Sziasztok Lányok!
2-3 naponként jutok gép elé, de már ennyi idő után is nehéz visszakapcsolódni, úgy pörög a topik.
Örülök, hogy mindenki jól van, és hogy a babukák is jól érzik bent magukat. Maradjanak is még, mert még ott a helyük. Aranyoska és akik már ott vannak a 38. hét küszöbén, természetesen, rátok ez nem vonatkozik, mert a ti babáitok már készen állnak a nagyvilágra
A pocakok gyönyörűségesek és szép nagyok. Krisztina! Első babával jól meglett méreteid vannak.
Én is csináltam képet, fel is dobom, hogy nehogy kimaradjak a sorból
Ha Macsékról tud valaki valamit, azt mindenképpen írja meg. De biztos, minden a legnagyobb rendben !!!
Én a függönnyel elkészültem, egyiket még aznap megvarrtam, másikat tegnap. Fel is kerültek a helyére, csak még a kifüggesztőt kell apának felfúrnia a hétvégén. Sokkal szebb így, mint a gyűrűs verzió.
Csillag!
Szilárddal du. 5 körül ment el a magzatvíz, utána még lezuhanyoztam, bőven 6 után értünk be a kórházba, és mire adminisztráltak és előkészítettek, már majdnem 3 ujjnyira nyitva voltam. 8 körül mondta anyuéknak a doki, hogy nyugodtan menjenek el vacsizni, mert éjfél előtt itt baba nem lesz. Még szerencsére nem mentek el, mert 9.10-kor megszületett Szilárd. Szerintem, ha te is kinyíltál 4 ujjnyira, mire beértetek, akkor érdemes jó korán elindulni. Ha a magzatvíz elfolyik, egy gyors zuhany után rögtön el kell indulni a kórházba, nem kell fájásokat várni. Nekem azt mondta anno Szilárdnál a szülésznő, hogy kb 1 óra múlva kezdenek jönni a fájások (nekem persze nem jött még 3 óra múlva sem
).
Krisztina!
Szerintem első babával nem fognak kinevetni, ha túl korán mész be a kórházba. Lényeg, hogy legyen rendszer a fájásaidban, és akkor indulhatsz is. A barátnőm egy papírra írta fel az első fájástól, és amikor látta, hogy nagyjából rendszeres, öltöztek és indultak.
Biztos, külföldön másképp van a koraszülött számolás. Szakirodalom ide vagy oda, a magyar kórházak 36 betöltött héttől már nem számolnak koraszüléssel. Egyébként a támogatásokat itt a 26. héttől adják. Gondolok itt arra, hogy a szocpolnál például csak a betöltött 26 héttől fogadják el halott szülésnek vagy koraszülésnek.
Neked a férjed osztrák?
Szissz!
Boldog 3. házasságit!!! (nekünk a duplája volt nemrég
)
Úgy-e kíméled magad?!! Mert én nem úgy látom: nappali takarítás, vasalás, és társai!
Vivi!
Hogy vagy? Vérzés végleg elmúlt?
Navi!
Hát te tényleg nagyon vékony vagy! Csini pocid van. Nem kicsi a hasad, pont olyan első babás méret
Eta!
Szörnyű lehet ez a penész dolog! Nekünk nagyon ritkán megjelenik egy pici folt az egyik sarokban, azt gyorsan lekezeljük, és utána egy időre el is lehet felejtetni. Évente 2-3 folttal van dolgunk. De amit te írsz, az rémisztő. És igen, a levegőben is sajnos ott van, és belélegzitek. Szellőztess nagyon-nagyon sokat, főleg, ha meglesz a baba. Napi több órát is, mert sajnos a penész tartós belégzése asztmát okoz. Ez albérlet, vagy a sajátotok. Mert ha albérlet, akkor gyorsan lehet rajta változtatni, de még ha saját is, akkor is érdemes eladáson gondolkodni. Én komolyan mondom, inkább laknék egy kisebb penészmentesben, mint veszélyeztetni az egészségünket. Sajnálom nagyon, de mindenre van megoldás
Szerintem is érdemes újból kimosni a babaruhákat, és megtalálni nekik a legszárazabb helyet a lakásban. Biztos van olyan pont, ahol nem penészedik annyira, mint máshol.
