Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok,

sonjus, ági, készen álltok a holnapi diétakezdésre? :lol: :lol: :lol: remélem, azért többen/többet leszünk, hogy át tudjuk segíteni egymást a kezdeti nehézségeken...
ha jól láttam, ez a hsz laptetőre kerül, amit felajánlok a babaprojecthez áginak, sonjusnak, babszinak és fitienek, illetve a műtéthez hbzsnek (magamnak meg a diétához :))

Kép
Kép
tündérlétra

Sziasztok!

Beus!
Nagyon örülök, hogy minden rendben az ikrekkel, és hogy ilyen szépen fejlődnek! És örülök, hogy kaptál egy kis haladékot a kórházi befekvésre! :wink:

Ágnes!
Szuper, hogy rögtön kezdesz! Nagyon drukkolok!!! :D

Szilva!
Köszi, aranyos vagy, hogy még rám is gondoltál! :D Hajrá diéta ÉS testmozgás!!! :wink:

Mindenkit puszilok!
hbzs

Hahó!

Beus!
Örölök, hogy minden ok veletek :)

Szilva!
Nálunk sztrájkol a mérleg, mert össze-vissza mutat, így én majd, ha megtalálom a centimet, akkor "méreckedem" délután, és ma már fogok mozogni is :) Hajrááá!

Ágnes!
Megjött? Vagy már nincs is szükség a lombikra? ;) Ilyenkor olyan jól tud jönni egy kis csoda :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sonjus 2010.10.11 09:00-kor.
sonjus

hbzs köszi :) (nem felejted el az edzéstervet, ugye? :wink: :wink: :wink: )

sonjus, én tegnap voltam, úgyhogy a mai napot kihagyom. de holnap megyek :) azért Neked mára jó edzést :)

Kép
Kép
tündérlétra

Sziasztok!

Sonjus, aranyos Vagy, de azért nem is gondoltam csodára, mert nem voltak meg a mindig fixen jelentkező tüneteim. Tegnap megjött, most beszéltem Sipos Dokival, azt mondta szerdán menjek, mert holnap Ő nem lesz, és jobb lenne ha akkor mennék, mikor ott van(ezt nem is bánom).

Tündérlétra! Látod, most meg Tiéd a laptető!!!!!!!!!!!!!

Sonjus, Tündérke! Én mérlegeltem reggel, sajnos a nyári lustulás eredményeképpen a májusi súlyomnál két kilóval több vagyok, úgyhogy épp rám fér a diéta keményebb formája.81kg-ról indulok, a célkitűzésem pedig 70kg.Viszont a vércukromat múlt héten méregettem, és nagyon jó volt, egyszer se ment a két órás 7 fölé.Az egy órás is max. 7.8 volt.
Reggel egy szelet sajtot ettem egy piros paprikával,egy capucchinót. Tízóraira egy banánt, ebédre meg levest fogok enni sok répával tészta nélkül, és egy harmad adag sztrapacskát.
Délután almát, este pedig fél szelet kenyér még nem tudom mivel és sok-sok piros paprika.

Hbzs! A gyógyszertár amit mondasz, az ha szemben állok az intézettel jobbra, vagy balra van?

Üdv. mindenkinek!!!!!!

Ágnes

Tényleg ebben a ciklusban még senki nem "lombikozik" velem?
ágnes13

Ágnes!
Ha szemben állsz az intézettel, akkor balra. Közvetlenül a Szent Erzsébet tér előtt, a sarkon (Kossuth L. u. 55.). :D

Szilva!
Hát persze, hogy nem felejtem el az edzéstervet! :wink: Várhatóan holnap délután megyek edzeni (bár még mindig nem gyógyultam meg, s ez nem tetszik nekem :( ).
hbzs

Ági, bocsánat, hogy bele-vauzok, de jóóóóóó ez a reggeli???? Ebben mi volt a lassan felszívódó??? Azt a tanácsot kaptam annak idején, hogy aki kávés, az ha tudja, tolja el tízóraira a magáét, és tessék a sajt meg a paprika mellé egy kevés teljes kiőrlésű dolgot enni, mert ez szénhidrátilag semmi nem volt.
Egyébként amikor a tüneteidről olvastam, nagyon hittem, hogy "csoda" lesz veletek :) Kár, hogy nem erről számoltál be :(
Abban a patikában azért jó megvenni a dolgokat, mert az a patika felkészült a lombikos cuccokkal, míg pl. ahol lakom, egyáltalán nem biztos, hogy tart olyat, és ha másnapra szerzi be is elkéstem a szurikkal. Nagyon izgulok érted, hogy mi fog történni a hó végén :) Szorítok nagyon.

