Új privát üzeneted érkezett!

Dia, nekem is pattog. Pattogott a többinél is, de míg rá nem kérdeztél, nem zavart. Ma du. megkérdem a dokit, hátha okosabbak leszünk. Kép

Gyerek fogalmam sincs hogy fekszik, de most már nagyon bírnám, ha bevenné magát hagyományos pózba. Nyűgös vagyok.
sofka

Dia!

Megmondom őszintén nálam is szokott lenni ilyen apró pukkanás, de én azt hittem, hogy pukizik a picúr. Állítólag már ilyenkor is durrogtatnak! Mondtam is Apának, hogy kis pukis lesz! Kép
Csuklani nekem is szokott, ilyenkor mindíg simogatom a hátát, mert annyira tudom sajnálni! Kép
Én is úgy hallottam, hogy a csuklás kifejezetten hasznos, mivel azt jelenti, hogy kortyolgatja a magzatvizet. Ez pedig a tüdő éréséhez elengedhetetlenül szükséges!

Dia (mivel egy napra vagyunk kiírva)! Lányok!
Ti már gondolkodtatok a szülésen? Nem féltek még? Milyen érzésetek van ezzel kapcsolatban?

Nekem valahogy még nem jutott el a tudatomig, bár egyre közelebb az idő!

Puszi
Barbara
babar

Sziasztok!

Kis eltűnés után újra ittKép A hétvége kicsit forgalmas volt, de találkoztam anyukámékkal, anyósomékkal és a temetői viziteket is összehoztuk ügyesen, igaz, hogy tegnap már nem jutottam be 2 pesti temetőbe, mert a fiam elaludt az autóban és őriztem az álmát, amíg apa mécsest gyújtott.

Gigi,
Gyönyörű a gyerkőc, és tényleg nem látszik rajtad, hogy most szültélKép Szőkés lurkót még nemis nagyon láttam, így mutogattam páromnak is, hogy nézze megKép Nálunk mindenki sötét hajúKép

Kata,
Ruszlánnak ejnye, majd átadom személyesen is, ha nem változtat az álláspontján.. Vigyed csak dokihoz, remélem beutaljaKép

Többieknek puszi, most kicsit kavarog bennem, hogy kivel mi is történt, mert 3 napi infót olvastam egybenKép Lassan úgyis jön itt is a babahullás, itt a novemberKép

Puszi,
Mica
31+1
mica

Sziasztok!

Csak egy pillanatra ugrottam be, hogy az ígért képet feltegyem a bölcsőről.
Most sajna nincs több időm, majd később benézek.
Mindenkinek puszi.

Saxi

(Már benne van a mózes a bölcsőben.)Kép
saxi

Dia!
Még itt vagyok, csak apa tegnap netezett, és nem volt szívem elvenni tőle. Kép

Kata!
Én jó próféta voltam Giginek, remélem te is az vagy Kép Már szeretnék babázni, egyre jobban várom Kép
Holnap megyek a dokihoz. Nem kaptam időpontot, azt mondták, menjek oda, és megnéz a dokinő. Elvileg nem is akart behívni, csak a farossága miatt szeretne látni. Én viszont örülök, mert legalább hallani fogom megint a kis drágám szivecskéjét. Azt úgy szeretem Kép

Barbi!
Én már nagyon sokat gondolok a szülésre. Régebben mindig toltam volna a szülés időpontját, de az utóbbi pár napban inkább várom már. Félek a fájdalomtól, hogy hogy fogom viselni, de azt hiszem, lelkileg, amennyire lehet, már felkészültem rá.

Puszi
Anikó
pancsa2

Sofka,Barbi!Kép
Mi tényleg nagyon egyszerre szülünk.KépNa most megnyugodtam ha nálatok is van pukkanás!KépA tiétek is olyan hang mint amikor meghúzzátok az ujjatokat és pattan egyet az izület??

Én szoktam gondolkodni a szülésen,de inkább azon,hogy mikor jön el az idő.Este vagy reggel stb?Brúnó mondta,hogy beszéljem meg a szülésznővel,hogy hogy akarok szülni.Na akkor döbbentem rá,hogy nincs is semilyen tervem.KépNektek van?Szerintem nálam minden ott fog eldőlni a szülőszobán.KépAmi biztos,hogy minél többet szeretnék állni,sétálni a gravitáció miatt.KépTényleg nagyon repül az idő.Tegnap azt beszéltük Tamással,hogy olyan mintha pár napja mondtam volna neki,hogy 2 csík van a teszten.KépAztán tessék,mindjárt babázunk.KépKépSok puszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

Saxi!Kép
Juj,nagyon cukor a bölcső!KépGratulálok hozzá!KépDia

Kép
Kép
lldicsi

Saxi!
Nagyon szép a bölcső. Látom, a kislányod feje belekandikált a kamerába Kép

Dia!
Nekem nincs tervem, mert fogalmam sincs, hogy mit szeretnék majd ott. Lehet, hogy feküdni, lehet, hogy járkálni, vagy labdázni, ki tudja. Majd rögtönzök szerintem Kép Szerintem nem lehet eldönteni itthon, hogy akkor ott mi fog jólesni. Kép
Puszi, Anikó
pancsa2

Sziasztok!Kép
Egész nap nem tudtam a topikba belépni.KépTi is azért nem írtatok?Puszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!

