Új privát üzeneted érkezett!

Luna, mi volt a dokinál? És hogy megy ez az apasztás dolog? Csak kíváncsi vagyok. Kap rá az ember lánya gyógyszert?

Ikea jó volt, persze én értem oda megint utoljára, kicsit szövegeltünk, ücsörögtünk, aztán szép lassan mindeki ment a dolgára.

Vok, gyorsan végeztem az Árkáddal, nem voltam ott egy órát sem, de nem is volt olcsó, bár annyira vészes sem. Viszont előbb oda értem anyuékhoz mint ők :)

Én erre az óraállításra nem is gondoltam eddig, modnjuk nálunk nem is nagyon van szigorú időpontokhoz kötve a napirend.

Hari, hazataláltál simán? Kicsit nézelődtem a parkolóban, de addigra már ne keringtél ott :D

KépKép
tatim
 
 


Tatim, köszi hogy kérdezed, egy ideig Geo mögött-mellett mentem, aztán persze ő más irányba ment. Nem is értem miért nem lakhat mindenki ugyanarra :lol: Szóval a lényeg, hogy hazaértem, csak a Sibriken szerencsétlenkedtem, mert lépésben lehetett csak menni és felfelé nekem ez még elég izgi :lol: Lefelé egész jól ment.

Ma kocsim sincs, Apa elvitte dolgozni. Úgyhogy ma csak babakocsival tudunk menni ide oda.

Luna, tényleg mi volt a dokinál? Szerintem ha átváltasz tápra, lehet hogy meglepődsz. De nem kezdek el itt okoskodni, majd kiváncsi vagyok mi lesz. (pozitív dologra gondolok, de majd kiderül)

Geo, te még mindig egy nagy fazon vagy, csak ezt tudom mondani! :lol:

Konkri, nem tudom nálatok milyen az Ikea, itt igazából annyiból bababarát, hogy van egy pár szoptató hely, a kajáldában játszórész, etetőszékek (mondjuk ezek még a kicsiket nem érintik)
Amúgy ha én még variálhatnék, akkor azért nagyobb helyeket hagynék, hogy babakocsival jobban el lehessen férni. Bár tegnap jó sokan voltak és valahogy mindenki szembe jött mindig. Vagy csak nekem tűnt úgy?
De leginkább számomra attól bababarát, hogy rengeteg baba és gyerek van, úgyhogy nem érzed magad "oda nem illőnek". De majd Vok lehet hogy ír még pár titkot, amit én még nem vettem észre. :lol:

Kép
Kép
hari
 
 


Én meg elveim ellenére mégis rendezek szülinapi bulit Lilinek, mert végül is én rontottam el, hogy tavaly is volt, meg előtte is. Most meg persze nem értette, hogy miért nem akarok. Úgyhogy tegnap kiosztottuk a meghívókat és jövő szombaton lesz. Annyit azért kikötöttem, hogy fiú nem jön és csak 4 kislányt hívhat meg. Kiváncsi vagyok milyen lesz. Már vettem lufikat, meg egy-két hozzávalót, de még azért sokat kell készülni, meg takarítani majd előtte. Szóval a hátam közepére kívánom, de ő meg úgy várja, hogy megéri. Furcsa, hogy már 5 éves lesz! Tényleg repül az idő! De azért megígértem neki, hogy tavasszal csinálunk egy "csak úgy" bulit és arra sok gyereket hívhat. Akkor az udvaron elférünk.

Na megkezdem a napi munkálatokat, mert szét van esve az egész lakás. A mosás már megy, pakolni kéne, meg takarítani, aztán vásárolni és főzni. Már a gondolattól is elfáradtam :lol:

Kép
Kép
hari
 
 

 
 

Csajok!
reggel amikor andrás kiteregetett, háát... elég mérgesen jött be, ugyanis összemostam az egyik ingét egy piros pólómmal, és nos... nem nagyon örült neki, erre most amikor kapcsolom be a gépet, mit látok? :shock: küldött nekem egy mailt, amit teregetés után írt, színtan és mosás címmel :wink:
felteszem nektek is, ugyanis elég vicces :D :D
Az alap festék színek: a PIROS, a SÁRGA, és a KÉK. Minden mást ezek keverékéből lehet összeállítani.
Mivel ezek az alapok, ezeket nem keverjük össze mosásnál, mert megfogják egymást.

Akkor mivel lehet összemosni a nem alapszínű ruhákat?
A hozzájuk közelebb eső alapszínnel, így csak kicsit módosulhat a ruha színe.

A színek fakulnak, így szürkévé válhatnak. A szürke a fehér és a fekete közötti árnyalatok skálája. A különböző színek más-más szürkék lesznek miközben elvesztik a színtartalmukat. Mivel nem akarjuk, hogy a fekete kifakuljon, a fehér beszürküljön, ezért a fekete és fehér ruhákat mindig külön mossuk és nem keverjük.

A színeket gyártásánál is lehet fehérrel vagy feketével keverni. Ezek lesznek a színek árnyalatai. Pl. rózsaszín, bordó, világoskék, sötétkék, stb. Ezeket a színeket árnyalatuktól függően mossuk az alapszínnel, a feketével vagy a fehérrel. Utóbbival óvatosan kell próbálkozni, mert elviheti a fehérség „tisztaságát”! Azaz kevesebb kockázatot rejt egy világos rózsaszín mosása pirossal, mert akkor az csak még rózsaszínűbb lehet, mint a fehérekkel, amik elveszthetik fehérségüket és tört fehérré válhatnak.

Fentiek alapján szín alapján 5 együtt mosható színt különböztetünk meg, de a zsíros, foltos dolgokat mindig külön mossuk!!!

FEKETE
saját magával, plusz
nagyon sötét kék
nagyon sötét piros
barna

FEHÉR
semmi mással nem mosható össze!!!

PIROS
saját magával, plusz
rózsaszín
nem túl erős bordó
sötét narancs
világos lila

SÁRGA
saját magával, plusz (óvatosan, mert világos szín!!!)
világos narancs
NAGYON VILÁGOS zöld (ha ez enged egy picit, akkor nagyon foghat, mert kék van benne!!!)

KÉK
saját magával, plusz
világoskék
sötét két
sötét lila
sötét zöld

Az egyéb színeket olyannal mossuk, amiből sok van benne! Itt van néhány szín kikeverése:
Színkörpiros + sárga = narancs
kék + sárga = zöld
kék + piros = bíbor, vörös
kevés kék + sok piros = barna
sárga + pici piros =narancssárga
sárga + pici barna =okker, vagy mustársárga
sok piros + pici sárga =cinóber
piros + fehér =rózsaszín
kék + sárga + fehér =menta
sok kék + kevés sárga =sötétzöld
fekete + fehér =a szürke minden árnyalata
piros + kevés kék + fehér =krém, vagy bézs
sárga + fehér =vanília
kék + kicsi sárga =türkiz, esetleg azúr :lol: és még egy rajzot is készített hozzá :-)
Vendég
 


sziasztok,

basszus, Luna, nem vagy semmi ezzel az átszállós témával! mikor jössz? ja, tudom, babatalira itthon leszel, bocs.

Geo, ez nagyon komoly! szóval most már tudsz mosni. :lol: :lol:

Hari, ne is mondd, annyi dolgom lenne nekem is. most jön egyik barátnőm (még nem látta Vencelt, tök gáz), de vár a vasalás, a mosás, takarítás (a kád már ordít egy tisztításért), és apa persze bement dolgozni, úgyhogy megint egyedül kell megoldanom. remélem siet haza.

jaj, képzeljétek el, tegnap gyerek nem volt hajlandó megenni a kajáját este (kb. 60 ml még volt az üvegben), nem szokott ilyet csinálni. a két decinél kiszívja az üveget, kiveszem a szájából, és még szopizik. na szóval, gyanús volt. gondolkodom, hogy pont ezt szokta csinálni, amikor vizet itatok vele ( megfeszíti magát, erőlködik, de láttam rajta, hogy még enne), mondom apának, hogy melegítse már meg a maradékot, mert lehet az a baj, hogy már elhűlt nagyon (ugye a vizet hidegen kapja), erre tényleg. jól megmelegítettük, és befalta az egészet. ehhez is 4 hónapnak kellett eltelni, hogy rájöjjek. bár csak mostanában eszik ilyen sokat, viszont nem olyan gyorsan, hogy meleg maradjon. olyan apróságokon múlnak dolgok, hihetetlen.
egy ismerős mesélte, hogy hetekig ordított a gyerek fürdés közben, mire rájöttek, hogy túl meleg neki a víz. langyosabbat csináltak és másnaptól semmi baja nem volt. de ilyet is csak akkor csinálsz, amikor már minden mást kipróbáltál és nem jött be.
mondjuk nálunk is ilyen volt a fürdés, csak nálunk az kellett, hogy beleérjen gyerek feje a vízbe. azóta pancsol! :)
érnek majd még meglepetések....

