leni azert nem fordult meg at, mert nema klasszikus modon probalkozik egyelore :) David videojan latni, hogy szoktak ezt a babak, Cbe fordulnak mint egy kis kukacka, de nem hanyatt C-be hanem elore, szoval labak felhuz es fejhez kozelit, es igy fordulnak at. Leni meg egyelore hatrafele C-zik, a fejet hatraszegi es igy joval nehezbb lehet lenduletet venni, de gondolm igy is menni fog neki elobb utobb :)

luna6
 
 


Viki, jol el vagy tunve!! :) Nem baj, neked linkelek egyet errol:

"Ahol a szülők különböző anyanyelvűek, ott az állandóságnak ez az élménye a szülők személyéhez kötődik: a dolgot anya így hívja, apa úgy (és ha az ország lakossága egy harmadik nyelvet beszél, akkor az érkező vendégek pedig amúgy). Kezdetben nagyon fontos, hogy egy adott személy mindig ugyanazon a nyelven (a saját anyanyelvén) beszéljen a csecsemőhöz, kisgyerekhez. Ha a szülő maga is kétnyelvű, akkor is érdemesebb az egyik nyelvet "fő" nyelvvé tenni, és mellé bevezetni a másikat. Nem arról van szó, hogy a gyerekek ne tudnák a hallott nyelveket megkülönböztetni (már újszülött korban képesek erre), hanem arról, hogy a nyelvhasználat a gyerekek számára személyekhez és helyzetekhez is kötődik: ahhoz, hogy a gyerek később meg is tudjon szólalni, képesnek kell lennie arra, hogy személyhez és szituációhoz nyelvet válasszon. Ez a képesség akkor tud kialakulni, ha a korai tanulási szakasz lehetőleg egynyelvű helyzetekből és párbeszédekből épül fel (Grosjean 2010)."

"A gyerek a befogadó ország nyelvét mindenképpen meg fogja tanulni, de sokkal jobban jár, ha anyanyelvi beszélőktől tanulja meg, nem pedig a szüleitől, akik azt a nyelvet már eleve idegen nyelvként (tehát akcentussal, anyanyelvi beszélők által soha el nem követett hibákkal, és szükségszerűen hiányos szókinccsel) beszélik."

bovebben:
http://felicitasz.blog.hu/2010/10/04/ku ... ore2330813

luna6
 
 


ez itt erdekes lehet a magyarorszagon lako szin magyar csaladnak is, ahol a korai nyelvtanulas felmerul (nalam ott sem merult fel, de van akinek ez fontosnak tunik) :

"Sok szülő azért szeretné minél előbb megtanítani a kisgyerekének az idegen ország nyelvét, hogy az iskolában a gyereknek már könnyebb dolga legyen, de ez az összefüggés így ebben a formában nem létezik (valamint ez szól ellene annak is, hogy magyarországi magyar kisgyerekeket otthon szabadidős tevékenység gyanánt idegen nyelvre kezdjünk tanítani: ez önmagában semmilyen hatással nem lesz az iskolai idegennyelv-tanulásuk sikerére), mert az idegen nyelvet tevékenységbe ágyazott, szükséges és használandó ismeretté kell tenni. Más szóval, a spontán tanuláshoz a második nyelvet "élni" kell, nem csupán "foglalkozni vele"."

luna6
 
 


Detti,
Morisson's2? imádom!! 8) csak marha sokan szoktak leni... de tényleg szuper :wink:

Luna,
kanál? akkor hajrááá!! :wink:

Csilla,
milyen altatási módszert csinálsz?

Detti,
priviben küldd el az emailcímedet, és küldök hozzátápis cuccot :wink:
én szívesen elhoználak a talira, de mivel nálam lesz, ezért nem tudok lelépni... :? de agyalunk a dolgon, jó? amúgy a Margit híd lezárása miatt az Árpád híd közelebb van sokkal. vagy az meg neked van messze?
szopit mostanában mi is pótoljuk, de vettem mellszívót, úgyhogy megpróbáljuk megint felturbózni :lol:
jó volt olvasni az élménybeszámolódat, örülök, hogy ilyen klasszul telt a kikapcsolódás :P

Nanetto,
n úgy csinálom, hogy délelőtt Dávid önállóan játszik (persze ha hiányol odamegyek hozzá) de egyfolytában körülöttem van, miközben én a házimunkát csinálom,
aztán amikor alszik, akkor netezek, meg tanulok.
és délután meg együtt játszunk.
én napi 6korty szénsavasat engedélyezek magamnak :lol:

Detti,
most mondta András h mégis itthon marad hétfőn. így vagy ő, vagy én elmegyünk értetek. jó?
ja, és priviben leírnád nekem h mennyibe kerül a kolping hotel?és hogy ti hol foglaltátok?

