Új privát üzeneted érkezett!

Enyém kölök meg fél 6 óta alszik...

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn
 
 


Tyű, micsoda vihart kavart egy szerintem "ártatlan" bejegyzés. :D

Tényleg ne vegye senki magára, nem akarok senkit megbántani, de szólászabadság van, vagy mifene, és ha Konkri ilyen ügyes, akkor joggal lehet büszke magára, legalábbis én az lennék. Jó, modnjuk én meg nagyon toleráns vagyok, és tőlem tényleg mindenki azt csinál amit akar, egész addig amíg nagyon nem a személyes szférámba akar beledumálni, így lehet hogy nincs igazam...
Egyébként kényszeres vagyok én is, és szeretem a rendet, törkszem is rá, de ha vminek háttérbe kell szorulnia, akkor mostanában ez az. Néha lelekifurim van ha nem a gyerekkel foglalkozom, mert pl vasalnom kell, vagy vmi hasonló, de szerencsére nem sértődik meg, és remélem meg is bocsájtaj majd nekem ha arról van/lesz szó.

Viszont az is igaz, hogy tök jó volt olvasni hogy ha nem tetszik vmi, akkor azt is le lehet írni, és nem kell pusztán udvariasságból nagyokat nyelni.

Azt hiszem a múlt havi Kismamaában volt egy cikk a fórumokról, amit próbáltam most megkeresni, persze nem találtam. A léyeng hogy sokaknek segítség egy ilyen közösség tagjának lenni, többek között nekem is, és ezt nagyon köszönöm is mindannyiatoknak.

Csilla, nagyon édes Léni ahogy lefetyel :)

Vok, sajnálom ezt a pénz dolgot. Megkérdezem egy barátomat, egy multinál dolgozik vmi IT pozicióban, hátha lehet vhová egy CV-t küldeni...
Elvileg jó a tali, szerintem ha nagy guvanc nem lesz, akkor emgyünk, és megpróbálok fényképezőt is vinni magammal.
Ha a héten már nem is jön össze, de a jövő héten tényleg átjöhetnétek, vagy megyünk mi, nekem mindegy, vagy esetleg egy pénteki Ikea, pár azt még nem tudom biztosan.

Tegnap nekem is fájt a mellem, volt is benne egy pici csomó, de szerencsére Dorka kiszívta hajnalban. Az is lehet hogy kicsit erősebben megrúgta, mostanában nagyon jár a keze-lába egyfolytában.
Ja, megduplázta a súlyát, tegnap reggel volt 7020 g. Remélem most már egy picit lassabb lesz a gyarapodása...

A Tescoban a dzsekikre és overálokra 30% kedvezméyn van, ha vkit esetleg érdekel. Meg a Sárkányban láttam bundazsákot 4000 Ft.

Esővédőt kaptunk a kocsihoz, de olyan béna, hogy nem lehet rendesen rátenni, meg elég kicsi is, szerintem max a hordozóra jó, úgy hoy vennem kell nekem is egy univerzálisat.

Martin és Marcell mennyire hasonlít egymásra, vagy csak szerintem?
Hopp, mennem kell, eddig volt el egyedül, pedig még éhes is vagyok

KépKép
tatim
 
 


Sziasztok! :D
Kicsit nosztalgiáztam.
ki emlékszik a Lambadára?
http://www.youtube.com/watch?v=5AfTl5Vg ... re=related

Még jövök, csak fürcsi lesz éppen :D:D


Eszter
Kép
Kép
vok
 
 

 
 

Hat ugye bennem bizhatsz, hogy ismerem :) veen elegge vagyok ehez, latinmanias megdeplane... de hogy ennek misoda eros brazil akcentusa van!!!! :) na de persze 'brazilul' is enekli, mitol ne lenne :)

luna6
 
 


Ha esetleg vkit érdekel...
Vastag harisnya jellegű anyaga van, és két nap alatt megkaptam :D

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... K:MEWNX:IT

KépKép
tatim
 
 


sziasztok!
vége a mai napnak! rettenetesen kőkemény volt! 11-kor le kellett feküdnöm mert annyira szédültem meg hánytam hogy nem tudtam a gyerekhez lenézni sem a járókába! ... mondom lefekszem 5 percre de 1 óra lett belőle a párom meg jól el is késett akkora volt utána a kapkodás mert hagyott pihenni! jobban is lettem aztán elmentem sültkrumplizni merthogy hiába főztem egy adag krumplifőzeléket fasirttal reggel meg is ettük az egész fazékkal! ...
a baba aludt végre 1-től 3-ig úgyhogy tudtam mosni pakolni felmosni rakodni sőt egy újságot isolvastam viszont utána 6-tól este 7-ig kibirhatatlan volt! és most a jobb mellem gyulladt be szerintem Eszti át állt a 4 órás evésre!!! most jól eszik viszont a cicimnek is át kell állni...

apósról nincsenek jó helyek addig vártak a sugárkezeléssel mig mostmár azt sem vállalják révén életveszélyes... úgyhogy megint magunk alatt vagyunk... :-(

próbálok csatolni videót Esztiről ahogy magyaráz!
Vendég
 



Tatim!
És mennyi volt a posta? legközelebb nem társulunk? hátha úgy még jobban jövünk ki? :D

Luna!
Gondoltam, hogy neked menni fog :D:D:D Én baromira egy mukkot se értek abból, amit énekel, viszont annó a klibből megtanultuk a táncot :D:D:D

Megyek ám, mert még hajat szárítok, Alexet rakom le aludni, csak bekukkantottam.

Jajj, Nanetto!
Jobbulást! Akkor ez nem csak a cicid miatt van... :?
Apóst nagyon nagyon sajnálom!!!! :?
Nekem apa halt meg 2 éve, lassan 3. Hanna máig emlékszik rá... szerintem visszajár néha látogatni :D
Kitartást nektek!!!!

Még jövök! :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Én rendeltem kb. egy hónapja két ilyen harinnnyát, de baziiiii nagy még a legkisebb is Lénire. :( De hát egyszer majdcsak belenövünk. Amúgy cuki.

Voki, hát egy-két kacaj azóta is volt, de nem visszük túlzásba. Viszont egyre többet jár a szája. :) Na, nem Gergőéhez képest :D, hanem önmagához képest.

Nanetto, jobban vagy azért? Miért hányhattál? Az idegtől?

Konkri, na, szuper, hogy így alakultak a dolgok. Pont akartam képeket is kérni, de akkor megelőztél. Irtó édesek a fiúk.

Heni, képzeld, nekünk is Symbaba a kölcsön babakocsink. Esővédőnk nekünk sincs. Én nagyon szeretem, csak annyi a "hibája", ami nem is a kocsi hibája, hogy a liftbe alig fér be, illetve mi csak oldalazva tudunk bemászni mellé.

Mi is túlvagyunk a mai 2 oltáson, Léni 17.15 óta alszik is, de most már kelteném, mert fürdés van és nagyon el fogunk csúszni.

Geo, ma már csak 1, 2 és 3 perces sírás volt (4 nem), viszont fél órát aludt csak. De utána szépen elvolt. Gondolom azért is alszik most, mert pótolja a délutánit. De még mindig a szívem majd' megszakad érzésem volt. Most az 1 perces után is fel kellett vennem vigasztalni, annyira üvöltött.

Na, megyek kelteni.

Vik, merre vagy már megint?

Kép

Kép
***csilla***
 
 


Sziasztok!

Ma egy kicsit jobb a hangulatom...

Csilla,
nem emlékszem pontosan, de Lénike talán kisebb mint Máté, neki nem is kell annyit enni. :wink:
A párod nagyon talpraesetten megoldotta az Apa-Lánya programot! Az enyém riadt szemekkel néz, mikor szólok, hogy elugrok a boltba 10 percre. :D Sétálni szeret vele, főleg amíg újszülött volt és 2 órákat aludt a kocsiban.

Vok,
amíg itt vagyunk Anyósoméknál nem is kapcsolom be a lfigyelőt, mert ebben a kiságyban még a férjem aludt anno, és vastag a matracszerűsége.

Konkri,
jó fej vagy, és a fiúk nagyon édesek! Hajrá harmadik!

