Új privát üzeneted érkezett!

Vik, próbálkozom a járókával, persze. Egyelőre nincs kedvenc játék. Csak az ágya felett a zenélő-forgó és egy csörgő. Meg én. :)

Recept:

Diót (vagy akár mandula, mogyoró) a képen látható (na, akkor mégis jól nézd meg :D ) nagyobb darabra aprítom.
Aszalt sárgabarackot összeaprítom (aprítóval a diót is, ezt is), a dióval összegyúrom, gombócot formálok. Olvasztok csokit (én ezt a Lidl-ben kapható J.D. Gross márkájú nagyon magas kakaótartalmút szoktam) gőz fölött, belehempergetem és berakom a hűtőbe.
Hát ennyi.

Kép

Kép
***csilla***
 
 


Még azt akartam írni csak kiment a fejemből, hogy én úgy tudom az nem baj, ha a baba kezecskéje hideg. Az még nem jelenti azt, hogy fázik.
Nekem azt mondja mindenki, hogy dugjam be a kezem, ujjam a tarkójához, ha az meleg akkor nem fázik még annak ellenére sem, hogy a keze hideg.
Ha szintén a tarkójánál izzadt, akkor melege van.
Ha hideg akkor értelem szerűen fázik.
(van aki még a mellkasnál való ellenőrzést is mondja).

És én sem sterilizálok túl mindent.
A cumit ami leesik azt most már "csak" forró vízzel mosom le a csapnál és visszakapja. Este viszont az üvegekkel együtt az aznap egész nap használt cumit is sterilizálom. A játékokat amit a szájába dugdos azt első használat előtt gyógyszertári alkollal átitatott papírtölővel áttörlöm. Aztán meg ha leesik akkor azt is simán lemosom, vagy nedves popsitörlővel áttörlöm és játszhat vele megint.
Amit viszont ÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚTÁLOK!!!!!!!, hogy idegeneknek azonnal a kezét kell fogdosniuk :twisted: :twisted: :twisted:
Na arra nagyon pipás vagyok :twisted: :twisted:
Mert ha ott marad még melletted (pl buszmegálló), akkor olyan ciki rögtön a kezét törölni nedves popsitörlővel, ha meg nem teszem akkor meg az idegen baciját betömi a szájába.
Mert az egy dolog, hogy én az apjával fogdossuk a kezét és utána nem töröljük meg neki, mert a mi bacijainkat már megszokta, na de idegenekét :twisted: . Főleg ki tudja mit fogdosott az az egyén előtte :?: :?:

Csilla,
köszi a receptet, hát ez pofonegyszerű és nagyon fincsinek hangzik, ki is fogom próbálni. Mennyiség van, hogy mennyi dióhoz mennnyi barack, vagy csak úgy szemre és érzésre, hogy jól formázható massza legyen?
Vendég
 


Luna, dög vagy...most elkezdtem én is whoozit-t vadászni, mert olyan kell, aminek nem a szin nélküli alját látja, ha felakasztom fölé. Legalább már egy tippem van, minek hívhatják :-)

Ha valahol lelsz még ilyet, szólj, mert ez baromi jó!!!!!!!!!

Kép

KépKép
eszterxx
 
 

 
 

Be kell tenni a kedvencekbe, pontosabban megfigyelesre. Es akkor a megfigyelo listan a jobb szelen ad opciot, hogy view similar items... vagyis kikeresi a hasonlokat es akkor dobja ki a listat :D De ha csak a sima keresobe beirod, hogy whoozit az is segithet...
avagy meg egy: manhattan toys ... erre kell keresni, mert ok gyartjak :)

Irom majd mailben a cimet, a mailcimet a tobbi kep vegett... en csak az ujjasat ezekbol, Talinne lehet a csikos
na furdes... keeeesz vagyok man.

luna6
 
 


BOLDOG SZÜLINAPOT A TOPICUNKNAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

KépKép
eszterxx
 
 


Sziasztok!!! :)

Nagyon-nagyon szépek a babák, és milyen nagyok már, te jó ég, akkor gondolom Liza is nagy, csak Én nem veszem észre annyira. :D
Csak mindig más babáján döbbenek le, hogy nagy. :D

Bár Liza is már 6 kiló, és 63 centi, szóval nagy, csak Nekem tűnik kicsi babácskának. :) (persze a hátam érzi, hogy súlyos... :D )

3 hós oltás, és ellenőrzés megvolt, kérdeztem, hogy nem gond-e, hogy ennyire utál hason lenni, mondtam, hogy naponta sokszor hasra rakom, de pár perc alatt üvölt, és hiába tudja kinyomni magát, nem csinálja, csak a kezeivel evez, és már térdre nyomja magát, és a fejét lent csúsztatva előre csúszik, és közben üvölt. :) Azt mondták nem gond, az izmai rendben vannak, csak nem szereti, vannak ilyen gyerekek.

Jajj, mit is akartam, már Nekem is ki kéne másolni, és darabonként írni, asszem. :)

Karácsony
Nagyon jó ötlet ez a kézzel készített ajándék. :) Lehet hogy mi is ilyesmit találunk ki, mert nem sok pénzünk van, feleslegben meg semmi, és még ötletem sincs kinek mit kéne adni, szóval Én is már nekiállok most az ajándékokon gondolkozni. Én egyszer narancslikőrt készítettem mindenkinek, kis olivás üvegekbe, fahéjrúddal, citromkarikával, volt kézi bonbon is már, de ilyen Csilla féle még nem. :) Ez tetszik.
Már arra is gondoltam, h veszek kuglóf formát, és mindenki kap egy szépen csomagolt mini-kuglófot, amit frissen sütök ki.
Szerintetek?

Fogzás
Az Nálunk is megy, nyálfolyás, kézrágás, azóta a cumi sem nagyon kell neki, max. a babakocsiban és hajnalban, ha kezd felületesebben aludni, a cumit beteszem, és azzal alszik még vagy 2 órát.
Én Dologéllel kenem az ínyét, ha nagyon látom rajta, hogy fáj, vagy zavarja, az használ egyelőre.

Babakocsi téma
Hát hivatalosan is kinőtte a kisasszony a mózesét, és nem hosszába, mert úgy 80 cm, hanem keresztbe, mert úgy meg csak 30. Szegény nem fért már el, erőltettem még egy ideig, de már minden séta nyüszi, meg sírással végződött, úgyhogy átváltottunk az ülőrészre.
Kurva jó ez az ülőrész, el lehet fektetni vízszintesbe, és szembe is felrakható. :) Úgyhogy igazából annyi, hogy nagyobb, mélyebb a fejénél, és lábzsákot húzok rá most már, és simán tudunk sétálni.
Bár Én a vízszintest kicsit nem teljesen 180 foknak érzékelem, inkább 170-160-nak, de a háta, feneke egyenesen van, plédet is tettem alá.
Kép Ilyen volt a mózesben már a végén
Kép
Kép Ez meg már az ülőrésszel

ez meg egy közös fotó :)

Kép

Tápszer téma
Én is mindig frissen készítem, ugyanaz a módszerem, mint Vik-nek, ki van mérve, víz termoszban felforralva, és így is nagyon hamar megvan. Csak ha maradék van, az kerül hűtőbe, ha sok, és azt a következőnél megkapja.

Fertőtlenítés
Én is már lazább vagyok kicsit, de még mindig fertőtlenítek minden kajás edényt, a játékaival lazább vagyok, hiszen naponta moshatnám fertőtleníthetném mindet, mert folyton a szájában vannak...meg akkor a kezét is kéne. :)

Na, nem tudom még mit hagytam ki....olyan sokat olvastam vissza. :D

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika
 
 


Sziasztok!

Vok, aztamindenit, mint egy rémálom ez az autós sztori! De basszus nem látták a gyerekülést a kocsiban??? Legalább erre tekintettel lehettek volna..

Heni,
békéscsabaiak vagyunk, de hazajárunk Szegedre szinte. A lombik, aztán meg a gyerekklinika... Ott jártam fősulira és egyszerűen imádom a várost, csak jó lenne valami vidámabb programot is csinálni ott végre. :wink:

Vik,
gyönyörű szép kishölgy Zoé! Én is pipa vagyok ha idegenek fogdossák, pláne a kezét. Még "pici" volt és az orvosnál egy gyerek megkérdezte, hogy megsimogathatja-e, a férjem olyan hamar rávágta, hogy nem, hogy csak lestem. :shock: A pocakomat is uuuuutáltam, ha valaki tapogatta.
Jó olvasni, hogy máshol milyen a kari!

Vik, Luna, Csilla
Nem lehet könnyű, hogy alig látjátok a párotokat. Szerintem nekik még nehezebb, hogy nem lehetnek veletek. Meg hogy nem látják, hogy nem csak móka és kacagás a nap. És hogy igenis, nekünk fontos elmondani nekik, hogy mennyit evett, hányszor kakált és milyen színűt, mert nekünk meg ez a nap legnagyobb történése. Nem is merem írni, hogy a párom tanár, és itthon volt egész nyáron..
:D

Jól néznek ki a golyók, lehet hogy én is gyártok valamit, bár mindig mindent elrontok. :lol: Lehet, hogy bénán hangzik, de mi gyűjtjük egy perselybe a 200-asokat, most éppen kariaji lesz belőle.

Nyuszi,
Liza baba is egy tündér, aranyos az a kép rólatok, tiszta anyukája!
Nekünk is lassan szűk lesz a mózes, de szeretném még a telet kihúzni benne. ABC design 3 tec kocsit kaptunk egy barátunkéktól, mert nekik már nem kell, és hát nem túl tágas. A sportrész még meg sem néztem, de ihletet adtál. :D

KépKép
yadine81
 
 


Ja a fertőtlenítésről jut eszembe! Ugye olyat senki nem csinál, hogy ha leesik a cumi akkor bekapja mielőtt visszaadja a gyereknek?! :!: :!: :!: Ezzel ki lehet kergetni a világból is, és nem szépen szoktam elmondani a véleményemet, ha ilyet látok. Na, a bunkó vnő.. :D

KépKép
yadine81
 
 


Nyuszika:
Nagyon tetszik a közös fotótok! És hidd el, nem is kicsi Liza! Igazad lehet, hogy te látod kicsinek. A méretei éppen megfelelnek egy ilyen korú kislány méreteinek.