Klau

Kép
pkklau
 
 


Dokibacsi atvizsgalta alaposan Aronedut es semmi. A hasa oke, a torka is, nem jon a foga, nem fajhat a fule... egyszeruen semmi baja nincsen, a hasfajasatol eltekintve. Ugyhogy ez vanik, cumi...de edes darab ez a 'cumi'... ilyen :)
Azt mondta a dokibacsi, hogy latott mar ilyen gyereket, ha nem is tul sokat a praxisaban. Ugy nevezte, hogy on/off gyerek...aki vagy elegedett es jokedvu, vagy szeotrditja a hazat es fraszt hoz a szulokre. Es semmi baja. Nos ilyen a mienk is... en ugy mondtam neki, hogy a kajalasaban ez a gyerek fekete/feher... vagy cici es semmi mas, vagy tapszer es semmi mas, de a lajtos finom atmenetet nem fogadja el. Erre mondat a doki, hogy ez osszecseng az o on/off gyerek meghatarozasaval :) Remek! :D:D
Na meg azt meselte, hogy neki a harmadik lanya lett ilyen es akkor o naagy elettapasztalatra tett szert :) A felesege (ezt nem o mondta csak tudjuk) gyerekpszichiater o meg ugye gyerekorvos es gyerekonkologus, es eljutott a neje arra a szintre, hogy azt mondta neki, meg kene mutatni ezt a gyereket egy orvosnak mert valami nem normalis a sok boges miatt :D:D:D
Naszoval igy allunk, Arongyerek edes darab csak zajos, es nem szervi alapont, mert egeszseges.
Amde eleg kevesket hizott, bar meg mindig fej fej mellett halad sulyban a Mancival. (azzal az erdekes kulonbseggel, hogy mig 14 het alatt a mancim az adatok szerin 4 centit nott???!! vajon ezt elirtak??? addig Aronedu 11-et :D:D igy mostmar behozva a lemaradasat Manci mogott magassagban is.)
5325g ami nem egy nehezsuly :) Ugyhogy bar a doki nemigen eroszakoskodik es ram hagyja o is jonak latja az elvalasztasat, mert rapszodikusan eszik, nekem faj is a szoptatas ilyenkor a csomok utan... es hat meg csak nem is hizik ettol fergetegesen...
hat ez volt a dokinal :)
Ja es ma kakilt egyet, hetek ota eloszor egyedul, a magnezium-tej ugy latszik hatasos lesz nala.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára luna6 2010.10.09 09:08-kor.

luna6
 
 


Klau, 15-26-ig leszunk :) Nem szertek 10 napnal rovidebb idore menni (nem is csinaltam meg, csak egyszer tavaly szeptemberben, de akkor autoval mentunk haza, na azt a torturat kepzeld el :d 3 nap oda, 3 nap ott es 3 nap vissze. De az autout ugy, hogy reggeltol estig nyomtuk neki ami a csovon kifert. nem egy eros turakocsi ez) szoval 10 napnal kevesebbre nem, mert tenyleg eleg faraszto es 'utalom' a repkedes, es oda sem erek mar fordulhatok vissz a:) regeneralodnom kell mindig a sokkbol :D:D:D

luna6
 
 


Ja akartam meg irni, hogy megkerdeztem a dokitol a Viki fel euveges melegitos tapolast es o is bologatott. Nem bontott, elotte nem manipulalt viznel nem kell forralni, mehet ugy is :)

luna6
 
 


Geo:
Jópofa ez a színek és együtt mosása. Le is mentettem magamnak. Köszi, hogy bemásoltad ide. Azt lehet tudni, hogy melyik web-oldalon találta ezt András?
Mondjuk én a fehérekkel össze szoktam mosni a nagyon halvány-világos színeket. Lehet, hogy nem kellene? :roll: :roll:

Pkklau:
Ugye, mekkora sikerélmény az, amikor az ember végre rájön, kitapasztalja, hogy vajon mi baja a gyerkőcnek és hogyan orvosolható a fennálló probléma...

Luna:
Én kívánom, hogy jól sikerüljön az utazás. Döntöttél már a tápszeres táplálás és a szopi között? Vagy már egyáltalán nem szoptatsz? A te esetedben tényleg elég macerás ez a szopi-dolog a kezdetek óta. Én nem csodálom, ha a tápszer mellett döntesz. És ha a gyerkőc érdekei is úgy kívánják (hízás szempontjából) - bár szerintem jó súlyban van - akkor talán az egyik legjobb döntésnek tűnik a váltás. Túl sok választási lehetőség nincs...

Képzeljétek Gergő ma hajnal fél 3-kor ébredt - megetettem - majd el is szunyált mellettem - aztán kb. 10 perc után felriadt, de úgy, mint aki teljesen kialudta magát. Nézett rám a sötétben, mondta a magáét... (nem sírt), szóval elvolt, mint akinek reggel van. Gondoltam, na jó, akkor segítek neki visszaaludni - hát kevés sikerrel - majd 4 órakor úgy döntött, hogy csak aludni kellene még reggelig - elkezdett ásítozni, beraktam az ágyába - nem fűztem túl nagy reményeket az elalvásához - és láss csodát, nyugodtan feküdt, csendben, hallottam még, hogy kicsit fészkelődik, és végre elaludt - reggel fél 8-ig.

Még sosem csinált ilyet, hogy ő hajnalban szórakozni akar - remélem nem fog rendszert csinálni belőle.
Vendég
 


Sziasztok!

Húh, jó sokat írtatok. Két nap volt mire elolvastam...

Édesek a gyerekek!!! Eszti-videó is csúcsszuper!!!! :-)

Luna,
nem semmi amit kapsz a sorstól! Ilyenkor mindig úgy vagyok vele, hogy hol vagyok én a te problémáidhoz képest! Jó, ettől neked nem lesz jobb... Szóval kitartás!

Csilla,
jót nevettem az álmodon! Léni pedig ügyesen kajál. Én is mostanában azon filózok, hogy a napi 4x-i evésre át kell majd állni, mert nem megy az 5. Nekem 7 körül kel a csaj, eszik, játszik, és utána délig alszik! Van hogy 1-ig. Utána úgy férne bele még az evészet, hogy 3-4kor 6-7kor, és fürdés után. De az már nagyon közel van, és ennek feltétele hogy ne aludjon be nagyon délután... És eddig evett rendesen, most meg nem hajlandó, úgyhogy tegnap kihagytunk egyet. Amúgy is nagyokat aludt... Ma már írni fogom megint hogy mennyiket eszik, mert különben elfelejtem. Eddig 4*160-at evett és vacsira még 80-at, de mostanában visított a délutáni evéseknél (gondolom nem volt éhes). Na mindegy, a lényeg hogy olvastam hogy vannak babák akik csak naponta 4-szer esznek. Addig amíg átalussza a délelőttöt nálunk ez lesz (meg amíg hízik rendesen). Tényleg, nektek doki nem mondta még a hozzátáplálást?

Vok,
nagyon sajnálom én is hogy vissza kell menned dolgozni, és hogy most szar nektek anyagilag. Reméljük embered gyorsan talál valamit, és akkor visszajöhetsz babázni...
Ja, és lehetek én pótjelenkező a pótdvd-re? :oops:

Tallin,
nézd meg ezt is: www.ruhafalva.hu Itt vannak használt és új ruhák is.

Nanetto,
Sajnálom apósodat, és ami az unokatesóddal történt az is hátborzongató! Uhhh. Még akartam kérdezni, hogy a sógornődéknél megoldódott a szoptatás? Azt írtad, hogy a baba nem csinál semmit: hát, lehet hogy ő ilyen kis nyugis. Nem egyformák a törpikék. Amikor ti itt elkezdtétek írogatni, hogy emelgetik a fejüket a manók, én akkor kezdtem el aggódni, hogy az enyém miért nem? De aztán egyik napról a másikra csinálta, és rögtön át is fordult! Szóval nincs elkésve semmivel... szerintem. Hallottam olyanról is, hogy valakinek 1 éves korában nőtt ki az első foga...

Geo,
nem tudom hogy a többiekkel volt-e szó róla hogy ki mit fog vinni a talira?! Mert úgy rémlik hogy nem kertesházban laktok, így italok cipelését nem vállalnám be. Esetleg sütit vagy sós valamit vinnék. Nem tudom mik fogytak a múltkor...
cicmarek_
 
 


Heni,
édes lehetett Gergő. Az én csajom azt csinálta ma, hogy hajnali 2-kor felkelt, és gagyarászott. Átmentem, és kiderült hogy átfordult a hátára (ő hasonalvó), és nem tudott visszafordulni, és ezért volt felháborodva. Átfordítottam, és aludt tovább. De óránként felkelt, és megismételte az átfordulós-reklamálós műsorát. Remélem ma este már nem fogja... :lol:
Úgy látszik valami volt a levegőben... :lol:
cicmarek_
 
 


Ja, mosás:
én nem csinálok nagy ügyet belőle: fehérek (ebbe a nagyon nagyon halványakat is néha belerakom), sötétek, és átmenet. Ja, meg gatyák, zoknik, babaruhák külön.
Már csak azért sem foglalkozom vele, mert mit is kéne csinálni azzal a pólóval, ami fehér, de az ujja mondjuk sötét?! Én úgy tudom, hogy azokat a ruhákat, amikben van fehér és színes is, azt kezelik olyan anyaggal, hogy ne fogjon. Persze ha kínai, akkor gondolom nem...
cicmarek_
 
 


hmmm... jó sokat íratok :lol:

Luna,
megmondom őszintén, én ha tehetném búvározva fürenék :lol:
most is azt csinálom, hogy egyfolytában engedem magamra a vizet, ha el kell zárnom arra az időre, amíg tusfürdőzök, tök rosszul érzem magam, mert nem szeretek vizes lenni, csak folyó víz alatt élvezkedni :)
de ez csak megint egy perverzió, én ha a strandon kijövök a vízből, akkor is mozdulatlanaul fexem amíg meg nem száradok, vagy egyből megtörölközök :roll:

Talinn,
babatali: tegnap mondta Vok, hogy ő 8kor leteszi Hannát az oviban, és jön rögtön. szóval, nincs mit tenni :lol: 8:30tól már mindenkit nyitott ajtókkal várok :D :D :D
tudtok jönni? :wink:
Arni eszméletlen jó pasi 8) (asszem nekem is olyan kendőm van)

Nanetto,
Dávidnak eddig szinte fekete szemei voltak, most már kezd világosodni, de szerntem olyna sötétbarna lesz, mint az enyémek.