Húú, lányok, ti edzetek is, ez nem semmi. Én idáig nehezen jutok, pedig itthon gép is lenne hozzá... De kiszívnak a kicsik az iskolában (nem mentség, csak nyavalygás).
babszi

Kép
babszi

Panini!
Már kicsit aggódtam, mert eltűntél, de örülök, hogy rendben vagy! Tessék pihenni és óvatosnak lenni!

Ágnes!
Fránya mensi :evil: Akkor hajrá lombik!!!! :)
Én a köv. ciklusban indulok és már annyira nem is félek ;)

Babszi!
Elhiszem, hogy "leszívnak" a gyerekek. :?
No én nem komoly edzésre megyek, csak otthon fogok "Rékázni"
Már előre látom magam, mikor ő még vigyorog és könnyedén emelgeti a lábait, akkor én már morcos leszek, visszabeszélek neki, hulla fáradt leszek, holnap meg mindenem fáj majd :lol:
sonjus

ági, jó, hogy leírtad, mit eszel :) babszi, Te meg jól teszed, hogy a Te szemszögedből véleményezed :) itt az én mai 'művem':
reggelire ettem 1 szeletet a dmes kenyérből sajtkrémmel és egy szelet light pannónia sajttal. tízóraira 3 db kolevit keksz és 1 gyümijoghurt. ebédre sült hekket akartam, ki is mentem a piacra, de nem volt :( úgyhogy rendeltem egy salit meg rántott hagymakarikát... :oops: :oops: :oops: :oops: hát igen, ez nem a legjobb... most már mindegy. uzsira eszek kefírt lenmaggal, vacsira meg sült nyuszit.
sonjus?

csajok, az gáz, hogy fél 9kor reggelizek? muszáj 7kor?

ja, és megvettem a szőlőcukrot is az IR vizsgálathoz, 118,- ft, + 8 ft a tasak, 63 a magisztrális díj. hát a f*szom... :roll: :roll: :roll:

Kép
Kép
tündérlétra

Tüdér, nem muszáj korán reggelizned, de ha mondjuk gyógyszert szednél, akkor ideális az lenne. Viszont ha fél 9kor veszed be, vagy mondjuk 9kor, akkor a tízórait el kell tolnod időben, és szerintem kevesebb szénhidrátot fogyasztani pl. fél - 1 alma. A gyümölcsjoghurttal vigyázz, mert az cukros, méghozzá elég sokat tud tartalmazni. Olyat keress, amiben fruktóz van cukor helyett.
A hal nagyon jó, de kell kevés sült krumpli, mert a sali nem elég. (én is csak salival enném, de a dietetikus szerint ez nem jó, mert nincs benne lassan felszívódóból elég, és akkor az nem jót tesz az inzulinnal, hanem rosszat)
Sült nyuszihoz is tessék enni vagy 1 szelet kenyeret, vagy kevés sült krumplit.
babszi

Szilva!
Reggelire (8-kor) ettem 2 szelet korpás toas kenyeret, volt rajta Cottage cheese (asszem így írják) + paradicsom. 10 órai volt a tejeskávém, most ebédeltem egy kis paprikás csirkét zöldborsós rizzsel. Uzsira hoztam egy almát, aztán otthon megint lesz egy kis zöldség 2 szeletke toast kenyérrel, majd elrágok még egy-két korpovit kekszet. Ez a terv :) Azt nagyon sajnálom, hogy sehová nincs leírva, hogy egy-két pohár bort is szabadna :( Tegnap ittam egy pohár fehéret, annyira jól esett és fincsi volt :) Tegnap előtt meg vöröset ;)
Hét végén sikerült sokáig aludni, így én 11-kor reggeliztem :oops:
sonjus

Sonjus, úgy tudom bort szabad, töményet, likőröket nem. Azok agyonvágják az egészet.
babszi

babszi, köszi :) az étkezések közötti 3 órát tartom, ergó ma fél 12-kor tízóraiztam, és most ebédelek éppen :) gyümijoghurtot diétásat ettem, 180g, és 94 kcal, 14,4g ch. sült krumpli :?: :?: :?: :?: :?: az, amit olajban sütünk? inkább akkor már tk kenyér :) most az ebédhez is vettem (amikor még ugye nem tudtam, hogy nincs hekk :evil: :evil: :evil: ), így most eszek az ebédhez is :) de asszem vissza fogok szokni a kenyérsütésre, mert ezek a tk kenyerek, pláne, ha magosak is, baromi drágák! és ugye pontosan nem is tudjuk, mi van benne, mennyi ch...