Nanetto,
Eszti iszonyatcuki a képen :D :D

Csilla,
Léna nayon ügyes, és milyen király, ahogy ficánkol a lábával :lol:
és tényleg nem sok hiányzik neki, mielőt dávid átfordult, ő is ilyeneket csinált!
Vendég
 


Luna,
Pont most olvastam ezt a cikket! Koszonom egyebkent! :lol:
A jo hofok, ahol oldodik a tap, az kb amikor az uveget kivulrol megfogva jo melegnek erzed(bar ez relative, kinek mi az), de ekkor osszerazas utan meg a csap alatt kell huteni egy picit.
Hogy alltok a cumiuveg-kanal-tapszer-szopi temaval?

Zugolvastam a hetvegen :oops:.
Szombaton kokuszgolyot gyartottam egy vasarnapi szulinapi bulira. Aztan vasarnap a lannyal a buliban voltunk. Tegnap meg tortat sutottem a paromnak, mert tegnap volt a szulinapja.

Neztem am a videokat. David eszmeletlen ugyes! Mi fenyevekre vagyunk tole.
Leni a masik ugyes-okos baboca! Hogy mi mikor fogjuk így kinyomni magunkat???? :roll:

Majd meg jovok, de most megyek a piacra, akarok oszibarackot venni, es a fagyasztoba tenni kesobbre.
Meg almadzsemet akarok csinálni es nincs itthon alma.
Vendég
 


Tatim,
Dávid is "lábazik" pelusozás közben, és közben úgy hörög, mint Darth Weader :D
meg most már fürdés közben nem a vödör falát mossa, hanem mivel már jó hosszú, kilóg a talpa, és a lábujjait tapizza... hihetetlen mennyit fejlődnek.. :roll:
szerintem a tv nem gáz, mi együtt néztük az Árva angyalt párszor :oops: :oops: aztán mióta forog, már megunta és csak éha néz a tv felé, de már nem köti le.

Talinn,
ha az Árpád h. felől jöttök, akkor még a Westend előtt van a Ferdinánd híd, arra felmentek, jobbra jöttk le róla, és ha lejöttetek nem egyenesen mentek az Izabellán, hanem jobbra aPodmaniczkyn és a 2.utca asszem (izabell, vörösmarty, csengery).
Ha meg az Őrsről akor a Kerepesi- Rákóczi út- a Blahán jobbra rákanyarodtok az Erzsébet körútra, majd jobbra a Podmaniczkyn be, és a Csengery a Podmaniczkyról nyíló 2. vagy 3. utca.

bhdetti,
Levinek szuper kacaja van :P

ja és lányok Dávid köszöni a dícséreteket :)
Vendég
 


Geooo, ezek szerint a nyugati fele eso vegen laktok. kuldesz majd nekem (csutrtok estig habelefer :D) cimet meg nevet (esetleg mobilszam?) mailben, hogy odatalaljak?! :)

luna6
 
 


Geo, küldesz nekem is egy címet? :lol:

Na, mi ma voltunk a dokinál. Hát most kiderült, hogy miért kezdtem el én a tejpépet tudatalatt. :lol: Szegény Bence 300 gr-ot hízott 1 hónap alatt :cry: Azért nincs baj a doki szerint, még ne nyúljak tápszerhez, de szopi után kínálgassam neki a pépet, meg krumplit. Persze ma még ne, mert ugye ma kapta az oltásokat, de pár nap múlva már mehet a dolog. 2 hét múlva újra kell mérni. Kicsit elkeseredtem, mert igazából szerintem tej még lenne is, csak ő nem akar enni. De állítólag simán lehet a menzesz miatt, meg a foga miatt, meg egy kicsit náthás is. Szóval még nem reménytelen a dolog. Na nem mintha annyira kétségbe lennék esve, főleg hogy marhára fáj ahogy szopizik. Egyszerűen nem tudom betenni a szájába a cicit, illetve azonnal "lecsúszik" a végére és húzza, úgy szopik a drága. Máshogy nem jó neki. Próbálom újra és újra betenni neki, aztán ő ordít, én meg feladom és hagyom cicizzen ahogy neki jól esik. De ha nem tudnám őt másfél éves koráig szoptatni, akkor túlélném. Persze a szivem meg azt diktálja, hogy minél tovább kéne, de ha egyszer ennyire fáj és nem is nagyon hízik, akkor azért annyira nem fogom erőltetni. Örülök annak is, hogy 4 hónapig húztuk. Csakhogy ma a tejpép sem kellett neki. Olyan mintha nem lenne éhes... :roll:

Kép
Kép
hari
 
 


Hari, pont ez a kombo az amire a dokink azt mondta, o nem javallja eroltetni illetve fokozni a szoptatast: faj az anyanak (nekem is mindig napokig faj egy-egy csomos akciom uta) es a gyerek sem hizik tul jol tole... meg ha az anyatejesek nem is hiznak annyit ami alapbol nem problema szerinte sme. De ha melle jon meg ilyen meg egyeb macera, akkor elmelkedni kell esetleg egyeb megoldason.
Ha meg nem ehes akkor nem ehes :)

Geooo, koszi, elmentettem!!!! :)

luna6
 
 


A bőrén meg előjött egy csomó ekcémás folt, úgyhogy most arra is kaptunk kenőcsöt. Ráadásul Lili is megint itthon van, mert beteg. Szóval valahogy megint nem túl jók a napjaink. Ja és én is beteg vagyok, azt még nem is írtam :lol: Lilivel tegnap voltunk dokinál, addig Andris vigyázott Bencére, aki az utolsó 1/4-1/2 órát végig üvöltötte, még anyós is átjött, olyan hangja volt, de ő sem tudta megnyugtatni. Pedig előtte evett, tehát elvileg éhes nem volt. Persze a kezemben rögtön megnyugodott, de letenni én sem tudtam egy ideig mikor hazaértem. Szóval nem hiszem hogy egy ideig sok időre újra itthon hagynám.

Ma meg Lilinek volt bábszínház, de ugye külön kellett odavinni, meg elhozni, mert az oviba nem mehet betegen. Közben meg Bencével voltam a dokinál, úgyhogy Anyukámat is "befogtam" Lili ügyben, mert nem tudtam odaérek-e időre. Még 2 nap és Lili 5 éves lesz. Kiváncsi vagyok örül-e majd az ajándékoknak. Mert neki eleve túl sok játéka van, de mi mást vennék neki szülinapra? Kap egy társasjátékot, meg egy fésülhető babafejet (hogy ne a saját haját vágja le :lol: ), meg egy puzzle-t. Ja és egy lovacskás pólót :lol:
Szombaton meg ugye lesz a bulija. Hát persze takarítani esélyem se volt még, de végül is még van egy pár napom.

Hát röviden ennyi rólunk. Majd még igyekszem jönni, ha hagynak a gyerkőcök, meg Apa.

A talit már nagyon várom, remélem addigra mindannyian meggyógyulunk, mert Lunát nem szeretném kihagyni. Meg persze a többieket sem :lol:

Kép
Kép
hari
 
 


Luna, ha tudnám, hogy csak egyszerűen nem éhes, akkor nem aggódnék. Engem annyira nem zavar, hogy nem 8 kilós a gyerek. Végül is most 6600 körül van, ha jól emlékszem. 6 hónapos korára azért talán eléri a kétszeresét a születési súlya, ami tudtommal elég. Ha tudnám, hogy nincs tejem, akkor sem aggódnék, akkor tápszereznék. De igazából a bizonytalanság az, ami zavar. De majd megoldódik ez is. Gondolom :lol: Minden esetre a fájdalmas szoptatás nem az amiről álmodtam :lol:

Kép
Kép
hari
 
 



Nalam is nagy a bizonytalansagi tenyezo ugye: aronedu ket het alatt hizott valami 100-at legutobb :D (persze lehet, hogy akovetkezo 2 hetben meg 500-at hizna es kijon a havi jo atlag :D:D csak nem valoszinu) es bar a tesotol nem marad le, es bar a doki elfogadhatonak itelte, azert a sok orditasbol es a kis novekmenybol es a gyulados mellbol akar meg kijohet az ehseg is... szoval a bizonyalansagot ismerjuk mi is sajna. Na de most ezt a suritett tapot benyeli... es nem szopott kevesebbet ettol, amde a tegnapi nap osszesen meg plussz 100 tapszeres papit szerintem letolt.

luna6
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?