Halljátok,
Dávid ahhoz képest hogy nappal mennyire "rendszerető", háát este mindig mást produkál...
pl. most elaludt 8kor, aztán EGYSZER kelt csak éjszaka, fél2kor evett, 2kor letettem aludni, ééés!!!!! reggel fél7ig nyomta!!! napersze 5kor susutorgott a bébiőr, de nem mentem be hátha visszaalszik, és visszaaludt. próbáltam neki elmagyarázni, hogy ezt a szoksát meg is őrizhetné :lol:

pénz:
na ja. most azért nyomom a tanulást, mert muszáááááj lediplomáznom, hogy elkezdhessek dolgozni, mert nem élhetünk egy fizetésből... főleg úgy. hogy ha levonjuk a havi 60ezer hitelt, meg a rezsit, meg a 40ezer kajapénzt, akkor marad 50ünk egy hónapra... nevező meg még EGY SINCS a futamra, pedig olyan lelkesen és ügyesen szervezik... és jelenleg ebből élünk, szóval a semmiből.. :cry: :roll:

Nikvik,
köszi a fürdetős tippet :wink:
Zoé iszonyat menő abban a ruhában :wink:

képzeljétek, Dávidnak az a mániája, hogy amikor apjának a kezében van este, akor ordít, összerándul, de beleordít az apja vállába... :roll:

Nanetto,
én is fostam Vokék lépcsőjén, de én még hozzá szóban is pánikoltam is :lol: :D
ja és honnan van a pisztációs izéhez dobozod? mármint milyen dobozod van hozzá?

Henibaby,
neked is köszi a tippet, már látom magam előtt ahogy füretem Dvidot, alig várom, hogy megérkezzen a biztonsági fürdető :lol:
Gergő irtó cukiii!!! Dávid is hason szeret lenni. amikor már nyűgi, de nekem még dolgom van, akkor hason még tök jól el szokott lennni.

Nikkvik,
Zoé nagyon ügyi, gratula a fejemelgetéshez!!! :wink:

Luna,
szerintem attól még hogy szegén Aront ennyire megviseli ez a rohadt kólika, és emiatt sokat sír, még simán lehet boldog és kiegyensúlyozott baba!!! :wink:

Csilla,
bizony nem én fürdetem. az elején azért fürdetett andrás, mert addig én előkészítetem a pizsamát, megvacsiztam, fogmosás.
most meg már azért fürdet ő, mert ez az egyetlen közös programjuk, mert pphogy hazaér a fürdésre. én meg ezalatt persze nem szereztem gyakorlatot vödrös fürdetésből, kb 3szor fürdettem én, és nekem ez nem túl kényelmes. andrás viszont imádja :lol:

Nanetto,
basszki olyanokat tudsz írni, hogy állandóan leesem a székről!!! unokatestvéednek jobbulást !!

bhdeti,
milyen volt a bulizás? kikkel voltál és hol?tessék ám beszámolni!!! :lol:
most mi is beszéltük Andrással, hogy Dávid fél8kor már alszik, és legközelebb 2körül eszik. szóval most még kivárunk pár napot, és ha ez így marad, akkor lehet elmegyünk moziba :lol:

Vok,
jóó kirándulást hétfőre, remélem szép időtök lesz!!! :wink:

Luna,
nem tudom anyud miért neked írja, hogy milyen gondok vannak a nagyobbal. ugyanis ő neveli, ő van vele, ő tudná megoldani, és nem te, aki olyan messze vagy, nem? most te mit tudnál tenni látatlanban?? :roll: csak idegesítene gondolom, hogy még egy problémával több... :twisted:
ja, és amikor még soat tápoztunk, én is a forrót raktam termoszba, és az Arénaplázában volt etetés, ott folyó víz alatt lehűtöttem és kész. ugyanis nekem még késő este is meleg volt a víz a termoszban. és én úgy vagyok vele, hogy lehűteni valahol sokkal egyszerűbb, mint megkérni vaakit, hogy mikróózza meg a vizet.. :?

Klau,
az előbb Lunának írtam, de rájöttem neked akartam :oops:
szóval ha forralás után beleteszed a vizet (vagyis öntöd) a termoszba, bárhol le tudod hűteni. nekem így sokkal egyszerűbb volt plázázni a csajokkal, mint helyet keresni a szopihoz, de most már azt is találok bárhol :D
Dávid akkor szokott kacagni, amikor apukája puszilgatja a pociját, vagy ha belefújok a nyakába. próbáld ki, hátha Vencelt is beindítja :wink:

Nikvik,
óraátállítás!!! jó kérdés, kíváncsi agyok a válasokra 8)
ha el akarod tolni a napirendjét, szerintem kis lépésekben csináld, max napi 10percekkel haladva.

Luna,
tegnap láttam az Ikeáan, MOST iszonyatjó színekben vannak termoszok!!!! persze amikor én vettem, olyan volt csak, hogy inkább nem is részletezném...

Konkri,
nálunk meg hallod az vált be, hogy ha felébred 2körül kajára, először tisztába teszem, még ha csak pisi van akkor is,majd kaja és akkor utána sokat alszik. amikor nem tettem ilyenkor tisztába, 5kor már ébredt, mert tele volt pisivel... és gondolom nem volt meg a komfortérzete az alváshoz.. nem is nagyon tudtam visszaaltatni.. :roll:

Dávid nem bír megmaradni háton... most itt pörög egyfolytában hasra, aztán meg visszaereszti magáta hátára... elvan a gyerek :roll:

Konkri,
akkor te szedsz vitamint? szerinted énis szedjek? félek hogy könnybben megbetegszek ha nem. és milyet? c vitamin? vagy aktival? :roll:
ja, és legközelebb gyere te is ikeába, majd mi is nézünk Marcellre. nekem pl. amíg wcn voltam Hari fogta Dávidot :D
ez a szoptatós rész sztem új dolog az ikeában.

Hari,
érted ezalatt pl. a teherlift előtt való várakozásunkat?! :lol: :D :D
és igen, tegnap nem volt túl könnyű a babakocsival cirkálni...

Klau,
inkább most már az van, hogy nem foghatom rá, hogy bnem tdtam mit mivel lehe mosni... pedig tudod néha nem gyűlik össze annyi piros, és könnyebb bedobmi a kékek közé azt a párat :roll:

Henibaby,
ahogy reggel összevesztünk andrással,mert rózsaszínt csináltam a fehr ingéből, leült a gépéhez, és kb 10perc alatt írta magától :D a "rajzot" is ő csinálta hozzá :wink:

Cicmarek,
de, nekemmondta a doki a hozzátáplálást, de én megvárom a 6hónapot.
még nem beszéltük, de szerintem hamarosan meg kne dumálni, hogy ki mit hoz, nehogy szomjan halljunk a sok kaja mellett :D :D :D
amúgy meg ha sütit hozol, lemegyek és segítek azt is felhozni. a Vokék kertesben laknak, mgis lejött és segített felhozni a lépcsőn a cuccaimat a múltkor.
ja, meg van lift, de mondom: segítek :wink:
Vendég
 


fiús anyukák:
fitymával hogy álltok?? :lol:
Dávidnak kezd egyre jobban beszűkülni, nem akarom hogy fel kelljen vágni... :cry:
Vendég
 


Geo, az egész lényedre értettem, hogy egy nagy fazon vagy, beleértve a teherliftet is, amit azért ugyebár ketten vittünk véghez. Csak hogy mindenki értse, 3 lift van egymás mellett, mi természetesen a teherliftet vártuk és csodálkoztunk mikor megjött és tele volt bevásárló kocsikkal.

Én nem tudom mit viszek Geohoz, nem ígérek semmit, a múltkor sem sikerült sütnöm a végén. De valamit biztos viszek. Innit is mondjuk 2 gyümölcslét vállalok. Többet nem, mert szerintem magamat ismerve kilóméterekre fogok tudni csak leparkolni :lol:

Amúgy fitymával nem tudom hogy állunk, fogalmam sincs milyennek kéne lennie. Néha megmozgatjuk egy picit, de nem igazán tudom azt sem mennyire kéne, mert a doki azt mondta "érzéssel". Na köszi :roll:
Ráadásul hol azt olvasom, hogy nem szabad hozzányúlni, hol azt, hogy minden nap muszáj. Na hát én a kettő között csinálom valahogy.