sonjus, ez a cottage cheese micsoda? már több helyen olvastam, de nem tudom... :oops: :oops: :oops: amit kaptunk anyagokat paninitől, abban benne van az alkohol, hogy lehet mértékkel. az anyagokat elkezdtem felrakni a blogomba, bemásolom :)

[quote]A írta:lkoholok, élvezeti szerek
1-3 dupla kávé, 2-4 csésze tea naponta (cukor nélkül) elfogyasztható. A koffein gyakorlatilag nem emeli a vércukorszintet. Alkoholok közül mértékkel de fogyasztható a világos sör, alkoholmentes sör, diétás sör, száraz vörös- és fehérbor, tömény alkohol. A diétás sör, száraz bor és a tömény alkoholok meredek vércukorszint eséshez vezethetnek, ezért csak ritka alkalmakkor, legfeljebb egy pohárkával, vagyis 50 ml-nyi ajánlott étkezéssel egybekötötten!
1dl bor = 3 g CH
1 dl világos sör = 5 g CH
1 dl diétás sör = 1 g CH
Kerülendő alkoholok közé tartoznak a barna sör, likőrök, desszert borok, édes-, félédes pezsgők.

Kép
Kép
tündérlétra

Sziasztok !

Babaszi, dehogy haragszom, egyébként is ezért vagyunk itt nem?Valóban kevés volt így ez a reggeli, csak egyszerűen, mikor második nap kezd múlni a mensesem annyira fáj a hasam, hogy nem kívánok enni. Valóban jó lett volna egy negyed kifli. Bár hozzá teszem, nekem fogyási szempontból nagyon beváltak az ilyen reggelik.
Hát, a csoda sajnos elmaradt....pedig esküszöm szorgalmasan dolgoztunk rajta.....

Tündér, miért nem jó a saláta és hagymakarika? Esetleg egy kis krumpli vagy valami tényleg nem hülyeség hozzá. Te fogyni is akarsz, vagy "csak" az IR miatt diétázol?A sült krumpli azért jobb, mondjuk a főttnél , mert a zsiradék miatt a szénhidrát nehezebben szívódik fel és emeli a cukorszintet. Délben amúgy is jobban eheted a szénhidrátot.
Az az igazság én nem vagyok se kenyeres, se kekszes,tehát ezek kimaradnak az életemből, ill. a kenyér kis mennyiségben van jelen....
Igazság az, hogy én a diétával is mindent megeszek, csak ésszel.
Sonjus, képzeld, voltam nyáron a pesti Kaáliban egy konzultáción, és az egyik orvos, aki kb. olyan kaliberű, mint Sipos Doki(szakmailag)azt mondta, hogy a teherbeesést direkt könnyíti és a megmaradását is egy kis bor. Sajnos én undorodom az alkohol minden fajtájától(kivétel konyakosmeggy).

Még egyszer, mert ezt nem lehet elégszer leírni, hogy olyan jó, hogy írjátok ezeket a praktikus tanácsokat(pl. gyógyszertár).
Tényleg Nektek, akik már végig csináltátok is két naponta kellett UH-ra menni a harmadik naptól?
A leszívás meg a 14.-en van?

Üdv.

Ágnes
ágnes13

Ágnes!
Nekem úgy volt a long protokoll, hogy 21. nap vérvétellel indult a szurkálásokkal és egyebekkel, aztán 3. napon vv., utána 7. napon UH, 9. napon UH, és 11. napon UH, majd 14. napon leszívás és 17. napon transfer. Most antagonista protokoll lesz, így egyből a 3. napi vv-vel kezdek és elvileg mást fogok szúrni, mint az előzőnél, de a többi gondolom megegyezik majd.
(A végkimenetelét kivéve, mert terhes leszek ++++)

Szilva!
Cottage cheese - darabos sajtnak van írva de olyan mint a túró, Lidl-ben lehet kapni, nekem ízlik :)

Babszi, Ágnes!
Akkor én a boros dologgal nem sokat rontok, sőt rásegítek, ezt jó hallani :D
sonjus

Sonjus! Na, ezt jó hallani, hogy ilyen pozitívan állsz hozzá!!!! Bár eszmefuttatásom szerint, én utánam következőkből mindenki terhes lesz és szépen meg is szüli.
Nálunk Párom fog iszonyú nagyot csalódni, mert Ő már befejezett jövő időben beszél a leendő ikreinkről.
Hülyeséget félre téve tényleg azt mondta Krizsa Doki, hogy egy kis alkoholnál még nem találtak ki jobbat. Kár, hogy én annyira undorodom tőle.
Most miért csinálnak Nálad rövid protokollt?

