Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok, jó reggelt!

Receptek elmentek mindenkinek! Mariann muffinreceptjeivel talán van némi átfedés, de nem volt kedvem kibogarászniKép

Ed
Tünemény a fióknyi KincsőKép Nem is kell Neki járóka. Na, Apa mit akart??Kép Kép
Tekit mennyi időre küldik ki? Már vagy 2 hete, hogy elpostáztam a figurákat, mennyit kell még várni vajon? Peti kinövi a rágóka-korszakot mire ideérKép

Mariann
Ez a közös alvás olyan jó dolog volt, Petit is mindig behozom magam mellé, ha véletlen 8 előtt ébred, ugyanis én képtelen vagyok akkor kikászálódni az ágyból. Csak ahogy egyre nagyobb, ez a közös lustizás inkább küzdelem, mert mászik át rajtam, lóg le az ágyról vagy éppen a szememet akarja kibogarászni. Mig csak forgott, tökjó volt, a takaróinkkal elbarrikádoztam az ágy két szélét és Ő ott hempergett mig elkészült a reggelije. Nádja szeret igy lustizni? olyan jó, amikor hozzánk bújnak, ugye? Amikor este Peti elalszik, mindig bemegyek hozzá és nézem, olyan aranyos. Kiterül, mint a döglöttló és szuszmákol.
Tett valamit Apa vagy "csak" eszedbe jutott?

Kitty
Akkor ezt a céklát hanyagolnod kellKép Kép Mi a következő kisérlet tárgya?

Timi
Peti is kinézi a szánkból a falatot. Ő leginkább a kanalas cuccokra gerjed (joghurt, fagyi, stb.). Ha pl. meglátja a kezemben a csikos bögrét, amiben a cappuccinómat szoktam inni, akkor remeg, csapkodja a kisasztalkát (ha az etetőkében van) és akkorára tátja a száját, hogy beleférne az a bizonyos ló. persze, mindig kap mindenből 1-1 kiskanállal. Baja nem lesz tőle.

Szép időp van, most megyünk sétálni, hátha szunyál még 1 kicsit, ugyanis ma 3/4 8-kor kelt, ami nála nagyon korai. És akkor mit szóljak én...Kép

Puszi Mindenkinek!

Szilvus
szilvus

Sziasztok!

Nálunk csoda történt. Kincsi elaludt egyedül a nagyágyon. Én poszívóztam, majd leültem a gép elé. Túl nagy volt a csend, benéztem és már aludt. Ilyen még nem volt a 8 hónap alatt. Sajna éjszaka 3* volt fent, de már megszoktam, így is ki tudom pihenni magamat.

Kitty, nekem sem a főzéssel, hanem a kitalálással van a gond. Általában veszek husit meg köretnek valót, és főzés közben lesz valami belőle. Eddig bejött. Hiába kérdezném Apát vagy a Papát, egyik sem mondana semmit.
Asszem visszaállunk a liberora, bár reggelre már nem volt olyan piros a combija.

Mariann, én is láttam, hogy lehet megint ajándékokat kapni, de sajna nekem egyetlen figurám sincs, mert régebben kidobáltam.

Lányok, nektek nem fáj a derekatok? Ha sokat takarítok, akkor nekem megfájdul. Olyan, mint a terhesség utolsó heteiben.

Megyek, vár a háztartás.

Edina
Kép
Kép
ed26

Léna, én most kaptam ezeket:

Megkérdezik a cigányzenekartól:
- Szoktak-e C-be játszani?
- Szoktunk.
- Szoktak-e G-be játszani?
- Szoktunk.
- Szoktak-e D-be játszani?
- D-be nem! D-be még alszunk!

A cigány hánykolódik a tengeren. Véletlenül arra megy egy tengerjáró
hajó,
az egyik matróz éppen kihajol a korláton. Meglátja a cigány és
felkiabál
neki:
- Húzzál mán ki!
A matróz csak néz.
A cigány megint felszól:
- Húzzál mán ki!
A matróz megint csak néz.
- Do you speak englis?
- Yes.
- Hát akkor húzzál mán ki!

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok,

Ed, naggyon jóóóóóóóó.Nekem is fáj a derekam, söt az egész hátam, de ez nálam valami más lehet, mert nekem évek óta fáj estére az egész gerincem, mintha kést forgatnának benne, akármit csináltam napközben. Ha takarítottam, ha gép elött ültem az irodában, vagy sétáltam, akkor is.
apa minden este jól megmasszírozza, ropog a gerincem mint a géppuska sortüz, akkor éjszaka jó, meg másnap kb délig. Valamit kéne már csinálni vele, mert ez tuti nem normális dolog. Csak nem tom milyen orvoshoz kéne ezzel menni, hová tartozik ? Félek hogy 10 év múlva meg sem fogok tudni mozdulni.

Bence olyat tett az éjjel amit még soha. Még le se feküdtünk, 11kor felébredt, és hajnal 1ig csinálta a fesztivált, bármit csináltam vele, nem akart aludni. Amíg ott voltam vele a szobájában, hasalt és vigyorgott rám, ha kimentem, ordítás. Ciciztettem, azon ált mindig elalszik, most semmi. Utána itt sasolt hogy na megyünk játszani ??? Apa persze lefeküdt, úgyhogy kuksoltam vele édes kettesben. Tökjó volt, így bagolykodni és az álmatlan kiskirályt szórakoztatni. Persze aztán reggel fél 7ig még 3x keltünk, és azóta csak most aludt el, szintén nagyon nehezen. Jajj, már látom ma nagyon sz@r napunk lesz.

Nem tudom ki említette a múltkor hogy tényleg minden nap kell-e husi a babakajába, én megkérdeztem dokinéninket, és megerösítette, hogy igen, de ha nem husi, akkor pl túró, hogy a napi fehérjebevitel egyenletes és folyamatos legyen, mert az ö szervezete most építkezik, nekünk azért nem kell mindennap husi mert már elég szépen kifejlödtünk Kép Kép
Nna.

Megyek iszom még egy kávét mert leragad a szemem. Én tudtam volna aludni.

Sziasztok

Timi
kismaszat

Sziasztok!

Megint beindult a termelés teljes gőzzel!Kép

No a földrengésről még annyit, hogy állítólag itt a Kárpát-kanyarban erősebben érződött, mint Bukarestben, ott asszem 5 fok körül volt.CSak általában mi szerencsésebbek vagyunk, mert az itteni dimbes-dombos vidéket nehezebben lehet megrázni, míg a bukarestiek alföldön élnek, és ott nem tompítja semmi a rengés erejét.

Kitty, Szilvus, hát nagyon jó nektek, hogy ilyen ügyesen visszafogytatok. Rajtam még mindig van némi plussssssz, bár sokan azt mondják nagyjából a régi vagyok. Kitty, nálunk is jó lenne, ha apa hízna minden gyerek után 5 kilótKép, ráférne!

Ed, milyen cukika Kincső a fiókban! Látom hamar alkalmazkodik az új helyzethez. A derekam bizony nekem is fáj, ha sokat hajladozok. Lehet ez egy terhesség utáni mellékzönge? Jók a viccek!

A kakival Edinának is gondja van, mióta megkóstoltuk a gyümiket. Azelőtt halálra rémísztett azzal, hogy szinte minden evés közben produkált, de a doki néni megnyugtatott, hogy ez az anyatejtől van, és amúgy szépen is növögetett Edina. Most meg szinte ki kell könyörögni belőle a kakit. Pedig szőlőlét is kap naponta. Mintha unná az eddigi gyümiket, tegnap gondoltam, hohy adok neki egy kis banánt. Hát imádja! Csak az a gond, hogy a bogyócskákat ma alig tudta kinyomni. Mától aztán főzök neki egy kevéske kamillateát, szerencsére ízlett neki. Amúhy lassan mi is töltjük a félévet, tudom, hoyg 6 hós korig az anyatejen kívül nem muszáj egyebet adni,de most már nem kéne valamivel több folyadékot adni a babóknak? Nem igényel a szilárd táplálék valami levecskét, hogy könnyebben menjen az emésztés? És ha igen,kb. mennyit naponta?

Mariann, jó bulizást!

Szilvus, a recepteket én is kérem! Köszi.