Kép
Kép
hari
 
 


Sziasztok!

Bocsi, bocsi, nem zavargok, csak egy fontos kérdés:

Csilla, Nektek szondázták Lénit, amikor nagyon nem evett? Mert mi sajna itt tartunk, Levit szórjuk a családba ahova tudjuk és kb két hetente kerülünk kórházba Zétivel kiszáradással és nemevéssel, és ma elérkezett a pillanat, hogy döntenünk kell, ezt csináljuk tovább és belerokkanunk családilag, vagy gyomorszonda....
szóval ha igen, akkor nagyon rémes??? :cry: :cry: :cry: :cry:
Ja és amúgy SEMMI baja az égegyadtavilágon! Szarrá vizsgálták, jó, mi?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Zsó!
Ne hülyéskedj! Nem zavarsz, inkább írj,h ogy mi van veletek!
Én tök sokat gondoltam rátok!!!!
Nekem volt gyomor szondám. Orron keresztül nyomtak le egy kis csövecskét. Nagyon irritálta a torkomat és egyfolytában szomjas voltam.

Melyik kórházban vagytok????
És legfőképp melyik dokinál???

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Vok, a Klinikákon vagyunk tesóm volt oszitársánál, Dezsőfi doki. Nagyon rendes, minden hülye vizsgálatunk volt már, uh, röntgen, fülészet, lesz neurológus is, most vagyunk benn másodszor, ebből először csak megfigyelés, akkor még szopizott, mára csak éjjel megy álmában.
Csak most kapott Zéti egy fertőzést pluszban és ugye eleve max 500-550 ml-t tudtam belediktálni, átlag 100 ml 3 óránként erőltetve és kb 50 perc alatt, de ez lecsökkent 30 ml-re 3 óránként és magas láza volt, így kiszáradt. :cry:
De ha elmúlik a fertőzés, akkor sem lesz jobb ugye a kajahelyzet és nekem elegem van, hogy tényleg egész nap tömöm a szájába a cumisüveget és Levivel meg távolról értekezem, semmi játék már, mert csak állva, fejenállva, cirkuszolva lehet etetni. Szóval tudom, hogy rettenet, de ennél sztem jobb, ha 3 óránként szondán kap enni itthon és minél előbb hozzátápizunk. Ez egy olyan extrém helyzet, ahol az az igazság, hogy bármennyire szopipárti voltam, itt már arról van szó, hogy fejlődjön(közel 1 hónapja áll a súlya) és innentől tojok mindenféle mai elvre és 6 hóig csak tej elméletre....

Neked miért volt szondád és mennyi ideig?
Csak mert sztem neki nem állandó lenne itthonra vagy nem tudom.....

JA, már a múltkor akartam írni, hogy nem Zétinek volt pylorusa hanem a bátyusnak, szóval neki tényleg semmi baja nincs, elvileg kicsit refluxos, de ez nem ok az ilyen dúrva nemevésre és amúgy is arra kap gyógyszert....

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Zsó, jó hogy jelentkeztél, bár nem a legjobb hírekkel. Szörnyen rossz érzés lehet ez egy szülőnek. És persze nehéz döntés. Amúgy én most tök sokat olvasgattam utána és már nem a 6 hónapos kort ajánlják hozzátápi elkezdéshez, hanem a 4 hónapos kort :roll: Főleg a nem anyatejes babáknál. De alapvetően kóstolás szintjén az anyatejeseknek is a 4 hónapot ajánlják sok helyen.
Majd írd, hogy mi a helyzet. Drukkolok nagyon, hogy jól alakuljanak a dolgok.

Mi már próbálgatjuk a tejpépet és szerintem lassan az almát is kipróbáljuk. Persze mi szigorúan szopi után, nehogy annak a rovására menjen, de ugye ez egészen más helyzet. Viszont úgy látom Bencének nagyon ízlik. Persze csak pár kanállal kap, cuppog rajta és vigyorog :lol:

Kép
Kép
hari
 
 


Ja, egyébként mi is kóstolgatunk. Már 3x ettünk almapürét. Az első csak 2 pici kanál volt, majd másnap dupláztam a kanalak számát stb. Most épp szünetet tartok, és megfigyelek. Aztán adok neki egy kis őszibarackot, hámozott szilvát, krumplit, sárgarépát, de mindegyikből szigorúan csak néhány kanálkával. Mi szopi után szoktuk, illetve két szopi között - mikor hogy jön ki a menet.
A mi doktornőnk, védőnőnk azt javasolta, hogy mehet 4 hónapos kortól a hozzátápi, de csak kóstolgatás szinten. Majd 6 hónapos kortól lehet fokozatosan azt, hogy kiváltunk más kajával egy-egy szopit. Én személy szerint nem tartom ezt drasztikus elválasztásnak, sőt... Azzal indokolták, hogy minél később kezdi megismerni az ízeket, annál nagyobb elutasításban lesz részünk.
Vendég
 


Heni, én is ilyesmit olvastam. Mármint, hogy minél előbb ismerjék meg, apránként. Eleinte ugyebár nem a szopi rovására, ezért kapja Bence is szopi után. Ez inkább "nasi", mintsem étkezés. Eleve úgy voltam vele, hogy ha nem veszi szivesen, akkor hagyom és próbálom majd később. De úgy látom, hogy szereti.

Az almapürét hogy csinálod?

Kép
Kép
hari
 
 


Az első falat almapüréhez hozzá kell tennem, hogy az az alma, ami nekem itthon volt, irtó savanykás volt, no ez nem is tetszett Gergőnek. Aztán másnap vettem a piacon édes almát. Ez már sokkal finomabb volt.

Almapüré: meghámozom az almát és van direkt erre a célra üveg almareszelőm, azon lereszelem - olyan pürés, nagyon picit almarostos (vagy hogy is nevezzem) darabkák vannak benne - de irtó aprók, szóval nem krémszerűen sima.
Vendég
 


hahó

újabb hírem van Esztiről :-) elég szar éjjelünk van de nem ez a lényeg hanem hogy LÁTSZÓDNAK A FOGACSKÁK! mármint nincs kint pötyi sincs hanem az ínyében alul látjuk a két kis fogacskát! kuuuurva cuki!!!! szegénykém igy a mai nap elég "nyügös" volt ...

unokatesóm irt sms-t hogy holnap be ne merjünk menni hozzá mert nagyon szarul érzi magát lelkiekben! :-( úgyhogy majdcsak jövőhét hétvégén látogatjuk!!!!

jaj azért látom mindenféle rosszhíreket irtatok! szonda meg a Luna hasfájás ... fuhhhh de azért az ikea ahogy irtátok nem lehetett rossz :-)))

Geo: baszki a mosás!!!! hát én nem irom le mit műveltem mert kiröhögtök .. na jó aki látni akarja az olvassa:
szóval a párom adidas pólóját raktam be véletlenül a domestosos viízbe amitől hát hadd ne mondjam milyen lett! véletlen fogtam össze de ne kérdezzétek hogy amikor XXL-es! eldugtam de ő ma reggel pont azt húzta ki! erre kérdezem: festeni voltál? mire ő értetlenül: basszus ezzel mi történt? :lol: :lol: :lol:
még nem vallottam színt ő ugyanis amikor összeismerkedtünk (28 évesen) még nem mosott soha úgyhogy jobb ha nem világosítom fel Geo féle táblázattal! :-)

ma ha jól megy minden romantikázunk bár múltkor is irtam és a kórházba kellett mennie a páromnak! remélem most sikerül összehúzni és igy szert teszek egy kis lábmasszázsra! :-)
az Egek ura-t akarjuk megnézni? érdemes??, látta valaki?
(gyerek apával "játszik" de annyira kész van hogy szó szerint szenved!!!!! ahhhhh ma kúpozunk ... az fix!)
Vendég
 


Cic, nem mondta még doki, sőt, a 6 hónapot ajánlotta. Lévén, Léni 7 héttel előbb érkezett, még 4 hónapos sem lenne és refluxos is. Ezek miatt a 6 hónapot ajánlották. De az már csak 1-2 hét. :) Amúgy borzasztóan várom már, be kell valljam. Majd akkor lehet, hogy nem fogom annyira szeretni, mert gondolom, macerásabb sokkal, de egyelőre kíváncsian várom.

Én amúgy saját magam tervezek kutyulni. Ti hogy álltok ezzel?

Luna, én már nem is tudok semmi biztatót írni. Sajnállak nagyon, téged is, Aronedut is. Változatlanul együtt sereghajtó ez a két kisKöles a maguk pillesúlyával.
Én úgy oldottam meg az utazás során a forró termoszos vizet, hogy amikor közelgett a kajaidő, előtte 15-20 perccel kiöntöttem a vizet a cumisüvegbe, vártam, hogy hűljön, beleöntöttem a porokat és a kocsiban beraktam a combom közé :), hogy ne hűljön ki túlságosan, mire szükség lesz rá.

Nanetto, atya gatya. Hát ez huh ez az embriós sztori.

Heni, tök jó, hogy Gergő imád hason lenni.