Nanetto,
úúú szegény, de valahogy az jön le,hogy te még ha szarul vagy, azt is jól viseled. Tetszett az a mérgezett egeres sztori. :D Ha Máté nem csak 20 perceket aludna a kocsiban, és nem etetnék órákig, én is sokat sétálnék vele.

Heni, Tatim,

gratula a kis vasgyúrókhoz!

KépKép
yadine81
 
 


Talinn,
babatali 18-án lesz. jöttök?? :lol:

Konkri,
na látod, tök jó, hogy így magától alakult ki nálatok minden.
én baszus, mielőtt bevezettem volna a napirendet, hááát... nagyo nagy káosz volt. és azon gondolkodtam, hogy nem nyomom e el ezzel az előre megírt napirenddel a manó egyéniségét, aztán rájöttem, hogy nem, mert ez neki is bejön. ugyanis mióta ez a napirend van, azóta alszik napközben (ez nagy szó :D ) meg egyedül elalszik, illetve meg tudom tervezni hogy mikor hova menjek, stb. és megtanultam megkülönböztetni azt is, hogymikor mit akar. úgyhogy örülök :)
fhúúú és nagyon édesek a fiúk!!!! :wink:

Csilla,
mindenki írja itt Léni lefetyelős videójáról a hozzászólásokat, én meg lemaradtam asszem, mert nem láttam!!! :shock: úgyhogy mindjárt megkeresem :roll:

Vok,
úúúriisteeen!!!LAMBADAAA!!!! még akkor Ecsegen laktunk, és emlékszem, anya varrt nekem egy citromsárga lambada szoknyát, a zene üvöltött, én meg ott ráztam (pedig akkor még 6 éves se voltam :lol: )... :D
nagyon szeretem!!! és persze azóta normálisan megtanultam lambadázni 8)

Nanetto,
remélem a cicid hamar átáll a 4órákra!!
Vendég
 


Csilla,
nem találom a videót :(
Vendég
 


Na, végre vagyok :D Igaz, mindjárt viszem Hannát aludni. Ma volt az első úszása és a gyakorlott édesanyja mindent pakolt be neki, csak törülközőt nem :lol: :lol: :lol:
Leadtam a papírt a rendőrségen. Azzal kezdte a kapunál álló rendőr, hogy ezzel nem is ide kell jönni. Mondtam neki,hogy de igen, erre kifejtette, hogy ez olyan, mintha a tűzoltóság berúgná az ajtómat és én ezzel a panaszommal a mentőkhöz mennék.
Hát, az ügyeletes tiszt már tudta, hogy jó helyen járok és elvette a papírt, adott másolatot aláírva, hogy átvette :D

Talinn!
18-án, hétfőn lesz a tali Geoéknál :D Tudsz jönni? :D

Konkri!
Édesek a srácok együtt!! :D Jót mosolyogtam, mert te is úgy rakod be őket, hogy kicsi előre, nagy hátra :D:D Mármint balra és jobbra.. szal érted? :D és ugye nekünk is ez a kék maci van :D:D:D
Mikor megy Marcell oviba?
Meddig tudsz itthon maradni most?
Hát, én nem akarok egyébként melózni :D én Hannával is nagyon élveztem, hogy együtt vagyunk és tök jó programjaink voltak, ami most így Alexal ugrik. Pl november 13tól délelőttönként nem fogok tudni ikeázni menni, csak ha szabit veszek ki.
Az is benne van,h ogy nem rögtön Hanna után jött Alex és már melóztam újabb 3 évet. jól esett volna még egy kis babázás :D:D
Párodnak most már biztosabb a melója a kútnál?

Ja, igen, akartam még írni,h ogy Hanna is 10-11 fele aludt el, azt szépen leszokott róla a koránkelés miatt :D

Geo!
Megyünk ám segíteni Alexal takarítani, ha kell. Komolyan! Remekül porszívózok, mosok fel és pakolok :D

Alvás, ha már így benne vagyunk a témában:
Alex mostanában 1kor, meg 5kor kel. aztán visszaalszik még olyan 7ig :D Ez nekem tök ideális. Hannával 9-10 között megyünk aludni :D
És lépek is, idő van!

Jóéjszakát! :D

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Gyors bekukk, remélem holnap lesz időm jönni.

Megyek aludni, mert a gyerek éjszakázott. Majd elmesélem.

GEO, VOK: péntek ok (bár én csüt. este bulizom :) ). Pontosan mikor menjünk?

18-a áll még?

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


Dorka végre elaludt. Nem tudom hogy mi volt vele, de annyira pörgött, hogy csak na. Szerintem kb 2x egy órát aludt ma napközben összesen, utoljára 3 és 4 között, meg este elmentünk a kutyáért, és még a kocsiban egy 10 percet max. Ezek után azt hittem hogy evés közben már úgy kell majd ébren tartanom, és ehhez képest csak most ájult el, de szó szerint. Röhögött, sikongatott, dumált egyfolytában, hiába tettem cicire, lekapta a fejét és vigyorgott, majd megzabáltam, annyira édes volt, de egyáltalán nem volt álmos. Kicsit túlpörögte magát, de hogy mitől, fogalmam sincs.

A nacik tényleg nagyok, lemértem, deréktól bokáig 45 cm a hossza. Ha így folytatjuk gyorsan bele fog nőni, meg vissza lehet hajtani az alját.

Vok, persze, simán társulhatunk is akár. Ha jól emlékszem egyébknt összesen fizettem 2 naciért szállítással együtt 2500 Ft-ot.

Nanetto, ötlet van hogy mitől lettél rosszul? Vigyázz magadra, és jobbulást.
Sajnálom apóst, kitartást mindannyiatoknak.

Megpróbáltam tegnap napközben betenni Dorkát az ágyába, nem sikerült. Mondjuk lehet hogy nem volt álmos, és azért ordított annyira. Meg azt veszem észre, hogy annyi minden érdekli egyre inkább, hogy nem is nagyon akar aludni. Nem lesz könnyű a jövőben, tartok tőle.

KépKép
tatim
 
 


Sziasztok!

Igyekeztem visszaolvasni, látom még mindig a napirend a legfőbb téma. :D

Meg láttam Konkri visszatértél, örülök, viccesek voltak az írásaid, remélem most is majd ilyenek lesznek. :)

Amúgy sokszor Én is úgy vagyok, mint Konkri, hogy olvasok-olvasok, de nem nagyon tudok hozzátenni semmit, mert nálunk olyan a bébi, hogy nincs gond ezekkel, a napirenddel, kajával, pocakkal, altatással és akkor igazából nincs mit megosztanom. Ez azért jó, de persze néha rossz is, mert nincs mit hozzászólnom. :)

Luna, Én tudom, hogy nekünk piszok nagy mázlink van, és kb. naponta hallom ezt valamelyik ismerőstől, vagy családtagtól. :)
Pedig a mi babánk napközben nem is nagyon alszik, és mégis elvan.

Annyit tudok még mesélni, hogy elkezdtem neki téli plédet kötni, már több mint a fele készen van. Mályva, barack, rózsaszín, halványlila, kissé sötétebb lila színekből lesz, a hátuljára meg egy réteg halványlila bébiplüss lesz varrva, és tervezem horgolt virágokkal, lepkékkel díszíteni.