Üdv.

Á.
ágnes13

szép estét :)

sonjus, köszi az infót a cottage cheese-ről, majd kipróbálom én is :) hogy ment az edzés?

ági, azért gondoltam, hogy nem volt jó választás a sali meg a rántott hagymakarika, mert nem én csináltam, a salin volt öntet, a rántott cuccnál az olaj, panír... de ez van :)
én fogyni akarok, és azért választottam ezt a diétát, mert nyáron egy sima labornál a határérték felett volt a cukorértékem, ezért azt gondolom, hogy az inzulinnal is lehetnek gondok, így 2 legyet ütök egy csapásra - legalábbis remélem :)

viszont az uzsit kihagytam, az nagy gáz? vacsira megvolt a nyuszi, meg másfél héjában sült krumpli.

csajok, a vörösbor jót tesz a mnyh-nak, úgyhogy ági, lehet, Te is félretehetnéd egy picit az alkoholutálatodat :)

na jók legyetek, holnap jövök. puszi Mindenkinek :)

Kép
Kép
tündérlétra

Sziasztok!

Hbzs,
most reggel hallottam az Rtl-en, hogy mágnesterápiával még a 3-4 centis cisztákat is el lehet tűntetni. Találtam egy cikket (hozzáteszem elég gagyinak tűnik a cikk), ebben pont a cisztáról írnak, és a tv-ben az a nőci a cikk aljáról volt bent, meg a nőgyógyász a cikkből. Olvass utána, hátha...
http://karcag.szuperinfo.hu/pdf/1059/2009/49/20.pdf
i.kata

Kata! Örülök, hogy azért kicsit velünk Vagy......

Tündér! Az a kis zsíradék szükséges, ráadásul elhúzódóbbá teszi a CH(mondjuk a panír) felszívódását. Én pl. nyáron elég sok rántott tököt ettem és nem emelte a cukrom.
Nem tudom, hogy állsz anyagilag, de, ha ilyen gyanúd van, lehet megérné egy mérő. Állítólag a terhesség megtartásánál egyik lényeges pont, hogy ne ugráljon nagyon az érték. Mire lombikra kerülsz ezt ki tudnád tapasztalni.
Mennyit akarsz fogyni?Nem akkora gáz, ha egyszer-egyszer kimarad egy étkezés, bár nem ideális.És néha nyugodtan lehet bűnözni is...

Lányok, Ti mennyire voltatok a gyógyszerektől, amiket a stimuhoz kaptatok rosszul?

Üdv.

Ágnes
ágnes13

Kata!
Köszi a cikket! :D Örülnék nagyon, ha nem kellene műtétre mennem... :?
Sokat gondolok rád! - Hiányzol nagyon a fórumról! :roll:

Ágnes!
A 2 naponta UH nálam egyetlen UH-t jelentett: a 3. napi után (ami hétvége miatt a 4. napon volt) a 8. napon voltam UH-n, s legközelebb, a 11. napon, már punkcióra jöttem. S a 14. napomon volt a beülti. - Mindez függ attól, hogy reagálsz a stimulálásra, milyen hosszú normálisan a ciklusod stb.
A stimus gyógyszerektől pedig én sosem voltam rosszul. Egy idő után a petefészkeidet érezheted esetleg, ahogy nőnek a tüszőid. Ez is persze nagyban függ attól, hogy mennyire reagálsz a stimulálásra, mert minél több tüsződ érik, annál érzékenyebb lehet a petefészkeid környéke.

A cottage cheese nekem is nagy kedvencem! A Lidl-ben kapható különösen! :D
hbzs

Jó reggelt!

Kata!
De jó, hogy jöttél! Hogy vagy drága?