Körkérdés: Ha hason van a béjbi és elfárad, akkor Nektek is orral lefele rakja le a fejét, vagy el is fordítja? Mert Léni ugye az ortopédiai csámpás duma után háton alszik, addig persze simán tekergette a fejét erre-arra, na, azóta soha, de soha nem rakta le, csak „egyenesen”. Hétfőn majd megkérdezem a gyógytornászt is.

Geo, oké, értem én, nincs azzal semmi gond, ha András fürdet. Én irigykedem is. Ha nálunk Apa fürdetne, akkor Léna már megkoszosodott volna, lévén, hogy szinte soha nincs itthon fürdetési időben. :(

Tali: én vinnék inni, ha nem bánjátok. Vizet is, üdítőt is.

Vik, nekem is eszembe jutott pont a minap az óraátállítás. Hát kíváncsi leszek nagyon. Állítólag azért megérzik.

Zsó, igen szondázták. Viszont nem újkeletű, mert a koraszülöttön minden istenáldotta nap volt szonda, volt, hogy az összes kaja úgy ment. Akkor azt mondták és én is úgy voltam vele, jobb, ha nem nézem. A mostani, refluxos szondázás annyiban különbözik az akkoritól, hogy akár napokig is rajta van és ez nagy felelősség, ugyanis, hát nem akarlak nagyon megijeszteni, de ez is hozzátartozik, hogy leragasztják több helyen a csövet a fején, mert ha véletlenül kitépi és úgy esik, hogy a tüdejébe kerül a folyadék, hát az nagggyon nem jó dolog. Ezért azt tanácsolnám, vigyél neki kiskesztyűt, hogy ne nagyon tudjon hozzányúlni és kérd, hogy minél több helyen ragasszák le és lehetőség szerint MINDIG legyen vele ott valaki, aki figyeli a mozdulatait. Léninek szerencsére csak néhány óra ilyen szonda jutott, mert még az is visszajött belőle és akkor kikészültem és ordítva bőgtem és kértem, hogy azonnal szedjék ki, mert amint látszik, úgysem érünk el vele semmit.
Ja, amúgy nem lehettem ott és nem is akartam ott lenni, amikor szondázták, de üvöltött, mint a sakál és a hozzáértésről annyit, hogy először egy túl kicsi, majd egy túl nagy csövet próbáltak, jól felsértették vele szegénykémet és végül harmadjára sikerült a megfelelőt megtalálni.
Csatolok képet, hogy hogyan néz ki. A fejénél van az a szerkezet, amibe bele tudnak rakni egy fecskendőt és abba rakják a tápszert és be lehet állítani, hogy óránként hány ml kerüljön a pocakba.
Feltétlenül írjál, hogyan alakulnak a dolgaitok, szorítok nagyon, hogy végre rendben legyen minden.

Kép

Kép

Kép
***csilla***
 
 


Szegény Léni, borzasztó látni őt így :(

Zsó meddig lenne szükség a szondára? Szorítok, hogy minél hamarabb átvészeljétek ezt az időszakot.
Mi már elkezdtünk krumplifőzeléket enni és hála Istennek minden rendben van. Ne legyen lelkifurdalásod azért, mert nem tudod Zétit a 6. hónapig csak szoptatni. Így is jót teszel vele hidd el.
Remélem nem bántottalak meg, hogy ismeretlenül is itt okoskodom neked.

Nanetto gratulálok a fogkezdeményetekhez :lol: Eszti nagyon aranyos a video-n :D
Mosás, én a papír zsebkendőbe szaladok bele állandóan. De persze ilyenkor mindig a férjem a hibás, akkor is, ha én :lol: :lol:

Cicmarek köszi, akkor megnézem ezt a ruhafalvás oldalt :D :D

Geo nagyon szeretnék elmenni, de én vinném a férjemet is, ha nem baj, bár ő elég nyitott, szeret beszélgetni, remélem nem zavar majd senkit :D
Ja, és a legfontosabb hol laksz és hogy lehet odajutni? Majd priviben írd meg légyszí, köszönöm :lol: :lol:
Akkor én majd innivalót viszek, nem rágicsát :D :D
A kendő kölcsönben van nálam és Carolina azt hiszem... Nagyon szeretem, csak ez nem 5, hanem 3 méter és az kevés nekem.

Szoptatás az IKEÁban, volt szerencsém és bár tök jó, hogy adott volt minden és kényelmes a fotel is, de irtó szarul éreztem magam, mert miután magamra zártam az ajtót, állandóan be akart nyitni valaki és hallottam kintről, hogy sokan mérgelődtek, hogy miért van az ajtó bezárva. Rángatták a kilincset is, úgyhogy akkor megfogadtam, hogy többet nem hozom magam ilyen helyzetbe, ha nem muszáj.

Képzeljétek, ma Arni 4-kor, majd 7-kor kelt, de ekkor még nem etettem meg, mert nem telt el a 4 óra, ezért még odatettem magunk közé és 8.45-ig aludt :lol: :lol: :lol:

Jó éjt, sziasztok

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn
 
 


Jé, kerek 1 éve csatlakoztam. :)

Már máskor is kérdeztem, csak válasz nem érkezett.
Nem lehet itt a Babanet-en leszűrni egy adott (saját) ember hozzászólásait? Nekem még nem sikerült, pedig szívesen visszaolvasnám a (saját) történéseket anélkül, hogy száz oldalakat kellene lapoznom.

Kép

Kép
***csilla***
 
 


Csilla
Profi,
és ott jobb oldalt kijön xyz hozzászólásainak keresése. és akkor kidobja csak a tieidet :D

és én ennyi voltam. :D reggel próbálok majd reagálni is :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Csilla:
Lehet... Rákattintasz arra, hogy profil - majd ott... xy hozzászólásainak keresése.
Ha a sajátodra vagy kíváncsi, akkor a hozzászólásodnál alul katt a profilra és ott a "csilla hozzászólásainak keresése"-re és kiadja az összeset.

Szép álmokat!!!
Vendég
 


Sziasztok!

Nikvik,
neked akartam még írni, hogy nem lehet hogy Zoé nyálától piros a nyaka? Csak mert a nyál ki szokta marni a picik bőrét, és az is be tud ugye úgy folyni a nyakához... Csak egy ötlet...

Apróka,
jaj, nagyon sajnálom ami veletek történt!!! Szegény picúrka!!! Nem lehet hogy neki is a foga jön?! Vagy nem tudom, lehet hogy ez hülyeség... Mióta nem eszik rendesen? Pont este gondolkodtam ezen, hogy mennyire eltűntél, és hogy remélem nincs semmi baj... Hát ez nem jött be...
(És gondoltam még Foltira, Mónira és Jennyre is. Remélem veletek sincs semmi baj!)

Geo, Tallin
Na, akkor akadt jelentkező az innivalóra. Bavallom, én is azért nem akartam vinni, mert hogy tutibiztos nem fogok tudni a közelben leparkolni, és akkor még a gyerek mellett az italt is cipelni... De ha jön Tallin embere, akkor ő cipekedhet... hihihi. Én akkor viszek egy kis mogyorót meg ropit. Legalábbis erre gondoltam. Ha nincs hozzá ingerenciátok, szóljatok és viszek mást...
Geo, majd nekem is dobd át lécci a címedet. Köszi.

Hozzátáplálás
Na, akkor megnyugodtam. Nekem ugyanis mostanában annyira szenvedés az etetés, hogy tényleg erősen gondolkodom rajta hogy elkezdem. De még megvárom hogy ne legyen zöld a kakija (ehhez előbb ugye produlkálnia is kéne...).
cicmarek_
 
 


Sziasztok!

Aprooka!
Jajjj, szegény törpe!!!! remélem a szonda fog segíteni. Nekem csak gyomor savat mértek 24 óráig, de az is bőven elég volt.
Nagyon drukkolok!!!!! És írj, hogy mi van veletek!!! Ha kell segíteni, akkor szólj, megyünk, beugrunk Alexal, azt elmegyünk vásárolni, pakolni, vagy bármit!

Küldjetek már olyan linket, ahol a 4 hónapot írják. Én nem találtam csak 6 hósat, pedig 2010es cikkek voltak.

Én biztos nem kezdtem el 6 hónapos kora előtt. Szeretném, ha legalább 1 éves koráig szopizna. :D

A tejpépeket azért ne szeretem, mert tejalapúak. És nem is lehet olyat találni, amiben ne lenne tejcukor és/vagy tejfehérje, hacsak nem HA-as talál az ember, de én olyat csak receptre láttam eddig . És a tejtermékek csak 1 éves kor felett ajánlott adni.

Cic!
Nem tudom,h ogy mennyivel lenne könnyebb a kaja, hiszen a szilárd tápanyag sokkal kalóriaszegényebb, mint a tej vagy a tápi. Max jobban telit.