Yadine:
Nem vagy bunkó védőnő!!! Én sem nézem jó szemmel az ilyen cumi-lenyalogatós szitukat. Mondjuk nekem Gergő nem cumizik - ő döntött így. Viszont Bogi nagy cumi-fun volt. Ha leesett a cumi, akkor folyóvíz alatt mostam le, ha éppen úton voltunk valahol, akkor pedig mindig volt nálam egy flakon ásványvíz, és azzal locsoltam le. Inkább így, mint a saját nyálam... fúúúúj.
Én is megszerettem Szegedet, pedig én aztán tényleg messziről jött ember vagyok. Először furcsa volt, hogy egy kisváros után, ahol 30 évig laktam, hirtelen egy ekkora városba csöppentem, de jól érzem magam itt, sőt....szeretek itt élni.
Vendég
 


Csilla,
nagyon jó az a kép Léniről :D

Henibaby,
jó hogy hazajöttél :wink:
ahogy olvastam a hozzászólásodat, tök olyan érzésem volt, mintha egy regényt olvasnék :D
meg tök jó kedvem letttőle, hogy ilyen jókedvűen írtál :D
a videó is nagyon jópofa :lol: Gergő ügyii :lol:

Vok,Yadine,
akkor nektek is "eseménydús" éjszakátok volt....

tgyás:
ma megjött a papírom, hogy hiánypótlát kell beküldjek (kiskönyv egyik oldala, stb.) :?

Nanetto,
jó hogy itt vagy megint!!
jajj, pedig én úúúgy imádok karikor vásárolni.. szeretem nézni a rohangászó embereket, meg a díszek közt is jó sétálgatni :lol: mondjuk szerintem ezzel egyedül vagyok :roll:

Nikvik,
Zoé édes egy baba ám!!! :lol:

Luna,
tudom, nagyon rossz, hogy a "férfiemberek" ilyen keveset vannakitthon.... de kitartás, én is mindig a hétvégét lesem, aztán látod, már megint itt van :wink:

Nikvik,
de jóóó!!!végre együtt lehettek már nemsokára Nikos-szal annyit amennyit csak akartok!! de aztán minket se felejts el :lol:

csajok,
ez a karácsonyfa állítás ez keméény!!! :D
mi mindig úgy csináltuk, hogy 24-én együtt díszítettük a fát, de amikor a kisöcsém megszületett, onnantól a nagyöcsémmel foglaltuk le őt, amíg anyáék díszítették a fát, hogy majd azt mondjuk a manónak, hogy a jézuska hozta.
na én tuti úgy fogom csinálni, hogy a fát apa meg a kisfia hozza, és együtt díszítjük fel.

ajándékozás:
mi is úgy tervezzük, hogy Dávid kap egy kis, és egy nagy ajándékot. a kicsit tudja vinni megmutatni (na persze nem most), a nagyot meg együtt használjuk ki (építőkockák, stb.)

Csilla,
édességrecept kéretik a receptes oldalunkra :wink:
és párodnak meddig lesz ilyen az időbeosztása?
oké, látom már van recept :P
és a dió meg a barack ilyen összegombolygatható lesz együtt? :shock:

lknyuszika,
miis tegnap nézegettük Dávid fotóit és csak lestünk mekkorát nőtt, és mennyi változott :shock:
ja, és arra is rájöttünk, hogy alig van közös képünk a babával... :?
a tiétek viszont nagyon jó!! :D

Henibaby,
tényleg még azt akartam, hogy ahogy írtad, hogy már 4hónapos Gergő, meg ugye Alex, Eszti...
nekem meg az a fura, hogy Dávid még csak holnap lesz 3hónapos :)

Yadine,
korábban én is abc 3tec babakocsit nézegettem, sőt egyet vettem is, de sajnos belvárosba ez túl nagy... még ez a PierreCardin is megizzast néha... :) :?
Vendég
 


Nyuszi,
Liza nagyon édes! Én már várom, hogy itt is jöjjön a sapis idöjárás, mert a bébik olyan édik benne! :lol:
Hidd el nekem is olyan picinek tünik a lány, aztàn amikor nézegetem a "régi" képeit akkor látom, hogy milyen hatalmasat nött.

Köszönjük a dícséreteket, átadom az illetékesnek!

Geo,
Nem is tudod, mennyire várom már a szezon végét!
Én is szeretek a karácsonyi díszek között mászkàlni! Itt nincs olyan, hogy ki hozza a fát, így egyszerüen dolgom lesz, majd együtt dísztjük ha már elég nagy lesz.

Yadine,
Attol nekem is a hajam az égnek àll amikor anyuka bekapja a cumit "lemosásképp" és ugy adja vissza :evil: [/url]
Vendég
 



Vik, nem ám megsértődtél a sterilizálás kapcsán!
Amúgy napi egyszer még én is sterilizálok.
A minap, apósom, aki bagózik és nem mindig mos kezet wc-zés után (vvvvvváááááááááá) visszaadta Léna kezébe a csörgőt, amit utána rögtön a szájába vesz ugye. Szerintetek mit gondoltam?!?!?!?!?!!?

Nincs mennyiség a golyóknál, csak úgy szemre, érzésre.

Zoé és Liza is olyan édesek.

Yadine, anyukámék és sógornőmék is gyűjtenek így pénzt. Szerintem is nagyon jó ötlet, nálunk is be kellene vezetni.

Khmmm, én csinálok olyat, hogy cumi szájba. Ugyanis tele van a hajával az ágyikója és amikor altatás van és a cumi állandóan kiesik, akkor tudom, hogy tutira van rajta hajszál. Viszont sötétben nem kapcsolok villanyt, pláne nem rohangálok ki fél percenként a szobából. Így én szedegetem a hajakat a számból, de legalább nem Léna nyeldekli. :)
És akkor most gondolhattok rólam mindenféle szépet.

Geo, igen, össze tudod gyúrni simán, mert nagyon ragacsos a barack miatt. Csak a lényeg, hogy aprítóval kell, nem elég késsel felvagdalni.
Néhány hónapig lesz ilyen beosztása Apának, amíg be nem tanul egy új ember.

Vik, Vok, ugye Ti vettetek nemrég valami telefont, amit nagyon dicsértetek. Decemberben lejár a hűségnyilatkozatunk és szeretnénk telefont venni. Eddig abszolút mi is Nokia pártiak voltunk, 10 éve csak Nokiáink voltak, de mostanában sokakat hallok rá panaszkodni.

Ki mit tanácsol, milyet vegyünk? Persze nem a legdrágábbra gondolok, de azért legyen pofás, akár érintőképernyős, könnyű, kicsi.

Akit érdekel esetleg, itt van egy videó, ha már így belejöttem a feltöltésbe. Itt láttam először Lénát és ez azok közé a videók közé tartozik, amit még most sem tudok sírás nélkül végignézni. És mégis időnként megnézem. Majd látjátok, milyen "egészséges" színem volt. :) Léni meg egy kis csoki volt, állítólag amiatt, hogy az utolsó hetekben iszonyat mennyiségű céklát ettem.
Apa videózása elég érdekes, de nem tudott egyszerre Lénire és a videózásra is koncentrálni. :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ***csilla*** 2010.10.03 18:48-kor.

Kép

Kép
***csilla***
 
 


Sziasztok. Olvasgattam vissza, de tiszta káosz van nálam. Ritka sz@r napjaink vannak, főleg ahhoz képest, hogy már megszoktam, hogy Bencének egy hangja sincs. Most viszont pár napja jön a foga (szerintem) és nagyon szenved. Egyrészt az ínye is fájhat, mert folyamatosan rág, főleg a kezeit, már tiszta vörösek, olyan erősen harapja őket. Nem nagyon akar szopizni sem, csak minimálisat, cumizni se nagyon akar, inkább a műanyag részét tömi be, hogy rágja, aztán öklendezik tőle. Aludni is csak nagy nehezen alszik el, ma pl. elveim ellenére hagytam sírni, mert már nagyon ki kellett teregetnem és szegény álomba sírta magát. Emellett a kaksija is változott és valahogy sehogy nem tudja "kipakolni", úgyhogy segíteni kell neki lázmérővel.
Már megrendeltem a borostyán nyakláncot, remélem az majd segít kicsit. Ma vettem az ínyére kenőcsöt is, de igazából nem nagyon láttam rajta a megkönnyebbülést, miután belemasszíroztam :roll:
Reggel este kap viburcol kúpot, meg napközben chamomillát, de nem jobb a helyzet.
Valami tanács???? Vok? Luna? Valaki?????? Olyan szörnyen rossz nézni, hogy szenved és nem tudok rajta segíteni.Ráadásul ugye ma már Lili is itthon van, így vele is kell foglalkoznom, apa meg dolgozik :cry:

De azért ma sütöttem perecet, az az egyik kedvencem, mert mindig sikerül :lol: Nem emlékszem ki tette fel, de köszi még egyszer!

Kép
Kép
hari
 
 


Csilla,
megsértődni???? :shock: :shock: DEHOGY SÉRTŐDTEM MEG :lol: :lol:
Na igen anyós és após...... Anyósom a múltkor a vállára tette a gyereket textilpelus nélkül, aki nyálzik és amint vállat ér rögtön csócsálja. Hát mit ne mondjak magamban majd felrobbantam :evil: . Az rendben van, hogy a gyerek eszi az anyja meg az apja ruháit, bacijait, de nem feltétlenül kell ezt "idegenekkel" is csinálnia.
Néha úgy érzem, hogy ez a 30 km ami köztünk és anyósék között van lehetne úgy 330 vagy méginkább 3030 km!!!
Ebből a szempontból nem örülök, hogy vége a szezonnak, mert így majd mi is megyünk anyósékhoz, ahol a tisztaság hát hmmmm :roll: (Férjem húgának a gyereke nemegyszer ment haza az anyósétól úgy, hogy hányt és hasmenése lett az ott töltött idő alatt)

Nem akarom én őt búrában nevelni, meg én is azt vallom, hogy "egy kis kosz" nem árt, jövőre már homokot is fog enni a tengerparton :D , de azért mindent módjával.


Hari,
Hát sajnálom, hogy ennyire szenved szegény. Nálunk még nem ennyire durva a helyzet, azért reménykedem, hogy lájtosan megússzuk.
Vok talán tud majd valamilyen homeós bogyót nektek. Én is várom, hogy hogy adjam neki a chamomillát ami elvileg jó fogzáskor.

Csilla, Hari
Különben 3-4 napja mióta fokozott nálunk is ez a fog téma, ő se eszi meg a szokásos adagját. Nagy étvággyal elkezd enni, megeszik ezzel a nagy hévvel kb 120-130-at, aztán büfi, megint rácuppan enne is látom, de inkább szív egyet és utána meg "harapdája-csócsálja" az üveget és ez megy amíg még megeszik még 20-30-at. Az hogy az üveget kiüríti csurig nagy étvággyal és elánnal (170), mint pl még szerdán reggel is (aztán ütött be a ménykő) az most kb napi 1× van.
Aludni még bír.
Vendég
 


Csilla,
Léni nagyon édes kis csöppség volt a videón!!! :lol:
Iszonyú,hogy mennyit nőtt!!!! :lol: :shock:

Én nem bírom nézni azokat a videókat amiket a kórházban csináltunk. A fényképeket igen, de a videókat nem.
És ne aggódj, nekem se volt jobb színem mint neked. Kb, mint egy koporsószökevény úgy néztem ki.
Vendég
 


Csilla,
megnéztem a videót... eszembe jutott mennyi mindenen mentetek már át, nekem meg a napirend a legnagyobb bajom... :roll: :?