Dorka!
Első szülésnél honnan tudhatnák, hogy gyors szülésed lesz. Bárcsak így lenne, de azért nem éld bele magad. Ilyet első szülésnél nem is tudom, hogy ki lehet-e jelenteni. De ne izgulj, akár 12 akár 3 óra alatt, de a babóink meg fognak születni
Rodi!
De is nagyon csini vagy, semmit sem szedtél fel! Mi Szilárdnál úgy csináltuk, hogy apánál volt a pénz, és a szülés után, miután megtisztálkodott (kezét szabaddá tette, és már indult volna ki) kiment apa utána, és odaadta neki a borítékot. Szülésznőnek is a végén. Mi még adtunk az anesztesnek 5e-t és a műtősnek is egy ezrest, aki a bálnatestemet áttette a kerekes ágyra, amivel áttoltak a csecsemős osztályra.
Berni!
Úgy rémlik, hogy én Szilárdnál megkérdeztem, de rám bízta. Most még nem volt rá alkalmam, mert nagyon sietett, de szerintem most is meg fogom. Bár azért nem tartom annyira jó ötletnek, ha esetleg mond egy összeget, mert ez olyan relatív, hogy mennyi dolga lesz. Előre ő sem tudhatja. Ha 1 óra alatt megvan a baba, szerintem nem jár annyi, mintha egy fél napot bent töltene mellettem. Tehát én akármit is mond, ott fogom helyben eldönteni, azok alapján, hogy mennyi dolga volt. 20-nál nem igazán szándékozom többet adni. De már 40-ről is hallottam
Mikegirl!
Akkor hajrá természetes szülés. Gátmetszéstől ne félj! Inkább vágjanak, mint repedj. Az sokkal lassabban és nehezebben gyógyul. Nekem 1 centis volt, és másnap már simán ültem rajta. Atikádnak pedig gyors jobbulást. Az antibiotikumból 2 nap múlva már jobban lesz. Gondolom, hörgőtágító szirupot is kapott. Szilárdnak is azt írtak fel (mondjuk ő nem lázasodott be, és a torka is csak alig volt piros), és egy hét alatt rendbe hozta a köhögését.
Rabbe!
Nekem azt mondta a szülésznő, hogy a mutató ujjunkkal a hüvely gáthoz közelebb eső részét U alakban masszírozgatni (nem kell mélyen benyúlni, csak épp az ujjbeggyel egy picit, tehát nem is teljesen csak a külső felületét, hanem csak pár milire). Neked az első szülésednél a szülésznő nem tágítgatott kívülről az ujjával? Na valami olyasmi mozdulatokat kell, csak talán annyira nem kell mélyen benyúlni. Még én sem próbáltam, mert azt mondta, hogy a 36. héttől kell (azaz a betöltött 35 után). És én még nem tartok ott.
Elképzelhető, hogy nyákdugó darab távozott. Emiatt ne izgulj, mert még ha teljesen el is menne, nem jelenti azt, hogy be fog indulni azonnal a szülés. Nekem úgy ment el, hogy észre sem vettem, pedig úgy indult be a szülés, hogy elment a magzatvizem, de nyákdugóval nem találkoztam. Lehet, hogy már korábban elment pisilés közben, és mivel nekem sem volt véres, nem vettem észre.
Magnézium: fura, hogy a 36. hét után még ilyen nagy mennyiségben szedetik. Ilyenkor le szokták állítani, vagy csak éjjelre, ha görcsöl a láb. Én biztos a 37 héttől nem szedném egyáltalán, főleg, ha már azt várja valaki, hogy kibújjon a kis albérlő. A fekvés/pihenés sem szokott onnantól már kötelező lenni, sőt.
Na, megint jó hosszú lettem, de legalább lekiismeretesen pótolok