Otthoni kontra üveges kaja
Én úgy voltam vele, hogy majd én pepecselek Hannának. Ja, persze. Nem ette se ezt, se azt :D:D
Egyébként az anyatejes babák elég sok ízt kapnak, mivel igen sok kaja átmegy a tejbe és az ízük is. (Heni, azt hiszem te írtad, hogy nem szoknak hozzá az ízekhez könnyen)
Így eleinte fruttapurát vettem neki, amíg meg nem tanultam olyanra főzni az almát és a körtét, mint ott :D
Később már alma, körte+rizspehely. Jajjj, ha ettetek már finomat nulla extra cukorral. :D:D Azóta is rendszeresen főzök magunknak ilyet :D
Aztán amikor már érdekelte, akkor köles golyót kapott. Azt is nagyon jó rágcsa. mi azt esszük chips helyett. (én mindig) :D

Ma vettem sütőtököt, megfőzöm, kiporciózom jégkockatartóba és lefagyasztom. :D Legyen mivel keverni az almát :D Mire Alex belejön a kajába, addigra meg már úgy is friss gyümik és zöldségek lesznek :D

Jaaaj, meg lehet kapni főtt, hámozott gesztenyét. Hmm, azt összefőzni csirkemellel, pürésíted és isteni! :D Amióta Hanna kicsi volt, én annyira nem szeretem a sót :D

Na, de majd még mesélek. most megyek Hannázni.

Szép vasárnapot még nektek! :D

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Vok,
hú, majd még írjál ilyeneket, hogy miket mivel lehet adni a picúrkáknak!!! Ha nem nagy kérés...
Amúgy azért gondoltam hogy elkezdenék adni neki kóstolgatni, mert szerintem ő már unja a tejet. Mert 100-130-at lehúz egyszerre, és utána már az istennek sem tudom "beletömni" a maradékot. Illetve egy 10 perc könyörgés (esetleg egy kis sírás - mármint ő sír) után lemegy még valamennyi, de ha 160-nál több megy le, akkor a többit vissza is bukja. Még így is, hogy csak 4-szer eszik... Pedig eddig olyan szépen evett... Áááhhhh.....

Azt szeretném még kérdezni, hogy kezdetben csak egy kajálás után kell kóstoltatni, vagy minden kaja után mehet 1-2 kanálka? Mert most gondolom kis mennyiségekben kellene neki adni, hogy ne váltsunk ki egy étkezést, de szokja az ízeket. Vagy rosszul gondolom?
cicmarek_
 
 


Cic, kizart, hogy unna a tejet. Nem ismer mast tehat unni sem tudja, nem vagyhat masra :) Lehet laktato neki elegge az ami... vagy valami mas okbol nem eszik tobbet, de hogy mas kajat akarna ebben en nem hiszek.

Gyors helyzetjelentes, Aronedu reggel 7 ota nem evett semmit. Most eppen magabol kikelve orjong egy cumisuveg felett, egyelore semmi nyoma annak, hogy egyetlen grammot is leengedne a torkan barmikor is... persze lehet megteszi, mindenesetre fel nap ehez nem volt eleg asszem.
En az eddigi egy kimaradt kajalast lefejtem (hat ize,,,100-at, biztos maradt meg benne valamiennyi, de tul sok nem...szoval a kinalat sem tul nagy, nem is volt soha, csak Eszter szerint vagyik kishitu, de a szamok is engem latszanak igazolni asszem...) meg meg estig talan kitartunk, de az ejszakanak en nem megyek neki egy orjongo kiehezett csecsemovel az is biztos. Meg akkor sem ha akkor torne meg... ugyhogy ha legkesobb estig semmi, akkor a projektet eredmenytelennek nyilvanitom, a kieheztetes sem igazan jon be akkor. vagy az en idegrendszerem nem eleg eros hozza. (ez amolyan mas f...val a csalant ha azt mondjak nekem igy csinaljam, mert ugye csinalni csak nekem kell :( senkinek nem kivanom... valni sokkal egyszerubb pl. :D)

luna6
 
 


Ja meg cic...szerintem negy hosan sehogysem kellene neki adni, felesleges neki megismernie az izeket most, van meg ra vagy 100 eve elore remeljuk :) De ha mar, akkor kajalas utan 1-2 kanallal es egy felet. Ha minden etkezes utan adod szerintem felgyorsitod a folyamatat az elvalasztasnak, 1-2 alkalom egy nap boven eleg... persze a hozzataplalas eleve ezt teheti, plane ha a gyereknek tetszik es elkezd mennyisegeket tolni.
Azt kell eszben tartani, hogy a tej taplalobb nekik es szilardbol sokkal nehezebb oket jollakatni, mert nem olyan konnyen esznek belole mennyisegeket. Szoval figyelj az egyensulyra.

luna6
 
 


Cic:
Kezdetben napi egyszer és ha egy mód van rá, akkor a legjobb a délelőtti, esetleg a kora délutáni órákban, hogyha esetleg valami nemkívánatos reakció felütné a fejét azt könnyebben észre tudod venni, mint éjszaka.
Én úgy csinálom, hogy 3 napig adok neki egy fajta ételt (pl.almát), majd tartok 3 nap szünetet, aztán jöhet a köv. fajta gyümölcs (pl. őszibarack) 3 napig stb. Majd mikor már 3-féle gyümölcsöt "leteszteltünk" akkor lehet őket kombinálni, pl. alma+őszibarack. Tehát ha először kóstolja, akkor pár napig csak magában, majd utána lehet kombinálni.
Én ezt így fogom csinálni (azért csak fogom, mert még csak az őszibarack első napjánál tartunk). Persze nem követendő példa, csak gondoltam, megosztom veletek, illetve azzal, akit érdekel.

Lányok!!!
Szeretnénk új mosógépet venni, de egyszerűen nem tudjuk eldönteni, hogy milyen típusú, márkájú legyen. Az ára kb. 70.000-85.000 körüli legyen. Írjátok már meg, hogy kinek milyen típusú van és hogy miért szereti - pl. mosási hatékonyság, helytakarékosság, gyorsmosás-funkció, könnyű kezelhetőség... stb.

Nekem egy nagyon régi Zanussim van, de nagyon zabálja a vizet, meg csak akkor engedi ki a vizet, ha jó nagyot belerúgok :D :D Szóval, többek között ezért is kellene lecserélni.
Vendég
 


Köszi a hsz. leszűrésére vonatkozó válaszokat. Azonban van egy kis bibi vagy én vagyok béna. Erre eddig én is rátaláltam már, csak éppen eredményt nem hozott, azért kérdeztem rá. Ugyanis rámegyek a profilra, oké. Az odáig rendben van, hogy az összes 'csilla' szóképet tartalmazó nicket kiadja, de utána nem tudok olyan helyre kattintani, hogy csak és kizárólag az én hsz-eimet lássam időrendben, tavaly október 9-től pl. a mai napig. Na, ezt hiányolom én. Mert úgy akarnám, hogy az eddigi 499 illetve ezzel együtt 500 hsz-emet lássam csak, semmi mást, senki másét.
Vagy van ilyen lehetőség is csak én nem találtam rá?

Léni tiszta takony és hurutosan köhög. :( Hajnalban már orrot porszívóztunk, most próbálkozunk homeopátiával (Vokit már zargattam is ez ügyben :) ), aztán majd meglátjuk. Valahogy megijedve egyáltalán nem vagyok hála égnek. Holnap gyógytorna lenne, igazából abban reménykedem, hogy máris jobban lesz (szép kis álmok) és tudunk menni. Én ugye kb. 2 hete voltam beteg, Apa meg 1 hete folyamatosan, Ő szarabbul is van egyébként, szóval nem csoda, ha szegény Léni is elkapta. Csodáltam azt is, hogy tőlem nem ragadt rá semmi. Ja, akkor nem kapdostam ám be a cumit. :D

Luna, azóta sikerült már Aronedu-ba beletunkolni valamit? Igazán nem akarod kipróbálni a megemelt ágyat illetve evés utáni sokáig függőlegesben tartást? Mondjuk 1 hét próbát megérne. Szerintem nem veszítesz vele semmit.

Tallin, Te írtad, hogy párod is jönne a talira? Hát jöjjön is, mert enyém Apa is jön, ugyanis Ő a sofőr továbbra is, így nem lesz egyedül férfiember.

Nanetto, Eszti olyan cuki a videón. Vagy már írtam?

Szavazzuk már meg, hogy ilyen idő legyen márciusig! Hmmm, mit szóltok? ;)

Kép

Kép
***csilla***
 
 


Sziasztok!

Ma itthon, Levivel, Peti alszik benn, holnap meg kedden én vagyok a soros, Levi meg nagyiéknál alszik először egyedül. Iszonyú szar érzés tudom, hogy nincs benn egyedül a Csöpp, de akkor is folyamatosan lelkiismeretfurdim van, hogy nem vagyok mellette, de Levit is látni akarom, jaj, rohadt szar ez az egész. Ma reggel szondázni kellett, de ez nem beültetős, rossz nézni, na, de állítólag megtanulható a dolog. Meglássuk holnap végre megint lesz benn doki és nem pattintanak le azzal, hogy nem tudnak semmit sem mondani.
Apa meg remélem csak elboldogul odabenn valahogy. Reménykedem benne rettenetesen!
Tegnap megint elpattant a vénánk, és összevissza szurkodták Zétit, most meg szurkolok, hogy vegyék ki a cuccot, mert tényleg nincs hova tenni ha újra kellene, már a lábán is van 5 tűhely, a fején is 3 és a másik kezén is 2....