Puszi, Mely

Mely
KépKép
mely

Csak hogy nem legyen olyan egyhangú az életem:

Összetűzésbe kerültem ma egy taxissal. Elmentünk este a 17. ker-i Tescoba két gyerekkel. Megyünk a családos parkolóba, hogy rendesen ki tudjuk venni őket. Az egyik helyen áll egy Taxi 2000-s kocsi, és buherálnak rajta. Kiszállok, megkérdem a palit, hogy el tudna e állni, mert ez családos parkoló, nála nincs gyerek, és szeretnék beállni, hogy kiszedjük a kölköket. (persze parkoló tele, így csak nagyon messze tudtunk volna megállni, de mivel ezek a helyek direkt ilyen gyerekeseknek van fenntartva, így megkérdeztem). Az egyik pali mondta, hogy sajnos nem tudnak elállni, mert nem indil a kocsi. Mondom jó köszi, és vártunk, hogy a mellette lévő kiálljon, mert ő már pakolt be. Erre kiugrik a taxis manus és elkezd velem anyázni, hogy hülye rövidlátó ku...., nem látom hogy nem indul a kocsi, és nekiállt anyázni, meg ba.....-golni. Nekem sem kellett több visszabeszéltem, ugyan én a testi adottságaira nem tettem megjegyzést. Erre közölte, hogy ha bemegyünk, akkor mire kiérünk ne lepődjünk meg, ha kilyukadnak a gumijaink, betörik az ablakunk. Mondom ez nem jó ötlet, mire közölte: ha nem tetszik mindjárt jól megver engem is meg a "suttyó palimat" is. Na itt ment fel bennem a pumpa, és hívtam a rendőröket. Elmondom az ütinek, hogy megfenyegett a taxis hogy mi lesz a kocsimmal, mire ő: vagyontárgy elleni fenyegetésre nem jönnek ki. Akkor elmondtam, hogy engem meg a férjem is megfenyegette, így kiküldött egy járőrt. Igazoltatták a taxist meg a haverját, kérdezték mi volt. A taxis belehazudott a képembe, hogy ő semmi ilyesmit nem mondott!!! Azt hiszem odamegyek és orrbaverem a rendőr előtt, de disztingváltam, így nyugton maradtam.
rendőr mondta neki, hogy ha bármi van a kocsinkkal rájuk veri, mert az adatait felvette. Mikor elmentek a rendőrök előtte még beszéltem velük külön, és csak ennyit mondott: igazam van, de mit várok egy ilyentől, hisz taxis...
Nekem is van rokonom aki taxis de az nem ekkora tahó!!!!! - de ő a kissebbséghez tartozik ezek szerint.

LÉnyeg kocsinknak nincs baja (egyenlőre nem láttuk, hogy lenne).
Bosszúból még azért itthonról betelefonáltam a taxiscég diszpécserének, és panaszt tettem a kollégájuk ellen, amit felvettek, és elárulták a kollégát épp a napokban rúgták ki. Nem én voltam az első aki panaszkodott rá!

Ezek után egy igen borzalmas éjeszakk jutott nekem, mert lefeküdtem fél 2-kor (persze addig mindkét ded húzta a lóbört, és kettőkor mindkettő valami rejélyes varázyszóra nekiállt hisztizni. Végeredmény: Domi a mi ágyunkba kötött ki, Apa a nappaliban a kanapén (tudjon pihenni), Dani pedig óránként ezután is felébredt nyüszögött, dobálta magát az ágyban. Nem tudtam rájönni: fogacsak vagy pocak baja volt e. Mára mintha mi sem történt volna: vigyorog, absz. nem fáradt, és semmi baja.

ERika

így eszik a nagyfiam:
Kép
Tesók egyencuccban:
Kép
goczane

Erika! nagyon aranyosak az egyencuccban!! Ténylet bunkó volt a taxis nagyon!!

Mely! Elhiszem hogy nagyon megijedtetek!!

Lefektettem Orsit, nagy a csend hátranézek. Hát már üldögél a rácson megint kidugva a lábát lóbálja és nevet rám. Nagyon csibész, de alvás lesz akkor is belöle!

Szilvus! Megkaptam, köszi.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Liberonak és is feladtam már 1 hete az ágynemüre nem jött még meg. Én is akarok mást kérni még, de ebböl volt a legkevesebb ajándék, ezért ezt kértem. Ha valakinek lesz amit küldenek ajándékokat képet tenne fel? kiváncsi vagyok melyik milyen.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok

nem tudom mit kell gyüjteni a libero ajándékokhoz, ha a zacsiról valamit, akkor van 1 felesleges zacsim ha kell vkinek.Sajna egyet már kidobtam.

Pusz

Timi

PS. irtó jó idö van, annyira klassz sétálni, most jöttünk haza, Bence most ebéd utáni szunyál, elnyomta a levegö, de ha felkel megyünk megint.
kismaszat

Sziasztok!

Mely!
A szilard etelek bevezetesevel a folyadekigenyuk is megno. Picurnak en mindig felforralt vizet vagy teat adok. Tobbszor megkinalom vele, s ha iszik, iszik, ha nem, akkor nem. Eroltetni ezt sem szabad, amennyit kivan, annyit igyon. A szeklet miatt is nagyon fontos. Ha egy nap keves vizet tudok belediktalni, akkor tutira kemenyebb lesz masnap a termes. A szekrekedeses babaknak fontos a folyadek. A kamillateazas nalunk is bejott anno, mikor meg gondok voltak a kakival. ...na, meg persze az oszibarack es a szilva is segit.

Kitty, Szilvus!
Szuper, hogy visszafogytatok. Hogy sikerult? Ettol meg van tejetek, vagy mar nem szoptattok? Rajtam sajnos, van meg min. 6, de inkabb 8 kilo plusz. Remelem, nem marad rajtam.

Szilvus!
Koszi a recepteket! Nagyon jok! Csak gyozzek valasztani, melyiket keszitsem el.

Erika!
Nagyon edik az egyenszerkoban! Jol osszevalogattad a cuccost. Esetleg sajat gyartmany? Tisztelet a kivetelnek, de sajnos nagyon sok bunko taxis van. En is mindig kiosztom oket, ha olyanok.

Sly

Kép
Kép
napocskamano

Sziasztok!

Tegnap írtam tök sokat és elszállt mind. Kép

Ed,
Neked én is a glicerines boraxot akartam javasolni, mert minden étkezés előtt azzal törölgettem MÁté száját belülről és nagyon hamar rendbe jött. Nemtom, hogy te hogy csinálod, mi géz lapra tettük rá, jó mélyen benyúltunk mindenhova. Nagyon utálta szegény, de hatásos volt.
Kincső tündéri a fiókban!!! Kép

Mely,
Nem lehetett semmi ilyet átélni. Biztos nagyon féltem volna, gondolom, hogy nem lehetett kellemese. A lényeg, hogy semmi baj nem történt!

Erika,
Ez a taxis totál felháborított még így is, ahogy olvastam!! Az a szörnyű, hogy tényleg nem tudsz az ilyen bunkóval csinálni semmit. Azért még jó, hogy legalább végül csak kijött a rendőr és legalább a kocsival nem lett semmi. Amilyen tapló az ilyen, biztos tett volna valami kárt. Juj, de pofán vágnám!!!

Kitty,
a múltkor MÁté is vodkás tejet ivott. Persze nem ittam sokat és persze nem is lett semmi baja. Ne izgulj, biztos nálatok sem lesz gond!!

KÉpzeljétek, szegény MÁté kiesett a babakocsiból. Anyósom tolta és elesett szegény és hát a kocsit már nem tudta elengedni, így borult a kocsi, gyerek, anyós. Szerencsére semmi baj nem lett, de nagyon megijedtünk. Máté épp csak felsírt, mert én azonnal kaptam utána, nem ütötte meg magát, de rossz belegondolni, hogy komolyabb baj is lehetett volna.

Most úgy tűnik elaludt a drága. Próbálom rászoktatni a délutáni alvásra és hát kis kínlódással, de azért többnyire sikerül.

Jelentem a légzésfigyelőt kikapcsoltam, mert meguntam. Megint riasztott, elegem lett. Most már úgy érzem nem lehet baj. Remélem. Persze lehet, hogy még visszakapcsolom, ha megint egy félősebb időszakom lesz.

Szilvus,
lehet még recepteket kapni?

Mariann,

jó bulizást! érezd magad jól!

Puszi mindenkinek.

Kata
katca

Szilvus, csak kör emilben olvastam, de rákeresek a google-ban...
Én ezt az emilt olvastam, amit itt említenek...:
http://www.timurlenk.hu/blog/index.php?lap=2004jul.html
a többi oldalon, csak a bifidusz jótékony hatásai taglalják...
Most nem tudom, minek higyjek - mint minden más témában...
bzsuzska

Kata! jujj, a hideg rázott ki: Még jo hogy nem lett baj. Tesoéknál az uton indult el a babakocsi, pont mint a filmekben, auto akkor kanyarodott ki, anyos utána vetette magát, auto fékezett, babakocsi felborult, gyerek kiesett, auto pont elötte állt meg. Horror. Anyosnak mütét kellett, térde, válla. Jo hogy megusztátok mindnyájan baj nélkül. Én mindig le is fékezem még sik terepen is és mindig bekötöm hogy ö ne essen ki.

Sly! Orsi is föleg szopizik, van tej pedig még mindig fogyok, -27kg tartok. Hiába eszek, bár család szerint az nem sok, én jollakok. Szerintem nem igaz ettöl függne a tejcsi. Más tömi magába a kaját mégsem tud szoptatni.

Szopi. Egyre többen rácsodálkoznak hogy még mindig szopizik? Ilyenkor tényleg szomoru vagyok mert ez azt jelenti sok baba már nem tud, ha ez meglepö másoknak. Na de én is tápszeren nöttem fel, egészséges voltam mégis. Ha nincs tejcsi nem lehet tenni semmit.