Azért egy friss képet dobok :)
Kép

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika
 
 



lanyok, letezik az autos hordozokra is uni esovedo??? a mienket itt nem nagyon forgalmazzak, a babakocsinkat plane nem, hiaba van markakepviselet az oeszagban :(((

luna6
 
 


Nyuszi!
Szerintem nem csak arról lehet írni, hogy h valami nem jó, hanem arról is, ha jó. Pl megfordul, kacag, megfogja a játékát, sétáltatok egy jót, elmentetek kiállításra, tudja fene, de tuti nem csak ülsz otthon és nem történik veletek semmi. Nálunk is minden rendbe van és mégis beszélgetek :D Szóval gyere és mesélj, hogy miket csináltok, miket csinál Lizi. :D

Tatim!
Húú, király! :D Az ára meg végképp! Mindjárt megnézem,h ogy van-e nagy méretben is, mert Hannának is kéne ilyesmi :D Igaz, talán inkább jövő hónapban.. de majdcsak alakulunk. :D Eladom a gyerek cuccokat, amik már nem kellenek :D
Édes lehetett Dorka túlpörögve :D:D:D:D Ilyet Hanna nagyon sokat csinált és úúgy élveztem! :D:D Na, azt kevésbé, hogy nem aludt, de annyira cuki volt :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


biztonsági fürdető:
hogy működtetietek? :roll: locsoljátok vele a babáta tussal, vagy engedteka kádba vizet és lögybölitek? vagy hogy? :lol:
értem ezalatt, hogy ha kilóg a teste a vízből em fázik meg?
asszem kell szereznem egy ilyet, mert én tuti nem fogom vödörben füretni amikor andrás afrikában lesz, mert ehhez én béna vagyok, nálunk andrás fürdet :oops: :oops:

Vok,
köszi a felajánlást :lol:
ha nem haladok, lehet hogy szavadon foglak :wink:
Dávid is kb akkor kel amikor Alex, csak ő nem nagyon alszik vissza, max6ig... :roll:

bhdetti,
persze, 18-án BABATLI!!! :D

ikea:
péntek 11órakor jó mindenkinek? :roll:
Vendég
 


Geooo, nalunk is apuka furdet de nem miattam, hanem mert kb ennyi ideig latja egy nap a gyereket. Vodorben... vettunk babakadat ikeaban, hogy hatha az konyebb neki... talan picit az, ellenben a gyerek utalja :d
amugy miert fazna meg ha kilog par resze? gondolom te sem buvarozva furdesz es te is kilogsz, be kell futeni mondjuk hozugarzoval elotte :)

luna6
 
 


[quote="vok"][ írta:vokcolor=blue]Nyuszi!
Szerintem nem csak arról lehet írni, hogy h valami nem jó, hanem arról is, ha jó. Pl megfordul, kacag, megfogja a játékát, sétáltatok egy jót, elmentetek kiállításra, tudja fene, de tuti nem csak ülsz otthon és nem történik veletek semmi. Nálunk is minden rendbe van és mégis beszélgetek :D Szóval gyere és mesélj, hogy miket csináltok, miket csinál Lizi. :D
[/color]


Húú, hát értettem, parancs. :D
Miket csinál? Ugyanazt, mint a többiek, forog oldalra, oldalról hasra, aztán kiabál, mert ez nem tetszik. Hason továbbra is utál, bár már jobban nézelődik, szerintem nemsokára rá fog kapni az "ízére". Aztán sikít, gurgulázik a nyálával, bubikat fúj, fáj a kis ínye néha.
Ööö...hétköznapjaink úgy telnek, hogy házimunka, babázás-játék, kötögetés, nagy séták, MSN ismerősökkel, napi egy-egy sorozat rész, mikor az idő engedi, aztán délután apázás van, fürdés-vacsi-fektetés után meg páros program Párommal. :D
Nálunk majdnem minden nap így zajlik. :) Szóval semmi extra különleges. :)

Amúgy meg bőszen olvasok-olvasok, de nem nagyon van ihletem írni, már a blogomba is csak képeket teszek jóformán, mert nincs semmi írhatnékom. D:

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika
 
 



Sziasztok

Nagyon szeretnék elmenni a babatalira, de Geo, hány órától lesz?
A férjem aznap délutános lesz, így pont jól jönne ki.

Nyuszika Liza tündéri :lol: :lol:

Én is teszek fel pár képet Arniról:

Kép Vagány ruciban

Kép már így támaszkodik, de ő sem szeret hason lenni

Kép mosolygó

Kép Így nézte a Gál Noémit a TV-ben


Kép és kendős is van, bár mostanában már kifelé fordulva rakom bele


Ne haragudjatok, hogy ennyi képet töltöttem fel, csak olyan ritkán van türelmem hozzá, hogy akkor gyorsan többet is kicsinyítek :lol:

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn
 
 


en voltam!!!! borostyános! nálunk hordja és a csilla is ott vette

www.borostyanlanc.hu oldalt nézd meg! nekünk a gyógytornásznál ajánlották minősítéssel ellátott nem gagyi mert ettől óvtak minket hogy sokan árulják ...!!!! és nagyon korrektek!!!!

Tatim lányát láttuk a tornán CSÚCSARI és gyönyörű kékek a szemei!!!! nálunk barnullik :-( de olyan "seszínű" ....
a tornán elég gázok voltunk 2 hét kihagyás! mondta hogy rég sokkal többet kéne csinálnia! francba!!! :-((((
úgyhoyg Voki ne irogass ilyeneket hogy alex miket csinál :-) mert tiszta depis leszek :-)

most megyek sétálni süt a nap! szilvásgombócot hozott anyu ...
a fizetésem a cégnél 0 azaz nulla forint volt ma! érdekes mi?

na jövök még
Vendég
 


LUNA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ROSSZAT MONDTAM
http://www.borostyanbolt.hu/
EZ A JÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ
INNEN VETTÜK!
bocsi bocsi bocsi
Vendég
 


Csilla,
itt vagyok, itt vagyok!!!
Hú, tök jó, hogy Léninek megjött az étvágya :lol: :lol: !!!!! A napi 4 evés az nem túl kevés??? Nekem annak tűnik, szerintem még pici, hogy naponta "csak" 4× egyen.
Ha nagyobbak leszenk és esznek majd mást is akkor is lesz napi 5 evés:
reggeli
uzsi: gyümi vagy joghurt
ebéd
uzsi: gyümi vagy joghurt
vacsora
és becsúszhat még éjjelre valamikor tejci, attól függően, hogy milyen a gyerek habitusa, szokása, mennyire alussza át az éjszakát

Vok,
hát pénzkérdésben teljesen át tudom érezni a problémádat.
Engem teljesen depresszióssá tesz a tény, hogy per pillanat, nincs saját keresetem és más valakitől függök anyagilag teljesen. Én nem ehhez vagyok hozzászokva. Utálok pénzt kérni, még akkor is ha akitől kérem az a férjem.
A hóvégék és hóelejék amíg nincs fizetés az nekünk is elég nadrágszíjhúzós.
Én a gyest az idióta könyvelő miatt még mindig nem kapom, mert még mindig a papírokon ül..... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Az oké, hogy visszamenőleg is megkapom majd, meg ez elsőnél egybe többet kapok a visszamenőlegesel együtt, de akkor is!!!!!!!
Hétfőn lesz pl Nikos szülinapja, ajándékot nem tudok neki venni, mert még nem kapom a gyest, tőle meg már mégse akarok pénzt kérni a saját születésnapi ajándékára :roll: :roll: . Az olyan lenne, mintha ő venne saját magának ajándékot..... :roll: :roll:
Úgyhogy most majd "csak" egy tortát sütök neki, az ajándékot meg majd késöbb kapja meg, amikor megkapom a pénzt....

Konkri,
jó hogy jöttél, bár az első beírásodból én kiéreztem egy kevés hencegést, de látom, hogy aztán visszatért a régi Konkri :wink:
A fiaid nagyon hasonlítanak egymásra!!! Nekünk is ilyen fürdetőmacink van, csak rózsaszín és imádjuk!

Geo,
tök jó, hogy Dávid megtanult elaludni :lol: , úgy látszik ő ilyen típusú baba. Szüksége van a napirendre.
Én a nagykádba állítom be a fürdetőszéket és ha nagyon nyűgös akkor csak zuhanyozom őt a zuhanyrózsával, hogy gyorsan kész legyünk. Amíg szappanozom őt addig a maci fülénél beakaszotm a rózsát és így folyik rá a víz. Ha jó kedve van, akkor engedek vizet a kádba és akkor szivaccsal locsolom őt, és szappanozás után kiveszem őt a székből és "úszunk". Na azt nagyon bírja!

Tallin,
Arni édes és még szép kislánynak is elmenne abban a bordó rugiban :) !

Nyuzsika,
Nekünk is szokásosak a napjaink. Most, hogy már nincs hasfájás, a napi esti nyűgösködésen kívül nincs bajunk. Az alvás megy simán, evéssel szintén nincs gond, napirendet ő alakította ki. Talán a fogai miatt kicsit nyűgösebb, de simán bírható.