Ágnes!
Nem tudom miért lesz ez a protokoll rövidebb, mint a múltkori. Forgács doki annyit mondott, hogy a múltkor elég éretlenek voltak a tüszőim, de hogy ezért változtat, vagy csak kipróbálja a másikat nem tudom! De én terhes leszek és kész-passz. Nincs nekem itt időm ezzel a szurkálással vacakolni félévente :D Egyébként semmit nem éreztem a gyógyszerek miatt, talán volt egy kis hízás, de ez mástol is lehetett :oops:

Tegnap tornáztam! Ez a Réka egy vadállat :) Alig tudok menni, meg lépcsőzni, a wc-re leülés és felállás is nagy feladat, pedig csak 20 perc volt a torna! Combos dolgokat csináltam. A terv az volt, hogy ma pihizek, de lehet, hogy bevállalok valami hasas ügyet. Nekem is kimaradt tegnap az uzsi alma, de vacsi után egy kocka csokit benyomtam :oops: Lemértem magam, háááát nem sikerült a 90-60-90 :lol: de talán ezen nem lepődik meg senki!
sonjus

Sziasztok!

A diétához én csak röviden szólnék: nekem azt mondta a Mensmentis dietetiológusa (így kell ezt írni? :) ), hogy fontos, hogy napi 5x étkezzek, és ha esetleg egy-egy meeting miatt nincs idő enni, akkor készítsek be egy 2 dl-s narancslevet, az pont annyi CH-t tartalmaz, amennyire tízóraira v uzsonnára szükség van. Én is szoktam megborulni, de igyekszem betartani.
És vörösbort kifejezetten ajánlják!! :) Én minden este megiszom egy kis pohárkával. Mindent az én kis csöpikém érdekében!

Ágnes,
Én nem voltam rosszul a szuriktól, csak az Utro az, amitől elájulok. Annyira elálmosít, hogy muszáj ebéd után szunyálnom. Én meg, üsse kavics, hagyom magam kiütni. :))

Hbzs,
Én sajnos nem tudok tanácsot adni neked...de szurkolok, hogy minden a legnagyobb rendben menjen! :)

Cottage sajt - én is szerettem az elején, de annyit ettem belőle, hogy már nem igazán kívánom. Pedig sokkal egészségesebb, mintha vajat kennél a kenyeredre. A Sparban is kapható egyébként.

Puszi mindenkinek:
Panni
panini

Jut eszembe, majdnem megdobáltam a tv-t, mert én elhiszem, hogy ő 10x ennyit meg tud csinálni, de miközben én majd megdöglök, ő ne mászkáljon és lazsáljon, miközben azt mondogatja, hogy nem hagyjuk abba!!! :lol:
Párom háttal ült nekem, ezek a reakciói voltak: hangosíts kicsit, jó ez a szám. Ez hülye. Kicsit idegesít a hangja. ÉS A VÉGÉN: Na ezt én nem tudtam volna végigcsinálni :) (néha nekem is meg kellett állni! :oops: )
sonjus

Sonjus,
Egy hős vagy! :) Én már attól elfáradok, ha belenézek Réka videóiba. :)
A hozzáállásod pedig egyenesen zseniális! Olvastad vagy láttad filmen a Titkot? Csak a pozitív gondolatokat ültetjük az agyunkba, és elképzeljük a kívánt állapotot. Nos, tedd te is ezt! :)
panini

Panini!
Láttam a filmet és valahol van egy könyvem is, amit kölcsönbe kaptam. A film után nagy lendülettel vetettem bele magam a pozitív gondolkodásba, csak hát én realista típus vagyok, szóval nem könnyű :) Néha úgy érzem, hogy gondolhatom én bármiről, hogy összejön és sikerül, mikor közben azon gondolkodom, hogy becsapom-e magam? A hazugság az, amit nagyon nehezen viselek. Őszintén próbálok élni, magamat sem becsapva :) Másokkal szemben ez nem mindig jön ki jól, mert ami a szívemen, az a számon is, de azért igyekszem tisztelettudó is maradni :)
sonjus

na igen, nem ecccerű, mindig mindenre pozitívan gondolni, de egy-egy igazán konkrét dologgal el lehet kezdeni. :) Persze, megértem amit írsz, és jó is az, ha kimondod, amit gondolsz! Az sem könnyű mindig. Főleg nem olyan formában, hogy ne bántsuk meg a másikat.
panini

sziasztok,

megvolt a vizsgálat, várom az eredményt. az éhgyomri cukor gyorsteszttel 6,2 - amennyi nyáron is volt, és amitől akkor teljesen kiakadtam, hogy mennyire szar. most is az, de most nem borított ki.