Én nem merek gyári joghurtot, kefirt adni, anyatejböl csinálok majd aludttejet, meg kefirt. Kb 2 hét mulva kiprobáljuk.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen,

hogy a manóba tudsz így fogyni, nekem csak -8 kellene de az se megy, csak úgy fogyok ha koplalok, vagy pl csak gyümiket eszem. Egy hónapja nem eszem se kenyeret, se rizst, se krumplit - de egyáltalán, egy falatot sem - csak husit, fözeléket, gyümölcsöt, tejtermékeket, és mindösszesen 2-3 kg az eredmény. Minden rosszindulat nélkül, nagyon irigyellek. Kép

Puszi

Timi
kismaszat

Sziasztok!Kép

Akkorát sétáltumk ma délelőtt, hogy na!!!! peti rettentően élvezte, 1 percet sem aludt, szétcsóvcsált 1 kiflit és egy barackos fornettit és ha láttátok volna: úúgydeúgy szaladt volna a másfél éves kis barátja utánKép És végre valahára észrevette a kutyusokat, vigyorgott és kajabált nekik.

Két reakció csak, utána megyek, lassan ébrednek a fiaim (Apa+Fia), Ők maradnak itthon én meg megyek barátnőzniKép

Gerinc:
Ed, Timi!! Tessék komolyan venni a jelentkező fájdalmat!!! Nekem augusztus elején kezdődtek a bajok, mindez egy panaszmentes terhesség után. Mikor már felállni nem tudtam, úgy görcsölt a LÁBAM (annyira kisugárzott a fájdalom), szept. elején elmentem orvoshoz. De asszem irtam Nektek a fájdalmaimról. Elküldtek CT-re, ahol kisizületi artrosis-t és kezdődő porckorongsérvet diagnosztizáltak. Gerinckímélő életmód, gyógyszer szedés (nem szedtem be, mert q... drága és szteriod-tartalmú), most pedig hamarosan kezdjük a kezeléseket. Hajlongás helyett guggolás, semmi hirtelen mozdulat, cipekedés elosztva a két kézben, szal nem könnyű, de múlik a fájdalom. Én idegsebésznél voltam, olyannál, aki kifejezetten a lumbális gerincre szakosodott. Tessék komolyan venni a jeleket és szépen elmenni egy klinikára vagy a háziorvostól beutalót kérni a reumatológiára. Nem szabad megvárni, mig sokkal rosszabb lesz.

Mely
A főzi után természetesen a cicivel kináld meg EdinátKépAnnál jobb szomjoltó nincsen. Amig van tej, minden cseppje kincs!!!
Peti napközben teát kap, vagy bébigyümilevet, ebből elfogy kb. 1-1,5/nap. Sajnos a vizet nem issza. Uzsonna után kap valami frissen facsart nedűt, ez kb. 1,5 dl. Plusz a táp reggel-este.

Sly
Nemtom, hogy sikerült, talán azért, mert csak Petire hiztam+a viz, igy ezek plusszok ahogy megszületett a baba, eltüntek. Mindemellett rengeteg sok tejem volt (hajjaj, a Tejivó, ugye Móki?Kép ). Peti 4 hónapos koráig szopizott, de 3 hónaposan kezdtük a hozzátápit.

Erika
No commentKép Elkeseritő, hogy ilyen emberek vannak. Bátor vagy, hogy vissza mertél szájalni. Azért kerüld őket messziről máskor.

Kata, ment a sütis mél. Mely, Neked átküldtem még tegnap, nem ment át?

Puszi nektek!

Szilvusék
szilvus

Sziasztok!

Néha én is idejutok. Olyan jó idő van hogy a héten "kicsit" csavarogtunk. Apa mondta is hogy húúú, de érveltem hogy ha jön a rossz idő majd akkor itthon ülönk (hm, hm)Kép

Nem nagyon olvastam vissza, csak nagyjából.

Babócák tündériek a képeken. Ed! Kincsi csúcs a fiókban!

Mely!
Nagyon gáz lehetett ez a földrengés! Remélem nem a 10.-en laktok ahol mégjobban érződhetett!

Erika!
Legközelebb Te is fenyegesd meg, hogy az ő kocsija sem lesz teljesen ép még 1 beszólás után. Ilyen parasztot, egy kisgyermekes anyukával ordibál! Mintha Te tehettél volna róla hogy sz@r a kocsija. Remélem nincs gyermeke az ilyen állatnak!Kép

Matyikával ma voltunk usziba. Nagyon élvezi, igazi kis huncut lett. Jövőhéten apával megyünk Ő is ott akar lenni. Egyébként Matyus nagyon Apás lett.Kép A múlt hétvégén sokat voltunk együtt 3-ban és azóta ha Zoli kimegy a szobából Matyus megy utána, és keresi. Reggelente dolgozni is úgy mehet Apa ha Matyika nem látja hogy elmegy. Örülök neki nagyon, mert így Zolinak is van kedve ahhoz hogy babusgassa, mert látja hogy hozzá is kötődik már Matyus.

Szal ennyi rólunk. Apraja már alszik 2 órája, igaz közelharcot vívtam vele hogy elaludjon. Azthiszem megtanult küzdeni az álmosság ellen. Ha nem fektetem le napi fél órát alszik csak.

Humi!
Szerintem a táblicskuba elég lenne 1 becenév, mindenki megadná azt amit a legtöbbet használ, és az kerülne bele a táblicskuba. Így nagyon szétesik (szerintem).

No megyek bambulok.

Üdv Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Sziasztok!

Erika, hát az a taxis nagy vadállatnak ad enni, az biztos! Azt hittem, csak errefele vannak ilyen bunkó emberek, de tévedtem. Még jó, hogy nem váltotta be fenyegetőzéseit az úriember. Volt képe kötekedni látva a két gyereket? Aranyosak a gyerekek az egyencuccban.

Karmen, Edina is huncutkodik, amikor aludni kéne, de én is könyörtelenül legyúrom, mert az eszecskéjétől napestig semmit sem aludna, scak játszana. És tőlem is kérdezték, hogy Edina még mindig szopik. Csakhogy a hanglejtés azt tükrözte, milyen bunkó vagyok, hogy még mindig szoptatom, ideje lenne már elválasztani. Olyan is volt aki röhögve kérdezte, másfél éves koráig akarom szoptatni. Mondtam neki, a kolléganőm 2 évig szoptatta a gyerekét, erre még jobban röhögött. Na. Ennek ellenére igen, LEGALÁBB egyéves koráig szeretném szoptatni Edinát.

Sly, Szilvus köszi a tippeket! Edina naponta még csak egyszer kap gyümit, mellette napi 6-7 szopi van még mindig. Képzeljétek, 5 és fél hós koráig minden evés előtt és után mértem Edinát, pedig szegény már nagyon rühellte. Akkor kb. napi 1000 g-ot szopizott, gondolom elég neki. De ma emellett kamillateával is is megkínáltam, hát bizony szinte 2 decit megivott belőle. Úgyhogy mostantól rendszeresen teázunk, vagy kap forralt vizet.

Katca, szegény Máté és anyósod! Jó hogy nem esett komolyabb baj egyikőjükkel sem. Én is mindig bekötöm Edinát séta közben, de ha a kocsi oldalra borulna, mindenképp megütné magát.

Timi, szoptatsz még? Mert ha igen, mejd lemegy rólad még pár kiló. Legalábbis én ebben reménykedem,ami engem illet. De ha nem is szoptatsz már, majd Bence ledolgoz néhány kiló fölösleget, amikor megindul.Kép

Ági, az jó hogy Matyus apás lett. Apa fontosabbnak érzi magát, gondolom, te meg néha kisurranhatsz ide-oda Matyus nélkül, nem? Nálunk az az első számú favorit, aki Edina mosolyára ölbekapással válaszol. A kis hamis mindkettőnknél tökéletesíti a technikát.Kép

Szilvus, mél nem gyütt...Kép

No és egy kép: ma mi is nagyot sétáltunk a parkban.

Kép

Kellemes hétvégét!

Mely

Mely
KépKép
mely

Sziasztok!
Csak gyorsan bejelentkezem, most nem tudok olvasni, mert holnap utazunk, és aludni kell.

Ma elutaztunk (úgy volt, hogy mi maradunk, de reggel megondoltuk magunkat). Elmentünk a szülőkkel a nagyszüleim sírjához (Fegyvernek, Félegyháza)+ egy rövid rokonlátogatásra. Tomika jól bírta az utat, csak a végén volt már kicsit türelmetlen. Holnap meg irány Eger!
Képzeljétek (nem akarom elkiabálni), Tomika már 4. napja nem ébred föl elalvás után csak 3-4 órával. Persze azért még mindig fülelek, de talán picit javul a helyzet. Ellentétben a cicivel. Nem tudom, mi lesz vele, mert hiába gyógyul be picit, a következő szopinál megint kiújul a seb (már nem harap, de pont oda esik a foga). Nálatok hogy gyógyult be? Már előre félek a szopitól, mert össze kell szorítani a fogaimat, hogy ne kiáltsak föl. (Még jó, hogy csak az egyik ilyen).
Javaslatokat kérek szépen!

Ja, végre kibújt a 2 fogacska is. Átlósan az alsó fölött. Nagyon jól mutat.
Mindenkinek jó hétvégét kívánunk, hétfőn jelentkezem, ha hazaértünk.

Üdv.Tünde+Tomika
ptünde

SziasztokKép

további reakciók.

Kata
B@sszus, de megijedhetett szegény anyósod! Te nem voltál ott? Szerencsére, ha Máté nem ütötte be a kobakját. Csatold be az övet, tudom, rühellik, de azért ér valamit.