Mi délelőtt voltunk dokibácsinál, mert miután új tápszert iszunk a nyakán olyan ekcéma szerű kiütés lett. Én arra tippeltem, hogy ahogy eszik és melléfolyik, hiába a nyakában a papír ami felszívja a kicsurgó tejet a nedves papír kiütötte őt. Megpróbáltam, hogy minden evés után letöröltem neki vizes szivaccsal, aztán szárazra, meg hitőport tettem rá, de nem akart elmúlni. Az biztos, hogy nem ekcéma, hanem a nedvességtől lett, mert kis tusi, rövid a nyaka és ahogy ott redőződik a bőr bepállt neki. Csak tudnám miért mikor én mindig csont szárazra töröltem neki evés után :roll: :roll: :roll: Na mindegy most sudokrémet kell rákennem napi 2 alkalommal. És ha már ott voltunk akkor megmérte és 5600 g. Két hét alatt hízott 300 g-ot. Gondoltam, hogy így lesz mert az utóbbi időben elég jól belehúzott az evésbe.... Na jó azért még mindig nem vasgyúró...

És miután hazaértünk olyan, de olyan vihar volt nálunk, húúúú. Szegény az egyik dörgéstől nagyon megijedt még sírni is elkezdett. Hát én is eléggé betojtam az az igazság. Már a villámkor láttam, hogy itt gáz lesz, de nem volt időm felkapni és magamhoz ölelni, olyan gyors volt az egész. Olyan volt, hogy villámlik és rögtön csattan is. Tehát szinte egy időben villámlik és dörög. Marha közel volt és iszonyú hangja volt. És úgy ömlött mint amit dézsából zúdítanak, szó szerint esőfüggöny volt kint.

És mivel ma itt se volt gatyarohasztó meleg meg túl sok napsütés, ősziesen öltözünk már mi is. Íme az első farmergatyós-hosszúujjús kép:

Kép
Vendég
 


Nanetto,
Miért érzem azt az írásaidból, hogy állandóan csordultig vagy optimizmussal és jókedvvel :lol: :lol: :lol: :lol: .
Nagyon szeretem olvasni a hozzászólásaidat!
Jó sétát nektek!
Hú nem is emlékszem mikor ettem utoljára szilvásgombócot :roll: :roll: Küldenél egy kicsit???
Akartam már írni neked, hogy hát igen hordozóval együtt nem túl könnyű már nekem sem a lány. Sőt, már elég nehéz. Nekünk nem kell macerázni az autóban az övvel, mert mi megvettük az isofix talpat és arra csak rá kell kattintani és kész is.

Vajon a borostyánbolt.hu-ról küldenek külföldre is?
Mert a borostyánlánc.hu-ról igen. Az nem megbízható?
És tényleg használ?


Szerintetek nem kéne kivennem a hordozóból a szűkítő betétet :roll: ? Most kabát nélkül még épp elfér benne a vállánál széltében. De ha kabátot is adnék rá akkor tuti nem tudná már mozgatni a karjait.
A fejét stabilan tartja nem nyaklik neki egyáltalán.
A másik meg, hogy az öv a vállánál a szűkítőbetét legmagasabbjában van már és így is a válla alatt kb 5 cm-vel kezdődik az öv (a háta mögött). A leírás szerint az már nem biztonságos, mert az övnek mindig közvetlenül a váll felett kellene kezdődnie :roll:
Vendég
 


Na sziasztok!

Hát persze hogy a két büdös kölke nem egyszerre alszik... :) remélem le tudom írni amit gondolok.

Overáll kérdés: hát nem tudom mi a jobb orkán vagy plüss. Az mondjuk biztos, hogy ők még nem fognak hógolyózni... meg úgy is betakarod... bár kendőben nehezebb... mint ahogy írtam én nem tervezek venni. vettem kabátot és kész. talán ha sportrészben tologatnám akkor vennék, de az úgy is később lesz, addig meg úgy se tudom mekkora kell...

Emberem munkája a kúton? mennyire biztos? Hát Vok annyira mint mindenkié... az biztos hogy a főnökük aláírta a szerződést még de nem tudom mennyi időre... remélem egy darabig nem lesz váltás. (a főnök bérli a kutat) aztán hogy mikor történik olyan dolog, ami miatt esetleg emberem kirúgnák, az passz... Marcell 2 hónapos volt mikor kirúgták, mert vett át gázolajat a kamionosoktól. erről persze tudott a főnöke is, csak az autómentősök felnyomták őket a nagy főnökségen és így a zoli kénytelen volt elküldeni őket. (az egy másik story, hogy autó mentősök miért nyomták fel őket- mert nem őket hívták menteni, hanem a szimpibb mentősöket- hiénák) de aztán egy év elteltével visszavette szerencsére a zoli. azért szerencse mert itt azért több a pénz, illetve megkapja a pénzt, mert a közbe eső egy évben 3 havi bére ott maradt. itt meg azért rezeghet bármikor a léc- mert a havi fixe 60, de ebből még lejön ha van leltár hiány, a többi meg az amit összeharácsolnak- euro, kávé, borravaló... de tudok olyan nívós kutat, ahol még fizu sincs, csak amit összezsebelsz... de remélem azért még menni fog itt a dolog.
sajnos most átkerül a pálya másik felére, mert 4 hónapos váltásban vannak. ez a rossz oldal lesz, kevesebb zsé és béna csaj mellé (ha ezzel a lánnyal dolgozik, akkor kb úgy megy el dolgozni, hogy lehet hogy neki kell betenni, ha a csaj valamit elszúr/elszámol). júniusban úgy mentem szülni, hogy egy 20ast kértem a húgomtól, hogy kilegyen a doki pénz, pedig tudtam, hogy két hét és kánaán, mert másik oldal, másik lány... hát így is lett... szerencsére júliusban be tudtuk foltozni a lyukakat, megvehettem bármit és tehettem el egy kicsit ha bármi gáz lenne. nem sok, de egy két hónapig kihúznánk vele...
de ezt most ne vegyétek hencegésnek! inkább érezzétek úgy hogy bárkivel lehet ilyen. meg aztán most nekünk is kicsit szorosabb lesz...
no meg tegnap úgy jött haza apa, hogy elcseszték az üzemagyag bevétet és ki kell fizetnie, így ugrott 50ezer...

amúgy a napi vicce: nagyobbik fiam nagy piperkőc, tegnap kinyomott egy nagy placcsot a parfümös krémemből, amit én hülye egyből a felmosóval töröltem fel. ma felmostam, de a felmosó még mindig olyan parfümös, hogy elnyomja mind a domestos, mind az ajax szagát... pedig az utsó kupak ajaxom volt, úgy szeretem, hogy nem a domestost kell szagolni :(

a kicsi meg most tök idegbeteg- fölötte a játék állvány és az előbb megfogta a babákat, aztán meg ideges lett, mert nem tudta... hát babám, mert fel kell emelni a kezed... na most már megint megy.
hasról hátra semmiképp se forog, de jobbra balra háton az nagyon megy.

elvileg, ha előbb nem lesz időpont viszem jövő pénteken gyógytornászhoz, bár nem tudom mit fog kezdeni vele- nagyon csálé a feje, elfeküdte és látszik elől és hátul is. leginkább jobbra szeretett nézni és fordulni, már a kórházban is... én hülye meg nem forgattam, nem támasztottam ki, nem tettem hasra... hát nincs is olyan szép a fej formája, mint a Marcellé. olyan amorfka :) én így hívom :(
erről is írt valaki korábban, hogy nem látta szépnek a gyerekét, hát én se... illetve ő legszebb számomra, de vannak hibái, amit látok. a nagyobb sokkal szebb, de a kicsi meg sokkal kedvesebb :)

egyébként nem tudom ki írta, de nem hasonlítanak semmiben se- se kívűl se belül.

Ja fürdő ülőkét én is láttam, hogy a tietek is kék. Marcell úgy hívja, hogy Oso különleges ügynök- by disney csatorna...

Borostyán lánc: nekünk is volt, de nem használtuk- illetve nem mentünk vele semmire. állítólag akkor a legjobb, ha kezdettől hordja a bébi...

Talinn látom te is vettél ikeás plédet, most hogy leárazták legszívesebben bevásárolnék belőle.
Én Sajna a budaörsibe járok.