Hari,
basszus, sajnálom Bencét... remélem a többiek mondanak vmi okosat fogzásra, mert én nem tudok... :?
Vendég
 


Sziasztok!

Csilla, Yadine, Heni, Vik
nagyon aranyosak a képek és a videók a picúrkákról!!!

Eszterxx,
gratula a foghoz. Akkor nem nagyon viseli meg a kisembert! Ez szuper!

A mi kis prüntyink egy éve jelezte hogy útban van hozzánk! (A második teszt lett csak pozitív). És pont ma van a névnapja! Jé, ez csak most esett le....

Detti,
a picúr talpa is szokott izzadni. Nem hideg ugyan, de nyirkos. És szerintem van szaga! Nem büdi, de olyan kis babatalpszaga van. Bár én a kutyák mancsának a szagát is szeretem... Tiszta perverz vagyok...

Yadine,
a lyuk össze tud nőni? Szóval kinőheti ezt a problémát?! Olyan jó lenne ha nem kéne műteni! Én nem is tudom mit tennék a helyedben... A műtéttől félnék baromira, de attól is hogy ott marad a lyuk... Na, ezzel nem sokat segítettem...

Geo,
majd ha esetleg meg tudnád nézni, hogy 200-ast lehet-e parkolóórába dobni, akkor azt megköszönném. Megcsapolom akkor az otthoni készletet. Semmi lóvém nincs, bankkártyával szoktam fizetni.
Amúgy én is imádom a karácsonyi készülődést. Imádom a karácsonyi díszeket, sőt, a belvárosban és a bevásárlóközpontokban is imádok mászkálni amikor fel vannak díszítve, mert olyan jó karácsonyi hangulatom lesz már tőle (különösen az Árkád a kedvencem).

Vok,
ahhhhhhhhhhh. Azért milyen rohadékok, hogy látták hogy ott a gyerekülés, és még így is elviszik! Nagy az Isten állatkertje! Hogy rohadnának meg ott, ahol vannak!!!!!

Luna,
hát, azért az utóbbi időben kaptatok a sorstól keményen. Ezek után mostmár valami nagyon szuper dolognak kell következnie!!! Én amúgy imádom a linkjeidet, ha hazamegyek (mert most anyuéknál vagyunk), akkor nekiesek, és fogok rendelni egy csomó cipőt!!!!!

Táp: nem tudom ki írta, de én is azt csinálom, hogy előre felforralom, üvegbe töltöm, és csak annyit langyosítok mikróba amennyi éppen kell. Ez a legegyszerűbb nekem.

Fú, valamit nagyon akartam még, de nem jut eszembe....
Ja, cumis kérdéshez nem tudok hozzászólni. Leányzókánk az ujját preferálja!!! Imádja!!!! Ha már a szájába veszi, tudom hogy alvás lesz. Ilyenkor várok egy kicsit, és ha berakom az ágyába akkor el is alszik (persze ujjával a szájában).
Amúgy én sem díjazom a cumilenyalós dolgot. Az emberi nyálban van a legtöbb baktérium. Egyszer a féjkemet megharapták, és nem ment el dokihoz (pedig én mondtam neki!!!!), és bezáródott a seb, de begyulladt. Aztán 4 nap múlva mégis az ügyeleten kötött ki, ahhol fel kellett nyitni a sebet. Hát, akkor nagyon bánta hogy nem hallgatott rám...

Fertőtlenítés: én most még naponta mikrós sterilizálóval fertőtlenítem az evős cuccokat, és a játékokat forró vízzel és fertőtlenítővel lemosom reggel. Így a kalicis fertőzés után ez engem megnyugtat. Egy darabig még szerintem fogom csinálni, aztán ha már sok játéka lesz biztos lanyhulni fog a dolog...
cicmarek_
 
 


Vik!
A Chamomilla fájdalomcsökkentő. Tehát ha fáj, akkor adjál neki. Fogzáskor nincsen mennyiség. Mivel alacsony őptenciál, akár óránként is kaphat, DE ha már nem jár neki, akkor növelni kell az időt. Tehát, ha fáj, kap 1 golyó, majd 1 óra múlva még 1et, ha még mindig fáj. Ha már nem fáj, akkor nem kap, csak akkor, ha újra kezdi.

Hari!
Fogzásra lehet még mercurius solubilist használni, c9-esben. Ez mehet a chamomilla mellé. Ha az sem hat, akkor mondok még másikat.
Sajnálom,h ogy fáj neki. És igen, ez a kaki módosulás egy átok. Hannával végig így volt :? KITARTÁS!!!!

És bocsi, hogy nem jövök, de Hannázok :D Meg ma reggel jött egy tanítvány jelölt... szal l leszek havazva, de próbálkozom!! És szóljatok többször, ha nem írok, mert lyukas az agyam! :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Nekünk a Dentinox vált még be fogzásra, bár azt én Beninek még nem nagyon adom, de Andrisnál nagyon jó volt. Nem akarom, hogy hozzászokjon, mert ezzel is kinlódott rendesen, meg még most is, de a nagyobb fogak sokkal nehezebbek szoktak lenni.

És képzeljétek, nekünk megoldódott a hasfájás gond, úgy néz ki.......eddig Beninek 4 naponta volt széklete, addig csak pukizott, de iszonyat keményeket és büdöseket. Adtam neki bio alma-körte pépet és azt normálisan megemésztette, minden nap van kaki is azóta. Tudom a who ajánlásokat, ez csak saját tapasztalat. Egyelőre sokkal többre nem is akarom bővíteni a palettát, még sütőtököt nem hagynám ki, aztán a többit majd decemberben

Léna hihetetlen édes! Hogy milyen kis picurka volt!!!!!! Én is bőgtem rajta. Az a pelenka, ami szinte az egész gyereket betakarja!!!!!!

És nem ér 8 kilosig való linkeket feltenni, diszkriminációnak tekintem..........hogy költsek én igy pénzt szabadon? Bár igaziból ebayezni nem szoktam, csak a teszvesz meg a vatera :-)

Kép

KépKép
eszterxx
 
 


Sajna en a fogzasos nyugokho (nekem nem sajna, nektek az :D) egyelore nem tudok hozzaszolni, mivel Aronedu-Masonbambi (ez a legteljesebb neve :D:D) egyelore nem fogzik szerintem (nyaladzik kicsit meg a kezet is tomi, na de minden kisbaba nyaladzik es tomi a kezet meg mindent). Valamint azert sem mert nekem a csajok ezt megoldottak sajat hataskorben, szoval van olya, hogy egy gyerek nem vergodik, sir es orjong fogzas cimszo alatt. Az remlik, hogy a legnagyobbnak kenegettuk valamivel az inyet de tuti nem volt drasztikus a fogzas mert arra emlekeznek. A Manci meg kinovesztetett a fogait csak ugy, es kesz :) Szoval bizonysagul mondom, hogy ilyen is van.
Mindehez tartva magam (meg hogy Aronedumasonbambi mindent tok maskep csinal) felkotottem felog mar a gatyam, hogy lesz itt nemulass a temaban, es en is itt fogok tanacstalankodni, ilyen iranyu tapasztalatok hianyaban :)

Ha meg mar itt vagyok mondom, hogy az elmult ejszakank az elozon is tultett es egyre minosithetetlenebb... szerintem egyreszt nem tudom mi a gyerek baja, mareszt meg fogalma nincs rola :D:D Mindenesetre asszem ehes is neha, bar a gyulam elmult, vele ment a tej egy resze is, igy azota a korabbi egymelles rutin helyett 'ketkulacsra' jatszunk es neha igy is olyan hianyerzetet velek felfedezeni. Szoval nincs kizarva, hogy meg vannak szamlalva a nem tudom milyenink (napok, hetek, honapok? percek? :D) es most lenne roppant praktikus ha a gyerek elfogadna a kiegeszitest mert ugye akkor tuti nem kene drasztikusat lepni, hogy nulla cici full tap. Nade miert lenne ecceru ha lehet bonyolult is? :D

Tenyleg tapolos lanyok: irjatok, hogy uveges vizet nem kell forralni. Mi az, hogy uvegez viz? A sima palackozott csapvizrol van szo??? Es Eszter te pl fel sem melegited langymelegre sem? Vegulis az anyatej testhomersekleten jon ki, se nem hideg se nem meleg.

luna6
 
 


sziasztok!
Csilla: Lénis videó... atya-gatya! hát hallod nem is tudok mit irni! ez KŐKEMÉNY LEHETETT!!!! AHHHHH és jó hogy küldtél mai fotót is mivé lett igaz? annyira édes és hogy gömbölyödik!!!! ... csúcs

LUNA. MEGVETTEM AZ EGYIK CIPŐT!AHHHHHHHHHHHHHHHHH
MÉG JÓ HOGY MINDIG PANASZKODOM NINCS PÉNZÜNK! :-)
de muszáj voltam mert kapott két olyan cuki télirucit ingyen örököltük meg 2 csúcsszuper harisnyát hogy úgy éreztem cipő dukál hozzá! erre baszki belinkeled - és mondom ez égi jel ugye... :-) úgyhogy majd beszámolok ha megjön!

Nikvik: a téli szerkó isteni cuki! na majd talán köv. hónapban!!!!

Voki: most ovlastam az autós storyd! úristen! én tuti bepánikoltam volna! ... 1 gyerekkel! nemhogy kettővel! bele sem merek gondolni ha magamra vetitem! és igenis harcolj ez durva... rohadt szemét emberek! undorító férgek!!!!! ...

nekem fél 7-ig istenire sikerült napom volt! annyira idillien meseszép ahogy az megvan irva! reggel életem első útja Esztivel! megtanultam berakni kirakni a babahordót! Nik te tudod a pegperegos hordó meg babu (6 kg) hát baszki elig birtam birtam berakni abba a pici autóba mert olyan szűk és oylan nehéz a hordó plusz bekapcsolni az övet ami szintén nehéz révén az ujjam (mutató) alig mozog terhesség után izüzletes lett plusz kinőtt a bügyköm - de ez most nem tartozik ide szóval MEGOLDOTTAM!!!! és tök jó volt vezetni és Eszti is túlélte és nagyon jó volt mert nagyinél (dédi) volt a nagyi (anyum) és papa (apum) és én Eszti és Eszti annyira jó kislány volt röhögött beszélt nyáladzott mi meg sütöttünk és fecsegtünk olyan olaszosan! elkezdett befejezetlen storyk egymás szavába vágás üvöltés mi igy élünk! idegeneknek furcsa nekünk ez a CSALÁD! :-) na aztán hazajöttem a párom PONT AKKOR JÖTT HAZA!!! és kiderült fidesz kampány van ökörsütés ingyen kaja! rohantunk babával 3-ba át! hát volt isteni szőlő banán bió őszilé almák meg birka mennyei krumplipürével babgulyás ami isteni volt de nem ettem mert csipős volt csak megkóstoltam úgyhogy NAGYYYYON KIDURANNVA JÖTTÜNK HAZA! aztán annyira boldog volt a párom is hogy elhatároztuk este romantikázunk!!!! erre hazaérünk én itt Esztizem - nálunk a napirendbe van (ne boruljatok ki) hogy 6-tól 7-ig halász jutka koncert van MINDEN NAP!!!! :-) aztán fél7-kor megjelenik az anyós hogy após nagyon rosszul van! úgyhoyg fél 7 után 8 perccel már el is ment a párom és após az ügyeletre! most várom haza ideges vagyok ... ! és annyira szar ez az egész hogy miért mi miért most és miért az az ember beteg aki a leges leges legjobb a családban akit a legjobban szeret MINDENKI ...! .. jönnek a miértek és a kedvem jó kaka !!! :-(
na mindegy virrasztok baba alszik úgyhogy irjatok - legalább ti terelitek a gondolatokat! ...
Vendég
 


Cicmarek!!!
ééén is szeretem a kutyatappancs szagot :D :D :D :D :D
meg a nózijuk mellett is jó az illatuk, főleg alvás közben :wink:
ja és igen, 200ast is lehet az automatába dobni.