Alma koncert meg, aranyosak voltak, tetszett, Levi meg totál édes volt. Ott pityogtam, annyira cukin, átszellemülten figyelt, meg beállt 3 ovis mellé táncolni meg leült melléjük, amikor ők lépcsőn csücsültek mint a verebek, szóval tök szociálisan azonnal barátkozott, meg táncolt, sikongatott, rohant fel a színpadra és teljesen kiakadt, hogy a "alma bácsi" kérdezi, hogy mit énekeljen Ő meg üvölt hogy teve (Teve fohásza) és nem figyel rá. 3x kellett lehalásznom a színpadról, mert sztem addig rángatta volna a fickót, amíg gatya van rajta. Nagyokat nevetett, csak az elején volt némi kis vitánk, mert ugye a hangszerek ott voltak hagyva fenn és nem értette, hogy miért nem próbálhatja ki mindet.
A kocsiban meg hazafelé alig indultunk el, ellenmondást nem tűrően közölte, hogy még koncert! Szóval teljesen feltöltött a KisBüdösöm!

Megyek összekapom a lakást, meg be kell pakolnom Levinek is, komolyan már a 3. bőröndöt csomagolom, mintha hetekre utaznánk...annyira kész ez a helyzet, hogy nem is tudom mit gondoljak, már rémeket látok, pedig nem is nézem a hülye dr.house-t.

Luna, annyira sajnálom, vmi van a levegőben....vagy mit tudom én, de jó messzire terjed a fene enné meg.
Már a 4. anyuka vagy, akinél detto ezek a tünetek.
Sztem se menjetek neki az éjjelnek így, mert pici babáknál 1 napi nemevés...
Amúgy több fajta cumisüveggel próbálkoztatok már? Mert ugye nekünk a 9.féle jött be, a cicialakúakra ordított, 10 ml után megállt Zéti, de a MAM-os nagyobb fejűvel csúszik az a kevés ami csúszik és csak azzal semmi mással, esetleg egy próbát megérne! Hátha. Teából meg egyféle csúszik, a granulátumos hipp (azt hiszem) csipkebogyó, hibiszkuszos...talán talán, legalább nem szárad ki!
Vagy evett azóta?
Nekünk holnap, holnapután derül ki hogyan tovább és nagyon félek tőle!

Csilla, köszi a válasz, nem, nekünk nem ilyen szonda volt, hanem ugye egyszer használatos és állítólag ha kell itthon is megtanulható és alkalmazható, kérdés, hogy meddig? Mert azért nem kéne ezen felnőnie, már tény, hogy 3-4 perc az egész, persze akkor ordít, de hát vhogy etetni kell....meglássuk, annyi a ha....főleg, pl mit csinálok Levivel? Hogyan magyarázom meg neki, hogy a cső kell és nem bántom vele az öccsét? Tegnap este bejött a kórházba hát, mit ne mondjak, ez a testvéri szeretet, ahogy mondja Zétinek a sziát.....teljes odaadással és rohan öleli, puszilja, a szívem szakad meg!

Vok, köszi nagyon, azért remélem megoldjuk a dolgot, de nagyon rendes vagy! Igen, nem is lakunk olyan messze egymástól, sztem max. 20 perc....majd egyszer bevasalom rajtatok a látogatást, de szigorúan pakolás és vásárlásmentesen! Jó?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Oooo igen, Arongyerek evett azota. Na da csak mert ezt am nem lehet vegigcsinalni ugy, hogy embernek van teje... szoval megetettem, koszoni jol van, vidaman jatszik a jarokajaban es elvezi a dolgot.
Ugyhogy elorebb nem jutottam, de 7 ora gyerekkinzas nekem eleg is volt.
Hat 9 fele cumisuveget nem probaltam, a mam az alapunk, anno abbol itta a lefejt tejet. Probaltunk nukot, noname cumit, chiccot... semmi nem csuszik. Amugy a dokinak igaza van a peppel kapcsolatban, azt adta ugye, hogy ha a cumisuveg nem megy valtani kell kanalra, azt csipni fogja. Nos az elso pepet meg lehet csinalni cumisuvegesnek is, ugy nem kerte...aztan miutan szopott atalkottam a pepet kanalassa, hat a kisdiszno beza ugy mar hajlando a tapszert megenni benne ezzel a peppel, mert tok mas ize lesz es edeskesebb, ugye az anyatej is az. Na de megsem tudom matol csak tejpeppel etetni, mindenesetre az latszik, hogy az edes dolog (tapszerrol szo nem lehet) kanallal esetleges kategoria nala, csak nem hatekony.

Csilla, az agy megemelese vagy a fuggolegesen tartas sajna a mellgyulladasomon nem segit :D Az alapproblema ugyanis az apasztas eseteben az, hogy allandoan be akar gyulladni. Aron nem hany, nem bukik.. most eppen kakil is a magneziumtej vegett, szoval a gyerek jol mukodik, engem kellene valahogy megmenteni ebbol a korforgasbol :)

luna6
 
 


Ja ZSooo azt meg el is felejtettem leirni itt nagy banatomban, hogy hat nagyon sajnalom am a tieteket meg en is... keresztbe sajnaljuk egymast, bar segitene ez is valamit. Hihetetlen, hogy semmi baja a legenynek es ne akarjon enni. Mert enyim vegulis mar eszik, mar nem rugdos, nem verekszik.. az lehet, hogy a tejem keves neki (bar hangyanyit meg hizott es a novere sem volt nagyobb ebben a koraban, pont ennyi volt sulyra) de ettol fuggetlenul a gyerek jolmukodik, egeszseges, ha nem ordit hobbibol akkor meg jokedvu, nevetos baratsagos is.
Remelem azert hamar megoldodik mar a ti mizeriatiok is, gondolom te is ugy vagy mint en, tulelsz eppen... naprol napra, percrol percre... mesz elore mert hatrafele es oldalra nincs ut.

luna6
 
 


Nanetto,
gratula a fogakhoz!! :lol:
én most készülök venni Dávidnak valami "puha" rágókát, mert annyira rá akar harapni a dolgokra, hogy szerintem az kéne neki... :roll:

az létezik, hogy 3hónaposan már olyan akarata van Dávidnak, hogy jobb félni?! :lol: :roll:
ma egyfolytában hasra feküdt, és begyűjtötte az összes játékát, a végén maradt a gumikönyve, azt nem érte el, és olyan mérges lett, hogy egyfolytában morgott, majd közelebb tettük neki, és akkor úgy elkapta, meg rácuppant, és ilyen diadalittasan elkezdett dumálni hozzá :D
most már be kellett rakni a hintájában hogy picit lenyugodjon mert eléggé felhúzta magát a nagy játékban..

Csilla,
én is saját magam tervezem készíteni a bébikajákat, már látom maga, ahogy a gyümipépet lefagyasztom a jégkockatartókba :lol:
de persze utazáshoz üvegeset fogok használni.
ha Dávid felhergelte magát a játékaival, és mérges, akkor ő is az orrával túrja a földet, de amikor csak pihenni akar, akkor viszont oldalra hajtja.

szerintetek gáz, hogy mindig csak az egyik oldal felé fordul hasra? vagy fog majd a másik irányba is?

Csilla,
én örülök, hogy te hozol inni, de kérdem akkor: ki hozza majd a remek Csilla-féle pogit? :lol:

Talinn,
szerintem a férjed senkit nem zavar, Csilláé is jön, meg Andrásnak is mondtam hogy maradjon itthon aznap, de mivel hétfő, és hétkezdés, meg megbeszélések tömkelege, ezért nem tud itthon maradni... :(
Ikeában én nem zártam magamra az ajtót, hogy ha valaki pelenkázni szeretne, akkor be tudjon jönni. mondjuk engem nem zavart volna ha szopi közben bejönegy anyuka, az már jobban zavarrt, hogy a fotel tele volt mindenféle testnedvekkel... :?

Dávid már másodszorra játszotta el a "csak egyszer kelek fel éjszaka3kor enni és aztán alszom 7ig" című darabot. ma is ezt a műsort szeretném :lol:

Cicmarek,
jó hír: délelőtt az esetek többségében van parkolóhely, de akkor mondom Andrásnak hogy hétfőn menjen az Alfával dolgozni, nekem aznap úgysem kell a kocsi, és akkor plusz egy szabad hely is lesz :wink:

Vok,
én is csak a 6hónapot találom mindenhol. de Yadine biztos jobban felvilágosíthatna minket hogy megy ez manapság :wink: :D :D
és megmondom őszintén, ezt a körte+rizspehely dolgot most én is úúúgy megeném :lol:
látom te is írtad a jégkockatartót :D

Luna,
hogy vagytok?
várjál, pedig próbáltam nagyon odafigyelve olvasni, de hülye vagyok... :evil:
szóval Aron nem evett. mármint csak cumisüvegből, vagy ciciből sem? ciciből már nem eteted? mi történik akkor, ha cici után rakod rá cumisüvegre? akkor sem kell neki?

Henibaby,
nekünk indesit van. én szeretem, amellett hogy mindent tök jól kimos, nem volt még baja, be lehet állítani, hogy mikor mosson ki. mondjuk lehet mást is be lehet állítani, csak em tudok róla :roll:

Csilla,
Léninek jobbulást, remélem gyorsan hatnak a homeós szerek!!