Arni nagyon szép, olyan Arnis :) A Gál Noémin meg van mit nézni, mióta megcsináltatta a dudáit :) egyszer kaptunk képet róla, egy rossz idős képen még laposan és jó időben meg nagy cicikkel...

Liza is szép! számomra mindig nagy csodálatot vált ki, ha egy bébinek van látható haja, szemöldöke.

na gyerek megint beidegesedett, mert most meg elfelejtette összeszorítani a kezét így persze kicsúszik a kezéből a játék.

Amúgy mit szóltok a vörösiszaphoz? én kész voltam!
nem vagyok tudatos környezet védő, de ha elgondolkodok mindig aggaszt, hogy mi lesz 20-30 év múlva a világgal...
bár a múltkor megálmodtam, hogy jön a világvége, de persze a robbanás előtt felébredtem.

na most meg próbálok eldugulni...

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Na mi meg kozben felhittuk (szerencsere mindig elerheto) dokibacsinkat, hogy Aronedumasonbambi ujra gyerekkorat eli es a par hetes kolikajat ujra kezdtuk, mert itten kerem mar megint olyan orjongesek mentek mennek, hogy ihajj es ripityom!! Ugyhogy mostan valami magnezium tej nevu letyot kell majd szoptatas elott a gyerekbe toltogetni, ettol allitolag es remelhetoleg kakilni fog egyedul...nem csak orakon at sikitani, vizitani es szornyen durrogni.

Koszonom alancos linket, megyek is nemsoka megtekinteni.

luna6
 
 


optimizmus a hsz-eimből!? na most jót röhögtem :lol: :lol: :lol:
mindig jövök "sírni nektek" :-)
hát nekünk azt a második borostyánost ajánlották de ha jó a másik honlap hát nem tudom akkor talán megér egy próbát! mi szeretjük a nyakláncot amúgy! majd lefotózom bár lénáról már van fotó Csilla mellékelt múltkor cuki rajta is!
Baba kidöglött a tornától és a párom is! a párom a babaszobában henyél a baba meg lent a kertben horpaszt! én meg perecet készülök sütni! amúgy képzeld Vik én is használom a Limara oldalát és a perec is onnan van amit már a Hari is tud sütni és úúúúgy imádok! :-)

már megvan a karácsonyi ajándékcsokigolyós bonbon bigyó :-)
a Bigyót leirva mindig előttem van a Voki kutyája ahogy a majdnem 90Fokos lépcsőn tép felfele! baszki én meg úgy fostam felmenni de vokinak nem is emlitettem :-)
szóval belinkelem
http://www.tutitippek.hu/blog/pisztacia ... rongok.php
ez látványos akkorára és olyanra formázzuk amekkora a doboz azt is szereztem szalag tavalyról van úgyhogy ezzel le is tudva ez! :-)

képzeljétek mit mesélt a gyógytornász! jár hozzá egy kisfiú akit a nagyijára biztak aki vitte sétálni KÉZBEN nem kocsiban hordóban hanem ölben és elesett és leejtette a gyereket és aztán ráesett a nagyi! de ez semmi macskaköves volt az út! bazski fizikálisan rosszul lettem ahogy mesélt!!!!! ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
most hozzájár tornára! 5 hónapos de nem tudom mikor történt a baleset mert bizti kórházban volt sokáig ugyanis a koponyája ripityomra tört! fuh a Nóra totál kivolt hogy milyen nagyi az ilyen vagy szülő aki igy biz egy gyereket valakire hogy nincs se hordó se kocsi se semmi! na mindegy...

mondta a Nóri: Dorka olyan "nyugodt" babu Eszti megmaradt Harci Amazonnak! :-) hát igen! ez a kiscsaj kész! de imádom!

nagyon ari ahogy öltözve van Zoé :-)
én még bennehagyom amúgy a szűkitőt bár növi ki Eszti is!
amúgy van isofix talpunk!!!!! de úgy is hátulról rá kell rakni az övet!!!!!! ... be kell akasztani a hordozó hátuljába ...
Vendég
 


Oso kulonleges ugynok? :D:D:D:D akkor tenyleg medve :D:D (a oso spanyolul medvet jelent... jo esellyel valami latin szobol szarmazik es akkor a tudomanyos latin neve is oso lehet :D)

luna6
 
 


A Vigantol bevonas senkit nem erintett? Csak Esztereket, az ove pont a bevont szerias... de akkor meg adalek:

A Vigantol 20000 NE/ml belsőleges oldatos cseppek kivonásával feltett kérdésével kapcsolatban tájékoztatom, hogy az Országos Gyógyszerészeti Intézet OGYI/39207-5/2010 iktatószámú – a Vigantol 20 000 NE/ml belsőleges oldatos cseppek egyes tételeinek kivonásáról szóló - határozata a tegnapi napon kijavításra került, mivel az indokolás megfogalmazása félreérthető volt.

A Vigantol 20 000 NE/ml belsőleges oldatos cseppek (OGYI-T-1608/01) készítmény egyes gyártási tételeiben - amely tételek Magyarországon nem kerültek forgalomba - nyomnyi mennyiségű, a cseppentő gumi részéből kioldódott idegen anyagot mutattak ki, amely azonban nem jelent egészségügyi kockázatot.

Mivel ez a minőségi probléma fennállhat a határozatban felsorolt gyártási tételek esetében is - amelyek Magyarországon forgalomba kerültek -, ezért elővigyázatosságból, figyelembe véve a leginkább érintett korcsoportot is, rendelte el az OGYI a kivonást.


A kijavított határozatot honlapunkon is megjelentettük, és az alábbi linken olvasható:
http://www.ogyi.hu/dynamic/vigantol39207_5_2010_1.pdf

Hangsúlyozzuk, hogy a minőségi eltérés egészségügyi kockázatot nem jelent, ezért a felhasználóknál lévő egységek tovább alkalmazhatók."

luna6
 
 



Overáll témára akartam írni, hogy zsákot viszont most árulnak a Lidl-ben nincs 3000 azt hiszem. és ráadásul van rajta csatoló lyuk...

Szóval oso spanyol... na jó ez még belefér, de mikor a pokémont nyomják a disney-n, hát az szégyen szerintem!
most elég kevés miki egér van, mici mackó meg nincs is, ráadásul a gyerek a 'hülye' szót is a disney csatornáról leste el...
mondjuk onnan akar rock sztár lenni is :) általában hanyat fekve körbekörbe pörög és gitározik... 2 hét alatt ezerszer láttam a rock tábor-t, de jó hogy felvettük...

A napi 5szöri evésre akartam írni, hogy Martin tegnap nappal kb este fél 7kor evett érdemlegeset, bár ezt is unszolásra, viszont ma meg bepótolta...

na én példul semmit nem sütök,bár meg se eszik... de nekem erre nincs se energiám, se türelmem, se eszem... meg főzni is egyszerűket próbálok... lestem is, hogy Nanettonak hogy sikerül a borzaska 30 perc alatt... én nem tudnám összehozni... meg hát ugye a mosogatás is beleszámít nálam... ki is borultam a múltkor mikor a csiripörihez nem találtam itthon tésztát és nokedlit kellett szaggatnom- utálom mosogatni a nokedli kovászos kotlit! :(

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Most akkor mi is a gond a Vigantollal? Már teljesen belebonyolódtam.

Nanetto:
Igaza van a csajoknak, hogy csupa optimizmus vagy. Még akkor is, amikor panaszkodsz. És ezért is jó olvasni téged, mert még a bajban és a rosszban is meglátod a jót. Na ez az, ami nekem nem megy... de igyekszem pozítivabb lenni.

Hari: Köszi az esővédős segítséget. Akkor irány a DM...

Mi már kivettük a szűkítőt a hordozóból... na, de ugye a mi gyerekünk extra nagy méretekkel rendelkezik.

Geo:
Gergő is ilyen biztonsági fürdetőben fürdik, amit a nagykádba teszek bele, és kb. annyi vízzel engedem teli a kádat, hogy rugdosás közben ne verje be a sarkát a kád aljába. Fürcsi közben pedig egy kis vödörrel locsolgatom - így biztosan nem fázik meg.