Eszterxx,
szuperhogy már nincs hasfájásook!! :lol:
Teszvesz meg vatera nálam is megy... :? :D

Luna,
jajj sajnálom, hogy kezd elmenni a tejcsid!

Nanetto,
nagyon sajnálom apósodat, nekem a papámnak voolt rákja, de meggyógyult és nem is tudom hogy érezném magam ha nagyobb baj lett volna vele. kitartást, és örülök, hogy iilyen jó napotok volt!!! :wink:

na mi vásárolni voltunk ma, aztán délután sétálni. fel akartuk szerelni Dávid kiságyához a FP forgó zenélőt, de nagyon drága bele az elem, úgyhogy nem vettünk elemet... majd hétfőn a nagykerben. annyira nincs pénzünk, hogy beszarok... :cry:

ja és képzeljétek!!!!!
most már amikor "altatom" Dávidot, akor nem 1 perc, majd 3perc és 5perc múlva megyek be, hanem 3, 5, és 7perc múlva... de eddig soha nem kellett még 7perc múlva bemennem, mert kb 5perc alatt elalszik magától. ma basszus arra lettem figyelmes az ebéd utáni alvásakor, hogy úgy sír, mint akit nyúznak!!!! leszartam hogy hány perc múlva kell bemennem, azonnal mentem be, és szegénykémnek a karja be volt szorulva a rácsok közé. kivettem neki a karját, megpuszilgattam, és el is aludt...
és mióta ezt a módszert csinálom és magától alszik el, simán kimehetek a szobából úgy hogy recseg a parketta, vagy hogy picii zajt csapok, nem ébred fel... korábban egy ujjropogásra is felébredt, aztán lehetett éjfélih dajkálni, amikoris beájult... már előre féltem az alvástól.. ez most annyival, de annyival könnyebb!!!!!
ja, és tudjátok elkezdtem egy előre megírt napirendet, amit az elején sem tartottam be pontosan, mégis egy fokkal jobb lett minden, most visszetértem ehhez a napirendhez, és halljátok, ma volt a második nap, hogy Dávid fél1-fél3ig végigaludta az alvásidőt!!! délben kicserélem a pelusát, lehúzzuk együtt a redőnyét, megigazítom az ágyát, leteszem aludni, és fél1kor már alszik... eddig 30percnél többet ilyenkor nem aludt, most meg negyed3kor úgy kell szólni neki, hogy ébresztő, kajaidő!! és este fél8kor meg már szundít is :lol:
szóval ez a napirend király. mondjuk kíváncsi leszek mi lesz holnap, ugyanis megyünk Ecsegre mama szülinapjára, visszük az utazóágyát is, kíváncsi leszek fog e aludni... mert már olyan jól megy minden. :D

na csajok most megyek tanulni... pedig inkább aludnék...
jó éjszakát!!

nade még teszek fel képeket: :lol: :D

Kép frufru nélkül, baba ébren

Kép frufruval, baba alszik :-)

Kép miután letettem a kendőből

Kép persze hogy érdekesebb a felirat, mint a pelusozás :-)
Vendég
 


Geooo, biztos rosszul fogalmaztam. Nem kezd elmenni a tejem, csak a gyula kovetkezteben mivel egy egesz napig el volt dugulva es nemigen termelt mert nem urult a termeles visszaesett es most ott stagnalok. EGyelore nem erzem, hogy visszaallt volna az eredeti allapotra, csak a helyben topogast erzekelem. Meg hogy a mukigyerek most erost a masikat hasznalja jobban...ebbol is eszik, de egy ido utan leall es nem is dolgozik rajta tovabb, keri inkabb a masikat :)
Mindenesetre meg o all nyeresre es meg mindig anyatejes :D:D

Naggggyon vagany David gatyesza!!!! :D

luna6
 
 



Sziasztok,

Nanetto,
remélem már jobban van apósod és nem volt szükség kórházba mennie.

Luna,
A babavíz az egyértelműen babavíz. Szerintem egy nagy lehúzás, mert borzasztó drága (Magyarországon, itt még nem láttam).
A palackozott víz alatt, meg a sima szénsavmentes ásványvizet értem, legalábbis én, de szerintem a többiek is.
Nekem a gyerekorvos mondta, hogy azt nem szükséges forralni csak melegíteni a tápszerhez. Ha csak vizet akarok adni neki szomjoltásnak akkor meg simán az üvegből beletöltöm a cumisüvegbe és ihatja.
Az enyém tuti meg nem inná a tápszert ha nem melegíteném neki fel a vizet. És ő nem testhőmérsékletűn, hanem szó szerint melegen szereti.
Ha csak beleönteném melegítés nélkül a cumisüvegbe+tápszer és úgy adnám rá se nézne, köpné úgy ahogy van és még rá is zendítene.

Geo,
Nekem tetszik a frufrud! És Dávid kabátja!
És milyen voltál amikor a legnagyobb gatyád ami most pont jó, ha jól emlékszem ezt írtad, simán lecsúcsott kigombolás nélkül? Mert szeritnem tök jól nézel ki! Mit tök jól, klassz vékony vagy! (mondja ezt a másik dagadt)
Vok,
oké, köszönöm a használatit, ma majd ki is próbálom!
Vendég
 


Sziasztok!

Nyuszika,
Liza is nagyon cuki.

Csilla,
még akartam írni, hogy Léninek hogy kihullot a hajacskája! (Vagy a kis feje ennyire megnőtt, és így a sok haj már ritkábbnak tűnik).

Geo,
Dávid édi-bédi. Milyen kis picike még! Na mi csak 1 hónappal vagyunk idősebbek, mégis olyan picikének tűnik Dávid.
És nagyon csini vagy! Még raksz fel egy-két képet magadról, és kövér disznónak fogom magam érezni...
Na, és végre találtam még valakit, aki nem találja hülyeségnek a kutyalábszagot! :lol:

Nanetto,
szuper lehetett a napotok, kár hogy a vége így alakult. Remélem javul apósod állapota...

Babavíz,
szerintem is lehúzás. Pláne, hogy a férjem azt mondta miután volt gyárlátogatáson ásványvizes cégnél, hogy nehogy üvegből merjem inni az ásványvizet, mert akkor kitekeri a nyakam! (Pedig nekem úgy esik jól, sőt, én pohárból nem tudok vizet inni.) Na szóval a lényeg, hogy nem is vennék babaásványvizet, amikor a csapvíz otthon van, nem kell cipelni sem, és nem tart semeddig sem felforralni egyszerre egy nagyobb mennyiséget...
Ja, Luna, a Szentkirályira rá van írva, hogy csecsemőknek forralás nélkül adható. De van külön babaásványvíz is, azt sem kell forralni.
cicmarek_
 
 


Cic, tuti tudod csak mondom, Portugaliaban nincsen Szentkiralyi viz :D
Mondjuk en babavizet sem lattam, csak pontozitani akartammirol is beszelunk :)

Viki, koszi a leirast. Probalkozunk (apja eppen most is kinalgatja) a cumisuveggel tovabbra is vagy ujfennt, ejjel megint jol becsomosodtam, megint ugyanott, de masodik szoptatasra kijott szerencsere igy nem maradtam eldugulva egy napig es meg nem is kezdett forrosodni sem, szal asszem ezt is megusztam, csak ugye meddig kisertemmeg a sorsomat :) Na be is fejeztek.. nulla eredmennyel, illetve nem orditott a vegen mar hanem hagyta a szajaba tenni :D:D:d Hattttalmas elorelepes, igaz? :) De nem akartam/akrok nagyon drasztikus lenni vele amig a helyzet nem kritikus valamilyen szempontbol.

Brutal idonk lett mara. Tegnap delelott meg langymeleg oszies, delutanra mikor kijottunk anyosektol mar hideg szel, mira hazertunk elborult. Ejjel ota meg viharos sze es eszmeletlen mennyisegu brutal ereju ezo is, szoval tiszta tel lett hirtelen, csak meg nincsen annnyira hideg. Viszont ebben az idoben (telen akar hetekig is) akkor sem lehetne kimenni setalni ha ki lehetne menni itt amugy. Gumocsizma, gumiruha... kb ebben lehet tulelni :)

luna6
 
 


Luna,
tudom! :lol: De viszont te jössz haza, meg kérdezted is, ezért gondoltam hogy írom. :lol:
Cseréljünk! Én imádom az esőt!!!! Persze nem hónapokig, de nagyon szeretem. Pláne amikor jó kis viharral párosul...
cicmarek_
 
 


Ez nem eso.... ezt nem imadnad :D ez kb olyan, mintha beallnal ruhastul a zuhany ala :D:D itt ertelmetlen dolog pl az esernyo, mert egyreszt vizszintesen is esik masreszt mindehol derkig vizes leszel merugye jarda nuku, katyu egy csomo, autok beteritenek es olyan szinten omlik, mint amit en otthon a teveben a monszunrol lattam csak :d Szal nem esik meg eseget, hanem mintha direkte lavorbol ontenek a fejedre :D
speciel olyen a konyhaablak ha ranezek, mintha arra is lavorbol ontenek, nem cseppes hanem zuhanyszeruen folyik rajta vegig... (lehet slagozzak kivulrol :D:D)

luna6
 
 


Sziasztok!

Fogzás,
ugyanazokat tudnám mondani, mint a többiek, sőt a homeopátiában egyáltalán nem vagyok jártas. Sógornőmnek mondta a doki,hogy a kislányának akinek nyolc foga jön egyszerre és iszonyúan kivan, adjon éjszakára fájdalomcsillapítót(panadol baby, nurofen), hogy legalább aludni tudjon.

Csilla,
nem tudok rád kiakadni a cumi miatt :D , mert végigbömböltem a videót! Olyan nagyon megható volt, meg ahogy Apuka hogy féltette,és ahogy Lénike odasimult a kezedhez, mennyire érezte, hogy ott vagytok, és hogy szeretitek..

Geo,
szuperjól néztek ki mindketten! Szerintem meg nagyon nagy Dávid.