Dia, rákérdeztem, nem tudja, de nem kóros.
sofka

Szülési tervem nekem sincs. Viszont egyezkedtem, és mivel befordult a kicsi Tündér, lehet hogy megúszom a gátmetszést. Különben meg tényleg nem egy előre tervezhető esemény a szülés, majd meglátjuk, mi hogy alakul. A Budaiben mondjuk nem eleht kádban szülni, és nincs bordásfal sem, viszont emlékeim szerint sosem vágytam egyikre sem a szülés közben.

Szép az a bölcső, Szaxi. Nem fog a nagytesó nagyon könnyen belenyúlni? Nálunk még nincs kiságy, kisruhák sem, majd a legvégén.
sofka

Sziasztok!

Sofka!
Jobb lett egy kicsit a kedved?
Jó,hogy befordult a baba!Kép

Dia!
Úgy látszik tartoztál egy úttal az ördögnek és ma le is róttad.
De látom megnyugtattak a lányok a pattogással kapcsolatban.Nagyon egyszerre fogtok szülni,lehet,hogy a babáitok tényleg szeretnek már most is nagyokat pukizni.Kép
A felkészítőn azt mondta a szülésznő,hogy minden adja majd magát szüléskor,de ők nagyon rugalmasan állnak mindenhez.Ezért én sem készülök konkrét tervvel.

Barbara!
Két és fél héttel a szülés előtt egyre többet foglalkoztat,hogy is lesz majd vajon az egész.
Egyszer írtam,hogy mivel az első császár volt,lehet,hogy jobb lenne most is az.
De mostanában valahogy mindig úgy képzelem,hogy most minden máshogy lesz.
Kifejezetten a fájdalomtól nem félek annyira,inkább a körülményektől és attól,hogy a babával minden rendben legyen.
Most teljesen más érzésekkel megyek szülni,mint először.

Saxi!
Nagyon szép a bölcső!Kép
Hogy vagytok?

Anikó!
Délelőtt kell az orvoshoz menned?
Remélem minél hamarabb leírod majd,hogy mi volt!Kép

Györesz!
Visszajöttetek Anyukádéktól?

Puszi mindenkinek!

Kata

Kép
Kép
ruszlána

sziasztok
Kata
voltál, uh-n? És mi volt? Neked hány nst-re kell menned egy héten?

Saxi
Szép a bölcső nagyon!! Bogi???

Anikó
Nagyon szurkolok!!!!

Barbara
Én is sokat gondolok a szülésre, hogy bÍrom majd, mennyire leszek kipihent (úgyhogy megyek is gyorsan aludni most, kivételesen nem éjfélkor Kép)
Voltál már uh-n, hogy tuti befordlt-e a baba?

üdv,
bringa
bringa

Bringa!

Nem sajnos csak jövő hét pénteken megyünk vizsgálatra és akkor tudom meg, hogy mi ez a nagy hajcihő a pocakomban.

Én is egyre többet gondolok a szülésre, mert a védőnő azzal riogatott, hogy szerinte nov. végén, dec. elején meglesz a kis Törpi. Valahogy még elképzelhetetlen egyenlőre. Az biztos, hogy én sem készítek szülési tervet, mert nem szeretnék csalódni, ha esetleg nem jön össze. Pl. sok kismaminak indul meg egyszerre a babó és nem tudok a kádba menni, vagy ilyesmi. A dokival azt beszéltük, hogy én teljesen rábízom magam, szeretnék minél könnyebben, minél humánusabban szülni, de ebbe még Ficánka is beleszólhat. Érdekes módon a fájdalomtól valahogy nem félek, mert tudom, hogy eredménye lesz. Nem olyan mint amikor az ember belerúg a küszöbbe, mert annak semmi értelme csak nagyon fáj.
Szóval eredménye is van, és tudom, hogy amikor vége lesz fantasztikus élményben lesz részem. (Ha normál úton tudok szülni) Minden esetre fontosnak tartom, hogy a vajúdás alatt is folyamatosan beszélgessek a picivel és már előtte is felkészítsem a születésre. Lehet, hogy ti nem hisztek ebben, de én nagyon. Ez mindkettőnek egy komoly fizikai munka és bíztatnom kell őt, hogy jobban menjen!
Mára rendeltem málnalevél teát, és a 36.héttől elkezdem iszogatni! Talán segít egy kicsit a dolgokon.
Szóval szerintem ez olyan mint egy ősi rituálé és biztosan fantasztikus dolog megélni, ha az ember felkészíti az agyát és a lelkét.