Hoztam én is fotókat:
Kép
Kép
Kép
Kép

Ja, és Gergő imád hason lenni. Elépakolom a játékokat és hosszan képes manipulálni velük.
Vendég
 


sziasztok,

megkaptuk ma a 4 hós oltásunkat. 7,3 kg és 65 centinek mérték. szegénykém már tök fáradt volt, mikor mentünk, aztán még várni is kellett, de alig sírt a drága. utána sétáltunk egyet, kb. 3/4 órát aludt, aztán itthon ettünk egy kis barackot, pici tápit utána, játszottunk és 1 óta meg alszik, egyem meg. asszem ma kimarad az ebéd, uzsit kap meg vacsorát, max. kelünk éjjel is etetni, de nem volt szívem felkelteni.
jaj, ébredezik, megyek....

Klau

Kép
pkklau
 
 


Nanetto,

Heninek igaza van! Azért érzem állandóan az optimizmust az írásaidból, mert te még panaszkondni is optimistán és jókedvűen tudsz!!!! :lol: :lol: :lol:

A szűkítő betétet még én is benne hagyom szerintem addig amíg nem kell sok ruha, utána meg kiveszem, hogy neki is kényelmesebb legyen. Bár igazából az öv téma aggaszt, hogy az nem a vállával egyvonalban indul, hanem a háta mögül, a vállától úgy kb 5 cm lejebb és az nem jó! Nem biztonságos a használati szerint.
Valószínű, hogy akkor nem ugyanaz a talpunk van a hordozóhoz, mert a miénkhez nem kell a kocsi biztonsági övét csatolni sehova, a talp van a kocsiban lévő fém csatokhoz kattintva, ami az autó ülésébe be van építve gyárilag és a mi talpunkhoz a következő méretű autósülést is lehet majd használni.

Nektek szerintem ez van:
http://www.brendon.hu/Products/ViewDetails/18286?storetype=webstore&store=-1
http://global.pegperego.com/babyproducts-catalog/2010/Adjustable+Base
Ehhez tényleg kell a kocsi biztonsági öve is.

Nekünk meg ilyen van:
http://www.brendon.hu/Products/ViewDetails/29771?storetype=webstore&store=-1
http://global.pegperego.com/babyproducts-catalog/2010/Isofix+Base+0%2B1

Na már megint úgy be van borulva, mintha éjszaka lenne..... És dörög is már megint.....

Luna,
Köszi a felajánlást, én is megnézem tüzetesebben a borostyánblot. hu-t. Mert ott már 29 cm-től vannak láncok. Meg ha azt mondjátok ez a megbízhatóbb, akkor inkább innen rendelném meg én is.
A másik honlapon ott a legkisebb az 31,5 cm, ami szerintem óriási! A 29 is, de az azrét mégiscsak 2,5 cm-vel rövidebb!
Jaj, ez a hasfájás. Csak nem akar továbbállni :evil: .

Klau,
Valszeg az oltás döntötte le. Nekem oltások után mindig többet szundít!

Overall vs. bundazsák:
Aki kendőzik annak szerintem praktikusabb az overall, mert annak ugye van lába és a gyerek lábát szét tudod tenni a kendőben.
A bundazsák meg akkor jó ha csak kocsizol, mert ott nem lényeg, hogy szét lehessen tenni a lábat, ott semmi nem megy a láb közé.

Előszedtem a még tavasszal a téli cuccok leárazásán vett télikabátunkat. Hááááááááááááááát, izé óriási rá :roll: :roll: . A mérete 6-9 hós. Úgy gondoltam, hogy mivel télre már lesz 6 hós inkább a 6-9 hósat veszem meg, mert úgyis megy alá pulcsi, badi, meg ne nője ki két pillanat alatt, de ez talán majd januártól lesz jó neki. Ráadtam és szegény gyereket úgy kell keresni benne akkora rá :lol: :roll:
Most vehetek egy 3-6 hósat is :evil: mert ez ami van tényleg óriási rá.
Vendég
 


Nanetto és mindenki másnak is nézzétek mit talátam:
http://www.isofix.pegperego.com/p.php?l=en&p=4
Meg lehet nézni videon, mit történik ütközéskor a gyereküléssel és a gyerekkel.....
Elég durva, hogy szegény gyerek, hogy "repked" még az ülésben is. :( :shock: :shock:

Detti 10,
Már én is épp akartalak hiányolni. Várod már az utazásotokat?
Kíváncsi vagyok, hogy viseli majd a repülést a törpe.

Csilla,
lehet kérdezni, mit dolgozik a párod? Már csak azért, mert hogy ennyit éjszakázik.
Vendég
 


Viki, autosuleses zaktopikban olvastam, hogy a hattal bekotott kagyloknal (oke, mind hattal bekotott, szoval ahattal bekotott uleseknel :D) nem baj ha a valla vonala alol jon az ov, mert az ero ami utkozeskor eri masik iranybol jon, tehat nem rossz igy feltetlenul. A szembe uleseknel problema ez, mertott utkozeskor a gyerek elore lendul ki a szekbol es az alulrol jovo ov nem fog jol. A mi bebijeink nem a szekbol kifele jonnek ilyenkor hanem belepreselodnek meg jobban, szoval ez nem problema nayyira.

Ugyan mas az ulesunk, de nekunk sincs izofix akocsiban es ezert az elso verzioju un. belted base-nk van, ami fixen benn van a kocsiban a hordozo meg csak rakattan, de a beltednel tenyleg el kell vezetni hatul az ovet meg, viszont ez nekem nem macera, egyszeru. (mondjuk amig lejutok akocsihoz a gyerekkel az a macera, azok utan nekem egy ov mar semmiseg :D)

en meg nem birtammegnyitni az oldalt a lanchoz. jo helyrol akarom rendelni az a lenyeg :) es ha mar, akkor szivesen tobbet is mondom, feladni is fel tudom... :) csak egyszer nyiljon meg :d

luna6
 
 


Luna,
akkor jó :) ! Így most már nem aggódom, és marad még a szűkítő :) .
Nekünk sem macera még átvezetni az övet. Mi praktikussági szempontból vettük meg az isofix-eset, mert arra rá lehet kattintani a következő méretű ülést is (9-18kg), így a talpat nem "csak" 10-12 hónapra veszed meg és utána "kuka", hanem kb 3-4 évre, az azért nem mindegy....

Hát én is jó oldalról akarom megrendelni, most próbáltam őket hívni, hogy küldik-e külföldre, de nem veszik fel :twisted: . Majd megpróbálom holnap még egyszer, ha nem akkor írok mailt. Mert a szállítási feltételeknél nem írja, hogy külföldre is.
Aranyos, hogy elpostáznád, ha nem lesz más megoldás akkor úgy csináljuk majd, feltéve ha te is innen rendelsz majd.
Vendég
 


Nanetto,
Eszti a láncot éjszakai is hordja, vagy csak nappal? Azt olvastam, hogy a ruha alatt a bőrrel érintkeznie kell hogy a hatást kifejtse. Ez igaz?
Én imádom Limara oldalát, bár még nem sok mindent csináltam tőle, de már nagyon sok minden tervben van. Lenne már itt az ember, hogy pusztítsa a konyhai tevékenyésgem eredményeit....
A perec nálam is tervben van. Ha holnap is ilyen borongós idő lesz, lehet meg is csinálom.
Szóval zugolvasod a blogom :wink: , mert csak onnan tudhatod, hogy sütöttem tőle :wink:

Ja és képzeljétek, EMELI A FEJÉT HASON!!!!!!! :lol: :lol:
Persze mire elrohanok a fényképezőért állandóan leteszi, így még nem sikerült megörökíteni :( .

Na asszem én mára eldugulok, mert jól elbeszélgetek itt magammal ma :roll: :roll: .
De hát az eső esik, éjszakai sötétség van a felhőktől, lányzó szundít, én meg itt ülök a gép előtt és blogolok a babaneten....... :roll: :oops:
Vendég
 


A kurva életbe, pont múlt héten vettem egy vadiúj Vigantol-t, az első, ami az oszlopban van. Ezt nem hiszem el! És még a gyártási szám is ott van a felsoroltak között. Az indoklásban viszont ott van, hogy "...Bár Magyarországon az érintett tételek nem kerültek forgalomba..."
Akkor az én kezemben ez itt micsoda??????????????