Luna,
eddig nagyon romantikusnak tűnt Portugália, de Luna te mindig kiábrándítasz, tessék pozitivat is írni! :lol:
Azér szörnyű ez a szopihelyzet, hogy mennyien küzdünk vele. Elvileg teljesen egyszerűen és természetesen kellene,hogy menjen, mégsem. Bocs mindenkitől a hasonlatért, de az állatoknál még nem hallottam olyat, hogy ne tudott volna szoptatni bármelyik emlős állat, na.

Tappancsok

Jaj, Máténak este szoktam szagolgatni a lábát, olyan kis savanyúszagú, imádom!!

Lányok, hogy nekem milyen xar éjszakám volt!! Nézem a Megasztárt, egyszer csak megszólalt a légzésfigyelő!! Nagyon durván elkezdett síponi!!! Eddig még sosem riasztott! Berontok, kitépem a kiságyból, kirohanok vele a fényre, akkor elkwezdett kicsit grimaszolni. Másodpercekig nem tudtam eldönteni, hogy él-e még egyáltalán. Aztán percekig zokogtam, meg remegtem. Kicsikém aztán visszaaludt, de nem tudtam, hogy tévesen riasztott, vagy TÉNYLEG nem lélegzett egy darabig. Ott dekkoltam az ágya mellett órákig, de aztán megnyugodtam, mert még kétszer riasztott, de közben láttam, hallottam, hogy lélegzik. Az volt, hogy itt szélesebb a kiságy és elmászott róla. Megigazítottam, és így már tudtam aludni egy kicsit én is. De Csajok, amikor kirohantam vele egyszerre éreztem pánikot és hogy mi a következő lépés. Tudtam, hogy gyorsan a kemény asztalra kell fektetnem éas letépni a ruháját ez kb. egy másodperc alatt lepergett, de addigra már láttam, hogy lélegzik. Elmondhatalanul pánikban voltam.Fogalmam sincs, hogy meg tudtam volna-e csinálni. Biztos meg.Remélem.

KépKép
yadine81
 
 


Ja, Anyósoméknál vagyunk egyébként.

Még azt akartam, hogy Nanetto, nagyon sajnálom az Apósodat, szörnyű lehet keresztülmenni ezen az egész családnak.

KépKép
yadine81
 
 


Tényleg, és ki esett ki a Megasztárból, nem nézte valaki? :roll:

KépKép
yadine81
 
 


Oooo Portugalia tenyleg biztos nagyon romantikus, csdak rossz helyen vagyok, hogy ertekeljem :D:D:D

Jot is meseljek? Mondjuk a pekaruk, foleg a kenyerek naaagyon finomak (kar hogy dragak, de hol nem, persze magyar arakat verjuk, de eleg sok mindenben). A kavezokban a tejeskave mindenhol nagyon finom es mindenhol teljesen ihato is :D (a rovid feketet nem szeretem, ezek a nepek foleg azt isznak, de van ez a tejes is, a capuchino nem az o mufajuk pedig nekemmeg igen, ugyhogy abban hianyom van... ja, hogy jot kell irni, bocsi :D:D)

A kinti klima szuperjo, nemigen van szuksegem salra, sapkara, kesztyure... persze azert is mert gyalog nem tudok hova menni csak kocsival, de akkor is jo a klima, minuszaink maximum telen es csak hajnalban vannak tevedesbol, mire kelunk addigra mindig mar 1-2 fok van ekkor is... es ha hideg van napkozben telen kinn az 8-10 fok plusszban. Mondjuk masfele hideg ez, nyirkos, sokkal nehezebb viselni mint azt a felet ami otthon van, de megiscsak minuszmentes a kornyek ahol lakom. Ja, es nagy pozitivum, hogy nem esik a ho :D:D:D

Kozel van a tenger (ami ocejan ugye) bar eleg hideg, de ez engem nem bant mert nem vagyok furdozos tipus :D De ez lehet pozitivum, a kozelseg ugye...
aztan majd meg erolkodom, hogy irjak jot....

ja megvan: csaladi adozas van, igy figyelembe van veve, hogy egykeresosek vagyunk en meg nem melozom (ezzel is hozok igy penzt a konyhara egy evben egyszer). na a vegen meg ezt is elveszik majd? ha mar a csaladit egy tollvonassal ugye...

luna6
 
 


Geo, édesek vagytok a kendőben. Léni is most is itt nyomul. Nagyon durván nyomja az elmúlt kb. 3 hétben a napközbeni dolgokat.
Szóval kérdezem, hogy hogyan is csináltad ezt az altatásos dolgot, milyen módszer ez?
Léna egyszerűen kiborító napközben. Reggel semmi gond az elalvással, este szintén semmi különösebb gáz, de a kettő között borzalom. Képzeljétek, üvölt, de valami borzasztó módon, ha leteszem aludni. Már rakom az ágy felé és visííííít kegyetlenül. Cumi nem kell, én kellek. Felveszem, megnyugtatom, visszarakom vagyis raknám, de nem lehet, mert levegővétel nélkül ordít, még köhög is a sírástól. Megint megnyugtatom, visszarakom és ez megy vagy 5-6-szor, míg a végén már annyira ordít a fáradtságtól, hogy alig lát, hüppög, borzasztóan meg van sértődve, aztán félig elalszik már a kezemben, na, ilyenkor már jó eséllyel le lehet rakni. És akkor a szokásos 20 perce után felkel és a következő 2 órában úgy alszik, hogy állandóan felkel és kéri a cumit, amivel a szájában pörög, forog, állandóan kiesik, akkor megint nyüszög. Ahhhhhh.
Valaki mondja meg, hogy miért csinálja ezt?????????

Nálunk Apa megcsinálta a FP forgót adapterrel, így nem kell bele elem. Ha András is ügyes és van otthon adapteretek, akkor mondd neki, mert így csak egy konnektor kell és soha többet drága elem.

A másik rejtély, ami mondjuk nem újkeletű dolog, hogy este vacsi után már a böfit is alig bírja kivárni, kívánkozik az ágyába. Lerakom, szinte rögtön elalszik, kerek 20 perc múlva felkel (pedig csend van) és akkor jön a cumi ki-cumi be őrület úgy kb. 30 percen keresztül. Itt a kérdésem az, hogy miért kel fel ilyenkor MINDIG???

Hari, ó, szegény Bence a fogacskákkal.
Talán nálunk is ezért lehet ez a visítozás? Na, de miért csak alváskor?
Anyukám is megerősítette, hogy meg van duzzadva az ínye.
Szerdán megyünk a 2 oltásos körre, majd megkérdezem doki nénit is.

Luna, még Neked akartam írni, nekem azért tudja anyukám, hogy 9 hónaposan bújt ki az első fogam, mert csak ketten vagyunk testvérek és naplót írt mindkettőnkkel.
Én sima csapvizet forralok, nagyon drágának találom a baba, meg mindenféle hasonló vizet. Mi is forralt vizet ittunk, szerintem nem lett tőle bajunk. Persze kényelmesebb és egyértelmű, hogy tisztább illetve vízkőmentesebb (nálunk nagyon kemény a víz egyébként), de azért én sajnálok rá annyi pénzt. Ja, látom többiek is írták.
Wazzzzeee, licitáltam a zoknira. Pedig nem is kellene ám. Pfffff, Luna.

Juj, írtam már, hogy egy ideje, Léni pohárból issza a vizet? Olyan ügyes. Első körben lefetyelte a nyelvével, mint egy kiskutya, dőltünk a nevetéstől, de aztán már egészen ügyes. És olyan édes.

Vik, ez jóóóó, 3030 km… :D
Léni ma is eggyel kevesebbszer kajált, azaz eddig 3-szor és ugye már csak egyszer fog enni egy óra múlva. Ha minden igaz, az 500 azért meglesz. Én a refluxos őrület óta már egyáltalán nem vagyok ideges vagy ijedt, ha így alakul a nap. Az alig és erőltetve 300 ml azért durva volt, de míg elérjük az 500-at és egyes napokon jól eszik és nincs hányás, addig én teljesen nyugodt vagyok szerencsére.

Azért nyugtassatok már meg, hogy nem csak én csinálom a cumis dolgot. Na, nem mintha zavarna, ha egyedül vagyok vele, csak kíváncsi lennék, ki mer még kiállni vele. ;)
Egyébként egy idegen harapása azért csak más, mint egy édesanya, neeeem?!
Na, mindegy, téma lezárva.

Voki, németet tanítasz, ugye, jól emlékszem?
De azért ránk is fordítasz egy kis időt, ugyi?

Eszter, és képzeld, az a pelus egy külön gyógyszertárban megrendelhető pelenka, ami 0-2!!! kilóig jó. Hát tényleg durva, hogy mekkora volt. Van olyan videó is, amin látszik, hogy szabályosan lóg rajta a bőr, mint egy kis etiópon. De a lényeg, hogy jól belehízott a bűrkéjébe most már. :)

Nanetto, apósodról van valami hír? Orvosok mit mondanak?

Cic, igen, jól látod, alakult a haja. Elég nagy/sok fekete hajjal született, most jóval világosabb és egészen máshogy néz ki. Azért is írtam, hogy tele van az ágya hajjal, mert nagyon-nagyon kopik neki. De mindig van helyette új, csak az még szinte láthatatlan.

Yadine, na, örülök, hogy nem haragszol. :):):)

Kép

Kép
***csilla***
 
 


Ja, és amint látjátok a vonalzón, ma 5 hónapos Léna.
Hihetetlen, egyszerűen hihetetlen, hogy 5 hónapja történt minden. Olyan messze van és mégis olyan, mintha csak ma lett volna.

Kép

Kép
***csilla***
 
 


Csilla!

Nyolc tény a csecsemők alvásáról, amit minden szülőnek tudnia kell
Dr. William Sears

Annak érdekében, hogy jobban megértsd, hogyan tudod kellemesebbé tenni az elalvást és magát az alvást a magad és a gyermeked számára is, íme az alvás néhány fontos alapelve, amelyet minden új szülőnek fontos megértenie.
1. Hogyan alszanak a felnőttek?