Na ma reggel nagyon okos vagyok!
Puszi mindenkinek
Barbara
babar

Sziasztok Csajszik!Kép
Barbi!Kép
Nem írtad,hogy a Hajdú Barbit választottad????Te bepakoltál már a kórházba??Tegnap itt voltak anyósomék és azzal riogatott,hogy pakoljak be mert nem tudom mikor kell menni és ő majd nem fogja tudni mi hol van.KépKépNem úgy lesz,hogy előtte leszáll a has stb??Mondjuk tegnap olyan keményedéseim voltak 20 percenként amilyen eddig soha.Mikor kezdődik a jósló fájás hányadik héten?És milyen az olyan mint a keményedések csak jobban fáj?Mert akkor tegnap az volt.KépGyorsan megbeszéltem picurral,hogy még ne jöjjön mert nincs bepakolva.KépAztán el is múltak a keményedések!KépKép

Tegnap írtam Giginek,hogy mi ujság velük.Kép
Válasz:
Hétfőn hazamentek.Teljesen kész vagyok.Nappal órákig alszik éjjel pedig katasztrófa.Pihenj amíg lehet.
Sok erőt és kitartást kivánok nekik!Hisz ő is erre várt 5 éve!KépKép

A kérdések nektek is szóltak csajok nem csak Barbinak!KépSok puszi,Dia 34+0KépKép

Kép
Kép
lldicsi

Szia Dia!

Igen a Hajdú Barbit választottam. Múltkor, mikor a Gajdosnál voltunk, kérdeztem kit ajánlana és mondta, hogy leginkább a Barbit. Úgyis lesz időnk a CTG közben mindent megdumálni. Szóval ő lesz velem. Nekem nagyon szimpatikus, csak még megpróbálom valahogy rávenni, hogy tegeződjünk, mert nem biztos, hogy fájások között menni fog a magázódás! Kép
Én egyenlőre csak a picúr dolgait csomagoltam össze. (1 kisebb táska)+pólya. A saját cuccom még nincs kész, mivel szinte mindent használok még. Már a köntösömet kimostam, így most Apáét kunyeráltam el, betét, hálós bugyi, törülköző bent van. Ma gondoltam, hogy még bepakolom azokat a dolgokat, amiket tudok nélkülözni és egy listát teszek a táskára, hogy mit kell az utolsó pillanatban betenni. Az tuti, hogy akkor nem fog menni a gondolkodás. Kép
Biztosan van előjele a szülésnek, de azért jobb már elkezdeni a pakolást. Nekem a gyerek cuccait összerakni kb. 2 óra volt! (Persze a gondosan összeállított listámat bent hagytam az irodában!!)
Giginek sok kitartást kívánok! Nekünk is közeleg ez az idő! Kép

Puszi
Barbara
babar

Barbi!Kép
Én is gondoltam,hogy mondom a szülésznőmnek,hogy tegeződjünk.Kép
Pólyát is csomagoltál?Azt adnak a kórházban.
Ma én is összepakolok.Kép
Picurnak ezeket teszem:4 rugi,4 bady,2 takaró/1vékony,1vastagabb/2 tetra pelus,1 fürdő kifogó,1 cs pelus,1cs popsitörlő,2 zokni,2 sapka.Kiskesztyűje nincs.Szerinted mi hiányzik még?A mellszívó és a cumisüveg még nincs sterilizálva.Puszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

Írtam egy litániát, de lefagytam! Kép
Most újra!
Pólya: úgy gondoltam, hogy szívesebben teszem sajátba. Anyu szerint érdemes vinni, mert nagyon jó szolgálatot tesz, amíg nem tudom olyan ügyesen megfogni a picit!
Csomag:
a ruhák ok!
én csak egy takarót tettem be, 3-4 db textil pelust, egy kifogót és egy kapucnis törülközőt. Én vettem kesztyűt is (lehet, hogy tök fölösleges)
Esetleg a hazavivős cuccát is tedd be. Ezt nem jó pasikra bízni! Egy overall és egy kis kardigán jól jöhet a hidegben!
Én mellszívót és cumisüveget nem viszek. Ha kell a mellszívó, majd Apa behozza! Cumisüveget meg nem szeretik, mert ha pótolni kell akkor pohárból adják nekik!
Esetleg egy bébi-cumit még érdemes betenni!

Elsőre ennyi! Puszi
B.
babar

Ja és popsitörlőből érdemes Sensitive-el kezdeni, mert az elején nagyon érzékeny a bőrük! Nem tudom milyen van neked, de én vettem külön sensitive-t!
Én biztos, ami biztos tettem be egy 62-es body-t és rugit is hátha az én picúrom is égimeszelőnek készül! Kép

Barbara
babar

Sziasztok!