Visszaveszik ezt vajon a patikában?

Luna, köszi az infót.

Na, megyek, olvasok vissza, mert csak eddig jutottam.

Kép

Kép
***csilla***
 
 


Lányok! bekövetkezett a nem várt pillanat!
tudom mindenki túl van ezen de mi szinte mozdulni nem bírtunk a meglepetéstől!
Eszti 11 percig játszott szülői segitség felügyelet és stb. nélkül :-)
ahhhhh annyira édi volt! :-)
11 perc alatt felraktam a spagettit reszeltem sajtot kipakoltam a mosogatógépbe és bepakoltam! olyan voltam mint a szupernagyi a vasárnapi matinéba! :-)
aztán rájöttem a gyerek engem néz! ... nem is játszik önfeledt!
úgyhogy most porszívozni fogok mert azt is szoktam a konyhába és kiváncsi vagyok akkor mit reagál ugyanis rendszerint a porszívóval hadban vannak - próbálja mindig túlüvölteni :-)
de oooolyan jó volt ez az "idill" ...

Voki babája 45 perceket játszott egyedül 1,5 hónapja ki tudja hol tart most! én meg már egy ideje nem is merem irni hogy Eszti nem hajlandó egyedül SEMMIT csinnáolni! hozzárakom nem is neveljük erre ugyanis megszállottan imádjuk! és ha ő velünk szeret lenni miért ne... minek üvöltsön! amúgy olvastam a mottókönyvembe amit imádok hogy ha most játszunk vele és nem hagyjuk sirni akkor meg lesz az eredmény és kiegyensúlyozott boldog emberke lesz! de lehet hogy Eszti külön eset :-) :-) :-)

Konkri: 30 perc borzaska ! - de nálunk vann MOSOGATÓGÉP enélkül ugyanis közöltem konyha nem lesz!!!! :-) imádom is!
pedig a férjem 2x is úgy tervezte a konyhát hogy nem volt beleépítve de én rájöttem a furfangjára!

NNNNagyon cuki Gergő! mondom férjemnek én Esztiről mikor fogok ilyen fotót becsatolni???? azt mondja újságoljam el hogy ő nem hasonfekszik hanem vándorol! :-) ugynais ő most pörög a járókába és a lábaival ezerrel dörömböl!!!! igy zeng az összes játék! ... :-) mókás!
a videót a youtube-ra nem BÍROM BETÖLTENI basszus!lefagy pedig olyan édin "beszél" meg sikít! :-)
Vendég
 


Nanetto, en pl nem is tudom kivitelezni a nem sirni hagyast,,, ugyhogy ha ezen mulik, akkor lesz egy labilis boldogtalan gyerekem :D:D (mar most is eleg boldogtalan szegeny, bantja a hasa es megint booog...)

luna6
 
 


Nagyon sokat írtatok, de amire azonnal reagálnék, majd fotóval is alátámasztva: pont olyan harisnyát vettem a Sárkányban, 400 Ft-ért!!! Pénteken megmutatom az IKEÁ-ban :lol:

Kép
Kép
hari
 
 


Érdekességképpen:

3X6 Tipp,
hogy az anya alhasson!
Karikás szemmel kóborolsz a lakásban, néha azt sem tudod, éppen az ebédet készíted vagy vacsorát. Már rég nem a lottóötösre vágysz, csak egy kiadós alvásra.Segítünk, hogy átvészeld a nehéz hónapokat!

Az 3 hónapos Dávid legalább négyszer ébred föl éjjel,
nappal meg alig alszik. Mellette ott a hároméves Dini,
aki egészségesen aktív, vagyis folyamatosan kérdez,
beszél, nyüzsög. "Éreztem, hogy már nem vagyok a régi,
de amikor megtaláltam a postaláda tartalmát a mélyhűtőben,
amit nyilván én tettem oda, rájöttem, hogy az alváshiány
miatt lassan beszámíthatatlan leszek"- mesélte, amikor
összefutottunk az utcán.
Egy angol felmérés szerint a kisbabás szülők egy év alatt
majdnem 300 óra éjszakai „ nem alvást " gyűjtenek össze,
aminek csak egyik következménye a figyelemzavar.
Aki kialvatlan, az feledékeny, sokszor nem találja a megfelelő
Szavakat, nyűgös, rosszkedvű, indulatos és gyakran beteg,
hiszen nemcsak az idegei, hanem az immunrendszere is
megsínyli ezt az állapotot.
A kimerült szülőnek nem sokat segít, ha a fejéhez vágják:
Te rontottad el a gyereket, miért nem neveled meg, hogy
ne zavarjon éjszaka!
Ma már tudjuk, annak, hogy a baba többször is felébred,
Nem a nevelés az oka.
A csecsemő éjjel is biztonságban szeretné érezni magát,
és ennie is kell. Nem a szülőkkel akar kibabrálni, ezek
élettani szükségletek. A szülő valójában annyit tehet-ha
nem akarja semmibe venni és erőszakkal elnyomni gyereke
valódi igényeit-, hogy minél nyugalmasabbá varázsolja
az éjszakákat, és nappal is lehetőséget talál a pihenésre.
Ám ahhoz, hogy megtaláljuk a jó megoldást, ismerni kell
az okokat is. Nem mindig csak a baba ébredése okozza a
kialvatlanságot.

6 Tipp alvászavar ellen
1. Déltől ne igyál kávét, fekete vagy gyógyteát, lefekvés
előtt viszont jót tesz a citromfű. Van, aki langyos mézes
tejre esküszik
2. Alvás előtt isteni egy finom meleg fürdő, akár illóolajokkal.
Fürödhetsz a babával együtt, így mindketten elpilledtek.
3. A hálószobában mindig legyen friss levegő és kényelmes az ágy.
Ha megteheted, aludj nyitott ablaknál.
4. És most jön a báránykák számolgatása? Na nem! Nem érdemes
Addig lekapcsolni a villanyt, amíg nem vagy álmos. Ha teljes
erődből el akarsz aludni, tudván, hogy nincs sok időd, míg újra
rázendít a kicsi, szinte biztos, hogy nem fog menni az alvás.
Olvass valamit, ami biztosan eltereli a figyelmedet.
Ne ragaszkodj a magas irodalomhoz, ha a krimi jön be vagy a
romantika, szerezd be a legjobbakat!
5. Ha a párod benne van, játszhattok egy-két menet társast.
Jelen elmebéli és fizikai állapotban úgysem biztos, hogy képes
lennél vele huncutkodni , de értelmes beszélgetésekre vagy
párkapcsolati krízis megoldására sem. Arra viszont még biztosan
futja, hogy Ki nevet a végén?-ben legyőzd őt.
6. Kérhetsz finom hát- és talpmasszázst, vagy egyszerűen bújjatok
össze, amíg a kis trónörökös riadót nem fúj. Megérdemlitek egymás
biztonságát, hiszen együtt vagytok a pácban. És együtt is jöttök ki.
Mindjárt. Nemsokára...........

Ne küzdj!
Már az is sokat segít, ha elfogadod a helyzetedet! Ha tudomásul veszed, hogy ez az időszak átmeneti és teljesen normális, máris könnyebb a dolgod. Tekintsd úgy az életed, hogy most nem a „ nappal ébren vagyunk „ és „ éjjel alszunk „ a normális, hanem a 24 órás ciklusban élsz, amit főétkezések tagolnak. Aludni bármikor lehet, amikor hagynak, és ez is normális.
Ugye így már egész más a helyzet? Persze ehhez arra is szükség van, hogy átértékeld a céljaidat. Ha egyszer akartál szupernő és szuperanya lenni, akkor azt javaslom, adj ebből alább. Egyrészt még senkinek sem sikerült, másrészt erre senkinek sincs szüksége. A gyereknek semmiképp. Ő inkább szeretne egy mosolygós kócost, mint egy jól fésült mártírt. Szerintem a párod is így van ezzel.