A legtöbb felnőtt - miután átöltözött az alváshoz -, különböző rituálékkal segíti magát abban, hogy az alváshoz szükséges nyugodt állapotba kerüljön: olvas, zenét hallgat, tévét néz vagy szeretkezik. Amint elalszol, a felsőbb agyi központjaid pihenni kezdenek, és a non-REM-nek nevezett mély álomba kerülsz (non-REM: non rapid eye movement, vagyis nem gyors szemmozgás); ezt a szakaszt nyugodt alvásnak is nevezik. Az elméd és a tested ebben a szakaszban a legnyugodtabb. A tested nyugodt, a légzésed mély és egyenletes, az izmaid ernyedtek, teljességgel ellazult vagy. Körülbelül másfél óra mély alvás után az agyad elkezd „ébredezni" és munkához lát; Te pedig átkerülsz a mély alvásból a könnyű vagy aktív alvásba, melyet gyors szemmozgások jellemeznek, ezért nevezik REM-alvásnak. Ebben a szakaszban a szem mozog a szemhéj alatt, jelezve, hogy az agy működik. Álmodsz, mozgolódsz, megfordulsz, sőt, még a takaródat is elrendezheted anélkül, hogy teljesen felébrednél. Az alvásnak ebben a szakaszában történhet meg az, hogy teljesen felébredsz, hogy kimenj a mosdóba, majd visszamész az ágyba, és azonnal mély álomba merülsz. A könnyű és a mély álom váltakozó ciklusai kétóránként ismétlődnek az éjszaka folyamán, így egy átlagos felnőtt hat órát tölt nyugodt és kettőt aktív alvásban. Vagyis senki nem alszik mélyen egész éjjel, még akkor sem, ha úgy érzi.
2. Hogyan alszanak el a csecsemők?

Ringatod a babádat, sétálgatsz vele vagy megszoptatod, miközben a babának le-lecsukódik a szeme, és elszunnyad a karjaidban. Szemét teljesen becsukja, de a szemhéja továbbra is mozog és a légzése még rendszertelen. A keze és a tagjai még feszesek, riadtan felsóhajthat és arcán mosoly suhanhat át, amit alvási vigyornak hívnak. Akár remegés-szerű szopó mozgásokat is végezhet. Abban a pillanatban, ahogy „alvó" gyermekedet beteszed a rácsos ágyba, és megpróbálsz csöndben elosonni, a baba fölébred és sír. Most próbáld meg ismét végigcsinálni a bevált esti rituálét, de ezúttal folytasd hosszabban (kb. 20 perccel tovább)! Észre fogod venni, hogy a baba grimaszolása és mozgolódása megszűnik, légzése egyenletessé válik és elmélyül, izmai elernyednek. Ökölbe szorított kezét kinyitja, karja és tagjai súlytalanul lógnak. A csecsemő most már mélyebb álomban van, most már leteheted és elosonhatsz abban a kielégítő tudatban, hogy gyermeked végre kényelmesen pihen.

Az éjszakai szülői gondoskodás első leckéje: A csecsemőknek szülői segítségre van szükségük az elalváshoz, nem arra, hogy egyszerűen letegyék őket aludni. Néhány kisbabát le lehet tenni, amikor már elálmosodott, de még ébren van, és magától elalszik, míg másoknak szülői segítség: dajkálás, szoptatás kell az elalváshoz.

Ennek az az oka, hogy míg a felnőttek többnyire azonnal képesek mély álomba merülni, addig a csecsemők az első hónapokan először könnyű álomba kerülnek. Húsz perc vagy még hosszabb idő múlva lépnek fokozatosan a mély álom fázisába, amelyből nem könnyű őket felrázni. Talán Te is tapasztaltad, hogy ha gyorsan be akarod tenni a babát az ágyába, amikor ő még a kezdeti könnyű álom-periódusban van, akkor általában felébred. Sok szülő mondja nekem: „Az én gyerekemnek teljesen el kell aludnia ahhoz, hogy le tudjam tenni". A későbbi hónapokban a kisbabák egy része egyre gyorsabban jut a mély álom fázisába, kihagyva a hosszú könnyű álomszakaszt. Tanuld meg felismerni gyermeked alvási periódusait! Várd meg, amíg a baba mély álomba merül, mielőtt átvinnéd őt egyik alvóhelyéről a másikra, például a Te ágyadból a kiságyba, vagy az autósülésből a kiságyba vagy az ágyba!
3. A csecsemőknek a felnőttekénél rövidebb alvási periódusaik vannak.

Állj oda alvó gyermeked mellé, és figyeld, ahogyan alszik! Körülbelül egy órával azután hogy elaludt, elkezd mozgolódni, kicsit nyöszörög, szemhéja remeg, arcizmai grimaszolnak, rendszertelenül lélegzik és izmai megfeszülnek. Újra a könnyű álom szakaszába lép. A mély álomból a könnyű álomba való lépés kritikus időszak, melynek során a kisbaba felébred, ha bármilyen kellemetlen körülmény vagy kényelmetlenség - mint például az éhség - megzavarja őt. Ha a baba nem ébred fel, akkor a következő tíz percben átmegy a könnyű álom periódusán, és visszasüllyed a mély alvásba. A felnőttek alvási ciklusai (könnyű álomból mély álomba, majd ismét könnyűbe) átlagosan 90 percig tartanak. A csecsemők ciklusai ennél rövidebbek, 50-60 percig tartanak, ezért az éjjeli felébredés szempontjából kritikus perióduson óránként vagy még annál is gyakrabban átesnek. Amikor gyermeked a könnyű álom szakaszába lép, ébredés nélkül átsegítheted őt ezen a perióduson, ha a kezedet nyugtatóan a baba hátára helyezed, énekelsz neki egy megnyugtató altatódalt vagy egyszerűen csak ott vagy mellette, amennyiben a Te ágyadban alszik.

Az éjszakai szülői gondoskodás második leckéje : Vannak csecsemők, akiknek szükségük van segítségre a visszaalváshoz.

A csecsemők egy része képes átmenni ezen a kritikus perióduson anélkül, hogy felébredne, ill. ha mégis felébred, vissza tudja segíteni magát a mély álomba. Másoknak segítő kézre, hangra, vagy mellre van szükségük ahhoz, hogy visszasülylyedjenek a mély álomba. Az alvási ciklusok egyedi különbözősége arra tanít minket, hogy az éjszakai szülői gondoskodás egyik célja éppen az, hogy olyan környezetet teremtsen a babának, amely átsegíti őt az éjjeli ébredés kritikus periódusain, és hozzásegíti ahhoz, hogy felébredés nélkül visszatérhessen a mély álomba.
4. A csecsemők nem alszanak olyan mélyen, mint a felnőttek.

Nemcsak arról van szó, hogy hosszabb ideig tart nekik, mire elalszanak és gyakoribbak az éjjeli ébredés szempontjából kritikus periódusaik, hanem arról is, hogy kétszer annyi aktív (vagy könnyű) álmuk van, mint a felnőtteknek. Első ránézésre ez nem tűnik igazságosnak az egész napos gyermekgondozásban elfáradt szülőkkel szemben. Azonban ha figyelembe vesszük, hogy ez a mód, ahogyan a csecsemők alszanak - vagy nem alszanak - életfontosságú fejlődési elven alapszik, akkor könnyebben megérthetjük a gyermek éjszakai szükségleteit, és olyan éjszakai gondoskodási stílust alakíthatunk ki, amely inkább segíti, mint sérti a baba természetes alvási ritmusát. Ezen a ponton nem értek egyet a modern alvástrénerekkel, akik egy sor praktikát és technikát ajánlanak, hogy segítsék a kisbaba minél mélyebb éjjeli alvását – és ennek ára, sőt talán kockázata is van.
5. Az éjjeli ébredések a túlélést szolgálják.

Az első hónapokban a legnagyobbak csecsemők igényei, ám ezen igények közvetítésének képessége ilyenkor a legkisebb. Képzeljünk el egy kisbabát, aki az éjszaka legnagyobb részében mélyen alszik! Néhány alapvető szükséglete kielégítetlen marad. Az aprócska babáknak aprócska gyomruk van, és az anyatej nagyon gyorsan emésztődik. Ha a csecsemőt az éhségérzet nem tudná könnyedén felébreszteni, az az ő túlélése szempontjából előnytelen lenne. Ha a csecsemő orra eldugulna, és nem tudna lélegezni, vagy fázna, és melegre lenne szüksége, de annyira mélyen aludna, hogy nem lenne képes jelezni a szükségleteit, akkor a túlélése veszélybe kerülne.

Egy dolgot megtanultunk a gyermekorvoslásban eltöltött éveink alatt: a csecsemők azért tesznek úgy, ahogyan tesznek, mert így vannak kitalálva. Az alvással kapcsolatban a kutatók arra jutottak, hogy az aktív alvás a kisbabákat védi. Képzeld el, hogy a gyermeked úgy aludna, mint egy felnőtt, vagyis túlnyomórészt mély álomban töltené az éjszakát! Csodásan hangzik! Neked, valószínűleg, de nem a kisbabának. Képzeld el, hogy a babának melegre, ételre vagy levegőre volna szüksége, de mivel annyira mélyen alszik, képtelen arra, hogy felébredjen, észlelje ezeket a szükségeit és ezeknek megfelelően cselekedjen! A kisbaba jólléte veszélybe kerülne. Úgy tűnik, hogy a csecsemők olyan alvási sémával születnek, amely lehetővé teszi számukra azt, hogy a jóllétüket fenyegető körülményekre válaszként felébredhessenek. Hisszük, és a kutatás igazolja ezt, hogy a gyakori aktív (REM) alvás szolgálja leginkább a babák fiziológiai érdekeit a korai hónapokban, amikor a jóllétük leginkább veszélyben forog.

Az éjszakai szülői gondoskodás harmadik leckéje : Ha túl hamar arra kényszerítünk egy babát, hogy túl mélyen aludjon, az - túlélését és fejlődését illetően - nem szolgálja a legjobb érdekeit. Emiatt az újdonsült szülőknek, akiket elbizonytalanítottak az alvástrénerek javaslatai, melyek szerint rá kell venniük gyermeküket az éjszaka átalvására, nem kellene kötelességüknek érezniük, hogy túl hamar túl hosszú és túl mély alvásra bírják kisbabájukat.
6. Az éjjeli ébredésnek jótékony hatása van a fejlődésre.

Alváskutatók úgy gondolják, hogy a kisbabák „okosabban" alszanak, mint a felnőttek. Úgy vélik, hogy a könnyű alvás segíti az agy fejlődését, mert az agy a REM-fázisban nem pihen. Az agyi véráramlás valójában majdnem megkétszereződik a REM alvás alatt. (Ez a megnövekedett véráramlás különösen nyilvánvaló az agynak azon a területén, mely automatikusan ellenőrzi a légzést.) A REM-alvás alatt a testben megnövekedik bizonyos idegi fehérjék termelődése, melyek az agy építőelemei. Azt gondolják, hogy az aktív alvás periódusában tanulás is folyik. Az agy arra használja ezt az időt, hogy az éberen gyűjtött információkat feldolgozza, elraktározva azt, ami az egyén hasznára válik és eldobva, amire nincs szüksége. Néhány alváskutató úgy véli, hogy a REM-alvás alatt a fejlődő agy stimulálja magát, miközben hasznos képzeteket alkot, melyek az értelmi fejlődést mozdítják elő. A könnyű alvás szakaszában az agy magasabb központjai folyamatosan dolgoznak, míg a mély álom periódusában ezek a magasabb agyi központok kikapcsolnak, és a csecsemő alacsonyabb agyi központjai működnek. Lehetséges, hogy az agynak ebben az óriási ütemű növekedési szakaszában (az első két életévben a babák agya felnőttkori méretének majdnem hetven százalékára nő) az agynak alvás közben is tovább kell működnie ahhoz, hogy fejlődhessen. Érdekes megjegyezni, hogy a koraszülött kisbabák alvásidejüknek még nagyobb részét (körülbelül kilencven százalékát) töltik REM-alvásban, talán azért, hogy gyorsítsák az agyuk növekedését. Mint látható, az életnek az a szakasza, amikor az ember a legtöbb időt tölti alvással, és amikor az agy a legnagyobb ütemben fejlődik, ugyanaz az időszak, amikor a legtöbb időt tölti aktív álomban. Egyszer, amikor éppen arról az elméletről beszéltem, hogy a könnyű alvás segíti a csecsemők agyának fejlődését, egy nagyon élénk kisbaba fáradt édesanyja nevetve megjegyezte: „Ha ez igaz, az én gyermekem nagyon okos lesz".
7. Ahogyan nőnek, a babák alvása is egyre érettebb lesz.