Gigi!
Nagyon szép Olivér! Az éjszakázáshoz kitartást! Előbb utóbb megszokod és egy kicsit rá áll a szervezeted!!!

Pénteken végleg haza költözünk ezért nem tudom, hogy mikor tudok majd legközelebb írni, talán soha! Azért sokat gondolok majd rátok és mindenkinek kitartást!!!!!!!!

Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

Györesz!

Soha nem mond azt, hogy soha! Nagyon fogsz hiányozni!

Puszi
Barbara
babar

Sziasztok!
Na gyorsan leírom, mi volt a dokinál. Halmozom így a végére az élvezeteket Kép Még mindig bő 1 ujjnyi vagyok. A nyákdugóra azt mondta, hogy akár 2 héttel is jöhet hamarabb, mint a szülés, úgyhogy simán akár tovább is hordhatom. A CTG-m oké volt, nem igazán mutatott fájásokat, de a kis drágám nagyon elemében volt, úgy produkálta magát, végigugrálta az egészet Kép Jókat mosolyogtunk rajta az UH-os csajszival. Egyébként innen kész katasztrófa az egész. 10-re értem oda, és 1 körül jöttem el. Kétszer kellett visszamennem, mert döbbenet magas volt a vérnyomásom. 165/93. Kaptam ott helyben corinfart, és az végül levitte 141/86-ra. Úgy engedett el a doktornő, hogy egész nap mérjem, óránként, és este még csörögjek rá, és megbeszéljük, hogy mit csináljunk tovább. Mivel ilyen vérnyomással nem lehet szülni, ilyenkor jön a császár. Hát, valamiért istennek sem akar összejönni ez a szülés dolog normál úton. Nem elég, hogy farosak vagyunk, de még magas a vérnyomásom is. Pedig utálnám, ha vágnának. Na mindegy, ez van Kép Egyébként a baba feje most 9,6 centi, tehát határeset, hogy meg fogom tudni szülni.
Na jó kis litániát írtam, de mostmár befejeztem Kép

Dia!
A jóslófájások pontosan ilyenek. Először nekem olyan volt, hogy bekeményedett a hasam, többnyire alul, és menszeszhez hasonlító görcseim voltak. Mára olyan, hogy az egész hasam bekeményedik, szörnyen kellemetlen, és mostmár elég fájdalmasak a görcsök is. Ezek ilyenkor már természetesek, a méh készül a szülésre, azért vannak. Szerintem nálad is már azok, a 32. hét után már előfordulhatnak, ha jól tudom.

Györesz!
Ez nem jó hír, nagyon fogsz hiányozni. Sajnálom, hogy így alakultak a dolgok. Ezek szerint a hétvége eldöntötte az egészet. Remélem, azért lesz valami megoldás, hogy gyere később is. Nagyon jó lenne, ha itt lennél.

Puszi mindenkinek
Anikó
38+5
pancsa2

Barbi!Kép
Akkor én is vigyem a pólyát amit tőled kaptam?Kép
Jó,akkor cumisüveg marad itthon.KépSensitíve popsitörlőt vettem.KépJuj,már úgy mennék szülni!Kép

Györesz!Kép
Hiányozni fogsz!KépLégyszi keress majd valamilyen megoldást,hogy tudjál jönni a netre legalább hetente.KépHol laknak a szüleid??Aztán ha van kedved sms-ezhetünk vagy dumcsizhatunk is.KépKivánom,hogy minél előbb forduljon jóra az életed és picuré is!Kép

Anikó!Kép
Hát nem igazán jó híreket hoztál!KépRemélem minden rendbe jön és sima szülésed lesz.KépMég egy hét?Juj de közel van!KépKép
Akkor lehet,hogy jóslóm volt??Hurrá!KépAz enyém olyan,hogy felül keményedik be a hasam/de mint a kő/és a hasam alján érzem a menszesz szerű fájást.És ilyen erős fájások eddig nem voltak.Én már a 34.ben vagyok.Vagy most kezdtem a 35-öt?Ezt sose tudom.KépPuszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

Dia!

Szerintem hozd a pólyát! Te a 35.hetet kezded! Én meg holnap!
Nekem még semmiféle fájásom nincs, csak néha bekeményedik a pocakom. Olyankor fura érzés, de nem mondanám, hogy fáj!
Ha már te most jósolgatsz, akkor lehet, hogy hamarosan te is babázol! De izgi!