Csajok, vérvételes napokon be kell jelentkezni előre? és mikor érdemes odamenni?

na, megyek dolgozni :)
ja, azt még leírom, hogy a 3. vv után a kocsiban reggeliztem :) kb. negyed 10kor... ugyanazt, mint tegnap, csak most volt rajta 2 szelet csirkemell sonka, és pannónia light helyett trappistát tettem rá + 2 kicsi pari és 1 szelet paprika.

Kép
Kép
tündérlétra

Sonjus!
Én úgy tudom, hogy IR-eseknél nem szokták a long protokolt használni, hanem helyette az antagonistát. (Én ennek helyességét be is bizonyítottam: a 3 stimumból 2 antagonista volt, ekkor beülti is volt. Egy stimu viszont long volt, s ekkor az első UH-n le lettem állítva... :? )
Másrészt én úgy tudom, hogy az antagonista protokolnál általában kevesebb, de jobb minőségű petesejt lesz! :wink:
Kitartás a tornához! Ha annyira izomlázad van a combodban meg a fenekedben, akkor nem megint erre kellene rádolgoznod? :roll:
S itt mindig választanod kell, hogy most mit akarsz megdolgoztatni? Nincs olyan, hogy mindenből egy kicsit? :wink:

Panini!
Mikor lesz az első UH-d? Nagyon kíváncsi vagyok, hányan laknak a pocakodban! :wink:
hbzs

Szilva!
Csak a konzultációra kell bejelentkezni! :wink:
Várom nagyon az eredményed!
hbzs

Ja, ezt elfelejtettem, Szilva:
Ha korán akarsz végezni, érdemes már fél 8 előtt odamenned. S általában 10 körül próbálják elküldeni a vért a laborba - de persze csak azután, miután meggyóződtek róla, hogy már nem vár kint senki, akinek vérvétel (is) lesz.
Persze minden függ attól, hogy műtéti napon mész, vagy sem.
hbzs

na, valamit elszúrtam az előbb... már majdnem kész voltam a válaszommal, aztán eltűnt...
Szóval:

Szilva,
drukk-drukk az eredményhez. Arra én nem tudok jó receptet adni, hogy mikorra érj oda az intézetbe. Az tuti, hogy ha fél 8-ra ott voltam is, már voltak jó néhányan előttem. Sőt, amikor a leszívásom volt, akkor már 7 előtt mejelentek az első paciensek...
Amit még megfigyeltem, hogy a hétfő és a péntek ultra busy...

Hbzs,
Kérdésedre válaszolva: hétfőn kell mennem UH-ra. Ólomlábakon megy az idő. De borzasztó kíváncsi vagyok már! :)
panini

Hbzs! Érdekes, mert az Intézet szerint IR-es vagyok/voltam, akkor miért volt long-om? Mindegy, már változtatni nem tudok ezen! De majd most jól megmutatom ;)
Nekem olyan "Rékásom" van, amiben többször 20 perc van, adott területekre. Amennyiben több dolgot is meg akartam volna dolgoztatni, akkor még mindig a szőnyegen hevernék, mert tuti nem tudtam volna fölállni :D

Szilva! Én is mindig korán mentem (7 körül), azt mondják kedd és csütörtök az a nap, amikor gyorsabban halad a sor, így én jövőhét csütörtökön megyek a 21. napira pedig akkor a 22. napon leszek.
Mai reggeli: 2 tk toast, 1 háromszögsajttal és össz. 4 szelet light szalámi. A legtöbb cucc azért light, mert zsírszegény, nem szénhidrátszegény, szóval még olvasgatom a csomagolásokat, mert becsapós.
10 órai volt ismét a kávé, de most épp éhes vagyok :( tegnap nem volt semmi bajom. Lehet, hogy azért, mert tudom mit hoztam ebédre és már enném? :) Sárgaborsó főzelék lesz fasírttal.
Most inkább iszom egy teát, hátha kihúzom még 13-ig az ebéddel.

Ha tudtok ajánlani valami mindent megmozgatós dvd-t légyszi szóljatok!
sonjus

bocsi, egy off kérdés:
van valakinek olyan ismerőse, aki koreaiul beszél és persze magyarul is? köszi
sonjus

Sziasztok! Hű milyen ügyesek és szorgosak Voltatok, amíg én főztem és teregettem!!!!

Azt a sajtot meg fogom kóstolni-nem ismerem, de bizti finom lehet.

Panini én is drukkolok!De tuti minden o.k. csak az a kérdés hány kis picur?