Timi
a sima rizs nem hizlal, ha magában eszed. A kondisok is azt zabálják kilószám, nem a müzlit meg a yoghurtot és nem hiznak. Ne mondj le minden kajáról, mert a szervezet nagyon okos, elkezd raktározni, annak pedig hizás a vége. Mindenkiről lemegy az összes pluszkiló, tuti, ha ezek a csemeték elkezdenek rohangászni.

Tündi
Tomikának mennyi idő telt el a 2 fogacska kibukkanása között?
Csak egy ötlet: a sebes cicit csak lefejnéd és felkinálnád Tomikának a tartalmát üvegből, miután befejezte a szopit a másikból? Csak addig, mig be nem gyógyul. Kenegesd anyatejjel a sebet, állitólag az a legjobb.

Mely, mentek a recipék, rossz imélre küldtem - egy másik Melinda is biztosan örül majd nekikKép Látom, jó idő volt Nálatok isKép

Jó volt ma császkálni Petitlenül, jól megvoltak Apával, direkt úgy mentem, hogy az uzsonnaidő beleessen, igy Apa már kanállal is tud etetni. Én meg lőttem egy szép fehérneműt magamnak, mert megérdemlemKép Kép

Jóiccakát Mindenkinek!

Szilvusék
szilvus

Sziasztok (így az éjszaka kellős közepén Kép)!

Ezen a héten egyszerűen semmire nem volt időm. Mostanra nagyjából sikerült visszaolvasnom.

Ed,
Nagyon jópofi Edina a fiókban. Könnyen megszokta az új lakást?

Léna,
Gratula a jövendő otthonotokhoz! Szupi lesz majd külön laknotok! Kép

Tünde,
Szerintem is anyatejjel kenegesd a sebet és hagyd minél többet szabad levegőn gyógyulni. Pár napig pedig lehet, hogy tényleg érdemes lenne inkább fejni belőle.

Erika,
Hogy milyen bunkó emberek vannak (már amennyiben az ilyet lehet annak nevezni)! Még jó, hogy nem történt végül semmi baj. Bocsi, hogy kimaradtatok a táblázatból. Akkor még nem olvastam mindent vissza csak a neveket keresgéltem és átfutottam rajta. Tényleg ne haragudj! Már benne is vagytok, majd felteszem, ha eldölt milyen legyen! Aranyosak az "egyenruhás" gyerkőceid. Kép Épp ma vettem ugyanilyen rugit Krizsónak.

Mely,
Jól áll Edinának a sapi és nagyon huncut mosolya van ám a leányzónak. Kép Azt hiszem én is jól bepánikoltam volna egy ilyen földrengéstől. A házatok simán állta a próbát?

Ági,
Boldog lehet nálatok Apa, hogy Matyus igy ragaszkodik hozzá. Nálunk mostanában sokat van emlegetve Apa által, hogy "persze, mert rám nem is mosolyog". Ami persze nem igaz, csakhát hétköznap idő hiányában a közös program a fürdetés körüli szertartásra korlátozódik. Kép Lehet, hogy tényleg jobb lenne csak egy becenév a táblicskuba. Ha így látjátok, akkor írjátok meg kinél mi legyen!

Kata,
Hú! Még jó, hogy nem történt nagyobb baj. Tanulva a ti esetetekből, ezentúl én is mindig bekötöm majd a babakocsi ővét. Nagyon megijedt Máté?

Szilvus,
Klassz lehetett egy kicsit kiruccanni. Lassan rám is rámférne. Én eddig még csak a gyerek nélküli bevásárlásig jutottam. Épp tegnap mondtam Apának, hogy elmehetnénk már egyet mozizni és vacsizni. Ha még nem késtem el, akkor én is kérném szépen a recepteket. Mail majd holnap megy.

Karmen,
Nagyon irigyellek ám. Kép Rajtam sajnos rengeteg a plussz súly (na nem mind Krizsóval jött rám). Viszont állandó téma itthon, hogy egyek már, mert sokszor este jut eszembe, hogy egész nap nem ettem semmit. Egyszerűen nem hiányzik. Gondolom így nem lenne gond lefogynom. Csakhogy nálam tényleg az van, hogy ha nem eszem-iszom rendesen, másnap alig van tejcsi. Úgy látszik ez is mindenkinél másképp működik. Na sebaj, majd ha már nem szopizunk.... Kép Remélem ez min. 6 hónap még, de inkább több. Hacsak addig nem zabálom meg a kisfiam, aki mostanában arra szokott rá, hogy szopi közben el-el engedi a cicit és fülig érő szájjal csak nekem "magyaráz", néhány hangos kacajjal tarkítva. Kép

Tali meghívás természetesen továbbra is áll. Mint írtam, nekem majdnem mindegy mikor. Ed írta, hogy neki jó lenne a jövő hét péntek. Mit szólnátok hozzá? De tőlem máskor is jó, csak beszéljétek meg mikor legyen.
Útvonal BKV-val: Határ úti metrótól 123-as busz. A részleteket küldöm majd mailben.

Puszi,
Humi
humi

Jo reggelt!

Tunde!
A cicidre a Neogranormon mellett tudom meg javasolni a bimbovedot. Anno meg ezt is hasznaltam, s ha Picur foga kino, szerintem ujra eloveszem en is.

Kata!
Orulok, hogy Mate meguszta, s nem lett baja. Anyosommal kapcsolatban en is nagyon felek az ilyen, s az ehhez hasonloktol. Raadsul o meg az egyik szemere szinte semmit sem lat, a masikra is csak nagyon minimalisat, de allandoan setalni akarja vinni. Valahogy nem bizom benne (nem csak emiatt), de hogy lehetne neki megmondani, hogy nem viheti ki az utcara?! ...plane, amilyen sertodekeny, jol megharagudna ram. Voltatok mar ilyen helyzetben?

Sly

Kép
Kép
napocskamano

Sziasztok! Kép

Én csak egyedül itthon Rékaccsal.(A többiek Bajára utaztak a nagypapa sírjához)

Timi!
Hát én kérdeztem a múltkor a védőnőt,hogy minden nap húsos legyen-e a kaja.(Mert Réka bizony szereti a sütőtököt hús nélkül, meg néhány kezdő babaételt) Először azt mondta a védőnő, mint Nektek az orvos,hogy a fehérjebevitel miatt fontos, aztán mikor mondtam,hogy még 5x szopik, elbizonytalanodott. Szerintem az anyatej is tele van fehérjével. Azért többnyire én is adok husit a főzibe.

Kata!
Szerencse,hogy nem történt baj Mátéval. A lépcsőn való babakocsicipeléstől szoktam rettegni, rajtam kívül csak a férjemnek engedem. Ha a mama sétáltatja, mindig leviszem a kocsit, csak aztán mehet a séta. Én meg attól szoktam félni,hogy a soklépcsős lakásban valaki megbotlik a lépcsőn,kezében a babával. Pedig a nagylányom is cipeli a lépcsőn. Ja, és én is estem már le, botlottam meg felfelé, csak eddig mindig egyedül.

Szilvus!
Köszi a recipiket!!!!
Ja, és majd számolj be,sikerült-e az esti kiruccanásotok!
A céklát tehát kiiktattam, de rengeteg mindent eszik Rékus. Tegnap krumpli-karfiol- répa-petrezslyem-pipihús volt. Több,mint 2 dl hopp, eltünt a pociban. Még mára is maradt belőle. Holnapra meg spenót jön, a múltkor nem ugrált érte, holnap meglátjuk. Tényleg Peticica legyűrte a Popey ebédet?

Tünde!
Biztos azért jött ki így a 2. fogacska,hogy ne tudjon akkorát harapni Tomika szopi közben! Kép

Mely!
Én is szoptatok még ezerrel. Nálam is csodálkoznak sokan,hogy még mindig. Én a min.1,5 évet céloztam meg, de 1 éves kor után már a babától is sok függ. Ha nagyon belejön az evésbe lehet,hogy elválasztja magát.Ja, és büszke vagyok magamra,mert 2 barátnőmnél is sikerült,hogy szoptassanak, pedig már majdnam feladták, akkor jöttem én az irodalmakkal, tanácsokkal, szoptatós tanácsadók telószámaival. És mindkettan nagy szoptatók lettek. Annak idején az első lányomnál a szomszédasszonyom volt nagy szoptatási aktivista, és nem hagyott,amikor azt hittem nincs több tejcsi.
Nagyon élvezi Edina a sétát, látszik rajta. Meg a jó időt,ugye?

Erika!
Nagyon arik az egyenruhás tesók. A taxis meg egy bunkó volt!
Ha még érdekel a konyhaügy, én tudok képet küldeni az enyémről, hátha valami ötletnek jó lesz. Az enyém L- alakú.

Réka nálunk is nagyon apás, meg nagytesós. Apa el is van olvadva tőle. Ahogy meglátja Réka az Apját, már fel is kell vennie, az ölében meg sikogat Neki, kiabál, szóval nagyon boldog. Apa szerint bennem a kaját látja, és az élelem vagyok Neki, bezzeg Ő....

Ti már vettetek biztonsági eszközöket a lakásba? Hol érdemes? A babaszobára ajtórácsot akarok,hogy ott egyedül is eljátsszon. Szerintem a lépcsőfeljáróra is kellene. Na meg a fiókokra kinyításgátló.