Anikó!
Fel a fejjel! Valahogy csak kijön az a babóca! Ne izgulj és akkor minden rendben lesz. A dokinál - vizsgálat előtt - nekem is mindíg felmegy a vérnyomásom, utána meg leesik a béka feneke alá! Én már nem is engedem, hogy előtte mérjenek! Kép

Barbara
babar

Barbi!Kép
Én mindig mondogatom,hogy nem fogom kihúzni a kiírásig!KépDe a 37.hétig azért húzni akarom.KépDe szerintem is nagyon izgi!KépPuszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

Dia! Kép
Nekem is a 34. héttől vannak ilyen jóslók, és még mindig egyben vagyok, úgyhogy meglátod, ki fogod húzni Kép Egyébként te már a 35. hétbe léptél, mikor betöltötted a 34. hetet. Meglátod, egyre izgibb lesz a dolog, minél közelebb vagy a kiírt időponthoz Kép

Barbi! Kép
Én még mindig optimista vagyok, tudom hogy minden rendben lesz. Egyébként a vérnyomásom sejtettem, hogy magas lesz, mostanában itthon is 140/90 körül szoktam mérni. De sebaj, erős csaj vagyok, én mindent megoldok, és az lesz, amit én akarok Kép
Ja, és ezek a keményedések is lehetnek már jóslók, nem feltétlenül mindenkinél vannak fájdalmak hozzá. Úgyhogy lehet, hogy már te is jósólsz Kép

Anikó
pancsa2

Anikó!Kép
Én ma 34+0 vagyok.Akkor már 35.hétbe léptem?KépJuj de nehéz a felfogásom!KépKép
Ez az.Erős csaj vagy!Minden rendben lesz!Fő az optimizmus!Kép

Barbi!Kép
Látod,még mehetünk együtt!KépSzóval te is jósolsz csak lightosan.KépKépPuszi Nektek!Dia

Kép
Kép
lldicsi

Anikó!
Akkor én egy fájdalommentes jósnő vagyok! Kép

Dia!
Akkor már lehet, hogy csak 3 hét! Húúúúúúúúúú!

Na most pont csuklik a pici! Ti ezt hol érzitek?
Én most a pocakom jobb oldalán olyan 5 cm-vel a nunim felett? Az jó helyen van? Mármint a nunim jó helyen van, csak a csuklás? Kép

Barbara
babar

Dia! Kép
Igen, mostmár érted. Ma töltötted be a 34. hetet, és ezzel megkezdted a 35.hetet. Kép Legalábbis én így tudom. De ha valaki máshogy tudja, javítson ki nyugodtan Kép Sajnos én sem vagyok tévedhetetlen Kép

Barbi! Kép
Fájdalommentes jósnő Kép
Szerintem a nunid biztosan jó helyen van, és a csüklás is, ha fölötte érzed Kép Én is ott szoktam érezni Kép

Anikó
pancsa2

Barbi!Kép
Én a csuklást az egész testén szoktam picurnak érezni.Szegénynek mindene rándul olyankor.KépDe tuti,hogy Szonja már fejvégű!Kép
Anikó!Kép
Köszi az infót:Kép
Most beszéltem a párommal telcsin és mondtam neki,hogy tegnap jóslóm volt.Szegény megihedt,hogy akkor én most megyek szülni.?KépAzt hiszi olyan hipp-hopp megy.KépKépPuszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!

Dia,Barbara!Kép

Kicsit visszaolvastam,de nem értettem,hogy ti miért visztek be a babának ruhákat.Nálunk a kórházi bennlétre csak pelust szabad vinni,popsitőrlőt,és esetleg ha cumit akarsz neki adni akkor azt.A többi kórházi,a hazamenős ruhácskát pedig apa hozza be elötte egy nappal.Nekem az a tapasztalatom,hogy nem igazán jó mindenből a szenzitivet használni rögtön mert így kialakulhat az érzékeny bőr,még ha erdetileg nem is az.Ha kipróbálod a normált és nem jött be akkor még mindíg ott van a szenzitív.Nálunk ez bevált,de ez csak az én véleményem nem akarok senkit semmire rábeszélni.Jóslófájás:nekem a 32.-ik héttől vannak és elég húzósak,jövő héten dől el,hogy szülünk előbb vagy még várunk,már nagyon izgulok.Bogi még mindig sántít pénteken megyünk vissza vele a sebészetre,holnap megyek az utolsó vérvételre,Bogi pedig oltást kap.Már előre félek a holnapi naptól,úgy utálom amikor szurkálják őt,de sajna muszáj.Én változatlanul nem alszom,fájogatok,vizesedek,zsibbadok,úgyhogy minden megvan ami ahoz kell,hogy szarul érezzem magam,már sehova nincs kedven kimozdulni mert állandóan pisilnem kell.Szóval röviden ennyi.

Anikó!Kép

Remélem már nem szenvedsz sokáig.Ne izgulj nem olyan borzasztó az a császár,én a másodikra készülök,igaz nekem nincs választási lehetőségem.Szorítok.

Györesz!Kép

Sajnálom,hogy így alakult,nagyon fogsz hiányozni,de a lényeg,hogy Norbika és Te egy kicsit megnyugodjatok.Azért ha van lehetőséged feltétlenül gyere.Minden jót nektek.