„Ez mind nagyon szép," - mondod, - „megértem ezt a fejlődési rendet, de mikor alussza át a gyermekem az éjszakát?" Az az életkor, amikor a csecsemők "megnyugszanak" – ami azt jelenti, hogy könnyen elalszanak, és jól alszanak - széles határok között változik. Néhány baba könnyedén elalszik, de nem tud jól aludni. Másoknak nehézségeik vannak az elalvással, de jól alszanak. Más, kimerítő babák sem elaludni, sem aludni nem akarnak.

Az első három hónapban a pici csecsemők ritkán alszanak négy óránál tovább anélkül, hogy szükségük lenne táplálékra. A kicsi babáknak kicsi a pocakja. Viszont általában összesen 14-18 órát alszanak naponta. Három és hat hónapos kor között a legtöbb kisbaba megnyugszik. Napközben hosszabb időszakokat töltenek éberen, és éjjel akár öt órát is alhatnak egyfolytában. Háromtól hat hónapos korig 1-2 éjjeli ébredésre számíthatsz. Azt is látni fogod, hogy a mély álom periódusa meghosszabbodik. Az éjjeli ébredés szempontjából kritikus periódusok száma csökken, és a baba egyre könnyebben tud mély álomba süllyedni. Ezt hívják az alvás érésének.

Az éjszakai szülői gondoskodás negyedik leckéje : Fontos, hogy tudd: gyermeked alvási szokásai sokkal inkább a gyermek temperamentumától függnek, semmint attól, hogy hogyan gondozod őt éjjel. Ne felejtsd el: más szülők általában túloznak abban, mennyit alszik a gyermekük, mintha ez volna a jó szülőség fokmérője, pedig nem az. Nem a Te hibád, ha a kisbaba felébred.
8. A csecsemők továbbra is felébrednek.

Az, hogy egy baba mikor érik meg arra, hogy a felnőttekéhez hasonló alvásciklusai kialakuljanak, gyermekenként változik. És bár a kisbabák valamikor az első életév második felében eljutnak ebbe a szakaszba, sokan továbbra is felébrednek. Mi lehet ennek az oka? Gyakoribbá válnak a fájdalmas, kellemetlen állapotok mint pl. a nátha vagy a fogzási fájdalom. A nagyobb fejlődési mérföldkövek, mint az ülés, mászás, járás arra sarkallják a kicsiket, hogy álmukban is „gyakorolják" új képességeiket. Aztán egy- és kétéves kor közt, amikor a baba elkezdi átaludni a fent említett felébresztő hatásokat, az éjjeli ébredés más okai jelennek meg, mint a szeparációs félelmek vagy a rémálmok.

Azzal együtt, hogy megértetted, miért hajlamosak a babák az éjjeli ébredésre, tisztában kell lenned azzal, hogy a szülők és a babák számára is fontos a nyugodt éjszakai pihenés, másként a baba, a szülők és hármójuk kapcsolata sem lehet kiegyensúlyozott.

Fordította: Dénes Anna

Forrás: http://www.askdrsears.com/html/7/T070200.asp

Dr. William Sears gyermekorvos, 8 gyermek édesapja, több mint 30 gyermekgondozási könyv szerzője

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


sziasztok!
Csilla: én is szopogattam a cumit! de csak vészesetben! de én mániákus fogmosó és rágós vagyok! gondolom ez nem változtat ahelyzeten hogy megköveznek soha! de csak ritkán fordul elő és "vészesetben" :-) de már fordult elő!!!! ...
erről a bumerángban a bochkor és a hallgatók között még mikor terhes voltam volt egy nagyon jó vita! szétröhögtem magam! bochkor cuminyalogatós (amőúgy imádom a kislányát a Nórit) és ugye jött a sok teló mennyire gusztustalan! :-)

Após: este hazaértek páromék hálaég "nem volt olyan nagy baj" a hajszálerek pattanak most szét a szájába de miután az egy vérzékeny zóna ugye ömlik belőle olyankor! viszont igy megnyugodtaunk - holnapra durkkolljatok (jól irok mi? csak sietek) mert megyünk egy újabb orvoshoz! addig nem állunk meg mig van pénzünk (bár már több mint 700.000.-Ft-nál igen jól látjátok és fizetjük a TB-t tartunk) mert bízunk bízunk bízunk!!!
hát kiváncsiak vaguynk mit mondanak! ... de háalég a hétvégét túlvélszeltük!!!! ...

Csilla altatás! nekünk is kemény volt még "8-10"hetesen de nekünk nagggyon nagggyon bevált! és látom Geonál is! szóval nálunk délelőtt és délután nagyot alszik a gyerek! ... délelőtt 2 órát egyben!!!! délután 1,5 órát és még este 1-et! szóval van huzatja hálaég! délelőtt a kocsiban alszik! ott nem kell altatni délután pedig 12-től vagy fél 3-tól pedig éneklek neki a nagyágyban (nem a sajátjában) !!!! és mindig csontsötét van!!!!! nagyon lehúzom a redőnyt de lámpát nem oltok! eddig még nem estem el :-) bár egyszer a bütyköm bevágtam az ágy lábába!!!! és visitani akartam volna de a baba miatt magamba kellett fojtani!!! ...

szerintem nálunk a baba attól is fáradt vagy alvósabb hogy a védőnő szerint olyan vagyok mint egy mérgezett egér ... vagyis ... állandóan kint vagyunk! ... persze sokan nem tehetik meg ezt és szerintem a levegőtől kimerül! imád nézelődni virágok volt hogy a muskátlit múlthéten 30 percig nézte :-) olyan 3,5 - 4órát sétálok vele naponta! olyan napi 6-8 km-t! :-) a városba már hülyének néznek! ... aztán este halász jutkázunk mindig ugyanakkor aztán fürdés alvás! tudom lehet hogy nevetséges a gyereknevelési módszerem de jól megvagyunk a baba szerintem kiegyensúlyozott én meg a sétákkal kiütöm azt hogy a baba nem tud nélkülünk létezni igy nem hagyjuk üvölteni és változatosabb neki is az élet mint a járókában! ... egy dolog ami szar az öltöztetés végigüvölti mig bebugyolálom aztán kibugyolálom levinni felvinni kocsit betolni kitolni tiszta horror az egész de aztán ha kint vagyunk jó!
na szófosásom volt ...

ma voltunk szavazni és mekizni!!! :-) és a tejpénzemből vettem az uramnak egy bazi drága sajtot ő ugyanis sajtbuzi! :-) ...

Csilla: gombászás? jézus ezen akkorát néztem! vizualizáltam ahogy szeditek a funghikat! ...
Vendég
 


Voki: végigolvastam amit belinkeltél! szerintem nagy igazságalapja van!!!!!! totál jó "cikk"!!!!!! megerősített egy csomó mindenben!!!!
Vendég
 


Luna, én nem melegítem a táphoz a vizet. Próbáld ki, hogy Áron hogy szereti....véletlen jöttem rá Andrisnál, hogy azért köpkösdte ki, mert langyos volt. Igy most szobahőmérsékletű. Beninek meg nem elég, hogy szobahőmérsékletű, ő a frissen kevert tápot sem issza. Két órát állnia kell, úgy már igen......Fene érti az izlésüket, de ezen aztán ne múljon :-)

Geo, hihetetlenül irigy vagyok! Szemtelenül jól nézel ki, iszonyat fiatal vagy, gyönyörű vékony és Dávid......nem is mondok semmit! Kész csoda! Szülj még vagy 5 gyereket, jól áll neked :-)

Kép

KépKép
eszterxx
 
 


Ha esetelg valaki lányos anyukát érdekel......irigykedem.....se lányom, se a méret nem jó már nekünk :-(

http://www.vatera.hu/2_db_pihe_puha_hal ... 50186.html

Kép

KépKép
eszterxx
 
 


Luna,
nem, nem te írtad rosszul, visszaolvastam, és én voltam gyökér... :oops:
na és azóta milyen? jön vissza a tejcsi?

Nikvik,
köszi szépen, és ez tényleg az egyik legnagyobb gatyám, most máraz egyik kisebb is rámjön, nade az még nem hordható, mert látszik, hogy mindenhol bevág :oops: :D :D
ja, és a frufruról annyit, hogy a múltkor már nekem is tetszett, de tegnap este megnézegettünk néhány képet amit mama tegnapi szülinaojá csináltunk, és basszus olyan GÖMBÖC fejem van rajta :shock: :shock: hogy ma már megint hajpántban nyomulok, ami meg persze nyomja a fejem, mint a barom... :? :roll:

Cimarek,
amúgy a nagyobbik öcsém is ilyen kutyatappancs perverz :lol:
ja, és ami tök érdekes!! anya, a nagyobbik öcsém, meg én, állandóan behajlítva tartjuk a lábunkat, mint a majmok (vagy mint a balerinák :lol: ) és szerintem Dávid is ilyen lesz, mert ő is szokta úgy tartani... 8)
no, mégegy esőimádóó :D András képes azért felébreszteni az éjszakaközeppén is, hogy nézzem vele az esőt... :roll: :wink:

ásványvíz:
az Auchan-éban pl a múltkor arzént találtak, vissza is vonták asszem... :?

Yadine,
szerintem is nagy Dávid, főleg hosszú... :shock: :D nade majd ma kiderül, ugyanis ma lesz a 3hónapos méricskélés, meg oltás. ideje is lenne készülődni :roll:
jhajj... ez a légzéskihagyás... ez kemény... én már a tanfolyamon elbőgtem magam, hogy nem tudom rendesen fújni a babát, én szerintem nagyon pánikollnék.... szegény...
nekünk csak az elején riasztott sokszor, akkor Dávid rendszeresen elfelejtett levegőt venni, szerencsére azóta észben tartja a dolgot.