Aprooka,
nagyon szorítok a holnap miatt, a legjobbakat kívánom!!
Vendég
 


Irtam hosszút, de ezek szerint elszállt. Grrrrr!!!!!

AKkor tőmondatokban újra:

Zsó, nagyon sajnállak Benneteket! Annyira rossz volt ovlasni, hogy milyen nehéz most neked meg a nagyfiaddal, hogy itt bőgtem, mint egy ovis. Ha esetleg bármit tudnék segíteni, akármit, akkor írj privit! De szerintem mindenki készen áll bármilyen segítségre, úgyhogy közzé is teheted. Sajnos nincs ötletem, mivel is lehetne, de akár egy bevásárlás nektek, bármi!!!!!!

Heni: nekem Siemens van és imádom. Egyrészt van 30 perces mosás, Beni cuccait pl. ezzel mosom, mert azt úgyis csak azért mosom ki, mert illik.....meg állítható a centrifuga fordulatszáma, kicsi a vízfogyasztás, stb......de a legnagyobb meglepi nekem az volt, hogy 2.5 évesen elromlott, fél éve járt le a gari......és a Siemens kijött, elnézést kért és kicserélte egy újra!!!!!!!!

Valaki írta, hogy csokis tallért csinál karácsonyra. Tök tetszett, megvettem a 8 tábla fehércsokit, erre nem találom a linket! Légyszi segítsetek!!!!!!

Amúgy nekünk úgy néz ki, 10 naponta nő egy fogunk. Szept. 29, okt 9......hát, az előtte levő két nap szörnyű volt, de most olyan jó nyugi

Luna, örülök, hogy Áron gyerek végre hajlandó enni ,még ha édesszájú is!!!!

Geo, igen, jól látod, léteznek igazi egyéniség gyerekek, Dávid tuti az. Ilyen anyuka mellett hallod!!!!

Kép

KépKép
eszterxx
 
 


Zsó, ehhez nagyon sok mindent nem lehet hozzátenni, csak egy nagy rakás együttérzést, és rengeteg drukkot nektek, meg kitartást, hogy végig tudjátok csinálni, bár nem hiszem hogy lenne választási lehetőségetek.

Luna, ebből jut neked is, remélem. Itatni nem próbáltad Áronnal a tápot? Mármint pohárból. Dorka nem fogadja el nekem sem az üveget, és a védőnő mondta a kanalat meg a csőrös itató tálkát, hátha abból igen. Mondjuk még nem próbáltam azóta sem, de már a kórházban is ilyeneket hoztak nekik a vízhez.

Geo, szerintem tök jó fej András hogy írt neked egy ilyet, én negyon jókat vihogtam rajta, hasonlóan Nanetto sztorijához. A párom folyamatosan azzal piszkál hogy 90 fokon mosom a ruháit, mert kicsik rá, közben csk hízik a lelkem. :D

Csilla, nekünk tényleg elmúlt gyorsan a nátha Dorkánál, de nem adtam neki semmit, szívtam az orrát naponta többször is, meg én ittam hársfa teát, de az a ti esetetekben nem lenne segítség. Doki néni azt mondta hogy ha nem lesz sárgás vagy zöldes a váladék ami lejön, akkor nincs nagy gond.

Lassan tisztázni kéne hogy ki mit visz Geoékhoz...

Geo, a címet meg majd kérném én is.

KépKép
tatim
 
 


Geooo, cicibol eszik, cumisuvegbol soha semmit :) sem elotte sem utan sem kozben... a tapszert utalja az uveget legalabb annyira... ugyhogy marad majd a pep belekanalazasa, az igy elsore mukodokepesnek tunhet esetleg :)

Timi, nem hiszem, hogy engem celravezetne poharbol itatni a gyereket... szerintem nappal is a nyakaba ontenem a feket, az ejszakakrol ugye nem beszelve. (de mivel fecskendobol sem fogadja el, igy a tapot sem nyeli, nem csak az uvegtol kap idegsokkot) Elkepzelem, hogy a repulon pl hogy tudnam megitatni poharbol :D oke, tudom, hogy ez egy ilyen praktika es egyszer-egyszer tuti jo is, de ebbol menetrendet csinalni... hat van eleg bajom :) Esetleg egy csoros pohar bejatszhatna HA a gyerek meginna ugye a tapot :) De a reggeli lefejt anyaterje is csak magabol kivetkozo orjonges a reakcio...
szoal roviden es tomoren semmit semmibol, kivetel a cicibol anyatej (es talantalan, kanalbol a pep...ami azert eleg hig meg, de azzal majd most probalkozom vacsorara is, nem kivaltani csak melle)

luna6
 
 


jah, akartam volt mondani, hogy ha odaerek akkor nemzetkozi tarsasagra szamitsatok a talin, mert nem minden csatolt alkatreszemet tudom lepasszolni, tehat jonnek velem :) A ket eloskodomet vinnem kell magammal :D:D Aron neveben nem igerhetek, de a masik rendesen fog viselkedni az tuti :D:D

luna6
 
 


Na hello.

Próbálok visszaolvasni.

Be van dagadva a szám. :(:(:( Nem tudom miért???

Luna, már várlak. :)

Kár, hogy nem tudtam menni pénteken IKEÁba, de bealudtam sajna. A buli jó volt. Kb. másfél éve nem voltam bulizni. Viszont öreg vagyok. Az átlag életkor 20 körül volt.

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


bhdetti,
nem vagy öreg, csak jó helyet kell választani!! :wink:
tavaly már nekünk is helyeket kellett váltani, mert pl öcsém (19) korosztályával nem szívesen bulizok... a Rióban sem, inkább Morisson's, vagy ami még jobb, a Cactus Juice. :lol:

na nyomok egy videót a Manóról:
http://www.youtube.com/watch?v=Z7ftOE6TKD0

jó éjszakát! 8)
Vendég
 


bhdetti,
nem vagy öreg, csak jó helyet kell választani!! :wink:
tavaly már nekünk is helyeket kellett váltani, mert pl öcsém (19) korosztályával nem szívesen bulizok... a Rióban sem, inkább Morisson's, vagy ami még jobb, a Cactus Juice. :lol:

na nyomok egy videót a Manóról:
http://www.youtube.com/watch?v=Z7ftOE6TKD0

jó éjszakát! 8)
Vendég
 


Nekünk ilyen cipőnk van, kaptuk Angliából asszem 50p-ért:

http://www.getprice.com.au/Timberland-K ... 251113.htm

Geo: jó volt a mosás! :)
Nekem csak a rohadt Vanish szívta ki az egyik kölcsön hálózsákot! :(
Ja, elfelejtettem: a Morrison"s 2-ben voltunk. Most voltam itt 1., de tetszett, mert mindenféle zene volt. Inni nem tudtam, nem mintha alapból innék! :)
A talira én csak beugrani tudok 1-2 órára és tuti csak 10-11 után.
Viszont a novemberi már nálam lesz!!!!

Közbe nézem az X-faktort meg telefonálok! :)

Luna: ne izgulj, Aronedu nincs lemaradva! :)

Heni: jó volt felőled hallani! :)

Nekem meg itt voltak a volt kollégáim - még az előző munkahelyemről - kb 12-en, szóval volt hangzavar, a gyerek meg egész délután csak mososlygott, néha dumált, de egy mukot se szólt meg nem is nyűgösködött.

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


Geo: nagyon cuki Dávid! Hát Levi nagyon-nagyon-nagyon le van maradva. Nézelődik hason, de kinyomni nem tudja magát, pláne nem fordulni.

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


Fityma: most húzogassuk vagy ne? Bár inkább ne, mert múlkor Attila meghúzta, erre lepisilte. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Zsó: remélem hamarosan minden rendbe lesz és örülök, hogy hallottam felőletek.

Na asszen holnap to be continued, mert leesik a fejem.

Jó éjt!

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


Detti, en hozza sem nyulok. Szerintem a dokinknak dulledne a szeme, ha ilyet mernek csinalni,. Egyebkent nagyon ugy tunik, hogy ez hungarikum, a kornyezo europai orszagokban ez a fitymatornazatatas nem ismert szokas.

Eeeeeeeeeeeeeeeeeees a nap hire!!!!

T A D AAAAAAAAAAAAA MMMM!!!!

A gyerekdokinkat megtartjuk, tud valamit. Aromedumasonbambi bar ugye hanyingert kap a cumisuvegtol ellenben ahogy a doki megsejtette piszkosul joban van a kanallal???!!!! Tuti titokban gyakorolt, mert ekkora gyerektol en ilyet meg nem lattam. Vagyorara probaadagkent elso huzatra bepuszilt 50 mili tejben tejpepet, tatotta a csoret mint egy kiskacsa es nemtetszesenek adott hangit ha nem voltam eleg gyors. Idot nem mertem, de Eszter szerint jo gyorsan belapatolta a a gyerek az egeszet.
aztan meg kapott egy cicit is es marha nagy vigyorsgasba belealudt. Mondtam is Eszternek, tuti azt gondolja: Na veeeeeeeegre, 3,5 honap kitarto orditasba kerult, hogy ezek itt megertsek vegre, hogy mit akarok!!!! :D:D:D:D:D

luna6
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?