Mindenkinek sok puszi,szép estét,Saxi.
saxi

Saxi!Kép
Az Istvánban nem adnak ruhát a picurnak,vinni kell neki.Én úgy tudom,hogy adnak kölcsönbe egy pólyát,napi 5db pelust és a köldökcsonk kezelésére alkoholt és gézt aztán slusz pasz.Kép
Boginak minden jót kivánok és sok puszit!KépSzuri?KépJuj azt én se szeretem!KépPihenj sokat!Juj de jó te már mindjárt babázol!KépSzorítok nagyon!KépSok puszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

Dia, ilyen jóslófájásokkal még nagyon sokáig húzhatod ám. Nálam is vannal, de rájuk sem hederítek, nem érek rá. Kép Nekem viccelődött tegnap a doki, hogy két hét múlva találkozunk, na addig inkább ne szüljek. De nem oylan családból való vagyok én, hogy csak úgy hipp-hopp hetekkel előbb...

Szaxi, jobbulást a kis sántikának. Neked meg kitartás.

Gondolkodtam még a szüléstervről, és úgy érzem, feltétlenül le kell írjam, hogy egyetlen dolog számít: hogy mama és baba épen megússzák a dolgot. Sajnos van olyan közeli ismerősöm, aki végül császárral szült, és azóta sem talál magára. Úgy érzi, megérdemelte volna a hagyományos helyzetet. Ha mindenféle irodalom nem lihegi úgy túl a természetes és háborítatlan szülés fontosságát, talán kevesebben küzdenének ilyen alapon depresszióval.
Szülés közben pedig mindig József Attila sorai járnak a fejemben. (Ne kérdezzétek miért: "A csecsemő is szenvedi, ha szül a nő/, páros kínt enyhíthet alázat. "

És egy kérdés, rajtam kívül vannak még valakinek olyan klimax-szerű hőhullámai? Már lassan lefagyasztom a családomat, de még mindig folyton melegem van.

Ja, és sokkal nyugodtabb vagyok, mióta tudom, hogy Négyeskének helyén a feje. Valahogy ez a dolgok rendje, bármi legyen is a folytatás.

Györesz, kitartás, van egy gyönyörű kisfiad, az élet meg majd alakul. Gondolok Rátok.
sofka

Györesz, most olvasom, hogy mi van veletek. Tessék néha lazítani, keresni egy internetkávézót, és írni nekünk, hogy hogy vagytok!
Minden jót nektek addig is!

Puszi, Liv

Kép

Kép
liv

Sofka!

Nagyon szép ez az idézet,még soha nem hallottam.Kirázott a hideg.Köszönjük a jókivánságokat,neked is minden jót.

Szép álmokat,Saxi.
saxi

Dia!

Köszi a felvilágosítást,még tényleg nem hallottam erről.Mintha nem is egy országban lennénk,annyira különböznek a dolgok,az egyik helyen kérik a másikon tiltják aztán igazodjon ki az ember lánya.Köszi,hogy szorítassz nekem már én is izgulok.Apával megbeszéltem,hogy informáljon benneteket a történésekről.Erre az volt a válasz,"hogy anya én nem szoktam idegen hölgyekkel levelezgetni."De annyit nyúzom,hogy most már kezd rábólintani.Cselesen vele szoktam a gépemet bekapcsoltatni,hogy tudja hova kell majd írnia.

Szép álmokat,puszi,Saxi.
saxi

Sziasztok!

Nekem kb. 1 hete vannak komolyabb keményedéseim,de most már nem aggódok miattuk.Kép
Ha van egy kis szabadidőm,akkor légzésgyakorlatokat végzek,nagyon jól jöttek az első szülésnél is,tényleg segítség volt.
Kissé kivagyok,Ruszlán tele van kiütéssel,amire az idős körzetink azt mondta,hogy nem kell vele foglalkozni.
Gyanús,hogy nem skarlát-e?.Kép

Sofka!
Hűvösebb napokon furcsán néznek rám az utcán,mert lengén vagyok öltözve.
Szóval nem vagy egyedül ám a hőhullámokkal!Kép

Bringa!
Hetente 1x kell nst-re mennem,holnap esedékes.
Neked hányszor kell menni?
Csak annyit mondott az orvos az UH-nál,hogy a három kilót már meghaladja a baba súlya.
Az áramlást is nézi minden alkalommal.