Hbzs, érdekes, amit a protokollok és az IR összefüggése közt írtál, ezt még nem is hallottam. Látod, mindig tanul az ember.
Én úgy tudtam, hogy a hosszú protokoll azt szolgálja, hogy minél egyformábbak legyenek a peték. Persze tuti van még egy csomó szempont.
Szurkolok Neked, hogy ne kelljen műtét!!!!

Sonjus! Persze, hogy terhes leszel.Tudod, hogy írtam, ha nekem sikerül azért, ha nem azért......most eszembe jutott Sipos Doki, miután "megharcoltunk" a Tanár Úrral azt mondta, hogy igaz, hogy tényleg minimális statisztikailag az esélyem - viszont engem igazából bele se lehet tenni egy statisztikába.
Ha leülés gondot okoz, akkor meg se kérdezem, hogy telt a késő estéd?(húúú, de disznó vagyok...) BOCS,BOCS

Panini! Úgy logikázom, hogy az utrogestan terhességi tüneteket produkál ill. erősít.....nálam pl. az álmosság kötelező volt első hónapokban.

Na, megyek , mert megjön a másodikosom és kíííváncsi vagyok hanyasra mondta fel a "Cinege cipőjét".

Aztán eszem lecsót(az pl. jó a diétába)

Üdv.

Ágnes
ágnes13

hát Lányok, ez laikus szemmel is ultrabrutálhipermega fos eredmény:

: 06:53 . ( 1/2010.10.12)
----
GLUKOZ 6.39 mmol/l + 4.20 6.20
INZULIN 11.57 mU/L 2.60 24.90
: 06:54 60 perces ( 2/2010.10.12)
----
GLUKOZ 12.56 mmol/l ++ 4.20 6.20
INZULIN 72.32 mU/L
: 06:54 120 perces ( 3/2010.10.12)
----
GLUKOZ 10.29 mmol/l ++ 4.20 6.20
INZULIN 75.0 mU/L

erre tuti gyógyszert kapok, igaz? az éhgyomrit mennyire kell levinni? 6ra?

Kép
Kép
tündérlétra

Hello Szilva,

Nos, igen, szerintem tuti a gyógyszer és a diéta! Az inzulint kérdezed, hogy mennyire kell levinni?
panini

panini, igen, az inzulint. nekem úgy rémlik, hogy 3-4 az ideális, és 6 a plafon. jól emlékszem?

Kép
Kép
tündérlétra

valami ilyesmi - bár több dologból adódik össze az IR. Nekem pl kezdetben 4,1 volt a nullperces inzulinom, és 28-ra ment fel. Viszont a cukrom a terhelés ellenére csökkent. Áll. ez is egy jele az IRnek. Én ezekre az értékekre először csak a diétát kaptam, majd két hónappal később a Meforalt. Legutóbb a kezdő inzulinom 2 alatt volt, de a 120 perces 44. És mégis azt mondták, hogy ez így jó. szóval, a tutit megmondja majd a doki!
Kihez mész és mikor? (lehet, hogy korábban írtad)
panini

Tündérke, ezek tényleg nem jók! Én kétszer 1000gr meforalt kapok és az én első eredményem is jobb volt ennél. Ez sajnos, nem ijesztgetni akarlak, de már diabetes inkább, mint IR. Ami aggasztó, hogy még a visszatérőd(2ó cukor ) is nagyon magas, ill. nem sok az egy óráshoz képest a csökkenés. 2 óránál ennek 8 alatt kéne lenni, de IR esetén is 8-10 közt.
Ezekre egyébként, ha beütsz keresőbe olyat, hogy "vércukorszint, vagy vércukorszint mérése, vagy vércukorszint étkezés után egy, ill. két órával, nagyon jó írásokat és táblázatokat kapsz.
Gyógyszerrel ,diétával és súlycsökkenéssel nagyon szépen karbantartható. Lehet, ha helyreáll a szervezeted, nem is lesz szükséged lombikra.

üdv.

Á.
ágnes13

Panini, Tündérke!

Inkább a cukrot érdemes nézni.Az inzulin valóban több mindentől függ és bonyolultabb.
Igen az jele az IR-nek, hogy terhelésre túltermeli az inzulint így csökken a cukor. Csak ezt még ritkán fedezik fel.
Van jó endo-dokid?

Üdv.

Á.
ágnes13

köszi Ágnes, én nem értek hozzá, csak követtem, amit a dokinő mondott. :) De igazad van, Szilvánál a cukor nagyon magas.