Na megyek, egy kis rendet kellene tennem.

Kitty
kitty123

Kitty!

Mit csinaltal az elso lanyodnal, mikor azt hitted, nincs tobb tejcid? En is szoptatok meg, de ugy erzem, mar egyre kevesebb. Nem szeretnem, ha elfogyna, en is Picur 1 eves koraig szeretnek szoptatni. Nagyon erdekelne a tanacsod! Elore is koszi!

Sly

Kép
Kép
napocskamano

Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk, mert nálunk mindjárt vendégesereg lesz.

Szilvus, kérhetném én is a recepteket?

Mariann, Levi 2-3 óránként szopizik, gyümit-főzit csak köstolóba kap, ezért is ijedtem meg, hogy mi lesz később, ha már most székrekedéses, mikor még csak pár falatot eszik szilárd ételből.

Tali: nekem jó a péntek, csak ne szakadjon az eső.
Humi, légyszíves küldd majd el pontosan, hogy jutunk el Hozzátok BKV-val.

Megyek, fiacskám semmit nem alszik és rém raplis mostanában.

puszi, megpróbálok még jönni

Erika
pera

Sziasztok!

Kimentünk ma a Budakeszi Vadasparkba! Petya nagyon élvezte. Az őzikének, meg a vaddisznónak még kiabált is!!

Ez a fiú már kezd az idegeimre menni... Kép Olyan lehetetlen helyeken tud felkapaszkodni... Van, ahol csak megtámaszkodik és ha elég biztosnak érzi magát térden, már nyomja is fel magát állásba...

Mehetek pénteken Én is?
Ha igen, akkor mennyi megállót kell mennem vele a Mártíroktól? (Gondolom nem a Határok felé kell vele menni... Kép )
Ja, és mikorra?

Zsuzska
bzsuzska

Sziasztok!

Zsuzska,
Micsoda kérdés, hogy jöhetsz-e? Hát persze, de nem te(!), hanem ti, mert ragaszkodunk, hozzá, hogy Petyát is hozd! Kép Kép Kép
Pontos útvonalat, majd küldöm később mailben.

Rita,
Mi van veletek? Hogy vagytok????

Kristóf ma fél éves, ezért kapott egy fél fatörzs tortát, gomba marcipánnal. Nagyon élvezte. És persze ismét jó maszatos lett. Kép A fejlődése érdekes, mert a múltkori 2 megfordulás óta még mindig semmi forgás. Viszont ma a fél-szülinapja tiszteletére, újdonságként felnyomta négykézlábra magát és arra is rájött, hogy így képes hátrafelé haladni. Nagyon muris ahogy minden popsi hátratolás után "padlót fog" a pocakja. Remélem nem csak egyszeri mutatvány volt ezt is. Kép

Kitty,
Krizsó ugyanazt ette ma amit tegnap Réka.Kép Neki is nagyon ízlett. Én eddig nem mertem elrakni az itthon készült babafőzik maradékát másnapra, pedig sokszor nagyon sajnálom kiönteni. Te hűtőben tartod és másnap megkapja Réka?

Puszi,
Humi
humi

Csak két kép a látvány kedvéért Kép
Kép Kép
humi

Sziasztok,
zűrüs hét áll mögöttem, betegséggel fűszerezett Bábakonferencia amire azért elmentem. Nagyon jó volt Rengeteg fantasztikus előadást hallottam, vízbenszülésről, EDAról szoptatásról, szeretethormonokról stb. Most megh begyulladt a cicim és fáj mint a fene meg lehet, hogy lázas is vagyok. Nem akarlak benneteket lehangolni egyébként a lelkem tök jól van. Holnap elmegyünk mindenszentekezni Keszthelyre és még maradunk egy hetet. A fogyástól ne féljetek láttátok milyen ducika vagyok, de mindíg sikerül szoptatás vége után egy kis munkával visszafogyni na nem a gimnazista önmagamra, de azért nem rossz. Kb 9 hónap. mindenkinek millió puszi, nem igérek semmit, lehet hogy csak két hét múlva írok.

Rita
boksay_rita

Sziasztok,
zűrüs hét áll mögöttem, betegséggel fűszerezett Bábakonferencia amire azért elmentem. Nagyon jó volt Rengeteg fantasztikus előadást hallottam, vízbenszülésről, EDAról szoptatásról, szeretethormonokról stb. Most megh begyulladt a cicim és fáj mint a fene meg lehet, hogy lázas is vagyok. Nem akarlak benneteket lehangolni egyébként a lelkem tök jól van. Holnap elmegyünk mindenszentekezni Keszthelyre és még maradunk egy hetet. A fogyástól ne féljetek láttátok milyen ducika vagyok, de mindíg sikerül szoptatás vége után egy kis munkával visszafogyni na nem a gimnazista önmagamra, de azért nem rossz. Kb 9 hónap. mindenkinek millió puszi, nem igérek semmit, lehet hogy csak két hét múlva írok.

Rita
boksay_rita

Sziasztok!

Csak egy futó esti bepillantás! Gyönyörű időnk volt a hétvégén, rengeteget sétáltunk, tekeregtünk.Kép A parkban kipróbáltuk Edinával a csúszdát,a lovacskát, hintáztunk is. Persze tetszett neki.

Sly, nekem is voltak periódusok, amikor azt hittem kevesebb a tejci. Szedtem egy itteni divatos bogyót, meg többet aludtam, ja és ettem. Most már kevesebbet eszem, a bogyók elmaradtak, viszont próbálok többet pihenni és rengeteg folyadékot inni, friss gyümölcsöt enni. Na és 6-7-szer szopi van még mindig, de nem is bánom.

Humi, a 3-on lakunk, elég erősen éreztük a rengést. De a háznak szerencsére nincs semmi baja. Boldog féléves szülinapot Kristófnak, milyen élelmesen birtokba vette a maga fél tortáját!Kép

Szilvus, mél megjött! Köszi! A múltkor elfelejtettem mondani, hogy szülés előtt Edinának a zannnya is kisminkelte magát.Kép Nem tudom miért, most röhögök magamon így utólag!

Kitty, tényleg szép idő volt errefele,Edina élvezte is, főleg, hogy egyre ügyesebben ül egyedül, és nézelődik, meg kiabálja mindenkinek, hogy: bebebe.

Era, Levi is megszokja majd a szilárd ételeket. Adj neki egy picivel több folyadékot, nálunk bevált a kamillatea. Igaz még mindig keményebb a kaki a szokottnál, de ma már nem kínlódott meg érte. Mi is még csak egy kevéske gyümit kóstoltunk.

Tünde, gyógyulást neked! Lehet jobb lenne csakugyan, ha egy pár napig fejnéd a tejcit Tomikánaka fájós ciciből.

Rita, neked is gyógyulást! Érdekes lehetett a bábakonferencia, olyan kíváncsi vagyok a vízben szülésre, egyik nap láttam egy riportot róla a tévében. Azt mondták, nem fáj annyira, a nő mosolyogva szülte meg a babót!

Na mentem is, nálunk most vitték vissza az órát, és hiába mutat fél 12-t az óra, ragad le a szemem.

De nem fejezem be a lovacskás kép nélkül:Kép

Jó éjt!
Mely

Mely
KépKép
mely

Sziasztok,

Szörny Rt ma reggel közölte, hogy kapaszkodjak, mert mától kezdve pokollá fogja tenni az életem. Hogy miért ? Mert trehány módon nem tette vissza a partvis leesett végét, mikor használta (!) tegnap este és leesett, így mikor megfogtam, az éles lemezvég elvágta jó mélyen az ujjam, és megkérdeztem, miért nem tette vissza ha leesett. Erre: ö ezt nen tartotta fontosnak. Mondom, az jó, de nekem vágta el az ujjam. Erre Q: hát így jártál, miért nem vagy ügyesebb, az enyémet nem vágta el. Erre beszóltam, hogy kár.
Aztán meg este 10kor elmentem fürdeni, akkor meg az volt a baj, hogy miért nem kérdeztem meg, hogy ö nem akar-e menni. Hát basszus, addig miért nem ment, mért pont akkor akar amikor én megyek ?És ezt már sokadszor adja elö, hogy én "mindig bevágódom elötte fürdeni. " de ha én 8kor megyek, akkor ö is akkor akart, ha 10kor akkor ö is, stb.
Gyqlölöm !Meg megint a szokásos, hogy én nem csinálok semmit. Azt mondja, hogy ö rendet szeretne maga körül. Mondtam neki, hogy akkor miért hagyja szerte szanaszét a koszos mocskos ruháját, az összes holmija ezerfelé a lakásban, erre azt mondja azért mert arra vagyok én hogy rendet rakjak. Anyád.
kismaszat

Maszat!

Ez nagyon gáz! Lógasd már ki ezt a nőt az ablakon. Nem hiszem el hogyan lehet ilyen szemét valaki!? A párom üzeni hogy próbálj meg minél nyugisabban válaszolgatni ("hát persze" "Igaza van") nem foglalkozni vele. Megcsinálgatni a dolgakat úgy ahogy Te jónak találod utána meg csak bólogatni a hüjjeségeire, nem fel venni. Lehet hogy ez majd jobban idegesíti.
No nem tudom csak sajnálom hogy ilyen lehetetlen helyzetben kell vele együtt élned. A kádba meg fulladjon csak szépen bele.