Dávid itt eszi mellettem a kis gumikönyvecskéjét... :D

na basszus elkésünk... mennem kell...
Vendég
 


Hat Geooo, egyelor emeg mindig kitartoan csak anyatejes a skac :) Bar naponta tobbszor beprobalkoztam nala tappal is, de egyelore meg mindig nulla eredmennyel... de legalabb meszokja, hogy en sem adom fel es ez az undorito uveg (valamiilyet gondol talan :D) nem tunik el az eletebol :D
Szoval valamennyire igy egy het utan visszajott a tej, de asszem maradok a ketmellezesnel, mert igy legalabb ez a rosszabbul urulo is rendszeres ingert kap es nem marad annyiideje csomosodni. Bar ugye szombatra megint csomos volt, a fene vigye el.

Elkepeszto amugy, hogy a gyerek lassan 3,5 honapos es en pont ugyanolyan zombi vagyok mint az elejen meg a kozepen mikor 2 orankent kelt ejjel, es faradt vagyok es nem vagyok kepes egy csomo mindent megcsinalni, es almos vagyok amde 3 honap nemalvas mar ugy hazavagta az alvokamat, hogy amikor a mukigyerek alszik akkor ejjel van, hogy en meg nezem a plafont, mert nem birok elaludni... fejenallasban van a bioritmusom, vagy valami hasonlo :)

luna6
 
 


Na megkapta a kincsem az oltást. végig nagyon jó fiú volt, amikor szúrták akkor elkezdett szegény sírni, meg amíg öltöztettem akkor is sírt, de az már inkább az a nyöszizős fáradt vagyok sírása volt. és halljátok amint betettem a kendőbe, már össze is rogyott, és aludt egész úton hazafelé. itthon letettem a pelenkázóra, levettem a sapiját, gatyeszt, meg a kabátot róla, akkor felébredt és nyöszizett, ekkor leengedtem a redőnyét, betettem a kiságyába, és azóta(45perce)alszik.

volt a váróban egy nagyon pici baba, szerintem korababa volt. nagyon picike volt. és az anyukája az max 15éves lehetett szerintem, és a nagyi is velük volt. mondjuk tök fura volt, hogy a nagyi állandóan kikapkodta az anyuka kezéből a picit... :x

Csilla,
köszi az adapteres tippet, megemlítem Andrásnak :wink:
ha tudsz tegyl fel légyszi-légyszi Lénáról képet ahogy iszik :lol:
na ez valóban hihetetlen!!!! Léna 5hónapja született???? baszus... nőnek, mint a gomba... Dávid is tegnap volt 3hónapos, eddig nem is fegyeltem, hogy mindketten harmadikaiak :lol:

Vok,
hogy én hányszor elolvastam már ezt a cikket, de hányszor :D
és ha csak az én gyerekem alapján kellene levonnom a következtetést, akkor azt kell mondjam, hogy hmm...
nem válik be...
mármint hogy 20perccel tovább csinálni... persze vannak benne jó dolgok is. de ugye mindenkinél más válik be.
pl az, hogy a csecsemőnek a szülőkre van szüksége ahhoz, hogy elaludjon. szerintem az ellazuláshoz van szüksége, de elaludnia magától kell megtanulnia. persze ez csak az én véleményem, Csilla neke meg mindjárt leírom a módszert amit alkalmaztam. :)

Nanetto,
sztem tök jó ahogy az Estivel csinálod, hidd el én is ennyit lennék Dáviddal a szabadban, ha megtehetném... ma amikor sétálni voltunk, pont az futott át az agyamon, hogy mennyire utálok itt lakni. hogy amikor kiviszem levegőzni, még akkor is a belvárosi szmogot szívja... :cry:
ja, hátha nálatok is beválik: nekem is nagyon üvöltött Dávid amíg sétához öltöztettem a pelenkázón. aztán már a mózesben öltöztetem, és így már megszokta azt, hogy nemsokára séta, mondo is neki hogy felesleges sírni, mert mindjárt sétálunk, csak fel kell öltözni. most már nem sír, csak nyöszizik, és még a cipőmet meg a kabátomat is hagyja felvenni :D

Eszterxx,
szülék én még :lol: de a sulit be kell fejezni.. :roll:

Luna,
és mostanában milyenek az éjszakáitok?
Vendég
 


Dávid 6400g és 65cm.

Viszont gyerekorvost fogunk váltani. a néni nagyon kedves, de fogalma sincs arról ki kicsoda, keveri a dolgokat, most akarta beadni Dávidnak azt az oltást, amit már megkapott, meg azt mondta, hogy 4hónaposan mindenképpen adjak már neki gyümiket meg krumplit. aztán amikor mondtam, hogy szeretném megvárni a 6hónapos kort, azt mondta, na akkor ezt majd egy hónap múlva megbeszéljük, addig még nem lesz késő hozzátáplálni... :shock:
illetve mondtam, hogy írjon fel tápszert, mert az esti utolsó kajánál kap egy kis pótlást. meg mondtam, hogy Kvitamint is írjon. erre azt mondta, hogy az nem kell, lévn tápszeres babáról van szó. mondtam, hogy nem tápszeres, napi 1-2 étkezést pótolok eki max. erre ő: de ha az étkezések 2harmada táp, akkor sem kell. mire mondom én: de hát csak egyszer vagy kétszer kap tápot!!! erre néz: ja, akkor írok fel... szóval sztem szenilis. vagy valami, e én nem bízom a szakértelmében... most kereshetek gyerekdokit... :?
Vendég
 


K vitaminhoz: Aron egyszer kapott a korhazban es slussz. kerdeztem a dokit, hogy nem kellene e de nem, el is magyarazta miert nem kell tobbszor es rutinszeruen k vitaminozni, es kicsit csodalkozott mikor mondtam, hogy odahaza ez a szokas.

ejszakaink: hol ilyenek hol olyanok, nalunk a nappali ordibalas a kritikusabb ugye, bar ejjel is volt, hogy sokat kelt de most nem annyora, illetve osszevissza. de mostanaban nem alszik vissza azonnal sajna... en meg utana nezem a plafont, mert jol felebredtem, szoval nekem gaz, de nem mindig a suru keles miatt. azert 3 alkalom mindig megvan :D

luna6
 
 


JaGeooo, nekunk dr. Gyimesi Judit volt a dokinenink ott a rendeloben, en vacrol is visszajartam hozza jo darabig. hatha ott van meg, nekem szimpi volt.

luna6
 
 


Csilla,
én akkor döntöttem úgy, hogy ezt a módszert alkalmazom, amikor Dávidot már a dajkálás sem ringatta álomba, és amikor végre nagy nehezen elaludt, nappal akor sem aludt többet 30percnél, mert felébredt mindenre. este meg csak úgy aludt el, ha már széthisztizte magát és beájult.
egyik délután épp altatni próbáltam, persze megint üvöltött (kb kétszer bejött Nanetto módszere, de aztán sajnos nem hatotta meg se a cumi, se a simi, se az ének :( ). na és akkor letettem a kiságyába, simiztem a hátát, duruzsoltam neki, de végig sírt... na, mondom akkor dajkálom. felvettem, erre úgy elkezdett üvölteni... mondom huuuúúúúú....
és akkor azt csináltam, hogy visszatettem a kiságyába, adtam neki egy puszit, és kimentem.
vártam odakint egy percet, persze ő sírt,
és akkor visszamentem,
adtam neki mégegy puszikat,
és ismét kimentem a szobából.
de most nem 1, hanem 2percet vártam. a két perc alatt mg mindig sírt... bementem, puszit adtam neki, megsimiztem az arcát,
és megint kimentem.
most már 3percet vártam. na ekkor majdnem feladtam, mert még mindig nem hagyta abba a sírást. már majdnem bementem, pedig a 3percből még csak egy telt el, és akkor csönd.... én azért megvártam a 3percet, bemegyek és alszik....
na azt hittem ez attól volt, hogy a fáradtságtól beájult, úgyhogy másnap délben megint kipróbáltam.
háromnegyed12kor tisztába tettem,
majd picit megdajkáltam, amíg elénekeltem neki egy dalt. ekkor lehúztam a redőnyét, ekkor még mindig a kezemben volt, és akkor betettem a kiságyába.
na, azonnal görbült is le a szája,
de nem foglalkoztam vele, mondtam neki hogy aludjon egy jót, hogy délután tudjunk jó sokat játszani. adtam neki egy puszit, és kimentem.
vártam egy percet.
visszamentem (amikor visszamegyek csak adok neki 2-3 puszit, és megsimizem az arcát és fél percnél kevesebb idő alatt intézem a puszikat)
megint kimentem, stopperral a kezemben az ajtaja előtt vártam 2percet (és hozzáfűzném, hogy egyáltalán nem üvöltött, csak sírdogált)
visszamentem puszilni,
aztán 3percet vártam az ajtaja előtt. ekkor már csak nyöszörgött.
3pec után visszamentem,
majd ismét ki, és 4percet vártam, de ekkor már elcsendesedett. a 4.perc végén bementem és aludt.
aztán ez működött másnap is.
és akkor egy fokkal feljebb léptem.
először 1percet vártam,
aztán 3percet,
majd 5perceket kell várni, de nekem már kb az első 5percnél bealudt.
és amikor már ez is működött, akkor
3perccel kezdtem, majd 5perc, és a végén a 7percek ismétlődnek, de megintcsak nagyon gyorsan elaludt.
és amikor 30-40perc után felbred, az első jelnél rohanok be hozzá, és kezdődik az egész előlről. 3-5-7perc.
szerintem holnap váltok, és az 5-7-9perc jön.
de most már alig ébred meg, végigalussza a 2órát du.
tegnap mamáéknál azt hittem mivel idegen hely, meg francia ágy, nem kiságy, nem fog elaludni, de igen, nagyon gyorsan elaludt, és nem sírt, nem isnyöszizett, csak dumált.
az igaz, hogy 70perc múlva felébredt, de így is büszke voltam rá. :D
és ez este is így van. kaja után büfi, leteszem, és tegnap már a 3perc után szundított!!!
szóval tegnap este fél8kor már aludt. ezután 11kor evett, aztán csak 4kor, és nem csinálta a szokásos hajnali ébredését, hanem aludt egészen fél7ig!!! ami nagy szó, mert általában5től mostanában már ébren van... :?
és a bébiőrön át hallom, hogy néha megébred, de egy perc alatt visszaalszik.
szóval szerintem jó úton haladunk.
na lehet hogy bénán írtam le, szóval ha lenne kkérdésed, csak nyugodtan :D
ja, és szerintem az is számít, hogy napirendünk van, és mindig ugyanakkor alszik, eszik, fürdik. így már várja a dolgokat hogy bekövetkezzenek.
sok sikert!
Vendég
 


köszi Luna,
akkor lehet hgy kipróbáljuk a Gyimesi doktornőt!
Vendég
 


Geooo, azon gondolkodom mikent fogsz az agyban fekvo gyereknek puszit adni mikor lekerul az agy alja alulra :)
Egyebkent bar a mienk is fenn van meg, most kiprobaltam gyerek nelkul (o ugye meg sem kozeliti az agyat napkozben, most itt szundit a pihiszekben, mac 30 percet :( ) es igy is joo melyre kellene hajolni ehez a mutatvanyhoz :D

luna6
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?