A Mensmentisben lévő doktornővel én meg vagyok elégedve, illetve Sipos doktor is elismerően beszélt róla.
panini

Sonjus!
Nagyon drukkolok, hogy az antagonistád sikeres legyen! Nem sokára kezdesz is!!! :wink:
Van egy koreai házaspár ismerősöm (korábbi munkatársaim, még az előző munkahelyemen), akik jól beszélnek magyarul. Megkérdezhetem, miért kellenek?

Szilva!
Én is úgy tudom, hogy a 0 perces inzulinnak 3-4 körül kellene lennie... :?
Ha nem akarsz külön endokrinológushoz menni, az intézetben is írnak fel gyógyszert, nekem is ők szokták. - De ezekkel az értékekkel lehet, hogy inkább egy spéci szakorvost (diabetológust vagy endokrinológust) kellene felkeresned... :(
hbzs

hbzs, köszi, csütörtökön megyek, azért kérdeztem úgy, hogy vérvételes napokon mi a menetrend (kedd és csütörtök a vv-s nap, ha jól emlékszem...). és akkor szerintem odamegyek 7 magasságában már. kell sorszámot kérni az automatától erre is?

sonjus, amiket írtam múltkor RR dvd-k, azok nem jók?
koreai/magyar ismerősőm nincs :cry:

ági, hányas lett a versmondás? :) biztos ügyes volt a kicsi!
köszi a drukkot, hogy ha helyreáll ez a cukros/inzulinos dolog, akkor már nem is kell lombik, sajnos (?) az én helyreállt szervezetem semmi hatással nincs a párom eredményeire, nem lesz tőle jobb (de rosszabb se :))
endo-dokim nincs, kell az nekem? nem elég egy dietetikus?

panini, ezt a kihez mész és mikor kérdésedet nem értem... :oops: :oops: :oops: egyelőre nem megyek sehova :lol: :lol: :lol: az intézetbe elküldtem faxon a leletemet, holnap de. kell hívnom őket, talán tudok beszélni F. dokival.

Kép
Kép
tündérlétra

Szilva!
:oops: bocsika. Azt hittem, hogy az eredményeddel mész endokrinológushoz. A kérdésem erre vonatkozott.
szóval, én javaslom a MM-ben a dokinőt. ő endos és dietetikus. A gond csak az, hogy nem túl gyorsan lehet hozzá időpontot kapni.
P
panini

Panini,
melyik dokinál voltál a MM-ben, mert most néztem a neten őket, és több endo dokijuk van.
Egy ilyen doki mást is megnéz, vagy csak az ir-t? Nekem pl. szerintem sosem vizsgálták a pajzsmirigy értékeimet...
i.kata

Kedves Kata! Rencz Ritánál voltam, és a pajzsmirigyemet is megnézte, arra is kaptam gyógyszert.
minden jót, puszi! P
panini

Köszi!
i.kata

Panini, bocs,ha félreérthető, Tündérkétől kérdeztem van-e endo dokija. Biztos jó, akit Sipos Doki is elismer.
Tündérke! talán azért jobb az endo doki, amit Kata is ír, hogy mást is "átnéz".Amúgy a cukor is "endo-ügy", csak már külön is kiszedik ezt a területet. Nekem jól bevált, hogy endóhoz mentem. Évekig csak híztam -híztam(nem a sok, hanem a helytelen evéstől), fél év alatt pedig ledobtam 17 kg-ot, és a következő fél év lazasága ellenére, csak kettőt szedtem vissza, és remek a cukrom és a TSH-m is.
A Cinege cipője dupla kis csillag lett, ami a másodikosoknál a csillagos ötöst helyettesíti. Régen mi is tanultuk(ahogy gondolom Ti is), és most már újra profin el tudom mondani. Hét végén, ha álmomból felkeltettek volna, vagy a Cinegét, vagy a Tiszát, vagy a Husztot mondtam volna fel. Esetleg a Kései siratót, mert az egyikkel meg szavalóversenyre készülünk.
Bocsi, elfelejtettem, hogy Nálatok Pároddal van gond. Bár láttam már csodát.....

Üdv.

Á.

Kata! Hadd mondjam, hogy fantasztikus Vagy! Van erőd olvasni, és segíteni akinek csak tudsz......
ágnes13

Ágnes,
Nem, nem értettem félre, tudtam, hogy nem tőlem kérdezed a dokit. Én csak belekotnyeleskedtem. :)

Gratulálok a dupla csillaghoz, ez ám a gyönyörű eredmény! Te mennyit tanulsz/készülsz a csemetéiddel?
panini

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?