Sok erőt! Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Sziasztok! Olvaslak ám Titeket, csak kicsit sűrű volt az élet ahhoz, hogy írjak is!
Melyik pénteket vettétek célba? És milyen napszakot?
Lehet, hogy elméleti a kérdés, mert a péntek az úszós napunk, és amikor mindet megúsztatjuk (bébi és ovis úszáson), akkor nem biztos, hogy még neki indulunk vhová.
Képzeljétek, Ádám úgy mászik, mint egy kis gekko, és mindenhova jön utánam, ha azt akarja, hogy felvegyem. Ha talál egy alkalmas kapaszkodót feláll. És amíg ébren van, folyamatosan nyüzsög! Lassan Eszter is rájön, hogy nem csak hátra lehet haladni, de most ő a nyugisabb.
Mindenkinek jobbulást, aki érintett, és további jó szabadnapot! Claire
claire

Sziasztok!

Pénteki koncert nagyon jó volt. Meglepően kevesen voltam a Milennárisban, csodálkoztam is rajta. Én ugyan nem bántam, mert már nem igazán kedvelem, a sok embert.
Hétvégén rámjött a karácsonyi barkácsolási láz, holnap most már tényleg teszek fel képeket, a régi és az új „műveimből”.

TimiKép
Hát, anyósodra már nem találok szavakat, ha nem akarok káromkodni. Rettenetesen gonosz nőszemély. Csak tudnám, miért jó az neki, hogy próbálja pokollá tenni az életed? Bár, szerintem, az eddig elmondottak szerint, már régen elkezdte. és nem most fogja. Párodnak mondtad, ő mit szólt hozzá?
Szerintem a 2-3 kg havi fogyás az teljesen jó. Az sem lenne jó, ha túl gyorsan fogynál. Én nem forszírozom a fogyást, mert attól is tartok, hogy a szervezetben felhalmozódott méreganyagok ugye az anyatejbe is kiválasztódhatnak. Meg most nincs is hangulatom hozzá.

SzilvusKép
A csütörtöki hullámvölgy oka, hogy aznap bejelentette, hogy november 6-tól 14-ig elutazik Londonba. Ugyan csak egy két napos üzleti út, de akkor már meglátogatja a nagynénjét. Mióta ismerem őt, eddig 2x találkozott vele )a mi esküvőnkön és a unokatesója esküvőjén), a kapcsolatot egyáltalán nem tartják. Annyira rossz duma. Tuti, hogy a bartnője akar nyaralni vele. Ami alapban normális, de a "férjem" utál utazni, és én önző disznó voltam, mert minden évben szerettem volna elutazni. Most meg egy év alatt harmadszor utazik. Csak annyira bánt ez így. Idegesít ez a rohadt tapintatosság vagy mi ez. Mi a fenéért nem mondja, hogy elutaznak a nőcivel nyaralni. További fejlemény, hogy mikor erre rákérdeztem, még ő akart csapot-papot otthagyva elrohanni, hogy neki elege van, ő most hazamegy aludni. Ugye ez a legegyszerűbb. Pedig én csak el akartam neki mondani, mit gondolok. Azért végül sikerült. És utána jobban éreztem magam. Persze ő továbbra is tartotta magát az előbbiekhez, meg, hogy ő utál utazni, de így volt olcsóbb a repülőjegy (hahaha), úgyis a cég fizeti, meg, hogy naná, ő egyenesen a barátnőivel megy. No de mindegy, már nem érdekel.

EdKép
Gratula Kincsőnek az egyedül elalváshoz! Tartsa is meg a jó szokását!
Derekam szerencsére nem fáj. Nekem a térdem szokott időnként. Előtte soha nem fájt. Mindig apán gúnyolódtam, hogy kripli (mindkét térdét műtötték már), hát most visszakaptam.

MelyKép
Nádja kedd óta kap gyümit, eddig még csak alma volt főzve. Utolsó 3 napban, már 100-120 ml-t megevett, kaki kicsit sűrűsödött csak, és többször is van naponta. Ma először kapott barackot, meglátjuk mi lesz. Én egyenlőre nem itatom Nádját, még szopizik rendszeresen. Anyatej 85 százaléka víz. Egy napi adagja olyan 1000 gramm lehet, szerintem az ebben lévő vízmennyiség elég neki még most.

ErikaKép
Taxis kőbunkó volt. Hihetetlen. Gyerekek egyencucbanKépKépKép

KataKép
Hú, biztos nagyon megijedtetek, szerencsére Máténak nem lett baja.

***TALÁLKOZÓ***
Nekem a csütörtök kivételével bármi jó. Többiek?

TündeKép
Esetleg a bimbóvédőt is kipróbálhatod, amig a seb nem gyógyul be. Én a mai napig túlnyomórészt Avent bimbóvédővel szoptatok. Nekem nem lett a haszbálatától kevesebb tejem.

Mariann
tmarianna

Sziasztok!

Visszajöttünk a hosszú hétvégérőlKép Pihi nemsok, de azt hiszem ehhez kell hozzászoknom. majd ha a 3 gyerkőc felnő, pihenhetünk kedvünkreKép

Erika, csak lesek, hogy milyen emberek vannak!
Az egyencuccos tesók édesek!!!

Kata, jó hogy semmi baj nem történt Mátéval!

Tali, sajnos nekem ezen a héten nem jó a péntek, mert utazunk Békéscsabára aznap, és túl sok program lenne Mazsolának egy napra. De a köv. talin biztos ott leszek!

Mariann, nem lehet könnyű! Még ilyen helyzetben is jobb lenne, ha nem kifogásokat keresne a férjed. Örülök, hogy sikerült nagyjából túllépned a legújabb alakításán! Jó, hogy egy kis kiruccanással és barkácsolással színesíted a napokat!
Várjuk a képeket!

Mely, nagyon klasszak a képek!

Humi, nagyon jó a félszülinapos fotó! Nem lehetett könnyű kiszedni Krizsó kezéből a gombátKép

Szilvus, köszi a recepteket. Már jó lenne egy kis idő és erő, hogy kipróbáljam őket. Bevallom időm még lenne is, mert elég jól elvan Andris, ha jó ing van rajta, de én 1-2 hete úgy érzem, erősen leamortizálódtamKép Erő, energia kb. nulla. Laci szerint a szopi miatt is lehet, talán így is van. Néha eléggé elkeseredek, hogy a fene vigye el, valahogy nagyon elkelne egy kis segítség. Lehet, hogy gonoszul hangzik, de pár Andrismentes órának még örülni is tudnék. Magamat okolom, hogy miért is vágyom többre, mások is segítség nélkül nevelik a csemetéket, de talán az bánt, hogy ott vannak a nagyszülők, aranyosak, de .... Ha hazamegyünk látogatóba, mindig ott a remény, hogy pihizhetek - de a sokfogásos ebéd, mosogatás, sütés előnyt élvezKép
Tudom, ha megrázom magam, minden oké, csak hiába mondogatom magamnak hogy fogadjam el így a helyzetet, nem könnyű.
Bocsánat, ma ilyen vacak kesergős az idő isKép

Timi, tudod, én csak csodálni tudlak, hogy még nem hánytad le anyóspajtit! Semmi megoldás nincs a kilakoltatására?

Na az óraállítás ne működött Andrisnál. Így ma fél 4kor kukorékolt, majd 6kor teljesen kipihenten ébredtKép (annak ellenére, hogy este direkt 1 órával később fektettükKép) Sebaj! a fő, hoyg még nem sír fel külön a foga miatt - mert nincs nekiKép

Szép napot mindenkinek!

Móki
móki

Sziasztok!

Sajna én sem fogom most feldobni a topikot. Matyusom tegnap 2x is belázasodott, már szombaton is volt hőemelkedése. Du-n viszem dokihoz. Fogalmam sincs mi baja lehet mert semmi nem látszik rajta (nem náthás, nincs hasi baja sem) csak a fogaira tudok gondolni, ugye 6 foga van, ebből 4 növésben. Lehet hogy ez viseli meg a szervezetét (?), hogy egyszerre ( 2 hét különbséggel) kibújt 4 fog, és most azok nődögélnek. No majd hátha a doki du-n okosabb lesz. Éjjel alszik+nappal is jókat horpaszt, de ha ébren van csak nyöszörög, meg sírdogál. Szegénykém Kép

Bocs, de kíváncsi vagyok hátha ha van valami ötletetek mi lehet még baj!? Csak ne legyen semmi komoly. No du-n jelentkezem.

Móki!
Kitartás, nekem sincs segítségem. Mindent egyedül csinálok, néha nagyon fárasztó. 20 év és elmúlik. Kép

Üdv Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Ilyen volt egész hétvégén! Kép A kis nyomikám.
Kép
Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Szisztok!

Szerintem van valami a levegőben, mert nálunk is megy a nyüglődés. Tegnap délelőtt Kincső folyamatosan sírt, alig tudtuk megnyugtatni.

A pénteki tali jó nekünk is.

Most viszont mennem kell, mert Após fúrna-faragna igényeim szerint a konyhában és ott még nagy a káosz.

Majd még jövök.
Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!