6 Tipp, hogy több időd legyen
Gondold át a napodat, mikor lehetne aludni. Kézenfekvő, hogy amikor a baba alszik, te is lefeküdj vele.
1. Éjjel ez úgy a legkönnyebb, ha egy ágyban alusztok, vagy oldalhajós babaágyat használtok. (A pici ágyának oldaláról leszeditek a rácsot, és nyitott felével a tiédhez rögzítitek. Tehát egy síkban, de külön birodalomban alszik mindenki.)
Ha ilyen közel vagytok egymáshoz, éjjel föl sem kell kelned, hogy megszoptasd vagy megnyugtasd. Éjszaka csak akkor pelenkázz, ha bekakilt a baba, vagy kifolyt a pisi. Csak akkor böfiztess, ha nyűgös, és tudod, hogy sok levegőtnyelt.
Ne mérd, hogy mennyit szopott, nincs értelme. Összegezve: csak végszükség esetén kelj föl az ágyból.
2. Ha a baba nem szopik már, a legjobb, ha időnként apa kel föl hozzá. Ezt persze a család
sajátos körülményei döntik el: lehet felváltva, lehet úgy, hogy apa csak hétvégén „ügyeletes", de van olyan apuka, aki néhány hétig minden éjszakát vállal, látva, hogy anya már valójában zombivá vált.
3. A baba nappali alvásidejét is használd ki: alvásra! Porszívózni, főzni úgy is lehet, hogy a kicsit magad mellé ülteted egy ringatóban, vagy a hátadra kötöd hordozókendőben. Ráadásul a házimunkát bárki más meg tudja csinálni, aludni viszont senki nem tud helyetted! Zárd be a lakást, húzd be a függönyt, kapcsold ki a telefont, senki se zavarjon, hiszen fontos küldetésed van: életre kell aludnod magad! Most bújjatok ágyba a kicsivel együtt, egy kis szopás vagy ringatás, és hajrá! Ha nehezen alszik el, helyezkedj el félig ülő helyzetben, kényelmesen, a babát pedig a mellkasodra fektetve altasd. Párnázd körül a tested, hogy teljesen elengedhesd magad. Sokan azt mondják, hogy a nappali alvás után nem érzik magukat valami rózsásan. Az alváskutatók szerint megéri ez a kis kényelmetlenség, az agyunk ugyanis tíz perc alvás hatását is elraktározza!
4. Ha nem tudsz a baba mellett aludni, vagy a baba szinte alig alszik, a saját ép eszed megőrzése érdekében segítséget kell igénybe venned. Hívj át valakit, hogy foglalkozzon a kicsivel, és szundíts egyet. Ha nem tudsz úgy aludni, hogy a baba hallótávolságon belül van, kérd, hogy vigyék el sétálni. Átviheted közelben lakó barátnődhöz vagy a nagyihoz, aztán hazamész aludni. Ilyenkor se hagyd, hogy leterítsen utadtól a vasalnivaló! Annak is eljön az ideje.
5. Kezdetben minden egyes szoptatást összeköthetsz alvással. Kísérletezd ki, hogyan szoptathatsz a legkényelmesebben fekve. Tehetsz a derekadhoz vagy két térded közé párnát, a fejed alá biztosan kell egy, hiszen az oldaladon fogsz feküdni. A babát is fektesd az oldalára, ha kell, támaszd az ő hátát is egy összetekert babatakaróval. Hálás leszel, ha átéled a fekve (alva) szoptatás jótéteményeit!
6. Szülinapodra vagy karácsonyra kérj a családtól „időt", vagyis írjátok össze, ki hány óra babavigyázást vállal. De kérhetsz időkímélő háztartási gépeket is, mint a mosogatógép vagy konyhai robotgép. Jó ajándék, ha család összedobja a pénzt a fizetett segítségre: egy-egy alkalom takarítónő, egy hónap előfizetéses étel vagy bébiszitter sokat segít.

6 Tipp, hogy magadhoz térj
Ha úgy érzed, mindjárt lemegy a redőny, de éppen nincs lehetőséged aludni, bevethetsz néhány praktikát.

1. Pakold be a gyereket a babakocsiba, és menjetek el sétálni, a szabad levegőn magadhoz
Térsz.
2. Végezz el egy-két tornagyakorlatot, akár babával együtt!
3. Zuhanyozz le! A babát beviheted a fürdőszobába babaülésben, nem kell magára hagynod!
4. Délelőtt nyugodtan igyál kávét vagy teát, most élénkít, estére elmúlik a hatása!
5. Feküdj hanyatt, és tedd föl a lábad az asztal szélére. Vagy csinálj gyertyát (általánosban még ment tornán, nem?). De vigyázz: ha magas a vérnyomásod, az ilyesmitől tartózkodni kell!
6. Egyél és igyál rendesen! Ha az alváshiány mellett táplálékot sem kap a szervezeted, még jobban kimerülsz!

Gerillaakciók
20 perc alvás biztosítva!
-Mondd, hogy fürdeni mész, de csempéssz a kádba párnát, takarót!
-Indulj el „fogorvoshoz" , de az első kanyar után állj félre az autóval, döntsd hátra az ülést, és aludj!
-Játsszátok azt a gyerkőccel, hogy te vagy a baba, kérd meg, hogy feküdjön melléd, és altasson el!
-Ne is ágyazz be reggel, hamarosan úgyis az ágyban találod magad!
Vendég
 


Amúgy nagyon fasza, mert most megnéztem azt, amit Léni kap kezdetektől, amit még nekem is kellett szedni a pocakosság alatt, hát természetesen ez is ott van a listán. Nem gondolom, hogy bármi bajunk lesz belőle, de akkor is. Mármint Vigantol.

Geo, ezen most jól meglepődtem, hogy nem Te fürdetsz. :)
Apa egyszer a múltkor próbálta, de alig fért bele a keze Léni mellé, meg úgy aggódtam, hogy nehogy beleigyon a vízbe, hogy inkább kivettem a kezéből. :) Abban egyeztünk meg, ha már ül, majd a kádban megfürdeti.

Luna, borostyanlanc.hu, én innen rendeltem. Korrektek és szerintem nagyon szép is a választott lánc. Csak egy kicsit (nagyon) nagy a legkisebb is.
Na, wazze, látom, hogy akkor nem ott vettük, mint Nanetto. Szerintem akkor is lehet, hogy ezt írtad be, drága Nanetto, mühhüüüühhüüü, most sírhatnékom van. Vagy én olvastam félre, ez is könnyen meglehet. Bassssszusss.
De azért bízom benne, hogy nem gagyi. Bár az felmerült bennem és írtam is Nektek, hogy vajon egy abszolút természetes anyagtól miért pattogott ki tisztára a nyaka….

Tallin, de édi Arni. Na, az látszik a morcos nézéséből, hogy nem szeret hason lenni. :D
Én úgy tudom, kifele nézve nem túl jó ortopédiai szempontból a babuknak a kendőben.

Vik, ma 5 kaja lesz például, mert 5.45-kor kelt. 8-9 után ez azért jó korai. És szerintem rekordot is fogunk dönteni, de majd még meglátjuk.
Cukimuki Zoé bébi.
Hát én a bundazsákkal jártam így, múlt héten eBay-eztem egy 0-3 hósat, mert amit vettem még elöljáróban az bazi nagy.
A blogodat azóta én is olvasom (nem naprakészen, de azért haladok vele), mióta egyszer belinkelted. Nagyon tetszik.

Heni, jaj, de drága Gergő is. Imádom a huncut szemeit.

Nanetto, hát gratula a 11 perchez. Reméljük lesz még 111 is. :)

Kép

Kép
***csilla***
 
 


Ja, igen, Vik, elfelejtettem írni. Apa a Lidl (egyik) logisztikai központjában dolgozik, a kiszállítási osztályon. És mivel a kamionok éjjel is mennek és viszik az árut, ezért Ő is ott van addig, amíg az utolsó kamion el nem megy. Ez pedig sokszor 5-6 óra körül van hajnalban és 17.20-kor már ma sem volt itthon. :(

Kép

Kép
***csilla***
 
 


Na, még borostyánlánc: a mienk pl. teljesen olyan így kép alapján, mint ott a másik oldalon az egyik. Még a kapcsolója is pont ugyanolyan.:) Hmmmm...

Kép

Kép
***csilla***
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?