Barbara!
Mire alapozza a védőnőd,hogy hamarabb fogsz szülni?!
Fiamnál és most is többen mondták nekem is,hogy biztos hamarabb fogok szülni,mert lent van a hasam,nagy a hasam,duzzadt a szám körül és hasonló bölcsességek.
Szerencsére Raul nem jött hamarabb,remélem Patrik is bent marad,amíg kell.Kép

Dia!
(Aki már belépett a 35. hétbe Kép )
Változó,hogy a has mikor száll le,nem is mindenkinél szokott így lenni.
Pihenj sokat és főzzél fincsiket!Kép
Gigiéknek sok-sok puszit küldök!Kép

Anikó!
Ez a vérnyomás tényleg elég magas.Kép
Milyeneket mértél?
Mit mond a doktornő?
Szóval még az is lehet,hogy túlhordod a babát?Kép

Saxi!
Látom Téged is meglátogatott a kismama-nyűgösség,nálam is gyakran vendégeskedik mostanában.
Ezért őket küldöm Neked:
KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
Ja,és holnap szorítok!

Györesz!
Nagyon sajnálom.Kép
Kívánom,hogy a mostani helyzet valami nagyon jónak a kezdete legyen az életetekben!
Kérlek,ha tudsz jelentkezz!!!

Puszi mindenkinek!

Kata
37+4
Kép

Kép
Kép
ruszlána

Sziasztok!

Dia!
Adnak az Istvánban ruhácskát, csak természetesen az nem olyan szép, mint a saját (kicsit agyonmosottak) és ezért nyugodtan lehet vinni a picinek mindent.

Sofka!
Az idézetben minden benne van! Nagyon találó, köszönjük!
Emlékeztek az Örömapa című filmre, ahol az anyuka és a lánya is terhes volt? Ők is mindíg fagyasztottak! Nekem is szoktak lenni hőhullámaim. Drága férjem felkapcsolja a fűtést éjszakára, hogy ő fázik, rólam meg ömlik a víz. Ilyenkor kitakarózom, ő meg álmában is takargat, hogy nehogy megfázzon a derekam! Kép

Saxi!
Bice Boginak jobbulást! Szegénykém nem elég, hogy sántít, még szurit is kap! Kép Ez nem igazság!

Kata!
Ez a lehetséges skarlát elég rosszul hangzik! Nem lehet, hogy csak allergiás valamire? Jól jönne még neked egy púp a hátadra! Nem elég egy nyűgös férj, még a gyerek is megbetegszik! Na szép!
A védőnő abból gondolja, hogy korábban fog jönni Ficánka, mert, hogy két nap alatt nagyon megváltozott az arcom - bevizesedett. Meg szerinte alkatilag is olyan vagyok. Anyám is és én is 3 héttel korábban születtünk a kelleténél, bár a bátyámat Anyu túlhordta 3 héttel!
Szerintem, mivel nincs semmi komoly gondom még a végén kihúzom a kiírt időpontig.
Na ilyenkor jönnek a rokonok és az ismerősök kívánságai.
Apám: nov. 22.után szüljek, hogy ne legyen skorpió
Anyám: dec.13 Luca napja, nehogy boszi legyen!
Barátnőm: A férjének az első házasságából való lánya dec. 11.-i és nagyon hülye, tehát legyek szíves ezt a napot kihagyni és inkább 15.-én szülni, mert akkor pont 10 hónap lenne a csajok között.
Tehát kedves rokonság és baráti kör beosztja az életemet! Kép

Puszi
Barbara
babar

Na most írtam a másik topikunkba!Hurrá,újra él a topikunk!!KépKépLányok remélem vissza találtok!KépDia

Kép
Kép
lldicsi

Éljen, végre újra a régi helyen Kép
Anikó
pancsa2

Legyenek szivesek elolvasni a 9 órás levelem a másik topikban!KépKöszönöm.Dia

Kép
Kép
lldicsi

Dia! Kép
Megtörtént. Kép
Ki tudja, mit csináltál te éjszaka álmodban, hogy meghúztad a kezedet? Kép Tamás nem vett észre semmit? KépKép
Azt hiszem, nekem meg le kell mennem a boltba, és be kell szereznem egy túrós pite kellékeit, mert szörnyen megkívántam Kép Hátha a nyűgösségem is elmúlik, ha bekajázok jól Kép
Puszi, Anikó
pancsa2

Anikó!Kép
Küldesz nekem egy szeletet?Kép
Az éjszaka is arra ébredtem,hogy nagyon fáj a kezem és elkezdtem jajgatni.Erre Tamás felébredt és kérdezte mim fáj.Mondtam,hogy a kezem,erre ő ja azt hittem a hasad és átfordult a másik oldalára és aludt tovább.KépNa szépen vagyunk,gondoltam magamban!KépReggel elmeséltem neki,de nem emlékezet rá.KépKép
Jó sütést,főzést!KépPuszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!