Timi
A szavak, amelyekkel Szörnyet illetném igazán nem ide illenek. Azt hiszem, hogy:

1., Igaza van Áginak, próbáld meg direkte higgadtan kezelni a dolgot, ha látja, hogy fel sem veszed, nem lesz érdekes számára a szadizás.
2., MOST jött el az ideje, hogy beszélj a férjeddel.

Ági
Kitartás, és s.o.s. mutasd meg Matykót a dokinak. Remélem megnyugtat, hogy mindez csak a hirtelen kibújó fogacskák miatt van. Stramm kislegény, egy kis dajkálás és holnapra kutyabaja.

Móki
Muszáj, hogy néha megajándékozd magad Andrismentes órákkal pl. hétvégén. Különben bedilizel. Apa és fia kiválóan meglesznek egymással az alatt a 1,5 óra alatt, mig Te lejtesz egy kört valamely Plaza-ban, vagy éppen beülsz egy kis kényeztetésre a kozmetikushoz, vagy hörpintesz egy kávét a barátnőkkel. A másik arany igazság: a háztartás megvár. Az edények nem sértődnek meg, ha fél napig állnak a mosogatóban. Ne okold magad, ha "elúszol" inkább töltődj fel néha egy-egy kis kiruccanással. Tök normális, hogy többre (is) vágysz, mint a nap 24 órájában a babát nevelni. S mint terveid mutatják, igen sokáig ez lesz a fő feladatod. Szóval: jön a hétvége, bizd Apára a dedet és kapcsolódj ki egy órácskára! Tök más emberke leszel, mire hazaérszKép Ja, és nagyon fontos: vegyél magadnak valami szépetKép Kép Nálam ez mindig bejön. Kép

Mariann
Megértelek. Úgy látszik az új kedves erőszakos fajta. Az meg, hogy tapintatos veled, nem biztos, hogy bántó szándékú, ellenkezőleg. Tudom, könnyű mondani, de ne törődj Vele.

Mely
Nagyon jó a lovacskás kép EdinárólKép Itt is van a játszóterünkön, majd kipróbáljukKép

Humi
1000 gratuláció a Félévesnek! Kép
Látom a tortácska nagyon izlett Neki. A négykézlábazás pedig bizony igy kezdődikKép Mi is hatalmasakat nevettünk petin, amikor egy-egy dupla kéztempó után kihasalt, vagy éppen orraesettKép

Kitty
A biztonsági vackokat most készülünk beszerezni: konnektorokba, asztalsarkára, valamint Peti szobájára a rácsot. A fiókokra és a nyitható ajtókra majd ráérünk (??) később is. Gondolom én. Jópofa felszerelhető rácsot az IKEA-ban láttam, a többi pedig gondolom bababoltban beszerezhető. Érdemes a neten utánanézni, hol mennyi.
A spenótot megette peti, nem mondanám, hogy annyira lelkesedett mint pl. a brokkoliért, de azért elfogyott fintor nélkül.

No, az ágyból kikandikáló buksi lett a kedvenc szórakozás. Le is vettük az ágyat a legalsó állásra. Ahogy leteszem, már pattan is fel, néz kőrbe és röhög. A járókában is. A kövön az asztal lábába kapaszkodva. Mindenhol. De nem elég, hogy térdel vagy áll, már lépegetne is tova, de ilyenkor még elengedi a rácsot és jön a zuhanás, kopp, majd a sirás.

Claire - Peti is állandóan a nyomomban van, nagyon kell vigyáznom, rá ne lépjek.Kép Ha gyorsan akar menni, akkor tényleg egy kis gekkó! Jó hasonlatKép Kép

****TALÁLKOZÓ*****
Nekünk bármi jó. Mikor legyen?

Megyünk sétálni, nagyon szép idő van!

Puszi Mindenkinek!
Szilvusék

Képek:
1., az ágyból kikandikáló kiváncsi buksi
2., Egy "Nagyonpetis" kép

Kép
Kép
szilvus

Sziasztok Lányok!

Gyorsan írok és keveset. A lényeg: a gépünk halódik, időnként úgy dönt,hogy magától kikapcsol. Apa nem ért rá megbütykölni, úgyhogy most ez van. Azért, ha tudom, olvaslak benneteket. A babók változatlanul édesek és hiper-szuper gyorsan nőnek. Levimanó az oltástól 3 napos esti hőemelkedést kapott, ez volt eddig a legdurvább. Pénteken éjjel nagyon meleg volt, úgyhogy kivettem a pihe.puha hálózsákból, lázmérés, majdnem 38 fok, aztán kúp, dajkálás és alvás. Amúgy az éjszakái is nyugtalanok voltak, napközben pedig néha igen nehezen alszik el megint.

Humi,
lécci írj mélt, hogy hogy találunk oda hozzátok és mikor lesz a party! Ha nem tudok a géphez jutni, a Katával értekezem.

Puszi, míg el nem szál minden. Moncsi
monyó

Sziasztok!

Ma sajnos megint mi is meglátogatjuk a doki nénit. MÁté arcán a piros foltocska nem múlik és most már a karján is jön. Kép remélem, hogy semmi komoly.

Szilvus,
köszi a recepteket!
Amikor szegény Máté kibukott a kocsiból én is ott voltam és szerencsére nagyon gyorsan kaptam utána, talán azért is nem lett semmi baj. Igen, be kell őket kötni, de nagyon utálja és hát a mi kocsinknak nem is túl jó ez a bekötője. Azt hiszem ez a kocsi egy elég nagy melléfogás volt, de már nem cserélem le.

Mariann,
Én csodálom, hogy te még ilyen jól viseled ezeket az incidenseket. Komolyan, én biztos egéséz másképp viselkedenék. Abban egyetértek Szilvussal, hogy biztos nem rossz szándék vezérli a férjedet, amikor tapintatos akar lenni, csak hát neked így is, úgy is fájdalmat okoz. Lehet, hogy már rég történt veletek ez az eset, de hát csak nem olyan könnyű ezt feldolgozni. Szerintem te tényleg nagyon erős vagy, csak így tovább! Nekem nem menne.

Timi,
Anyós: No comment! Én is beszélnék a férjeddel a helyedben. Ez nem állapot! Teljesen megmérgezi az egész életedet!

Móki,
amit leírsz én is gyakran érzem: jó lenne egy kis segítség néha. Itt voltak a szüleim két hétig, de az volt, mint nálatok: sütés, főzés volt, de én pihenni nem tudtam. Az jó volt, hogy legalább főzni nem nekem kellett, de olyan pihenésre nem volt lehetőség, amire én vágytam.
Hétvégén a férjem ugyan elvitte MÁtét sétálni egy-két órára, de én akkor főztem, mert vendégek jöttek. Kép Pénteken azonban jönnek a barátnőim, szeretnék velük elmenni egy kicsit valahova. Ha bejön a dolog, mármint, ha Máté is jól viseli majd az apját Kép, akkor sűrítek ezen.

Találkozó:

Sajnos ez a hét nekünk sem a legalkalmasabb, mert pont pénteken jönnek a barátnőim. Kép Pedig nagyon szeretnék veletek találkozni!! Esetleg nem lehetne a jövő héten?? Persze nem kívánhatom, hogy csak miattam tegyétek későbbre, csak gondoltam, hogy pl. Mókinak sem jó most, páran azt írtátok, hogy mindegy1... hátha..

Máté evett céklát és készült vámpíros kép róla is, de most még nem tudom feltenni, de amint tudom,én is felteszem.

Puszi, Kata
katca

Sziasztok,

hát, ha már így felvetödött, most pénteken mi sem tudunk elmenni, mert határidös fordításom van, sajnos azt muszáj csinálnom hogy kész legyek, Bence így is alig hagy.
Szóval most bizti nem tudunk elmenni, hacsak valami csoda folytán addig el nem készülök Kép

Párommal nem tudok erröl beszélni, mert 1. nem avatkozik bele a vitáinkba
2. ö szerinte is több mindent kellene csinálnom, (lehet, hogy éjjel nem kellene aludnom, akkor biztos többre haladnék ...)

Sziasztok

Timi

Ja, a legújabb, ma közölte hogy ha a szönyeget már egy hete el kellene vinni tisztítóba, miért nem viszem el? Mondom, persze, biztosan el tudom vinni, egyik kezemben a gyerek, másikban a 3x2 méteres szönyeg, meg a táskám, és viszem a szönyeget a tisztítóba. Azt mondja, ja a kisasszony nem tudja elvinni, anno ö érdekes mindent meg tudott oldani (merthogy kisasszonynak hív, bár szerintem a cseléd találóbb megszólítás lenne)pedig ö is vitte egyik kezében a gyereket. Mondtam, örüljön hogy ö ilyen fasza emberke, én csak ilyen vagyok, ez már így van.

Puszi

Timi
kismaszat

Sziasztok!

Peti végre elunta az ácsorgást a kiságyban és bealudt. Kábé 5x fektettem vissza, de azonnal felállt. Nagyon tetszik neki!Kép
Ági, valami "orvosság" van erre?Kép Vagy altatáskor kivárásos alapon majdcsak elunja? Tényleg, mit mondott az orvos, miért lázas Matykó?

Timi
Hát üzenem a férjednek - minden rosszindulat nélkül -, hogy a struccpolitika ebben az esetben nem célravezető. Ez már nem csak a "ti vitáitok", itt Ő is érintett, hiszen a felesége vagy. Ha jobban elmérgesedik a helyzet, Neked lesz rossz hangulatod, elkezdődnek a viták vele is és az már bizony csak a ti kettőtök problémája lesz. Kezelje bátran ezt a konfliktushelyzetet! Ezt tapasztalatból mondom, mert pontosan ugyanilyen anyós miatt lett vége egy korábbi kapcsolatomnak. Én akkor megvonhattam a vállam és eljöhettem, de Nektek ott van az a gyönyörű Gyermek, akit mindketten egy klassz és BÉKÉS családi környezetben szeretnétek felnevelni.
Többmindent csinálnod???!!! Jesszus! Mondd meg bátran, hogy Te is ama fogyatékos emberek közé tartozol, akiket csak KETTŐ darab kézzel áldott meg a Jóisten, plusz sajnos az idő sem játszik a kezedre, hisz egy napban csak 24 óra van. Áhh, télleg horror ez a nő.

Kata
Igen-igen, itt az ideje, hogy gyermekeink Apázzanak isKép Már alig várom, hogy Peti is Apás legyen, gondolom még 1-2 hónap. Ed most irta, hogy Kincsi Apás, Kincső pedig 8,5 hónapos (ugye Ed?). Szóval irány a barátnőkkel valami jó kis kávézó!Kép

***TALÁLKOZÓ***
Humi, úgy látom, sokan nem tudnának jönni a héten, nehogymá' lemaradjanak valami jórólKép Hogy áll a jövő heted?Kép

Najó, megyek vasalni, elképesztő mennyiséget sikerült összegyűjtögetnem... Timi, nem tudom, a Szörny vajh' rám mit mondana, ha szerinte Te vagy lusta és nem csinálsz semmit...Kép Kép

Puszi mindenkinek! Sétáljatok a jó levegőn, 1000 fok van odakinnt!Kép

Szilvusék
szilvus

Sziasztok!

No megjöttünk a dokitól. Nem talált semmi, torka nem piros, hasija nem kötött, nem köhög, nem fojik az orra, szal: ????? Holnap kell menni vérvételre, meg reggel felragasztani a zacsit a kis tökikére egy kis pisi nyerésre Kép Aztmonta ezt csak azért tegyük meg nehogy.... Egyébként ő is a 4 növekvő fogacskákra gyanakszik. Merthogy ez azért már mégiscsak sok!!! Egyébként jót nevetett rajta hogy 1 évesen már, ha így halad tele lesz a szája fogakkalKép. Húh megnyugodtam. Csüt-ön lesz vérvétel eredmény. Szerintem nem lesz semmi (fő az optimizmus)

No lépek.
Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Jajj elfelejtettem. Matyus súlya, hát hagy némi kívánni valót maga után: 7780 gr, és 69,5cm. A gyermek több mint 1,5 hónap alatt kemény 280gr "hízott" (ja és előtte evett 150gr tápot Kép)! Egyszer majd csak elérjük az áhított 8kg-t.

Szilvus!
Nincs orvosság! Matyus mondjuk a kezemben elalszik, mert én úgy fektetem le hogy teázik, vagy vizezik alvás előtt, és elalszik úgy teszem a kiságyba, ha nem horpaszt akkor azonnal feláll. Ez van, majd megunja hogy ilyet is tud, és akkor már nem csak ez lesz a játéka.

No télleg lépek.

Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Ági
Najólvan akkor, ha nem beteg Matykó. A pisivétel nem semmiKép Na elképzellek amint rohangálsz a felragasztani való zacsekkal utánna.

Szerintem tökjó ez a súly. Ne várd, hogy többet hizzon Matyika, amikor betegen alig akart enni, meg ugyebár Ő már mászó-álló baba, azért a felfedezés viszi ám a kalóriákat rendesenKép

Peti második körben ismét alszik, az előző csak félórásra sikeredett, állva találtam rá a kiságybanKép Ácsorgott egy órát a járókában mig vasaltam, majd ismét letettem aludni. Most megpróbálok hatékony lenni, már készül a paprikáskrumpli, közben teregetek, utána körmöt festek. Multitasc.

Puszika!

Szilvusék
szilvus

Sziasztok!

Voltunk mi is dokinál. Szerencsére a mi orvosunk szabin van és egy tündéri doki bácsi helyettesítette. Kaptunk kenőcsöt a foltokra, ekcéma gyanús a dolog. Mindemellett visszaállunk a gyógyszertári fürdetőre. pedig annyira utálom!! Kép mindegy, ki kell próbálni, hátha az a baj.

Timi,
hát, nem tudom, hogy hogy bírod. Én már nem is tudom, hogy mit csináltam volna, de biztos nem bírnék egy légtérben lakni azzal a nővel.
Egyébként mit fordítasz? És milyen nyelvről milyenre? ÉN is szeretnék fordítást szerezni. Ideiglenesen most nekem is van, de jó lenne, ha lenne valami állandó forrás.

Szilvus,
engem is vár a vasalás. Kép a főzés is, de ma ezen a téren sztrájkolok. MÉg van a maiból holnapra. (Mindig egy nappal előre főzök.)

Na, megyek is vasalni!

Sziasztok, kata
katca

Sziasztok!

Anyóstéma.... Én iszonyatosan összevesztem a Párom Nagyijával... Csak úgy sikerült "észhez" térítenem, hogy a veszekedés végén elvittem Petyát az Anyumhoz, rengeteg játék kíséretében... Akkor azt mondta, hogy inkább nem jön fel többet az emeletre, csak ne vigyem el a Petyát... No, azóta télleg nem jött fel... (Ez kb 2,5 hónapja volt...)

***TALI***
Nekünk is mindegy, mikor lesz. Már várom a találkozást!!!

A fiam ma rettenetesen nyűgös, ölbebaba lett...

Zsuzska
bzsuzska

Sziasztok!

Hadd panaszkodjam én is. Tegnap nem volt suli, erre Edina alaposan lestrapált.D.e. alig aludt valamit, amikor megetettem vigyorgott, utána viszont kiharcolta az ölbenbaba pozíciót, és ha letettem, ordított. Alvás semmi. Fél 6-kor beletettem nagy dühösen az ágyába, és egyedül hagytam. Addig bőgött, míg a hangja elfátyolosodott, a kobakja beleizzadt. Na. ez kb 15 perc alatt művelte, míg kirohantam mosogatni, sepergetni. Ma ugyanezt a cécót kezdte, de most 10 perc alatt belealudt a bömbölésbe. Hiába no, fáj a hátam a sok emelgetéstől, na meg egyéb dolgom is van, jövő héten doplgozatot kell bemutatnom, és még a könyvet sem olvastam el hozzá.Kép

Hát Timi, nagyon sajnállak az anyósod miatt. A párod nagyot téved, hogy nem szól bele a vitába, szerintem ő rendbe rakhatná a dolgokat. De miért ilyen dühös rád ez a nő? Mit vétettél neki? Vagy egyszerűen csak az zavarja, hogy létezel? Őszintén csodállak, hogy eddig bírtad, engem edig csak az tartott vissza a kirobbanástól, hogy nem kell anyósékkal együtt laknom. Hű, mit műveltem volna eddig a te helyedben! Inkább el sem mondom. De semmiképp ne hagyd magad! Legjobb lenne, ha külön tudnátok költözni, de...

Ági, beteg a mindig vidám Matyus? Csak nem! Szorítok nektek. Lehet csak a fog az oka az egésznek.

Szilvus, a nagyonpetis képen Peti olyan szép! Tényleg szerintem ez eddigi legszebb fényképe! Úgy meggyömöszölném őkelmét!

Kata, gyors gyógyulást Máténak. Vajon mitől kaphatta az ekcémát, ha tényleg az?

Mariann, rengeteget keresgéltem a topikban, mi is a helyzet a férjeddel meg veled, de sokat nem okosodtam. Annyit szedtem ki az egészből, hogy valami nincs rendben.Na, de nem akarok tapintatlan lenni, bocs.

Móki, irány gyorsan kikapcsolódni! Rád fér!Szentelj magadnak egy kis időt!

Ma elmentünk plébániára, hogy jelentsük be a keresztelőt. Nagy ügyesen nevet sem választottunk, az Edina ugyebár nem szent név...Aztán a kezünkbe nyomtak egy szent neves listát egy halom röhejes névvel.Végül kaptam egy kedvemre valót. Mariann, nem is tudtam, hogy szent neved van.Kép No, most már jöhet a keresztelő. Amint üldögéltünk és vártuk, hogy felvegyék az adatainkat, Edina akkorát böfizett a nagy csenbden, hogy rengett bele a plafon! Kép Alig tudtuk visszatartani a kitörő röhögést! Mert ugyebár egyházi méltóság előtt enm illik sem böfögni, sem röhögni. Csak még nem tanítottuk meg Edinát erre.Kép

Na lépek, felébredt a kisasszony!

Egy tonna jókedvet mindenkinek! Látom, le van hangolódva a társaság.

Puszi, Mely

Mely
KépKép
mely

Sziasztok!

Mariann, sok szépet és jót kívánunk névnapod alkalmából!!!!

Móki, Andris
móki

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?