Hát igen ma egy kicsit elaludtam! Tegnap egy barátnőmmel találkoztam és 11-ig trécseltünk. Kb. 00:15-kor aludtam el, így ma elég nyúzott vagyok! A Mammutban találkoztunk és én egy kicsit előbb értem oda. Sóvárogva néztem a boltokat, de ez még egy kicsit odébb van, hogy ismét 38-as méretet tudjak vásárolni. Nagyon szép dolgokat lehet most kapni!
Van a Mammut II.ben egy baba-bolt, gondoltam benézek. Hát azt hittem, hogy a hajam kihullik. Kinéztem Szonjának egy aranyos kis kötényruhát, de 6.650,- Ft volt. Hát ki fizet ennyit egy 62-es ruháért? Komolyan mondom nem normálisak. Megpróbáltam átvenni a várandós kismama csomagot, de mindenhol sajnos elfogyott. Úgyhogy nem is kell már nekem! Kép
Megvettem tegnap a kádat, az állványt és a pelenkázó lapot! Sajnos a kád nem passzol rendesen az állványra, ezért ma visszaviszem és kicseréltetem!

A sütikről jut eszembe. Én most a kókuszos csokikockára vagyok ráindulva. Holnap sütök egy nagy tepsivel! Kép

Puszi
Barbara

Maricáról még mindíg semmi hír? Kezd rossz érzésem lenni! Remélem nincs semmi gond!
babar

Ja azt elfelejtettem írni, hogy tegnap én fagyasztottam le a topikot!
Engem utáljatok, ne a Katát! Kép
babar

Sziasztok!

Mindenkinek köszönök mindent!

Jöttem elköszönni! Már mindent összepakoltam, délután megyünk. Anyuék Csepelen laknak. Lakik ott valaki???

Dia, Gigi!
Néha majd írok nektek sms-t, hogy mi újság, mert nagyon fogtok hiányozni!

Mindenkinek sok kitartást és nagyon sok boldogságot kívánok! Legyen nagyon sok tejcsitek és bírjátok szuflával a gyermeknevelést!!!!!!!

Puszilok mindenkit
Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!

Barbara!
Aha,szóval Te voltál?!Engem pedig meg akarnak lincselni?!Kép
Kókuszos csokikocka,nyami!Megyek hozzád,légyszi két tepsivel süss!(Vagy hárommal Kép )
Kismama csomagot a héten vettem át,volt benne pár újság(kettő tök egyforma is Kép ),valamint frottír tartócskában kis fürdető és sampon.Ja, és egy krém.Aztán ennyi.
Időnként úgy érzem,összecsapnak a hullámok a fejem felett,pl.ha Rusz beteg,vagy éppen most,mikor az Apeh-től kapunk idézést (brrrrrr), vagy romokban van a lakás,de már nem is idegeskedek.
Két hét múlva babázok,be-be!!!Kép

Anikó!
Én azt hiszem most inkább venném azt a sütit,olyan lusta vagyok.Kép
Remélem jobb kedved lesz.
Kicsi babód lám,mégis kivárja az idejét?Ennyit a prófétaságomról.Kép

Dia!
Nem én voltam,hanem a Barbara a kipurcantó.Kép
Akkor ha jól értem szavaidat,Te alvás közben hancúrozol?!Hmmmm.Ki kell próbálnom.Kép
Jobbulást a kezecskédnek!Kép
Akkor ma nem is lesz ebéd?! Kép
Na,lehet,hogy már csak holnap írok!Kép
Gigiék jól vannak?

Most pedig megerőszakolom magam és csinálok valami értelmeset.Kép

Puszi mindenkinek!

Kata
37+6
Kép

Kép
Kép
ruszlána

Györesz!
Annyira sajnálom, hogy így alakult. NAgyon-nagyon fogsz hiányozni. Nagyon sajnálom, hogy mi olyan messze lakunk, a 13. kerületben.
Vigyázz a Picurra, meg magadra is. Meglátod, minden rendbe fog jönni, te is meg fogod találni a boldog életet Kép
Azért ha találsz valahol netközelt, néha írjál majd magatokról.
Puszi
Anikó
pancsa2

Dia!
Ilyenek ezek a pasik. Á, csak a kezecskéd fáj, akkor nincs is gond Kép Bezzeg ha a pocakod fájt volna, arra biztos emlékezne Kép

Kata!
Még azért itt van a hétvége, akár meg is szülhetek. Bár én hétfőre tervezem, hogy szülni fogok. Most egész nap erről tárgyalok a kis pindurkámmal Kép Aztán majd ő eldönti, hogy mit szeretne.
Egyébként én imádok sütni, ez olyan kikapcsolódás nekem, úgyhogy azért csinálom. Aztán jól bekajázok és máris depresszió off. Kép
Bár már most is jobb, úgy döntöttem, hogy nem engedek a depi hívásának, menjen az a sunyiba Kép

Puszi
Anikó 39+0
pancsa2

Barbi!
Engem is nagyon aggaszt, hogy Marica nem jelentkezik. Ez nem rá vall. Minden nap többször is eszembe jut. Puszi, Anikó
pancsa2

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?